Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η αναμνηστική φωτό που σοκάρει, με όλη την Ευρωπαική Ένωση !

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φωτογραφήθηκαν πριν λίγο  διαφορετικά αυτή τη φορά στη λεγόμενη  " οικογενειακή  φωτογραφία" τους.

Και είναι πραγματικά ... εύγλωττη , αλλά και σοκαριστική αυτή η φωτό.

Απέχετε ένα κλικ για να την δείτε και έχετε τη λύση, τι θα πάρουμε σήμερα στην Ευεωπαική Ένωση!!



Χρειάζονται μόνο 500 άνθρωποι.......

  • Το Fractional Reserve Banking αποτελεί το μεγάλο μυστικό που μας κρύβουν οι τραπεζίτες                                                                              
  • Σχεδόν όλες οι οικονομίες του πλανήτη λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του "fractional reserve banking" (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα).

Όλα όσα κάνεις από την ώρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι μέχρι την ώρα που πας πάλι να κοιμηθείς είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το "fractional reserve banking".

Παρ' όλο αυτά όχι μόνο ο μέσος πολίτης αλλά ακόμα και αρκετοί απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το σύστημα. Γιατί εάν είχαν ιδέα θα είχαν επαναστατήσει!!!!!! Και όσοι έχουν ιδέα και δεν επαναστατούν είναι είτε γιατί τους συμφέρει είτε γιατί το αποδέχονται σαν μέρος της δημοκρατίας, καθώς κατάφερε, μετά από αγώνες αιώνων από τους τραπεζίτες, να είναι πλήρως νόμιμο.

Εάν ρωτήσεις έναν οικονομολόγο να σου εξηγήσει τι σημαίνει "fractional reserve banking", θα σε βομβαρδίσει με 5 κάρα μακροοικονομικές ορολογίες και άλλα 10 κάρα μαθηματικές εξισώσεις και στο τέλος θα νιώσεις βλάκας και θα πιστέψεις ότι το "fractional reserve banking" είναι η ενδέκατη εντολή. Σε ορολογία της καθομιλούμενης και με πιο απλά μαθηματικά "fractional reserve banking" σημαίνει ότι από κάθε περίπου 1.000 δολάρια αποθεματικών κεφαλαίων μιας τράπεζας, το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργεί περίπου 100.000 δολάρια ζεστό χρήμα.

Δηλαδή κάθε φορά που παίρνεις δάνειο από την τράπεζα στην ουσία η τράπεζα δημιουργεί από κοπανιστό αέρα ζεστό χρήμα το οποίο καλείσαι μετά να το αποπληρώσεις με τοκογλυφικό επιτόκιο. Εάν πιστεύεις ότι η τράπεζα σου δανείζει τα χρήματα που έχει από τις καταθέσεις των άλλων, τότε είσαι πιο βαθιά νυχτωμένος από αυτόν που «νύχτωσε χωρίς φεγγάρι»... Άλλο τόσο νυχτωμένος είσαι εάν νομίζεις ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν το χρήμα που έχεις στον λογαριασμό σου...

Η διεθνής μαφία των πλούσιων τραπεζιτών, όχι μόνο διαφθείρει το πολιτικό σύστημα για να στηρίξει με νόμους το άρρωστο "fractional reserve banking", το οποίο εξυπηρετεί μόνο αυτούς, αλλά επί πλέον καταφέρνει να το κρατάει μακριά και από την ενημέρωση, καθώς τόσο από τα σχολεία όσο και από τον τύπο, την τηλεόραση και το σινεμά δεν έμαθες ποτέ από που έρχονται τα χαρτονομίσματα που κρατάς στα χέρια σου κάθε μέρα.

Δεν έμαθες ποτέ για την μεγαλύτερη κομπίνα την ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι ενορχηστρωμένη από την πλούσια ολιγαρχία που διαφθείρει τους πολιτικούς ή τους σκοτώνει εάν τύχει να είναι τίμιοι και δεν διαφθείρονται. Η πραγματική δημοκρατία δεν έρχεται με πορείες, πέτρες, μολότοφ και φασαρίες. Με βία σκοτώνονται μόνο αθώοι άνθρωποι. Όμως όλοι οι Γολιάθ έχουν την αχίλλειο πτέρνα τους. Η παγκοσμιοποίηση της τραπεζικής ολιγαρχίας έχει μια αχίλλειο πτέρνα που λέγεται «bank run» (τρέχω στην τράπεζα να πάρω τα λεφτά μου). Μπορείτε αναίμακτα, νόμιμα και συνταγματικά να τους κερδίσετε παίρνοντας απλά τα λεφτά σας από τις τράπεζες.

Χρειάζονται μόνο 500 άνθρωποι, οι οποίοι θα κάνουν ουρές απέξω από 10 διαφορετικές και ισχυρές τράπεζες σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα που θα βάλει μπρος τον μηχανισμό του self-fulfilling prophecy (η προφητεία που βγαίνει αληθινή επειδή προφητεύτηκε).

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ενορχήστρωση όχι μόνο από τίμιους ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους με ελεύθερο μυαλό, οι οποίοι δεν έχουν φαει την προπαγάνδα της ολιγαρχίας που λέει ότι θα είναι ολική καταστροφή εάν γίνει αποσταθεροποίηση του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος.
Εάν γίνει αυτό απλώς εμείς θα ελευθερωθούμε και αυτοί θα χάσουν τις αμύθητες περιούσιες τους.

Γιατί θα ελευθερωθούμε εάν το χρήμα θα δημιουργείται από τις κυβερνήσεις άτοκα και όχι από τύπους σαν τον Rockefeller, Rothschild, Morgan, Stanley και τους άλλους έντοκα. Γιατί το έλλειμμα της μικρής ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones;;;; Επειδή είμαστε στο κέντρο των προβολέων της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Τώρα που όλοι κοιτάνε την Ελλάδα είναι ευκαιρία για την οικονομική επανάσταση του φτωχού και του μέσου έλληνα, καθώς θα τους κερδίσετε με τα ίδια τους τα όπλα.Π.χ  εάν κάνετε ανάληψη τα εικονικά λεφτά του "fractional reserve banking" από τις τράπεζες. Θα τους κερδίσετε γιατί δεν τα έχουν σε χαρτονομίσματα να στα δώσουν!!! Και κανείς έλληνας δεν θα χάσει τα λεφτά του, καθώς είμαστε μόνο το 2% της οικονομίας της Ευρώπης και η ΕΚΤ θα στηρίξει τις καταθέσεις, για τον ίδιο λόγο που στηρίζει τώρα την πτώχευση μας. Για να την γλιτώσουν και αυτοί. Απλούστατα τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης, εάν γίνει ένα μαζικό bank run στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί μια παγκόσμια αναστάτωση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους έντιμους πολιτικούς, (ναι υπάρχουν και αυτοί!) να βγουν μπροστά και να καταδείξουν τον λόγο που υποφέρουν οι λαοί στον πλανήτη.

Το ξέρουν καλά οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να γίνει γενικευμένο bank run ακόμα και σε μικρές οικονομίες, όπως είναι η ελληνική. Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν στήσει ένα ντόμινο που είναι τόσο ισχυρό όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας. Αλλά είναι τόσο καλά οργανωμένοι οι τραπεζίτες που ακόμα και οι έντιμοι άνθρωποι έχουν φαει την προπαγάνδα για κατάρρευση του κοινωνικού ιστού εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες.
Τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης θα πάρει  μια μόνο βδομάδα να νικήσουμε τις τράπεζες, καθώς πολύ εύκολα μπορούμε να οργανώσουμε ένα γενικό bank run σε όλες τις τράπεζες.

Τον ληστρικό μηχανισμό του "fractional reserve banking" δεν τον αντιλαμβάνονται ακόμα και άνθρωποι που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο ποσό μάλλον ο μέσος καθημερινός άνθρωπος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μορφωμένοι και έντιμοι άνθρωποι, που έχουν είτε κάποια ηγετική θέση είτε απολαμβάνουν ευρεία αποδοχή στην ελληνική κοινωνία, θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν. Γιατί αν τον ξέρουν ήδη και δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα ένα μαζικό bank run, τότε είτε είναι αφελείς και έχουν φαει στην μάπα την προπαγάνδα περί διάλυσης του κοινωνικού ιστού.
Σε ντοκιμαντερ του Θεοδωράκη, ο οποίος δεν έπεσε στην εύκολη παγίδα, ότι δηλαδή φταινε μόνο οι διεφθαρμένοι έλληνες πολιτικοί, αλλά έδειξε την κυρία αιτία του ολέθρου, η οποία είναι στην άλλη μεριά του ατλαντικού.
Σίγουρα δεν εννοούσε τους κοινούς αμερικανούς πολίτες. Επίσης δεν εννοούσε τον Obama και τους υπόλοιπους στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο κύριος Θεοδωράκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανών πολιτικών είναι μαριονέτες των οποίων τα νήματα κινεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, δηλαδή η Federal Reserve ή αλλιώς Fed. Τώρα θα αναρωτηθείς! Μα καλά η Fed είναι η κρατική τράπεζα των αμερικανών. Ουπς!! Εδώ είναι η κομπίνα που κατάφεραν οι διαφόρων εθνικοτήτων ιδιώτες τραπεζίτες να περάσουν το 1913 από το κογκρέσο των ΗΠΑ. Ονόμασαν την ιδιωτική κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal για να νομίσουν τα αμερικανάκια ότι είναι κρατική... Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο τα αμερικανάκια που το νομίζουν αυτό...

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson, ο οποίος και υπέγραψε το Federal Reserve Act του 1913, ήταν ένας ανάμεσα σε αυτούς που το μετάνιωσαν αργότερα. Η πηγή όλων των προβλημάτων όλων των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού, είναι οι τράπεζες όλου του πλανήτη με πρώτη την ιδιωτική Federal Reserve, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζικής κλίκας και όχι μόνο των αμερικάνων. Απλά οι αμερικάνοι έχουν πολύ καλό στρατό και γι αυτό η διεθνής τραπεζική μαφία έστησε το κεντρικό μαγαζί στην Αμερική.

Εάν τύχει κανένας τύπος σαν τον Saddam Hussein που δεν χρηματίζεται και δεν μπορεί η CIA να τον σκοτώσει γιατί τον φυλάνε καλά, κινεί ο ιδιωτικός Federal Reserve τα νήματα και η μαριονέτα που άκουει στο όνομα μπαμπάς-γιος Bush ή Clinton ή Obama στέλνει τον στρατό και καθαρίζει τον Saddam μαζί με μωρά, έγκυες γυναίκες, μικρούς και μεγάλους που οι τραπεζίτες ονομάζουν collateral damage.

Και μετά ο Fed μέσω των πολυεθνικών αμερικάνικων και μη επιχειρήσεων «αναστηλώνει και εκδημοκρατίζει» το Iraq, δηλαδή λεηλατεί τους φυσικούς του πόρους. Ποιος, για το όνομα του όποιου θεού και να υπάρχει, μπορεί να πιστέψει ότι ο βλακο-μπους κυβερνούσε την Αμερική και άρα τον κόσμο... έλεος!!!

Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα του "fractional reserve banking" είναι ένα παγκόσμιο μαγαζί με κεντρικά γραφεία στην Αμερική. Είτε ελληνικές είτε αφρικανικές είναι οι τράπεζες, μόνο τα συμφέροντα της ιδιωτικής Federal Reserve εξυπηρετούν και άρα τα δικά τους. Και το κάνουν αυτό εις βάρος όλων των λαών συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού γιατί το "fractional reserve banking" μπορεί να επιβιώσει μόνο εάν δημιουργούνται χρέη παντού.

Έχουν δώσει αγώνες αμερικανοί πολιτικοί, ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Andrew Jackson 1829-1837, για να απαγκιστρώσουν το έθνος τους από όλες τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες που ανά τους αιώνες προσπαθούσαν να στήσουν (και τελικά έστησαν) στην Αμερική οι άπληστοι τραπεζίτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Ο Mayer Amschel Rothschild δεν ήταν αμερικανός. Γερμανο-εβραίος ήταν... όπως και τα 5 παιδιά του που μοίρασε πριν από διακόσα χρόνια σε όλη την Ευρώπη για να κάνουν τράπεζες και να κατακτήσουν όλο τον κόσμο... Πόσες Rothschild οικογένειες λες να υπάρχουν σκορπισμένες σε όλη τη γη στα διακόσα χρόνια που πέρασαν;;; Όσες και να είναι, αυτές και μερικές άλλες κάνουν κουμάντο τις τύχες όλων των λαών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σου φαίνεται παράξενο ότι μερικές οικογένειες μπορούν να κουμαντάρουν όλο τον κόσμο; Εδώ στο Greece δύο οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα για 35 χρόνια και ακόμα δεν ήρθε το τέλος... Ο Καραμανλής έχει δίδυμα και ο Γιωργάκης τον Ανδρέα και την Μαργαρίτα... Τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια από τώρα θα φωνάζουν: «εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα»...
Δες την αλήθεια: θες μόνο 2 τσοπανόσκυλα για να φυλάξεις 500 πρόβατα! Στον πλανήτη γη υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια πρόβατα και 100 χιλιάδες τσοπανόσκυλα...
Και εγώ πρόβατο είμαι αλλά τουλάχιστον το ξέρω...
«Βank run» όλα τα πρόβατα μαζί μπας και φύγουν τα τσοπανόσκυλα.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

  • Μνημονιακό αξίωμα 1: Κερδίζεις, όταν γλυτώνεις 6 δις σε βάθος δεκαετίας και χάνεις 50 δις σε βάθος πενταετίας
  • Μνημονιακό αξίωμα 2: Κερδίζεις, όταν επεκτείνεις τον εξωθεσμικό οικονομικό έλεγχο της χώρας για οκτώ χρόνια
  • Μνημονιακό αξίωμα 3: Κερδίζεις, όταν αγοράσεις τα δικά σου τοξικά ομόλογα ξεφορτώνοντας το δανειστή σου.
Με δεδομένα τα τρία παραπάνω αξιώματα στην εποχή της μνημονιακής παράνοιας, πράγματι πρέπει να θεωρείται τεράστια η νίκη της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Τρία «ζήτω» που θα μειωθεί το δανειακό βάρος κατά 6 δισ., ως το 2023, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας και υποδομών και ένα ακόμη «ζήτω» που αυτά τα 50 δισ. θα εξανεμιστούν ως το 2015 σε τοκοχρεωλύσια.  Άλλα τρία «ζήτω» που για τα επόμενα δεκατρία χρόνια (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να μας ξεκατσικωθούν η τρόικα και οι «αγορές». Και τρία ακόμη «ζήτω» που θα φορτωθούμε με τα δικά μας τοξικά ομόλογα μέσα στα επόμενα χρόνια, απαλλάσσοντας τις τράπεζες από τα βάρη που τους δημιουργήσαμε εμείς οι τεμπέληδες, απατεώνες και κλέφτες που «είμαστε πνιγμένοι στα σκάτα» (Στρος Καν έφα). Τέλος, ένα τεράστιο «ζήτω» που η πολιτική του μνημονίου θα γίνει και επισήμως νόμος του κράτους.
Θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Αν μας πονάει η τσέπη μας με την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η λογική μας έχει προ πολλού βιαστεί, ανασκολοπηθεί, εκτελεστεί, τεμαχιστεί, καεί και ενταφιαστεί. Ο Όργουελ αποδεικνύεται πολύ λίγος για να περιγράψει την «σοσιαλιστική φάρμα» όπου ζούμε και τα «γουρούνια» που τη διαφεντεύουν. Ο Γκέμπελς είναι πολύ μικρός για να παρακολουθήσει το κρεσέντο σαχλαμάρας των δημοσιογραφίσκων της νεοελληνικής μιντιαρχίας.
Το λέει και ο Παντελής Καψής (ο αδερφός του «δεν καταλαβαίνω»-Μανώλη-Καψή και γιος του «ήμουν κι εγώ σοσιαλιστής»-Γιάννη-Καψή) στο “Βήμα” σήμερα, μη μπορώντας να κρύψει την στύση που του προκαλεί ο ποδηλάτης τεταρτοδρομιστής:
«Τελικά καταφέραμε και πήραμε περισσότερα από όσα περιμέναμε (…) Η επιμήκυνση της αποπληρωμής αλλά κυρίως η μείωση του επιτοκίου δανεισμού αποτέλεσαν την «επιβράβευση» της Ελλάδας – σε αντίθεση μάλιστα με την Ιρλανδία από την οποία ζητείται να πάρει πρώτα μέτρα για να πετύχει αντίστοιχες ελαφρύνσεις. Και δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να κινηθούμε στα πλαίσια του μνημονίου και πόσο ανεδαφικές είναι οι φωνές της αντιπολίτευσης περί “αντιμνημονιακού” μετώπου».
Μέσα σε αυτό το στρεβλωτικό ζόφο, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα όταν ο μεγαλύτερος σαλτιμπάγκος της πολιτικής και γίγας της κωλοτούμπας, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναδεικνύεται σε σταθερά της «πολιτικής υπευθυνότητας». Ας υποκλιθούμε στον συγγραφέα του «Βιασμού της Δημοκρατίας» (σ.σ. προφανώς κάτι ξέρει για το σπορ) Αλεξ(η) Παπαχελά στην «Καθημερινή»:
«Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα»!
Πονέσε το μυαλό σας; Τυχεροί είστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάτι πασχίζει να επιβιώσει στο κεφάλι σας, μέσα στον οχετό βλακείας, παράνοιας και παραλογισμού που μας έχουν πνίξει. Άλλοι, έχουν λύσει το πρόβλημά τους, διά της… λοβοτομής.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ


Την αληθεια ρε...την αληθεια

Παλι θριαμβολογει....
Παλι κερδισε....


Την αληθεια ρε...την αληθεια

«κέρδισε» την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης του «περίφημου» δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ στα διπλάσια χρόνια (7,5). Επίσης, πέτυχε μείωση επιτοκίων επί του συνολικού δανείου κατά 100 μονάδες βάσης.

Μα ειναι αυτονόητη η πτώση του επιτοκιου σε επιμήκυνση δανείου.Στεγαστικό να πάρεις απο τράπεζα θα σου δωσουν καλύτερο επιτόκιο για μεγαλης χρονικής διάρκειας δάνειο.


Δηλαδη τι να πεθανεις Σαββατο, τι Κυριακη πρωι...

Ας δουμε ομως τι τους εταξε ο "νικητης"

1) Τα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό) όπου αποφασίστηκε η μετοχοποίηση τους ή η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

2) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ,

3) Θεσπίζονται νέοι κανόνες για το στοίχημα στον Ιππόδρομο, (ΟΔΙΕ) ενώ αναζητείται και στρατηγικός επενδυτής.

4) Αναφορά γίνεται και στην είσοδο στρατηγικών επενδυτών σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπου η αρχή γίνεται από το Καστέλι και το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

5) Πωλείται η συμμετοχή του Δημοσίου στο Καζίνο της Πάρνηθας

6) Επεκτείνεται η σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

7) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ

8) Αναζητείται στρατηγικός εταίρος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

9) Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου και η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ,

10) Επεκτείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης στην Αττική και στην Εγνατία Οδό,

11) Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ,

12) Αξιοποιείται το φάσμα συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος, καθώς και

13) Η συμμετοχή του δημοσίου στο Αττικό Λιμενικό Σύστημα

14) Ακόμα, διαχωρίζονται οι λειτουργίες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

15) Μελετώνται οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια και ιδιαίτερα για 11 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων, ενώ τέλος

16) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου στην βιομηχανία ΛΑΡΚΟ.

Πωλητήριο μπαίνει, όπως είναι γνωστό και στο Ελληνικό, για το οποίο μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά επέμενε στον όρο «αξιοποίηση», ενώ οι ξένοι επενδυτές μιλάνε σαφώς για «privatization» που σημαίνει «ιδιωτικοποίηση», δηλαδή πώληση!

Δηλαδη:
Αεροδρόμια
Λιμάνια
Συγκοινωνίες
Δίκτυα ενέργειας
Τηλεπικοινωνίες
αλλά και κερδοφόρες ΔΕΚΟ

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ...ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Διάβασα το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» για το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη και έβγαλα μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το άρθρο έχει τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ». Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.

Το άρθρο του κ. Παπαχελά για το ΛΑΟΣ έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την «Καθημερινή». Στη δημοσκόπηση το ΛΑΟΣ παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 9%.

Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις. Ειδικά, τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για εκδοτικά συγκροτήματα που θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντά των ιδιοκτητών τους.

Το ΛΑΟΣ δεν έχει ποσοστό 9%. Αυτό είναι το ποσοστό που θα ήθελαν να έχει το ΛΑΟΣ ο κ. Παπαχελάς και οι φίλοι του. Οπότε θα υπάρχει η σχετική αρθρογραφία για το ΛΑΟΣ, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να το σπρώξουν και να παίξει το ρόλο που ... 
επιθυμούν στην οικουμενική κυβέρνηση που ονειρεύονται.

Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ άσχημα για το εκδοτικό κατεστημένο, για να κάθεται ένας προβεβλημένος δημοσιογράφος σαν τον Αλέξη Παπαχελά να γράφει ένα άρθρο-ύμνο στο ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη.

Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών.

Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή. Μόνο να γράψει τον ύμνο για τη Χρυσή Αυγή στο κυριακάτικο φύλλο της «Καθημερινής» που θα προσφέρει στους «σοβαρούς» αναγνώστες της το «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη.

(Τραγική η κατάντια των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» -ειδικά των αριστερών και των νεοφιλελεύθερων- να διαβάζουν τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία εργάζονται να απαριθμεί τα χαρίσματα του Καρατζαφέρη και τις χάρες του ΛΑΟΣ, και να είναι αναγκασμένοι να το βουλώσουν. «Καίγεται» πολύς κόσμος αυτήν την εποχή στα ΜΜΕ και μάλιστα δεν το παίρνει χαμπάρι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.)

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ JEFRY.....

Απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το οποίο ακριβώς είχαμε προβλέψει. Εξάλλου η προπαγάνδα τους έχει γίνει πολύ προβλέψιμη. Από μέρες λοιπόν τώρα, παρατηρούσαμε ότι  η κυβέρνηση και όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, παρουσίαζαν την όλη κατάσταση πολύ τραγική και τον πρωθυπουργό να δίνει τις «μάχες» του. Άλλωστε και ο ίδιος σε όλες τις δηλώσεις του, επαναλάμβανε συνεχώς τη φράση «θα δώσουμε τη μάχη». Το λέγαμε ότι αυτό μας βάζει σε υποψίες πως στο τέλος θα παρουσιάσουν την καταστροφή ως τεράστια νίκη.
Από το πρωϊ λοιπόν σήμερα, ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να παρουσιάζουν ως τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου, αυτά που συμφωνήθηκαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα στις Βρυξέλλες.
Τι συμφωνήθηκαν:
1) Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ.
2) Να μειωθεί το επιτόκιο από 5,8% σε 4,8% και
3) Να δανείζεται η χώρα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν. Δηλαδή νέο χρέος με μεγαλύτερο επιτόκιο για εξόφληση του παλιού.
Υπάρχει και μια τέταρτη συμφωνία την οποία κάνουν γαργάρα….. Την πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ, ως αντάλλαγμα για τα πιο πάνω..
Ποιες είναι οι συνέπειες:
1) Κερδίζουμε χρόνο, αλλά να τον κάνουμε τι;;
2) Διασώζεται προς το παρόν τα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να μας κυβερνά κανονικότατα, χωρίς να αλλάζει τίποτα.
3) Το χρέος των 110 δις μεγαλώνει. Απλά πολλαπλασιάστε τα χρόνια της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, επί 4,8% επί το κεφάλαιο, για κάθε χρόνο για να δείτε πόσο ακόμα μεγαλώνει το χρέος.
4)  Το χειρότερο. Με τον δανεισμό από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, το οποίο θα μπορούσαμε άνετα να «κουρεψουμε» σε ενυπόθηκο χρέος προς τα κράτη της ΕΕ, όπως ακριβώς και τα 110 δις, το οποίο δεν θα μπορούμε πλέον να αγγίξουμε. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!
5) Θα εκποιηθεί δημόσια περιουσία και επικερδείς ΔΕΚΟ αξίας 50 δις ΕΥΡΩ σε ιδιώτες.
6) Θα περάσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας που θέλει η Γερμανία στο εσωτερικό μας Δίκαιο.
7) Διαρκής λιτότητα και διεθνή υποδούλωσή μας στο διηνεκές.
Πως θα καταντήσουμε;
Στο τέλος, έπειτα από μερικά χρόνια, αφενός θα έχουμε χάσει τελείως την επικερδή δημόσια περιουσία μας, αφετέρου θα βρισκόμαστε με ένα τεράστιο ενυπόθηκο πλέον δημόσιο χρέος, προς τα κράτη της ΕΕ, το οποίο θα απειλήσει άμεσα τις ατομικές μας περιουσίες. Στο μεταξύ τα δύσκολα μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Ιδού η τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου.

BRAVO GIORGO.....

BRAVO GIORGO...................Η επιλογή του Παπανδρέου να πιέσει  τους ευρωπαίους για να πάμε στο ΔΝΤ δικαιώνεται. Τα κάθε είδους  καλοπληρωμένα φερέφωνα μεγάλων συμφερόντων παίρνουν αυτό που πάντα ήθελαν.
Ξεπουλάμε: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΚΟ  και ότι βρούμε πρόχειρο κατ εντολή της Μερκελ.  Οι αγορές προτιμούν  δημόσια ταμεία  και ότι φέρνει άμεσα χρήμα. Δεν θέλουν γη δεν θέλουν επενδύσεις,  θέλουν μόνο την ταμειακή. Το σχέδιο βαφτίζεται αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και πλέον αποτελεί την μόνη λύση που μας δίνουν.
Όπως γίνεται συνήθως πίσω από το ΔΝΤ και τις χρεοκοπίες ακολουθούν μια σειρά  εταιρειών που αγοράζουν κρατική περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.
Και βεβαίως η πώληση κάθε είδους δημοσίου ταμείου και διοδίων αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για νέα ελλείματα και νέα χρεοκοπία.
Θυμίζω ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία αντιστέκονται σε αυτό τον δρόμο λυσσωδώς ενάμιση χρόνο. Mόνο ένας ανιστόρητος και άσχετος από οικονομικά θα έκανε μια τέτοια κεντρική πολιτική επιλογή.  Εκτός εάν υπάρχουν χοντρές  μπίζνες στο παρασκήνιο.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης.............

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός.

"DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: Ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα για την κρίση"

Ενα πολυ ενδιαφερον βιντεο πραγματικα αξιζει να το δειτε από τους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη.

ΑΓΡΙΟ ΞΕΦΩΝΗΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άγριο ξεφώνημα έφαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος χθές το βράδυ, όταν επιχείρησε να εμφανιστεί σε βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου για να παρουσιάσει κάποιο βιβλίο. Πολυπληθής ομάδα φοιτητών από την περιοχή, εφοδιασμένη με πανό και έντονη μαχητικότητα, εισέβαλε στο χώρο του βιβλιοπωλείου και αφού φώναξε συνθήματα, στη συνέχεια άρχισε να του επιτίθεται προσωπικά αποκαλώντας τον “ψεύτη” και άλλα χειρότερα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρ’ ότι τελευταία προσέχει να μην εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις, τα έχασε, γιατί δεν περίμενε ότι θα τον ανακάλυπταν ακόμα και σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο και έψαχνε να βρει τρόπο να την κοπανήσει. Αυτός που είχε χάσει το χρώμα του όμως, ήταν ο συνομιλητής του και συμπατριώτης του (Πατρινοί γαρ αμφότεροι) Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος φώναζε στον βιβλιοπώλη από πού μπορεί να διαφύγει. Όταν τον είδαν, παρ’ ότι δεν ήταν ο αρχικός στόχος, τα άκουσε κι αυτός, αλλά γρήγορα οι δύο πολιτικοί άνδρες έφυγαν από την πίσω πόρτα, όπου τους φυγάδευσαν οι άνδρες της ασφάλειάς τους.
Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό”
“Ούτε στο Χαλάνδρι ούτε πουθενά, έξω οι υπουργοί από τη γειτονιά”
“Όταν τα βρίσκουν μέσα στη Βουλή, η αντιπολίτευση είμαστε εμείς”
“Λοβέρδο έλα στο λαό σου”

ΕΤΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ

ΕΤΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ....Κε  ΠΑΓΚΑΛΕ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Citigroup: “Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κατέβει από το βαγόνι του ευρώ”...



Της Νατάσας Καντζάβελου, Λονδίνο

Η ιδιωτικοποίηση είναι η μοναδική λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να καλύψει την τρύπα χρέους της. Δεν συμπεριλαμβάνεται βέβαια στην ιδιωτικοποίηση η πώληση μνημείων, όπως της Ακρόπολης στους Τούρκους!". Ο Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος στη Citigroup, σε ομιλία για την κρίση χρέους στην ζώνη του ευρώ, στο...
London Bussiness School, δήλωσε πώς η Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

"To 50% αποτελούν κρατικές επιχειρήσεις και οι πολιτικές αντιδράσεις είναι έντονες ώστε είναι δύσκολο η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει την υλοποίησή της και το υπόλοιπο αποτελούν ακίνητη περιουσία" .

Ο γνωστός οικονομολόγος σχολιάζοντας το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η χώρα δήλωσε ότι " Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κατέβει από το βαγόνι του ευρώ" καθώς η λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα. Υπάρχουν υποψίες ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε οριστικό σχέδιο ούτε στην Σύνοδο Κορυφής, τέλη Μαρτίου.

Η αναδιάρθρωση αποτελεί και για τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup μονόδρομος για την Ελλάδα, καθώς θα την βοηθήσει έστω και σε μικρό βαθμό να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το τέλος της επόμενης διετίας. Όμως, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα, όταν γίνει η αναδιάρθρωση, θα επηρεαστούν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς έως τότε οι ξένοι επενδυτές θα έχουν σε μεγάλο βαθμό αποχωρήσει από τα ομόλογα. Πιθανολογείται ότι αυτή είναι μία από τις παραμέτρους που η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης παραμένει εκκρεμότητα.

Ο Willem Buiter αναφέρεται στην υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών και τονίζει ότι τα κεφάλαια που χρειάζονται είναι περισσότερα από όσα έχουν υπολογιστεί. "Δεν υπάρχει κράτος για να τις στηρίξει και επιπλέον, η οικονομία είναι σε βαθιά ύφεση". Υπενθυμίζει ότι τον Οκτώβριο του 2009 οι ελληνικές τράπεζες υποβλήθηκαν σε stress tests και ανακοίνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ σήμερα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, βρίσκονται σε τόσο δυσμενή θέση.
www.newscode.gr

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ακόμη και αν υπάρξει κάποιας μορφής λύση στις 24 και 25 Μαρτίου και η Ευρώπη στηρίξει την Ελλάδα το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να προετοιμασθεί για κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους.
Συγκεκριμένα  «διαφαίνεται ότι η Ευρώπη θα λάβει απόφαση για την Ελλάδα και θα προτείνει ένα μηχανισμό στήριξης καθότι διαπιστώνεται ότι η χώρα οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Για να μην υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα.
Όμως η λύση που θα προταθεί δεν θα λύνει το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος. Χρωστάει πολλά και παράγει λίγα και από αυτά τα λίγα πρέπει να πληρώσει τα πολλά που χρωστάει.
Το οικονομικό μοντέλο της χώρας οδηγείται σε αδιέξοδο και ο κίνδυνος χρεοκοπίας ακόμη και με βοήθεια δεν έχει εκλείψει. Με βάση αυτά τα δεδομένα οι τράπεζες και οι κάτοχοι ομολόγων θα πρέπει να προετοιμασθούν ότι κάτι μπορεί να χάσουν είτε λίγο είτε πολύ κάτι θα χάσουν.
Παντως με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και αξιολογώντας την παράμετρο ότι η Ευρώπη θα επιδιώξει με κάποιο τρόπο να στηρίξει την Ελλάδα η χώρα έχει μια επιλογή ή την χρονική μετατόπιση του βέβαιου θανάτου ή να προχωρήσει μέσα στους επόμενους 3-5 μήνες σε μια ελεγχόμενη ή μη ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Τωρα αν αυτη η λύση  θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας η απάντηση είναι ξεκάθαρη η χώρα και η οικονομία δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον. Το σοκ θα είναι μεγάλο και όλοι θα επηρεαστούν πολύ αρνητικά, θα προκληθεί συστημικό σοκ θα κινδυνεύουν τράπεζες να καταρρεύσουν αλλά όσοι σωθούν θα αποτελέσουν και την βάση της νέας οικονομίας. Μην υπάρχουν αυταπάτες όσο πιο γρήγορα συμβεί το μοιραίο τόσο πιο γρήγορα η χώρα θα περάσει στην δεύτερη φάση στην επαναδόμηση της οικονομίας.
Τι είναι προτιμότερο  να σέρνεται η οικονομία επί μακρόν χωρίς πυξίδα, χωρίς μέλλον χωρίς προοπτική, ή να υπάρξει το σοκ και μετά από αυτά σιγά και σταθερά όλες οι δυνάμεις που θα απομείνουν να ξανακτίσουν την οικονομία; Αν περιμένουμε η οικονομία αυτή να σωθεί απλά θα παρατείνουμε το μοιραίο που απλά αντί να έρθει τώρα θα έρθει αργότερα.
Πάντως οι τραπεζίτες ανεξάρτητα αν είναι αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι συμφωνούν ότι μέσα στους 3 με 5 μήνες θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το κεφάλαιο αβεβαιότητα που προκαλούν τα ομόλογα στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη με spreads 1550 μονάδες βάσης ή απόδοση 17,75% στα ομόλογα Ιανουαρίου 2014 ή στην 10ετία 12,75% ή 948 μονάδες βάσης spreads τα επίπεδα αυτά προεξοφλούν χρεοκοπία…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ονομάζεται: Μακεντόνκα

Φέρει στο κέντρο τον Λευκό Πύργο και δεξιά την θάλασσα (του Θερμαϊκού)

Αριστερά κάποιον ρασοφόρο, δεν φαίνεται καλά το όνομά του, ίσως ΚΛΗΜΕΝΤ(;)
Και κατά τα άλλα εδώ υποδεχόμαστε τους λογής λογής Νταβουτογλου με χαρές και πανηγύρια....Σιγά σιγά στο επόμενο χαρτονόμισμα τους θα βάλουν και την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα.....Για να δούμε θα αντιδράσει κανένας καρεκλοκένταυρος από το υπουργείο Εξωτερικών;

Το κρυφό «πακέτο» 11 δις. στις τράπεζες!

Ένα μυστικό «πακέτο» στήριξης των ελληνικών τραπεζών, που ξεπέρασε και τα 11 δις. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέσεων του Δημοσίου στις τράπεζες, την ώρα ακριβώς που το κράτος βρισκόταν στην «εντατική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενώ «φόρτωνε» με τεράστια φέσια εργολάβους και προμηθευτές, με την επίκληση ταμειακής στενότητας!
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που φέρνει σήμερα στο φως το «B» είναι αποκαλυπτικά της προσπάθειας του υπουργείου Οικονομικών να στηρίξει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα

τον κρίσιμο μήνα Σεπτέμβριο του 2010, όταν οι τραπεζίτες χρειάζονταν απελπισμένα πρόσθετες καταθέσεις, για να εξωραΐσουν τις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου, σε μια περίοδο συνεχούς φυγής καταθετών.
  Αποκαλύπτουν, επίσης, την πραγματική έκταση του προβλήματος της φυγής καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα: αν το Δημόσιο δεν υπερδιπλασίαζε τις καταθέσεις που διατηρεί στις τράπεζες –πλην της Τράπεζας της Ελλάδος-, η απώλεια καταθέσεων το 2010 θα ήταν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της ΤτΕ,
n  Το Δημόσιο διατηρούσε την πενταετία 2005-2009 «μικροποσά» καταθέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, της τάξεως των 3-4 δις. ευρώ. Το 2009, μάλιστα, όταν το Δημόσιο αντιμετώπισε τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι καταθέσεις του στις τράπεζες έπεσαν κοντά στα 3 δις. ευρώ, που ήταν και το χαμηλότερο ποσό της πενταετίας.
trapezn  Το πρώτο τετράμηνο του 2010, συνεχίσθηκε η ίδια κατάσταση, με τις καταθέσεις του Δημοσίου να κυμαίνονται στα τέλη κάθε μήνα μεταξύ 2,9 και 4,5 δις. ευρώ. Όλα άλλαξαν εντυπωσιακά από τον Μάιο, τον πρώτο μήνα εισόδου της χώρας στην… εντατική, με την εκταμίευση της πρώτης δόσης του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, από το οποίο φαίνεται ότι άρχισε να… ποτίζεται και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
n  Τον Μάιο, ειδικότερα, οι καταθέσεις του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 6,6 δις. ευρώ και τον Ιούνιο, μήνα κλεισίματος των βιβλίων των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο, τα 7,1 δις. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2010, το υπό κατάρρευση Ελληνικό Δημόσιο κατέρριψε ρεκόρ καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πλησίασαν τα 11,2 δις. ευρώ, καλύπτοντας ένα μέρος των απωλειών των τραπεζών από τη φυγή ιδιωτικών καταθέσεων. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι καταθέσεις του Δημοσίου σταθεροποιήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα (8 με 8,5 δις. ευρώ), παραμένοντας όμως διπλάσιες, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της πενταετίας 2005-2009.
Προκειμένου να υποστηρίξει το τραπεζικό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι διαχειρίζεται τη ρευστότητα του με τρόπο που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα: την ίδια ώρα που διατηρεί υπερβολικά αυξημένες καταθέσεις στις τράπεζες, δανείζεται και μεγάλα ποσά κυρίως από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με εκδόσεις εντόκων γραμματίων, με επιτόκια που προσεγγίζουν το 5% και… τα όρια της τοκογλυφίας, αφού η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό κόστος με τίτλους μικρής διάρκειας.
Δηλαδή, από τη μια πλευρά το Δημόσιο κρατά καταθέσεις δεσμευμένες στις τράπεζες, χωρίς να τις χρησιμοποιεί για να καλύπτει τρέχουσες υποχρεώσεις του, τις οποίες καλύπτει με βραχυπρόθεσμο δανεισμό υψηλού κόστους. Παρόλα αυτά, οι προμηθευτές και εργολάβοι που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, όπως και πολλές επιχειρήσεις που περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ,  παραμένουν απλήρωτοι, με τεράστιες συσσωρευμένες οφειλές, τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών, βάσει διάταξης που περιλήφθηκε στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, θα εξοφλήσει με ειδικά ομόλογα και όχι μετρητοίς!
Την ίδια ώρα που οι καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου «χτυπούν κόκκινο», ενώ οι καταθέσεις του περιέργως λιμνάζουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές επισημαίνεται από την Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ως ένα από τα σοβαρότερα «σκοτεινά» σημεία της δημοσιονομικής διαχείρισης, με σαφείς υπαινιγμούς για πραγματικά ελλείμματα πολύ υψηλότερα από τα επίσημα εμφανιζόμενα.
Δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών ρισκάρει ακόμη και προστριβές με την τρόικα, στην προσπάθειά του να διατηρήσει υψηλά ποσά καταθέσεων, για να στηριχθεί «αφανώς» το τραπεζικό σύστημα, σε αυτή τη σοβαρή κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει -είναι ίσως και αυτό ένα στοιχείο αποκαλυπτικό της εξαιρετικά στενής σχέσης κυβέρνησης και τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», το φαινόμενο της υπερβολικής… έφεσης του Δημοσίου στην αποταμίευση συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2011, καθώς οι πιέσεις στις τράπεζες από τη φυγή ιδιωτικών καταθέσεων συνεχίζονται με αρκετή ένταση –η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δημοσιοποιήσει ως τώρα τα σχετικά, απογοητευτικά στοιχεία του πρώτου διμήνου.
Όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της υπόθεσης αφορά την κατανομή των καταθέσεων του Δημοσίου στις τράπεζες: οι καταθέσεις κινούνται με αξιοθαύμαστη… ακρίβεια πάντα προς τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν τις πιεστικότερες ανάγκες ρευστότητας και περιμένουν τα δις. του Δημοσίου σαν… μάννα εξ ουρανού

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ..

Πριν η Ελλάδα υιοθετήσει το ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή έκθεση στο πιστωτικό ρίσκο, καθώς από τη μία η ‘νοοτροπία’ της υπέρμετρης δανειοδότησης ήταν ξένη προς το μέσο Έλληνα πολίτη και από την άλλη τα επιτόκια ήταν υψηλά και οι τράπεζες είχαν περιορισμούς ως προς το ρίσκο που μπορούσαν αναλάβουν κατά την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μετά τη διεθνή ύφεση του 2001, ωστόσο, η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να πετύχει οικονομική ανάπτυξη ακολούθησε το αγγλοσαξονικό μοντέλο πιστωτικής επέκτασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία έκρηξη στην αύξηση και την επέκταση της πίστωσης, με αποτέλεσμα μέχρι το 2005 τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών να αντιστοιχούν στο 38,6% του ΑΕΠ, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 52,6%. Ελληνικές και διεθνείς τράπεζες είδαν τον Έλληνα ως τον ιδανικό πελάτη και ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για το ποια θα αποκτούσε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά δανείων, χαλαρώνοντας στην πορεία τα ποιοτικά κριτήρια δανειοδότησης και αυξάνοντας τα επίπεδα ρίσκου που ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν.
Οι πιστωτικές κάρτες έγιναν της μόδας και μοιράστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μέχρι τότε δεν τις είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά και μέσα από τη νέα αυτή κατάσταση αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης γεννήθηκε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή αυτών που οι δανειστές δε μπορούν να αποπληρώσουν.
Μέχρι το 2005 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απογειώθηκαν στο 7,5% του συνόλου των δανείων, προκαλώντας την παρέμβαση τη Τράπεζας της Ελλάδας που απαίτησε από τις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους με αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 4,5% μέχρι το 2007.
Τότε, όμως, χτύπησε τη διεθνή οικονομία η τραπεζική κρίση και οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να προστατευτούν έκλεισαν απότομα τη στρόφιγγα παροχής δανείων με το ρυθμό ανάπτυξης της δανειοδότησης να μειώνεται από 20% ετησίως το 2007 σε 15,9% το 2008 και σε 4,2% το 2009.
Η διεθνής οικονομική κρίση που ακολούθησε της τραπεζικής και η παγκόσμια ύφεση επιδείνωσαν δραματικά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώθηκε στη δυνατότητα των Ελλήνων να πληρώσουν τα δάνεια τους με το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να εκτοξεύεται στο 7,7% το 2009.
Πριν ακόμη η Ελλάδα οδηγηθεί στο ΔΝΤ και την υπογραφή του Μνημονίου και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα περικοπής μισθών και συντάξεων και αύξησης των φόρων που οδήγησε σε δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του μέσου Έλληνα πολίτη, το ποσό των επιχειρηματικών δανείων είχε φτάσει να αντιστοιχεί στο 47% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 52,47%) με το αντίστοιχο ποσοστό για τα στεγαστικά δάνεια να κυμαίνεται στο 34,1% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 37,8%) και για τα καταναλωτικά δάνεια στο 16,2% (πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο που είναι 15,2%).
Η ‘ελληνική κρίση’ επιδείνωσε την κατάσταση θεαματικά με το συνολικό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να σκαρφαλώνει στο 9% το 2010, και ειδικά για τα καταναλωτικά δάνεια να ξεπερνά το 15%. Παράλληλα, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 11% επιβαρύνοντας την αρνητική κατάσταση.
Με την ελληνική οικονομία να έχει μία από τις χειρότερες αποδόσεις διεθνώς το 2010 και με τις προβλέψεις για το 2011 να είναι απογοητευτικές, το πιθανότερο σενάριο είναι η αυξητική τάση στα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων να συνεχιστεί προκαλώντας μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που ξεκινούν από την αύξηση του κινδύνου πτώχευσης των τραπεζών και την άσκηση ανοδικής πίεσης στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και φτάνουν μέχρι την πιθανότητα δημιουργίας ενός μέγα – κύματος μη ικανών αλλά και μη διατεθειμένων να αποπληρώσουν τα δάνεια τους δανειοληπτών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές διαταραχές και κοινωνική αστάθεια όταν οι τράπεζες επιδιώξουν να διεκδικήσουν νομικά την αποπληρωμή αυτών των δανείων.
Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην πολιτική ελίτ και οι σχετικές νομοθεσίες που ψηφίστηκαν έχουν ως στόχο να απαλύνουν τις συνέπειες της νέας αυτής κρίσης.
Η κατάσταση είναι γνωστή πολύ περισσότερο στην ελίτ του τραπεζικού κλάδου και σύμφωνα με τραπεζίτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τράπεζες θα προβούν σε τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την Εθνική και την Alpha να συνεργάζονται ήδη προς αυτόν τον τομέα.
Τα τιτλοποιημένα δάνεια θα πουληθούν με μεγάλη έκπτωση σε επενδυτές οι οποίοι θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κινηθούν οι ίδιοι νομικά εναντίον των Ελλήνων πολιτών.

Η τιτλοποίηση δανείων είναι νέα στην Ελλάδα με το σχετικό νόμο που την επέτρεψε να έχει ψηφιστεί το 2003. Οι τράπεζες θα περιμένουν την Εθνική και την ALPHA να κάνουν την αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στα βήματα τους προσπαθώντας να ξεφορτωθούν όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων υψηλού ρίσκου, δηλαδή αυτών που θα θεωρούν πολύ δύσκολο να αποπληρωθούν.
Όσο αυτή η διαδικασία θα εξελίσσεται θα αυξάνεται το ποσοστό της ελληνική ιδιωτικής περιουσίας που θα επιβαρύνεται με εμπράγματες ασφάλειες υπέρ ξένων επενδυτών και δανειστών, επιβαρύνοντας μία τάση που τροφοδοτείται ήδη μέσω της έκδοσης καλυμμένων ομολόγων, στην οποία πρωτοστατεί και πάλι η Εθνική,
Η νέα αυτή κρίση που πλησιάζει αναμένεται να προκαλέσει νέο πλήγμα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Με τις ελληνικές τράπεζες να είναι απόλυτα εξαρτημένες από την ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας και με την πόρτα των αγορών να είναι κλειστή γι’ αυτές, στην περίπτωση που η αυξητική τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ξεπεράσει ένα σημείο αντοχής των τραπεζών μετρίου μεγέθους μπορεί να αποτελέσει τη χαριστική βολή που θα απειλήσει να οδηγήσει κάποιες από αυτές στην πτώχευση.
Το κυριότερο, όμως, είναι πως η νέα κρίση αναμένεται να χτυπήσει χιλιάδες νοικοκυριά επιδεινώνοντας μία κατάσταση που είναι ήδη δραματική.

Στρος-Καν: «Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά»

«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά ». Αυτή είναι η διαπίστωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν όπως τη διατυπώνει στο ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στο ΔΝΤ» και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία. Χρησιµοποιώντας λαϊκή γλώσσα ο άνθρωπος που, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 λέει πως «οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όµως είναι εκείνοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους ». Προσθέτει µάλιστα µε καταγγελτικό  ύφος: …
« Η απάτη πάει σύννεφο », θεωρώντας ότι εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤη Ελλάδα « θα είχε πέσει στην άβυσσο ».

ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. Για τις ανάγκες του ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε ενόψει της πιθανής υποψηφιότητάς του για τη γαλλική προεδρία, δύο δηµοσιογράφοι τον ακολούθησαν επί αρκετούς µήνες σε διάφορα ταξίδια του ανά τον κόσµο. Το συνεργείο ήταν εκεί όταν ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσιγκτον, την ηµέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήµως την ενεργοποίηση του µηχανισµού στήριξης. Λίγο αργότεραο Στρος-Καν δήλωνε: « Τα πρόσωπα είναι πολύ κατσουφιασµένα. Μας έχουν πει ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και καιρό. Αλλά σήµερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σύµφωνη
γνώµη των ευρωπαϊκών χωρών για να ζητήσει βοήθεια από το ∆ΝΤ.

Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα
επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ∆ΝΤ δεν είναι και πάρα πολύ ευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις ».

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ. Στο τελικό µοντάζ του ντοκιµαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά µε τις τηλεφωνικές επαφές που είχε τον Δεκέµβριο του 2009 µε τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς όπως διευκρίνισαν άνθρωποι της παραγωγής στα «ΝΕΑ» ζητήθηκε από εκπροσώπους του ΔΝΤνα κοπούν ώστε να δοθεί έµφαση στη ζωή και το έργο του Στρος-Καν και όχι στην Ελλάδα.

Ο πολιτικός που σύµφωναµε τις έως τώρα δηµοσκοπήσεις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, εµφανίζεται να θεωρεί πως εσφαλµένα οι Ευρωπαίοι είχαν την άποψη ότι κάθε χώρα θα πρέπει να λύσει µόνη της τα δικά της προβλήµατα. « Γρήγορα », λέει, « συνειδητοποίησαν ότι δεν θα µπορούσαν να το κάνουν χωρίς εµάς. Και έτσι καθυστερήσαµε, χάσαµε πολύ χρόνο και γι’ αυτό η όλη υπόθεση έγινε πιο ακριβή και δύσκολη για τους Ελληνες. Οι προτάσεις που έγιναν για την Ελλάδα ήταν πολύ πιο ήπιες από εκείνες που έκανε η Ευρώπη στην αρχή, επειδή εµείς έχουµε την εµπειρία. ∆εν χρησιµεύει σε τίποτα να προσπαθείς να προχωρήσεις στο χάος. Είναι γελοίο, είναι κοινωνικά δαπανηρό, είναι άδικο και δεν έχει αποτέλεσµα. Εάν θέλουµε να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το µεγαλύτερο κοµµάτι της χώρας να αντιληφθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη ».

«ΘΕΜΙΤΟΣ Ο ΘΥΜΟΣ». Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. « Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς », τονίζει. « Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Οταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Ολος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση ».
Σκληρά λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χώρα µας σε ντοκιµαντέρ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ

«Κάντε αµέσως µαζικές ιδιωτικοποιήσεις»
ΑΜΕΣΕΣ, µαζικές ιδιωτικοποιήσεις και προώθηση των µεταρρυθµίσεων ώστε να µειωθεί το µεγάλο δηµοσιονοµικό έλλειµµα ζήτησεαπό την Ελλάδα ο επίτροπος Οικονοµικών και Νοµισµατικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ολι Ρεν (φωτογραφία αριστερά), απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου .Παράλληλα κάλεσε για ακόµη µια φορά τους Ευρωπαίους να µειώσουν τα επιτόκια και να αυξήσουν την περίοδο αποπληρωµής των δανείων σεΕλλάδα-Ιρλανδία. Χαλάρωση των όρων δανεισµού υπό αυστηρούς όρους ζήτησε επίσης και ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και µέλος του διοικητικού συµβουλίουτης ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι.

Την ίδια στιγµή οι κερδοσκόποι χτυπούν την πόρτα της Πορτογαλίας, η οποία είδε χθες το κόστος δανεισµού της να εκτοξεύεται σε επίπεδα ρεκόρ. Η Λισαβώνα προχώρησε χθες στην πώληση διετών οµολόγων 1 δισ. ευρώ που διατέθηκαν µε µέση απόδοση 5,99% από 4,086% τον Σεπτέµβριο του 2010.Ο γενικός γραµατέας του υπουργείου Οικονοµικών της χώρας Κάρλος Πίνα προειδοποίησε ότι «χρειάζονται µέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΑΝ......

drachme-grece-11

drachme-grece-14
drachme-grece-13
drachme-grece-12
drachme-grece-11
drachme-grece-10
drachme-grece-09
drachme-grece-08
drachme-grece-07
drachme-grece-06
drachme-grece-05
drachme-grece-04
drachme-grece-03
drachme-grece-02
drachme-grece-01
800px-Drachmas