Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Εμπρος στον δρομο που χαραξε ο αρχηγος τους...Αυτο δεν ειναι πια κολοτουμπα ...ειναι βουτια απο 10.000 ποδια και συνεχομενα τριπλα λουπ στον αερα ....Τι Κομανετσι και σαχλαμαρες ο ανθρωπος εκανε την κολοτουμπα επιστημη,σε τετοιο βαθμο που καταντησαν πλεον γελοιοι.Αλλα γιατι παραπονιετε ο Φυρερ δεν καταλαβα; Ηταν ο πρωτος διδαξας.Αγαπητε Καρατζαχιτλερ οτι τους εμαθες αυτα εφαρμοζουν γιατι ενοχλησε;Η αληθεια ειναι οτι εισαι καλος δασκαλος αλλα και αυτοι πρεπει να το παραδεχτεις ειναι καλοι μαθητες διαβασμενοι οχι σαν τον αλλο τον Χρυσοχοιδη που τον πιασαμε αδιαβαστο μια κολοτουμπα πηγε να κανει και εκεινος και τα εκανε σκατα ...Δεν το εχει παιδι μου δεν καθισε να κανει καποια ιδιαιτερα μαθηματα που του ειπες. Τωρα βεβαια ισως του ζητησες πολλα και δεν αντεχει το βαλαντιο του σαμπως και αυτος πως νομιζεις οτι ζει; με την πενιχρη βουλευτικη του αποζημιωση και τον υπουργικο του μισθο.Τι να κανει ο ανθρωπος κλεφτης να γινει πως να τα βγαλει περα;Εκεινος ομως που πραγματικα παρακολουθησε τα μαθηματα και απεδειχθη αξιος συνεχιστης σου ειναι ο Αντωνιος οχι εκεινος της Κλεοπατρας ο γνωστος Αντωνιος ο αντιμνημονιακος γνωστος και ως Σφουγγαρακης η Κομανετσης.Το να εχει τοσα πολλα παρατσουκλια μου προξενει εντυπωση συνηθως τοσα πολλα ονοματα εχουν η οι γαλαζοαιματοι η οι εγκληματιες για γαλαζοαιματος δεν μου κανει.Αυτος που λες αγαπητε Καρατζαχιτλερ σε ξεπερασε περασε σε αλλη διασταση εκανε την κολοτουμπα επιστημη ασε που ακουγεται οτι συντομα θα κυκλοφορησει και βιβλιο με τιτλο "Η επιτομη της κολοτουμπας στο πολιτικο γιγνωσθε της Ελλαδας" εκδοσεις Γεωργιαδη φυσικα και απο οτι λεγεται θα το προλογισει ο Αδωνης με βοηθο συνομιλητη τον πανεξυπνο αδελφο του Λεωνιδα βραβευμενο λεκτορα του πανεπιστημιου της Ζουαζιλανδης και επιτιμο πρυτανη του πανεπιστημιου πολιτικων επιστημων των νησων Βανουατου..Δεν ξεχναμε δε και τον ετερο Καππαδοκη της παρεας τον γνωστο Μακη τον Τσεκουρατο ο οποιος ως γνωστον θεωρειται εξπερ στην τεχνικη του χειρισμου των τσεκουριων τωρα πλεον προσπαθει και αυτος να παρει το διδακτορικο του στην κολοτουμπα με την βοηθεια του νεου του μεντορα του Αντωνιου του αντιμνημονιακου.Αυτο ειναι λοιπον το τριο στουτζες της Ελληνικης πολιτικης σκηνης συντομα θα αρχισουν και οι παραστασεις στο Εθνικο Τσιρκο εναντι της Πλατειας Συνταγματος ..Μην χασετε το υπερθεαμα καθημερινα δυο παραστασεις ..Γενικη εισοδος 6 αυγα 1 κιλο γιαουρτι (προβειο κατα προτιμηση) και 2 κιλα ντοματες ....

Με τσεκούρια και μπουμπούκια


Ουρές για ένα κομμάτι κρέας. Ουρές για ένα κιλό πατάτες. Ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Ουρές για μια βεβαίωση. Ουρές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αποτυχίας.

Τριτοκοσμικές εικόνες λένε τα δελτία. Συγγνώμη αλλά σε μια τριτοκοσμική χώρα τι εικόνες θα βλέπαμε;

Όταν το χρέος ήταν στο 120% δεν μπορούσε η Ελλάδα να το εξυπηρετήσει και μπήκε στο μνημόνιο. Το 2020 το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με την τρόικα θα είναι στο 129%.

Το 120% ξεχάστε το. Ήταν πρόβλεψη του προηγούμενου πεντάμηνου. Μέχρι το τέλος του 2012 η πρόβλεψη θα λέει ότι  το χρέος θα φτάσει στο 135% του ΑΕΠ.

Και κατά το 2065 θα μπορέσει να γίνει βιώσιμο.

Χρειάζονται περισσότερα δις να μας δανείσουν. Όπου με τα νέα δανεικά να έχουμε μικρότερο χρέος. Παράλογο;

Έλα μωρέ, λεπτομέρειες.
Έτσι οι σωτήρες μας συνεχίζουν να μας σώζουν. Προσφέροντας το ταμείο της χώρας στην τρόικα.

Η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα με αέρα κοπανιστό. Τα μόνα χρήματα που θα περισσεύουν για την χώρα θα είναι αυτά που θα αρκούν για να πληρώνονται οι πολιτικοί. Άντε και για καμιά λαμογιά.

Η λογική της τρόικας λέει: δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να μας πληρώνετε τους τόκους και τα δάνεια. Οπότε θα έχουμε εμείς στα χέρια μας το ταμείο της χώρας και θα τα παίρνουμε μόνοι μας.

Οπότε με τα ρέστα θα πληρώνουμε μισθούς (χαχαχα), συντάξεις (χαχαχα), παιδεία (χαχαχα), υγεία (χαχαχα)… αλλά τα ράφια στα σούπερ μάρκετ θα είναι γεμάτα.
 
Η μοναδική λύση που μας πρόσφεραν με αντάλλαγμα τον θάνατο των Ελλήνων, όπως ήταν γνωστό από...


την πρώτη στιγμή είναι αποτυχημένη.

Τι θα μας μείνει; Μια κοινωνία σε αποσύνθεση, ανεργία μεγαλύτερη και από αυτήν που θα είχαμε σε ορίτζιναλ πτώχευση, εργασιακή ζούγκλα, μισθοί Βουλγαρίας, συντάξεις ανύπαρκτες, και όλη η δημόσια περιουσία στους δανειστές μας.

Εύγε παλικάρια…

Τσεκούρια και μπουμπούκια στην γαλάζια πολυκατοικία. Άνευ άλλων σχολίων…

Πλατφόρμα ο κλαψιάρης Ανδρέας, πλατφόρμα η όψιμα αντιμνημονιακή Κατσέλη. Από πλατφόρμες καλά πάμε. Ψηφοφόρους θα έχουν;

Διαγραφέντες νεοδημοκράτες ψάχνουν γέφυρες για να επιστρέψουν στο μαντρί. Είναι γλυκιά η βουλευτική καρέκλα. Είπαμε πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας και μετά το προσωπικό. Εξάλλου είναι υπηρέτες του λαού.

Οι πασόκοι έχουν ένα αποκούμπι. Την υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά ντρέπεται να το πει. Οι νεοδημοκράτες τι αποκούμπι θα βρούνε;

Ποιος είναι ο Σόϊμπλε, αναρωτήθηκε ο «όλα τα υπογράφω» που παριστάνει τον εγγυητή του Συντάγματος.

Την ίδια απορία είχε και ο Σόϊμπλε. Ποιος είναι ο Παπούλιας αναρωτήθηκε.

Εκλογές θα γίνουν όταν το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. Δηλαδή ο Σόϊμπλε και οι Μερκοζί.

Την εθνική μας υπερηφάνεια δεν την διαπραγματευόμαστε. Εκτός και αν σωθεί καμιά τράπεζα.

Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος. Δεν νιώθεις ένα κενό τώρα; Μα, ο Παύλος; Ο άρχοντας; Που βαδίζουμε κύριοι; Τι κοινωνία δημιουργούμε;

Ρεζίλι γίναμε για άλλη μια φορά στον πλανήτη. Τα διεθνή ΜΜΕ έδειξαν το πρόσωπο του Παπαδήμιου, του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή και του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη την ώρα που τράβαγαν τις κόκκινες γραμμές. Ενδιαμέσως, αντί διαφημίσεως, έδειξαν τις πιρουέτες του πρώτου διδάξαντα, του Τσε Καρατζαφέρ.

Τα χρέη των κομμάτων σωτηρίας θα μείνουν απλήρωτα. Μιλάμε για 230 εκατομμύρια. Όσο είναι δηλαδή το κόψιμο των συντάξεων, των επικουρικών και άλλων εθνοσωτήριων μέτρων που έχουν τυλιχθεί με κόκκινες γραμμές και μπεζ καρδούλες.

Αλλά μην γκρινιάζουμε. Δεν φτάνει που μας έσωσαν να ζητήσουμε και τα ρέστα για τα μαγαζάκια τους; Και από πού θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι σωτήρες μας;

Έχω ένα χρέος κάπου 3000 ευρώ. Στην αρχή σκέφτηκα να φωνάξω τους σωτήρες μου για να το επαναδιαπραγματευτώ. Τελικά το σκέφτηκα. Θα μου έφταναν το χρέος στις 10000 και 3 πράσινα άλογα με κόκκινο φιόγκο στα αυτιά.

Και άντε να βρεις φιόγκο μετά…

Ένα άρωμα ξεχύνεται από την Συγγρού. Άνθισαν τα μπουμπούκια.

Ο Αντώνης Σφουγγαράκης κατάφερε να κάνει την ΝΔ Πολιτική Άνοιξη και με τα μπουμπούκια που μαζεύει θα την μετατρέψει σε ΛΑΟΣ.

Τουλάχιστον ο μπουμπούκος και ο τσεκουράτος δεν θα έχουν πρόβλημα και δεν θα ζαλιστούν από τις κωλοτούμπες. Έχουν συνηθίσει από τον προηγούμενο αρχηγό τους.

Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό είναι στο 11%. Τώρα που θα γίνει 3-4 κομμάτια πως θα μοιράσουν την πίτα;

Βλέπω τον Μπένι να τσακώνεται με τον Πάγκαλο για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι.

Άντε σωθήκαμε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα βλέπουμε.

Μικρός Φωκίων

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ.Η Ρεγγίνα Βάρτζελη (κολλητή του Γιώργου) βγήκε στη σύνταξη και διορίστηκε στη Βουλή!!!

Πριν από τρεις μήνες συνταξιοδοτήθηκε και πριν από τρεις μέρες βρήκε αμέσως δουλειά: διορίστηκε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή...

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου – η στενότερη ίσως συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-, είναι μια τυπική πρωταγωνίστρια σε ένα κράτος που αρνείται πεισματικά να περιορίσει τις δαπάνες του, φορτώνοντας όλα τα «βάρη» στους πολίτες.

Ο προκλητικός διορισμός της έγινε...
πριν από λίγες μέρες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη –δεξί χέρι του τέως πρωθυπουργού-, αφού πρώτα «κλείδωσε» τη συνταξιοδότησή της ύστερα από τριάντα πέντε χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, διορίστηκε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου 2011 συνταξιοδοτήθηκε από το ΥΠΕΞ ύστερα από 35χρονη επαγγελματική θητεία και στις 9 Φεβρουαρίου 2012 διορίζεται στη Βουλή, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Φεβρουαρίου 2012

Από τον Νοέμβριο
Ήδη, από τον Νοέμβριο του 2011, η Ρεγγίνα Βάρτζελη ήταν συνταξιούχος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2006.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (γερμανικά: Wolfgang Schäuble), γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου 1942 στο Φράιμπουργκ, είναι Γερμανός πολιτικός, κορυφαίο στέλεχος της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). Είναι ο σημερινός Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών της χώρας, στα πλαίσια της Δεύτερης Κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ. Βετεράνος της γερμανικής πολιτικής, ο Σόιμπλε έγινε πρώτη φορά μέλος της ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης το 1984, και στο παρελθόν διετέλεσε Αρχηγός της Καγκελαρίας, Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων, και Υπουργός Εσωτερικών.
Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Αμβούργου, και το 1971 έλαβε το διδακτορικό του στη Νομική. Έχει εργαστεί ως εφοριακός και κατόπιν ως δικηγόρος.
Η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Αποτελεί μέλος του Κοινοβουλίου (Bundestag) από το 1972. Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης του Χέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγγελαρίας, κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε και πάλι Υπουργός Εσωτερικών κατά την πρώτη θητεία της Μέρκελ μεταξύ των ετών 2005 και 2009.
Στις 12 Οκτωβρίου 1990 έγινε απόπειρα δολοφονίας του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ο Σόιμπλε τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να χάσει τη λειτουργία των κάτω άκρων.
Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ίνγκεμποργκ Σόιμπλε από το 1969. Το ζεύγος έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Κριτική [Επεξεργασία]

Στην πατρίδα του, ο Σόιμπλε έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003. Επίσης, ο Σόμπλε είναι υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. Σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και ζήτησε τα ακόλουθα: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας.[1]
Στην Ελλάδα αλλά και γενικά στην Ευρώπη, ο Σόιμπλε έχει δεχθεί κριτική για τη στάση του στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, καθώς επιμένει σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας.

ΤΑ ΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ



1. Πάρτε ένα νέο. 

2.Θάψτε την γειτονιά του στο τσιμέντο και διαλύστε με ατελείωτες ώρες εργασίας την οικογενειά του.
3.Πείτε του ότι ζει σε μια ανταγωνιστική καπιταλιστική κοινωνία, ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ, ότι αντικειμενικός στόχος της γνώσης είναι η βαθμοθηρία και σχεδιάστε ένα πρόγραμμα εντατικής μελέτης και πάσης φύσεως δραστηριοτήτων ( προς θεού όχι παιχνίδι!) και αφήστε τον να φτάσει ψηλά...4.Την κατάλληλη στιγμή του σκάτε το παραμύθι, οτι βεβαίως πτυχία και μεταπτυχιακά δεν αξίζουν μια, καθώς η κοινωνία που νόμιζε εξορθολογισμένη και καπιταλιστική είναι στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο μεταλλαγμένο όπου ο ατομισμός, η μοναξιά και η ανασφάλεια προσιδιάζουν στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά παράλληλα μια καθυστερημένη οθωμανική πολιτική τάξη που αναπαράγεται με ρυθμούς τρωκτικών προωθεί συστηματικά κόρες, γιους και ανήψια σε κάθε θέση όχι μόνο εξουσίας, αλλά και απλής εργασίας.
5.Ενημερώστε τον ακόμη ότι εκτός απο την ανεργία, στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού, της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, τα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα έχουν ξεπουληθεί, ήδη από την εποχή της εφηβείας του-προκειμένου να περισωθούν τα αντίστοιχα δικαιώματα των μεγαλυτέρων,ότι πλήθος ρατσιστικών νόμων έχουν ψηφιστεί που τον εντάσουν στους "νεοεισερχόμενους" στην αγορά εργασίας ( με χειρότερο μισθό, ασφάλιση, ωράριο κλπ.), κι ότι πιθανότατα θα ζήσει χειρότερα από τον πατέρα του.
6. Αν και παραζαλισμένος από τα παραπάνω καταφέρει τελικά να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει ή να εξεγερθεί, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! Καλέστε σε συστράτευση όλες τις προηγούμενες γενιές, γεμίστε την τηλεόραση με νουνεχείς διαμορφωτές της κοινής γνώμης που θα βρίζουν και θα συκοφαντούν ολημερίς τον "τολμητία νέο"- και που βεβαίως θα συγκλίνουν τα άσπρα σοφά κεφαλάκια τους στην ομόθυμη και διαχρονική διαπίστωση "περί κατάντιας των νέων", ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στείλτε τα ΜΑΤ να συνεφέρουν τον "αχάριστο ταραξία" που μεγάλωσε "μέσα στην αφθονία και την άνεση" κι όμως επιμένει να υπερασπίζεται τα εκπαιδευτικά και εργασιακά του δικαιώματα... ( "όλα τα έχει το παλιόπαιδο" η μερική απασχόληση και η μαυρη εργασία τον πείραξαν; )
7.Είναι η στιγμή να τοποθετήσετε το φυτίλι. Τα υλικά είναι άφθονα. Επιλέγεται το χρώμα της αρεσκείας σας. Φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, περιθωριοποίηση, ομόλογα, χρηματιστήριο, οικονομική κρίση, διαφθορά σε πράσινο και μπλε χρώμα. Σε κόκκινο....κοκκινο...

Κόκκινο όπως Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΥ.
8.Τοποθετείτε την "βόμβα" στην βιτρίνα του καταναλωτισμού, ανάψτε τα φώτα, στήστε τις κάμερες, η ώρα είναι 8:00, η ενημέρωση ξεκινά...
9........
10...ΜΠΑΜ!

Συγχαρητήρια μόλις κατασκευάσατε και τοποθετήσατε μια "βόμβα μολότοφ"!-αν και 60 χρονών τα καταφέρατε τέλεια. Συνεχίστε!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΕ!! ΣΕ ΟΛΑ!!!



Ευτυχείτε, συνέλληνες.
199 εξυπνότεροι, σοφότεροι και υπευθυνότεροι από μας, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και σώσανε τη χώρα από τη Δραχμή, η οποία με το κυνηγετικό μαχαίρι στα δόντια ήταν έτοιμη να εισβάλει από τα παράθυρα και να βιάσει τις γιαγιάδες μας, να χέσει στο σύνθετο και να φάει και την τελευταία πάστα που είχε μείνει στο ψυγείο.

Επίσης μας γλυτώσανε από την άτακτη χρεωκοπία, γιατί από την άλλη έχουμε οφθαλμοφανώς γλυτώσει χάρη στο Μνημόνιο 1, το Μεσοπρόθεσμο, και όλα τα ενδιάμεσα, τα οποία ήταν όλα σωτήρια, ήταν όλα “αυτό η γρήγορος πλην βασανιστικός θάνατος”, και ήταν όλα όπως βλεπουμε επικώς αποτελεσματικά.
199 ευεργέτες του Εθνους λοιπόν κλείσανε τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού, και (κόντρα στις εύκολες κορώνες αυτών που αρέσκονται να χαϊδεύουν αυτιά πηδώντας από ψηλές ταράτσες ή από την άνεση του αφορολόγητου χαρτόκουτού τους) πράξανε το αυτονόητα σωστό, τόσο αυτονόητα και τόσο σωστό, που χρειάστηκε να επιστρατευτεί κομματική πειθαρχία μέσα και πούτσος και ξύλο έξω για να το φερμάρουνε στο λαό που δε νογάει ποιό είναι το καλό του, αλλά ευτυχώς πλέον κανείς δεν τον ρωτάει.
Σας ευχαριστούμε, 199. Θα σας θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη, και (βάστα τοίχο, θα λαϊκίσω γερά) τώρα που σώσατε το γάλα των παιδιών μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για λιπαντικό.
199 φορές.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΛΙΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ



 ...

Αυτή η περίπτωση έχει κουράσει λίγο τον κόσμο με τους αγώνες της για τη “σωτηρία” της χώρας
Κι αυτός δεν είναι τελείως απαραίτητος, συνέχεια χάνει το πορτοφόλι του με το “ΟΧΙ”, τα ραντεβού με την Ιστορία, πασαλείβει τις φρεσκοβαμμένες κόκκινες γραμμές, χάνει το 1/4 της κοινοβουλευτικής ομάδας του… της Κυβέρνησης Συνεργασίας
Να κρατήσομε μόνο το συνεπή τεχνοκράτη, τον άνθρωπο το Παπαδήμιο και τον Παπουτσή που κάναν την Κυριακή το βράδι τη δουλειά τους υπό το φως των εμπρησμών…ο δρόμος είναι ανοιχτός…
Απο:http://wwwaristofanis.blogspot.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ........

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ (προς τους 60 προέδρους Νομαρχιακών Διοικητικών Επιτροπών της ΝΔ /ΝΟΔΕ») : «Αν έκανα πίσω, ως προς τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το μνημόνιο, τι πρωθυπουργός θα γινόμουν;»
Και ποιος σου ειπε φιλτατε Τρελαντωνη οτι θα γινεις πρωθυπουργος;Μηπως υπονοεις πως τα ειχατε συμφωνημενα ολα με τον πρωην συμμαθητη εκ Βοστωνης και απλως επρεπε να παιχτει μια θεατρικη παρασταση προς τους ιθαγενεις ουτως ωστε να δεχτουν τα παντα αδιαμαρτυρητα;
Δηλαδη αγαπητε Σφουγγαρακη αντε ειδαμε ενα καλαμι και το καβαλησαμε ;Πως θα γινεις πρωθυπουργος βρε παπαρα;Με προσον την προσηλωση σου στις αρχες και τις θεσεις σου;Που αλλαζεις θεσεις καθε λεπτο ξεκινησες ως Μεγας Αντωνιος ο Αντιμνημονιακος και κατεληξες το σουργελο του αλλου βλακα του Γιωργακη του συμμαθητη σου  και του υπαλληλου της τροικας Παπαδημου συντομα σε βλεπω στο Βερολινο ως γελωτοποιο της αυτου μεγαλειοτητας Αυτοκρατειρας Ανγκελας Μερκελ της ξεκολιαρας.
Σε εχουν παρει στο μεζε ολοι βρε βλακα σε δουλευουν μεχρι και ο μαγος της κολοτουμπας ο Γιγας Καρατζαχιτλερ πηρε ειδηση τι σκαρωνεις με τον αλλο ηλιθιο και την κοπανησε και σου αφησε πισω και τα δυο βαριδια του κομματος του να τα εχεις να τα χαιρεσε .Δεν πηρες ειδηση οτι παει να αποκοπει απο την φασιστικη δεξια γιατι του μπηκε σφηνα εκεινη η μυξα η διασταυρωση θυληκου μπαμπουινου με τον Χιτλερ ο γκαουλαιτερ  Φον Μιχαλολιακος και προσπαθει να γινει η λαικη δεξια τυπου ΕΡΕ.Ετσι ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια να ξεφορτωθει τα δυο προβεβλημενα φασιστοειδη που υπουργοποιησατε εσυ και ο αλλος πανηλιθιος και λεω πανηλιθιος γιατι τον τιτλο του ηλιθιου τον εχεις εσυ και  ετσι να τσιμπησεις το δολωμα και να τους φορτωθεις εσυ.Τωρα βεβαια για να αυτοπροσδιοριζεσαι ως μελλοντικος πρωθυπουργος της χωρας σημαινει οτι καποια δοσοληψια εγινε κατω απο το τραπεζι αλλα εσυ βιαστηκες και τα ξενερωσες ολα γιατι οπως λεει και ο σοφος λαος "η πουτανα θελει να κρυφτει αλλα η χαρα δεν την αφηνει" ετσι λοιπον και εσυ.....
Απλως αγαπητε Αντωνιε Κομανετσι μην κανεις τετοια ονειρα και συνελθε προσγειωσου στην πραγματικοτητα γιατι παραπανωapo 11% δεν προκειται να παρεις οποτε τα ονειρα για πρωθυπουργιλικια να τα ξεχασεις

Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα χθεσινά επεισόδια είναι ξένος!

Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα χθεσινά επεισόδια είναι ξένος! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγσεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!
Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο ρόλος των αλλοδαπών ταραξιών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί στο "μακρύ χέρι" των πάσης φύσεως ξένων μυστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνα. Κάτι που είχε τονίσει και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, αλλά και χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ηλικιακά οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι σαράντα ένας είναι από 19 έως 29 ετών, οι είκοσι επτά είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι από 40 και άνω.
Σε ότι αφορά το επάγγελμά τους δήλωσαν:
- δέκα πέντε άνεργοι,
- τέσσερις φοιτητές,
- δύο μαθητές,
- ένδεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι,
- δύο ελεύθεροι επαγγελματίες,
- ένας καθηγητής,
- ένας ασκούμενος δικηγόρος
- ένας αυτοκινητιστής,
- ένας σκηνοθέτης
- δύο οικοδόμοι
Τριάντα εννέα δεν δήλωσαν επάγγελμα και μέσα σε αυτούς ήταν και οι ξένοι. Στην κατοχή των ξένων βράθηκαν μαχαίρια, χάρτες του κέντρου της Αθήνας, υλικό ασύρματης επικοινωνίας (από τις 4 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι είχαν σταματήσιε να μιλάνε στα κινητά μεταξύ τους!).
Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι τους είχαν πλησιάσει "κάποιοι" και τους είχαν πει ότι θα γίνουν επεισόδια και θα είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τα μαγαζιά. Μάλιστα τους είχαν δώσει και προσημειωμένους χάρτες, αλλά και κουκούλες! Τις βόμβες μολότοφ τις έφτιαξαν μόνοι τους ή τους τις έδωσαν ομοεθνείς τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες «κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαρειάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες».
Ζημιές προκλήθηκαν σε 29 υποκαταστήματα τραπεζών (εμπρησμοί και φθορές σε Α.Τ.Μ, υαλοπίνακες, ρολά, μάρμαρα), σε 71 καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά καθώς και στο εσωτερικό τους) ενώ σε τριάντα από αυτά σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων. Ακόμη σε ένα κτιριακό συγκρότημα καταστημάτων - κινηματογράφου υπήρξε εμπρησμός, σε τρία δημόσια κτίρια και σε πέντε κτίρια γραφείων φθορές στις εισόδους τους, σε τρία ξενοδοχεία φθορές στα μάρμαρα εισόδων τους και σε ένα κινηματογράφο θραύση τζαμαρίας.
Επίσης προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς του Μετρό, φωτεινούς σηματοδότες, κολώνες φωτισμού του Δήμου, εκδοτήρια εισιτηρίων, μάρμαρα κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.
Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των επεισοδίων: «Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά εκατόν εννέα αστυνομικοί. Επίσης κάηκαν τρεις υπηρεσιακές μηχανές και υπέστησαν φθορές άλλες είκοσι».
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ με καρφιά, ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ όπως αποδείχτηκε σκοπός τους ήταν η καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών ώστε να αναγκάσουν την Αστυνομία να αποσύρει τις δυνάμεις της από κυβερνητικά κτίρια για να τα καταλάβουν με έφοδο και να τα πυρπολήσουν ολοκληρώνοντας ένα σκηνικό αποσταθεροποίησης της χώρας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008.
Στις λεηλασίες συμμετείχαν χούλιγκαν και αλλοδαποί ενώ σημειώνεται ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν εντοπιστεί στα γήπεδα να προκαλούν ταραχές. Όπως ανέφεραν πηγές η σφοδρότητα των συγκρούσεων ξεπερνά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ 2008 ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ημ. Δημοσίευσης : 09/12/2008 01:00
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στη δημοκρατία μας, η ευθύνη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ανήκει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην πολιτεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στον πρωθυπουργό όμως πάλι «φταίνε κάποιοι άλλοι». Και αυτό τη στιγμή που όλοι οι πολίτες αισθάνονται ότι η κυβέρνησή του δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των ιδίων και των οικογενειών τους, δεν προστατεύει τις περιουσίες τους, και βέβαια δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Αντίθετα, απέναντι στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ηγεσίες τους έχουν επιδείξει την απαραίτητη ευθύνη, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πράξεις βίας, και υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τα αυτονόητα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη, και ειδικά της νέας γενιάς.
Η «ενότητα» συνεπώς την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός δεν επιβάλλεται. Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εδράζεται σε αρχές και κανόνες και κατακτιέται μαζί με την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Και βεβαίως, η «νομιμότητα» δεν διασφαλίζεται με νέους πυροβολισμούς «στον αέρα» όπως αυτούς που είδαμε απόψε.
Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε και με τις σημερινές του δηλώσεις ότι, ο ίδιος και η κυβέρνησή του ευθύνονται για την γενικευμένη κρίση που βιώνει η χώρα, η Ελληνική κοινωνία.
Η δημοκρατία όμως δεν έχει αδιέξοδα, και σύντομα ο λαός θα δώσει τη λύση στη σημερινή κρίση.


Αυτα τα ελεγε  το 2008 για τα επεισοδια στην Αθηνα τωρα μουγγα στην στρουγγα το πολιτικο ποντικι .
Αλλα ειναι διαφορετικο να τρως ξυλο απο γαλαζια ΜΑΤ και διαφορετικο απο πρασινα ποσο περισσοτερο οταν ειναι γαλαζοπρασινα....
Τις τρως με εναν αερα εθνικης συναινεσης ακομα και τα χημικα εχουν αλλη αισθηση και γευση...
Παντως αυτοι που καιγανε εχτες ηταν οι ιδιοι δεν ειναι ουτε πρασινοι ουτε γαλαζιοι ειναι μαυροι καταμαυροι σαν τις ψυχες και τα μυαλα που κουβαλανε αν εχουν...
Εν κατακλειδι θα βγειτε να κανετε τωρα καμμια δηλωση εσεις η καποιος αλλος μεγαλοσχημος κυβερνητικος παπαρας δεν νομιζω τωρα συγκυβερνατε σε ποιον να ριξετε την ευθυνη ....
Ουστ απο εδω πολιτικα σκουλικια.....
Οσο για τον μεγαλο αγωνιστη του πολυτεχνειου και νυν υπουργο ΠΡΟ.ΠΟ  εχει τουλαχιστον την ευθιξια να παραιτηθει;Δεν το νομιζω γιατι μαλλον πρεπει να φταιει τωρα ο Συριζα το ΚΚΕ  ο Μικης  η μηπως φταιει ο  Χατζηπετρης ;

Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη... "

Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.
Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες  που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή  περιοριστικό  ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.
 
Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".

Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.
Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.
Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!
Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;
Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;
Γιατί πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας; Αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι; Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; Και τι εννούμε "εισαγώμενη εκτελεστική εξουσία"; Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή, τι;
Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη  αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον  σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».
Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.
Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...

Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:

Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:

«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»

»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»

» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ

Δύο έγγραφα που φαίνεται να ακυρώνουν την επιχειρηματολογία περί εξόδου από το ευρώ και την «αναπτυξιακή» και «μεσσιανική» λειτουργία του Μνημονίου.Στο πρώτο έγγραφο,το οποίο είναι επίσημο έγγραφο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Τράπεζα εξετάζει την δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας μέλους από την Ευρωπαική Ένωση.Σε αυτή την υπόθεση εργασίας,η ΕΚΤ είναι κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει νομική υπόσταση σε ένα τέτοιο σενάριο.Δεν μπορεί δηλαδή νομικά να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση.Αρα η επιχειρηματολογία περί κινδύνου εξόδου από την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ είναι χωρίς υπόσταση και καθαρά προπαγανδαστική.                               

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ
Withdrawal and expulsion from the EU and EMU some reflections
Legal Working Paper Series. No 10 / december 2009
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΚΤ
Η μελέτη της ΕΚΤ αναφέρει ότι: «Ούτε οι ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι ακολουθούμενες
τροποποιητικές συνθήκες που έγιναν μέχρι την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, προβλέπουν κάποια
ρήτρα ή διάταξη για εκδίωξη κάποιου κράτους-μέλους (με διαπραγμάτευση ή μονομερώς) από την Ε.Ε. ή από την
ΟΝΕ.» (σελ. 9)
Επισημαίνει μάλιστα, ότι :«Δεδομένων των όρων και του πνεύματος των συνθηκών, καθώς και της μακροχρόνιας
ολοκλήρωσης της Ε.Ε., που αντικατοπτρίζεται στους σκοπούς των θεσμών της και στην μεταφορά σημαντικών
εξουσιών λήψης αποφάσεων από τα κράτη-μέλη στους υπερεθνικούς κοινοτικούς θεσμούς, δεν υπάρχει τίποτε
που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περιέχουν (οι συνθήκες) όρους καταγγελίας ή εκδίωξης. Στην περίπτωση της
ΟΝΕ, άρθρα 4(2), 118 και 123 (4) ΕΚ και στο Πρωτόκολλό της αριθμός 24 για τη μετάβαση στο τρίτο στάδιο της
νομισματικής ένωσης, αναφέρεται ρητώς το «αμετάκλητο» κλείδωμα της ισοτιμίας μετατροπής των εθνικών
νομισμάτων σε ευρώ, καθώς και στη μη ανατρεψιμότητα της διαδικασίας που οδηγεί στην υιοθέτηση του ευρώ.»
(σελ. 13 και 14)
Σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη της Λισαβόνα, ρητά η μελέτη της ΕΚΤ αναφέρει ότι μόνον: «Το Άρθρο 50 της Συνθήκης
της Λισαβόνας ρητώς παρέχει διάταξη για εθελοντική απόσχιση ενός κράτους-μέλους από την Ε.Ε. Ειδικότερα, η
ρήτρα εξόδου προβλέπει ότι ένα κράτος-μέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πρέπει να πληροφορήσει
για την πρόθεσή της το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο στη συνέχεια διαμορφώνει οδηγίες για τη
διαδικασία διαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης του κράτους-μέλους. Το Συμβούλιο, ενεργώντας στη
βάση ειδικής πλειοψηφίας και αφού πρώτα λάβει τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταλήγει, για
λογαριασμό της Ε.Ε., στη συμφωνία αποχώρησης του κράτους-μέλους». (σελ. 23)
Επομένως, με βάση την Έκθεση της ΕΚΤ: «Δεν υπάρχει επί του παρόντος διάταξη στη Συνθήκη της
Λισαβόνας που να προβλέπει την αποβολή από την Ε.Ε. ή την ΟΝΕ ενός κράτους-μέλους.» (σελ. 30)
Στην έκθεση επισημαίνεται, επιπλέον, ότι «η ιδέα ότι οι συνθήκες θα πρέπει να παρέχουν ρητά δυνατότητες
αποβολής ενός κράτους-μέλους συζητήθηκε στη Διακυβερνητική Διάσκεψη το 2001-2003, αλλά ως ιδέα
εγκαταλείφτηκε. Η ίδια ιδέα επανεμφανίστηκε πιο πρόσφατα σε συζητήσεις για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά
και πάλει εγκαταλείφτηκε.» (σελ. 30)
Τονίζει δε τέλος ότι «όχι μόνο δεν προβλέπεται συλλογικά δικαίωμα για αποβολή ενός κράτους-μέλους με
βάση τις συνθήκες, αλλά η νομιμότητα για την εισαγωγή ή τον ισχυρισμό μιας τέτοιας διαδικασίας θα
ήταν εξαιρετικά αμφισβητήσιμη, τόσο νομικά όσο και εννοιολογικά.» (σελ. 35)
==============================================================
===========
Οι υφεσιακές συνέπειες των διατάξεων για την αγορά εργασίας στη νέα
Δανειακή Σύμβαση
• Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και τις εκτιμήσεις για την διαμόρφωση του αριθμού του
συνόλου των εργαζομένων το 1ο δίμηνο του 2012, περίπου 2.900.000 εργαζόμενοι διέπονται από
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), ενώ αντίστοιχα 400.000 εργαζόμενοι διέπονται από τους όρους
της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε). Ο μέσος ετήσιος ακαθάριστος μισθός
στον ιδιωτικό τομέα το 2011 έχει υπολογιστεί στα 26 χιλ.¤, λαμβανομένου υπόψη μιας συνολικής μείωσης
της τάξης του 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 (29,3 χιλ.¤).
• Από την αλλαγή ρυθμίσεων που αφορούν τη χρονική διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων, τις νέες
ρυθμίσεις για τη μετενέργεια, την μείωση του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και της
συνεπαγόμενης εξ αυτού μείωσης των επιδομάτων ανεργίας και μητρότητας, υπολογίστηκε για το 2012:
α) μια μέση μείωση κατά 10% για τους εργαζόμενους που διέπονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
(Σ.Σ.Ε.) και β) μια μέση μείωση κατά 22% για αυτούς που διέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική
Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε).
• Η συνολική μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος το 2012, ως απόρροια της
υιοθέτησης των υφεσιακών μέτρων στην αγορά εργασίας, αναμένεται να φτάσει τα 7.9 δισ.¤ ή -
3,67% του Α.Ε.Π., λαμβανομένων υπόψη των πολλαπλασιαστών φόρων και δημοσίων δαπανών που
έχουν προσδιοριστεί και χρησιμοποιούνται από την διεθνή βιβλιογραφία για τη Χώρα μας ( δηλ.
συντελεστές οριακής ροπής κατανάλωσης, μέσος φορολογικός συντελεστής κ.ο.κ).
• Σύμφωνα με στοιχεία δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας και μητρότητας τα οποία προέρχονται από
αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ: α) 120.000 είναι οι δικαιούχοι επιδομάτων εποχικής ανεργίας με μέση
διάρκεια λήψης των επιδομάτων 5 μήνες, β) 200.000 είναι οι δικαιούχοι τακτικών επιδομάτων ανεργίας με
μέση διάρκεια λήψης επιδομάτων 7 μήνες, γ) 20.000 είναι οι δικαιούχες μητέρες οι οποίες λαμβάνουν
επίδομα κύησης (πριν και μετά την γέννα) με μέση διάρκεια λήψης 5,5 μήνες. Η συνολική μείωση του
Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος το 2012, εξαιτίας της μείωσης κατά 22% των ανωτέρω
επιδομάτων φτάνει τα 235 εκ.¤ ή το -0,11% του Α.Ε.Π.
• Συνολικά, από την μείωση των εισοδημάτων μισθωτής εργασίας και επιδομάτων ΟΑΕΔ, βάσει των
διατάξεων μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης που αφορούν την αγορά εργασίας, η συνολική αρνητική
επίδραση στο Α.Ε.Π. θα ξεπεράσει τα 8,12 δισ.¤ ήτοι 3,78%. Συνεπώς, σύμφωνα και με άλλους
υφεσιακούς παράγοντες (πολλοί από τους οποίους αναφέρονται και στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου
προϋπολογισμού 2012), η υφεσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει το 7-8% το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΟΡΜΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
















ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Τρίζει ο δικομματισμός και τα κόμματα που στήριξαν το Μνημόνιο, όπως προκύπτει από την ψηφοφορία στη Βουλή, με το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό να αποσυντίθεται.

Χαρακτηριστικό της αποσύνθεσης και των βίαιων αλλαγών που επιφέρουν στην πολιτική τάξη της χώρας, είναι τα ρεκόρ όλων των εποχών που δημιουργούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, μετά την ψηφοφορία που έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα:

* Διαγράφηκαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 21 βουλευτές της ΝΔ και 2 βουλευτές ΛΑΟΣ. Συνολικά 45 βουλευτές εν μια νυκτί-ρεκόρ όχι για το ελληνικό κοινοβούλιο μόνο, ίσως για το βιβλίο Γκίνες! Άλλωστε δεν έχει προηγούμενο σε μια καθοριστικής σημασίας ψηφοφορία να υπάρξουν διαρροές από 4 κόμματα, αφού εκτός από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και ο κ. Αυγενάκης διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κυρίας Μπακογιάννη, ψηφίζοντας παρόν!

* Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο μεγάλη ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών και μάλιστα μέσα σε δυο χρόνια. Οι ανεξάρτητοι, αν συμπεριλάβει κανείς και τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς που δεν δύνανται να αποτελούν Κοινοβουλευτική Ομάδα σχεδόν αγγίζουν τη Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη θέση, θυμίζοντας εκείνον τον… «Κανένα» στα γκάλλοπς!

* Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο μικρή δύναμη του δικομματισμού, με τον πρώτο (λόγω μη διεξαγωγής ακόμα των βουλευτικών εκλογών) ΠΑΣΟΚ να διαθέτει 130 έδρες, χάνοντας…πανηγυρικά την δεδηλωμένη και τη ΝΔ μόλις 61! Και τα δυο κόμματα, δηλαδή, δεν συγκεντρώνουν μαζί όσες σχεδόν έδρες είχε το ένα εξ αυτών σε περιόδους καμπής της δύναμής του!

Είναι σαφές πως πλέον δημιουργείται ένα νέο σκηνικό:

- Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε ντε φάκτο διάσπαση, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Real.gr ότι οι «κοινωνιστές» που διαγράφηκαν (Χ. Κατσανίδης, Λούκα Κατσέλη κ.ά.) θα συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

- Η ΝΔ επισημοποίησε πλέον τη στροφή της από την αντιμνημονιακή της ρητορική και προφανώς αν χρειαστεί ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει πλέον και την υπογραφή του στο μίνι ή το νέο Μνημόνιο. Εκ των πραγμάτων, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αλλάξει και τις συμμαχίες του στο εσωτερικό του κόμματός του, καθώς πλέον «αντάρτες», είναι όσοι μέχρι χθες ήταν «νόμιμοι»! Η ΝΔ, μάλιστα, κινδυνεύει όχι απλώς να έχει αντίστοιχα γοργή φθορά με αυτή που είχε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κινδυνεύει να πλαγιοκοπηθεί πολιτικά από τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, παρά την νέα «κολοτούμπα» του τελευταίου. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, δεν αποκλείεται προοπτικά να οδηγηθούν στη ΝΔ, ξεκινώντας τις διεργασίες ανασύνθεσης στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Ανασχηματισμός ενόψει

Ο Λουκάς Παπαδήμος, πάντως, εκμεταλλευόμενος τις παραιτήσεις των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ, της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Κουτσούκου, πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός ήθελε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό, κοντά στο μοντέλο Μόντι, είναι όμως άγνωστο εάν οι τελευταίες εξελίξεις βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση ή θα τον οδηγήσουν σε απλή αντικατάσταση του Μ. Βορίδη, δυο ή τρεις αλλαγές και αρκετό ψαλίδι στους υφυπουργούς, ώστε να εμφανιστεί ένα λιγότερο πολυμελές κυβερνητικό σχήμα.

Ο χρόνος των εκλογών

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (το απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) θέλουν εκλογές γρήγορα, προκειμένου πρωτίστως να μην γίνουν αισθητά στους πολίτες τα μέτρα που ψηφίστηκαν τελευταία, αλλά και προκειμένου να συσπειρώσουν τα κόμματά τους και να μην υπάρξει επαρκής χρόνος για δημιουργία νέων κομμάτων.

Σε πηγαδάκι στη Βουλή τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Λουκάς Παπαδήμος έκανε λόγο για εκλογές μετά το Πάσχα, με τις πληροφορίες να επιμένουν για τις 29 Απριλίου ή τις 5 Μαΐου.