Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση οι Ηνωμένες πολιτείες στην Λιβυη


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση κατά της αεράμυνας της Λιβύης με πυραύλους Τομαχοκ, που εκτοξεύτηκαν από τα πολεμικά πλοία που έχει αναπτύξει η Ουάσινγκτον στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης
Ακόμα...
ανατολικά της Λιβύης ακούστηκαν ισχυρότατες εκρήξεις οι οποίες πιθανών να οφείλονται στις επεμβάσεις των ΗΠΑ.
Περίπου 5000 οπαδοί του Καντάφι έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του Λίβυου ηγέτη και απειλούν ότι αν ανοίξουν τα σύνορα της Λιβύης θα πλημμυρίσουν από βομβιστές αυτοκτονίας που θα στείλουν στην Ευρώπη.

Το θέαμα και σώου της Νέας Τάξης άρχισε μην χάσετε την καινούργια γενοκτονία!!!

Αγαπητοί Έλληνες λάβετε θέσεις το ουίσκι ξηρούς καρπούς τον φραπέ σας και στρωθείτε άρχισε το θέαμα, οι κυρίες γλάστρες θα σας παρουσιάσουν αντικειμενικά τα τεκταινόμενα της γενοκτονίας ενός λαού γιατί δεν υπέκυψε στους διεθνείς εκβιαστές!!! Θα βρείτε πολλές σκηνές που θα ικανοποιήσει της τύψεις σας αν έχετε, Θα σας δείχνουν συνέχεια τα αεροπλάνα και τις σημαίες τον αντιστασιακών που θα σας τις παρέχουν κατ' επανάληψη μέχρι να καταλάβετε τα φρικτά εγκλήματα του Καντάφι, θα σας δείξουν και πτώματα ακρωτηριασμένα από τον δικτάτορα Καντάφι. Άντε Έλληνες καλή διασκέδαση με την συνείδησή σας. Μόνο να μην ξεχάσετε ποτέ ότι μπορεί να είναι η σειρά μας μετά;;;;;;

ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΜΑΛΑΚΑ;

Ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, κοστίζει η εμπλοκή μας ...Φοβερό. Το νούμερο του ενός εκατομμυρίου εξοργίζει τους Έλληνες με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις. Η εμπλοκή μας με τη διάθεση μιας φρεγάτας,ενός ιπτάμενου ραντάρ, ελικοπτέρων και... 4 F-16 έχει, σύμφωνα με τον στρατιωτικό συντάκτη του ANT-1 Πάρι Καρβουνόπουλο, αυτό το βαρύ οικονομικό κόστος..

ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗΣ......


Δείτε τι έλεγαν και τι έγραφαν πρίν εννέα μήνες οι παραδουλεύτρες του ΠΑΣΟΚ στα Μ.Μ.Ε. με την ευκαιρία της συνάντησης του Έλληνα στοχαστή με τον Λίβυο "αδελφό". Πανηγύριζαν για επενδύσεις ύψους 200 δις ευρώ ( όπως με  τις επενδύσεις από το Κατάρ...).
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ 1: Δείξε μου τους φίλους σου, για να σου πω ποιός είσαι....
Εξ άλλου, πρίν εννέα μήνες, η γνωστή για την εντιμότητα και ακεραιότητά της εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, έγραφε :
• Θα προωθηθεί άμεσα η υποβρύχια σύνδεση Λιβύης- Ελλάδας με πόντιση οπτικών ινών στη Μεσόγειο, που θα διευκολύνει τις τηλεπικοινωνίες. Την κατασκευή του έργου θα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου Ελληνικές εταιρείες.
• Σε μεταγενέστερο χρόνο θα υπάρξει ενεργειακή σύνδεση Ελλάδας- Λιβύης με μεταφορά ηλιακής ενέργειας από τη Σαχάρα στην Ευρώπη, μέσω Κρήτης- Πελοποννήσου- Στερεάς Ελλάδας.
• Σύνδεση με αγωγό φυσικού αερίου από Λιβύη σε Ευρώπη μέσω της χώρας μας.
• Η Λιβύη θα συμμετέχει στις αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η Ελληνική κυβέρνηση.
• Θα προωθηθούν κοινές επιχειρηματικές δράσεις και συνεργασίες στον τουριστικό τομέα με επίκεντρο την Κρήτη, λόγω εγγύτητας.
• Συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών σε έργα, στη Λιβύη.
• Εξαγωγές κατασκευαστικών υλικών (π.χ. μαρμάρου) από την Ελλάδα.
• Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην περιφέρεια της χώρας, κυρίως σε περιοχές με υψηλούς δείκτες ανεργίας όπως η Μακεδονία.
• Συμφωνία για διευκολύνσεις τόσο στη διπλή φορολόγηση όσο και στη χορήγηση θεωρήσεων μεταξύ των δύο κρατών, ώστε να διευκολυνθεί και η μετακίνηση.
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ 2 : Είναι κακό να χτίζεις στην άμμο (της Λιβύης) παλάτια...

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΑΕΙ ΛΕΦΤΑ,ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ....

"Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4  F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων .Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.


Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.

...............................................

Αναβαθμισμένος πρόκειται να είναι ο ρόλος της Ελλάδας στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη, αφού εάν υπάρξει έγκριση του ΚΥΣΕΑ, τα μέσα που θα διατεθούν είναι σημαντικά.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τον τύπο και των αριθμό των μέσων που η Ελλάδα αναμένεται να προσφέρει για την επιχείρηση απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη αναφέρονται τα εξής:

> 4-6 F-16 Fighting Falcon για εναέρια περιπολία και επιτήρηση

> 1 αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145H ERIEYE AEW&C

> Ελικόπτερα AS332 Super Puma για αποστολές CSAR/SAR

> Αεροσκάφη Τακτικών Μεταφορών C-130H Hercules για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας



> Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις του νοτίως της Κρήτης

Εάν το ΚΥΣΕΑ προχωρήσει στην έγκριση της διάθεσης των προαναφερθέντων μέσων, τότε θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική αλλαγή στη στάση της Ελλάδας στις διεθνείς αποστολές, προφανώς λόγω του γεγονότος ότι η γεωγραφική γειτνίαση και η όλη συζήτηση για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) εμπλέκει άμεσα τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.

Καθίσταται προφανές, ότι εάν επιθυμούμε τη στήριξη του διεθνούς παράγοντα στην προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τότε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εποχή της πάση θυσία αποφυγής εμπλοκής σε διεθνείς αποστολές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η διαφαινόμενη στάση της ελληνικής πλευράς «κάνουμε τα πάντα εκτός από αεροπορικά πλήγματα» είναι ορθή, υπό την έννοια ότι και βοήθεια προσφέρει στους εταίρους (ΕΕ) ή/και συμμάχους (ΝΑΤΟ) και επιτυγχάνει να μην της χρεωθεί ότι ενεπλάκη σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον μιας γειτονικής και σε κάθε περίπτωση όχι εχθρικής απέναντι στην Ελλάδα χώρας.

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ...FROM USA....

Ο εκλεκτος της λεσχης Μπιλντερμπεργκ και διαχειριστης μας ειναι γνωστο οτι υπηρετει συμφεροντα ξενα προς τα συμφεροντα της Ελλαδας,το βλεπουμε και το νοιωθουμε στο πετσι μας ολοι μας.
Διοτι ποιος κυβερνητης ποιας χωρας θα εκανε οσα εχει κανει αυτος μεσα σε 17 μηνες?
Ποιος θα αδιαφορουσε για τον λαο του και μονο σκοπο θα ειχε την εξυπηρετηση των συμφεροντων των τραπεζιτων?
Υπηρετης στην ειρηνη λοιπον,αλλα να μην ξεχναμε...

Οτι ο ιδιος σαν υπουργος εξωτερικων στην κυβερνηση του λογιστακου ειχε υπογραψει την:

Επιθεση του Νατο κατα της φιλης χωρας Σερβιας.

Και να παλι σε καινουργια επεισοδεια το σηριαλ,ειμαι ενας καλος υπηρετης.

Τι δουλεια εχει η χωρα μας στην επιθεση των ελιτιστων κατα της Λιβυης?
Εχουμε απειληθει απο την χωρα αυτη ποτε?
Διεκδικει εδαφη μας οπως η Τουρκια η η Αλβανια με τις οποιες εχουμε τις καλυτερες των σχεσεων?
Επιδιωκει να κλεψει το ονομα Μακεδονια της Λιβυης?

Και γιατι την ιδια ωρα δεν ξεσηκωνετε το "δημοκρατικο"του αναστημα.....
Για την Υεμενη?
Για το Μπαχρειν?
Για το Αφγανισταν που οι Αμερικανοι σκοτωνουν αμαχους τοσα χρονια?
Για το Ιρακ που το κατεστρεψαν και το παρατησαν μεσα στην βια?
Μα τους συμπατριωτες του αμερικανους θα πολεμησει?
Οχι.

Και ποιος θα πληρωσει τα εξοδα για να παμε να σκοτωνουμε Λιβυους?
Η Μαργαριτα απο την ΜΚΟ της?
Οχι εμεις φυσικα θα τα πληρωσουμε.

Μας ρωτησε?
Οχι διοτι εχει νομιμοποιηση απο τις εκλογες να μας πηδαει εως τις επομενες χωρις να ρωταει.
Καλε μας διαχειριστη.....και γκομενα να ειχες αν σε ειχε βαρεθει θα ειχε δικαιωμα να σε ξαποστειλει και σιγουρα θα το ειχε κανει,γιατι μας αφαιρεις το δημοκρατικο δικαιωμα να κανουμε το ιδιο και εμεις.

Τουλαχιστον πριν μας ξαποστειλεις εσυ?

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Οι καραγκιοζηδες της Ευρωπης και της Αμερικης,οι ιδιοι που με επιμελεια ακολουθουν τις εντολες των ελιτιστων κατα των συμφεροντος του λαου τους,οι ιδιοι που αδιαφορουν για την ευζωια των υπηκοων τους και τους καταδικαζουν σε αιωνια σκλαβια.....

Οι ιδιοι που αδιαφορουν για τους εκατονταδες νεκρους στην Υεμενη,που βοηθανε το καθεστως του Μπαχρειν να συνεχισει να υπαρχει σκοτωνωντας αθωους πολιτες.....

Αποφασισαν να πανε να πολεμησουν για να απελευθερωσουν τον σκλαβωμενο λαο της Λιβυης ο οποιος ειναι σκλαβωμενος απο δεκαετιες αλλα τωρα τους επιασε ο πονος.
Και φυσικα η προπαγανδα των ελιτιστων ειναι στο φορτε τους,το ιδιο αν θυμαστε εκαναν και με το καθεστως του Σανταμ Χουσειν,και τι δεν ειπαν για να πεισουν τους λαους να παρουν μερος σε αυτο το μακελειο που συνεβη εκει,μεχρι ατομικα οπλα που δεν βρεθηκαν ποτε ανακαλυψαν,περασαν την πλυση εγκεφαλου παντου και τελικα καταφερνα αυτο που ηθελαν.

Να βαλουν χερι στα πετρελαια και την περιουσια της χωρας.
Αυτη την στιγμη μιλαει ο προεδρος των Ηνωμενων πολιτειων και μιλαει για τις θηριωδιες του Κανταφι,δεν τον ακουμε να μιλαει για τις θηριωδιες της χωρας του με χιλιαδες θυματων στο Ιρακ και το Αφγανισταν,ποια ειναι η διαφορα των δυο καθεστωτων?

Τα πετρελαια της Λιβυης και ο πλουτος της χωρας ειναι στα ονειρα των ελιτιστων,παρ'ολο που απο οτι ακουγετε εχουν σταματησει οι αεροπορικες επιθεσεις του Κανταφι ειναι σιγουρο οτι θα βρουν τροπο να πετυχουν τον σκοπο τους.

Ποσο γελοιο ειναι ολοι αυτοι που υποκυπτουν στα σχεδια των ελιτιστων για παγκοσμια κυβερνηση,για την φτωχοποιηση των λαων τους και την υποδουλωση των επομενων γενεων....

Να καιγονται για να απελευθερωσουν τον λαο της Λιβυης παριστανοντας τους σταυροφορους.
Ενω το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ο πλουτος της χωρας,διοτι η ζωη του λαου δεν θα αλλαξει καθολου οπως και των λαων της Τυνησιας και της Αιγυπτου.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ευρωπαικη Ενωση η μηπως Ιερα Εξεταση;

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη, 16 Μαρτίου σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την πρόοδο της ΠΓΔΜ σε ότι αφορά την προσχώρηση της στην ΕΕ. Στο ψήφισμα αυτό ζητείται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αν και υπογραμμίζονται τα υπάρχοντα πολιτικά προβλήματα στη χώρα αυτή, η επιδείνωση της ελευθερίας του τύπου και οι εντάσεις μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων.
Ποια συναδελφική αλληλεγγύη περιμέναμε από τους Ευρωπαίους; Η Ευρώπη η οποία από Ένωση… ισότιμων κρατών, μετεξελίχθηκε σε στυγνό τοκογλυφικό Οργανισμό που πειθαναγκάζει τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες (βλέπε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) σε αιώνια λιτότητα και να πληρώνουν κεφαλικό φόρο στις μεγάλες χώρες (βλέπε Γερμανία, Γαλλία), τώρα βάζει θηλιά στην χώρα μας και με το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων!
Στο σχέδιο ψηφίσματος,  η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ "εκφράζει τη βαθιά λύπη της για το γεγονός ότι η διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα εξακολουθεί να κλείνει το δρόμο της χώρας προς την ΕΕ και υπενθυμίζει τη σύστασή του προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων". Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές σημειώνουν σε μία τροπολογία τους την ανησυχία τους για την "χρήση των ιστορικών επιχειρημάτων κατά την τρέχουσα συζήτηση, τα οποία απειλούν τις αυξανόμενες εντάσεις με τους γείτονες και δημιουργούν νέους εσωτερικούς διαχωρισμούς".

Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας! Μας ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ στους φόρους και στους τόκους και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα γιατί εμποδίζουμε την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η χρήση ιστορικών επιχειρημάτων από μέρους μας για το θέμα, απειλούν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, δημιουργώντας εσωτερικούς διαχωρισμούς!!!
Να το θυμάστε: Έτσι όπως πάει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετεξελιχθεί σε …Ιερά Εξέταση! Θα μας καθίσουν στο σκαμνί, θα μας καταδικάσουν και στο τέλος θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου γιατί εμποδίζουμε την ένταξη των Σκοπίων, χρησιμοποιώντας …ιστορικά επιχειρήματα!!!
Αυτά είναι τα καθίκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης!Τι σκατα καθομαστε ακομα εκει μεσα;

ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΙΣΙΟ Η ΣΤΡΑΒΟ;

Μας τα πρόλαβαν για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΔΝΤ -αγνοώντας τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου- με την έκθεση που υπέβαλαν ενόψει της εκταµίευσης της 4ης δόσης του δανείου… Ο λόγος για τη νέα λυπητερή που θα πληρώσουμε η οποία ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ και θα βγει από νέες μειώσεις που θα υποστούν για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι …
Βέβαια ο Παπακωνσταντίνου μας είχε προϊδεάσει με την γνωστή τακτική του…Διαψεύδει δηλαδή κατηγορηματικά κάτι, το οποίο γίνεται το πολύ σε ένα μήνα!
Θυμίζουμε ότι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είχε δηλώσει ότι η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από το κόστος εργασίας(!), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών στο δημόσιο.
Η επιβεβαίωση έρχεται με την ίδια πάντα λογική και από την πρωθυπουργάρα μας, οποίος έλεγε κατά τη συνέντευξη που...
 παραχώρησε με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ ότι «Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να ανταγωνιστεί η Ελλάδα στο κόστος εργασίας την Κίνα ή την Τουρκία»...
Λίγες μέρες μετά διαψεύδονται και πάλι μετά τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ, οι οποίες με λίγα λόγια λένε ότι η Κυβέρνηση πρέπει κόψει συνολικά  4,6 δις ευρώ από τους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Την ίδια ώρα αναμένεται να περικοπούν δαπάνες έως 4 δισ. ευρώ από τις συντάξεις. Τόνισε επίσης ότι κόβονται όλα τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας (δηλαδή πάνω από 6.000 ευρώ ατοµικό εισόδηµα ή πάνω από 13.608 σε περίπτωση τετραµελούς οικογένειας µε δύο παιδιά). Ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκίνησει την καταγραφή των επιδοµάτων η οποία πρόκειται να ολοκληρώθει τον Ιούνιο (μεταξύ των κοινωνικών επιδοµάτων περιλαµβάνονται το επίδοµα ανεργίας, πολυτέκνων, το ΕΚΑΣ, η επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισµό Εργατικής Κατοικίας κ.ά.).
Όσο για τις ∆ΕΚΟ η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τους µισθούς των υπαλλήλων της με αυτούς του ιδιωτικού τοµέα, που σήµερα είναι πολύ χαµηλότεροι.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει πραγματικά στη Fukushima;


ΠΑΓΚΑΛΟΣ ...ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β' Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Δυο ημέρες κράτησε ο Θρίαμβος  του Γιώργου. Επί δυο ημέρες περιφέρονταν δαφνοστεφής σε όλη την πόλη και χαιρετούσε τα αλλάζοντα πλήθη. Αυτός ο μέγας, ο Γεώργιος ο Β' ο Πορθητής των Βρυξελών, ο σύγχρονος Αττίλας που έρχεται από την ανατολή και κάνει την γη και την Μερκελ να τρέμουν.
Το δυστύχημα είναι ότι πάλι κάποιος έλειπε από το αυτί   του Κάποιος για να του  ψιθυρίζει και να του θυμίζει την θνητότητα και την ματαιότητα. Έτσι ως συνήθως χάθηκε το μέτρο παντού και η κατάσταση έγινε τσίρκο.
Την τρίτη ήμερα (όπως πάντα) κατά τα γραφάς το ΔΝΤ ξερόβηξε. Αυτό ήταν. Τέρμα το διάλλειμα τα κεφάλια μέσα! Τα πλήθη σκόρπισαν ο Πορθητής ξεροκάταπιε και πήρε να διαβάζει τις διαταγές του.
“Η αυτού υψηλοτάτη εξοχότητα και η  ημετέρα διοίκησης του ΔΝΤ!
Αποφασίζουμε και Διατάσουμε:
Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν μπει περιορισμοί σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, να περιοριστούν τα μισθολογικά έξοδα του Δημοσίου αλλά και να αναθεωρηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα παρακάτω μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι της περιόδου 2012-14:
•Την αύξηση της φορολογικής βάσης για εταιρείες με μείωση συντελεστών απόσβεσης και φοροαπαλλαγών καθώς και αυστηρότερους κανόνες στην ενδοομιλική κοστολόγηση (τέλος Ιουνίου)
•Τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών για φυσικά πρόσωπα και “εξορθολογισμό” στην φορολόγηση κεφαλαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται (Ιούνιος)
•Την αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΚΟ (Ιούνιο και μέχρι το τέλος του έτους για τους οργανισμούς εκτός κεντρικής κυβέρνησης)
•Την μείωση επιδομάτων σε νοικοκυριά που ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας, χωρίς το όριο αυτό να ξεκαθαρίζεται (θα αφορά στον προϋπολογισμό για το 2012)
•Απαιτείται ψαλίδι σε αυξήσεις και προαγωγές στο Δημόσιο, κόψιμο συμβασιούχων και 8ωρο για όλους τους υπαλλήλους (μέχρι τον Ιούνιο)
•Η μειωση των στρατιωτικών δαπανών στο 1% του ΑΕΠ από το 3,6% (δεν προσδιορίζεται ακριβής χρονική περίοδος)
Στον τομέα της είσπραξης των εσόδων, τα μέτρα θα αφορούν:
•Το στενό μαρκάρισμα στους 1.200 φορολογούμενους με τα υψηλότερα εισοδήματα, σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία και σε ελεύθερους επαγγελματίες
•Την αξιολόγηση των ελεγκτών του Δημοσίου κατά πόσον πετυχαίνουν τους στόχους είσπραξης.
Έχετε υποψη σαν ότι τα παραπάνω μέτρα κρίνονται αναγκαία για να καταπολεμηθούν οι καθυστερήσεις που είναι πιθανό να σημειωθούν στις αναδιαρθρώσεις και κατά συνέπεια να μπορέσει η χώρα σας να βγει στις αγορές. Οι καθυστερήσεις αυτές, θα μπορούσαν να οφείλονται είτε σε πολιτικούς περιορισμούς ή αδυναμίες του συστήματος και θα μπορούσαν να “κολλήσουν” το έλλειμμα σε μη βιώσιμο επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση στον οργανισμό θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο οι αγορές να παραμείνουν κλειστές για την  χώρα σας μέχρι η οικονομία και η δυναμική του χρέους να αλλάξουν ορίζοντα.
Εφαρμογή με ληψη παρόντος. Αναφέρατει ενέργειες σας τάχιστα.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!! ΜΕΤΑΒΟΛΗ!!!!!!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ......ΕΝ-ΔΥΟ

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Σπεσιαλιτε του καταστηματος το ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ.....ΑΥΤΟ ΦΑΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ...ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ......

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ JEFRY - ΠΙΝΟΚΙΟ

Αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα, σε δουλικότητα, σε ψεύδος, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό κάθε ιστορικό προηγούμενο: Μας λεηλατεί χωρίς έλεος, μας κατασπαράζει με τον ηδονισμό των θηρίων, μας ακρωτηριάζει ανενδοίαστα το μυαλό και δολοφονεί, σαν πωρωμένος εγκληματίας, τις ψυχές όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των λέξεων και εννοιών, μας μετατρέπει σε δούλους-αντικείμενα…
Έχουμε και μια αντιπολίτευση, εξαχρειωμένο καθεστωτικό γρανάζι, κι αυτή χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Στηρίζει πρακτικά όλα τα ωμά εγκλήματα της κυβέρνησης, με διπλωματικούς ψιθύρους αντιπολιτευτικούς, έτσι για τα μάτια του κόσμου…

Τώρα που φτάσαμε στα ανώτατα όρια της υποκριτικής φρενοβλάβειας, πάλι οι «γενναίοι της υποταγής», κάθε κομματικής απόχρωσης σιωπούν σκανδαλωδώς ένοχα ή ψελλίζουν κάποια αντικυβερνητικά παραμιλητά.

Μας δουλεύει θηριωδώς και κακουργηματικώς η ομιλούσα μακέτα της βλακείας (ΓΑΠ) και ουδείς εξεγείρεται: Τέτοια ΟΜΟΦΩΝΙΑ ενοχής και βλακείας…
Η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής μας είπε ο κατοχικός και αστείος πρωθυπουργός μας αποτελεί «επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού»!!!

Εδώ ξεσηκώνονται και οι πέτρες και τα κόμματα αν δεν «επιβραβεύουν» ανοικτά την κατοχική «επιβράβευση» της διεθνούς μαφίας, «επιβραβεύουν» με τη ΣΙΩΠΗ τους ή με κάποια ψελλίσματα απλώς για να δείξουν ότι υπάρχουν έξω από την κυβέρνηση…

Τέτοιο χοντρό, χυδαίο και υστερικό δούλεμα.

Σε τι αλήθεια «επιβραβεύθηκε ο ελληνικός λαός;

Τον καταλήστευσαν, τον εξόντωσαν κυριολεκτικά τον βάλανε στο φέρετρο και τώρα για «επιβράβευση» του ζητούν να γίνει ατόφιος δούλος και μετά να τον κηδεύσουν;

Δηλαδή (με βάση τη λογική τους πάντα), υποστήκαμε 4 απανωτά μνημόνια - το ένα χειρότερο από το άλλο - και μας «επιβραβεύουν» με νέα μνημόνια (αγνώστου αριθμού) για τα επόμενα 20 χρόνια;

Τέτοια παράκρουση καθεστωτικής κοροϊδίας: Κυβερνητικής, των κομμάτων και όλων αυτών των αισχρών γενιτσάρων της δημοσιογραφίας...

Μα, η άλλη κοροϊδία της βλακώδους πρωθυπουργικής αυθάδειας: «τώρα είμαστε ασφαλείς απέναντι στις αγορές»!!!!

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή όπου ο φαύλος κύκλος της κερδοσκοπικής αναισχυντίας (χρέος) επιμηκύνεται, γιγαντώνεται και θεσμοθετείται «ευρωπαϊκά», προκαλώντας τον ανοικτό ενθουσιασμό μόνο των τραπεζιτών και των θαμώνων στο χρηματιστήριο οι οποίοι «κάνουν πάρτι»;

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή που βγάζει άμεσα στο σφυρί και ιδιωτικοποιεί τον εναπομένοντα εθνικό πλούτο της χώρας;

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή όταν «επιμηκύνεται» και γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη η αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, οι άγριες μαζικές απολύσεις και μάλιστα δίχως αποζημίωση, η ακρίβεια, η ανεργία και η κατάπτωση του λαού στην κατάσταση του δούλου;

Ο Τρισέ μας το είπε καθαρά: Αν είμαστε, «καλοί και υπάκουοι, μας περιμένουν ευνοϊκοί όροι»!!!!

Μας δήλωσε δηλαδή με κυνισμό: «Αν γίνεται ατόφιοι δούλοι θα φροντίσουμε να σας εξασφαλίσουμε μια «ευνοϊκή» κηδεία»!!!!

Τέτοια φρενοβλάβεια κοροϊδίας: Της διεθνούς μαφίας του χρήματος, των κυβερνητικών της ανδρεικέλων και των κομμάτων του καθεστώτος: Τα πολύχρωμα και «πολυφωνικά» ανδρείκελα της …Αντιπολίτευσης!!!!!!!

Θα ανεχτούμε ακόμα αυτήν την κατάσταση της φρενοβλαβούς και ηλίθιας κοροϊδίας;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...............
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;;;

Στέφθηκε τελικά με «επιτυχία» το πάρε δώσε της Κυβέρνησης… Έκλεισε η νέα μαύρη τρύπα ύψους 1,15 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό (865 εκατ. ευρώ υστέρηση στα έσοδα και 283 εκατ. ευρώ υπέρβαση στις δαπάνες) - όπου σε αυτά προστίθεται το 1,8 δισ. ευρώ που εκκρεμεί προς οριστικοποίηση!!!

Σε λίγο σκάει μύτη και ο λογαριασμός ο οποίος δεν είναι καθόλου αμελητέος …Ετοιμάζεται πλήρης ανατροπή, για μια ακόμα φορά, του φορολογικού τοπίου, πριν ...
καλά - καλά κλείσει το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Έρχονται νέες καταργήσεις στους χαμηλούς συντελεστές στον ΦΠΑ, σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές, που ισχύουν μέχρι και σήμερα, καθώς και στα αφορολόγητα όρια ενώ προβλέπεται και νέα έκτακτη εισφορά για τους «έχοντες και κατέχοντες».

Και επειδή το οικονομικό επιτελείο, έχει καταλάβει πλέον για τα καλά ότι ο χρόνος είναι χρήμα κινείται ταχύτατα προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο των μέτρων που προανέφερα, θα ληφθούν και σκληρές αποφάσεις για νέες περικοπές αμοιβών στις ΔΕΚΟ, για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων , για νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, απλοποιήσεις του συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο με αύξηση του ωραρίου από το φθινόπωρο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, για περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, επανεξέταση των κοινωνικών παροχών, συγχώνευση ή κατάργηση φορέων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.λπ.

Την ίδια στιγμή δε, στο σφυρί θα βγαίνει η ΔΕΠΑ, τα κρατικά λαχεία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τα λιμάνια, οι μαρίνες, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η ΔΕΣΠΑ η ΛΑΕΚΟ και ότι τέλος πάντων διαθέτει το κράτος και μπορεί να ξεπουλήσει!!!

Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ξεπερνά τα 270 δισ. ευρώ. Συνολικά βέβαια, το Δημόσιο διαθέτει περίπου 71.000 ακίνητα, όπου το 22% των οποίων είναι καταπατημένο και μόνον το 18% μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα!!!

Βγαίνουν δεν βγαίνουν τα κουκιά;

Η ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ ...ΚΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ...

Σε ποιον ανήκει άραγε αυτή η βίλα κτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου στο τέλος ενός ιδιωτικού δρόμου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σέριφου;
Κτισμένη όλη από πέτρα έχει πέντε υπνοδωμάτια με ατομικά μπάνια το καθένα, τέσσερα εκ των οποίων έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο ανώτερο επίπεδο διαθέτει ένα ενιαίο χώρο με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ( τώρα αν οι συσκευές είναι SIEMENS ...θα σας γελάσω!), μεγάλο καθιστικό και...
τζάκι, ενώ διαθέτει και ένα δωμάτιο- γραφείο.
Η πετρόκτιστη βίλα διαθέτει τεράστια βεράντα με μαγευτική θέα στην θάλασσα και μια δεύτερη σκεπαστή βεράντα στο πίσω μέρος, ώστε οι ιδιόκτητες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, να προστατεύονται από τον ήλιο, την βροχή και τους ανέμους.
Δίπλα στο σπίτι βρίσκεται η τεράστια πισίνα, που και αυτή διαθέτει στεγασμένο καθιστικό και μπάρμπεκιου.
Στην περιοχή υπάρχει μόνον μια ακόμη ιδιοκτησία, κάτι που εξασφαλίζει απόλυτη ησυχία και προστατεύει από …αδιάκριτα μάτια.
Η αξία του σπιτιού ξεπερνά σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες το 1 εκ. ευρώ.
Ιδιοκτήτης της ο ...Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου! Ο υπουργός του «Τιτανικού» και ελπίζω και όχι του ...«δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τον Σαμαρα

Ο Γιωργάκης είναι πλέον αποφασισμένος. Είναι έτοιμος να πολεμήσει. Και μάρτυρας της αποφασιστικότητας του είναι ο Αντωνάκης.
Σας παρουσιάζω τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (όπως βλέπετε έκοψα το Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής και το Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης για να δώσω μεγαλύτερη «σοβαρότητα» στην αποκάλυψη.
Ο Γιωργάκης
λοιπόν (δεν κόβετε το χούι) είπε:


ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ

Τροπαιούχος ο Γιωργάκης. Με ζηλευτή πυγμή κατάφερε να αποσπάσει αυτά που είχαν ήδη αποφασίσει οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.
Επίσης απαίτησε δυναμικά και τελικά πέτυχε να ξεπουλήσει την Ελλάδα έναντι μόνο 50 δις.
Ουσιαστικά η δημόσια περιουσία είναι το μόνο που μπορούσε πλέον να ξεπουλήσει. Το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας το έχει ήδη ξεπουλήσει με το αρχικό μνημόνιο.
Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής. Υπάρχουν πολίτες που δεν έκλεψαν, πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους στην εφορία, δεν είναι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι, και το σημαντικότερο: ποτέ δεν τους ψήφισαν, ούτε τα γαλάζια ούτε τα πράσινα λαμόγια (να πεις ότι τους έδιναν την έγκριση τους ή την ανοχή τους)… γιατί πρέπει να πληρώσουν αυτοί και οι απόγονοι τους για 3-4 γενιές τις σπατάλες και τα κλεψιμαίικα;
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα μας παρουσιαστεί τώρα σαν μια μεγάλη επιτυχία. Γιατί σίγουρα είναι ευκαιρία να πουλήσεις κερδοφόρες επιχειρήσεις (όπως ο ΟΠΑΠ για παράδειγμα) σε τιμές διάλυσης.
Αλλά όπως είπε και ο μεγάλος ηγέτης, με την επιμήκυνση του χρέους και με την μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα κερδίσει 6 δις.
Πρώτον… τα νούμερα μάλλον δεν βγαίνουν. Αφού τα 3 χρόνια δόσεων γίνονται 7 μάλλον περισσότερα δις θα δώσουμε συνολικά για τόκους (και ας μειώθηκε το επιτόκιο). Δεύτερον για αυτήν την διευκόλυνση θα μας παίρνουν τα μέτρα συνεχώς μέχρι να μην μείνει ρουθούνι από μεσαίο οικονομικά και κάτω.
Και τι είναι τα 6 δις; Με βάση τα έσοδα του πρώτου διμήνου έχουμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό 1 δις. Δηλαδή τα 6 δις είναι τόσο όσο θα είναι το έλλειμμα μας στα έσοδα σε σχέση με τον προϋπολογισμό σε ένα χρόνο.
Μια χαρά.
Αδέρφια, ας είμαστε λιγάκι εγκρατείς. Και ας μην ακούμε τα μέσα προπαγάνδας. Και πριν ένα χρόνο μας έπρηζαν για το πόσο καλό είναι το μνημόνιο και για το πώς στο 2011 θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται.
Όσο καλό είναι το μνημόνιο άλλο τόσο καλό είναι αυτό που μας κάνουν τώρα. Γιατί έχει ουρά το πράγμα.
Ο Γιωργάκης έχει δεχθεί να παίζει τα παιχνίδια της Γερμανίας. Και τα δέχεται ώστε από την μια να είναι ένα καλό παιδί στην Ευρώπη και υπάκουο για να του δώσουν καμιά λιχουδιά και από την άλλη, αφού ξεπουλήσει τα πάντα, να την κάνει από την εξουσία πριν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των τραπεζών μας ωθήσουν στην επίσημη χρεοκοπία.
Παράταση μας δίνουν και
μάλιστα με επώδυνους όρους. Θα καταντήσουν έτσι την Ελλάδα που θα πτωχεύσουμε και δεν θα καταλάβουμε την διαφορά.
Στην επόμενη συνάντηση του Γιωργάκη με την Μέρκελ θα πρέπει να της δώσει τον κατάλογο με τα ψώνια. ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Ακρόπολη, Μύκονος και δώρο τον Πύργο τον Λευκό.
Βέβαια ο Γιωργάκης θα τηρήσει τον λόγο του. Δεν θα πουλήσει γη. Το υπέδαφος (εκτός και αν έχει πετρέλαιο οπότε αλλάζει το πράγμα). Θα πουλήσει μόνο την επιφάνεια.
Εντάξει, είναι επιφανειακή η προσέγγιση μου. Πάντως αν δείτε τα κανάλια που φώναζαν προ ημερών για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα 50 δις να πανηγυρίζουν για την αξιοποίηση τότε μπορείτε άνετα να ανησυχήσετε.
Το άλλο το καλό είναι ότι η χώρα μας δεσμεύτηκε να μειώνει κατά 20 δις το χρόνο τα χρέη της.
Μόνο που πρέπει να βγάλουμε από υπουργό τον Παπακωνσταντίνου και στην θέση του να βάλουμε τον Ιησού Χριστό. Μετά το θαύμα που πολλαπλασίασε τα ψάρια ώστε να χορτάσουν όλα θα κάνει και το απόλυτο θαύμα. Όχι μόνο θα μειώσουμε τα ελλείμματα αλλά θα καταφέρουμε (με την ύφεση στο κόκκινο) να έχουμε και πλεόνασμα ώστε να μειώνουμε και τα χρέη.
Τώρα το σενάριο που λέει ότι θα γίνει ανασχηματισμός και θα φύγει ο Παπακωνσταντίνου είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα δελτία προπαγάνδας για δύο το πολύ μέρες και τους πολίτες για κανένα πεντάλεπτο.
Διότι μετά θα δουν την τσέπη τους και θα επιστρέψουν στην πραγματικότητα.
Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου. Είναι η πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Και αυτή δεν θα αλλάξει.
Αν το μνημόνιο σας έχει κάτσει βαρύ και θα θέλατε κάτι πιο light να σας πληροφορήσω ότι δεν θα σας το προσφέρει ο Αντωνάκης, ο τιμών τις υπογραφές.

Να δούμε ποιος θα πληρώσει την νύφη

Καλοφάγωτα παιδιά. Μπράβο. Να δούμε ποιος θα πληρώσει την νύφη αν εξελιχθεί η κούρσα του χρηματιστηρίου σε νέο 1999 όταν έτρεχαν όλοι να παίξουν τις οικονομίες τους στο ΧΑΑ γιατί άκουγαν ή διάβαζαν πως η οικονομία σκίζει.
Κάπως έτσι διέρρευσε ότι τους πήραμε τα σώβρακα στην Σύνοδο της ευρωζώνης και το ταμπλό έδειξε χθες +9%. Ράλι, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές. Σίγουρα, λόγω των συνθηκών, η κερδοσκοπία θα κρατήσει αυτή τη φορά μόνο μερικές μέρες και όχι μήνες. Γιατί τα γεγονότα θα βγάλουν την αλήθεια στην επιφάνεια. Μέχρι τότε οι συνήθεις ύποπτοι θα κερδίσουν αυτά που θέλουν. Γιατί τις πρώτες ώρες μετά την Σύνοδο, η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο ΓΑΠ δεν το πανηγύρισε. Μάλλον προσπάθησε να κρατήσει μικρό καλάθι γιατί ήξερε τι αναγκάστηκε να υπογράψει και τι συνέπειες θα έχει για ...
την χώρα - και τον ίδιο - τα επόμενα χρόνια. Όμως διάφοροι χρηματο-οικονομικοί παράγοντες (για να το πούμε κομψά) καλλιέργησαν συνειδητά το κλίμα ευφορίας που συμπαρέσυρε και πολλά στελέχη της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες.

Οι τράπεζες έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Μέσα στα διάφορα βέτο που έδιναν και έπαιρναν για άλλα θέματα, οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες και σε χρόνο ρεκόρ ότι οι κυβερνήσεις δεσμεύονται να (εξακολουθούν) να καλύπτουν με εγγυήσεις όσες τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα στα στρες τεστ που θα διεξάγονται. Τσάμπα τα λόμπι; Και οι κυβερνήσεις από πού θα παίρνουν τα λεφτά ρε παιδιά; Από τους φούφουτους; Μέχρι τώρα η δική μας κυβέρνηση έχει δώσει τρία πακετάκια εγγυήσεων. Θα υπάρξουν κι άλλα; Μάλλον ναι αν κρίνουμε από την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Ανάμεσα στα συνήθη «πάρτε κι άλλα μέτρα γιατί οι αριθμοί δεν βγαίνουν», κάνουν λόγο για ανάγκη να δοθεί χρόνος στις τράπεζες ώστε «να αυτοεξυγιανθούν με ομαλό τρόπο» (!!!). Όπως ακριβώς έγινε και με την κοινωνία και τα επαχθή μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν. Δόθηκε άπλετος χρόνος. Μέχρι και ο παππούς μου τα κατανόησε. Το ΔΝΤ προσθέτει δε ότι για όσες (κακόμοιρες) τράπεζες αισθανθούν ότι έχουν ανάγκη στήριξης, να σπεύσουν να πάρουν ρευστότητα από Ελληνικό Ταμείο Στήριξης (FSF), που βεβαίως προικοδότησε ο φορολογούμενος πολίτης.

Οι τράπεζες έχουν άλλο ένα λόγο να χαίρονται. Η λεγόμενη «πρόταση» - που τόσο «προωθεί» η πρωθυπουργάρα μας- για επιβολή φόρου στα τραπεζικά ιδρύματα, δεν πέρασε. Ωιμέ.

Πάμε όμως στα καθαρά δικά μας. Ο (mind the) GAP, όπως μας ενημέρωσαν οι συνεργάτες του και τα πλείστα τηλεπαράθυρα, πέτυχε τα εξής:

1. Με την μείωση του επιτοκίου αλλάζει ο χάρτης του μνημονίου και θα δίνουμε λιγότερα ανά μήνα συνεπώς θα μπορέσει να ασκήσει κοινωνική πολιτική και θα αποκαταστήσει τις αδικίες προς τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους

2. Με την επιμήκυνση θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τα χρωστούμενα - γιατί όσο ανέβηκε, ανέβηκε το χρέος, από εδώ και πέρα αρχίζει η αποκλιμάκωση- μέχρι το 2023 και όχι μέχρι το 2016. Τους γελάσαμε. Και την τρόικα θα την σουτάρουμε το 2013.

3. Τις αποκρατικοποιήσεις και την εκποίηση της περιουσίας ύψους 50 δισεκ. (γιατί όχι και περισσότερα άρχισαν να λένε τώρα στην κυβέρνηση) τους τα δώσαμε αυτοβούλως γιατί λυπηθήκαμε τους δανειστές μας που έχασαν πανηγυρικά από την σκληρή διαπραγμάτευση του ΓΑΠ.

Ας σοβαρευτούμε. Γιατί την περασμένη Παρασκευή χάσαμε πολύ περισσότερα από τα 50 δισ. που τώρα φαντάζουν ως τα αυτονόητα. Και που μάλιστα τα δώσαμε για θέματα (επιμήκυνση, επιτόκιο) που θεωρούνταν "διαδικαστικά" μέχρι προχθές! Και για τα οποία - θα το επαναλαμβάνουμε διαρκώς- δεν έπρεπε να γίνεται καν λόγος εαν κάναμε την σωστή πρόσθεση όταν υπογράφαμε το μνημόνιο τον Μάιο του 2010.

Την Παρασκευή λοιπόν, απεμπολήσαμε, συνειδητά και με υπογραφή, το δικαίωμα εξάσκησης της οικονομικής πολιτικής μέχρι το χρέος να υποχωρήσει στο 60% του ΑΕΠ. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε τους υπολογισμούς για πόσα χρόνια μιλάμε. Η Γερμανία πήρε πανηγυρικά αυτό που ήθελε και έχει χρηστεί επισήμως πλέον ως ο τροχονόμος της ευρωζώνης.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Είναι πολλά τα απίστευτα που είπε ο Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της  Κυριακής. Τι για μεγάλες επιτυχίες, τι για μάχες που κέρδισε, τις για τους  Έλληνες που πιστεύει ότι είναι μαζί τους. Όμως, η ατάκα που επανέλαβε και  προκαλεί αν μη τι άλλο πολύ γέλιο είναι η εξής:
«Θυμίζω, εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Δεν είμαστε υπερασπιστές  των κατεστημένων καταστάσεων στα Υπουργεία και στις Διοικήσεις».
Για να μην το ξεχάσουμε λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός μας είπε ότι είναι ο σύγχρονος… Μπακούνιν της Ελλάδας.
Αντιεξουσιαστής μέχρι το κόκκαλο, κι αυτός και οι υπουργοί του.
Αντιεξουσιαστής αυτός που έχει χρησιμοποιήσει την εξουσία του για
να επιβάλλει τα πιο σκληρά μέτρα της ιστορίας.
Αντιεξουσιαστής ο κ. Πάγκαλος που με τις… αντιεξουσαστικές δηλώσεις του δεν τολμά να βγει στο δρόμο γιατί θα φάει γιαούρτια.
Ή μήπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ρέππας, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Δρούστας.
Όλοι αυτοί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα πρέπει να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν την… ανατροπή της εξουσίας, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν υπερασπίζεται τις κατεστημένες καταστάσεις. Τότε γιατί ετοιμάζεται να δώσει τρελές μπίζνες στους εργολάβους και τα λαμόγια που ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τις αποκρατικοποιήσεις που έρχονται;
Γιατί όλα αυτά που λέει ο πρωθυπουργός και επαναλαμβάνει κατά καιρούς είναι τόσο αστεία; Αλλά αν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο πριν 18 μήνες ήταν απλά αστεία για  να γελάμε, τώρα είναι επικίνδυνα. Όταν ο κόσμος πεινάει και δεν έχει δουλειά δε λες ότι η κυβέρνηση είναι όλοι… αναρχικοί που πολεμάνε το κατεστημένο.
Έλεος πια με τις ανοησίες που γράφουν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού. Ας βρουν τίποτε πιο έξυπνο από το να το παίζουν ραμολί Τσε Γκεβάρα.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ......

Τι λένε; Ότι θα γλυτώσουμε  6 δις τόκους. Για κάντε μαθηματικά ξανά για τα 3 πρώτα χρόνια:

ΠΡΙΝ: 110 x 0,052 x 3 = 17,16 δις τόκους


ΜΕΤΑ: 110 x 0,042 x 3 = 13,86 δις τόκους


Ψέμα φυσικά τα 6 δις που γλιτώνουμε γιατί δεν μιλάνε φυσικά μόνο για τους τόκους αλλά και για την απόσβεση κεφαλαίου που μεταφέρεται. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν γλιτώνουμε 3,30 δις τόκους. αλλά μόνο για τα πρώτα 3 χρόνια αποπληρωμής. Γιατί μετά...


Δείτε τώρα τι θα πληρώσουμε πραγματικά:




ΠΡΙΝ: 110 x 0,052 x 3 = 17,16 δις τόκους

ΜΕΤΑ: 110 x 0,042 x 7 = 32,34 δις τόκους

Συμπέρασμα; 15,18 δις παραπάνω!!!

Δηλαδή 2 δις παραπάνω ανά χρόνο. Δεν γλιτώνουμε λοιπόν 2 δις το χρόνο. ΧΑΝΟΥΜΕ 2 δις το χρόνο.

Αυτό είναι επιμήκυνση. Πονάει;

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ο Ντομινίκ διέσχιζε το δρόμο περπατώντας με το αέρινο βήμα εκείνου που έχει τη δύναμη να αποφασίζει για τις ζωές των άλλων (σαν μια κοντοπίθαρη μπαλαρίνα που, επειδή είχε χοντρά μπούτια, δεν έκανε ποτέ καριέρα, αλλά μπορεί σήμερα ως ιδιοκτήτρια της σχολής χορού να κόβει στις εξετάσεις όποιο κοριτσάκι γουστάρει). Ξαφνικά ο μικρός μας ήρωας πατάει κατά λάθος κάτι γλοιώδες, δε μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του, γλιστράει και μέσα σε μια μόνο στιγμή βρίσκεται ανάσκελα στο οδόστρωμα!
Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κοιτάξει αριστερά και δεξιά για να βεβαιωθεί πως δεν υπήρχε τριγύρω κάποιος φωτογράφος ν’ απαθανατίσει τον μελλοντικό πρόεδρο της Γαλλίας να κάνει διπλό
τόλουπ και να καρφώνεται με τα πισινά στο έδαφος. Ευτυχώς δεν τον είχε δει κανείς. Η συνοδεία του έτρεξε να τον σηκώσει και να κάνει ενδελεχή έλεγχο στο σημείο του ατυχήματος. Ναι, ήταν αλήθεια! Ο Ντομινίκ είχε την ατυχία να πατήσει πάνω στα ολόφρεσκα αχνιστά περιττώματα του Μπάρμπα. Ο Μπάρμπας είναι ένας ράθυμος τετράποδος τυπάς της γειτονιάς, κοπρίτης περιωπής, που μπορεί να περηφανεύεται για τα 18 τσιμπούρια που διαθέτει στο κανελί κορμί του και τη βαθιά πίστη του πως η γη είναι μια απέραντη τουαλέτα.
Ο Ντομινίκ ήταν έξαλλος. Έριξε κάτι «γαλλικά» γαλλικά και είχε και δίκιο. (Δεν είναι και λίγο να λερώνεις το κουστούμι σου. Τον καταλαβαίνω, όλοι έχουμε εκνευριστεί με κάτι τέτοια. Είναι σα να σου κατουράνε την πισίνα, σα να σου λένε πως την προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου την έχει κλείσει κάποιος άλλος για το weekend). Οι δρόμοι στη Γαλλία δεν έχουν τέτοιες ακαθαρσίες. Μια φορά είπε να περπατήσει στην Αθήνα και ιδού τα αποτελέσματα. Ένας μέλος της συνοδείας του προσφέρθηκε αυθορμήτως να του αλλάξει την κακή διάθεση. Του δείχνει την αιτία της τούμπας και του λέει: «this is skataskataBut skata is goodisvery good , is «bonne chance», εεε… γούρι, γούρι…, εεεε…»good luck»!
Και τα κατάφερε! Το πρόσωπο του Ντομινίκ φωτίστηκε αμέσως… «skata is good luck». Για έναν παθολογικά φιλόδοξο οι προλήψεις είναι η δεύτερη φύση του.
O Ντομινίκ συνέχισε απτόητος την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Κάποιος καταστηματάρχης που τους είδε μαζί με έναν Έλληνα πολιτικό τους φώναξε από μακριά  «Σκατά ρε! Σκατά τα χετε κάνει!» και ο Ντομινίκ άρχισε να χαμογελά , γιατί αναγνώρισε τη λέξη και ένιωθε χαρούμενος που οι Έλληνες εύχονταν καλή τύχη στο project του.
Ακόμα και στο βραδινό δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή τη θετική αύρα. «What’s for dinner?» ρώτησε πεινασμένος και το γκαρσόνι του απάντησε  «Μια σκατούλα.»
Α!!! Πάλι αυτή η λέξη! «skatoula is like…skata?» , ρώτησε ενθουσιασμένος. «Ναι και ειδικά για σας, μπορούμε να βάλουμε και δυο φράουλες από πάνω, να το κάνουμε πιάτο γκουρμέ».
Ο Ντομινίκ έφυγε από την Ελλάδα κάνοντας καλές μπίζνες και μαθαίνοντας δύο ελληνικές λέξεις. Το «malakas» (όπως κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του – αν και του ζήτησαν να μη τη χρησιμοποιεί προσφωνώντας του αξιωματούχους που συναντά) και, βεβαίως, το «skata» (που σημαίνει «καλή τύχη»)
ΥΓ1. Η ιστορία αυτή ,φυσικά και είναι φανταστική.
ΥΓ2. Με την ευκαιρία του ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal+ και τη φράση του «Οι Έλληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά και µάλιστα πολύ βαθειά», εμείς αφού έχουμε μπόλικα, του τα επιστρέφουμε (στην μεφιστοφελική μούρη του) ως ευχές.
ΥΓ3. Όσο για τις φράουλες… Όταν το 1968 οι φοιτητές στην Αμερική ξεσηκώνονταν ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και ζητούσαν έναν διαφορετικό κόσμο, οι «σοβαροί» κύριοι της εποχής υπερασπίζονταν με αλαζονεία το σύστημά τους .Ο αυστηρός Herbert Dean του πανεπιστημίου Columbia είπε για τις απόψεις των φοιτητών: «Δε μ’ ενδιαφέρουν περισσότερο από το αν τους αρέσουν ή όχι οι φράουλες»

ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ......

Η καλή μας η Ευρώπη, αποφάσισε λοιπόν να μας σώσει; Όχι ακριβώς. Αποφάσισε ότι δεν μπορούμε να χρεοκοπήσουμε. Προσέξτε. Όχι ότι τα μεγέθη μας δεν οδηγούσαν σε πτώχευση, αλλά ότι δεν γίνεται, για το καλό όλων στην Ευρώπη, να τα τινάξουμε. Ούτε καν με μια ελεγχόμενη πτωχευσούλα. Γιατί;
Γιατί και έτσι, θα κινδύνευαν πάλι να χάσουν πολλά. Με δυο λόγια, ούτε το περιβόητο κούρεμα δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να υποστούμε. Ούτε ένα ξυρισματάκι του χρέους μας…
Αποφάσισαν λοιπόν ότι ο καλύτερος τρόπος να διασωθεί ο Έλληνας, είναι να συνεχίσουν να τον δανείζουν, αλλά με τους όρους που θέλουν εκείνοι. Να αποφασίζουν πότε και πόσα θα πάρει, πότε, πως και κυρίως που θα τα διαθέσει. Αλλά περισσότερο απ’ όλα θέλουν να είναι βέβαιοι για τις επιστροφές που θα πάρουν. Γι’ αυτό και η πρεμούρα με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα 50 δις.
Εάν δε προσέξετε καλά το κείμενο της συνόδου θα δείτε ότι σύντομα στις αποφάσεις για τους φτωχούς, χρεωμένους και μη ανταγωνιστικούς λαούς της Ευρώπης, λόγο δεν θα έχουν  μόνο τα συλλογικά όργανα της Ε.Ε. αλλά και οι χώρες που έχουν δανείσει τις άλλες. Και απέναντι στις οποίες, οι δανεισμένοι θα είναι υπόλογοι, ενώ πιθανόν να χρειαστεί να αναθεωρούμε και τα όσα έχουμε συμφωνήσει.
Το πρόβλημα με τις αποφάσεις των προηγουμένων ημερών είναι λοιπόν ότι η Ελλάδα σε αντάλλαγμα για το ότι δεν θα αφεθεί να πτωχεύσει, θα πρέπει να πληρώσει ΟΛΑ όσα χρωστάει. Και τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι γλυτώσαμε 6 δις. είναι περισσότερο λογιστικά τερτίπια.
Αν σκεφτείτε ότι το 2014, δηλαδή ότι την πρώτη χρονιά που θα βγαίναμε υποτίθεται από το μνημόνιο πρέπει να δώσουμε πάνω από 60 δις. για κεφάλαια και τόκους καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Ποιος θα μας τα έδινε, οι αγορές; Όχι βέβαια.
Οπότε αυτό που προτιμήθηκε είναι να τα πάρουν οι ίδιοι οι Γερμανοί (άντε ας τους πούμε Ευρωπαίους) για λογαριασμό μας και να μας τα δίνουν, με αντάλλαγμα τη διασφάλιση του μηχανισμού αποπληρωμής και τη δέσμευση κρατικών πόρων (αποκρατικοποιήσεις) ως έναντι. Μόνο που έτσι, σιγά σιγά μπαίνουμε στο μεγαλύτερο γύψο από την περίοδο της Απελευθέρωσης, και δεν το έχουμε καν καταλάβει…

Παιδί, το περιβόλι μου

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
Όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.

Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.

Κι άν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι’ όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.

Γίνε οργοτόμος ,φυτευτής , (γίνε) διαφεντευτής.

Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !,
ξεσπέρμεψέ το , χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.

Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα


Φυσικα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον ΓΑΠ  και την ληστροσυμμορια του......

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές στην Ελλάδα: Όταν μιλούν για νίκες οι μανδαρίνοι της εξουσίας και τα προπαγανδιστικά τους μαντεία υπάρχουν οδυνηρές ήττες και ηχούν οι καμπάνες νέων συμφορών.

Όσο πιο θορυβωδώς θριαμβολογούν τόσο και πιο βάρβαρες θα είναι οι επερχόμενες συμφορές.

Θυμάστε πώς παρουσίαζαν το «λάκκο των λεόντων» (ΕΕ): Σαν παραδεισένιο όνειρο!!!

Πάντα την κόλαση την εμφανίζουν σαν όνειρο προς υλοποίηση…

Θριαμβολογεί και τώρα η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τα καθεστωτικά προπαγανδιστικά μαντρόσκυλα για μεγάλη νίκη στις Βρυξέλλες!!!

Εμφανίζουν τα «συμφωνηθέντα» σαν διέξοδο σωτηρίας, ενώ αυτά είναι χαλύβδινες αλυσίδες γύρω από την επέκταση, τη διάρκεια και ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση της καταστροφής…

Παγιώνονται νέες συμφορές για την Ελλάδα και τους λαούς της Ευρώπης και το καθεστωτικό ψεύδος εμφανίζει, όπως πάντα, την κόλαση (τις νέες συμφορές), σαν όνειρο προς υλοποίηση!!!


Η Ελλάδα «πακετάρεται» μέσα σε ένα βαγόνι που τρέχει πάνω στις ράγες μιας διαρκούς πτώχευσης, «επιμήκυνσης» της «ελεγχόμενης» αλυσίδας της χρεωκοπίας, και οι κυβερνητικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΕ και των διεθνών αρπακτικών μιλούν, με θράσος και αναίδεια απίστευτη, για ευρωπαϊκές αποφάσεις «διάσωσης».

Αυτό που θριάμβευσε είναι η πυγμή των ισχυρών και κυρίως της Γερμανίας.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα «επιτεύγματα» τα οποία εμφανίζουν σαν νίκη;

1). Επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ: Επιμήκυνση της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ «ελεγχόμενης πτώχευσης και χρεωκοπίας» μέχρι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας και την τελεσίδικη προτεκτορατοποίησή της!!!!

2) Μειώνεται το επιτόκιο από 5,8% σε 4,8%: Μια τρύπα στο νερό...


Το χρέος των 110 δις, με την επιμήκυνση θα μεγαλώνει. Δηλαδή η σπειροειδής αλυσίδα (φαύλος κύκλος) του χρέους θα συνεχίζει ανοδικά!!!!

3) Θα δανείζεται η χώρα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν. Δηλαδή νέο χρέος με μεγαλύτερο επιτόκιο για εξόφληση του παλιού.

Εδώ αποκρύπτεται επιμελώς τούτο: Ο δανεισμός από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετατρέπει το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, σε ενυπόθηκο χρέος προς τα ισχυρά κράτη της ΕΕ.


Δηλαδή με απλά λόγια η Ελλάδα μπαίνει στο σφυρί…

4). Υπάρχει ακόμα μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ που και αυτή αποκρύπτεται επιμελώς. Το ακριβό αντάλλαγμα του «θριάμβου»: Η πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ!!!!!

Επικερδείς ΔΕΚΟ θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών.

5) Υιοθέτηση του Συμφώνου Σταθερότητας και υποταγή σε αυτό.

Αυτό σημαίνει: Σταθερή και διαρκής λιτότητα, εντατικοποίηση της καταλήστευσης και ολική αποδόμηση των λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και παγιοποίηση της ΚΑΤΟΧΗΣ μας στα διεθνή κέντρα εξουσίας.

το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», που μετονομάστηκε σε «Σύμφωνο για το Ευρώ», το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση αποτελεί την πιο ολέθρια και μοχθηρή επιλογή των αρπακτικών της ΕΕ.: Είναι ένα πάγιο και διαρκές «Ευρωμνημόνιο»!!!

Οι δήμιοι λοιπόν μας πέρασαν και άλλες χαλύβδινες αλυσίδες και θριαμβολογούν…

Και αυτό τον «θρίαμβο» ευθέως ή εμμέσως, πλαγίως ή ταχυδακτυλουργικά τον στηρίζουν (!) όλα τα καθεστωτικά κόμματα.

Η ΝΔ ένθερμος οπαδός του Συμφώνου της Ανταγωνιστικότητας (Ευρωμνημόνιο διαρκείας) κρύβεται πίσω από την αντιπολιτευτική ρητορεία κατά του Μνημονίου.


Μέγιστη απάτη: Κτυπά το Μνημόνιο (πιστό αντίγραφο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας) και είναι υπέρ ενός ευρωμνημονίου διαρκείας (Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας)!!!!

Το κεντρικό ταχυδακτυλουργικό τρικ της ΝΔ είναι τούτο: Η δαιμονοποίηση του χρέους!

Η ΝΔ, σκόπιμα παρουσιάζει την καπιταλιστική κρίση σαν «κρίση χρέους». Έτσι παρακάμπτει, με σάλτο, το «λάκκο των λεόντων» (ΕΕ), και εναποθέτει και η ίδια τη «σωτηρία» στα «Σύμφωνα Ανταγωνιστικότητας» του «λάκκου των λεόντων».

Από την άλλη, στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως το πακέτο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτή η αξιοποίηση (σ.σ. της δημόσιας περιουσίας) πράγματι πρέπει να γίνει»!!!

Διεκδίκησε μάλιστα την πατρότητα της πρότασης για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, παραπέμποντας στην ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο τον περασμένο Ιούλη.

Διαχωρίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με μια άλλη ταχυδακτυλουργία:

«Η διαφορά μας ήταν ότι το μεν ΠΑΣΟΚ μίλαγε για πώληση, μίλαγε για ξεπούλημα, για πώληση των ασημικών, κι εμείς μιλάγαμε για αξιοποίηση» (και ο ΓΑΠ τα ίδια λέει)...

Η πολιτική, συνεπώς, της ΝΔ είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτήν των κυβερνητικών ανδρεικέλων. Τα δύο αυτά κόμματα διαφέρουν μόνο στις λεκτικές αποχρώσεις της απάτης και στη θέση που βρίσκεται το καθένα: Ως αντιπολίτευση μπορεί να ρητορεύεις ανέξοδα…

Καθεστωτικά διαχειριστική είναι και η «αριστερή» ρητορική αντιπολίτευση του ΣΥΝ.

Και αυτή η καθεστωτική «τσόντα» δαιμονοποιεί το χρέος, με το τέχνασμα της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Χρέους!!!

Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους» είναι το νέο τρικ με το οποίο η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες «αριστερίστικες» ποικιλίες (μέχρι χθες μιλάγανε για άρνηση πληρωμής του χρέους), προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στη βολική συζήτηση, για την κυβέρνηση και το καθεστώς, περί διαχείρισης του χρέους που δημιούργησε το καθεστώς με την πολιτική του και τώρα προσπαθεί να το διαχειριστεί προς όφελός του.

Οι «αριστερές» ταχυδακτυλουργίες εξαπατούν πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Δαιμονοποιούμε το χρέος που δημιούργησε το σύστημα της ληστείας και των αρπακτικών της ΕΕ, (το αποδεχόμαστε δηλαδή και το νομιμοποιούμε) και ζητάμε «Λογιστικό Έλεγχο» για το τυχών «παράνομο» χρέος!!!!

Εδώ δεν πρόκειται περί πολιτικής αφέλειας, αλλά συνειδητής «αριστερής» απάτης, στην υπηρεσία του συστήματος, της ΕΕ και των διεθνών μαφιών του χρήματος…

Αντί τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος να ΑΡΝΗΘΟΥΝ το χρέος που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και να κατεβάσουν το λαό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στο δρόμο προτείνουν στα αφεντικά τους την καραμέλα απάτης του λογιστικού Ελέγχου του Χρέους: Κούφιες και ουτοπικές, αλλά ηχηρές φλυαρίες, που εξαπατούν τους αφελείς…