Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομίας στο Λονδίνο στην μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση


Μάχες στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 διαδηλωτές που έχουν βγεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα..... νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Κάποιοι όχι ειρηνικά. Τα περισσότερα επεισόδια έγιναν στην Oxford Street.
Πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ







ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΝΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΝΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ

ΜΠΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ
ΜΠΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΘΗΝΑ

Πολλά καταστήματα είναι κλειστά και μάλιστα όσα είναι ανοικτά έχουν προσλάβει εξτρά προσωπικό ασφαλείας. Η αγορά σήμερα δεν λειτουργεί.




ΩΡΑ 15.00 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
ΩΡΑ 15.00 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΩΡΑ 14.50 ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.... ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΜΕΡΟΝ "ΘΑΤΣΕΡ Νο2"
ΩΡΑ 14.50 ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.... ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΜΕΡΟΝ "ΘΑΤΣΕΡ Νο2"


"Όχι περικοπές" , "οι περικοπές δεν είναι η θεραπεία" αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών .

Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Επίσης περίπου 4.500 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Λονδίνο.

Τα συνδικάτα είχαν ζητήσει από τους πολίτες η συγκέντρωση να είναι ειρηνική και να ακολουθήσουν πιστά τις υποδείξεις της αστυνομίας. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε.

Νωρίτερα το Λονδίνο είχε γεμίσει φυλλάδια που καλούσαν τους διαδηλωτές να κάνουν το αντίθετο και να μείνουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και μετά το τέλος της πορείας.

Ο Πινοκιο την δικαίωση των προσπαθειών για την Ελλάδα που την ειδε;

Aυτό είναι το επίσημο κείμενο των συμπερασμάτων  της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, σήμερα στις Βρυξέλλες.
Προσέξτε τι δήλωσε πριν λίγες ώρες ο κ. πρωθυπουργός:
Την εκτίμησή του ότι οι αποφάσεις της συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Πιάνουν τόπο και ανοίγουν μια θετική προοπτική για το μέλλον" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα για "να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας, την οικονομική καταστροφή".
Για να είστε "μέσα στα πράγματα" και να μην τρώτε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα πράσινα ΜΜΕ, διαβάστε στο άρθρο μας τι ..
ακριβώς περιλαμβάνουν τα συμπεράσματα για την Ελλάδα και τα οικονομικά θέματα που απασχολούν έντονα την χώρα μας.
Δείτε τώρα σε ένα κείμενο 35 σελίδων, που είναι τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, πόσες φορές περιλαμβάνεται η λέξη Greece και Greek....
Μόλις δυο αναφορές και μάλιστα για θέματα άσχετα,με την επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων. 

Η λέξη Greek υπάρχει στην τελευταία σελίδα (34) και αναφέρεται στο ποσοστό συμμετοχής της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης (European Stability Mechanism -ESM).

Η λέξη Greece υπάρχει τέλος στην σελίδα 32 και αναφέρεται και πάλι στον μηχανισμό στήριξης και την ημερομηνία ενεργοποίησης του.Μια απορία έχω την δικαίωση των προσπαθειών της χώρας μας που σκατά την είδε;Μια φόρα στην ζωή του μπορεί να πει την αλήθεια;Τελικά ο άνθρωπος είναι παθολογικός ψεύτης αλλιώς δεν εξηγείτε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ(Α)ΝΟΗΤΟΥ

Πάει, ξεφτιλίστηκε και το 1821. Στρατεύτηκε από τον πρωθυπουργό στην «επανάσταση του αυτο(α)νόητου». Τι λέει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για μια χώρα την  οποία ο ίδιος ο οδήγησε σε χειροπόδαρα δεσμά και την παρέδωσε σε αλλότρια συμφέροντα, οδηγώντας την ως οικονομία και ως κοινωνία, σε οριακό σημείο επιβίωσης; «Συναίνεση» στα μνημόνια και ξερό ψωμί. Ιδού:
«Σήμερα γιορτάζουμε την Παλιγγενεσία του Έθνους, τη μέρα που η Ελλάδα, ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας της απέναντι στον κατακτητή. Γιορτάζουμε πάνω απ’ όλα τη θέληση ενός λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία, την ίδια του την υπόσταση».
«(...)Λίγα μόλις χρόνια πριν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, το εγχείρημα της απελευθέρωσης φάνταζε ακατόρθωτο. Ακόμα και όταν η Επανάσταση ξεκίνησε, τα εμπόδια ήταν πολλά και οι δυσκολίες έμοιαζαν πολλές φορές ανυπέρβλητες.

Οι συμπατριώτες μας έπρεπε να σταθούν
πάνω από τις όποιες διαφορές και διαφωνίες τους, να συστρατευθούν στον κοινό σκοπό, στο κοινό όραμα για την ανεξαρτησία της Πατρίδας και τη σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους. Και τα κατάφεραν». Για ποια ανεξαρτησία μιλάει όταν ο ίδιος δηλώνει ότι με αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να καταρρεύσουν τράπεζες!Γιατι ολος ο πονος του ειναι να μην χασουν χρηματα οι τραπεζες και οι δανειστες μας.
«190 χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά: Αποτελεί μία σταθερή δημοκρατία, ένα φάρο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας. Συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες χώρες.Ναι με 347 δις χρεος και με μισθους κατω απο τα ορια της φτωχειας με επισημη ανεργια 16% με υφεση 6,5% ....πολυ ανεπτυγμενη χωρα

«Σήμερα καλούμαστε, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, να δώσουμε άλλη μία μεγάλη μάχη. Αυτή τη φορά με άλλα όπλα, τη βούληση και την απόφασή μας για ανατροπές απέναντι σε χρόνια προβλήματα και σαθρές νοοτροπίες, που μας οδήγησαν στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρεθήκαμε καθώς μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας». Από τον ξεσηκωμό για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση στην «παλιγγενεσία» των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών! Οι ... νοοτροπίες μας άφησαν ακάλυπτους στους άγριους ανέμους της διεθνούς οικονομίας!
του κόσμου, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης και όλων των σημαντικών διεθνών οργανισμών. Κατέκτησε μετά από αγώνες τη δημοκρατία και την κατοχύρωση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».Φυσικα να δωσουμε μαχη εμεις και εσυ και η παρεα σου να απολαμβανεται προνομια.
Ό,τι σάρωσε δηλαδή ο ίδιος μέσα σε 17 μήνες «διακυβέρνησης». Άκου φάρος ειρήνης!

«Καλούμαστε και πάλι, όλοι μαζί, να δουλέψουμε με αποφασιστικότητα για την αναγέννηση της χώρας μας. Να συμπορευτούμε ενωμένοι για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα μας στα πόδια της, απαλλαγμένη από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις, αλλά και από τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, ώστε για τις επόμενες γενιές να αποτελούν οριστικά παρελθόν». Γιατί ο δρόμος προς την απαλλαγή από δάνειες δυνάμεις προϋποθέτει μάλλον αιώνιο έλεγχο και ξεζούμισμα από τις αγορές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.Και φυσικα ενα καλο ξεπουλημα δημοσιας περιουσιας
Και συνεχίζει το μήνυμα:

« Αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα - παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες και τις όποιες προβλέψεις - αποδεικνύουν ότι, μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Η ιστορία μας μέχρι τώρα μας απέδειξε πως μπροστά στις μεγάλες δοκιμασίες, πάντα κάνουμε
συλλογικά την αναγκαία υπέρβαση».Ναι συλλογικα εμεις να πληρωνουμε και εσεις να τρωτε εμεις να πεθαινουμε να ιδρωνουμε και εσεις να απολαμβανεται και να βγαινει και η ανεγκεφαλη κουραδα που εχεις για αντιπροεδρο για να μας βριζει και να μας λεει οτι μαζι τα φαγαμε

«Είμαι βέβαιος, ότι και αυτή η περίοδος θα καταγραφεί ως μια στιγμή μεγάλης συλλογικής προσπάθειας και μεγάλων αλλαγών για μια καλύτερη Ελλάδα. Είμαι βέβαιος, ότι όπως και πριν από 190 χρόνια, θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας,
ενωμένοι στις δυσκολίες και με θάρρος μπροστά στις προκλήσεις που μας περιμένουν. Με λιγα λογια δηλαδη θα σας ξεσκισω στους φορους και θα δουλευετε μεχρι να πεθανετε

» Όπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι στο χέρι μας.Όπως και τότε, έτσι και τώρα, θα τα καταφέρουμε, για να αισθανθούμε και πάλι περήφανοι ως Έλληνες - όχι μόνο για τη χώρα που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του ‘21 αλλά και για την
νέα Ελλάδα, που μαζί έχουμε ήδη ξεκινήσει να οικοδομούμε».
Σε πιάνει μια ανατριχίλα.....

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ - Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 Αποστρέφοντας το πρόσωπο του απο τους επισήμους και γυρίζοντας το αριστερά προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στα κανάλια της Αθήνας, στο κύριο Ρήγα και τα πράσινα παπαγαλάκια. Το ζεστό χειροκρότημα των γονιών τους τους δικαίωσε!! Μετά το τέλος της παρέλασης, παρέλασαν με μαύρα ρουχα και φιμωμένα στόματα οι μαθητές των δύο λυκείων που συγχωνεύονται. 
Ακολούθησε διαμαρτυρία στα σκαλιά του Δημαρχείου και πορεία, πάντα κάτω απο το χειροκρότημα του κόσμου.

Έκραξαν την Νταλάρα στο Περιστέρι.

Η κ Νταλάρα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην παρέλαση.Το κράξιμο είχε ξεκινήσει από την κατάθεση στεφάνων,ποιο χλιαρά βέβαια.
Ο  δήμαρχος Περιστερίου μάταια προσπάθησε με ανθρώπους που είχε ακροβολίσει από εδώ και από εκεί να προστατεύσει την επίτιμη καλεσμένη του.
Η φροντίδα και το "προδέρμ" δεν απέδωσαν και η κυρία Νταλάρα τα άκουσε.
Ο κύριος Παχατουρίδης δεν εξέφρασε στους συγκεντρωμένους την άποψη του αν συμφωνεί με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυρία Διαμαντοπούλου και πλήττουν και τον δήμο Περιστερίου.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΠΗΡΕ ΤΑ @@@ΔΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Ενώ το καθεστώς των ΜΜΕ ετοίμαζε την επιστροφή του "τροπαιούχου" κ. Παπανδρέου από τις βρυξέλες, τελικά δεν τους βγήκε. Για τον Ιούνιο παρέπεμψαν τον κ. Παπανδρέου τα κράτη της ευρωζώνης, προκειμένου να μας δώσουν το «κοκκαλάκι» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ και της μείωσης του επιτοκίου κατά μια μονάδα και (ενοοείται πιστεύουμε) με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα....
έχουν γίνει πλήρως γνωστά τα περιουσιακά μας στοιχεία αξίας 50 δις που θα εκποιηθούν, για να μην πούμε ότι θα πρέπει να έχει αρχίσει η εκποίησή τους.

Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περάσει και να έχει εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης η απόφαση της ΕΕ για το σύμφωνο του ΕΥΡΩ. Αντιλαμβάνεστε πως αν ένα κοινοβούλιο αντιδράσει, τότε δεν γίνεται τίποτα. Προφανώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ σέβονται τα κοινοβούλιά τους, τα οποία αποτελούνται από πραγματικούς λαϊκούς αντιπροσώπους και όχι από "μαριονέτες" και θέλουν να έχουν τις λαϊκές εγκρίσεις για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις.

Δεν συζητάμε βέβαια για την «πελώρια» ελληνική «δημοκρατία». Εδώ είναι γνωστό το θεατρικό έργο που θα παιχτεί. Η μεν κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν προηγουμένως τις επικοινωνιακές ατάκες τους, η δε αντιπολίτευση δήθεν θα αντιδράσει και θα καταψηφίσει για να κρατήσει την κοινωνία σε καταστολή και να μην επαναστατήσει. Απόλυτη συναίνεση που λένε.

Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αφελής που να τον πιστεύει. Εξάλλου κάθε μέρα περνούν δεκάδες νομοσχέδια που στόχο έχουν την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Πάλι για μάχη έκανε δήλωση ο «πολεμοχαρής» πρωθυπουργός καπεταν Jefry που αρέσκεται συνεχώς να μιλά για μάχες, αλλά για καμιά "μάχη" εκεί στο Καστελόριζο δεν ακούσαμε, μέρα πού ‘ναι σήμερα.  
Αλλά εκεί τζιζ…..

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ

Παλι πετυχαμε οπως ανακοινωθηκε απο τον εθνικο μεσιτη μας,παλι με δαφνοστεφανα θα τον υποδεχθει ο λαος οταν με το καλο επιστρεψει στην χωρα,ελπιζοντας να κανει κατι ωστε να βοηθησει αυτους που πραγματικα χρειαζονται βοηθεια και οχι τις τραπεζες,αυτο φυσικα ειναι ενα τρελο ονειρο,αλλα πλεον με ονειρα θα ζουμε διοτι η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη.

Και σκεπτομαι,αφου το να ειμαστε σε αυτο το μαυρο χαλι,να αυξανεται η ανεργια και η υπουργος εργασιας να υποσχεται στους ανεργους απασχοληση...σε δυο μηνες...αν ζουνε μεχρι τοτε,αφου κλεινει η μια επιχειρηση μετα την αλλη και αυτες που παραμενουν εν ζωη να ζητανε μειωσεις μισθων....
Που ειναι η επιτυχια?

Και εφοσον ειναι τοσο μεγαλο επιτευγμα να εισαι εως το κεφαλι μεσα στο χρεος και να ξερεις....οχι αυτοι...εμεις,οτι δεν προκειται να το ξεπληρωσεις ποτε.....γιατι δεν τρεχει και η Πορτογαλια να χωθει μεσα στο χρεος σαν εμας αλλα οι πολιτικοι της φωναζουν οτι θα κανουν τα παντα για να καταφερουν να μην μπουν μεσα σε αυτο το γολγοθα?

Λογικα θα επρεπε χθες ολος ο πολιτικος κοσμος της φιλης χωρας να τρεχει πισω απο το βρακι της Μερκελ και να την παρακαλει....βοηθα μας μανταμ...ετσι οπως βοηθησες και την Ελλαδα.

Η εξηγηση ειναι μια και δεν δεχεται αντιλογο,διοτι οι πολιτικοι στην Πορτογαλια...ειναι Πορτογαλοι,δεν ειναι μεταναστες που δεν αγαπουν την χωρα τους,δεν ειναι εραστες της παγκοσμιοποιησης,και ειλικρινα πονανε τον λαο τους,οχι με λογια αλλα με πραξεις.

Η ελιτ θα τα καταφερει να την χωσει και την χωρα αυτη στον ιδιο λακκο με εμας,αυτος ειναι ο στοχος της,και ξερει να επιτυγχανει καθε στοχο που βαζει,εμεις γιατι πανηγυριζουμε ομως?

Διοτι εκει που μας λεγανε οτι θα πετυχουν να βγουμε απο το μνημονιο σε 3 χρονια τωρα θα βγουμε σε 103,τι χαρα και αγαλλιαση ε?
Και εν τω μεταξυ θα εχουν πουλησει ολον τον πλουτο της χωρας και θα μας εχουν καταδικασει να πληρωνουμε τους ξενους για να χρησιμοποιουμε την δικη μας περιουσια.

Μεγαλη νικη.

Ετσι πανηγυριζε και ο εφιαλτης οταν τελικα καταφεραν οι Περσες να νικησουν τους 300 του Λεωνιδα,ο καθενας πανηγυριζει αναλογα με τις πραξεις του παντα.

Γιατι δεν βλεπει τα βιντεο απο τις σημερινες παρελασεις ο εθνικος μεσιτης μας να διαπιστωσει με ποιον τροπο πανηγυριζε ο λαος του?


Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΕΡΡΙΞΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!

Συμφωνα με καταγγελιες του Θεοδωρου Παγκαλου ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...αναγκασαν το Πορτογαλικο κοινοβουλιο
να απορριψει το προγραμμα του Κυβερνωντος Σοσιαλιστικου κομματος για τη ληψη νεων μετρων μειωσης των δημοσιων δαπανων,
με αποτελεσμα να παραιτηθει ο πρωθυπουργος της Πορτογαλιας Ζοζε Σοκρατες.



Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες είχε προαναγγείλει την παραίτησή του σε περίπτωση εμπλοκης του Συριζα!!!

25η Μαρτιου 1821 απελευθερωση 25η Μαρτιου 2011 υποδουλωση


Γιούχαραν τους πολιτικούς στην παρέλαση

Εδειξε ο Ελληνικος λαος την μεγαλη αγαπη που τρεφει προς τα εθνικα λαμογια....Γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες από δεκάδες δέχτηκαν οι πολιτικοί κατά την αποχώρηση τους από την πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια, όπου βρίσκονταν τα αυτοκίνητα που θα παραλάμβαναν τους πολιτικούς και τους «στόλισαν» κανονικά, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους.

Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη;

(σ.σ. Συγνώμη Στρατηγέ που εμείς σήμερα δεν είμαστε  σαν εσένα,και παραχωρούμε μερικά στρέμματα γης για να κοιμόμαστε ήσυχοι.Συγνώμη που εμείς τα μάρμαρα για τα οποία πολεμήσατε,τα χαρίζουμε σήμερα στους συνεργάτες του Χριστοφοράκου.Συγνώμη Στρατηγέ που καταντήσαμε από @ρχιδ@τους φουστανελάδες ηγέτες,να έχουμε σήμερα πρωθυπουργούς με κολάν και ενεργειακά βραχιολάκια.Τόσα χρόνια πέρασαν Σρατηγε, και άκομα όμως κανείς μας δεν διδάχτηκε…)
-
Αποφθέγματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη
…Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».
Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου.Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».
…Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.
————————————-
. Όταν ο Στρατηγός Μακρυγιάννης βρισκόταν στους Μύλους με τα παλικάρια του και προπαρασκευάζονταν για τη μάχη με τον Ιμπραήμ, τον επισκέφτηκε ο Ναύαρχος Δεριγνί.-Τι κάνετε αυτού; Ρωτά το Στρατηγό.
-Εδώ θα σταματήσουμε το Μπραήμι, απαντά ο Μακρυγιάννης.
-Με μια χούφτα άνδρες;
-Μπορεί να είμαστε λίγοι κι αδύναμοι, μα έχουμε μαζί μας τον Παντοδύναμο Θεό και θα νικήσουμε!!!
-τρεμπιέν. (Πολύ καλά), απάντησε ο Δεριγνί.
—————————
.Τον καιρό που ο Κολοκοτρώνης ήταν με το «Μαύρο Στόλο» κι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κουρσάρων στο Αιγαίο, έζησε καινούργια στέρηση και κινδύνους που τον ατσάλωσαν. Κάποτε πουέμεινε μέρες χωρίς να φουμάρει, έσκισε το τσιμπούκι του, έξισε τη νικοτίνη από μέσα κι έφτιαξε μ’ αυή τσιγάρο. Το αηδίασε:
-Όρσε μωρέ άνθρωπος, φώναξε, που θέλει να λευτερώσει τον τόπο του και δεν μπορεί να λευτερωθει ο ίδιος από ένα συνήθιο. Θεέ μου συγχώραμε.
Πέταξε το τσιμπούκι και το τσιγάρο στη θάλασσα κι από τότε δεν ξανακάπνισε
————–
«Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς (Derigny Anri Gautier, Γάλλος ναύαρχος) να με ιδή. Μου λέγει. ‘Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;’ – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»
————————–
Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Γιατί όλη αυτή η διαρροή περί ..”κινήματος υπουργών κατά τραπεζών” μας φαίνεται εξαιρετικά ύποπτη; Γιατί δηλαδή φαίνεται σαν να θέλει η κυβέρνηση να παίξει το παιχνίδι του φιλολαϊκού προφίλ και ότι δε “μασάει” μπροστά στους τραπεζίτες;
Όλα αυτά είναι ωραία, αλλά είναι εκ του πονηρού.
Κατ’ αρχάς, πρόκειται για “τζάμπα μαγκιές” διότι ...
έπρεπε να φτάσουν τα 100 δισ, οι ενέσεις ρευστότητας προς τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει διαφωνία; Τόσο καιρό που βλέπουν τους τραπεζίτες να μην ενισχύουν την αγορά, να μη δίνουν δάνεια να κινηθεί η οικονομία, γιατί δεν βγήκαν στα χαρακώματα; Τόσο καιρό που πολλοί τολμούν και γράφουν ότι οι τράπεζες μπαλώνουν τρύπες και διορθώνουν λάθη του παρελθόντος και δεν βοηθούν την αγορά, που ήταν όλοι αυτοί οι υπουργοί; Εδώ ταιριάζει το “μόνοι τους έφαγαν, και μόνοι τους οι τραπεζίτες τα ξανατρώνε”.
Την ίδια ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου λέει στο περιοδικό Stern όλα αυτά τα ωραία για τις τράπεζες κι ότι η αναδιάρθρωση θα τις διέλυε, αποφάσισε το υπουργικό να στείλει μήνυμα στους τραπεζίτες; Κουτόχορτο τρώμε ή μήπως παίζουν το παιχνίδι του δήθεν πολέμιου των τραπεζών και από την πίσω πόρτα έχουν κλείσει συμφωνίες μαζί τους;
Κι εν πάση περιπτώσει, αν ήθελαν πραγματικά να πιέσουν για ενίσχυση της ρευστότητας θα μπορούσαν εύκολα να το κάνουν. Πώς; Όσες τράπεζες έκαναν χρήση των πακέτων ρευστότητας θα έδιναν λόγο για το τι κινήσεις κάνουν για να βοηθήσουν την αγορά. Αν δεν το πράττουν θα κόβεται η χρηματοδότησή τους. Γιατί δηλαδή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράφει Μνημόνιο με την Τρόϊκα και δεν μπορεί να κάνει ένα Μνημόνιο με τους τραπεζίτες;

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ.....

Ο καλος λαος στις δυσκολιες φαινεται,ηδη προσλαβαμε καποιον που εχει εταιρεια αξιας μιας λιρας στο Λονδινο να μας πουλησει τα οικοπεδα και ακινητα μας που επισης αξιζουν μια λιρα,διοτι για να δωσει καποιος περισσοτερα για να παρει τα σαπακια μας,αν εξαιρεσουμε την δεη που εχει ενα στοχο,ολα τα υπολοιπα οχι 50 δις δεν πιανουν αλλα ουτε 5 δις.

Φυσικα ολοι οι οικονομολογοι με λιγο μυαλο μιλανε για αναδιαρθρωση γιατι αλλοιως δεν βγαινει ο λογαριασμος,ο δικος μας με το ενα δεκατο του μυαλου των υπολοιπων λεει οχι διοτι θα καταστραφουν οι τραπεζες και μαζι με αυτο αποφασιζει να τους δωσει και 30 δις βοηθεια.
Οι τραπεζες απαντουν οτι και να τα παρουν αυτα...δραχμη δεν θα δουν οι επιχειρησεις διοτι πληρωνουν τα λαθη του δημοσιου.

Τοτε να μας δωσουν και εμας 30 δις βοηθεια διοτι και εμεις τα λαθη του δημοσιου πληρωνουμε.

Και ειναι τοσο ανικανοι οι διαχειριστες μας που δεν βλεπουν τον θησαυρο που εχουν μπροστα στα ματια τους,εμς δηλαδη,αντι να αξιοποιησουν την γη και τον αερα και την θαλασσα να αξιοποιησουν εμας.
Δηλαδη .....

Ενα τριτο του λαου να σταλει σαν γιουσουφακια στην φιλη χωρα Τουρκια,εκει θα κανει διαφορες δουλειες,οπως πλυσιμο,σιδερωμα,ανασκελα και μπρουμητα,η τιμη ειναι υπο συζητηση,αλλα οχι κατω απο 5 δις ολοι μαζι.

Το αλλο τριτο να παει στα ορυχεια του Βελγιου και σαν υπηρετες της Μερκελ,εκει θα παρουν και πιστοποιητικα προυπηρεσιας ωστε οταν και αν γυρισουν πισω να συνεχισουν να υπηρετουν τους αγαπημενους μας τουριστες.Να αλλα 5 δις.


Το υπολοιπο τριτο δεν θα παει πουθενα,διοτι αυτοι ειναι οι πολιτικοι,οι κομματικοι,οι υπαλληλοι της Βουλης,οι του δημοσιου...οσοι μεινουν,οι βιομηχανοι οι τραπεζιτες και οι εργολαβοι καθως και ολοι οι δημοσιογραφοι.
Το κακο ειναι οτι εμεις θα υποφερουμε στα χερια των Τουρκων σαν γιουσουφακια και των Γερμανων σαν υπηρετες και εκεινοι με ελευθερα χερια θα καταφανε παλι και τα 10 δις που θα οικονομισουμε εμεις,οποτε τσαμπα η αξιοποιηση.

Τελικα ακρη δεν θα βρουμε,αλλα μια προσπαθεια δεν βλαπτει,κυριε διαχειριστα μας,καντε κατι λογικο που θα αφησει και γρηγορο χρημα.

TROUEKE ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ @@@@ΔΙΑ ΣΑΣ

Αν το σκεφτούμε καλά, υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα ικανά να υπερκαλύψουν τις ανάγκες όλου του κόσμου υπέρ το δέον, αλλά με όλους αυτούς τους οικονομικούς χειρισμούς των κρατών εκπίπτει καθημερινά η αγοραστική δύναμη.
Έτσι εμφανίστηκε το “τρουέκε” στην Αργεντινή, ένας προ-καπιταλιστικός τρόπος εμπορίου, ο οποίος εξασφάλισε την διαβίωση 10.000.000 ανθρώπων. Ο κόσμος συγκεντρωνόταν σε ειδικά μέρη και αντάλλασσε προϊόντα: Ένα μεταχειρισμένο ρούχο με ένα κιλό κρέας.
“Το ανταλλακτικό παζάρι όχι μόνο μας έδινε φαγητό, μας έδινε να πιούμε αλλά και καρδιολόγους και δασκάλους για τα παιδιά μας, για αγγλικά και χορό. Είχαμε συμβολαιογράφους που έγραφαν για σπίτια και οικόπεδα και πληρώνονταν με κουπόνια και σπίτια που πουλιόνταν και αγοράζονταν με κουπόνια που ήταν το νόμισμα της ανταλλαγής. Είχαμε τουρισμό, είχαμε μανικιούρ, κομμωτήριο και πεντικιούρ, υπήρχε καζίνο, όλα αυτά με τα κουπόνια του ανταλλακτικού παζαριού» λέει η Γαβριέλα Γκραγίσεβιτς ιδρυτικό μέλος του Τρουέκε.
«Ήταν σαν γιορτή, γίνονταν βραδιές, ο κόσμος τραγούδαγε, και κανείς δεν στενοχωριόταν γιατί μπορούσε να φάει, να ντυθεί, ήταν ένα καταπληκτικό πράγμα! Να μην εξαρτάσαι από τις τράπεζες, από τα σούπερ μάρκετ, απ’ τον υπουργό οικονομίας, από το ΔΝΤ.»
Ομοίως, δημιουργήθηκε και η Τράπεζα Χρόνου σε πολλά μέρη του κόσμου, όπου μία ώρα οποιασδήποτε εργασίας ισοδυναμούσε με μία ώρα οποιασδήποτε άλλης. Για παράδειγμα μία ώρα Αγγλικών ισοδυναμούσε μια ώρα Ιατρικής φροντίδας και ούτω καθεξής.
Μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούμε καλύτερα και να βρούμε παλιούς καλούς τρόπους ανταλλαγής προϊόντων, εργασιών και υπηρεσιών, έξω από το μαγγανοπήγαδο που μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο;
«Οι πληροφορίες για το Τρουέκε είναι από το ρεπορτάζ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το πείραμα της Αργεντινής» το οποίο σας προτείνουμε ζωηρά να παρακολουθήσετε και τις αντλήσαμε από το site του ΕΞΑΝΤΑΣ»

ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ερχονται νέα εισπρακτικά μέτρα μεταξύ των οποίων και οι περικοπές επιδομάτων αφού σήμερα έγιναν γνωστά από επίσημες πηγές τα εξής
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, άρχισε σιγά-σιγά να μιλάει για νέα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ τα οποία θα θεραπεύσουν αστοχίες του Προϋπολογισμού 2011
Ανακοινώθηκε ότι τα κριτήρια και την καταβολή του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους αυστηροποιούνται
Η πτώση στις εισπράξεις εσόδων συνεχίστηκε και κατά τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Όμως, χειρότερη είδηση απ’ όλες τις προηγούμενες είναι η εκ νέουδιεύρυνση του spread του Ελληνικού 10-ετούς Ομολόγου, έναντι του αντίστοιχου Γερμανικού και η εκ νέου άνοδος των CDS.
Τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε. Όσο και να επιμένουν οι εγχώριοι και διεθνείς βρικόλακες του νέο-φιλελευθερισμού ότι η ακολουθούμενη από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου κυβερνητική οικονομική πολιτική είναι η μόνη που θα βγάλει την χώρα από την δημοσιονομική κρίση, τα βασικά στοιχεία με τα οποία μετράμε την κατάσταση μίας οικονομίας (ύφεση, ανεργία, πληθωρισμός) θα επιδεινώνονται μήνα με τον μήνα. Δεν κατέχουμε την απόλυτη σοφία και γνώση απλά μελετάμε τα αντίστοιχα παγκόσμια δεδομένα και φτάνουμε στο αυτονόητο συμπέρασμα. Η οικονομία θα «σκάσει» γιατί δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη ύφεση, να αντιμετωπίσει την τεράστια ανεργία και να ελέγξει τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Έτσι έγινε και στην Αργεντινή μέχρι που «έσκασαν» οι τράπεζες και προκλήθηκε κοινωνική αναταραχή και εξέγερση, κάπως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα και στην Ελλάδα.
Σε πολύ απλά Ελληνικά. Όταν λέμε ύφεση 6,6 % τον τελευταίο μήνα του 2010 (Δεκέμβριο), σημαίνει ότι όλες οι επιχειρήσεις της χώρας είχαν κατά μέσο όρο 6,6 % μικρότερο όγκο εργασιών τον Δεκέμβριο του 2010, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2009. Γιατί συνέβη αυτό. Γιατί μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, και ευνόητα μειώθηκε και η λιανική κατανάλωση. Όταν υπολογίζεται η ανεργία, που αυξήθηκε στο 14,8 % τον Δεκέμβριο του 2010, σημαίνει ότι σε κάθε 100 εργαζόμενους οι 15 είναι άνεργοι και ζουν είτε με τις πενιχρές καταθέσεις τους, είτε με δανεικά, είτε καταναλώνοντας τα απολύτως ελάχιστα και κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και όταν ο πληθωρισμός βρίσκεται σκαρφαλωμένος στο 4 %, τότε η αγοραστική δύναμη, των όσων καταναλωτών έχουν ακόμα δουλειά, μειώθηκε για το εναπομείναν εισόδημα μετά τις περικοπές κατά 4 % τουλάχιστον. …

Θα αλλάξει αυτή η κατάσταση;
Σύμφωνα με το Οικονομικό Επιτελείο θα αλλάξει σιγά-σιγά προς το καλύτερο. Δηλαδή θα σταματήσει να αυξάνεται η ύφεση, θα μειωθεί η ανεργία και θα συρρικνωθεί ο πληθωρισμός. Και όλα αυτά γιατι; Γιατί σύμφωνά με το Οικονομικό Επιτελείο αυξάνονται οι εξαγωγές και αυτό είναι ενθαρρυντικότατο σημάδι. Σωστά, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, αλλά πάλι θα διερωτηθεί όσο και καλοπροαίρετος να είναι: «Τότε γιατί τα κέρδη των εταιρειών μειώνονται;». Εκεί απάντηση δεν δίνεται από την αύξηση των εξαγωγών (που μπορεί να είναι και ευκαιριακή), αλλά από την πτώση της εγχώριας λιανικής κατανάλωσης. Όλη αυτή την κατάσταση η διεθνής βιβλιογραφία την ονομάζει εκλαϊκευμένα το σπιράλ του θανάτου, ενώ η επιστημονική της ονομασία είναι στασιμοπληθωρισμός.
Η μοναδική λύση σε αυτόν τον κύκλο του θανάτου είναι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Μέχρι σήμερα το ζητάγαμε μόνοι μας. Από σήμερα άρχισε και το ζητάει και ένα μεγάλο-στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σ. Παπασπύρου.

LIVE YOURS MYTHOS IN GREECE JEFRY..................



 «Θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν γι' αυτό οι πολίτες». Με αυτές τις φράσεις στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προέτρεψε τα στελέχη του να μην φοβηθούν αποδοκιμασίες και ακραίες εκδηλώσεις και να παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις.Ετσι μπραβο κυρ Jefry ελα κοντα στον λαο με τους υπουργους σου δοξα τω Θεω η παραγωγη γιαουρτιου ντοματας και αυγων παει μια χαρα στην χωρα....θα σας περιμενουμε να σας φιλεψουμε...για να μην λετε μετα οτι εμεις τα φαγαμε .....Αλλα δικαιολογημενα να λετε αυτοι τα ριξανε και εμεις τα φαγαμε....Ελατε να δειτε ποσο πολυ σας αγαπανε οι υπηκοοι σας αρχοντες της μπανανιας του Ελλαδισταν....ΙΣΧΥΣ ΣΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ελπιζω να εχεις καταλαβει ποσο ισχυρος εισε με τετοια αγαπη που σου δειχνει ο λαος..............

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

T
ι περιμένουμε αλήθεια, ως λαός, και δεν προχωράμε σε λύσεις δυναμικές για τη λύση του σημερινού αδιεξόδου;
Μήπως να λύσει αυτή η κυβέρνηση προς όφελος του λαού τα προβλήματα; Μας πώς να το κάνουν αυτό, τα μέλη της, που δεν έχουν δουλέψει μια ώρα στη ζωή τους; Που τα βρήκαν όλα έτοιμα από την οικογένειά τους; Που εκπαιδεύτηκαν στα «καλά σχολεία» που η υψηλή κοινωνία στέλνει τα βλαστάρια της; Που δεν γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών; Που δεν ανέβηκαν ούτε μια φορά σε όχημα αστικής συγκοινωνίας; Που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια φορά το ΕΣΥ γιατί είχαν πάντα τους δικούς τους ακριβοπληρωμένους γιατρούς σε πανάκριβα ιατρικά κέντρα; Που δεν έμειναν μια φορά άνεργοι και χωρίς δεκάρα στην τσέπη τους;
Γιατί να υπερασπιστούν έναν τρόπο ζωής, τον δικό μας, που δεν τον γνωρίζουν παρά μόνο από περιγραφές των άλλων; Δεν είναι πιο λογικό να θεωρήσουμε πως θα υπερασπιστούν τον δικό τους τρόπο ζωής; Τη δική τους κάστα; Τα δικά τους συμφέροντα;
Πως μπορούμε να ζητάμε, από τα ανθρωποειδή αυτά όντα, να ξεπεράσουν τον τρόπο που μεγάλωσαν, την εκπαίδευσή τους, την τάξη τους και όχι μόνο συναισθηματικά να ταυτιστούν αλλά να φτάσουν στο σημείο να «υπερασπιστούν» τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού; Πόσο μεγάλη είναι η υπέρβαση που τους ζητάμε;

Μήπως μπορεί να λύσει τα προβλήματα, η σημερινή αντιπολίτευση; Μα όλοι τους έχουν τα ίδια ουσιώδη χαρακτηριστικά με τους κυβερνώντες. Το έτερο «κόμμα εξουσίας», ρυθμίζει την συμπεριφορά του έτσι ώστε να έρθει πιο γρήγορα στην εξουσία. Τα υπόλοιπα κόμματα ή διεκδικούν ένα κομμάτι από την πίττα. Ή, η συμμετοχή τους στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, τους καθιστά ανίκανους να αντιληφθούν πως το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Πως, –άθελά τους ίσως-, καταντούν πιόνια για να νομίζει ο λαός, πως το σύστημα είναι «δημοκρατία» και όχι ολιγαρχία του χειρίστου είδους.
Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας. Ό,τι μπορούσαν το έκαναν ήδη. Τα αποτελέσματα, τα βιώνουμε τώρα. 


Πιστεύουν όμως πολλοί, πως μπορεί μέσα στα σημερινά θεσμικά πλαίσια, να μπορέσει να διεκδικήσει ο λαός επιτυχημένα τα δίκαιά του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη. Κάθε θεσμικό πλαίσιο, εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό- οικονομικό καθεστώς. Αν ο λαός, θελήσει να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων, το θεσμικό πλαίσιο, θα σταθεί απλά απέναντί του. Είναι ενδεικτικό το τι έγινε με μια άκρως ειρηνική πρωτοβουλία. Το κίνημα δεν πληρώνω. Όταν ήταν λίγοι, το σύστημα το αγνόησε. Όταν όμως η πρακτική προχώρησε σε πλατιά λαϊκά στρώματα τότε χρησιμοποιώντας το θεσμό «Βουλή», οι «κρατούντες» πέρασαν την γνωστή επαίσχυντη διάταξη (και με την αναδιατύπωση, παραμένει επαίσχυντη). Θεωρούμε το κίνημα «δεν πληρώνω» πολύ σημαντικό. Όχι μόνο γιατί διεκδικεί τα αυτονόητα. Αλλά και γιατί με την πολύ μεγάλη συμμετοχή του, ανάγκασε τους διοικούντες να βγάλουν τον μανδύα της δημοκρατικότητας και να δείξουν την πραγματικότητα. Πως αν ο λαός προχωρήσει σε δράση, αν πάψει να πιστεύει τα ψεύτικα λόγια τους, τότε και εκείνοι θα βγάλουν τη μάσκα του προβάτου και θα φανεί η λυκίσια όψη τους. Χρησιμοποιώντας νόμους που αυτοί κατασκευάζουν, θα τους επιβάλλουν με όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα. Και με ένα ακόμα που ειδικά για αυτό εκπαιδεύουν: το στρατό.

Για αυτό, είναι ουτοπικό να περιμένουμε πως μπορούμε ειρηνικά ίσως να λύσουμε τις διαφορές μας με τα αρπακτικά. Μόνο τη δύναμη σέβονται. Αυτή γνωρίζουν. Το δίκιο, τους είναι λέξη άγνωστη. 

Μήπως περιμένουμε πως θα λύσει τα προβλήματα η Ευρωπαϊκή ένωση; Ο μύθος της Ε.Ε. πολύ καλά εδραιωμένος από την συνεχή πλύση εγκεφάλου των Μ.Μ.Α. (μέσων μαζικής αποβλάκωσης), έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Όλοι βλέπουμε πως η Ε.Ε. έχει υποταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου. Πως δεν ακολουθεί μια κοινή πορεία, αλλά πως το κάθε κράτος, εξυπηρετεί ό,τι εκείνο θεωρεί ως συμφέρον του. Το πώς φέρθηκε η Ε.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, είναι πασίγνωστο στους πάντες. Εμφανίστηκε ως «σωτήρας», κρύβοντας πως με το δάνειο με τους ληστρικούς όρους που μας επέβαλλε: α) έσωζε τα χρήματα των δικών της τραπεζών και τοκογλύφων β) άλλαζε το νομικό καθεστώς των δανείων που είχε πάρει η Ελλάδα και ενώ ίσχυε το Ελληνικό δίκαιο, επέβαλλε το Αγγλικό που καλύπτει απεριόριστα μόνο τον δανειστή γ) υποθήκευσε τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού δημοσίου δ) αναλάμβανε, όλη την οικονομική διαχείριση των Ελληνικών πραγμάτων, χωρίς ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Τίποτα καλό δεν μπορεί να κάνει η Ε.Ε. για τον Ελληνικό λαό σήμερα. Τους πραγματικούς σκοπούς της, τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας. Πως μπορεί άλλωστε, μια ένωση του διεθνούς κεφαλαίου, να έχει άλλο σκοπό εκτός από το ξεζούμισμα των λαών;

Μήπως η Γερμανία, η «πρώτη» της Ε.Ε. θα μας βοηθήσει; Εκτός από την επιβολή των βιομηχανιών της, όπου και με όποιοι τρόπο μπορεί, η Γερμανία δεν σκέφτεται τίποτα άλλο.

Κανείς δεν υπάρχει που να μπορεί να αναλάβει τη λύση των προβλημάτων μας.
Oύτε οι «εκπρόσωποί» μας στη ‘Βουλή’. Oύτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Όπως και στην προσωπική ζωή, μόνο εμείς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Μόνο εμείς, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να δούμε τα ελαττώματά μας. Τις αδυναμίες μας. Τα μελανά σημεία. Αλλά και τα θετικά σημεία. Εκεί που υπερτερούμε. Εκεί που έχουμε «συγκριτικό πλεονέκτημα». Και κυρίως να αναλάβουμε δράση. Δράση. Εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Έχουμε χάσει ήδη αρκετές μάχες. Τότε που νομίζαμε πως ο εχθρός, ήταν αδερφός και φίλος. Τότε που μπήκε μέσα «στα τείχη». Τότε που νομίζαμε πως η ίδια κατάσταση με μικρές αλλαγές , θα συνεχιζόταν για πάντα. Τότε που δεν βλέπαμε. Ή δεν θέλαμε να δούμε.
Τώρα σιγά σιγά, συνειδητοποιούμε. Την κατάντια μας; Ναι, και αυτό. Αλλά όλες οι μάχες, όλες οι νίκες, αρχίζουν από την συνειδητοποίηση. Όσο πιο πλήρης είναι η συνειδητοποίηση, όσο περισσότερο βάθος έχει, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας. Η συνειδητοποίηση, είναι εργασία που γίνεται από τον καθένα ξεχωριστά. Είναι όμως απαραίτητη πριν, κατά και μετά τη δράση.

Ας συνειδητοποιήσουμε το τι συμβαίνει γύρω μας. Που μας οδηγούν οι ιθύνοντες.
Πως κάθε στιγμή που αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια τους, μας οδηγούν στον γκρεμό. Κάθε στιγμή, μας αφαιρούν και άλλο ζωτικό χώρο.

Για αυτό δεν μπορούμε να περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι. Με τις συνηθισμένες ασχολίες μας, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Η αναμονή, επιβαρύνει τη θέση μας και ισχυροποιεί τον αντίπαλο. Η δράση πια, δεν αφορά την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας. Αφορά την ίδια μας τη ζωή. Για αυτό
επιλέγουμε την δράση τώρα.

«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι»


«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του κι επιπλέον ανέφερε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του Ιδρύματος δίχως ο ίδιος να συγκατανεύσει. Απευθυνόμενος δε προς την αντιπολίτευση είπε: «Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;».Ναι τωρα σε πιστεψαμε αξιοπιστε φερεγγυε πρωθυπουργε .....Οπως  παντα λες αληθεια ....ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΦΠΑ....Και πολλες ακομα αληθειες του Πινοκιο Γιωργακη....με λιγα λογια οχι ρε παπαρα δεν εισε αξιοπιστος ψευταρας και προδοτης του κερατα εισε.....

Ως χορηγός και επίτιμο μέλος του ιδρύματος του Καντάφι «GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION» (GICDF, «Διεθνής Οργανισμός Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Kαντάφι»), εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι.

Τα ονόματα των δύο πολιτικών, φιγουράρουν σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, το οποίο εδρεύει στην Ελβετία, έχει ως αντικείμενο ανθρωπιστικές δραστηριότητες στον μουσουλμανικό κόσμο και έχει ως πρόεδρο τον γιό του Καντάφι, Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι.




Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι τον Kαντάφι, προσπαθώντας να προσελκύσει λιβυκά κεφάλαια στην Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, αγορά ακινήτων αλλά και για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου.


Ο Τζούλιο Αντρεότι χρημάτισε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση, όμως αργότερα απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.


Στις 14 Δεκεμβρίου 2010 το ΔΣ της ΜΚΟ συζήτησε για τα οικονομικά της, απόντος όμως του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ιδρύματος, να παραβρεθεί.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

2.989,28€ ο λογαριασμός κινητού του Πάγκαλου που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!

Τα λόγια είναι περιττά, οι αποφάσεις «μιλάνε» από μόνες τους! Ιδού αναγνώστες μας ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου του Πάγκαλου που αποφασίστηκε το μήνα Φεβρουάριο να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός! Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ξέρετε ο «μαζί τα φάγαμε», χρέωσε το κινητό του με 2.989,28€. Δεν αντιλέγουμε ότι ένας αντιπρόεδρος έχει πολλά τηλεφωνήματα να κάνει, αλλά αναρωτιόμαστε: δεν τους έχει μιλήσει κανείς για «οικονομικά πακέτα;.
Εάν του Πάγκαλου το κινητό, το μήνα, κοστίζει μέσο όρο τρία χιλιάρικα, όσο δηλαδή 3 μισθοί στο δημόσιο, γιατί δεν του κόβουμε το κινητό και να κρατήσουμε 3 εργαζόμενους στις θέσεις τους; Να απολύουμε τον κοσμάκη κύριε Παπανδρέου ξέρουμε, να «μαζέψουμε» τους Υπουργούς μας ξέρουμε;
Εάν υποθέσουμε ότι ο υπουργός σας, κύριε Παπανδρέου, εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία και χρέωνε τόσο το κινητό του, αναλογικά με τον «πενιχρό» (φαινομενικά) υπουργικό μισθό του, ή θα τον είχαν απολύσει, ή θα τον έβαζαν να τον πληρώσει από την τσέπη του. Αλλά τι να περιμένει κανείς κύριε Παπανδρέου από την κυβέρνηση σας; Αξιοκρατία, λογική, οικονομία; Εδώ υπογράψατε την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας και ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε 50 δισ. ευρώ περιουσία του ελληνικού λαού, με τα 3 ψωροχιλιάρικα θα ασχολείστε;

Πλησιάζει η ώρα κύριε Παπανδρέου που ο ελληνικός λαός θα ζητήσει πίσω και τα κλεμμένα και τα σπαταλημένα και τα ξεπουλημένα (εάν προλάβετε να τα ξεπουλήσετε που πολύ χλωμό το βλέπουμε…)

Αποκαλύπτει τον (ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗ) Πάγκαλο η ιστοσελίδα Wikileaks! ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ" ΣΤΟΝ ΓΑΠ!! ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΗΣ

Εκτίθεται για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks, ότι σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «μη ηγέτη» και, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική της χώρας και του κόμματός του, δήλωνε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί, αν το θέλει, να ονομάζεται «Μακεδονία». Κατά τη συζήτηση, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2008 και αποτυπώνεται στην αναφορά του πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχειρεί να εξηγήσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποφέρει από φτωχή ηγεσία και τις κακές αποφάσεις της. Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης».
Επίσης, καταλογίζει ευθύνες στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, που «έπρεπε να συμβαδίζει με τους όρους της Ε.Ε. και έπληξε κυρίως τα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα, που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
«Οι Μακεδόνες μπορούν να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»
Ο κ. Πάγκαλος, συζητώντας με τον πρέσβη των Η.Π.Α. για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το χαρακτηρίζει ως «γελοίο» και λέει ότι «ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν».
Επίσης, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Μακεδονία», ότι ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από τον φόβο, μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις –, προεξοφλεί την εξωτερική πολιτική του κόμματός του, δηλώνοντας στον Αμερικανό πρέσβη ότι οι Η.Π.Α. δε θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας. Χαρακτηρίζει, δε, λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην τότε υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, στην αναφορά του, ο Αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως ακόμη και ο ίδιος δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως.
Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πάγκαλος διαφοροποιείται από τις επίσημες θέσεις του κόμματός του στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι πρέπει να τους δοθεί άδεια. Επίσης, αναφέρεται και σε προσωπικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερή του γυναίκα, η οποία, όπως λέει, ήταν αριστερίζουσα καθηγήτρια, αρνήθηκε να πάει ο γιος τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήθελε να τον στείλουν στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα έγγραφα του Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», έπειτα από αποκλειστική πρόσβαση που της παραχώρησε η νορβηγική AftenPosten σε 250.000 διπλωματικά έγγραφα.
Σχέσεις Ελλάδας με Λευκωσία και Μόσχα
Τα ντοκουμέντα αφορούν στην εποχή αμέσως μετά την καταψήφιση του σχεδίου «Ανάν» και τις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Μόσχα και μία σειρά από άλλα θέματα, όπως οι εκτιμήσεις του Ν. Σπέκχαρντ για εσωκομματικά ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα σχόλιά του για τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων και του Κοσόβου, σχόλια για τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, κρίσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και σχετική συνάντηση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και το πώς έβλεπε η κυπριακή κυβέρνηση τον διορισμό της Ντ. Μπακογιάννη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Από την πίσω πόρτα φυγαδεύτηκε τρέχοντας ο δημοφιλής Έλληνας πρωθυπουργός

Ετσι φεύγουν οι προδότες ...απο την πίσω πόρτα.
Έτσι θα φύγεις Τζέφρυ και απο την Ελλάδα...Νύχτα και απο την πίσω πόρτα όπως σε φυγάδευσαν και σήμερα στην Σύρο...ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ Κυκλοφορεί όπως ενας κανονικός δικτάκτορας... τον κράζουν παντου και παει παντου μόνο με τα ΜΑΤ συνοδεία...
ΕΤΣΙ,ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΤΖΕΦΡΥ:


ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΛΑΓΟΚΑΡΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ


Ο τραγικός πρωθυπουργός που διοικεί αυτή την στιγμή την Ελλάδα επέλεξε για άλλη μια φορά να μας εμπλέξει σε περιπέτειες,εκτός από το ΔΝΤ που φόρτωσε στις πλάτες του Ελληνικού λαού τώρα μας βάζει σε ένα πόλεμο που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την Ελλάδα.Ο κύριος yes men θέλοντας να το παίξει μεγάλος Ευρωπαίος ηγέτης εμπλέκει τον Ελληνικό λαό σε μια περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο άνθρωπος που πριν λίγες ημέρες δεν υπεράσπισε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα...
όταν οι Τουρκικές κορβέτες έκοβαν βόλτα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και έφθασαν μέχρι και την Άνδρο συναινεί αυθαίρετα χωρίς να ρωτήσει κανένα στην επίθεση σε ένα άλλο κράτος που μέχρι πριν λίγο καιρό μας το παρουσίαζε σαν τον βασικό επενδυτή στην χώρα μας,για να μην πούμε για τα νταλαβέρια και τις αγάπες και τα λουλούδια που είχε ο πατέρας του μαζί του. 
Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις». Δέχθηκε επίθεση καμιά χώρα του ΝΑΤΟ;
Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα;
Όχι βέβαια!
Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων. 
Εμείς τι θα πάρουμε; άγνωστο. Η μαλλον γνωστο τα @@χιδια του Σαρκοζι και του Ομπαμα..
Μην απορείσετε αν δεχθούμε αντίποινα από τον σύντροφο Καντάφι.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΕΡΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

Πατερα τα εμαθες τα νεα; Βομβαρδιζω τον φιλο σου τον Κανταφι....ξερεις αυτον τον βεδουινο που περσι πηγα και τον παρακαλουσα να επενδυσει στην Ελλαδα....Αυτον που ηταν στην Σοσιαλιστικη Διεθνη που ειμαι προεδρος...Θα του αλλαξω τα φωτα πατερα σοσιαλιστικα...θα εχει και παραπλευρες απωλειες πατερα αλλα δεν πειραζει τι αξια εχουν μερικες ανθρωπινες ζωες μπροστα στα βαρελια πετρελαιου και στα κερδη των αγορων....Γιατι ξερεις  εγινα ανθρωπος των αγορων και του μεγαλου κεφαλαιου αναβαθμιστηκα πατερα...
Πατερα τα εμαθες τα νεα;Τους εβαλα στο Δ.Ν.Τ τους Ελληνες....Θα παρω πισω  οσα ειχαν κερδισει με αγωνες και θυσιες πατερα...Και οσα δικαιωματα και ελπιδες για καλυτερη ζωη που τους ειχες δωσει εσυ πατερα...Θα τους ξεσκισω στους φορους θα τους παρω το χαμογελο απο τα χειλη θα τους γυρισω πισω στην εποχη του πατερα σου πατερα.....Με εκτιμουν οι φιλοι μου στην Ευρωπη και στην Αμερικη  με ειπαν και μεγαλο σκεπτομενο  τετοιο γλυφτη και κολαουζο των τραπεζιτων σαν και εμενα δεν εχουν ξαναδει πατερα....Αν μπορουσα να ξαναανοιξω και τα κολαστηρια της Μακρονησου θα το εκανα πατερα οπως εκανε ο δικος σου πατερας πατερα....Θα τα ονομαζα και εγω συγχρονους Παρθενωνες ....Παντως θα με γραψει η ιστορια  σαν τον μεγαλυτερο δοσιλογο πρωθυπουργο που περασε ποτε απο την χωρα πατερα .....
Τα εμαθες τα νεα πατερα;Θα ειμαι ο τελευταιος πρωθυπουργος των Παπανδρεου πατερα γιατι μαλλον θα την κοπανησω νυχτα πριν με λυντσαρει ο κοσμος για τα "" καλα που του εχω κανει"" και ετσι θα γυρισω πισω στην πατριδα πατερα στην αγαπημενη μου Αμερικη....
Αυτα μεχρι στιγμης τα νεα πατερα.........

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Tότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος...
, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».
Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».
Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.
Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.
Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».
Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω