Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

  • Μνημονιακό αξίωμα 1: Κερδίζεις, όταν γλυτώνεις 6 δις σε βάθος δεκαετίας και χάνεις 50 δις σε βάθος πενταετίας
  • Μνημονιακό αξίωμα 2: Κερδίζεις, όταν επεκτείνεις τον εξωθεσμικό οικονομικό έλεγχο της χώρας για οκτώ χρόνια
  • Μνημονιακό αξίωμα 3: Κερδίζεις, όταν αγοράσεις τα δικά σου τοξικά ομόλογα ξεφορτώνοντας το δανειστή σου.
Με δεδομένα τα τρία παραπάνω αξιώματα στην εποχή της μνημονιακής παράνοιας, πράγματι πρέπει να θεωρείται τεράστια η νίκη της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Τρία «ζήτω» που θα μειωθεί το δανειακό βάρος κατά 6 δισ., ως το 2023, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας και υποδομών και ένα ακόμη «ζήτω» που αυτά τα 50 δισ. θα εξανεμιστούν ως το 2015 σε τοκοχρεωλύσια.  Άλλα τρία «ζήτω» που για τα επόμενα δεκατρία χρόνια (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να μας ξεκατσικωθούν η τρόικα και οι «αγορές». Και τρία ακόμη «ζήτω» που θα φορτωθούμε με τα δικά μας τοξικά ομόλογα μέσα στα επόμενα χρόνια, απαλλάσσοντας τις τράπεζες από τα βάρη που τους δημιουργήσαμε εμείς οι τεμπέληδες, απατεώνες και κλέφτες που «είμαστε πνιγμένοι στα σκάτα» (Στρος Καν έφα). Τέλος, ένα τεράστιο «ζήτω» που η πολιτική του μνημονίου θα γίνει και επισήμως νόμος του κράτους.
Θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Αν μας πονάει η τσέπη μας με την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η λογική μας έχει προ πολλού βιαστεί, ανασκολοπηθεί, εκτελεστεί, τεμαχιστεί, καεί και ενταφιαστεί. Ο Όργουελ αποδεικνύεται πολύ λίγος για να περιγράψει την «σοσιαλιστική φάρμα» όπου ζούμε και τα «γουρούνια» που τη διαφεντεύουν. Ο Γκέμπελς είναι πολύ μικρός για να παρακολουθήσει το κρεσέντο σαχλαμάρας των δημοσιογραφίσκων της νεοελληνικής μιντιαρχίας.
Το λέει και ο Παντελής Καψής (ο αδερφός του «δεν καταλαβαίνω»-Μανώλη-Καψή και γιος του «ήμουν κι εγώ σοσιαλιστής»-Γιάννη-Καψή) στο “Βήμα” σήμερα, μη μπορώντας να κρύψει την στύση που του προκαλεί ο ποδηλάτης τεταρτοδρομιστής:
«Τελικά καταφέραμε και πήραμε περισσότερα από όσα περιμέναμε (…) Η επιμήκυνση της αποπληρωμής αλλά κυρίως η μείωση του επιτοκίου δανεισμού αποτέλεσαν την «επιβράβευση» της Ελλάδας – σε αντίθεση μάλιστα με την Ιρλανδία από την οποία ζητείται να πάρει πρώτα μέτρα για να πετύχει αντίστοιχες ελαφρύνσεις. Και δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να κινηθούμε στα πλαίσια του μνημονίου και πόσο ανεδαφικές είναι οι φωνές της αντιπολίτευσης περί “αντιμνημονιακού” μετώπου».
Μέσα σε αυτό το στρεβλωτικό ζόφο, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα όταν ο μεγαλύτερος σαλτιμπάγκος της πολιτικής και γίγας της κωλοτούμπας, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναδεικνύεται σε σταθερά της «πολιτικής υπευθυνότητας». Ας υποκλιθούμε στον συγγραφέα του «Βιασμού της Δημοκρατίας» (σ.σ. προφανώς κάτι ξέρει για το σπορ) Αλεξ(η) Παπαχελά στην «Καθημερινή»:
«Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα»!
Πονέσε το μυαλό σας; Τυχεροί είστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάτι πασχίζει να επιβιώσει στο κεφάλι σας, μέσα στον οχετό βλακείας, παράνοιας και παραλογισμού που μας έχουν πνίξει. Άλλοι, έχουν λύσει το πρόβλημά τους, διά της… λοβοτομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου