Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μείωση κατά 10.000 κλινών των νοσοκομείων !!!Ανακοινωσε ο αν.υπουργος Υγειας Μ.Σαλμας

Την μείωση κατά 10.000 κλινών των νοσοκομείων, όπως επιβάλει το μνημόνιο ανακοίνωσε πριν λίγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του ο αν. υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς... Περαστικά μας... Άντε να δω όλους αυτούς που έτρεχαν από το ένα κανάλι στο άλλο και μας έλεγαν για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση και ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Το αγγούρι είναι μόνο στην αρχή, κάντε υπομονή, είναι καλυβιώτικο...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ...ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Νο1

Προκύπτει μείζον θέμα από την επιστολή Σαμαρά, την οποία ανέλαβε να παραδώσει ο Κάρολος Παπούλιας σε εταίρους και δανειστές μας, στη διαρκεια του Eurogroup. Η επιστολή, που θα μπορούσε να είχε γραφτεί ακόμη και από τον Σόιμπλε, αποδέχεται το Μνημόνιο στο σύνολό του καθώς και την πιστή εφαρμογή του. Ψελλίζει δυο τρεις λέξεις για ορισμένες «αναγκαίες τροποποιήσεις»  και εδώ εξαντλείται η σκληρή επαναδιαπραγμάτευση.

Με την συγκεκριμένη επιστολή ο Σαμαράς

1ον) Ακυρώνει το πρόγραμμα σύγκλησης των 3 που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

2ον) Ακυρώνει την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης που προανήγγειλε ο Βενιζέλος.

3ον)Ακυρώνει την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση μια και το κόμμα του Κουβέλη-που στο μεταξύ πάει για διάλυση-είχε θέσει συγκεκριμένες προυποθέσεις συμμετοχής.

4ον) Ακυρώνει τους άλλους 2 ηγέτες με τους οποίους υποτίθεται ότι θα έδιναν την μάχη από κοινού. Λογικά η επιστολή θα έπρεπε να φέρει και τα ονόματα των Βενιζέλου-Κουβέλη, σε περίπτωση που συμφωνούσαν από κοινού το περιεχόμενο.
 
Μετά την σημερινή εξέλιξη είναι θεωρητικά πολύ δύσκολο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να παραμείνουν ως εταίροι στη κυβέρνηση.

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Η επιστολή στα αγγλικά

As I have already informed you, I will unfortunately not be able to attend the current European Summit, due to an eye operation I had to undergo. Greece will be represented by the President of the Hellenic Republic, Mr. Karolos Papoulias.

With this letter I would like to reassure you that Greece is absolutely determined to fulfill its obligations emanating from the recent bail-out agreement.

The new Government of Greece accepts ownership of the adjustment Programme and is fully committed to its targets, its objectives and all its key policies.

I will speed up the implementation of the Programme with special emphasis on the Privatisation agenda.

Of course, there is a question of some necessary modifications to the Programme in order to control unprecedented unemployment and halt the devastating recession Greece is going through for the fifth consecutive year. This would also ensure that all targets are met.

I am looking forward to meeting you, as soon as my medical doctors allow me to travel.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το αντάρτικο πολεων ξαναγεννήθηκε; - Κτύπημα "από τα παλιά" στην Microsoft


Αυτό που οι αναλυτές της ΕΛΑΣ και ειδικότερα του τμήματος δίωξης "ειδικών εγκλημάτων βίας", δηλαδή του τμήματος δίωξης τρομοκρατών, ανένεμεναν να συμβεί εδώ και καρό, δηλαδή επανεμφάνιση τυ αντάρτικού πόλεων, φαίνεται ότι συνέβη με ηχηρό τρόπο σήμερα τα ξημερώματα με την βομβιστική-εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Microsoft. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, απέναντι σε ένα στόχο που έχει όλα αυτά που μισούν: Είναι πολυεθνική, αμερικανικής καταγωγής.

Κάποιοι συνδέουν την εμπρηστική βόμβα που δεν ανατινάχθηκε λόγω λάθους στην συνδεσμολογία στο μετρό του Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο με την σημερινή επίθεση. Το γεγονός ότι δεν ήθελαν θύματα, απλά να κτυπήσουν ένα στόχο δείχνει ότι το νέο αντάρτικο έχει επαναπροσανατολίσει τους στόχους του διαπιστώνοντας ότι οι φόνοι σοκάρουν την κοινή γνώμη και δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
Oργανώσεις όπως ο ΕΛΑ, αλλά και η οργάνωση "Οκτώβρης '80" (δεν συνελήφθη ποτέ κανένας από αυτή την οργάνωση) είχαν "λαμπαδιάσει" ολόκληρη την Αθήνα στο αποκορύφωμα του αντάρτικου πόλεων μεταξύ 1975-1995, είτε με εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους ήσσονος σημασίας (π.χ. ΙΧ με ξένες πινακίδες) είτε με επιλεγμένα κτυπήματα σε πολυκαταστήματα.

Γι' αυτό απομάκρυναν τον φύλακα, ενώ χτύπησαν αργά τη νύχτα, την ώρα που στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας από τα 125 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση. Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρίας στην είσοδο του κτιρίου, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.

Στο κλεμμένο φορτηγό βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι υπήρχε και ομάδα κάλυψης, που σημαίνει ότι οι ένοπλοι ήταν πολύ περισσότεροι από τους τρεις που έκαναν την ενέργεια.

To κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι και αξ αυτού του λόγου μλετούν στην αστυνομί τις κάμερες από τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής.
Στην επίθεση υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περί τα έξι άτομα συνολικά οπλισμένα με πιστόλια και πιθανόν επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο υποψήφιος εθνοσωτήρας Στ.Μάνος μαζί με τον Γ.Στουρνάρα έχουν συστήσει ΜΚΟ που καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας

Το ακόλουθο δημοσίευμα δίνει κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την σύμπραξη του Στ.Μάνου (γνωστου νέου και άφθαρτου πολιτικού που θέλει να μας σώσει (sic!)) με τον Γ.Στουρνάρα (νυν υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης και διευθυντή του ΙΟΒΕ (μελετητικού κέντρου του ΣΕΒ) και φυσικά αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την σιωπή του Στ.Μάνου.
(1) Οι εν λόγω κύριοι – με μακρά διαδρομή σε πολιτικές και διοικητικές θέσεις στο ελληνικό κράτος – έχουν συμπήξει – μαζί με άλλους φερέλπιδες εθνοσωτήρες – μία ΜΚΟ για την “προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”. Η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.
(2) Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβουλών επ’ αμοιβή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τέτοιες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες τον ρόλο του συμβούλου, ουσιαστικά διαμεσολαβούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τα έργα για τα οποία έχουν συμβουλεύσει οι πρώτες (φυσικά με το αζημίωτο γι’ αυτές). Όμως εμείς δεν θα πιστέψουμε τις κακιές γλώσσες. Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο στον οποίο ζούμε …
(3) Οι ΜΚΟ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχουν αποδειχθεί απίθανα διαφθορεία και κυριολεκτικά παρακρατικές οργανώσεις. Παρακρατικές γιατί συνδέονται στενά με το κράτος και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι. Διαφθορεία γιατί πίσω από τον υποτιθέμενα ανιδιοτελή χαρακτήρα τους κρύβονται επιχειρηματικές δραστηριότητες μάλιστα από αυτές που “αποκομίζονται ιδιωτικά ωφέλη με δημόσια χρήματα”.
(4) Τι δουλειά έχουν πολιτικά πρόσωπα σε αυτό το βρώμικο καζάνι; Το ίδιο το “Σχέδιο Αρχιμήδης” δίνει ευκόλως διακρινόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανοίγει τεράστιες δυνατότητες διαπλοκής. Το παιχνίδι του “κάνουμε ιδιωτικές μπίζνες με δημόσια λεφτά” είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Μήπως αλήθεια ο ευρηματικότατος Στ.Μάνος θα μπορούσε να μας θυμίσει τι έγινε με την παλιά του εταιρεία (την ΑΛΛΑΤΙΝΗ), πως έπεσε έξω και τι κινήσεις διάσωσης των μετόχων της έγιναν ιδιαίτερα επί υπουργείας του; Έτσι για να μην θεωρούν όλοι ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου …
——————————————————————————————————–
ΠΩΣ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν εξόχως διδακτικό. Στο «Ράδιο Εννέα 98.9», η Μαρία Σμιλίδου και η Βασιλική Σιούτη είχαν καλεσμένο στην εκπομπή τους (κάθε Σάββατο και Κυριακή, 4 με 6 το απόγευμα) τον Στέφανο Μάνο. Το Σάββατο. Είπαν πολλά και διάφορα, ο Μάνος απαντούσε σε όλα, άλλοτε πειστικά και άλλοτε όχι. Μέχρι που η ώρα πήγε πέντε. Έπρεπε να διακόψουν για ειδήσεις την ώρα ακριβώς που η συζήτηση είχε αρχίσει να… ανάβει, επικινδύνως. Έπαιζαν ρόλο και οι επιθετικές ερωτήσεις της Βασιλικής Σιούτη που έκαναν τον Μάνο να παίρνει μία… αμυντική στάση. Κάποιοι θα έλεγαν πως ακουγότανε έως και εκνευρισμένος, ενοχλημένος. «Επειδή πρέπει να διακόψουμε για το δελτίο ειδήσεων, έχετε την υπομονή να περιμένετε λίγο στο τηλέφωνό σας γιατί θέλουμε να σας κάνουμε μία-δύο ερωτήσεις ακόμα;» του είπε ευγενικά η Βασιλική Σιούτη. «Καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αύριο» απάντησε ο Στέφανος Μάνος, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επομένη, Κυριακή απόγευμα. Θεμιτό θα έλεγα αν και παράδοξο, να αρνείσαι να μείνεις δύο-τρία λεπτά ακόμα on air. Προφανώς την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά ο αρχηγός της Δράσης και, αν και συνήθως λαλίστατος, προτίμησε την… άτακτο φυγή.
Έκανε και το… λάθος η Σιούτη να πει στον αέρα την ερώτηση που ήθελε να του κάνει. Την ανέβασε και στο twitter της: «Να απαντήσει για την ΜΚΟ που έχει συστήσει ο Στέφανος Μάνος μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα – ζήτησαν να αναλάβουν αυτοί την πώληση των δημοσίων ακινήτων». Ιδού λοιπόν το… σημείο G της υπόθεσης. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ίδρυσαν ο Στέφανος Μάνος μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα. Την «πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» όπως την ονόμασαν. Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής του ΙΟΒΕ, είναι τώρα υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης! Στη φωτογραφία με την Άννα-Θεός συγχωρέστην (πολιτικά)-Διαμαντοπούλου.
Τι θα έκανε, τι θα κάνει αυτή η ΜΚΟ; Όπως διαβάζαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων, πέρυσι, θα αποτελούσε «μία παραλλαγή του σχεδίου Eureka και το οποίο προέβλεπε την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κ.λπ. σε εταιρεία σε αντάλλαγμα 125 δις ευρώ». Μπίνγκο! Ωραίο πράγμα. Ένας αρχηγός κόμματος και ένας (μετέπειτα) υπουργός (έστω και υπηρεσιακός) να ιδρύουν ΜΚΟ, το αντικείμενο της οποίας έχει να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
Δεν λέμε πως δεν είναι νόμιμο. Δεν το λέω, όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Σαφώς και είναι 100% νόμιμο. Δεν μπορούμε να πούμε όμως πως είναι και ηθικό. Από πολιτικής απόψεως, ηθικό. Πολλώ δε μάλλον όταν ο Στέφανος Μάνος δηλώνει φανατικός πολέμιος του κράτους. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ΜΚΟ. «Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια γη. Πώς όμως μπορεί να αξιοποιηθεί μία χέρσα έκταση, εάν δεν πωληθεί; Εάν πράγματι η μη πώληση κρατικής γης κατοχυρωθεί με νομοθετική πράξη, εκτιμώ ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές μας. Μία τέτοια απόφαση καταδικάζει σε χρεοκοπία την Ελλάδα» δήλωνε ο Μάνος, πέρυσι τον Φεβρουάριο, στο Capital.gr. Χα!
Σύμφωνα με το σχέδιο της «πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ» (Κρατική Ακίνητη Περιουσία και Αξιοποίηση) για την αξιοποίηση περιουσίας 300 δις θα γίνονταν τα εξής (όπως έγραψε πέρυσι τον Οκτώβρη, το Real Estate And Development):
* Ξένοι αποτιμητές θα κάνουν εκ νέου αποτίμηση της περιουσίας του κράτους.
* Θα δημιουργηθούν 15 εταιρείες στις οποίες θα περάσουν τα ακίνητα σε ομάδες.
* Κάθε εταιρεία θα προχωρεί στην έκδοση ομολόγου, το οποίο θα έχει την εγγύηση των ακινήτων του Δημοσίου. Το ομόλογο αυτό θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας (δηλαδή από 10 έτη και πάνω) και εκτιμάται ότι θα έχει υψηλή αξιολόγηση, δεδομένου ότι η εγγύησή τους θα είναι τα ακίνητα του Δημοσίου.
* Τα ομόλογα αυτά θα τα αγοράζουν ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες ή ακόμα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF).
* Στο τέλος της διάρκειας του ομολόγου και εφόσον το Δημόσιο αποπληρώσει το ποσό, η ακίνητη περιουσία θα επιστρέφει στην κυριότητα του κράτους. Εάν το Δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τότε το ομόλογο θα μετατρέπεται κατευθείαν σε μετοχές των εταιρειών που το εξέδωσαν και η εκάστοτε εταιρεία θα περνάει στον έλεγχο των δανειστών – αγοραστών του κάθε ομολόγου.
* Οποτε το κράτος έχει ταμειακά διαθέσιμα, θα μπορεί να αγοράζει το ομόλογο και να ανακτά την κυριότητα των ακινήτων.
Αυτά λοιπόν… Για την ιστορία να σημειώσουμε πως όταν χθες, Κυριακή, τα κορίτσια του τηλεφωνικού κέντρου στο «Ράδιο Εννέα 98.9» επικοινώνησαν με τον κύριο Στέφανο Μάνο, αυτός αρνήθηκε να βγει στον αέρα. «Τα είπαμε χθες, τι παραπάνω να προσθέσουμε σήμερα» τους απάντησε. «Έχω και μία κοινωνική υποχρέωση» πρόσθεσε. Βαφτίσια ή γάμο; Στις 4 το απόγευμα; Θα ήταν την ώρα του τραπεζιού (και του γλεντιού)..
———————————————–
Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ΜΚΟ ΚΑΠΠΑ δίνει το ακόλουθο δημοίευμα
—————————————————————————————

Η Πρόταση της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ για την Μείωση του Δημόσιου Χρεους

Πρόταση για την μείωση του δημόσιου χρέους μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου παρουσίασε τη Δευτέρα η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία Προστασία και Αξιοποίηση).
Οι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας κ.κ Στ. Μάνος, Γ.Στουρναράς και Γ.Παναγιωτίδης ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου μια εναλλακτική πρόταση για την μείωση του δημοσίου χρέους και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνιστάται στην πώληση κρατικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης) σε ευρωπαϊκό φορέα με δικαίωμα επαναγοράς.
Η πρόταση προβλέπει την σύσταση ειδικής εταιρείας του Δημοσίου στην οποία θα προσφερθεί ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, η οποία στην συνέχεια θα πωληθεί σε ευρωπαϊκό φορέα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή το EFSF), ώστε να εκταμιευθούν άμεσα 75 δις ευρώ για την αποπληρωμή δημοσίου χρέους.
Με βάση το σχέδιο της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα εντός 10 ετών να επαναγοράσει το περιουσιαστικό στοιχείο που θα εισφέρει στην εταιρεία χαρτοφυλακίου, αφού η καταβολή στον αγοραστή το επιτόκιο που θα συμφωνηθεί στην σύμβαση πωλήσεως. Το σχέδιο θέτει ως βασική παραδοχή ότι η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ειδικού σκοπού θα διαμορφώνεται στα 180 – 200 δις ευρώ, ώστε τελικά να αξιοποιηθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 150 δις ευρώ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο επικεφαλής της Δράσης κ. Στ. Μάνος υποστήριξε ότι το σχέδιο της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ έχει παρουσιασθεί στην Κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και στην τρόικα. «Η Κυβέρνηση προτίμησε να υποστούμε κούρεμα 50% στα ομόλογα και επέλεξε την χρεοκοπία, παρά να συζητήσει για την πώληση της τεράστιας κρατικής περιουσίας», δήλωσε ο κ. Μάνος. Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Γ.Στουρνάρας δήλωσε πως το σχέδιο της Πρωτοβουλίας έχει αποτιμηθεί και από στελέχη της γερμανικής εταιρείας συμβούλων Roland Berger, που συνέταξαν το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Μας τα λένε μετά τις εκλογές...ότι μας πάνε για έξοδο απ το ευρώ...

Δείτε στο βίντεο στην συνέχεια του άρθρου, τι είπε ο λαλίστατος κ. Χατζησωκράτης εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, χθες το βράδυ στην ΝΕΤ και στην εκπομπή της Έλλης Στάη "NET Week."
Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο κ. Χατζησωκράτης συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τον καθορισμό του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, κυνισμό θα έλεγα εγώ, για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να διαπραγματευθεί...

"Η κυβέρνηση αν αποτύχει να μπορέσει διαπραγματευθεί ουσιαστικά.. δεν είναι τόσο δεδομένα έτσι...ότι τα πράγματα θα αντιμετωπισθούν και ότι στο ευρώ θα παραμείνουμε......"


Μόνο που ο κ. Χατζησωκράτης αυτά μας τα λέει κατόπιν εορτής, μετά τις εκλογές...δεν μας τα έλεγε πριν για να ξέρουμε όλα τα σενάρια και όλες τις πιθανότητες...


Πριν τις εκλογές μας έλεγαν και τρομοκρατούσαν τον κόσμο ότι ο Καμμένος και τα αντιμνημονιακά κόμματα θα μας βγάλουν απ το ευρώ...

Ενώ αυτοί θα μας σώσουν.. 

Το περίεργο είναι ότι οι λοιποί καλεσμένοι τόσο, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βουλευτής της Ν.Δ, όσο και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν είπαν κουβέντα....

Λογικά θα έπερεπε να αντιδράσουν λέγοντας π.χ : τι είναι αυτά που λές κ. Χατζησωκράτη...γιατί δημιουργείς πανικό...ποιος σας το είπε αυτό κλπ... 

Ηλικιωμένη μπήκε σε φέρετρο και διαμαρτύρεται έξω απο το ΙΚΑ!


Μια διαμαρτυρία διαφορετική απο τις άλλες πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης έξω απο το ΙΚΑ της
Αριστοτέλους.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε σε ένα φέρετρο και απο πάνω της έχει πανό στο οποίο αναφράφεται οτι «η υγεία πεθαίνει«.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται καθώς δεν τους χορηγούνται φάρμακα με πίστωση και λένε πως δεν έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.





ΠΗΓΗ: thestival.gr

Η φάρσα της «επιμήκυνσης»


Η φάρσα της «επιμήκυνσης»

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου σημαίνει πρωτίστως «επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής» κατά ένα έως δύο χρόνια.
Μπροστά σε αυτή την αταλάντευτη αποφασιστικότητα της νέας συμμαχικής ελληνικής ηγεσίας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Τρόικα, θέλοντας και μη, υποχωρούν. «Τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν ως έχουν, αλλά η διάρκεια του Προγράμματος μπορεί να επιμηκυνθεί» δηλώνουν ταπεινωμένοι οι εκπρόσωποι της κας Μέρκελ.
Ας σοβαρευτούμε: Για άλλη μια φορά η ελληνική ολιγαρχία, οι πολιτικοί εκφραστές της και οι διεθνείς σύμμαχοί της συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι «ιθαγενείς». Ονομάζουν τα ήδη γνωστά και από έτους και πλέον συμφωνηθέντα, δηλαδή την επιμήκυνση του διαστήματος για την επιβολή των μέτρων που κατακρημνίζουν τα λαϊκά εισοδήματα και διαλύουν το κοινωνικό κράτος, «επιμήκυνση μετά από διαπραγμάτευση». Επιχειρούν δηλαδή να συνεχίσουν την αντιδραστική αναδιάρθρωση της κοινωνίας και της οικονομίας σαν να μη συνέβη τίποτα, δηλαδή ερήμην της λαϊκής βούλησης, που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Μάλιστα ξεχνάνε ότι ήταν οι ίδιοι που υπέδειξαν αρχικά στο ΔΝΤ και την Τρόικα την «ανάγκη για γρήγορη προσαρμογή», πιστοί στο «δόγμα του σοκ»: Συντρίβουμε τις αντιστάσεις της κοινωνίας σε σύντομο διάστημα, πριν αυτή μπορέσει να συνέλθει!
Το δάνειο που πήρε η Ελλάδα από το ΔΝΤ και κατ’ επέκταση από την Τρόικα ακολουθεί τη διαδικασία Stand-by Arrangement (SBA). Αντίθετα Ιρλανδία και Πορτογαλία δανείσθηκαν μέσω της διαδικασίας Extended Fund Facility (EFF). Οι διαφορές είναι χαρακτηριστικές: στην περίπτωση του ελληνικού δανείου (SBA) ο προβλεπόμενος χρόνος «προσαρμογής» (χωρίς περίοδο χάριτος) είναι 3¼ – 5 χρόνια, ενώ στην περίπτωση της Πορτογαλίας και Ιρλανδίας είναι 4½ – 10.
Η αποτυχία, αναμενόμενη από την πρώτη στιγμή, των διακηρυσσόμενων στόχων του Μνημονίου στην Ελλάδα έπεισαν όμως την Τρόικα για την προοπτική της «επιμήκυνσης», προτού οι εγχώριες μνημονιακές δυνάμεις αποφασίσουν να μας πλασάρουν την προοπτική αυτή ως «επαναδιαπραγμάτευση». Σε ερώτηση προς τον κ. Τόμσεν (μέλος της Τρόικα από το ΔΝΤ) αναφορικά με τη διάρκεια του Πορτογαλικού Προγράμματος, αυτός απάντησε στις 20 Μαΐου 2011: «Η περίοδος αποπληρωμής για ένα δάνειο που έχει συναφθεί με τη διαδικασία EFF είναι μέχρι 12 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου χάριτος. Αναφορικά με την Ελλάδα, έχουμε πει σε προγενέστερο χρόνο ότι είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τη διαδικασία σε EFF, αλλά η παρούσα συζήτηση δεν αφορά την Ελλάδα κι έτσι δεν θα υπεισέλθω στη συζήτηση αναφορικά με τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί αυτό» ( http://www.imf.org/external/np/tr/2011/tr052011a.htm).
Συμπέρασμα: Η παρουσίαση της παράτασης αποπληρωμής του χρέους ως «αποτελέσματος επιτυχούς διαπραγμάτευσης» θα είναι, για μια ακόμα φορά, ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ.
http://www.left.gr

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ




ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΑΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ Ο ΤΟΤΕ ΥΦ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
Με τον μόλις 44χρονο "επίκουρο καθηγητή" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του και νέο υφυπουργό Υγείας της νέας κυβέρνησης Σαμαρά, "δόκτωρα" Μάριο Σαλμά, δεν μας χωρίζει τίποτα προσωπικό.

Βάσει όμως των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας(εκτός εαν ο ίδιος έχει άλλα οπότε καλό είναι να μας τα προσκομίσει)είναι ένας πολιτικός που έχει υποπέσει σε πολλά πολιτικά, ηθικά αλλά και εν πολλοίς ποινικά αδικήματα,διαπράττοντας αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Άρα εαν δεν το γνωρίζει η δικαιοσύνη και εαν δεν έχουν παραγραφεί τυχόν ποινικά αδικήματα, καλό είναι να επιληφθεί.

Στις 27-8-2008 και ενώ κυβερνούσε το μπάχαλο της κυβέρνησης του Κουρασμένου και ο ίδιος ήταν υφυπουργός, ο Σαλμάς πετυχαίνει με την 332/27-8-2008 πράξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τον διορισμό του σε κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.

Στο ιατρικό συνάφι(που όλοι γνωρίζουμε πόσο ισχυρό είναι και μαθαίνει τα πάντα)επικρατεί αναβρασμός και τίθενται ερωτήματα για την ενέργεια αυτή.

Στις 2-6-2011 όμως όταν όλα έχουν μαθευτεί, ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, με την 122938/2-6-2011 απόφαση του, ακυρώνει τον ψεύτικο, νόθο και κάλπκικο τίτλο του Σαλμά(κατά την απόφαση) με το αιτιολογικό ότι "διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής αυτού οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού του".

Δηλαδή με απλά λόγια ο κύριος υφυπουργός κορόιδεψε ένα ολόκληρο σύστημα(κάτι που βέβαια δεν πιστεύουμε γιατί σίγουρα είχε συνενόχους) ότι παραπλάνησε ή εξαπάτησε τα ανώτατα πανεπιστημιακά όργανα ότι εκμεταλλεύτηκε την υπουργική του ιδιότητα και αντιποιώντας καθηγητικό τιτλο, πήρε δημόσιο αξίωμα.









Ξέρει κύριος "καθηγητής" πως λέγεται αυτό στη δημοσιογραφική γλώσσα και στην γλώσσα του πολίτη που τον ψήφισε; Λαμογιά λέγεται, απατεωνιά, ψευτιά, αντιποίηση και όλα τα συμπαρομαρτούντα.


Μετά από αυτό ρωτάμε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, τον Υπουργό Υγείας που τον έχει δίπλα του αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο κ.Μάριος Σαλμάς, πρέπει ακόμα να είναι υφυπουργός της κυβέρνησης των αδιάφθορων που θα σώσουν τον τόπο;

Σεις είπατε κύριε Σαμαρά ότι αφεντικό σας είναι ο λαός. Ο κ.Σαλμάς, κορόιδεψε το αφεντικό σας. Πρέπει να παραμείνει στη θέση του;









Το ρεπορταζ θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με νέα και πολλά στοιχεία γύρω από ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει και ποινικές διαστάσεις.

http://www.makeleio.gr