Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ

Την ίδια στιγμή που ο αχυράνθρωπος πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα απαγορευθεί με νόμο η πώληση εθνικής περιουσίας, ο δαιμόνιος Παπακωνσταντίνου, υπέγραφε ακριβώς το αντίθετο! Με αποκλειστικό στόχο την πληρωμή των τοκογλύφων, χωρίς καν αυτά τα έσοδα να μπαίνουν στο ταμείο του κράτους! (Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο)

Εδώ ακριβώς κρύβεται όλο το παρασκήνιο για τις πρόωρες εκλογές και τις πιέσεις των δανειστών για “νομιμοποίηση” του αντισυνταγματικού μνημονίου με την έγκριση του Ελληνικού κοινοβουλίου. Όπως γράψαμε πριν από λίγο...
Θα φτιάξουμε νόμο που απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης του Παπανδρέου που πήγε;

Μόνο για εξόφληση του χρέους λένε ότι θα πάνε τα λεφτά των αποκρατικοποιήσεων το ΔΝΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι οποιαδήποτε εκποίηση εθνικής περιουσίας θα είναι άκυρη αφού έχει υπογραφεί πραξικοπηματικά ΜΟΝΟ από τον Παπακωνσταντίνου και θα αναστραφεί εφ’ όσον η περιουσία βρίσκεται εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Δείτε τώρα το έγγραφο βόμβα που αποκάλυψε το “Έχω Μάτια και Βλέπω”. Μιλάει ξεκάθαρα για ΠΩΛΗΣΗ περιουσίας και όχι “αξιοποίηση”.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο αχυράνθρωπος πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα απαγορευθεί με νόμο η πώληση εθνικής περιουσίας, ο δαιμόνιος Παπακωνσταντίνου, υπέγραφε ακριβώς το αντίθετο! Με αποκλειστικό στόχο την πληρωμή των τοκογλύφων, χωρίς καν αυτά τα έσοδα να μπαίνουν στο ταμείο του κράτους!

Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο

Όλη η πίεση λοιπόν των τελευταίων ημερών, είναι για να νομιμοποιηθεί αυτό το ανοσιούργημα από την βουλή των Ελλήνων!
ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;
Καμαρώστε τους…
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…Ας δούμε-θυμηθούμε τι έλεγε η αρχική σύμβαση…
Διαβάστε τι προβλέπει η “ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ” (8 Μαι.2010), Σελίδα 112, για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.
Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Και που θα εγγράφονται αυτά τα έσοδα;
Αφού δεν θα εισρέουν στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου, που θα πηγαίνουν άραγε;;
Μήπως απευθείας στα ταμεία της Τρόικας;;


Δείτε τώρα τι αναφέρεται στην τελευταία επικαιροποιημένη έκδοση του μνημονίου στα Αγγλικά..
και συγκεκριμένα στη σελίδα 126 του Third Review Under the Stand-By Arrangement (Μαρ.2011)
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σαφή:
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Γίνεται δε για πρώτη φορά, σαφής αναφορά για έσοδα από πώληση γης και κτηρίων...

Τα έσοδα όμως αυτά θα εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές…
Μήπως για αυτό τους έπιασε “πρεμούρα” και κατέθεσαν εσπευσμένα χθες σχετική τροπολογία στην Βουλή…
Για να κουκουλώσουν και να επισημοποιήσουν το θέμα;
από το olympia
Δεν άργησε να έρθει η δήλωση βόμβα του Δημήτρη Τσοβόλα «Οι κυβερνητικοί είναι επικίνδυνοι»

"Με την παγκοσμίως πρωτόγνωρη και εγκληματική τροπολογία που προβλέπει ότι το τίμημα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πηγαίνει για εξόφληση των χρεών, αποσκοπείτε η προνομιακή και έγκυρη εξασφάλιση των δανειστών, για την περίπτωση μελλοντικού «κουρέματος» του δημόσιου χρέους. Είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι."


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/04/blog-post_5613.html#ixzz1L25zjOO4

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ..

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Σε δουλεύουνε βρε βλάκα και δεν το έχεις καταλάβει.Πλάκα σπάνε μαζί σου σε φωνάζουνε να σε τιμήσουν και εσύ κορδωμένος και με εκείνο το χαζοχαρούμενο χαμόγελο σου σίγουρα αναρωτιέσαι αν στα αλήθεια εισε τόσο έξυπνος ....Λοιπόν άκου να δεις όχι δεν εισε έξυπνος ούτε στοχαστής μεγάλος ούτε από οικονομικά ξέρεις όσο για τα ελληνικά σου είναι για κλάματα μέσα από το χαρτί τα διαβάζεις και πάλι τα λες λάθος όπως το φοβερό "ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ"  σου μάθανε μόνο να αερολογεις για πράσινη ανάπτυξη και πράσινες μπαρουφες και όπου σταθείς και όπου βρεθείς και ας μην έχει σχέση το θέμα της συζήτησης εσύ κοπανας μια πράσινη ανάπτυξη ...Τώρα πόσο πράσινος είναι ο ΧΥΤΑ που πας να στήσεις στην Κερατέα είναι άλλο θέμα....Όσο για την προσπάθεια σου για την αποτροπή της χρεωκοπίας εδώ είναι για να γελάς μαζί με τον άλλο χαζοχαρούμενο μέγιστο οικονομολόγο εκ Κοζάνης τα έχετε κάνει μαντάρα ...Ποια χρεωκοπία αποτρεψατε ; Και πως; Με τα spreads στις 1300 μονάδες με επιτόκιο δανεισμού στα διετή ομόλογα 25,6 %  δεν βγάζεις μια πιστωτική κάρτα για το κράτος καλύτερα με λιγότερα θα δανείζετε..Και αυτά τρισμέγιστοι οικονομολόγοι γινήκαν από τις μπούρδες σας "περί Τιτανικού και διεφθαρμένων κυβερνησεων"" και όσο για τα πιστολια που εβγαζες κε Jefry θα επρεπε να ξέρεις οτι οταν το πιστολι το τραβας πυροβολας κιολας γιατι αλλιως εισε τζαμπα μαγκας και μετα σε παιρνουν στο ψιλο οι αλλοι...Τωρα καταλαβες γιατι σε βραβευουν ; Ο χαζος του χωριου καταντησες και περνανε την ωρα τους μαζι σου μεγαλε στοχαστη......                                                                                                                                            Στις 3 Ιουνίου θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη σταθερή αντικαπνιστική στάση που διατηρεί και την υιοθέτηση αυστηρής αντικαπνιστικής πολιτικής. (ΕΛΛΑΔΑ: Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!)
Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές για το 2010, την οποία συνέταξε το περιοδικό "Foreign Policy", περιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. (ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΧΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ; - MΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ!!!)
Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τιμήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου , με το βραβείο «Κβαντρίγκα (Quadriga) 2010», για τους χειρισμούς του στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και για την αποτροπή της χρεοκοπίας (ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ)

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Όσο και αν σοκάρει εκ πρώτης όψεως η λέξη, το βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση λαού και καθεστώτος θα είναι η μοιραία κατάληξη της κατάστασης στην οποία έχουμε εισέλθει. Ο λαός, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί πλήρως αυτή τη στιγμή, μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Μπαίνει ήδη σε αναπόδραστη πορεία εξέγερσης. Αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός που θα επαναφέρει 
γρήγορα το  πρότερο επίπεδο διαβίωσης, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.
Αν προσέξει κάποιος με αντικειμενικό βλέμμα την εξέλιξη των γεγονότων θα.....καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην διακρίνονται πουθενά στον ορίζοντα εκείνες οι δυνάμεις και εκείνα τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αναμενόμενες εξελίξεις, αλλά πάντα η κάθε κοινωνία έχει τις απαντήσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
Η πορεία προς τη σύγκρουση τροφοδοτείται από τρεις κυρίως παράγοντες:
1) Από τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και της κρίσης που αυτό έφερε.
2) Από το ότι η πρόταση του καθεστώτος για έξοδο από την κρίση, δηλαδή το μνημόνιο, απέτυχε παταγωδώς, σπρώχνοντας το λαό ακόμα πιο πολύ στην ταπείνωση και την εξαθλίωση και
3) Από το ότι αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο απέτυχε πλήρως, έχει το θράσος να θέλει να συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτός ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σοβαρός και η αιτία που τελικά θα ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να αναμένει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς, θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε «άγγελο» και θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία τον πλούτο που άρπαξε. Απεναντίας το σύνθημα της γενικής εφόδου που έριξε, για πλήρη πλέον αφαίμαξη του λαϊκού πλούτου, είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες».

Ευκαιρίες όμως για ποιον;;; Όχι φυσικά για τον άνεργο που ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του. Όχι φυσικά για τον μικρομεσαίο ή για τον ελεύθερο επαγγελματία που φυτοζωούν, βάζουν λουκέτα ή αυτοκτονούν κάτω από την μέγγενη των χρεών. Το σύνθημα αφορά τα μέλη της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης πολιτικοικονομικής ολιγαρχίας, που έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, την εξουσία, τα ΜΜΕ και τα κονέ.
Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταβληθεί σε «άγιο», απεναντίας, με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει περισσότερο με τα μούτρα στο γενικό ξεκοκάλισμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ο λύκος την αντάρα χαίρεται. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς αντάρα φόβου και παραπληροφόρησης. Προσπαθεί να διασωθεί ενεργοποιώντας "κοινωνικούς αυτοματισμούς" και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.
Όμως αυτή η βέβαιη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το οικονομικό αδιέξοδο και την χωρίς ορατή ημερομηνία λήξεως εξαθλίωση του λαού, βάζουν αναπόφευκτα το τραίνο της εξέγερσης στις ράγες.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ...ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΑΞΙΔΙ....

Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, από τη στιγμή που οι Γερμανοί τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και τραπεζικής ηγεσίας φαίνεται ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στο βήμα αυτό πριν από τον Ιούνιο του 2013, αλλάζοντας τη γραμμή που είχαν μέχρι τώρα. Το βέβαιο είναι πως η χρεοκοπία αυτή, τους όρους και τη χρονική στιγμή της οποίας θα καθορίσει το Βερολίνο, θα γίνει πιο οργανωμένα από όσο φαντάζονται πολλοί και σίγουρα όχι με ηλεκτρονικά μηνύματα διαφόρων αγγλοαμερικανών κερδοσκόπων σαν αυτή τη γελοία, αλλά χρυσοφόρα πιθανότατα για τους οργανωτές της, ιστορία που αναστάτωσε την Τετάρτη την Ελλάδα.
Παίζονται πολύ χοντρά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας μας, με πλήρη πολιτική συνενοχή ή ενοχή της άκρως επικίνδυνης κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί είναι έξαλλοι εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μαζί με τη στενή ομάδα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που χαράζει την οικονομική πολιτική της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψαν οι Αγγλογάλλοι, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει ήδη μυστικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της Μέρκελ για να συμφωνήσει μαζί της τους όρους της χρεοκοπίας! Εννοείται ότι το Παρίσι και το Λονδίνο δικαίως φοβούνται ότι αν επιτρέψουν στην Αθήνα να διαπραγματευθεί τη χρεοκοπία μόνο με το Βερολίνο, τότε θα διασφαλιστούν μεν σίγουρα τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα του γερμανικού κράτους και των γερμανικών τραπεζών, αδιαφορώντας για τα αντίστοιχα συμφέροντα των γαλλικών και βρετανικών τραπεζών. Όταν λοιπόν βγαίνουν οι γάλλοι υπουργοί με επικεφαλής την υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και τάσσονται δημοσίως κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίιου χρέους, το κάνουν όχι γιατί τους νοιάζει αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά για να καθυστερήσουν την πτώχευση όσο μπορούν, να κερδίσουν χρόνο και έτσι να μπορέσουν να κατοχυρώσουν και τα γαλλικά τραπεζικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, ενόψει της ελληνικής αναδιάρθρωσης τόσο οι γερμανικές όσο και οι γαλλικές τράπεζες «ξεφορτώνονται» ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία δίνουν στην ΕΚΤ. Όπως είναι ευνόητο, η ΕΚΤ παίρνει κατά προτίμηση ελληνικά ομόλογα π.χ. από τη γερμανική Ντόιτσε Μπανκ ή τη γαλλική Κρεντί Αγκρικόλ παρά από την Εθνική. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι γερμανικές τράπεζες να κατέχουν αυτή τη στιγμή ομόλογα του ελληνικού κράτους αξίας μόνο 16(!) δισεκατομμυρίων ευρώ και οι γαλλικές, που τις θεωρούμε υπερεκτεθειμένες στην ελληνική αγορά, ακόμη λιγότερα, κάτω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ! Δεν χρειάζεται ...Νομπέλ Οικονομίας για να καταλάβει ο καθένας ότι όσο λιγότερα κρατικά ελληνικά ομόλογα έχουν οι γερμανογαλλικές τράπεζες, τόσο λιγότερη ζημιά, ουσιαστικά ασήμαντη, θα υποστούν σε περίπτωση «κουρέματος» ή κάθε άλλης μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Σε πολιτικό επίπεδο, αυτές οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα εξηγούν και την αλλαγή της στάσης της Γερμανίας στο θέμα της ελληνικής αναδιάρθρωσης.
Τη χρεοκοπία της Ελλάδας πάντως την προεξοφλούν πλέον οι πάντες. «Η αναγκαία αναδιάρθρωση της Ελλάδας» ήταν π.χ. ο τίτλος κύριου άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε την Τετάρτη. «Με μια πιο νηφάλια εξέταση των γεγονότων, δεν υφίσταται καμία σοβαρή αμφιβολία για την αναγκαιότητα να επιδιώξει η Ελλάδα μια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της από κοινού με τους δανειστές της» υποστηρίζει ευθύς εξαρχής το άρθρο αυτό. «Είναι κάτι παραπάνω από πεντακάθαρα τα σημάδια των πληθυσμών των πλούσιων χωρών της ευρωζώνης ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θέτουν στη διάθεση των οικονομικά υποβαθμισμένων χωρών της περιφέρειας ολοένα και περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων» προσθέτει κατηγορηματικά. Στο μεταξύ, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Βήμα της περασμένης Κυριακής, βγήκε και ο... Κώστας Σημίτης(!) να εκμεταλλευθεί την κατάσταση υποστηρίζοντας την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση. Όχι φυσικά γιατί ο Γ. Παπανδρέου φοβήθηκε την επιρροή του Κ. Σημίτη, αλλά γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει αν αυτή η υπερπροβολή του πρώην πρωθυπουργού συνιστούσε κίνηση μόνο του Σταύρου Ψυχάρη ή αν αποτελούσε τμήμα ευρύτερου σχεδίου ισχυρών οικονομικών κύκλων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ισχύει η πρώτη εκδοχή της μεμονωμένης κίνησης, οπότε στην κυβέρνηση ησύχασαν από αυτή τη σκοπιά, εκτιμώντας ότι δεν άνοιξε ακόμη το εσωτερικό μέτωπο ανατροπής του Γ. Παπανδρέου από την αστική τάξη, το οποίο φυσικά θα του έδινε τη χαριστική βολή.

Τόσο αντεργατικά μέτρα δεν έχει πάρει ποτέ καμιά ελληνική κυβέρνηση, δημοκρατικά εκλεγμένη ή και δικτατορική. Μέσα σε ελάχιστους μήνες άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου έριξε τους μισθούς και τις συντάξεις σχεδόν δέκα χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 2003, όπως εκτιμά ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και έπεται συνέχεια επιστροφής στις δεκαετίες του 1980 και του 1970...

ΤΑ SPREADS ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ......

Αναπόφευκτη φαντάζει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως διαπιστώνουν οι Financial Times μέσω της στήλης τους, Lex. «Μόνο μία τεράστια και πολιτικά απαράδεκτη μεταβίβαση χρημάτων από την ευρωζώνη μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Πέρα όμως από αυτό, μία αναδιάρθρωση δείχνει αναπόφευκτη», καταλήγει το άρθρο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι FT, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί από το 135% σήμερα στο 170% του ΑΕΠ το 2013, όταν θα λήξει το πρόγραμμα διάσωσης. Και αυτό, γιατί το ΑΕΠ συνεχώς συρρικνώνεται.

Ακόμα και εάν........ η Αθήνα μπορούσε να συνεχίσει να δανείζεται με τα επιτόκια του πακέτου διάσωσης, το ετήσιο κόστος των τόκων διαμορφώνεται στο 9% του ΑΕΠ, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις χώρες της ευρωζώνης τα τελευταία 30 χρόνια διαμορφώνεται στο 3,4%. Οι τόκοι «τρώνε» το 27% των φορολογικών εσόδων κάθε χρόνο, έναντι του 9,5% που είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, άρθρο του Christian Kirchner στη γερμανική έκδοση των Financial Times, με τίτλο «Τα ελληνικά ομόλογα σε ελεύθερη πτώση» και υπότιτλο «Φόβοι για υποτίμηση των ασφαλίστρων κινδύνου», αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται η ξέφρενη πτώση των ελληνικών κρατικών ομολόγων στις χρηματαγορές: Η απόδοση δεκαετών ελληνικών τίτλων σκαρφάλωσε χθες για πρώτη φορά πάνω από το 25%, 1,2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από την προηγούμενη ημέρα. Παρ' όλες τις επίσημες διαψεύσεις, οι παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν κατ' αυτόν τον τρόπο αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά μέσον όρο τα ελληνικά ομόλογα τιμώνται ήδη 40% λιγότερο της ονομαστικής αξίας τους.

Η χώρα βρίσκεται σε φαύλο κύκλο: Οι όλο και υψηλότερες αποδόσεις καθιστούν όλο και πιο απίθανη την επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο αναδιάρθρωσης, επειδή η Ελλάδα, ευρισκόμενη ταυτόχρονα σε ύφεση, ασφυκτιά υπό το βάρος των τοκοχρεολυσίων».

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ «Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα!»

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αποκληθείς Νικηταράς, ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε «στην ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμόδια αρχή, μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα «πόστα» στους επαίτες είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Ήταν δε τόση η ένδειά του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού -η Πατρίδα δεν του ειχε χορηγήσει σύνταξη-, ώστε δεν ειχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του -εκείνος μπορούσε να αντέξει περισσότερο την πείνα.
Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στ' αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δυνάμεως, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή, ...
απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στο «πόστο» όπου επαιτούσε ο οπλαρχηγός. Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι! «Τί κάνετε, στρατηγέ μου;» ρώτησε ο απεσταλμένος. «Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα!» απάντησε περήφανα ο ήρωας. «Μά, εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο;» επέμεινε ο ξένος, πού είχε εντολή «νά μάθει τί γίνεται». «Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος», αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.
Είδε κι απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει, χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας, όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγγί με χρυσές λίρες, ώστε να μην προσβάλει τον πένητα στρατηγό. Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγγί, το ψηλάφισε και φώναξε στον ξενο. «Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρε το μην το βρει κανείς και το χάσεις!». 
Οπως ακριβως δηλαδη θα εκαναν τα καμαρια μας αν βρισκοντουσαν στην θεση του....Οχι οτι υπηρχε περιπτωση να βρεθουν με τετοιες μιζες που πηρανε.....

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Γκρεμίστε το άβατον- φορολογήστε τις Τράπεζες»!Τζέφρει Σακς Columbia

Τζέφρι Σακς
«Γκρεμίστε το άβατον-
φορολογήστε τις Τράπεζες»!

Απαιτούν από τους G20, 1.000 κορυφαίοι ειδικοί από 53 χώρες.

Ο κόσμος αλλάζει. Βγαίνει στην αντεπίθεση. Ξεσηκώνεται.
Δείχνει, ότι θέλει να βάλει τέλος στα συνεχή «ηλεκτροσόκ τσέπης» της κερδοσκοπίας. Που του παίρνουν την αξιοπρέπεια. Ακόμα και το δικαίωμα ζωής.
Και νάτη, η μεγάλη έκπληξη.
Μέσα από τα σπλάχνα των παγκόσμιων πληθυσμών αρχίζουν και ξεπετάγονται οι καλύτεροι. Τα «βαριά πτυχία». Τα πραγματικά μεγάλα ονόματα. Η, εκτός ΜΜΕ αριστοκρατία εξειδίκευσης, γνώσης, αποτελέσματος!
Και νάτη, η Ελπίδα.
Χίλιοι διαπρεπείς οικονομολόγοι από 53 χώρες –ανάμεσά τους οι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί Τζέφρει Σακς (Columbia), Ντάνι Ροντρικ (Harvard), Χα Τζουν Τσανγκ (Cambridge) – έστησαν στον τοίχο τους G20 και απαίτησαν με επιχειρήματα επιστημονικής ακρίβειας άμεση αναδιανομή του παγκοσμίου χρήματος πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση-συντέλεια που θα ισοπεδώσει τα πάντα.
Ισχυρά μυαλά. Ισχυρές θέσεις. Ισχυρή πρόταση-λύση.
Άγγιξαν το τραπεζικό άβατο. Το αντιανθρώπινο σκιάχτρο που δεν τολμούν να ακουμπήσουν οι σημερινοί ηγετίσκοι.
Ζητούν, επειγόντως, την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (φόρος του «Ρομπέν των Δασών») που είναι τεχνικά εφικτός και ηθικά σωστός και αναγκαίος.
Τι απέδειξε η παγκόσμια κρίση;
Ότι έχει διαρραγεί η σύνδεση του χρηματοπιστωτικού τομέα με την κοινωνία!
Είναι ώρα, τονίζουν, να αποκατασταθεί αυτή η σύνδεση και οι Τράπεζες να δώσουν κάτι πίσω στην Κοινωνία.
Εξειδικεύουν. Ότι ακόμα και ένας πολύ χαμηλός φόρος της τάξης του 0,05% στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θα μπορούσε να συγκεντρώσει εκατοντάδες δις δολάρια κάθε χρόνο για την Υγεία, την Παιδεία, το νερό και την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.
Το κυριότερο, συμπεραίνουν, ο περιορισμός της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας.
Το παράδειγμα που θέτουν στους G20 προκαλεί σοκ.
Η JP Morgan, το κορυφαίο ίδρυμα του πλανήτη, -που διασώθηκε από τη χρεοκοπία χάρη στα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων- ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 67% στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011 ύψους 5,56 δις δολάρια.
Αυτή, η ανεξέλεγκτη, ανισσόροπη κερδοσκοπία ήρθε η ώρα να τερματιστεί. Η ακραία διεθνής λοξοδρόμηση «όλα υπέρ των λίγων-τα πάντα κατά των πολλών» αν δεν αλλάξει με κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, οι παγκόσμιες αναταράξεις τελικά θα σπάσουν τις κλειδώσεις του σημερινού συστήματος και μετά κανένας δεν μπορεί να σώσει κανένα.
Όντως. Μεγάλη έκπληξη.
Για πρώτη φορά η Κοινωνία μπαίνει στην άνιση μάχη με τις δυνάμεις του χρήματος με ισχυρά χαρτιά-ονόματα στο πλευρό της,
Οι χίλιες προσωπικότητες ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους.
Μέχρι που οι ηγεσίες και οι τράπεζες θα γυρίσουν πίσω στις Κοινωνίες τα χρήματα που της ανήκουν.

Να μην λείψει κανείς από το Διεθνές Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλων της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και του Γερουλάνου!

Από τη "Σίβυλλα"
Ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός από την ελληνική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που θα...
διασώσει την εθνική οικονομία και θα δείξει στον πλανήτη τις αξίες της Ελλάδας!Αντε και του χρονου ενα φεστιβαλ πορνειας και μια διεθνη εκθεση ναρκωτικων....Μα ποσο πολυ μαλακες μπορει να ειναι;Αντε να χαθειτε μυγοχεσματα πολιτικαντηδες του σωρου που με τετοιες μαλακιες νομιζετε οτι θα δωσετε διεθνη αιγλη στην χωρα και θα τονωσετε την αγορα....Βλαμενοι........

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Νο2

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Sc a ndec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Sc a ndec Org πρότεινε δωρεάν

μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ..

  • Οδήγησε ποδήλατο, έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα οι γιατροί να του συστήσουν την κωπηλασία... Μετά χάθηκε, ξαναχάθηκε και προχθές το νέο του κανό είχε "μηχανικό πρόβλημα"(!) και ανάγκασε το Λιμενικό να τρέξει να τον γλιτώσει... Εάν οι γιατροί του συστήσουν να αρχίσει να πιλοτάρει αεροπλάνο (που θα του χρειαστεί ούτως ή άλλως...) λέτε να το... στουκάρει πουθενά και να μην αποφύγει το μοιραίο; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου...
  • Δεν μπορεί να οδηγήσει ποδήλατο, δεν μπορεί να κάνει κανό... πώς μπορεί να κυβερνάει μία χώρα; Η απορία θα λυθεί πολύ σύντομα...
Η ιστορια ξεκιναει καπως ετσι:
Η υπερφίαλη, γεμάτη κομπασμό και φιλοδοξία, ενός πολιτικού άνδρα που καλά-καλά δεν ομιλούσε την Ελληνική γλώσσα!
Ένα τρομακτικό παρακράτος του λαϊκίστικου παρασυνδικαλιστικού κράτους που είχε «νεκρώσει» το δημόσιο, ύστερα από τις επιταγές της Χαριλάου Τρικούπη!
Έναν αψυχολόγητο αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκμεταλλευόμενος την ιστορία του επώνυμου του, γύριζε την υφήλιο κατηγορώντας την χώρα του!
Εσχάτη Προδοσία ή αφέλεια, ή προσχεδιασμένο σχέδιο κατάρρευσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος; Ποιος το ξέρει;
Αυτός που μετεκλογικά αυτοχαρακτηρίστηκε ως κυβερνητικός αντιεξουσιαστής, είναι μάλλον το πειθήνιο όργανο των διεθνών κερδοσκόπων που θησαυρίζουν εις βάρος των λαών!
Αυτός που μίλησε για το περίστροφο στο τραπέζι, και δεν βρέθηκε κάποιος να του εξηγήσει πως το παιχνίδι που έπαιζαν τότε ήταν ρώσικη ρουλέτα με στόχο τον δικό του κρόταφο, και της χώρας που εκπροσωπούσε.
Αυτός που δήλωνε για τιτανικούς, χωρίς να σκέπτεται πως το δικό του καράβι, αυτό που του είχαν δώσει οι άφρονες νεοέλληνες του καναπέ, θα βυθιζόταν!
Αν δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο από τους παγκόσμιους shortακιδες για την ανάληψη της εξουσίας της χώρας από τον συγκεκριμένο ηλίθιο, τότε μιλάμε για την παγκόσμια πρώτη της κυριαρχίας των ζαβών στην εξουσία!
Παγκόσμιο φαινόμενο!
Ετσι φτάσαμε στον απόλυτο διασυρμό της πολιτικής του yes-men που εφαρμόζουν τα ερμαφρόδιτα του Σοσιαλισμού!
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα είναι ζοφερή!
Απόλυτη υποχωρητικότητα, ενδοτικότητα σε όλα από την κυβέρνηση του Μνημονίου.
Καμία αντίσταση, καμία συζήτηση, στην αποικιοκρατία που επιβάλουν οι ξένοι δανειστές μας, στην ελληνική κοινωνία.
Βαρύγδουπες δηλώσεις, χωρίς περιεχόμενο, μόνο πολιτικός «ραγιαδισμός» στους παγκόσμιους δυνάστες που η ηλιθιότητα του Αβερελ τους έφερε στην Χώρα!
Η μόνιμη θέση των κυβερνώντων είναι η… επίκυψη!
Η άμεση απομάκρυνση, το γκρέμισμα των δοτών πολιτικών του Μνημονίου, είναι η μόνη λύση.
Ο χρόνος λιγοστεύει, και τώρα που οι δημοσκοπήσεις θα αρχίζουν να δείχνουν την πραγματικότητα, ο ολίγιστος forest gap θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία.
Λήγοντας τα διεθνή γραμμάτια της ανέλκυσης του στη εξουσία θα χάσει κάθε στήριγμα.
ΟΛΑ »παίζουν». Υπάρχει το "δεν γνώριζα", το "δεν μ’ ενημέρωσαν", το "αλλιώς μου τα είπανε", το "δεν κατάλαβα".
Υπάρχει το εμφανές: "ρε παιδιά είμαι λίγος, δεν το βλέπετε;".
Υπάρχει το προφανές: "γιά την πατρίδα* μου τα κάνω όλα".
Υπάρχει και το καταφανές: "apres moi le deluge = μετά από μένα το χάος".
Υπάρχουν όμως και οι ευθύνες.
Κι αυτές ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, δεν του αναλογούν αποκλειστικά. Γιατί δεν ψηφίστηκε μόνος του, αλλά κάποιοι τον ψήφισαν. Και αυτοί οι κάποιοι φέρουν την ευθύνη. Και κάτι μου λέει πως θα επικαλεστούν λίαν συντόμως πως στο ταξίδι προς την Ιθάκη, έφαγαν λωτούς και... ξέχασαν!
Ο Αμερικανοτραφής λοιπόν δισλεκτικός Γιώργος Παπανδρέου, (που αποδείχθηκε τελικά ότι μόνο Γιωργάκης και χαζός δεν ήταν) που φέρει το ισχυρό γονίδιο της πολιτικής απατεωνιάς και της προδοσίας του πατέρα του και του παππού του, εκτελεί μέχρι στιγμής άριστα την τελική φάση του σχεδίου, εξόντωσης της Ελλάδας.
Είχε κάνει τις μυστικές του συμφωνίες εδώ και πολύ καιρό.Απλά περίμενε την κατάλληλη ώρα… Περίμενε να τηρηθεί η υπόσχεση που του δόθηκε... Περίμενε να του στρώσουν το χαλί...
Ο σημερινός λοιπόν διορισμένος κατ΄ουσία από τους διεθνείς εγκληματίες πρωθυπουργός της Ελλάδας, παίρνει πανάξια το όσκαρ υποταγής και προδοσίας.
Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν, ότι η Ιστορία, σχεδιάζεται και δρομολογείται, μερικές δεκαετίες πριν. Tο έδαφος φρεζάρεται προσεκτικά και ακολουθεί η επιλογή και η φύτευση, των προεπιλεγμένων ανθέων.
Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.
Οι Γιάλτες, επαναλαμβάνονται. Άνθρωποι-κλειδιά, ήρθαν στη χώρα μας και “μεγαλούργησαν”. Από Ανατολή και Δύση. Μιλώ για τους νταβατζήδες φυσικά. Τους πραγματικούς αφεντάδες, αυτού του τόπου. Με τα well-fare ιδρύματά τους, σε χώρες που παλιότερα πολεμούσαν.
Μιλώ γι αυτούς, που δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα.
Μιλώ γι αυτούς, που μας θεωρούν τόσο αμελητέους, τόσο αναλώσιμους, τόσο ασήμαντους, που προσπέρασαν ακόμα και το ενδεχόμενο να ψυλλιαστούμε για την πρεμούρα τους.
Ετσι έπρεπε, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και με κάθε θυσία να έρθει ο Μεσσίας;
Ο προγραμματισμένος;
Ο computerised;
Ο «πεφωτισμένος»;
Ο μαγεμένος ποδηλάτης;
Γι αυτό λοιπόν, η διαπλοκή (κι αυτή computerised… υπερποντίως), έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να μας στείλει, μιά ώρα νωρίτερα στις…»κάλτσες»
Εχουμε ομως τον Στρος Κάν μας, το ΔΝΤ μας,  τα spreads μας,ολα τα καλα του Αβρααμ και του Ισαακ.
Μιλάμε για μεγαλεία!!! Ποιός μας πιάνει…
Τι άλλο να θέλουμε, οι αγνώμονες;

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

BLOOMBERG:''η προσπάθεια της Ευρώπης να σώσει την Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, μια μάχη χωρίς αντίκρισμα.''


Η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει ένα κούρεμα χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα τονίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Ο αρθρογράφος προτρέπει τους αξιωματούχους σε Αθήνα και Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποκρίνονται αρνούμενοι την αναδιάρθρωση


Σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg τονίζει ότι η αναδιάρθρωση έχει ήδη καθυστερήσει και πως η καθυστέρηση δεν αποτελεί επιλογή αφού η κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα επιδεινώνεται.
"Θα ήταν καλύτερα (η Ελλάδα) να επιβάλει ένα 40% ή 50% απώλεια για τους ...
κατόχους ομολόγων το τρέχον έτος από το 70% ή 80% το 2013", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του Bloomberg Μάθιου Λυν.
Ο Λυν τονίζει ότι η προσπάθεια της Ευρώπης να σώσει την Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, μια μάχη χωρίς αντίκρισμα.
Τη περασμένη βδομάδα η Ελλάδα συμπλήρωσε ένα χρόνο από τότε που ζήτησε βοήθεια από τους εταίρους στην Ευρωζώνη και όμως "αυτή η επέτειος δεν έχει τούρτα, πάρτι και μουσική αφού η κατάσταση παραμένει ζοφερή" αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε γιορτάσει αυτήν την επέτειο με διαφορετικό τρόπο - με την αναγγελία ότι θα αποχωριστεί μέρος των χρεών της", αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί σε νέα υψηλά επίπεδα και το κόστος της ασφάλισης έναντι κίνδυνου χρεοκοπίας έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
Και συνεχίζει ο Λυν λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα η χώρα μας επιβάλλει "κούρεμα", τόσο το καλύτερο για όλους. "Οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κούρεμα, και όσο μεγαλύτερο το κούρεμα τόσο μεγαλύτερος ο πόνος που θα ακολουθήσει", λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι με το που γίνει αποδεκτή η πτώχευση στην Ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει μια λογική συζήτηση για το πώς θα ισχυροποιηθεί το ενιαίο νόμισμα.
.

Αναφερόμενος στην αγορά σημειώνει ότι την τελευταία βδομάδα οι τιμές έδειξαν ότι η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική αναδιάρθρωση είναι μια τελειωμένη υπόθεση.
Το κόστος της ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, με τις τιμές των credit-default swaps να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα 67 τοις εκατό για αναδιάρθρωση.
"Στην ουσία δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά προστασίας", υπογραμμίζει αφού είναι σαν να ασφαλίζεις τον εαυτό σου για τη πιθανότητα να βρέξει στο Λονδίνο του χρόνου. "Το θέμα δεν είναι πότε θα γίνει -γιατί θα γίνει - αλλά το πότε".
Μάλιστα προτρέπει τους αξιωματούχους σε Αθήνα και Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποκρίνονται αρνούμενοι την αναδιάρθρωση λέγοντας πως δεν αποτελεί επιλογή.
Μεταξύ άλλων επικαλείται έρευνα που παρουσιάσθηκε αυτό το μήνα στη Royal Economic Society στο Λονδίνο από τους Juan Cruces και Christoph Trebesch και η οποία μελετά όλες τις περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων σε 68 έθνη από το 1970, σύνολο 202 περιπτώσεις.
Η εν λόγω μελέτη αποδεικνύει πως "οι αναδιαρθρώσεις που γίνονται με υψηλότερες περικοπές αποτίμησης (χαμηλότερα ποσοστά ανάκτησης) συνοδεύονται με σημαντικά υψηλότερα spreads (κόστος δανεισμού) και μεγαλύτερες περιόδους αποκλεισμού των χωρών από τις αγορές κεφαλαίων".
"Με άλλα λόγια", τονίζει "όσο χειρότερες είναι οι ζημίες που υφίστανται οι κάτοχοι των ομολόγων τόσο περισσότερο θα σε
 τιμωρήσουν οι αγορές αργότερα και τόσο πολύ θα αργήσεις να έχεις πρόσβαση και πάλι στις κεφαλαιαγορές".
"Αυτό που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να ανακοινώσει ένα κούρεμα χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα", αναφέρει.
"Με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν η Ελλάδα θα μπορούσε να αρχίσει την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα σταματήσει να μάχεται χωρίς λόγο για τη διάσωση της Ελλάδας και θα συγκεντρωθεί το πώς να κάνει την ευρωζώνη να λειτουργήσει καλύτερα".
Εν κατακλείδι, τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να τραβάμε άλλο την αγωνία και σίγουρα όχι μέχρι την επόμενη επέτειο της διάσωσης.

880 ΔΙΣ.. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών (περιπου 880 δις ευρω)εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους
. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι...
20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Λιγνιτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο.
http://wwwaristofanis.blogspot.com
Υ.Γ. Τωρα καταλαβατε γιατι μας δανειζαν τοσα χρονια;Και γιατι ετσι ξαφνικα και αποτομα σταματησαν να μας δανειζουν;Ηρθε η ωρα να παρουν αυτα που θελουν τοσο καιρο...... Θα τους αφησουμε;

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.....ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ....


ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 37 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​)

ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 37 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​)

Έχουμε δηλαδή πολίτευμα, το οποίο δεν αντιγράφει τους νόμους άλλων, μάλλον δε εμείς οι ίδιοι είμαστε υπόδειγμα σε μερικούς παρά μιμούμαστε άλλους. Και ονομάζεται μεν δημοκρατία, γιατί η διοίκηση είναι στα χέρια των πολλών και όχι των ολίγων. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα έναντι δε των νόμων στις ιδιωτικές τους διαφορές, ενώ ως προς την θέση τους στον δημόσιο βίο κάθε ένας, ανάλογα με την επίδοση σε κάποιο τομέα, προτιμάται για ένα από τα δημόσια αξιώματα, και όχι από την πολιτική του παράταξη όσο από την αρετή του, ούτε εξαιτίας της φτώχειας, ενώ έχει την ικανότητα να παράσχει κάποια υπηρεσία στην πατρίδα του, εμποδίζεται από το γεγονός ότι είναι άγνωστος. Ζούμε ελεύθερα, και ως πολίτες στον δημόσιο βίο και ως άτομα στον ιδιωτικό, στις επιδιώξεις μας της καθημερινής ζωής, κατά τις οποίες δεν κοιτάμε ο ένας στον άλλον με καχυποψία, δεν θυμώνουμε με τον γείτονά μας, όταν κάνει σύμφωνα με την ευχαρίστησή του, ούτε παίρνουμε μια φυσιογνωμία σκυθρωπή, η οποία μπορεί να μην βλάπτει τον άλλο, πάντως όμως είναι δυσάρεστη. Ενώ δε στην ιδιωτική μας ζωή συναναστρεφόμαστε χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον, στην δημόσιά μας ζωή από σεβασμό προ πάντων δεν παραβαίνουμε τους νόμους, υπακούμε σε όσους κάθε φορά έχουν τα αξιώματα και στους νόμους, και περισσότερο σε εκείνους από τους νόμους, που έχουν θεσπιστεί για ωφέλεια των αδικούμενων, και σε άλλους, οι οποίοι αν και άγραφοι, η παράβασή τους φέρνει πανθομολογούμενη ντροπή.
Αυτα πριν μερικες χιλιαδες χρονια.....Οι συγκρισεις δικες σας.........