Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΤΥΝΗΣΙΑ.....ΑΙΓΥΠΤΟΣ.....ΕΛΛΑΔΑ????

Πριν λιγες μερες εγραφε στο  ΠΑΡΟΝ ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να διαμηνύσει στις ελληνικές τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει μέχρι τώρα. Τόνισε επιπλέον ότι η ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει την μερίδα του λέοντος αφού από συνόλου 340 δισ ευρώ οι ελληνικές τράπεζες έβαλαν συνολικά στα ταμεία τους 120 δισεκατομμύρια!
Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα… Τί έγιναν αυτά τα χρήματα; Το σίγουρο είναι ότι δεν κατέληξαν στην αγορά ή σε αναπτυξιακές επενδύσεις.
Το σκεπτικό είναι παλιό και πάντα ίδιο. Σε όλες τις χώρες που έχει εμπλακεί το ΔΝΤ, όπως και στην χώρα μας σήμερα η δανειοδότηση γίνεται πάντα προς τους “ πάνω”, τους έχοντες, τους τραπεζίτες, με λίγα λόγια τους εκάστοτε νταβατζήδες. Η δικαιολογία είναι ότι αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας για τον φτωχό λαό κι έτσι να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει πουθενά και ποτέ. Γιατί τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Έτσι σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών, την απελευθέρωση απολύσεων και την μηδενική προστατευτικότητα των κρατών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο περισσότερα παίρνουν οι “ μεγαλοκαρχαρίες” τόσο περισσότερο εκμεταλλεύονται την ανέχεια των ανθρώπων και φυσικά σβήνουν κάθε ελπίδα για ανάπτυξη, πάντα σε συνεργασία με τις πολυεθνικές που κολλάνε σαν βδέλλες στα πάσχοντα κράτη για να ολοκληρώσουν την αφαίμαξη.
Τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά και εμφανή σε όσες χώρες πέρασε το ΔΝΤ και ακόμη δεν έχουν ανακάμψει. Πάνω από το 50% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε συνθήκες εξαθλίωσης, και ο πλούτος να έχει συγκεντρωθεί σε ποσοστά άνω του 80% σε ελάχιστους.
Τότε είναι που οι πολιτικοί, άριστα συνεργαζόμενοι με τις τράπεζες και τις πολυεθνικές χάνουν κάθε επαφή με τον λαό τους, αδιαφορούν για την εξαθλίωσή του ζώντας στον γυάλινο κόσμο τους, διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι. Και ο λαός δεν έχει άλλη λύση από την εξέγερση, σχεδόν ποτέ αναίμακτη.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για την Τυνησία, την Αλβανία και την Αίγυπτο που βλέπουμε σήμερα. Οι λαϊκές εξεγέρσεις είναι η επιβεβαίωση ότι κάτι συμβαίνει, κάτι αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, οι λαοί δεν ανέχονται να παίζουν με την λογική τους διεφθαρμένα ΜΜΕ και πολιτικοι. Πολλοί λένε  ότι άλλο είναι η Τυνησία και η Αίγυπτος και άλλο η Ελλάδα. Άλλο το πολιτισμικό υπόβαθρο, άλλα δεδομένα. Υπάρχει όμως μια κοινή συνισταμένη. Η οργή από την αδικία που υφίσταται ένας λαός η φτωχεια και η καθημερινη εξαθλιωση .Μπορεί ο κάθε λαός να την εκφράσει διαφορετικά αλλά θα εκφραστεί αργά ή γρήγορα και οταν το ρυακι γινεται ποταμι κυλαει με δυναμη και παρασερνει τα παντα στο διαβα του...και εδω αρχισε το ποταμι να φουσκωνει..........

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ........

Τελικα πολλες συμπτωσεις μαζεμενες στον τοπο μας..Για αρχη:Ο ταξιδιώτης που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του πληρώνει τα εισιτήρια αλλά   ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!! βεβαίως βεβαίως, είναι ο Moawia Ahmed, πρόεδρος του Ελληνικού forum μεταναστών. Λοιπόν έχουμε και λέμε  :

Και επειδη δεν θελω να κατηγορηθω για ρατσιστης κανω μονο μια απλη αναφορα στις παμπολες συμπτωσεις πανω σε αυτο το θεμα.........                                                                                                   **Το Ελληνικό forum μεταναστών είχε την λαμπρή ιδέα να διοργανώσει την εκδρομή των αλλοδαπών λαθρομεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα.
**Το Ελληνικό forum μεταναστών μερίμνησε για την προσωρινή παραμονή τους στην ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, και εν συνεχεία για την μεταφορά τους στην ΥΠΑΤΙΑ.
**Ιδιοκτήτης του νεοκλασσικού Υπατία είναι ο κ. Ρουτζούνης, ο οποίος έναντι δανείου λίγων εκατομμυρίων ευρώ, αναπαλαίωσε το οίκημα.
**Εντελως τυχαια ο κ. Ρουτζούνης όμως είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research. 
**Τελειως συμπτωματικα το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της Νεας Δημοκρατίας, με ποσοστά που κυμαίνονται από 3% έως 10% ο Γ.Α.Π. ειναι ""καταληλοτερος" το 60% επικροτει τα μετρα της κυβερνησης το 65% θελει ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων και διαφορες τετοιες φτιαχτες αηδιες...
**Και ξαφνικα ολα τα κανάλια ασχολούνται με τους περιοδεύοντες λαθρομετανάστες εδώ και μία εβδομάδα, αμέσως μόλις δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα της εξεταστικής για την SIEMENS, που βγάζει «λάδι» τους υπουργούς ολων των κυβερνήσεών , από το 1993 μέχρι το 2009.
Τυχαίο; Δε νομίζω… Και επειδή τα MEGAφωνα της Κυβερνησης θα ασχολούνται για τις επόμενες ημέρες με το «πολύ σοβαρό» ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, χρήσιμο είναι να θυμηθούν όλοι  τις αμαρτωλές συμβάσεις της SIEMENS  την σχεδον επισημη πτωχευση της χωρας την ανεργια που καλπαζει και την φτωχια που πλεον συναντας σε καθημερινη βαση και μετά συνεχίζουμε την φιλοσοφική συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην μας περνάνε και για μαλακες….

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ.......

“Πριν από πέντε χρόνια επί κυβερνήσεως της Ν.Δ. του κ. Καραμανλή, ο κ. Κάρολος Παπούλιας εκλέγεται από την Βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτείας μέχρι το 2010. Η κα Μπενάκη, βουλευτής της Ν.Δ., Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, προσφωνεί από χειρογράφου, κατά την ανακοίνωση της Εκλογής του κ. Παπούλια στο ύπατο αξίωμα της χώρας και εν τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του, μεταξύ άλλων τα εξής !!
«Αναλαμβάνετε κ. Πρόεδρε την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής συνθήκης , τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς δεν θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…»

Είναι γνωστό πως η πολιτική είναι κυρίως πρόβλεψη. Άρα η κα Μπενάκη, ως πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, είχε τόσο υψηλή διορατικότητα πέντε χρόνια πριν, που μπόρεσε να προβλέψει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και πλέον μας τρομάζουν; Στο άκουσμα όλων αυτών δεν τρόμαξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας; Γιατί δεν αντέδρασε; Ή μήπως ήταν προαποφασισμένα και τα γνώριζαν όλοι οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας; Πράγμα που πιθανώς αποδεικνύεται μέσω του χειρογράφου, όπου αναφέρονταν όλα τα παραπάνω και μέσω της σιωπής του κ. Προέδρου;

Δεν θα ήθελα ποτέ να πιστέψω κάτι από αυτά !!!

Εάν όμως είναι έτσι τότε σημαίνει πως τα κόμματα εξουσίας, που όλα αυτά τα 35 χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού, γνώριζαν εκ των προτέρων αυτά που επρόκειτο να μας συμβούν !!

Όλοι αυτοί υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδος και των πολιτών της και έκαναν από τη μία ημέρα στην άλλη δυστυχέστερη την ζωή όλων των ελληνικών οικογενειών. Υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν αποφασίζει για τον τόπο μας διότι είναι ο διαχειριστής του ΔΝΤ που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις.

Εάν λοιπόν, η σημερινή ζοφερή κατάσταση οφείλεται σε άστοχους πολιτικούς χειρισμούς από τις κυβερνήσεις της 35ετίας, έπρεπε όλοι να έχουν παραιτηθεί ως ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διαχειριστούν τα κοινά αυτού του τόπου. Βέβαια, σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ιαπωνία, οι έχοντες συναίσθηση του προβλήματος και ευαισθησία του κακού που έκαναν, αυτοκτονούν”.Εδω συνηθιζεται να τρωνε τα κλεμενα και να καλοπερνουν εις υγειαν των κοροιδων οι Μαυρογυαλουροι....

ΟΙ "ΘΗΤΕΙΕΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ-ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας; Ποιοι «λούφαραν»; Ποιοι έκαναν έστω και τυπικά της θητεία τους; Και ποιοι όταν είχαν κληθεί από τη πατρίδα να την υπηρετήσουν,δεν ήταν «στα πάνω» τους για να τη «σκαπουλάρουν»; Τελικά βέβαια ,όλοι πίστεψαν ότι «η πατρίδα τους έχει ανάγκη» κι αποφάσισαν να την υπηρετήσουν ...δία βίου.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ
1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ
1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ
Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ
1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο.

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!


Αντιγραφω απο το newsbomb......
Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ
ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ
ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ
ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ .....ΠΙΝΟΚΙΟ

Και επειδη οπως εξηγγειλε πριν 3 μηνες  ο πρωθυπουργος της Ελλαδας  Γεωργιος Goefrey Παπανδρεου Πινοκιο οτι δεν προκειτε να παρθουν αλλα μετρα ας δουμε λοιπον τα νεα μετρα που δεν .........θα παρει....                                                                                                                                         Στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, από την 1η Ιουλίου 2011, στοχεύει η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικας για γενναίες περικοπές των κρατικών δαπανών.

Η μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά περίπου 0,5% με 0,7% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση θα επέλθει μέσω της μείωσης ή ακόμη και της κατάργησης των επιδομάτων, των μετατάξεων ή απλών μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων, της κατάργησης θέσεων και της πλήρους οριζοντιοποίησης των αμοιβών σε όλο το Δημόσιο.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ωραρίου και της αύξησης των χρονικών περιόδων ωρίμανσης των συγκεκριμένων αποδοχών. Στο τραπέζι βρίσκεται και η περαιτέρω μείωση ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, που αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να χορηγούνται, σημαντικά μειωμένα, σε όσους υπαλλήλους και λειτουργούς λαμβάνουν μικτά μέχρι 2.912 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές κατευθύνσεις των αλλαγών που θα ισχύσουν στα μισθολόγια του στενού δημόσιου τομέα συγκλίνουν με τις προτάσεις για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο, τις οποίες έχει υποβάλει ήδη στην κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πρόκειται για εισηγήσεις οι οποίες περιλήφθηκαν στην έκθεση αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του μνημονίου, την οποία συνέταξε το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΔΝΤ στα τέλη του περασμένου χρόνου, όταν΄ξαναβρέθηκε στην Αθήνα.

Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, τις οποίες φαίνεται ότι εξετάζουν πλέον οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, προβλέπουν, μεταξύ των άλλων:

- Τη συνέχιση του «παγώματος» των προσλήψεων και τη μείωση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των υπουργείων, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και σε όλους τους λοιπούς φορείς της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.

- Την αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8 την ημέρα, ώστε το ωράριο του δημόσιου τομέα να εξομοιωθεί με το ωράριο του ιδιωτικού τομέα.

- Την επιβολή περιορισμών στο ύψος των επιδομάτων που λαμβάνουν οι υπάλληλοι και οι λειτουργοί του Δημοσίου. Προτείνεται π.χ. να μειωθεί η αναλογία των επιδομάτων προς τους βασικούς μισθούς και να συνδεθούν τα επιδόματα με την παραγόμενη εργασία.

- Την αύξηση του χρόνου ωρίμανσης των βασικών μισθών όλων των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου. Σήμερα, η μισθολογική ωρίμανση, δηλαδή η άνοδος των αποδοχών κάθε υπαλλήλου σε υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο, γίνεται ανά διετία.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε δύο χρόνια ο υπάλληλος ανεβαίνει σε νέο, υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο και ο βασικός μισθός του αυξάνεται. Προτείνεται αυτό το χρονικό διάστημα να αυξηθεί πάνω από τα 2 χρόνια (στα 3 ή στα 4 χρόνια), ώστε οι ωριμάνσεις των βασικών μισθών να γίνονται βραδύτερα.

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2013

Χάσαμε του Μεσογειακούς Αγώνες του 2013!!!
Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Παρίσι και αποφάσισε να αφαιρέσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από τον Βόλο και την Λάρισα.
Ο λόγος ήταν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, αφού παρά το γεγονός ότι στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια!
Το μόνο που απομένει είναι και η επίσημη ανακοίνωση από την Διεθνή επιτροπή, που θα ορίζει τη νέα Γενική συνέλευση η οποία και θα αποφασίσει σε ποια πόλη θα διεξαχθούν οι αγώνες, με μεγάλο φαβορί θα θεωρείται ηΤαραγόνα.

ΣΚΑΙ :1821...Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ................

Δειτε τι γραφει στην παρουσιαση του στο Σκαι για την καινουρια του σειρα "1821" με την χορηγια της Εθνικης Τραπεζας.....Βεβαια τρεξαν αμεσως να το κατεβασουν οταν καταλαβανε τις ανιστορητες βλακειες που γραψανε......Διαβαστε το και θα καταλαβετε.....Στη σημερινή εποχή δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η περίοδος της Τουρκοκρατίας δεν ήταν παρά μια παρένθεση στην ελληνική ιστορία και ότι τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε σε 400 χρόνια. Όμως στην πραγματικότητα, σε αυτήν την περίοδο, συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε διάφορα επίπεδα, στην κοινωνία, την οικονομική ζωή, τη δημογραφία, εξελίξεις που επηρέασαν όχι μόνο την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 αλλά ακόμη και την Ελλάδα του σήμερα.
Η σειρά ξεκινάει σκιαγραφώντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: υποδούλωση και καταπίεση, αυτονομία και οικονομική ευημερία, ελευθερία στην θρησκεία και την παιδεία, προσδοκίες αλλά και αναρχία,, αβεβαιότητα για το μέλλον.
Για να αποκτήσουμε μία εικόνα της καθημερινής ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών, παρακολουθούμε τις ανασκαφές αρχαιολόγων στη Βοιωτία και το νεκροταφείο της Κορίνθου και μελετάμε τα οθωμανικά φορολογικά αρχεία της εποχής. Ανακαλύπτουμε πώς τον 15ο και 16ο αιώνα η ελληνική χερσόνησος περνάει μια περίοδο σχετικής ευημερίας, γνωστής ως Pax Ottomanica. Δημιουργούνται νέα χωριά, οι πληθυσμοί αυξάνουν και γίνονται σημαντικά δημόσια έργα.Ακολουθεί η παρακμή με την αυξανόμενη φορολόγηση και τη δημιουργία των τσιφλικιών. Ο πληθυσμός καταφεύγει στα ορεινά, όπου δημιουργούνται νέες συνθήκες: σχετική αυτονομία, αλλά και ανασφάλεια από τους κλέφτες, που εκμεταλλεύονται την απουσία της κεντρικής διοίκησης, για να κυριαρχήσουν.Όταν ξεσπάει ο Ρωσο–Οθωμανικός πόλεμος, στα μισά του 18ου αιώνα, οι αδελφοί Ορλώφ αποβιβάζονται στη Μάνη για να οδηγήσουν τους χριστιανούς σε εξέγερση. Η επιχείρηση της Μεγάλης Αικατερίνης αποτυγχάνει, καθώς οι Έλληνες είναι ανέτοιμοι για την επανάσταση. Κυριαρχεί ο τοπικισμός και δεν υπάρχει διαδεδομένη εθνική συνείδηση.Όμως ακόμα και τα Ορλοφικά, παρά την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο στην επανάσταση του 1821. Πρόσφυγες από την Πελοπόννησο σκορπίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη στην οθωμανική αυτοκρατορία, μεταφέροντας τα βιώματά τους στον ελληνόφωνο κόσμο. Μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια, όλα θα αλλάξουν.Λοιπον εχουμε και λεμε....καταρχην η τουρκοκρατια δεν ηταν παρενθεση...ηταν σκλαβια και τιποτα λιγοτερο....οταν οι υπολοιποι λαοι της Ευρωπης ηταν στο σταδιο της Αναγεννησης και δημιουργουσαν πολιτισμο εμεις με την ""παρενθεση"" που εσεις γραφετε προσπαθουσαμε να επιβιωσουμε ως εθνος μεσα απο τις διωξεις της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας...Οσο για τις παπαριες σας περι Ελληνικης ευημεριας κατω απο τον τουρκικο ζυγο ας δουμε καποια παραδειγματα ευημεριαςΤουρκοκρατία στην Ελλάδα κράτησε σχεδόν πέντε αιώνες. Και ήταν στυγνή, απάνθρωπη, κτηνώδης, βάρβαρη. Το Γένος έζησε τραγικές ώρες. Οι γκιαούρηδες (=οί άπιστοι, οι άθεοι), όπως μας αποκαλούσαν οι Τούρκοι, είχαν στερηθεί τα πάντα. Ό δυστυχής ραγιάς (ό μη μωαμεθανός υπήκοος, ό δούλος) ήταν στη διάθεση και του τελευταίου Τούρκου. Ό βίαιος εξισλαμισμός ήταν στην καθημερινή διάταξη, γι’ αυτό και το νέφος των νεομαρτύρων Χριστιανών στα χρόνια της δουλείας. Το παιδομάζωμα, ή βίαιη αρπαγή των ελληνοπαίδων από τη μητρική αγκάλη, ήταν ό,τι σατανικότερο μπόρεσε να σοφισθεί ό τουρκικός φανατισμός. Διότι μετέβαλλε τον ανθό του Γένους, το αύριο της ελληνικής φυλής, σε γενίτσαρους, δηλαδή στους πιο φανατικούς εχθρούς του.Και προσφέροντας εκατόμβες θυσιών στο Σούλι, την Αλαμάνα, στο Μεσολόγγι, στο Μορια, στη Μακεδονία’ και αφού έχυσε και την τελευταία σταγόνα του αίματος του, χάρισε στην Ελλάδα την Ελευθερία.Και οσο για τους "κλεφτες" θα επρεπε να ξερετε αμορφωτοι και ανιστορητοι οτι η λεξη "Κλεφτης" γραφετε με κεφαλαια και παραπεμπει στην λεξη "ανταρτης".ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ.....

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τα παιδιά μας διδάσκονται: Δεν είναι ελληνικά τα Ίμια!


Δημοσίευση 27/01/2011 13:31 Ανανέωση 27/01/2011 14:29
«Βόμβα» πολλών μεγατόνων και ένα απρόσμενο δώρο στην Τουρκία περιέχεται στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!
Στο βιβλίο αυτό που διδάσκεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όταν φθάνουμε στην εποχή της κρίσης με τα Ίμια, τον Γενάρη του 1996 στη σελ. 163 αναγράφονται επί λέξει τα εξής:
«Με αφορμή τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες αποχωρήσεις».
Δηλαδή οι συγγραφείς του βιβλίου της ιστορίας Ευαγγελία Λουβή και Δημήτριος Ξιφαράς μαθαίνουν στα παιδιά μας ότι τα Ίμια δεν είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, αλλά μία βραχονησίδα που διεκδικούμε με την Τουρκία, άρα δεχόμαστε ότι μπορεί να ανήκει και στους Τούρκους.
Το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου έχει προκαλέσει συναγερμό στο υπουργείο Εξωτερικών δεδομένου ότι προσφέρει ένα σοβαρό επιχείρημα στην Τουρκία να επικαλείται σε διεθνείς οργανισμούς ότι η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη διεκδικεί μαζί με την Τουρκία.
Ήδη πολλές οργανώσεις καθηγητών έχουν ενημερώσει για τη διαστρέβλωση της ιστορίας και το υπουργείο Παιδείας και την ΟΛΜΕ ζητώντας άμεση παρέμβαση για την αλλαγή του συγκεκριμένου σημείου στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία».Ηθελα να ηξερα εκει στο υπουργειο παιδειας ελεγχουν ποτε την υλη των σχολικων βιβλιων;Αλλα με αποψεις Παγκαλιες για την επανασταση του 1821 και δηλωσεις του τυπου<να πουμε οτι την σημαια την πηρε ο αερας> τι περιμενουμε να ασχοληθουν με τα Ιμια:Τελικα δεν ειναι εθνοπατερες.....αλλα εθνοπροδοτες..........Καλο ξεπουλημα κε Παπανδρεου........και καλα κερδη για τα αφεντικα σας...........ΟΥΣΤ!!!!!!!! ΕΦΙΑΛΤΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 7.00-7.30

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -ΔΙΟΔΙΑ -ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΟΧΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ Κ.Υ. και ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΑ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ... Καθε 2ο ΣΑΒΒΑΤΟ καθε μηνα βγαινουμε στα μπαλκονια και στους δρομους χτυπωντας τις αδειες μας κατσαρολες , οπως στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ για 15 λεπτα και φωναζουμε ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.....

Γιωργος και Σόρος οι συνεταιροι μαζι σχεδίασαν την χρεωκοπία!



Τελευταια ακουμε και διαβαζουμε καθημερινα για θεωριες συνωμοσιας. Σαχλαμαρες οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχετε  την κρίση να βλέπετε πίσω από τις λέξεις και να αντιλαμβανεστε την αληθεια οπου κρυβεται.
O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.
Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal,businessweek ). Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!
Ποιά είναι η αυτή χώρα;
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
[ 05/10/2010]
Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
[UPDATE 22/12/2010]
Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση, σύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.
Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή. Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ! http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=235394 κι εδώ Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of How Greece’s Swaps Hid Deficit
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Από τον Σεπτέμβριο του 2009, πριν τις εκλογές, ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους. Η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/
Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν”! Υστερόβουλο; Ο νοών…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη



Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και το κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.
 
Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;
Η παραδοχή αυτή του κ. Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.
Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30 δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;
Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ. Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!
Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι σύμβουλοί του ομως γνώριζαν πολύ καλά οτι η αμφισβήτηση του Μάαστριχτ θα επισύρει την οργή και αντίδραση της Γερμανίας.
(1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.
(2) Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;
Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.
Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος
Είδηση στην Καθημερινή εδώ: kathimerini.gr
και στο βήμα εδώ: tovima.gr
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρείς μέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!
Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.
Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425
[13/7/2010]
Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα ! εδω : http://www.antinews.gr/
Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπάρχει σάλιο”“Τιτανικός”. Τα spread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!
Οπως στις 11 Δεκεμβρίου, που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίoν της ίδιας του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ), το Ιανουάριο μπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!
Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!) δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.
Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!


Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;
Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;
Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα , η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίουυπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους 500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε 3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.
Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!
Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν ! Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !
Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258
Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (OργανισμόςΔιαχείρησης Δημοσίου Χρέους) ο Πέτρος Χριστοδούλου. Ποιός είναι αυτός; Ας διαβάσουμε τι γράφει η  Le Monde
Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.
Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με τηνGoldman Sachs και άλλους οίκους.
Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας…”
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
Το Σάββατο 18 Απριλίου, νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

ΜΑΙΟΣ 2010
Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλυφθηκε σε μυστικη αναφορα της goldman sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.
Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ Η GOLDMAN SACHS γνωριζε την αποφαση του Ecofin.Για αυτο σκωτωθηκαν να τρεξουν να υπογραψουν το νομοσχεδιο μια ημερα νωριτερα.....................

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών:
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!
[ 31/10/2010]

H αίχμη του δόρατος της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ και της κ. Μπακογιάννη για το κατεπείγον της ψήφισης του μνημονίου, ήταν ότι δεν θα είχαμε λεφτά να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις! Ουδέν ψευδέστερον !
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :
Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)

Έτος : Λήξεις ομολόγων / Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ

  • 2010 : 15,80 / 38,00
  • 2011 : 31,30 / 40,00
  • 2012 : 31,70 / 24,00
  • 2013 : 24,90 / 8,00
Σύνολο : 103,70 / 110,00
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)
Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναλύοντας το δάνειο των 110 δις, αποδεικνύει επίσης το οφθαλμοφανές (εδώ): 

Αρα, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνου ν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμ ένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
 
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
Στις 2 Ιουνίου 2010 γράφει το tvxs.gr
“…Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.
Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, τοHayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω τουΟΔΔΗΧ».
Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό…”(εδώ tvxs)
Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτεθήκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνείται να απαντήσει. Η είδηση εδω: http://www.antinews.gr/?p=48640

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010
Ο Σόρος δίνει τα εύσημα στον κ.Παπακωνσταντίνου.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 17/10/2010 
                                                                                                                                                                                       Λίγα λόγια για το ΑΕΠ.



ΑΕΠ – Κατανομή 1990-2009 




Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Ειμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως ανεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.
Στον προυπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεωκόπημενης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.
Ενα αφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ.Τριχες τα χρηματα που πηραμε και παιρνουμε απο την τροικα ειναι για να πληρωθουν τα τοκοχρεωλυσια και τιποτα παραπανω αρα παλι για να εξασφαλισουμε τους δανειστες μας και τις τραπεζες εγινε οτι εγινε. Την στιγμή που η Ιρλανδία με έλλειμα 32% μπόρεσε να δανειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010! Πως η ΓΑΠ κατάφερε να μείνει με τα ταμεία του Κράτους με υπόλοιπο μόνο για 19 ημέρες; Ανικανότητα;
Μα και τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστραφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρησης. Ναί, είχαμε προβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμο 110 δις! Και μάλιστα μέ αποπληρωμή μέσα σε 3 (τρια!) χρόνια! Ητοι 36,6δις τον χρόνο! Αν προσθέσουμε και τα “τρέχοντα” ομόλογα (πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) των ετών 2014-2016 εχουμε τα εξής ποσά :
  • 2014 : 36,60 + 26,97 = 63,57 δις
  • 2015 : 36,60 + 16,05 = 52,26 δις
  • 2016 : 36,60 + 5,82 = 42,42 δις
ΣΥΝΟΛΟΝ 158 δις
Δηλαδή περισσότερα από όλα τα έσοδα του κράτους! Ακόμη κι αυτά του 2009, πριν την ύφεση!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Προπηλάκισαν και έβρισαν τον Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας

Οτι σπειρατε θα θερισετε.....λαμογια της πολιτικης ......ετσι για να αρχισετε να νοιωθετε τι σημαινει φοβος ....οπως τρομοκρατουσατε τον κοσμο με το ιδιο νομισμα θα σας πληρωσει.... Ήταν δυόμιση η ώρα το μεσημέρι όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και προπηλάκισε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας. Οι άγνωστοι έβριζαν και επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό τον οποίον προστάτευσαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.  Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν σε.......ισόγειο πολυκατοικίας της οδού Ακαδημίας όπου παρέμειναν περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια τον οδήγησαν με ασφάλεια στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BLOOMBERG

Αντιγραφω απο το διαδυκτιο...................................Βάζει φωτιά η δημοσκόπηση του Bloomberg
H Ελλάδα δεν θα την γλιτώσει την χρεοκοπία, αναφέρεται σε σημερινή δημοσκόπηση, που έγινε πρωτοσέλιδο στο πρακτορείο Bloomberg!
Η έρευνα που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία του Bloomberg σε 1.000 πελάτες της (επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον ένα κράτος θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη την επόμενη 5ετία  και η Ελλάδα με την Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν! Αρκετά μεγάλο δε είναι και το ποσοστό αυτών που νομίζουν ότι θα καταρρεύσει η ευρωζώνη (45% έναντι 48%).
Αναλυτικά, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί... νωρίτερα (!), και μάλιστα εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Επίσης, τα 3/4 των ερωτηθέντων «βλέπουν» την ελληνική χρεοκοπία να έρχεται, ενώ το 53% πιστεύει ότι θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία.

Αντίθετα, έδειξαν σίγουροι ότι η Ισπανία θα πάει καλά, ενώ δεν βγήκε συμπέρασμα για την Πορτογαλία, καθώς οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι.

ΤΑ U.F.O ΕΡΧΟΝΤΑΙ.............

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Πράβτα, τρία αστρικά battleships αναμένεται να φθάσουν στη γη, το Δεκέμβριο του 2012, χωρίς να είναι γνωστές -φυσικά- οι προθέσεις τους.
Μετα απο περιπλανηση στο σύμπαν 4 χιλιάδες χρόνια. Επιστρεφουν  οι ΕΛ και θα κατατροποσουν τις ορδες των Νεφελιμ που θα εχουν βγει μεσα απο την κοιλη γη θα αντικαταστήσουν όλους εμάς που αποτύχαμε να οδηγήσουμε το έθνος στα πεπρωμένα του. Τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Καρατζαφέρη, Λιακοπουλο, Χαρδαβέλλα θα τους ενημερώσει για τα δεινά που επέφερε η κάθοδος των Νεφελιμ και θα προσπαθήσει να τους πείσει να  εγκατασταθούν στη χωρα .
Η ημερομηνία συμπίπτει, με τις 21/12/2012, που, όπως αναφέρουν κάποιοι μπορεί να έρθει το “τέλος του κόσμου”.
Σε ανακοινωση του ελληνα πρωθυπουργου και του υπουργου οικονομικων ειπωθηκε οτι:Αποκλείεται να έλθει το τέλος του κόσμου το 2012. Δεν θα έχουμε προλάβει ούτε να αποπληρώσουμε το δάνειο προς την τρόικα, ούτε να μειώσουμε το έλλειμμα κάτω από το 3%. Επισης καυτηριασε την σταση της αντιπολιτευσης καθως και των κομματων της αριστερας λεγοντας τους οτι τους καθιστα υπευθυνους για οτι κακο συμβει στην χωρα....Σε συνεντευξη του ο αντιπροεδρος της κυβερνησης κος Παγκαλος ειπε οτι δεν θα φοβηθουμε μερικους εξωγηινους κοπριτες που μαλλον διεφθειραν την πολιτικη ηγεσια των ΕΛ για να τους διορισουν στον αστροστολο.
Με βάση το δημοσίευμα, η NASA, έχει εντοπίσει τα διαστημόπλοια των εξωγήινων, το ένα εκ των οποίων λέγεται ότι έχει μήκος 242 χιλιόμετρα (!), ενώ τα άλλα δύο είναι μικρότερα.

Πόσο μικρότερα δηλαδή; 200 και 150 χιλιόμετρα; Επισης συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες  μεταφέρουν έτοιμους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι τους έχουν ανατεθεί με απευθείας ανάθεση; Ένας τέτοιος δρόμος 242 km, ο οποίος θα υπερίπταται του κανονικού, θα επιτρέπει στον κάτοικο της Στυλίδας να ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα πληρωνοντας για διοδια το εξευτελιστικο ποσο των 142 ευρω.Ο δημαρχος Στυλιδας κος Γκλετσος δηλωσε οτι αν χρειαστει θα καταριψει το διαστημοπλοιο και οτι ο δημος ηδη προμηθευτηκε ειδικα αντιδιαστημοπλοιακα βληματα.Εντονα αντεδρασε ο τηλεεισαγγελεας κος Πρετεντερης ο οποιος δηλωσε οτι αυτην την φορα ο κος Γκλετσος θα εξοριστει στην Αφροδιτη.
Προς το παρόν, βρίσκονται σε τροχιά κοντά στον Πλούτωνα, ενώ υπάρχει ένας παρασκηνιακός “πόλεμος”, για τους λόγους, που δεν έχει γίνει γνωστό στον κόσμο. Όπως τονίζει η Πράβντα, η SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) επιβεβαιώνει την ύπαρξη τους, υπογραμμίζοντας ότι τα battleships θα γίνουν ορατά, μόλις φθάσουν στον πλανήτη Άρη!
Είναι επίσης πιθανόν να είναι έτοιμα τα καζίνο πάνω στα battleships, οπότε κινδυνεύει η διακρατική συνεργασία με το Κατάρ. Ελέγχεται η πληροφορία ότι οι συσσωρευτές των διαστημοπλοίων είναι Siemens. Σε μια τέτοια περίπτωση οι εξωγήινοι θα κληθούν να καταθέσουν στην 65η εξεταστική επί του θέματος και θα τους απαγορευτεί η έξοδος από το ηλιακό μας σύστημα.Ας ερθουν λοιπον ισως ειναι καλυτερα....αλλα μαλλον θα τους διαφθειρουμε και αυτους ....εμεις οι ελληνες κοπριτες...Εκτος και αν φευγοντας παρουν μαζι τους και ολο τον πολιτικο κοπρο του Αυγεια και γλυτωσουμε.....ΜΑΚΑΡΙ

HAIRCUT No 2


Σε συνεχεια χθεσινης αναρτησης(ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ) δυστυχως τα οργανα πολαπλασιαζονται και η μουσικη δυναμωνει..Λοιπον  για να δουμε τι μας μαγειρευουν οι master chef jefry και ο κολαουζος του Παπακωνσταντινου: Λοιπον ενα καινουργιο ευρωπαικο Τhink Tank που προερχεται απο τις Βρυξελες και ονομαζεται Bruegel μας προτείνει να κάνουμε αναδιάρθρωση χρέους ΤΩΡΑ αντί (όπως δείχνουν τα πράγματα...) το 2013...
Όχι γιατί μας αγαπούν πολύ αλλά γιατί με δεδομένο ότι το Ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 90% του ΑΕΠ, η περικοπή (haircut) στην ονομαστική τιμή των ομολόγων, αν γινόταν φέτος, θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
ΑΝ όμως η Ευρωζώνη περιμένει μέχρι το 2013 για να αναδιαρθρώσει το Ελληνικό χρέος, τότε η περικοπή θα πρέπει να ανέλθει στο 60% εξαιτίας της διόγκωσης του χρέους...
Το συμπέρασμα αυτό το βγάζουν από τα στοιχεία που δίνει η Κομισιόν που προέβλεψε πέρυσι ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί φέτος στο 150,2% και το 2012 στο 156% του ΑΕΠ, από 140,2% που ήταν το 2010.
Δηλαδή μας λένε οι "Σοφοί" των Βρυξελλών  ότι :


  • Μέχρι σήμερα ΤΖΑΜΠΑ ζούμε την καταστροφική ΥΦΕΣΗ...
  • Το μνημόνιο ΔΕΝ θα επιτύχει ΤΙΠΟΤΑ ...
  • ΟΤΙ και να κάνουμε θα πρέπει να γίνει Hair Cut ...
  • Ότι προτιμούν να ΧΑΣΟΥΝ  40% από το να ΧΑΣΟΥΝ 60% ..
Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
Αν ήταν να ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ σαν χώρα (γιατί αυτό μας λένε...) γιατί να το κάνουμε ΤΩΡΑ και να μήν το κάναμε το 2009 που το χρέος ήταν στο 116,2% του ΑΕΠ;;;
Γιατί να αναγκαστεί να βάλει ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ασφάλειες στο δημόσιο χρέος η χώρα και να μήν έκανε ότι την συνέφερε από την ΑΡΧΗ;;Αλλα μαλλον επρεπε να εξασφαλισουμε με καθε τροπο τα αφεντικα των δοσιλογων που μας κυβερνουν...

Και τέλος....
Αν είναι να ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ .....ΣΤΑ    Α@@@@@ΔΙΑ ΜΑΣ... αν χάσουν 40% η 60% οι δανειστές...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ........


“Κοσσοβοποίηση” της Θράκης
Η λήξη της στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία είναι επιτακτική απαίτηση των συμμάχων που ο ΓΑΠ δείχνει να συμμερίζεται, ακόμα και αν αυτή η απόφαση στερήσει οικονομικούς πόρους από τη χώρα. Η γεωστρατηγική θέση της Θράκης όμως είναι πολύτιμη για την προώθηση των Ρωσικών συμφερόντων γεγονός που οι σύμμαχοι θέλουν να αποτρέψουν με μια σίγουρη και μόνιμη λύση. Λύση που δεν θα στηρίζεται στις διαθέσεις της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά θα ελέγχεται από τη συμμαχία στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σχετική κινητικότητα στη μειονότητα αλλά και οι γενναίες δηλώσεις του ΓΑΠ και των στελεχών του στο πρόσφατο παρελθόν:
Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου (ΥΠΕΞ) στον Θωμά Σάρα (επ. Πατρίδες 1999):
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.
Αντρίκια και ξεκάθαρη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Όπως άλλωστε ξεκάθαρες οι δηλώσεις του για την ύπαρξη “Τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη. Πρακτικά λοιπόν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν το ιδεολογικό υπόβαθρο κατά τα πρότυπα του Κοσόβου:
Τσετίν Μαντατζή (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης): «Η τουρκική μειονότητα της Θράκης» που είναι «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους»
Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μαντατζή
Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ομοίως): Κατά τα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου μαζί με τον κύριο Μαντατζή και την κυρία Καραχασάν προετοιμάζουν την πολιτιστική  γενοκτονία των γηγενών Πομάκων, όπως οι Κοσσοβάροι προετοίμασαν την εξόντωση των Ρομά, των Τουρκόφωνων και άλλων μειονοτήτων ώστε να διεκδικήσουν συμπαγή παρουσία που εγγυάται ανεξαρτησία και αλλαγή συνόρων. Η στήριξη της ηγεσίας του κινήματος είναι ξεκάθαρη δεδομένου ότι επέτρεψε στους δύο βουλευτές να εγκαλέσουν το ιστορικό στέλεχος Α. Κακλαμάνη ακόμα και σε αντιπολιτευτική επερώτηση για την πολιτιστική γενοκτονία των Πομάκων, υπέρ των Τουρκικών μεθοδεύσεων. Έκτοτε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έπαψαν να αχολούνται με οτιδήποτε αμφισβητεί την ομοιογένεια της μειονότητας που θεωρείται de facto “Τουρκική”.
Να μη λησμονούμε ότι ο ΓΑΠ ήταν από τους πρωτεργάτες στήριξης των Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο, όπου με αριστοτεχνικό τρόπο (στα πρότυπα της Γερμανικής διπλωματίας) απέκρυψε τις πραγματικές προθέσεις της συμμαχίας για αλλαγή συνόρων λέγοντας:
“Γιατί το κάναμε αυτό; Το κάναμε γιατί ακριβώς θεωρούσαμε ότι γύρω από την οποιαδήποτε μειονότητα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές συνόρων. Ασχέτως του πως θα ονομαστεί ο ένας, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να εγερθεί, η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να εγερθεί γύρω από το θέμα της μειονότητας.(1999)”
Τώρα γνωρίζουμε βέβαια όλοι ότι υπάρχει αλλαγή συνόρων. Άρα οι δηλώσεις του τότε ΥΠΕΞ ήταν ένα αριστοτεχνικό εφεύρημα για να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Η χρήση των μειονοτήτων μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε αλλαγή συνόρων. Οι ίδιες δηλώσεις μπορούν να έχουν εφαρμογή και σε περίπτωση που υπάρξει συμμαχική απαίτηση για εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της συμμαχίας. Γι’ αυτό και η καλλιέργεια μειονοτήτων ώστε να μην εξαναγκασθούμε σε πιο επώδυνες καταστάσεις όπως η Σερβία σε περίπτωση σύγκρουσης συμμαχικών – εθνικών συμφερόντων.
Σκόπια – Σλαβική Μειονότητα
http://www.historyofmacedonia.org/ConciseMacedonia/images/map_of_macedonia.jpgΣτο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του ιδίου και συνεργατών του για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε μπορεί να εκτιμήσει την ειλικρίνεια των θέσεων, εξαναγκάζοντας σε απομάκρυνση βασικών συμβούλων (όπως ο κύριος Βαλλιανάτος) για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αναγνωριση αλλά ιδιαίτερα ο επαναπατρισμός Σλάβων Μακεδόνων όπως με θάρρος δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις σαφείς δηλώσεις του ΓΑΠ το 1999:   “παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή τηs αποδοχήs μαs στα σλαβόφωνα κράτη τηs περιοχήs, όπωs η Βουλγαρία και η Σερβία” αναφερόμενος στην άρνηση αναγνώρισης του γειτονικού κράτους. Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είναι κόκκινο πανί τόσο για τη Σερβία όσο και για τη Βουλγαρία, αλλά βρήκε στοργική αγκαλιά στις ΗΠΑ. Ο ΓΑΠ βεβαίως γνώριζε αυτή την εξέλιξη αλλά για λόγους ανωριμότητας του Ελληνικού λαού συνέχισε την πολιτική του “κομμουνιστικού μπαμπούλα” – Σλαβικού άξονα. Η επερχόμενη λοιπόν αναγνώριση και επαναπατρισμός της μειονότητας εγγυάται την έμπρακτη προάσπιση των συμμαχικών συμφερόντων, υπό την αιγίδα της ηγετικής φυσιογνωμίας του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου άλλωστε δεν συμφώνησε ποτέ του με το Βέτο που άσκησε η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αφού θεώρησε την πράξη εχθρική προς τη συμμαχια
Η Άρνηση του Γιώργου να τραβήξει το σκοινί στο θέμα Siemens σημειοδοτεί την προσπάθεια εξισορρόπησης Γερμανικών – Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελληνική οικονομία. Ενώ για τους Αμερικάνους η Ελλάδα είναι η απόληξη ενός κακού σπυριού στα Βαλκάνια, για τους Γερμανούς ήταν η ιδανική αγελάδα για άρμεγμα των πόρων της ΕΕ υπό μορφή δανεισμού και υπερτιμολογήσεων από Γερμανικές εταιρείες. Το σύστημα Σημίτη λοιπόν είχε δομηθεί έτσι ώστε να διευκολύνει τις εκροές δημοσίου χρήματος προς τα Γερμανικά ταμεία. Γύρω από αυτό είχε στηθεί ένα οργανωμένο παρακράτος που ξεκινούσε από τρομοκρατικές ομάδες, κοινό έγκλημα και εκδοτικά συμφέροντα προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση σε κανένα επίπεδο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε σχέση με τα υψηλότερα κλιμάκια του παρακράτους. Χρησιμοποίησε μόνο τη λούμπεν εκδοχή του για να εμποδίσει τη μαζική εκδήλωση αντιδράσεων κατά τους βομβαρδισμούς του Κοσσυφοπεδίου. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ του νέου πυλώνα της Αμερικάνικης οικονομίας, την “πράσινη ανάπτυξη” ως πυρήνα της νέας οικονομικής πολιτικής. Το επιβεβαίωσε με την πρόσφατη ομιλία του στην Αρχαία Ολυμπία όπου ξεκαθάρισε την εισαγωγή “εναλλακτικών καλλιεργειών” οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και θα απαιτούν λίγότερους φυσικούς πόρους. Ο
monsanto
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι λοιπόν ξεκάθαρος και ειλικρινής ασχέτως εάν δεν μιλάει ευθέως για γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αφου όποιος έχει μελετήσει τα βασικά στοιχεία της “Πράσινης Ανάπτυξης” γνωρίζει ακριβώς τι είναι το “εναλλακτικό”.
Μπορεί στην Αμερική η επιβολή της Πράσινης Ανάπτυξης να συνάντησε ισχυρότατες αντιδράσεις και να χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη εκλογική απάτη του Ομπάμα, στην Ελλάδα όμως θα βρει πρόσφορο έδαφος:
Ο Έλληνας αγρότης είναι εξαθλιωμένος, δεν στηρίζεται στην επιτυχία της καλλιέργειας αλλά στις επιδοτήσεις – ελεημοσύνες. Πεθαίνει από τα φυτοφάρμακα αδιαμαρτύρητα, χρησιμοποιεί αφειδώς καρκινογόνα λιπάσματα. Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να αντισταθεί, είναι έτοιμος να φυτέψει οτιδήποτε θα του αποφέρει έσοδα χωρίς πολλές ερωτήσεις.
Η στόχευση λοιπόν του ΓΑΠ είναι απολύτως ρεαλιστική και κατάλληλη για την Ελληνική πραγματικότητα. Οι Αμερικανοί άλλωστε θέλουν διακαώς μια αγροτική χώρα της ΕΕ να “ανοίξει την πόρτα” σε αυτό το νέο εξαγώγιμο Αμερικανικό προϊόν που μπορεί να αποβεί σωτήριο για την Αμερικανική οικονομία. Η διατήρηση Σημίτη στο κόμμα δεν κόβει τις γέφυρες με τους Γερμανούς ενώ κρατά στη ζωή τον παρακρατικό μηχανισμό που έχει απομείνει μετά την υπόθεση των “16″ και είναι αρκετά ισχυρός αφού Σέχτες, ΕΑ κλπ δεν έχουν διαλυθεί. Με αυτό τον τρόπο, ο ΓΑΠ θα εξασφαλίζει και την ανοχή της ΕΕ στην προσέγγιση με τις ΗΠΑ, δίνοντας τους μια ιδιότυπη αμνηστεία που θα περιλαμβάνει και τα εδώ φυσικά πρόσωπα των σκανδάλων. Επιπλέον, το παρακράτος είναι πάντα χρήσιμο σε μια εξουσία ακόμα και αν ο λαός είναι έρμαιο παραπληροφόρησης και αποχαύνωσης.
Έχοντας λοιπόν εξασφαλισμένη ασυλία στους βαρώνους – συνεταίρους των Γερμανών, ο ΓΑΠ εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο των μέσων ώστε να ασκήσει την πολιτική του χωρίς πιέσεις. Η αυξανόμενη δύναμη του διαδικτύου μπορεί να αποτελέσει μια απειλή, αλλά η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ξεκάθαρη στην τοποθέτηση της, έχοντας δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για “διαφάνεια στο διαδίκτυο” που δεν διαψεύσθηκε.
Έχουμε την κατάργηση των κέντρων μεταναστών. Άλλωστε πολλοί από τους τομείς της πράσινης ανάπτυξης θα απαιτήσουν φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Ο ΓΑΠ γνωρίζει πως η εισροή και χρήση λαθραίων μεταναστών αυξάνει τους δείκτες της οικονομίας. Άλλωστε παρά το συνεχές πλιάτσικο των κυβερνήσεων Σημίτη οι δείκτες ευημερούσαν ακριβώς λόγω της κρατικά ανεκτής δουλείας.
Τα κέντρα μεταναστών (παρά τις κακές συνθήκες διαβίωσης) όπως και η Frontex, αναχαιτίζουν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη “κρέατος για το κεφάλαιο”, αφού κάθε μετανάστης καταγράφεται και παρακολουθείται, γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο τσιμέντωμα του μετά από κάποιο εργατικό ατύχημα δυσκολότερο.
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μένουμε “με το στόμα ανοιχτό” από ενέργειες πολιτικών που ούτε καν τις φανταζόμασταν. Πολλοί θα σπεύσουν να πουν περί λαϊκής αντίδρασης. Δυστυχώς είναι αποξενωμένοι από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Θράκης, οι Χριστιανοί κάτοικοι της μπορεί να είναι πλειοψηφία, είναι όμως μια μικρή πλειοψηφία σε σύγκριση με τους πολίτες που κατοικούν στα αστικά κέντρα και ασχολούνται πρωτίστως με το πορτοφόλι τους. Εάν αυτό γεμίσει όπως έγινε με την Κύπρο ή με τους βομβαρδισμούς στη Σερβία (κάλπαζε τότε το χρηματιστήριο), η κοινωνική αλληλεγγύη ή ηθική πάνε περίπατο.
Είναι όμως απόλυτα εφαρμόσιμες και εναρμονισμένες με τις σύγχρονες επιταγές του Καπιταλιστικού συστήματος. Εξασφαλίζουν τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι στο ΝΑΤΟ, ενώ ικανοποιούν τον “χαλαρό πυρήνα” της ΕΕ χωρίς να προκαλούν τη Γερμανία. Κλείνουν τις πόρτες σε Ρωσία – Κίνα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικού πολέμου, αφού η Ελλάδα θα μπορεί χωρίς ταμπού να συνδυαλλαγεί και να προσφέρει στους συμμάχους και γείτονες ανταποδοτικά οφέλη με αντάλλαγμα την Ειρήνη.

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Οι Ιππότες της Αποκάλυψης καλπάζουν γερά τα πρώτα 24ωρα του 2011. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μέσα σ’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε παγκόσμια διατροφική κρίση. Οι τιμές βασικών τροφίμων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η πείνα θερίζει τους πληθυσμούς σε τριτοκοσμικές περιοχές, αλλά διεισδύει με μεγάλη ταχύτητα και στο περίφημο πολιτισμένο δυτικό κόσμο. Η δικτατορία των αγορών, οι ελάχιστοι που κυβερνούν και θέλουν τον απόλυτο έλεγχο των πολλών ρυθμίζουν και τις τιμές των βασικών αγαθών που γίνονται ολοένα και λιγότερα αφού η οικονομική καρκινογένεση που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη βιάζει το περιβάλλον, αλλάζει το κλίμα και η εκδίκηση της φύσης έρχεται με ακραία καιρικά φαινόμενα κατακλυσμούς, πλημμύρες και τυφώνες που καταστρέφουν τις καλλιέργειες.
Ταραχές στο Αλγέρι με σύνθημα «φέρτε μας ζάχαρη». Ο στρατός κατέβηκε στους δρόμους της Βολιβίας, γιατί οι κάτοικοι δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί, λόγω της ακρίβειας. Επεισόδια στην Τυνησία και σε άλλες περιοχές του κόσμου με αφορμή τις αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής. Την ίδια ώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να ερμηνεύσουν πώς βρέθηκαν περίπου 5000 χιλιάδες ψόφια μαύρα πουλιά στις αυλές και στους δρόμους μιας πόλης των ΗΠΑ και λίγο πιο πάνω σε μια παραλία ξεβράστηκαν χιλιάδες νεκρά ψάρια. Χιλιάδες φίδια και κροκόδειλοι πέρασαν μαζί με τα νερά μέσα στις πόλεις της Αυστραλίας που πλημμύρισαν από τον πρωτοφανή κατακλυσμό. Σίγουρα δεν πάσχω από θρησκοληψία, αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι μοιάζουν με σημάδια Αποκάλυψης. Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι το Τέρας αναδύεται μέσα από τον ωκεανό των αγορών, όπως το περιγράφει το όραμά του.
Οι ιππότες της Αποκάλυψης καλπάζουν σε έναν κόσμο υποταγμένο σε λογιστικές εγγραφές, σε καμπύλες, σε γραμμικές εξισώσεις. Σε έναν κόσμο που δείχνει υπνωτισμένος, να παρακολουθεί τα spreads και την κίνηση των αγορών στα φωτεινά καντράν των κομπιούτερ του Χρηματιστηρίου. Ηλεκτρονικά, ψηφιακά πλοκάμια ενός τέρατος που πνίγει την ανθρώπινη φύση και την οδηγεί από μέρα σε μέρα σε αυτοκαταστροφή. Οι αγορές, οι ελάχιστοι που κυβερνούν και ελέγχουν τα δισεκατομμύρια συνεργάζονται με πολιτικούς ηγέτες και κυβερνήτες που αναδεικνύουν στις ισχυρότερες περιοχές-κράτη του κόσμου προκειμένου η πολιτική που ασκείται και οι νόμοι που επιβάλλονται να είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο και την ασφυκτική καθοδήγησή τους. Το παιχνίδι είναι πλέον ολοκάθαρο στα μάτια εκατομμύριων ανθρώπων σε όλη τη γη. Τράπεζες και fund διαχείρισης μεγάλων κεφαλαίων δανείζουν υφιστάμενες κυβερνήσεις με υψηλούς στόχους και πέρα από την δυνατότητα επιστροφής των κεφαλαίων που λαμβάνει κάθε χώρα, έτσι ώστε να είναι συνεχώς υπό πλήρη έλεγχο και να μην μπορεί ποτέ να απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Σ’ αυτό το παιχνίδι μπαίνει ο δεύτερος πυλώνας της άτυπης αλλά υπαρκτής παγκόσμιας διακυβέρνησης που είναι οι πολυεθνικές. Χρόνο με το χρόνο συγχωνευόμενες μεταξύ τους γίνονται ολοένα και λιγότερες, αλλά πιο ισχυρές. Άλλωστε αυτό επιδιώκει η σχολή του Σικάγου, ο κανιβαλισμός του νεοφιλελευθερισμού που έχει θρησκεία το χρήμα και πίστη την εταιρειοκρατία. Οι πολυεθνικές αφυδατώνουν το σκελετό της μεσαίας οικονομίας, εξαλείφουν ανεπιθύμητα μερίδια και καταλαμβάνουν το κενό που αφήνουν τα λουκέτα, η έλλειψη ευκαιριών και η ανεργία. Περίπου 5,5 τρισ. παφλάζουν όλο το 24ωρο και γίνονται ολοένα και περισσότερα για τους ελάχιστους, για το Τέρας που αναδύεται από τον ωκεανό των αγορών και φοράει όπως περιγράφεται στην Αποκάλυψη το στέμμα μιας διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας.
Οι Ιππότες της Αποκάλυψης, ο λιμός, ο λοιμός, ο πόλεμος και ο θάνατος καλπάζουν σε ολόκληρο τον πλανήτη που σείεται από τις κλιματολογικές αλλαγές, από την καταστροφή του όζοντος και την αύξηση της υπεριόδους ηλιακής ακτινοβολίας, λες και θέλει να αποβάλλει τα παθογόνα μικρόβια που είναι υπαίτια για την ασθένειά του. Η φθηνότερη μετοχή την οποία δεν παίζει και στην οποία δεν επενδύει κανένας από τους ελάχιστους των αγορών είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Και εκεί αρχίζει η τρέλα και η αυτοκαταστροφή που βλέπουμε να συντελείται γύρω μας – και στη χώρα μας – αφού τα πάντα κινούνται γύρω από αριθμούς που ζαλίζουν και οδηγούν μόνο στη δυστυχία των ανθρώπων. Εδώ βέβαια, ακόμη εμείς πιστεύουμε, ότι μπορεί να ανακτήσουμε το βάδισμά μας εξαγνιζόμενοι, από ταγούς που έχουν απολέσει πλήρως το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την έννοια της ηθικής αντίληψης των πραγμάτων και το σεβασμό προς την ανθρώπινη φύση.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ........

Τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων προτείνει και το Ίδρυμα Bruegel που είναι δεξαμενή σκέψης με επιρροή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο Όμιλος Vienna Insurance Group, ο μεγαλύτερος της Ανατολική Ευρώπης, διέγραψε το 25% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του και προχώρησε σε διαγραφές της ονομαστικής αξίας ομολόγων και άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, όπως μεταδίδει το Bloomberg. "Υπάρχουν συζητήσεις, αν θα υπάρξουν μειώσεις της αξίας των ομολόγων, εκούσιες ή ακούσιες", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου κ. Μάρτιν Ζίμχαντλ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ομίλου το 2010, προσθέτοντας ότι "θα έπρεπε να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο αυτό".

Ο κ. Ζίμχαντλ είπε ότι τα ποσοστά "κουρέματος" των ομολόγων διαφέρουν για τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες, πέρα από το ότι ο αυστριακός Όμιλος δεν προχώρησε σε διαγραφή της αξίας των ιταλικών ομολόγων. Η συνολική ζημιά για τον Όμιλο από τα κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, είπε.

Τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων προτείνει και το Ίδρυμα Bruegel που είναι δεξαμενή σκέψης με επιρροή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. "Νομίζουμε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι διατηρήσιμο και είναι καλύτερα να γίνει τώρα και όχι αργότερα η αναδιάρθρωσή του", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο κ. Ζολτ Ντάρβας, ο οποίος ετοιμάζει σχετική έκθεση για να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα πριν από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ντάρβας είπε ότι αν υποτεθεί ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί στο 90% του ΑΕΠ, το "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι 40% φέτος, ενώ θα αυξηθεί στο 60%, αν η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης περιμένει έως το 2013.

ΒΟΥΛΗ ...ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ

Χρειάστηκαν περίπου 2.000 σελίδες για να παρουσιασουν το πιο ανώδυνο πολιτικά για τα δύο κόμματα εξουσίας πορίσμα για τη Siemens, που, προτείνει ομόφωνα να συνεχιστει η διερεύνηση του σκανδάλου.
Στις 2.000 σελίδες που η Εξεταστική κατέθεσε χθες στη Βουλή το μονο που τεκμηριώνεται ειναι η προσπάθεια δικομματικής συγκάλυψης του σκανδάλου και φαινεται ξεκαθαρα πια η τακτική και των δύο κομματων για απομάκρυνση των «καμένων» προσώπων του παρελθόντος. Γίνεται φανερό πια οτι και τα δύο κόμματα συναινεσαν σε ένα  πόρισμα απόδοσης πολιτικών ευθυνών οπως βολευε το καθενα αδιαφοροντας για την  κατακραυγή  του κόσμου και αδιαφορώντας για την κοινωνική απαίτηση απόδοσης ευθυνών και ανεύρεσης των χρημάτων που "έκλεψαν" από την τσέπη των πολιτών οι εθνοπατερες.
Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στην προτεινόμενη λίστα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ, πολύ μετά τις 16.00, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο το πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο Siemens από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη.
Φυσικα δεν ακουμπησαν την υποθεση "κομματικά ταμεία" ουτε τους εξοπλισμους και τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων ή ακόμα και στο μέχρι σήμερα διατηρηθέν σύστημα προμηθειών του τομέα Υγείας στον οποίο πρωταρχικό ρόλο έχει η Siemens,απλα παρουσιάστηκε ένα πόρισμα στο οποίο ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση για 15 πρώην υπουργούς και υφυπουργούς, εκ των οποίων δεν είναι τυχαίο βέβαια σήμερα ότι οι δέκα δεν είναι ούτε βουλευτές πλέον.
"Η Εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ή των ταμείων τους" δήλωσε αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ωστόσο δεν εξηγεί γιατί δεν θα μπορούσε να το προτείνει προς διερεύνηση σε οποιαδήποτε άλλη κατ' αυτόν αρμόδια αρχή.
Τι κι αν υπήρξε η κατάθεση του ταμία του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα που, σύμφωνα με τη δήλωσή του, πήγε στο ταμείο του κόμματος με τα γνωστά λογιστικά του μπακαλόχαρτου. Και η Ν.Δ., που το αναφέρει, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος, αλλά απλώς το σημειώνει μαζί με άλλα για να τεκμηριώσει την έρευνα που ζητεί για τον ρόλο του Κ. Σημίτη. Τι κι αν υπάρχουν καταθέσεις στο Μόναχο ακόμα και του ίδιου του Χριστοφοράκου που αναφέρονται στις μίζες που έδινε η εταιρεία επί σειρά ετών, που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεγαλοσχημόνων της «μαμάς εταιρείας» της Γερμανίας, ήταν 2% για πολιτικούς και 8% για ανώτερα διοικητικά στελέχη οργανισμών.
Σύμφωνα με το πόρισμα οι κυβερνητικοί βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και στους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Παπαθανασίου.
Από την πλευρά της η Ν.Δ. κάνει λόγο για «αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο» επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και στους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Άκη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και τον νυν υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου.Με λιγα λογια "δινουν" ολους τους καμμενους και η υποθεση τελειωσε ...πληρωθηκε και υπερωριακα η συγκεκριμενη επιτροπη για 11 μηνες για να μας πει κατι που ηδη γνωριζαμε.Το μονο που με ενοχλει πιο πολυ απο ολα ειναι οτι μας περνανε για πολυ μεγαλους μαλακες.....εκτος και αν ειμαστε....Και φυσικα σε κανενα μηνα θα φροντισουν με την βοηθεια των πληρωμενων παπαγαλων τους να το εχουμε ξεχασει.....Οποτε παει και η SIEMENS.....να δουμε τωρα την  επομενη υποθεση για το πολιτικο πλυντηριο που λεγεται βουλη των Ελληνων . α και μην το ξεχναμε το απορυπαντικο πρεπει να ειναι απαραιτητως με μπλε και πρασινους κοκκους καθαριζει καλυτερα ....τοσα χρονια πειρα ξερουν αυτοι...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Κοχλάζει ο κόσμος γύρω μας. Ο Πρόεδρος της Τυνησίας έφυγε με την οικογένειά του, ενώ έπεφταν νεκροί στους δρόμους οι διαδηλωτές στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Τα συνθήματα της εξέγερσης είναι κατά της πείνας, της ανεργίας και της διαφοράς που επί χρόνια καλλιέργησε και … ανέπτυξε το καθεστώς του. Πιο πάνω στο χάρτη,στην αλβανια σκωτωνουν διαδηλωτες στη γειτονική Ιταλία άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις ιστορίες της 17χρονης Μαροκινής  με τον ανεπανάληπτο 75χρονο δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό που κατηγορείται για εκμετάλλευση και προαγωγή σε αλλότριες ακολασίες ανηλίκων κοριτσιών και για ομαδικά όργια με συμμετοχή ξένων κορυφαίων πολιτικών που φιλοξένησε στις βίλες του.Τα φώτα του πολιτικού πολιτισμού χαμηλώνουν.Τα τρωκτικα βγηκαν για κυνηγι.Κυνηγουν εκατομμύρια πολίτες (που το σύστημα θεωρεί κατσαρίδες) που φοβούνται για το αύριο.Αλλα κατι αλλαξε εξοργίζονται για όσα συμβαίνουν και είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν. Μην έχετε αμφιβολία ότι θα συμβεί αυτό πολύ σύντομα, καθώς κλείνουν τα σαγόνια του καρχαρία των αγορών και καθημερινά απαιτούνται ανθρωποθυσίες προκειμένου να πάρουν το αίμα που χρειάζονται, το αίμα που απαιτείται για να συνεχίσει να αναπνέει αυτό το περίφημο σύστημα του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Έχει αρχίσει η μετάβαση, αλλά μέχρι τότε θα περάσουμε από σκοτάδια. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα γίνουν όμηροι κυβερνήσεων που συνεργάζονται πιστά με τις αγορές. Πολλές φωνές θα σβήσουν ή θα αναγκαστούν να σιωπήσουν, οι υπόλοιπες θα τραγουδάνε κάτω από τους ήχους της μπάντας του ΔΝΤ και των τραπεζών. Βέβαια, στίχοι και μουσική δεν πρόκειται να σκεπάσουν ούτε τα τρένα, ούτε τις φωνές στους σύγχρονους φούρνους. Μην έχετε αμφιβολίες, θα το νοιώσετε σύντομα στο πετσί σας, στη ζωή σας, στον ύπνο σας. Είμαστε σε ένα άλλο ολοκαύτωμα. Η πείνα είναι ασθένεια. Δημιουργεί προβλήματα στο σύστημα. Το ίδιο και η ανεργία. Δημιουργεί αντιδράσεις. Κι όταν φωνάζεις, όταν βγαίνεις στους δρόμους, όταν γίνεσαι απειλητικός, όταν δεν υπακούς στη φωνή του big brother που θέλει πάντα το «καλό» σου κι αγωνίζεται για να λειτουργήσει πάλι εύρυθμα το σύστημα, τότε είσαι απροσάρμοστος, ανυπάκουος, περιθωριακός, τρομοκράτης. Πρέπει να σέβεσαι τους νόμους που θέλουν μόνο το καλό σου. Όταν κινδυνεύει η πατρίδα, δεν μπορείς εσύ να λες ότι κινδυνεύει μόνο η Deutsche bank, η Goldman Sachs και η Mary Lynch. Μπορεί να έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, αλλά αυτό δεν οφείλεται στο σύστημα, ούτε στην πολιτική σκηνή που το υπηρέτησε και το υπηρετεί. Κοίτα μέσα σου και θα ανακαλύψεις ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ! Εντάξει! Υπήρξαν κάποιες καραμπινάτες περιπτώσεις σκανδάλων. Αλλά ποτέ δεν είχαμε εμείς πρωθυπουργό που να κάνει ανοιχτά και ομαδικά παρέα με 17χρονες καλλονές! Εμείς, είχαμε ανθρώπους λογιστικού χαρακτήρα. Μετρημένους. Μαζεμένους. Πρώην αντιστασιακούς και αριστερούς που έγιναν πολύ συντηρητικοί και τακιμιασμένοι μόνο με τους σωστούς εργολάβους, βαρόνους και μιντιάρχες! Είχαμε εμείς ποτέ, προαγωγό και μαφιόζο πρωθυπουργό; Κάτοχο περιουσίας 9 δισ. ευρώ; Είχαμε εμείς ποτέ πρωθυπουργό που να δίνει διατροφή στην πρώην σύντροφό του 300.000.000 ευρώ το μήνα; Εντάξει, θα πει κάποιος, είχαμε και κάποιες ερωτικές περιπέτειες στην πολιτική σκηνή μας. Είχαμε κι εμείς τους έρωτές μας. Άνθρωποι είναι και οι πολιτικοί. Έχουν τα βίτσια τους. Άλλωστε, το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Τυχαία έβγαινε ως καταλληλότερος ο Σημίτης τόσα χρόνια; Μετά ο Καραμανλής; Και τώρα; Διαβάζω στις δημοσκοπήσεις ότι όχι μόνο προηγείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει κι ένα υψηλό ποσοστό που λέει «ναι» σε όλα τα μέτρα, για τις ΔΕΚΟ, για τις συγκοινωνίες, για τις περικοπές, για όλα! Γι’ αυτό σκέπτεται ο πρωθυπουργός μας να κάνει εκλογές οσονούπω να πάρει ένα ακόμη «ναι» και να προχωρήσει. Να τα νοικοκυρέψει, να τα σουλουπώσει, να τα κάνει νύφες περιζήτητες και να τα ιδιωτικοποιήσει αμέσως μετά. Πώς θέλετε να βγούμε από αυτή την άβυσσο, να ξεφύγουμε από τα σαγόνια του καρχαρία των αγορών, αν δεν μείνουν άνεργοι περίπου 2 εκατομμύρια, αν δεν μεταναστεύσει ένα μέρος του πληθυσμού; Και κυρίως αν δεν είμαστε υπάκουοι, νομοταγείς και πειθαρχημένοι στις εντολές της κυβέρνησης;

Δεν βλέπετε πόσοι δημοκρατικοί και μορφωμένοι και καλλιεργημένοι και του μεσαίου χώρου συνάδελφοί μου αναλύουν και καθοδηγούν; Τι θέλατε να κάνουν με τον κ. Γκλέτσο που έσπασε την μπάρα για να μην πληρώνουν διόδια οι φτωχοί κάτοικοι της πόλης του; Του άλλαξαν τα φώτα! Πώς τολμάει ένας Γκλέτσος να σπάει μια μπάρα για να πάνε οι χωριάτες χωρίς διόδια στα χωράφια τους; Κάθε μέρα, οι άνθρωποι του Τύπου, που καταρρέει οικονομικά σε όλα τα επίπεδα, δίνουν μάχη εναντίον των αντιπαραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των φορτηγατζήδων που ξεχύνονται στους δρόμους κάθε τόσο, των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους, των φαρμακοποιών που δεν έχουν κανένα δίκιο. Δεν υπάρχει επάγγελμα, δεν υπάρχει κλάδος με τον οποίον να μην συγκρούονται οι έντιμοι και έγκριτοι και δημοκράτες δημοσιογράφοι. Γιατί θέλουν το καλό της πατρίδας, τις διαρθρωτικές μεταβολές που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε ανάπτυξη και σε αποκατάσταση της αξιοπρέπειας. Νομίζεται ότι τυχαία τα τελευταία 24ωρα τα κανάλια «παίζουν» μισή ώρα σε κάθε δελτίο τους την τρομοκρατία; Με τη Γερμανίδα που αρχικά η μάνα της ήταν πασίγνωστη τρομοκράτησα του κόκκινου στρατού, αλλά μετά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση; Κι ότι ο πατέρας της μάλιστα δουλεύει υπάλληλος στις σωφρονιστικές φυλακές της Γερμανίας; Στην αρχή όμως επί ώρες έπαιζαν πως η μάνα της περνούσε από χώρα σε χώρα φιλοξενούμενη τρομοκρατικών οργανώσεων και πώς έμεινε για ένα διάστημα στο Λίβανο, στο οποίο δεν πήγε ποτέ. Αφού το πέρασαν αυτό τα κανάλια μετά είπαν ότι έγινε λάθος στο πατρώνυμο. Απλή συνωνυμία ήταν, με διαφορετικό όνομα πατέρα!

Αν μάλιστα τώρα που σφίγγει η κρίση προσέξετε την ιεράρχηση των ειδήσεων, μετά την τρομοκρατία και τα οικονομικά, δηλαδή τον αγώνα που κάνει η κυβέρνηση για την οικονομία και την επιμήκυνση, θα δείτε ότι ο Σαμαράς και τα υπόλοιπα κόμματα παίζουν έβδομη, όγδοη ή ένατη είδηση και αναβοσβήνουν σε μια ώρα ειδήσεων όπως ένα φλας! Κάποια δευτερόλεπτα. Την ίδια ώρα  διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι ψάχνουν 15 πολιτικούς και υπάρχει εντολή άνωθεν να πάνε κάποιοι στον Κορυδαλλό. Δηλαδή, μαζί με τις δημοσκοπήσεις και τη «μάχη» που δίνουν οι δημοσιογράφοι να εμφανιστεί και η απόδειξη ότι πραγματικά οι υλοποιούντες το Μνημόνιο, οι υπηρέτες του ΔΝΤ θέλουν και την κάθαρση της πολιτικής σκηνής!

Πρέπει να διαβάσουμε ιστορία. Δεν υπάρχει καθεστώς ή κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο που να μην ανατράπηκε βιαίως από την πείνα, την ανεργία, τη διαφθορά και την ελεγχόμενη φίμωση του Τύπου. Πολύ περισσότερο τώρα, που θα συγκλονίζεται όλη η Ευρώπη, από την ανεργία, την πείνα (και τις περιπτώσεις τύπου Μπερλουσκόνι) που παράγει ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της.