Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 
Οσο παει και φτωχαινει η χωρα ενας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Γεννημένος στη Νάξο το 1922, ο Καμπανέλης σφράγισε με τα έργα του το ελληνικό θέατρο, ενώ ήταν ο δημιουργός των σεναρίων για δύο από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη και τον Δράκο του Νίκου Κούνδουρου.
Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής ο Καμπανέλλης εντάχθηκε στην εθνική αντίσταση.
Συνελήφθη από τους Γερμανούς και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Καρπός αυτής της εμπειρίας ήταν και τα ποιήματα που μελοποίησε το 1965 ο Μίκης Θεοδωράκης, συνθέτοντας τον κύκλο τραγουδιών «Μαουτχάουζεν».
Η ενασχόληση του με το θέατρο ξεκινά μετά το 1945, οπότε έρχεται σε επαφή με τον Κάρολο Κουν. Ο ίδιος έλεγε ότι οι παραστάσεις του Κουν τον έκαναν να “δει τον προορισμό του”. Το πρώτο του έργο, ο «Χορός πάνω στα Στάχυα» ανεβαίνει το 1950 από τον θίασο Λεμού.
Τα έργα του για το θέατρο
* Χορός πάνω στα στάχυα – Θίασος Αδ. Λεμού, 1950
* Έβδομη μέρα της δημιουργίας – Εθνικό Θέατρο, Β’ Σκηνή, 1955-56
* Αυτός και το παντελόνι του και Κρυφή ζωή (μονόπρακτα) – Βασ. Διαμαντόπουλος, 1957
* Η Αυλή των Θαυμάτων – Θέατρο Τέχνης, 1957-58
* Η ηλικία της νύχτας – Θέατρο Τέχνης, 1958-59
* Ο Γορίλας και η Ορτανσία – Θίασος Ε. Βεργή, 1959
* Παραμύθι χωρίς Όνομα – Νέο Θέατρο Βασ. Διαμαντόπουλου – Μαρ. Αλκαίου 1959-60
* Γειτονιά των αγγέλων – Θίασος Καρέζη, 1963-64
* Βίβα Ασπασία – Θίασος Καρέζη, 1966-67
* Οδυσσέα γύρισε σπίτι – Θέατρο Τέχνης, 1966-67
* Αποικία των τιμωρημένων – Πειραματικό Θέατρο Ριάλδη, 1970-71
* Ασπασία – Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1971-72
* Το μεγάλο μας τσίρκο – Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1972-73
* Το κουκί και το ρεβύθι – Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1974
* Ο εχθρός λαός – Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1975
* Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα – Θέατρο Τέχνης, 1976-77
* Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού – Θέατρο Τέχνης, 1978-79
* Ο μπαμπάς ο πόλεμος – Θέατρο Τέχνης, 1981
* Ο αόρατος Θίασος – Εθνικό Θέατρο, 1988
* Ο δρόμος περνά από μέσα – 1992

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ

Όπως μας ενημερώνουν τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ.
Ο κύριος Παπανδρέου αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας αναλαμβάνει αυτή την δύσκολη αποστολή , για να κατευνάσει τα πνεύματα στην γειτονική χώρα και γιατί όχι να πείσει τους Αιγύπτιους να καταστείλουν την επανάσταση τους ενάντια του συντρόφου Χόσνι.
Από ότι δήλωσε ο κύριος Παπανδρέου είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με...την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.
Σε ερώτηση για το αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης.Για το κατά πόσο θα συναντηθεί και με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τόνισε ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές.


Πρόταση αδελφοί Αιγύπτιοι επαναστάτες δεν τον κρατάτε εκεί μήπως και γλυτώσουμε εμείς.
Αχάριστοι Έλληνες έχετε στην πρωθυπουργία έναν από τους μεγαλύτερες διπλωμάτες στοχαστές ταξιδευτές όλων των εποχών και δεν το έχετε εκτιμήσει... 
Γιωργάκη στο καλό και να μην μας ξανάρθεις!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΙ "ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ "

Επειδη εγινε μεγαλο θεμα για τους "τζαμπατζηδες" ας δουμε ποιοι ειναι οι μεγαλυτεροι τζαμπατζηδες στην χωρα μας...Ποιοι ειναι αυτοι που δεν πληρωνουν ποτε και στελνουν τον λογαριασμο σε εμας..
Δειτε τους λοιπον:
Για τις μετακινήσεις των

βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)
Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (τζάμπα)
Οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής: για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς ες (1.200 ευρώ) (τζάμπα)
και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα). Τα  ποσά τα οποία είναι αφορολόγητα. (τ ζάμπα τα λεφτά μας)
Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).  (τζάμπα τα λεφτά μας)
Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,
ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ. (τζάμπα)
Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (τζάμπα)
Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό  (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)
Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)
Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία  (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)
Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν  (τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάμπα)
Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός )τζάμπα)  για την προσωπική φρούρησή του.

Αποφασισμένοι για αναδιάρθρωση του χρέους οι Ιρλανδοί ..

Το ιρλανδικό κόμμα Fine Gael, το οποίο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συμμαχίας, εκτιμά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει "μονομερώς" στην αναδιάρθρωση του χρέους των ιρλανδικών τραπεζών αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρώπη να μοιραστούν οι κάτοχοι ομολόγων κύριων υποχρεώσεων (senior bonds) το κόστος της αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Στην παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για τις τράπεζες, ο εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας, Michael Noonan δήλωσε ότι το ιδανικό θα ήταν η αναδιάρθρωση να γίνει στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Ωστόσο, στο πρόγραμμα του κόμματος σημειώνεται ότι αν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η επόμενη ιρλανδική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει μονομερώς στην αναδιάρθρωση των ιδιωτικών δανείων προς τις ιρλανδικές τράπεζες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης.
"Δεν είναι ούτε ηθικά σωστό αλλά ούτε οικονομικά βιώσιμο να κληθούν οι φορολογούμενοι να κάνουν τεράστιες θυσίες για τα τεράστια κέρδη των κερδοσκόπων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.Εδω βεβαια προτιμουν να μετακυλιουν τα παντα στις πλατες του λαου...για να μην στεναχωρησουν τους φιλους τους τραπεζιτες...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1843 -ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2010

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος (κάτι μου θυμίζει).
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού (κάτι μου θυμίζει).
Την άνοιξη του 1843 η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843 η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά (κάτι μου θυμίζει).
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της (κάτι μου θυμίζει).
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται (κάτι μου θυμίζει).
Τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου έχουν ως εξής (κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού):
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας;
Οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί.
Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες.
Στην προφανή ερώτηση «τι πέτυχαν με όλα αυτά;» η απάντηση είναι η εξής:
Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει.

«Ανώνυμες» απειλές κατά Γ. Παπανδρέου στο διαδίκτυο

Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks  στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»).

Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική...
Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της  τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια".
Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"...
Το πλήρες κείμενο της επιστολής δημοσιεύεται εδώ.
Διαβαστε και δειτε τις αποψεις του Τσετίν Μάντατζη-Βουλευτής ΠαΣοΚ Ξάνθης στην εκδηλωση στην ημερα ¨υπερηφανειας των Τουρκων; της Δυτικης Θρακης
¨Οι στρεβλώσεις πάνω στην χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα συνεχίζουν να έχουν την επίδραση τους πάνω στις νέες γενιές.¨

Ο Τσετίν Μάντατζη είπε πως η 29η Ιανουαρίου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής για την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, μια μέρα που μέσω της δημοκρατικής αντίδρασης ειπώθηκε ένα στοπ στα περιστατικά που –ιδιαίτερα από τη χούντα του 1967 και εντεύθεν- στόχευαν αυξανόμενα στα θεμελιώδη ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Ο Μάντατζη ανέφερε ¨Παρά την πρόοδο σε βασικά δικαιώματα με το πέρασμα του χρόνου, με λύπη
μας βλέπουμε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτε λόγω ανεπαρκούς πολιτικής θέλησης σε αυτά που ονομάζουμε μειονοτικά δικαιώματα. Όπως η άρνηση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, η εκπαίδευση, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι –που το πιο χτυπητό δείγμα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης- οι εκλογές για τα βακούφια και για την θρησκευτική κοινότητα, καθώς και για το θέμα των θυμάτων του άρθρου 19. Ιδιαίτερα οι στρεβλώσεις πάνω στην χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα συνεχίζουν να έχουν την επίδραση τους πάνω στις νέες γενιές.¨

Χαλίτ Χαμπίμπογλου-Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης- (ΑΒΤΤF)
¨Πιστεύω πως όταν η μητέρα-πατρίδα μας κάνει ότι βήματα μπορεί για την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, είναι ανάγκη και η χώρα μας να κινητοποιηθεί λίγο.¨

¨Η ΑΒΤΤF ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Αν δεν γινόταν η 29η Ιανουαρίου δεν θα γινόταν και η ABTTF. Στόχος της ίδρυσης ήταν η συνεύρεση των συλλόγων και η συζήτηση των προβλημάτων. Κινητοποιήθηκαν για να ακουστούνε στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη τα προβλήματα που βίωναν και είπαν να ιδρύσουμε μια ανώτατο φορέα…

Μέσα στα 23 χρόνια που πέρασαν διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ναι διανύσαμε απόσταση. Μπορούμε να πάρουμε άδεια για τρακτέρ. Μπορούμε να κατασκευάσουμε σπίτι για τα παιδιά μας. Δηλαδή πλέον έχουμε τα πολιτικά μας δικαιώματα. Όμως όπως ανέφερε ο πρόεδρος και ο βουλευτής δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη τα βασικά μειονοτικά μας δικαιώματα. Γιατί ; Δεν γνωρίζω. Το όνομα μου είναι Χαλίτ. Είμαι μουσουλμάνος και Τούρκος, μήπως για αυτό ; Μα και εγώ είμαι Έλληνας πολίτης, και εγώ έχω ελληνικό διαβατήριο, πηγαίνω στον στρατό και πληρώνω φόρους…
Ας το ακούσουν και οι χριστιανοί γείτονες μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε μαζί και ενωμένοι. Ας είναι το όνομα μας Κώστα, ας είναι Χαλίτ…

Πιστεύω πως όταν η μητέρα-πατρίδα μας κάνει ότι βήματα μπορεί για την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, είναι ανάγκη και η χώρα μας να κινητοποιηθεί λίγο.Μια ερωτηση μονο προς τον υπευθυνο της κοινοβουλευτικης ομαδας του ΠΑΣΟΚ 1)Συμφωνειτε με τα λεγομενα του βουλευτη σας;2)Υπαρχει περιπτωση να τον εγκαλεσετε δημοσιως για να μας εξηγησει και εμας τι εννοει με τον ορο "μητερα πατριδα";3)Ας μας εξηγησει ο κος πρωθυπουργος για ποιον λογο τον κραταει στην κοινοβουλευτικη του ομαδα ;¨.http://tourkikanea.gr/2011/02/03/29/

Δειτε αυτο το video ειναι απο το 2007 και θαυμαστε στο ονομα των ψηφων ποιους βαζουν υποψηφιους τα δυο μεγαλα κομματα......ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ


Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους της Ευρώπης με τα νέα αντεργατικά σχέδια της Γερμανίας, τα οποία θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, παρόλο που επισήμως υποτίθεται ότι αυτή είναι αφιερωμένη στην ενέργεια και στην καινοτομία. «Ατζέντα για την Ευρώπη - Η καγκελάριος περνάει στην επίθεση» έγραφε τη Δευτέρα στους τίτλους του μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».

Ο χθεσινός τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» ήταν όμως πολύ πιο αποκαλυπτικός: «Η Γερμανία ζητάει από τους εταίρους του ευρώ να καταργήσουν τις μισθοδοτικές διατάξεις» έγραφε και εξηγούσε αυτό που θέλουν οι Γερμανοί: να καταργήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τη νομοθεσία, όπου υπάρχει, αλλά και την πρακτική των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων σε σύνδεση με τον πληθωρισμό.

Η Μέρκελ δηλαδή θέλει να είναι π.χ. 5% ο πληθωρισμός σε μια...χώρα, αλλά οι συζητήσεις για αυξήσεις να μη συνδέονται καθόλου με αυτό το στοιχείο και έτσι να μπορεί σε μια περίπτωση οι μισθοί να αυξηθούν... 1% ή και καθόλου!
Αυτή είναι μια θεμελιώδης πτυχή αυτού που λανσάρει η Μέρκελ και το αποκαλεί «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Είναι εξόφθαλμο ότι αποσκοπεί στη διαρκή υστέρηση των αυξήσεων των μισθών από τον πληθωρισμό, έτσι ώστε οι μισθοί να γίνονται στην πραγματικότητα διαρκώς χαμηλότεροι σε αποπληθωρισμένες τιμές και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να γίνονται διαρκώς φτωχότεροι! Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον της Ευρωζώνης.

Οι γερμανικές απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Το Βερολίνο απαιτεί να αναθεωρήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τα... Συντάγματά (!) τους και να συμπεριλάβουν διατάξεις αιώνιας λιτότητας: να απαγορευθεί δηλαδή από το Σύνταγμα της κάθε χώρας να υπερβαίνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος κάποιο όριο!

Οι Γερμανοί αναθεώρησαν ήδη από πέρυσι το δικό τους Σύνταγμα και πέρασαν διατάξεις που θέτουν από το 2015 ως ανώτατο όριο του ελλείμματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το 0,35% και από το 2019 και πέρα απαιτούν από τα κρατίδια να έχουν μηδενικό έλλειμμα!
Είναι ασύλληπτες οι κοινωνικές συνέπειες για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και για την Ελλάδα αν περάσει κάτι τέτοιο.


Για να μηδενίσει το έλλειμμα η εκάστοτε κυβέρνηση, θα πρέπει να μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ή να απολύει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γιατρούς, εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στην αστυνομία, στον στρατό.
Να κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, να αυξάνει διαρκώς τον ΦΠΑ, να κόβει διαρκώς τις συντάξεις. Επίσης, για να μειώσει το δημόσιο χρέος, θα πρέπει να ξεπουλήσει κάθε ίχνος δημόσιας περιουσίας, να ιδιωτικοποιήσει την παροχή νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου κ.λπ. για να μην πούμε ότι θα πρέπει να βγάλει στο σφυρί και... νησιά, όπως σαρκαστικά και περιφρονητικά υποδείκνυε ο γερμανικός Τύπος και κάποιοι Γερμανοί βουλευτές πέρυσι.

Αύριο η Μέρκελ από κοινού με τον Σαρκοζί, τον οποίο έχει σύμμαχο και σε αυτό το θέμα, θα παρουσιάσουν άτυπα σε αδρές γραμμές το γερμανικό σχέδιο στους υπόλοιπους ηγέτες των «27» της ΕΕ. Το επεξεργασμένο και στις λεπτομέρειές του τελικό σχέδιο θα έρθει προς επικύρωση στην εαρινή σύνοδο της ΕΕ στα τέλη Μαρτίου.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η Μέρκελ σκέπτεται να συγκαλέσει ακόμη μία έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές Μαρτίου για το θέμα αυτό, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αξιόλογες αντιδράσεις που πρέπει να καμφθούν ή κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Οι Γερμανοί υπολογίζουν ότι θα συμφωνήσουν οικειοθελώς με το σχέδιο της Μέρκελ ή θα πειθαναγκαστούν (υπό το βάρος του εκβιασμού του Βερολίνου ότι, αν δεν ψηφίσουν το σχέδιο, η Γερμανία δεν θα δώσει άλλα χρήματα για τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ!) να το ανεχθούν οι 23 από τις 27 κυβερνήσεις. Οι Βρετανοί και οι Τσέχοι δεν είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν, οι Σουηδοί και οι Δανοί, οι οποίοι έχουν διατηρήσει τα δικά τους νομίσματα, ταλαντεύονται.
ΠΑΡΩΔΙΑ

Αντιδημοκρατική λήψη αποφάσεων
Πραξικοπηματικός είναι πλέον ο τρόπος λήψης αποφάσεων, που συστηματικά προωθείται στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης της Μέρκελ. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και απόψεων. Εκείνη όμως που είναι εντελώς απαράδεκτη είναι η μεθόδευση επιβολής αυτών των μέτρων. Ενώ θα αλλάξουν ριζικά και επί τα χείρω τη ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, δεν καταρτίζουν οι ηγέτες μια συνθήκη με τα μέτρα αυτά, αλλά θα τα περάσουν ως δήθεν... «τρέχουσες» αποφάσεις! Ο λόγος είναι απλός: μια ευρωπαϊκή συνθήκη υπόκειται σε συγκεκριμένες διαδικασίες έγκρισης και επικύρωσής της από τα κοινοβούλια ή με δημοψηφίσματα. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι «πραξικοπηματίες» ηγέτες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοσχέδιες πανοπλίες στην Αίγυπτο

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Πέτρες και καδρόνια έρχονται κατά πάνω τους και ο φακός μας φανερώνει πως προστατεύονται.
Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ και βρίσκονται σε θέση μάχης. Οι δύσκολοι όμως καιροί απαιτούν …ειδικά μετρά.
Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους στη μάχη κατά των υποστηρικτών του  Μουμπάρακ.

 Οι φωτορεπόρτερ των ξένων πρακτορείων που καλύπτουν τα γεγονότα έχουν τραβήξει υπέροχες φωτογραφίες.
Υπάρχει για παράδειγμα ένας   άνθρωπος με μια κατσαρόλα στο κεφάλι του, ένας άλλος  με κάτι που μοιάζει με  δικτυωτό σαν καλάθι απορριμμάτων - ώστε να μπορεί να βλέπει  όταν έρχονται οι πέτρες κατ πάνω του - και ένας άλλος με ένα κομμάτι φελιζόλ δεμένο με ένα μαντήλι στο  κεφαλιού του.

 

ΟΙ 300 "ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ"

Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπαταχτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.
Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς; Οι κατ`εξοχήν τσαμπατζήδες, που ως βουλευτές, ανάθεμά με αν ποτέ πληρώνουν τίποτα. Όχι ότι ανέβηκε ποτέ σε λεωφορείο κανένας από αυτούς, αλλά θα ήθελα να ξέρω, πληρώνουν διόδια οι πολιτικάντηδες μας; Πληρώνουν τηλέφωνα; Πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια; Πληρώνουν τρένα; Πληρώνουν ξενοδοχεία; Πληρώνουν υπαλλήλους; Πληρώνουν φόρους στα πολυτελή τους ι.χ.; Και άλλα πολλά.
Όχι, δεν νομίζω να…πληρώνουν. Αντιθέτως, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, δωρεάν και εις βάρος μας. Οπότε τι να καταλάβουν από μια αύξηση της τάξης των 40 λεπτών;
Οι κύριοι (και οι κυρίες) αυτοί ταξιδεύουν δωρεάν, χρησιμοποιώντας τις αίθουσες VIP των αεροδρομίων, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ουρά, αναπαυόμενοι στα πολυτελή καθίσματα, και απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη φροντίδα της Α’ θέσης στα αεροπλάνα, διαθέτοντας μια ολόκληρη σειρά από παρατρεχάμενους βαστάζους, που τους οδηγούν τις λιμουζίνες τους, τις σταθμεύουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, τους κουβαλάνε τις βαλίτσες και τους χαρτοφύλακες, και πάει λέγοντας.
Κάτι σαν Βαρόνοι του μεσαίωνα δηλαδή. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι δουλοπάροικοι, υπάρχουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους, τα τέλη, τα πρόστιμα, κλπ. για να ζουν αυτοί καλά, και κάποιοι από αυτούς καλύτερα. Και επειδή τα πήγαν «μια χαρά» με την οικονομία τόσα χρόνια, τώρα θα πρέπει να μας πατήσουν κάτω σαν αράχνες, για να μας ξεζουμίσουν εντελώς, αφού όπως λένε «μαζί τα φάγαμε». Ναι μαζί φάγαμε ψωμί και αλάτι. Αυτοί το ψωμί κι εμείς το αλάτι.
Και να μη ξεχνάμε, πως όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο μπορούν να μας βρίζουν και να μας απαξιώνουν, αλλά αν τυχόν το θελήσουν, οι κ.κ. βουλευτές και υπουργοί, μπορούν ακόμη και να μας χαστουκίσουν μέσα στο δρόμο… ατιμώρητα! Βλέπετε, διαθέτουν τη περιλάλητη βουλευτική ασυλία. Για να επιδίδονται ανεπηρέαστοι στο σημαντικό πολιτικό τους έργο!
Τι μας λέτε καλέ; Αντί να μας ζητήσετε συγγνώμη για τα χάλια στα οποία εσείς μας φέρατε, να ανασκουμπωθείτε, να σηκώσετε τα μανίκια, και με χαμηλά το κεφάλι να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον απλό εργαζόμενο που χρόνια τώρα σας ταΐζει, εσείς του επιτίθεστε; Και μάλιστα κρυβόμενοι πίσω από τις πλάτες του ΔΝΤ. Και σε τι διαφέρετε τότε από τη κατοχική κυβέρνηση των Τσολάκογλου, Ράλλη, κλπ.

ΜΕΡΚΕΛ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ :ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Στις πλάτες της Μέρκελ ελπίζει η κυβέρνηση και εξαπολύει νέα ανοιχτή επίθεση εναντίον κοινωνικών στρωμάτων. Προσδοκά ότι η συζήτηση για επιμήκυνση του δανείου και μικρό "κούρεμα" μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά ώστε να εφαρμόσει, ακόμη και διά της βίας, τα περίφημα "διαρθρωτικά" μέτρα.
Χθες, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει κούρεμα μισθών, το πιθανότερο θα χαθεί ο 14ος μισθός. Η τρόικα εκτιμά ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις σκαλώνουν και ζητεί, εν ονόματι και πάλι της ανταγωνιστικότητας, να μειωθούν οι μισθοί οριζόντια και με νομοθετική ρύθμιση.
Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου με τους γιατρούς, ενώ η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, μέτρο αντίστασης στην ακρίβεια, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά σαφέστερης αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η κοινωνική κινητικότητα προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση, η οποία έσπευσε να δυσφημήσει ως "κίνημα τσαμπατζήδων" την αυτονόητη κοινωνική άμυνα στην αύξηση των εισιτηρίων κατά 40%. Επιχειρείται μάλιστα τεχνηέντως να εμφανιστεί ότι και η άρνηση πληρωμής διοδίων, δηλαδή η άρνηση καταβολής υπέρογκων ποσών που εισπράττουν ιδιωτικές εταιρείες, είναι το ίδιο με τη μη καταβολή εισιτηρίων που εισπράττουν δημόσιοι οργανισμοί. Αν ισχύει αυτός ο κυβερνητικός ισχυρισμός, ισχύει μόνον ως προς το γεγονός ότι η αύξηση εισιτηρίων και διοδίων γίνεται με κυβερνητική απόφαση και πλήττει το εισόδημα των εργαζομένων.
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να βυθίζει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στον φόβο και την αναδίπλωση. Όταν όμως πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα, όταν η μία μετά την άλλη κοινωνική κατηγορία αισθάνεται ταπεινωμένη από τη βαναυσότητα του συστήματος του Μνημονίου, όταν ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι απειλούνται ή εξαπατώνται από την εξουσία, είναι αναμενόμενο η πρόσθεση των "ηττημένων" να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό της δύναμης των κοινωνικών αντιδράσεων.
Εκεί βρίσκεται η κυβέρνηση σήμερα. Απομονωμένη από λαϊκά, αλλά και από μεσαία στρώματα. Με μοναδική δύναμή της την αμέριστη στήριξη από τις διεθνείς δυνάμεις του Μνημονίου, τον αδυσώπητο νεοφιλελευθερισμό, που σήμερα απαιτεί συνταγματική κατοχύρωση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει γρήγορες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Τι άλλο μπορεί να προδιαγράφεται με τη συνολική επίθεση στο εισόδημα που προανήγγειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου;

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ Α@@@@ΔΙΑ

Η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» έχει εντοπίσει μέσω Τροχαίας περίπου 600 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων και ετοιμάζεται να τους κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. Σε ανάλογη διαδικασία θα προχωρήσει και η κοινοπραξία «Νέα Οδός» η οποία μεταξύ άλλων εκμεταλλεύεται και τα διόδια των Αφιδνών όπου σύμφωνα με στοιχεία της κοινοπραξίας από τους 60.000 που διέρχονται καθημερινά, ποσοστό 14% αρνείται να πληρώσει.
Οι οδηγοί αναμένεται να λάβουν επιστολή από τις εταιρείες προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν μέσω διαταγής πληρωμής να καταβάλλουν το 20πλάσιο του ποσού.
Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Νέα Οδός» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έχει στη διάθεση της φωτογραφικό υλικό και έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Εν αναμονή των πρωτοβουλιών του υπουργείου βρίσκονται και οι υπόλοιπες κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους.

Θαυμαστε την αντικειμενικη ενημερωση του εγκυρου και σοβαρου ΣΚΑΙ .....δειτε το video που ακολουθει .....τιποτα αλλο ετσι χωρις λογια....

Τα συμπερασματα δικα σας για την αντικειμενικη ενημερωση των δημοσιογραφων παπαγαλων της κυβερνησης....

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να καταβάλλουν διόδια ή να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, χαρακτηρίζοντας αντικοινωνική αντίληψη τη συμπεριφορά του τζαμπατζή.


 Για να δούμε λίγο όμως ποιος είναι ο τζαμπατζής:

“Τζαμπατζής” είναι το μεγάλο κεφάλαιο που δεν πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώνει και χρωστάει αμέτρητα λεφτά στα ασφ.ταμεία.
“Τζαμπατζής” είναι οι τράπεζες που ενώ έφαγαν και έσκασαν αντί να πληρώνουν, πήραν κάτι δις τζάμπα από το φτωχό λαό.
“Τζαμπατζής” είναι ορισμένοι φοροφυγάδες που τους χαρίστηκαν τα χρέη, κάτι δις.
“Τζαμπατζής” είναι ο επιχειρηματίας που δεν πληρώνει σωστά τους φόρους του και έρχεται η κυβέρνηση να τον βολέψει με μια περαίωση.
“Τζαμπατζής” είναι μεγαλοεργοδότες που παίρνουν υπαλλήλους και δεν τους πληρώνουν και τους εκβιάζουν, αφήνοντας τους να δουλεύουν τζάμπα.
“Τζαμπατζής” το ίδιο το κράτος που έχει τόσους συμβασιούχους και ημερομίσθιους και λοιπούς που δεν τους πληρώνει
“Τζαμπατζής” είναι αυτοί που δεν αποφασίζουν να πληρώσουν τις εφημερίες των ιατρών στα νοσοκομεία.
“Τζαμπατζής” είναι αυτοί που χρωστάνε και δεν πληρώνουν αυτά που χρωστάνε στους φαρμακοποιούς
“Τζαμπατζής” είναι το κράτος που εισπράττει αλλά δεν αποδίδει.
Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει ούτε το κινητό του ούτε το αυτοκίνητό που χρησιμοποιεί                                                                                                                                   Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια του που μέχρι και τα κοστούμια του τα πληρώνει ο ελληνικός λαός                                                                                   Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει ούτε το ξενοδοχείο που διαμένει στην Αθήνα                                                                                                                                         Τζαμπατζής είναι αυτός που δεν πληρώνει και έχει.
Αυτός που δεν έχει και δεν πληρώνει λέγεται “άμοιρος”.
Το κράτος δεν είναι τζαμπατζής όταν είναι να πληρώσει τράπεζες, πιστωτές, μεγαλοεργολάβους, κλπ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές επιχειρούν να σπάσουν το οδόφραγμα και να μπούνε στην πλατειά Ταχρίρ
Σκηνές …Ben Hur στο κέντρο του Καίρου
Το κέντρο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας έχει γεμίσει καπνούς και αναθυμιάσεις από δακρυγόνα, καθώς το πανδαιμόνιο που επικρατεί από το μεσημέρι, συνεχίζεται αμείωτο, με πραγματικές μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και υποστηρικτών του προέδρου Mubarak.

Μάλιστα, σε μια σουρεαλιστική στιγμή που θυμίζει τη ταινία Ben Hur, οι οπαδοί του Mubarak πραγματοποίησαν έφιππη επέλαση εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών που ήταν συγκεντρωμένο στη πλατεία Tahrir, χρησιμοποιώντας μαστίγια  και σπαθιά, επάνω σε άλογα και καμήλες! Ένας τουλάχιστον από αυτούς ρίχτηκε στο έδαφος και εδάρη ανηλεώς.
Οι φιλοκυβερνητικοί σπάνε τα οδοφράγματα και αρχίζουν να μπαίνουν στην πλατεία
Στις μάχες που ξέσπασαν χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, καδρόνια, και σιδηρολοστοί. Σε κάποια φάση υπήρξαν αναφορές πως οι δυο αντιμαχόμενες ομάδες τα βρήκαν μεταξύ τους, αλλά η πληροφορία γρήγορα διαψεύσθηκε, με τον «πόλεμο» να συνεχίζει ανελέητος. Μάλιστα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, οι υποστηρικτές του προέδρου περικύκλωσαν τη πλατεία, παγιδεύοντας τους διαδηλωτές, και πετώντας βόμβες μολότοφ εναντίον τους. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες, ότι οι κυβερνητικοί έριχναν από μπαλκόνια τσιμεντόλιθους  επάνω στο πλήθος των διαδηλωτών που βρίσκονταν από κάτω.

Ο Mohamed ElBaradei ζήτησε από το στρατό να παρέμβει ώστε να προστατευτούν οι πολίτες, αλλά μέχρι τώρα αυτός περιορίζεται στη ρίψη προειδοποιητικών και μόνο βολών. Σύμφωνα με το CNN υπάρχουν φόβοι για πραγματικό λουτρό αίματος, μόλις πέσει το σκοτάδι.

Η δέσμευση του Mubarak να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, που αναμένονταν να ηρεμήσει τα πλήθη, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο ElBaradei του ζητά να φύγει εδώ και τώρα. Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, «Κανέναν δεν ικανοποίησε η ανακοίνωσή του. Κανένας δεν είναι τόσο αφελής ώστε να μη καταλάβει ότι πρόκειται για κόλπο. Είναι μια παραπλάνηση εκ μέρους του. Οι διαδηλωτές θα πάνε σπίτια τους, μόνο όταν παραιτηθεί ο πρόεδρος».


CNN, Wall Street Journal αναδημοσιευση απο το antinews

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Ελέω ψηφοφόρων σας Υπουργέ Μεταφορών, ναι αυτών των ψηφοφόρων σας, που πριν τις εκλογές εκλιπαρούσατε εσείς και οι όμοιοί σας με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για να τους αποσπάσετε τις ψήφους και τώρα απειλείτε, έχετε κάνει κάποιο λάθος.
Το λάθος σας είναι ότι τις απειλές σας τις απευθύνετε σε λάθος ανθρώπους.
Επειδή δεν πληρώνουν οι μεν, θα πληρώσουν περισσότερα οι δε.
Αυτή η βλακεία, από πολιτικό άνθρωπο δεν είχε ακόμα εκτοξευθεί.
Ακούσαμε το «μαζί τα φάγαμε», ακούσαμε περί «κοπριτών» και «μη παραγωγικών ένστολων υπαλλήλων» αλλά και απειλές στους πολίτες ότι θα πληρώνουν ακριβότερα αυτοί που πληρώνουν επειδή κάποιοι άλλοι είναι τζαμπαζήδες, ακούγεται λίγο σόλοικο.
Είναι σαν να σας λέμε εμείς οι πολίτες σε σας τους βο(υ)λευτές, να πληρώσετε για τα κλεμμένα όσοι από σας δεν τα έκλεψαν.
Το βρίσκετε σωστό;;
Αντί λοιπόν να εκστομίζετε αστειότητες που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνα υπουργικά χείλη, φροντίσετε εσείς και οι συναρμόδιοι όμοιοί σας καθένας στον τομέα του, να οργανώσετε ελεγκτικούς μηχανισμούς, να περιορισθούν οι τζαμπαζήδες των ΜΜΜ, οι φοροφυγάδες μεγαλοεπιχειρηματίες με τα τεράστια χρέη και την πολυτελή διαβίωση, που τους κλείνετε το μάτι και κάνετε προσπάθεια να τους χαρίσετε οφειλές ύψους 25 δις, οι κολλητοί του εκάστοτε συστήματος που προσωρινά το κόμμα σας εκπροσωπεί.
Αντί λοιπόν να φροντίσετε να εκλείψει το φαινόμενο των τζαμπαζήδων και των πλαστών εισιτηρίων που όπως ανακοινώσατε αντιπροσωπεύει ποσό 44 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, απειλείτε τους πολίτες, και αυτό δεν σας τιμά καθόλου.
Η απειλή σας αποτελεί ομολογία ανικανότητας που μόνο στον τομέα των ΜΜΜ κοστίζει στον τόπο το προαναφερόμενο ποσό των 44 εκ. ευρώ.
Η φαντασία μας μπορεί να οργιάσει αναλογιζόμενοι πόσοι άλλοι τομείς χωλαίνουν από ανικανότητα πολιτικών, και να καταλάβουμε γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, δηλαδή εδώ που μας φέρατε.
Βέβαια θα μας πείτε, «εσείς μας ψηφίσατε», και θα έχετε δίκιο. Όμως τα όνειρα όταν γίνονται εφιάλτες δεν ξέρεις πως και σε ποιους θα «βγούνε».
Το διαπίστωσε ο Μπεν Άλι στην Τυνησία, ο Μουμπάρακ το βιώνει στην Αίγυπτο, ο Αμπντάλα το απεύχεται στην Ιορδανία, και όπως λέει ο σοφός λαός στον τόπο σου την Αρκαδία : Όταν ακούς την αρκούδα στου γείτονα την αυλή, καρτέρα τη και στη δική σου.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΡΑ;

Γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.,ξεκινάει άσκηση για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων;
Καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται καθώς υπουργοί αλλά και  διεθνείς αναλυτές βλέπουν την  κοινωνική ένταση να πλησιάζει.
Διαβάστε λοιπόν τις προετοιμασίες τους :Η  71ης Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιήσει ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, φαντάροι που περνούν από εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Μαχητή (ΣΠΕΜ), που διαρκεί (3) βδομάδες (από τις 31/01/11 έως 18/02/11), προκειμένου να πάρουν τον κόκκινο μπερέ, ενημερώθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η εν λόγω άσκηση Καταστολής Πλήθους στην περιοχή Κορομηλά, όπου υπάρχει ειδική διαμόρφωση (σαν ένα μικρό χωρίο, με κατοικίες κλπ) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολεμικών και κατασταλτικών σεναρίων αντιμετώπισης Αντάρτικου Πόλης και Καταστολής Πλήθους.
Στην άσκηση θα συμμετέχει όλη η δύναμη του 596 Τάγματος Αργυρούπολης και οι σχεδόν 140 φαντάροι της 313 Σειράς Κατάταξης που έχουν επιλεγεί από τα διάφορα τάγματα της 71Ης Ταξιαρχίας για να περάσουν το ΣΠΕΜ.
Το σενάριο της άσκησης είναι φωτοτυπία των κοινωνικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε κάθε αστικό κέντρο, φωτοτυπία της τακτικής των ΜΑΤ: Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. – καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν Μολότοφ.Λίγο παράξενο δεν είναι να γίνεται αυτή η άσκηση αυτήν την εποχή.....η προετοιμάζονται για κάτι άλλο;
Πάντως ο όρκος που έχουν δώσει οι στρατιώτες  αναφέρεται στην υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος και όχι στην κατάλυση του...

ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ....

Σκεφτηκε κανεις ποιος ειναι ο κύριος λόγος του «ντόμινο» των εξεγέρσεων στη Βόρεια Αφρική που εξελίσσονται, κλιμακώνονται και εξαπλώνονται, με αποκορύφωμα τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο; Eίναι οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχουν προσλάβει τα κοινωνικά προβλήματα, επιφέροντας μεγάλη φτώχεια, δυστυχία, απελπισία και αδιέξοδο! Το βασικοτερο ομως ειναι οτι αυτες οι εξεγέρσεις τροφοδοτουνται από την συνεχομενη ακριβεια και απο την ιλιγγιώδη, αυξηση των τιμων των τροφιμων, και απο την εκρηκτικη ανεργια η οποία έχει προσλάβει εφιαλτικες πλεον διαστασεις ιδιαίτερα μέσα στη νέα γενιά των αραβικών χωρών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες της Βορειου Αφρικης 9 στους 10 νεους ειναι ανεργοι με συνέπεια την μαζική μετανάστευση.

Πριν 2 ημερες εγινε κυβερνητικη συσκεψη με την συμμετοχη του κου Παπουτση και τις ηγεσιας της ΕΛΑΣ του Λιμενικου Σωματος και της ΕΥΠ και αυτο γιατι φοβουνται το ντομινο των εξεγερσεων  γιατι βλεπουν οτι τα προβληματα των χωρων

της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής, γίνονται σιγά-σιγά και εφιαλτικά προβλήματα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες του Ευρωπαικου Νοτου αντιμετωπίζουν ήδη μια ανεργια που προσεγγιζει αυτων των Αραβικων χωρων μια συνεχως αυξανομενη ακριβεια η οποια εξαθλιωνει τις λαικες μαζες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ένας στους δύο νέους μέχρι 22 ετών στη χώρα μας δεν έχει δουλέψει ποτέ, διότι δεν μπορεί να βρει δουλειά!
Οι κυρίαρχοι κύκλοι τρέμουν από μια εξέγερση τύπου Τυνησίας και Αιγύπτου στην Ελλάδα.
Και τρέμουν γιατί οι εξεγέρσεις δεν προβλέπονται αλλά ξεσπάνε!
Την ίδια ώρα ζούμε στη χώρα ένα μεγάλο κοινωνικό αναβρασμό σε όλα τα επί μέρους στρώματα, κοινωνικές κατηγορίες και κλάδους από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έως τα μικρομεσαία στρώματα στις πόλεις και την ύπαιθρο.
Αυτές τις μέρες ένας πυρετός κοινωνικών κινητοποιήσεων και απεργιών τείνει να αγκαλιάσει μισθωτούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έως το σύνολο σχεδόν των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ οι εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τη θέση τους να καταρρέει  και μόνο η απειλή της απόλυσης ακόμα τους συγκρατεί!Το μονο που λειπει ειναι μια σπιθα για να αναψει.

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ......... ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν φτάνει που μας έχουν ξεσκίσει, δεν φτάνει που μας έχουν κλέψει τις ζωές μας, δεν φτάνει που μας έχουν βιάσει τις ψυχές μας .Πήραν τα όνειρα μας και τα τύλιξαν μέσα στα κωλόχαρτα τα μνημονιακα κάνανε την ζωή μας spreads και ασφάλιστρα κινδύνου.Τα μέλλον των νέων το μετέτρεψαν σε επικαιροποιημένα μνημόνια την σύνταξη των ηλικιωμένων σε διαρθρωτικές αλλαγές....Το μόνο που δεν μετέτρεψαν είναι η αναλγησία τους ο πολιτικός τους τυχοδιωκτισμός το βόλεμα τους τις μίζες τους και την αλληλοκάλυψη τους με βουλευτικές ασυλιες και με νόμους περί ευθύνης υπουργών.Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχονται με μεγαλόστομες δηλώσεις να παίξουν με τον πόνο του άνεργου του εργαζόμενου με 590 ευρώ του κακομοίρη συνταξιούχου που ζει με τα ψίχουλα που του πετάνε ενώ ρημάξανε τα ασφαλιστικά ταμεία ισοπέδωσαν κάθε έννοια διαφάνειας ξεπουλάνε όσο όσο τον δημόσιο πλούτο και τις ΔΕΚΟ λες και ήτανε κληρονομιά τους λες και τους τα χάρισε ο πατέρας τους ψηφίζουν νόμους για να στέλνουν στην φυλακή τον κάθε φτωχοδιαβολο μικροεπαγγελματία γιατί χρωστάει στην εφορία έστω και 1 ευρώ,όταν οι Τσουκατοι οι Μαντεληδες οι Τσοχατζοπουλοι και όλος ο συρφετός των μεγαλοκαναλαρχων των μεγαλοεργολαβων ξεκοκαλίζουν τον κόπο και τις θυσίες του λαου και τον γεμίζουν και ενοχές με την ηλίθια Παγκαλια λογική του ανεπάγγελτου τεμπελη κουφιοκεφαλου αντιπροεδρου οτι "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" οχι κε μπουχεσα εμεις σας στρωσαμε το τραπεζι εσεις και τα κομματοσκυλα σας τα φαγατε και τωρα μας ζητατε να το ξεστρωσουμε και να σας φερουμε το επιδορπιο,γιατι πλεον δεν εμεινε τιποτα "ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ".Και μετα απο ολα αυτα ο μεγας σκεφτομενος και καταληλοτερος βγαινει να μας δουλεψει και απο επανω δηλωνοντας: «Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη του Διαθεσμικού Οργάνου.Και αφου πιανουν τοπο ηρθε η ωρα για νεες θυσιες στον βωμο των αγορων και των τραπεζων ας υποθηκευσουμε και τις επομενες γενεες να εχετε παντα φρεσκους σκλαβους στην γαλερα σας μονιμα εξαρτηματα μηχανης και οταν χαλανε... στα σκουπιδια,και να εχετε σε παρακαταθηκη τα παιδια τους σαν ανταλακτικα....Απλως τωρα ετυχε και σας χαλανε την σουπα κατι βρωμιαρηδες βεδουινοι εκει στην Αιγυπτο για αυτο ετρεξε πανικοβλητος να σας προειδοποιησει για επερχομενες κοινωνικες εκρηξεις  ο αρχιτεκτονας των οικονομικων συνταγων ο φιλος σας και σοσιαλιστης Ντομινικ Στρος Καν.Ενημερωτικα σας λεω οτι δεν θα τις αποφυγετε και όταν ο λαος σας στειλει στο διαολο τοτε και μόνο τοτε κε Παπανδρεου θα έχουν πιασει τοπο οι θυσίες του λαου....

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ


 Οι εξελίξεις, αν δεν επηρεαστούν με την προβλέψιμη κι ολέθρια ανθρώπινη μικρότητα, μπορούν να γίνουν πιο απροσδόκητες κι από μια αιφνιδιαστική μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.  Ποιος θα στοιχημάτιζε έστω κι ένα ρούβλι ότι ο υπερτέλειος νους του Γιώργου Παπανδρέου θα αναγνωριζόταν ακόμα κι από ορκισμένους εχθρούς του (π.χ. Οι Αμερικάνοι) και θα σκαρφάλωνε στην 79η θέση του πανθέου των παγκοσμίων στοχαστών; Αυτό και έγινε. Ο αντιαμερικανός και σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας διαδέχτηκε ομαλά τον Πλάτωνα στην έδρα της φιλοσοφίας που θεσμοθέτησε το περιοδικό Foreign Policy. Το δυσάρεστο στην ευτυχία μας είναι πως για να αναλυθούν εύκολα τούτες οι εκ πρώτης όψεως παραδοξότητες απαιτούνται κβαντικοί υπολογιστές, που δεν έχουν βγει ακόμα στο εμπόριο. Ωστόσο, το πρόβλημά μας μπορεί να λυθεί αν μας εγκριθεί ένα δάνειο φιλοσοφικής διορατικότητας από τα ανεκτίμητα κι ανεξάντλητα αποθέματα που διαθέτει από καταβολής ΠΑΣΟΚ ο γνήσιος κληρονόμος του, ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου.
Πεταλούδες πράσινες
Αν γνωστοποιηθεί στον Στίβεν Χόκινγκ, τον διάσημο Βρετανό φυσικό που προσπαθεί μάλλον μάταια να ερμηνεύσει τη γένεση του Σύμπαντος, το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη συνάντηση του Euro50 Group με θέμα: “Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι”, όλες οι απορίες του θα λυθούν μονομιάς. Εκείνος, όμως, θα απελπιστεί τόσο από την υπεροχή του Έλληνα στοχαστή στα θεωρητικά ζητήματα που θα παρατήσει τη Φυσική και θ’ ανοίξει σουβλατζίδικο στο Κένσινγκτον. Απολαύστε ανάλυση που εκτόξευσε (απροειδοποίητα) ο πρωθυπουργός μας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής:
“Σήμερα, απειλείται η σταθερότητα της Ευρωζώνης από τυχαία γεγονότα, όπως θα μπορούσε να πει κανείς τη θεωρία του χάους. Ένα φτερούγισμα – κάπως έτσι αισθανόμασταν εμείς στην Ελλάδα κατά καιρούς, ιδιαίτερα πέρυσι – μιας πεταλούδας στην Κίνα, αυτή είναι η θεωρία του χάους, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια θύελλα, αλυσιδωτά, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη”.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την παράγραφο, η οποία παρατίθεται ως έχει στην προσωπική ιστοσελίδα (www.papandreou.gr) του πρωθυπουργού; Την εμβρίθεια; Την ακρίβεια; Το οργιώδες συντακτικό; Την αρχική διαπίστωση ότι “τα τυχαία γεγονότα είναι η θεωρία του χάους” ή την ανασκευή, μια αράδα αργότερα, ότι “ένα φτερούγισμα πεταλούδας στην Κίνα είναι η θεωρία του χάους”; Ηθικό δίδαγμα: όταν θέλουμε να μάθουμε για το χάος απευθυνόμαστε στους ειδικούς. Τον εξής έναν: Τον Γιώργο Παπανδρέου!Όσο για τον Χόκινγκ κάποιος μου είπε ότι μετά από αυτήν την ανάλυση περί της θεωρίας του χάους έσκισε τα διπλώματα του και τα πτυχία του όλα....Βέβαια το μόνο χάος που και πάλι δεν μπορεί να αναλύσει είναι το οικονομικό χάος που έχουν φέρει στην χώρα οι ηλίθιοι χειρισμοί του Γιωργάκη και του μεγάλου οικονομολόγου Παπακωνσταντινου.Και όσο για τα πετάγματα της πεταλούδας.....να δεις τι αναταραχή θα έρθει όταν σας πατήσει μια γερή κλωτσιά ο κόσμος και βρεθείτε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού στο πλάι των πατρωνων σας...μπουρδολογοι που μου θέλετε και επιστημονικές αναλύσεις του χάους....μάθε πρώτα να μιλάς σωστά ελληνικά και άσε τις θεωρίες του χάους.....

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Από την Τρόϊκα, ενθαρρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέο υπέρογκο δανεισμό για επαναγορά ομολόγων της, δηλαδή επαναγορά μέρους του χρέους της, προφανώς το πιο παλιό.

Αν επιλέξει αυτή τη λύση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει, για μια ακόμα φορά ολέθριο σφάλμα, που θα ισοδυναμεί με έγκλημα. Το «τυράκι» που ρίχνουν είναι η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές (τοκογλύφους) για νέο δανεισμό. Δυστυχώς αυτή είναι πια η Κυρίαρχη Ιδεολογία μας. Η επιστροφή στις αγορές. Επειδή, αν δεν κάνουμε λάθος, ακούσαμε και τον υπουργό των οικονομικών, να συζητάει αυτό το θέμα, επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό με τίποτα.

Ο νέος υπέρογκος δανεισμός της χώρας για την εξαγορά χρέους, δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανταλλαγή χρέους με χρέος. Κανένα ποσό, από αυτόν τον δανεισμό, δεν πρόκειται να διατεθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας Η προσωρινή ελάφρυνση θα είναι μικρή, αλλά οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις, που θα συνοδεύσουν τον νέο δανεισμό, θα οδηγήσουν σε οριστική απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και σε μόνιμη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Καλύτερα ένα ολιγόχρονο σοκ….. μιας πλήρους πτώχευσης, το οποίο όμως γρήγορα θα μας οδηγήσει σε εύρεση νέων σημείων ισορροπίας και σε πλήρη αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, παρά να ζούμε σε μακρόχρονη σκλαβιά και να είμαστε εξαρτώμενοι από συνεχή δάνεια.

Είναι φυσικά βέβαιο πως μια απότομη πτώχευση  θα γκρεμίσει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς και θα ζημιώσει τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, αλλά και ποιος είναι αυτός που θα ανεχτεί μια μακρόχρονη σκλαβιά, προκειμένου να επιβιώνει αυτό το καθεστώς σε βάρος μας.

Η κυβέρνηση τώρα ξέρει. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται εσαεί ότι δεν γνωρίζει.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2009 Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ



ΘΑ κάνουμε το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες

Ποιος το είπε αυτό;
O σημερινός πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, λίγο πριν τις εκλογές, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην 74η ΔΕΘ (13/09/2009)
Αφού ΘΑ έφτιαχναν πρώτα την σιδηροδρομική γραμμή Βόλος – Λάρισα που ήταν στο κόκκινο, μετά ΘΑ έκαναν το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες..
Δείτε στο video που ακολουθεί τι απάντησε ο κ. Παπανδρέου σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Κολλατου Μεσογειακοί Αγώνες. Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να είναι, κι αυτό θέλουμε, απλώς αγώνες επαρχίας, της Θεσσαλίας. Να είναι Μεσογειακοί και Παγκόσμιοι Αγώνες, δηλαδή να έχουν το βάρος και την προβολή για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα διεθνώς. Διότι αυτοί οι αγώνες – όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα μεγαλύτερο γεγονός – είναι και μια δυνατότητα προβολής του πολιτισμού μας, προβολής του τουρισμού μας, προβολής των προϊόντων μας, προβολής της φιλοξενίας μας, του Ελληνισμού, του χαρακτήρα μας, της ταυτότητάς μας.
Δεύτερον, είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσει το δυναμικό και την επένδυση, για να κινητοποιήσει όλες τις τοπικές δυνάμεις, για σημαντικές υποδομές που θα μείνουν για την ανάπτυξη της περιοχής.
Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σκύψει πάνω στους Μεσογειακούς Αγώνες της Θεσσαλίας. Π.χ. η σιδηροδρομική γραμμή Βόλος – Λάρισα είναι στο κόκκινο, που είναι πάρα πολύ βασικό και είναι για μας προτεραιότητα, διότι είναι μια ήπια μορφή μεταφορών, συνάδει δηλαδή με τη λογική μας, της πράσινης ανάπτυξης.
Παρά ταύτα, θα κάνουμε το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες μέσα σε αυτό το περιθώριο”

Αν αύριο γίνει η Αθήνα Κάιρο;

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Εάν αύριο βγει ο κόσμος στους δρόμους (αυτή θα είναι και η τελευταία φάση του δράματος) και μετακομίσει το Κάιρο στην Αθήνα, τι θα κάνει ο “νεραϊδοχτυπημένος” και ο “θίασος των παράξενων;” Τι θα κάνουν οι 156 γυμνοσάλιαγκες που παριστάνουν τους βουλευτές και τα θα κάνουν τα εξαπτέρυγα των προθύμων “Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελα” και”Καρατζαφέρης;” Δώστε τις δικές σας απαντήσεις…

Το σχέδιο διαφυγής είναι οργανωμένο και καλοσχεδιασμένο, αυτό εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε έχουμε σχέδιο. Και «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» έχει μεριμνήσει η Goldman Sachs… Τα ελικόπτερα θα ξεκινήσουν από την ταράτσα του Υπουργείου Εσωτερικών… Επιβάτες ο γνωστός προσωπικός κύκλος του ΓΑΠ… Μπαμπούκης, Αντρίκος, Νίκος, Παπακωνσταντίνουμ, Μπιρμπίλη, Βάρτζελη κλπ Τους άλλους άστους να φάνε το ξύλο… Καλό το σχέδιο, αλλά έχει ένα βασικό ελάττωμα … Τα ελικόπτερα δεν πετάνε μόνα τους!!! Όσο για το ντουέτο των προθύμων, αγνοούνται τα ίχνη τους…

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ.

Προσπαθεί εδώ και μέρες ο Πρωθυπουργός να μας πείσει ότι η δεν πρόκειται να αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας μας.... μαζί του σχίζοντας τα ιμάτια τους και ο υπουργός οικονομικών και οι παπαγάλοι των media....
Τώρα βέβαια η λέξη αναδιάρθρωση κρύβει πολλά από πίσω της...άλλοι την λένε ελεγχόμενη πτώχευσή...φυσικά κανείς δεν εξηγεί τι σημαίνει αυτό.κατ' αρχήν δεν υπάρχει ελεγχόμενη πτώχευση για την χώρα που χρωστάει....είναι σαν να λέμε ολίγον έγκυος...η ελεγχόμενη πτώχευση είναι κανονική πτώχευση για την χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη μόνο για τους δανειστές μας... αυτό για να τελειώνει αυτό το παραμύθι και για να σταματήσουν να μας χρυσώνουν το χάπι με αναδιαρθρώσεις και άλλα γλωσσικά τινά.....
Η "ελεγχόμενη" πτώχευση θα γίνει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι για να συζητήσει τους όρους για την αποπληρωμή του χρέους της.                Εδώ και καιρό η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με διεθνή οίκο που ειδικεύεται στις πτωχεύσεις με την επωνυμία LAZARD και ήδη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή και ομαδοποιούν τους πιστωτές, με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εν ευ θέτω χρόνω.Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη σε­νάρια και φήμες για την επικείμενη"" ανα­διάρθρωση ""του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα σενάρια προήλθαν κυρίως από γερμανικές πηγές και ήταν μέρος των παρα­σκηνιακών διαπραγματεύσεων για την τύχη της Ελλάδας, αλλά και των άλλων υπό χρεοκοπία χω­ρών. Φυσικά ερήμην των ενδιαφερομένων.Την κυ­βέρνηση ακόμη μια φορά την ενδιέφερε μόνο να μην συμπεριληφθεί σε κανένα σενάριο το «κούρε­μα» του δημόσιου χρέους. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση δημο­σιογράφων για το αν μπορεί η χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους απάντησε:«Δημιουργώντας και διατηρώ­ντας για αρκετά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5%-6%, πετυχαίνοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές και αλλαγές που ανεβάζουν τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2%, αλλά και με τη βοήθεια της επιμή­κυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. και – ελπίζουμε – πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊ­κών αποφάσεων» (Κυρ. Ελευθεροτυπία, 23.1). 
Για να δούμε πρακτικά τι σημαίνει αυτό και τι εννοεί ο ποιητής (Παπακωνσταντινου) έχουμε και λέμε:
Για να αρχίσει να μει­ώνεται το δημόσιο χρέος χρειάζεται από φέτος να πάψουμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων. Όσο δανει­ζόμαστε εκ νέου για να εξυπηρετούμε το τρέχον χρέος, αυτό είναι αδύνατο να τιθασευτεί.Είναι πρακτικά αδύνατον μια οι­κονομία σαν της Ελλάδας να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 5-6% επί του ΑΕΠ κατά μέσον όρο για 30 χρόνια; Μόνο στη φαντασία του κ. υπουργού. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι το ΑΕΠ θα παρουσιάσει ετήσια άνοδο 4%. Πράγμα που ούτε ο υπουργός δεν τολμά να πει. Όπως επίσης με την προϋπόθεση ότι θα εξαφανιστούν τα εξωτερικά ελλείμματα. Κάτι αδύνατον να συμβεί σε μια οι­κονομία που θέλει να στηριχθεί στον τουρισμό, τις μεταφορές και τις μεταπρατικές υπηρεσίες.
Αντί­θετα το «μοντέλο ανάπτυξης» που προωθούν η τρόικα και η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα οδη­γήσει, αν η οικονομία κατορθώσει να βγει κάποτε από τη χρόνια ύφεση, σε ακόμη μεγαλύτερα και βαθύτερα εξωτερικά ελλείμματα.Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε το θέμα της επιμήκυνσης αλλά και τι σενάριό ετοιμάζουν ...πάντως ότι σενάριο και αν είναι η πέτρα θα είναι μεγάλη για να την καταπιουμε......εκτός και αν τους δείξουμε πόσο βαριά είναι η .....φούντα ....του τσολιά.....

ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Διαβαστε ενα πολυ ωραιο αρθρο απο την εφημεριδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ που το αναδημοσιευω.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ύπνος και Δέος» («Sleep and Αwe») από πλευράς της κυβέρνησης. Κα­θημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαρροές. συ­νήθως αντικρουόμενες για το εάν υπάρχουν ευ­θύνες στο σκάνδαλο της Siemens, και τα ονόμα­τα κάνουν παρέλαση.
Όλο αυτό το επικοινωνιακό παραλήρημα συμ­βαίνει τη στιγμή που η αναδιάρθρωση του ελλη­νικού χρέους έχει αρχίσει και, παρά τις προσπά­θειες της κυβέρνησης να το κουκουλώσει, η επι­χείρηση συνεχίζεται.
Την ίδια ώρα οι μόνιμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Μπομπ Τράα και ο... Mr Βlue Εyes της Πετρουλας.......Πολ Τόμσεν, έχουν ήδη ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο επαφών τους με στελέχη της κυβέρ­νησης, της αντιπολίτευσης, μεγαλοδημοσιογράφους, επιχειρηματίες, βιομήχανους και στελέχη των μηχανισμών που επηρεάζουν την κοινή γνώ­μη (μέχρι και συνδικαλιστές).
«Πέσατε έξω»!
Λοιπον τα μυστικά γκάλοπ δείχνουν κόπωση στην ανοχή του κόσμου, ενώ και τα τελευταία στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι του ΔΝΤ δείχνουν ότι το κραχ στην πραγ­ματική οικονομία είναι βαθύτερο απ’ ό,τι αρχικά προέβλεπαν.
Την περασμένη εβδομάδα ο κύριος Τράα είχε την τακτική συνάντησή του με τον υπουργό Γιώρ­γο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του υπουρ­γού στην οδό Νίκης (υπάρχουν κι άλλα ραντε­βού εκτός...) όπου συζήτησαν «ποια τακτική θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα», αφού υπάρχει κοινή παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός του 2010 δεν έπιασε τον στόχο των εσόδων, παρά τις απει­λές που εκτόξευσε το ΥΠΟΙΟ για να ενταχθούν οι πάντες στην περαίωση. Αυτό σημαίνει ότι αρ­γά ή γρήγορα θα πρέπει:
1 Να αν ακοινωθούν σ υμπληρ ωματικά μέτρα για να καλυφθούν οι τρύπες του 2010 .
2 Να μπουν σε εφαρμογή τα μέτρα του 2011, το φορολογικό, τα ανοιχτά επαγγέλματα, η αύξηση του ΦΠΑ, των εισιτηρίων στα μέτρα με­ταφοράς, περικοπή των επικουρικών συντάξε­ων, νέα περαίωση για το 2010, κεφαλικός φό­ρος κ.λπ., που θα εκτινάξουν τον προϋπολογι­σμό των μικρομεσαίων νοικοκυριών στα ύψη.
3 Να αποσαφηνιστούν και να αποφασιστούν τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισε­κατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2012-2014, όπως ορίζει το μνημόνιο, ώστε να μειωθεί το έλ­λειμμα στο 3%.
«Ρίξτε γέφυρες»
Και όλα αυτά μέχρι τον Μάρτιο. Οι επιτελάρχες του ΔΝΤ έχουν διαμηνύσει στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δύσκολα θα αποφύγει νέα οριζόντια μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που μετά βδελυγμίας αρνείται ότι θα κάνει η κυ­βέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού. Η από­τομη αύξηση του κόστους ζωής που θα βιώσου­με τους επόμενους μήνες φοβίζει τους Αμερικα­νούς για ένα κοινωνικό κραχ το οποίο θα δυσκο­λέψει την εφαρμογή των μέτρων.
Τόσο ο κύριος Τράα όσο και ο κύριος Τόμσεν, έχουν συμβουλέψει το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ότι ο μόνος τρόπος να προχω­ρήσει η εφαρμογή των μέτρων είναι να γίνουν αυτά αποδεκτά από την πλειοψηφία των κομμά­των της αντιπολίτευσης και δη από τη Νέα Δη­μοκρατία.
Το καρότο που δίνει το Μαξίμου για τη συνε­νοχή, είναι η πιθανότητα μιας κυβέρνησης συ­νεργασίας, σε περίπτωση που οδηγηθεί η κα­τάσταση προς τα εκεί. Δηλαδή, η συμμετοχή 2-3 υπουργών (που θα «καούν» βεβαίως) από τη Ν.Δ. και ενός από το ΛΑΟΣ σε έναν ευρύ ανασχη­ματισμό, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές, κάτι που δεν θα έβλαπτε τον ίδιο τον Αντώνη Σαμα­ρά και τις βλέψεις του για τον πρωθυπουργικό θώκο. Αυτό θα του έδινε την ευκαιρία να ασκεί την απαραίτητη αντιπολίτευση για να κρατηθούν τα προσχήματα αφού και ο ίδιος δεν επιθυμεί να πάει η χώρα σε εκλογές την άνοιξη.
Και αυτό το σχέδιο είναι έμπνευσης των αξιω­ματούχων του ΔΝΤ, εμφανών και μη (υπάρχουν πολλοί που αλωνίζουν τα πολιτικά γραφεία χω­ρίς να τους παίρνει μυρωδιά κανείς), αλλά και των Αμερικανών συμβούλων που πλαισιώνουν τον Παπανδρέου. Μάλιστα, το εν λόγω τρικ έχει επίσης εφαρμοστεί με επιτυχία πολλές φορές στο παρελθόν στις ΗΠΑ.
Εσπευσμένα η τρόικα
Ο επίσημος σχεδιασμός και το πρόγραμμα ήταν να έρθει η τρόικα για την τρίτη αξιολόγησή της στα μέσα Φεβρουαρίου. Τι προέκυψε όμως και έρχονται 2 εβδομάδες πιο γρήγορα από το αναμενόμενο;
◆ Η διαπίστωση – ειδικά από τα ευρωπαϊ­κά κλιμάκια – ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτουργεί επί της ουσίας και οποιοδήποτε μέ­τρο και να περάσει δεν μπορέσει να υλοποιη­θεί, άρα οι στόχοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκτός, προκαλώντας συνεχώς τριγμούς στο ευ-ρωσύστημα.
◆ Η συνολική λύση - πακέτο που προωθεί για την Ε.Ε. η Γερμανία, θα έχει σκληρούς όρους για την Ελλάδα και, όπως μαθαίνουμε, ακόμα και η παράταση της αποπληρωμής τού ήδη υπάρχο­ντος δανείου θα συνοδεύεται από νέους σκλη­ρούς όρους λιτότητας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει καταρχήν πολιτική συμφωνία για την παράταση και έπρεπε να είχε ήδη περάσει, τα βέτο από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία για το θέμα της Ελλάδας παραμένουν και οι χώρες αυτές επιθυμούν να δουν τα αποτελέσματα της επιθεώρησης της τρόικας πριν δώσουν το πρά­σινο φως.
◆ Η κυβέρνηση ζήτησε την επίσπευση της τροϊκανής εξέτασης γιατί δεν μπορεί να περάσει τις αποφάσεις που χρειάζονται το επόμενο διά­στημα εάν δεν τις «φορτώσει» για ακόμα μια φο­ρά στους έξω. Έτσι θα ξαναδούμε επικοινωνιακά τους τροϊκανούς να κάνουν σκληρές συστάσεις, να απαιτούν διάφορα και την κυβέρνηση να λει­τουργεί με τον συνήθη τρόπο «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
◆ Οι Ευρωπαίοι και δη η Κομισιόν «μυρίστη­καν» ότι υπάρχει περίπτωση το ΥΠΟΙΟ να απο­κρύπτει στοιχεία για την πραγματική κατάστα­ση του δημοσίου χρέους. Υπόνοια εξαιρετικά σοβαρή και ζημιογόνα για τη χώρα μας, εάν επαληθευθεί. Για αυτόν τον λόγο ο επίτροπος Όλι Ρεν στέλνει από σήμερα ξεχωριστό κλιμά­κιο εμπειρογνωμόνων από τη Eurostat, για να κάνει φύλλο και φτερό τα στοιχεία στο ΓΛΚ και την ΕΛΣΤΑΤ.

ΣΟΣΙΑ....ΛΗΣΤΙΚΗ ?????? ΔΙΕΘΝΗΣ ....ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ


Τελικα ολα τα μπουμπουκια ειναι μαζεμενα σε αυτην την  Σοσιαλιστική; Διεθνη, μετά από το αστερι της Τυνησίας,τον Μπεν Αλι που φευγοντας πηρε και μαζι του 5-6 τονους χρυσου για τα εξοδα του το παιδι.... το αλλο αστερι τους ο Μουμπαρακ της Αιγύπτου βάφει τα χέρια του στο αίμα πολιτών.
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σοσιαλιστικης ;Διεθνους μέλος της είναι και το κυβερνών  (NDP), πρόεδρος του οποίου είναι ο Χόσνι Μουμπάρακ. Βέβαια όσο και να πατήσετε πάνω στο link του κόμματος αυτού, η ιστοσελίδα του δεν ανοίγει. Γιατί άραγε; Υπενθυμίζουμε πάντως ότι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος αυτού πυρπολήθηκαν από τους διαδηλωτές.

Οι ειδήσεις σήμερα το πρωϊ κάνουν λόγο για συνολικά πάνω από 100 νεκρούς διαδηλωτές και χιλιάδες τραυματίες.Ενα αλλο μπουμπουκι ειναι ο Λοραν Γκμπαμπο προεδρος της Ακτης Ελεφαντοστου και ενω η Ευρωπαικη Ενωση πιεζει για να παγωσει τα περιουσιακα του στοιχεια ιδιως εκεινα που αφορουν κερδη απο την εκμεταλευση του κακαο και του πετρελαιου και παραληλα αρνειται να παραδωσει την εξουσια στον νικητη των εκλογων Αλασαν Ουαταρα παρ'ολο που απο τις εκλογες της 28ης Νοεμβριου και μεχρι τωρα εχει πανω απο 300 νεκρους διαδηλωτες....Επισης ο Εχουντ Μπαρακ σημερινος υπουργος αμυνας του Ισραηλ και αντιπροεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους και προεδρος του Εργατικου κομματος του Ισραηλ αυτος που αποφασισε την εισβολη και τον θανατο εκατονταδων αμαχων στην Λωριδα της Γαζας....

Μετά από αυτό εμείς ρωτάμε τον κ. Παπανδρέου να μας πληροφορήσει, πότε, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα διαγράψει το εκλεκτα μέλη της οπως ο  κ. Μουμπάρακ ,Γκμπαμπο,Εχουντ Μπαρακ;;;
Αναρωτιόμαστε: Οι μέχρι τώρα νεκροί δεν είναι ήδη ικανός λόγος;;