Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

poasy
Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/2/76η
Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
                                Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
                                Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,
  Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
  Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
  Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.
  Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.
  Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.
  Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.
  Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ.
ypografes-poasy

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

 Σήμερα Πέμπτη 9/02/2012 προβαίνουμε σε κατάληψη του κτιρίου της ΝΟΠΕ (νομική σχολή) για τη δημιουργία κέντρού δράσεων στα πλαίσια του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  Το πολιτικό και οικονομικό θέαμα, έχει  χάσει πλέον την αυτοπεποίθησή του. Οι κινήσεις του είναι τελείως σπασμωδικές. Η κυβέρνηση ‘’έκτακτης ανάγκης’’  που έχει αναλάβει τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτυγχάνει να συντηρήσει την εργασιακή και συνάμα καταναλωτική δύναμη του πληθυσμού. Τα νέα μέτρα, με τα οποία το κράτος επιδιώκει να διασφαλίσει την επιβίωση του ελληνικού έθνους στο διεθνή οικονομικό πόλεμο, οδηγεί σε πλήρη στάση πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας.  Η περικοπή του βασικού μισθού, και τυπικά πλέον, έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την κατάργηση κάθε μορφής άμεσου ή κοινωνικού μισθού.

  Κάθε κόστος αναπαραγωγής μας εξαφανίζεται. Οι υποδομές υγείας, οι εκπαιδευτικοί χώροι, τα επιδόματα ‘’πρόνοιας’’ και ό, τι μας καθιστά αποδοτικούς στο κυρίαρχο σύστημα αποτελούνε πλέον παρελθόν. Αφού μας ξεζουμίσανε, τώρα μας πετάνε στην πείνα και την εξαθλίωση.

  Η διασφάλιση της κατάργησης  κάθε μορφής μισθού σε νομικό επίπεδο, γίνεται μέσω της δημιουργίας ενός ‘’ειδικού κλειστού λογαριασμού’’.  Με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό κράτος διασφαλίζει ότι το χρηματικό απόθεμα θα κυλάει μόνο για την επιβίωση του κεφαλαίου, με τίμημα ακόμα και τη ίδια μας τη ζωή. Η βαρύτητα του χρέους (όχι του κράτους, αλλά αυτό που  εγγενώς εμπεριέχεται στη σχέση κεφάλαιο ) απειλεί να πέσει στο κεφάλι μας και να μας εξοντώσει.

  Ο μύθος του χρέους.  Η κυρίαρχη πατριωτική αφήγηση προβληματικοποιεί το ελληνικό χρέος, θέτοντάς το σαν διακρατικό ζήτημα. Δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιοι απάτριδες τοκογλύφοι έχουν στοχοποιήσει το ελληνικό κράτος και η ‘’καλή κυβέρνηση’’ κάνει το παν για να μας σώσει ή πως έχει ως στόχο να μας προδώσει, όντας και αυτή κομμάτι του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

  Κόντρα σε αυτή τη λανθάνουσα εθνικιστική αντίληψη, το χρέος είναι απόρροια και αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής οικονομίας, και αυτό τα αφεντικά μας το ξέρουν πολύ καλά.  Η οικονομία στηρίζεται στη δημιουργία ελλείψεων, στη δημιουργία νέων πεδίων σπανιότητας (δηλαδή καταστροφική δημιουργία με μακροπρόθεσμες, αρνητικές πάντα, συνέπειες. Το χρέος και οι ενοχικές υποχρεώσεις θα επεκτείνονται και θα δεσπόζουν την κοινωνία, όσο υπάρχει η ιδιοκτησία, η ρουτίνα της κατανάλωσης, η ανταλλαγή και το χρήμα.

 ‘Όταν λέμε ότι η κρίση είναι δομική και συστημική  εννοούμε ότι οι δομές της πολιτικής οικονομίας έχουν φτάσει στο τέλμα, έχει χτυπηθεί ο ίδιος ο πυρήνας τους, δηλαδή η διαδικασία παραγωγής αξίας. Είναι ξεκάθαρο πως για το κεφάλαιο περισσεύουμε (εκτοξευμένα ποσοστά ανεργίας), και πως πλέον η αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης είναι απλά εμπόδιο στη διαδικασία συσσώρευσης. Η χρηματοπιστωτική κρίση, δηλαδή η αντικατάσταση των μισθών με δάνεια και η μη δυνατότητα παροχής δανείων, οδηγούν το σύστημα σε ένα φαύλο κύκλο  μη βιωσιμότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την αξία της εργασίας, δηλαδή την ίδια τη σχέση μέσω της οποίας οι από κάτω εντάσσονταν στους ρόλους του συστήματος.

Μήπως να το ρίξουμε στο σοσιαλισμό και τη ‘’λαΪκή οικονομία’’;   Οι κάθε λογής εργατοπατέρες και λαΪκοί ηγέτες παράγουν τις δικές τους αυταπάτες και μια πολιτική διέξοδο εντός του συστήματος και της πολιτικής οικονομίας. Μπορεί να λένε για κρατικοποίηση τραπεζών, να παίρνουν τη μορφή της αναγέννησης του ορθολογικού φιλελευθερισμού. Ενίοτε παίρνουν τις μορφές της ενσωμάτωσης και της εναλλακτικής ‘’ επαναστατικότητας’. Άλλοτε, ακούμε για πράσινη ανάπτυξη, οικολογική αποκέντρωση, άμεση δημοκρατία  για το φετιχισμό   της πολιτικής μορφής.

  Ενώ η ίδια η αγορά και η κρατική παρέμβαση αδυνατούν να δώσουν οποιαδήποτε προοπτική, το πολιτικό θέαμα εξακολουθεί να λανσάρει διάφορα προΪόντα όπως λαΪκή οικονομία και εξουσία και κρατικούς  σοσιαλισμούς.  Οι μυθολογίες των διαφόρων δικτατοριών του προλεταριάτου, επιζούν την ίδια εποχή που το πλήθος των αποκλεισμένων από την παραγωγή  και τους θεσμούς και των ανέργων δεν μπορεί να αποτελέσει μια δυνατή πελατεία στα κόμματα και τα συνδικάτα τους. Την αντιδραστική πολιτική θέση των κρατιστικών επαναστάσεων έχει διαδεχθεί ένα κενό εμπόριο ιδεολογίας.

  Ο κοινωνικός πόλεμος δεν έχει σύνορα. Κάποιοι μέσα στη κρίση, βλέπουν μια επανανοηματοδότηση-επαναχάραξη των εθνικών περιφράξεων. Ο εθνικός κορμός και οι δίάφοροι ρατσιστές φαίνεται πως βρίσκουν ευκαιρία να στοχοποιούν τους μετανάστες , να κάνουν επιθέσεις και πογκρόμ και να σιγοντάρουν το θεσμικό ρατσισμό του ελληνικού κράτους. Γι’ αυτούς η αντίστασή τους έχει εθνικά χρώματα και μάχονται ως Έλληνες και όχι ως εχθροί της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής καταπίεσης που βιώνουν.

  Εμείς διαλέγουμε συνειδητά στρατόπεδο θεωρώντας πως κάθε παρουσία εθνικού συμβόλου και σημαίας ανήκουν στο πεδίο του εχθρού και είμαστε διατεθειμένοι να το πολεμήσουμε με κάθε μέσο. Επειδή οι χρυσαυγίτες, οι αυτόνομοι εθνικιστές και οι υπόλοιποι φασίστες προβάλλουν μία καθαρή εθνική κοινότητα ως λύση, οι προληπτικές επιθέσεις εναντίον τους και η αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε ριζοσπαστικό εγχείρημα.

  Μόνη λύση η κοινωνική επανάσταση.  Σε όλα αυτά έχουμε να αντιπροτείνουμε την κοινωνική επανάσταση την οποία θεωρούμε ως μόνη λύση για να έχουμε ζωή και όχι επιβίωση. Αυτό σημαίνει να εξεγερθούμε απέναντι σε κάθε οικονομικό και πολιτικό θεσμό. Απαιτεί, μέσα στη πορεία της εξέγερσης, να λάβουμε μέτρα όπως κατάργηση του κράτους, της ιδιοκτησίας και κάθε είδους μετρησιμότητας, της οικογένειας, του έθνους, της ανταλλαγής  και του κοινωνικού φύλου. Ώστε να επεκτείνουμε τη χαριστικότητα και την ελευθερία σε κάθε σημείο του κοινωνικού βίου.

   Αυτό σημαίνει επανάσταση! Φέρνοντας σε αυτή τη κατεύθυνση κάθε διεκδικητικό αγώνα για το μισθό, κάθε αυτοοργανωμένη δομή και συνέλευση , ειδικά σε μια συγκυρία, όπως τώρα, που η πολιτική-κυβερνητική μορφή της συστημικής   κρίσης μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

Πορεία 18:00 Προπύλαια
Ανοιχτή συνέλευση στην κατειλημμένη Νομική αμέσως μετά την πορεία
Κατάληψη Νομικής 9/2/12

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ

Την θυμαστε την παλια εξισωση του γκαντεμοσαυρου Μητσοτακη:Ηταν το γνωστο 0+0=3% και αναφεροταν σε μισθολογικες αυξησεις που θα δινοντουσαν το 1992 αν θυμαμαι καλα....Δειτε τωρα την νεα μισθολογικη εξισωση δια χειρος Jefry ,Αντωνιου Κομανετσι ,Καρατζαχιτλερ και Παπαδημιου με την υπογραφη της τροικας..........Εδω και ο Αινσταιν θα εσκιζε το διπλωμα του και θα ανεβαινε στα κεραμιδια....Κατα τα αλλα ο Αντωνακης εδωσε σκληρη μαχη να μην χαθει ο 13ος και ο 14ος μισθος...Τους γλυτωσε βεβαια ο γιγαντας Αντωνης πολεμοντας ως δευτερος Πρεκας σκληρα τον εχθρο μεσα στο χιονι και φωναζωντας αερα....Αλλα τελικα συνθηκολογησε ως αλλος Τσολακογλου και του πηρε η φραου Μερκελ και τα σωβρακα.....Ομορφαντρα μου δεν πειραζει θα σου βαλω και σως να γλυστραει....

ΑΔΙΚΑ ΦΟΒΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ....


Ακόμη θυμάμαι τον εφιάλτη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου που μπολιασμένη από την μετεμφυλιακή προπαγάνδα έτρεμε τους «κομμουνιστές που αν έρθουν στα πράγματα θα μας πάρουν τα σπίτια»....
Τελικα οπως δειχνουν τα πραγματα μαλλον τα σπιτια δεν θα τα παρουν οι κακοι κομμουνιστες αλλα οι καλοι μας φιλοι οι καπιταλιστες....Ετσι λοιπον τα χρόνια πέρασαν, οι κομμουνιστές δεν ήρθαν στα πράγματα, η γιαγιά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και έρχεται το επίσημο κράτος ως κατσαπλιάς και λήσταρχος να εφορμά εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας. Εναντίον της στέγης των ίδιων των πολιτών του. Το ίδιο ανυπόληπτο κράτος που μετά τα εισοδήματά μας, βάζει «χέρι» στα σπίτια μας. Μας ξεσπιτώνει. Το κράτος και οι μηχανισμοί του που αδυνατούν να πάρουν έστω και μισό ευρώ από τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους ανεπάγγελτους εκατομμυριούχους της «νύχτας» και του «κοτραμπάντου» έρχονται τώρα σαν κοινοί τοκογλύφοι να παζαρέψουν τα περιουσιακά μας στοιχεία ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτά.

Με λίγα λόγια οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα, θα μπορούν ή θα αναγκάζονται  να μεταβιβάσουν στο Κράτος την πλήρη ή υψηλή κυριότητα που έχουν σε κάποιο ακίνητο ή και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα και μετοχές. Έτσι απλά όπως γινόταν τόσα χρόνια με τα λεγόμενα «κοράκια» έξω από τα καζίνο και τις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου σπίτια και αυτοκίνητα άλλαζαν χέρια για το σβήσιμο χρεών.

Τώρα λοιπόν θα πηγαίνεις τώρα στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Θα σου απαντούν 10.000 κύριε. Θα λες εσύ έχω ένα  τζιπ του 2008 το παίρνεις και πατσίσαμε. Αν πάλι το χρέος είναι μεγαλύτερο, τότε θα ρίχνεις στο τραπέζι ένα διαμερισματάκι  , κανένα ποτιστικό χωράφι στο χωριό, μετοχές, ομόλογα πριν το κούρεμα  και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο για «σκότωμα» ...

Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς που γλύτωσε από τα χέρια των «κομμουνιστών» θα το κατασπαράξει ο ιδεολογικός αχταρμάς των κρατικών τοκογλύφων στο όνομα της σωτηρίας μας από την χρεοκοπία και της ομοουσίου πίστης μας στο Ευρώ της κυρίας Μέρκελ.

Τουλάχιστον οι κομμουνιστές αν μας έπαιρναν το σπίτι θα μας έβαζαν και κάπου να μείνουμε δωρεάν. Αυτοί εδώ είναι ικανοί να μας πάρουν το σπίτι και μετά να μας το νοικιάσουν κιόλας.και άντε τώρα να εξηγούσες στην γιαγιά πως όλοι αυτοί δεν είναι τελικά κομμουνιστές.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ INTERNET

Νέα μέτρα τον Ιούνιο προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αυτά που έρχονται τις προσεχείς μέρες «δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα».
«Τον Ιούνιο», πρόσθεσε, «αναμένονται νέα. Να πούμε την αλήθεια στο λαό. Έρχονται...
τα ειδικά μισθολόγια». Ο κ. Μπεγλίτης είπε ακόμη ότι κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα μέτρα.
Ο Πάνος Μπεγλίτης εκτίμησε ότι οι κάλπες θα αναδείκνυαν τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις και πρόσθεσε ότι «στις σημερινές συνθήκες καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα». «Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία. Γιατί να ξοδέψουμε χρόνο για εκλογές; Έχουμε την πολυτέλεια;», διερωτήθηκε.
Σωπα ρε μεγαλε τι λες αμα ειναι ανακυρηξτε ισόβιο πρωθυπουργό τον Κουίσλινγκ τον Παπαδημο να τελειωνουμε κυρηξτε και μια δικτακτορια και ξεμπερδεψατε....
Αν και πλεον δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια αν θα κανετε εκλογες η οχι.....
Εμενα το προβλημα μου ειναι οτι αυτος ο θλιβερος πολιτικαντης εξ Αρκαδιας ορμωμενος ενα αμόρφωτο ανεπάγγελτο θρασίμι της πολιτικης η ουρα του κλοουν Παπανδρεου εχει το θρασος και μεσα απο το φασιστοκαναλο των Αλαφουζων βγαίνει και μας φτυνει δημοσια..Μας κουναει το δαχτυλο και μας απειλει με νεα μετρα ο τσανακογλυφτης του χαζοχαρουμενου Γ.Α.Π. Το θεμα ειναι ομως ποιος του εδωσε αυτην την δυνατοτητα για να το κανει δυστυχως κανεις αλλος εκτος απο εμας .....Ναι εμεις που τους ανεχτηκαμε εδω και δυο χρονια να μας κλεβουν την ζωη καθημερινα εμεις που εξακολουθουμε να τους ανεχομαστε .....
Ολοι μας επαναστατες του κολου επαναστατες του Facebook και των blogs βολεμενοι στην ζεστασια του σπιτιου μας προτιμαμε τις αναρτησεις και μετραμε τα like για να δουμε ποσο πετυχυμενη ηταν η παπαρια που αναρτησαμε και μολις τελειωσουμε το επαναστατικο διαδικτυακο μας καθηκον παιζουμε και ενα Farmville η δεν ξερω τι σκατοville και παμε για υπνο....Ηρεμοι πλεον για την επανασταση που καναμε στο f/b αναρτωντας μια καρικατουρα του μαλακα του gap η των υπολοιπων του θιασου ......
Οι αγωνες γινονται στους δρομους βγειτε ολοι απο τις ποντικοφωλιες σας και μην ψαχνετε ηγετες η κομματα για να βγειτε στους δρομους .......Οι ηγετες δημιουργουνται μεσα απο τους αγωνες και οχι στο διαδικτυο ....
Πειτε μου ποσο δυσκολο ειναι να βγουμε εξω να συναντηθουμε ο καθε ενας στον τοπο του και να τους δωσουμε μια γερη απαντηση για τα μετρα τους ,να τους πουμε οτι δεν μπορουν να κλεβουν και να βιαζουν τις ψυχες μας αλλο....
Τροποι να αντισταθουμε,υπαρχουν πολλοι αρκει να βρεθουμε να ενωθουμε να γινουμε μια γροθια και να τους στειλουμε απο εκει που μας ηρθαν δηλαδη απο την αλλη μερια του Ατλαντικου..... 
Τωρα θα μου πεις πως ξεκινησες απο τον Μπεγλιτη και εφτασες εδω δεν ξερω απλως πιστευω ειλικρινα οτι δεν παει αλλο οτι εφτασε πια η στιγμη να ξεμπερδευουμε μαζι τους με οποιο τροπο μπορουμε..
Ετσι μου βγηκε και ετσι τα γραφω ετσι και αλλιως δεν ειναι ειδησεογραφικη σελιδα ενα blog ειναι και η εννοια του blogging ειναι αυτη να γραφεις αυτα που νοιωθεις και να τα μοιραζεσαι με αλλους....
Παντως οποιος θελει να επικοινωνησει το mail μου ειναι διαθεσιμο στο blog η αν θελει να με βρει στο f/b ας ξεκινησουμε να αντιδραμε τερμα πια το σκυψιμο του κεφαλιου....


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ACTΑ ....Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) συστάθηκε και υπογράφηκε σχεδόν με μυστικότητα, χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις. H αρχική ιδέα της σύστασής του ήταν να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία.Δειτε το βιντεο και θα καταλαβετε πολλα....

Εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν γι' αυτήν θεωρούν πως η συμφωνία αυτή θα αλλάξει όχι προς το καλύτερο βέβαια την ζωή μας στο διαδίκτυο.

Η ACTA δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία μεταξύ πολλών χωρών και έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα και όχι μόνο.

Η συμφωνία επι της ουσίας, καθιστά παρόχους (ISP) αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται στο δίκτυό τους.

Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να μην βρεθούν προ απροόπτου - ακόμα και κατηγορούμενοι - οι πάροχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν συστήματα παρακολούθησης κάθε ιντερνετικού βήματος των χρηστών τους.


Οι πάροχοι μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλουν προειδοποιήσεις στον χρήστη που επιδεικνύει "παραβατική" συμπεριφορά και αν δεν συμμορφώνεται να τον "πετάει" έξω από το δίκτυό του.

Το περίεργο με την ACTA είναι ότι όπως λένε όσοι την έχουν μελετήσει προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να περάσει νόμους μέσω μιας εμπορικής συμφωνίας που όταν επικυρωθεί θα αποκτήσει δεσμευτική ισχύ και θα ισχύει σε όλες τις χώρες!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ "Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ"ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ωρε γλεντια!!!!"Τα έδωσαν όλα", στην τρόϊκα εχθες οι τρεις αρχηγοί και η εικόνα της δήθεν "αντίστασης" που θέλησαν να περάσουν κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό γεγονός της συμφωνίας την οποία αποκάλυψε ο Λ.Παπαδήμος με μία ανακοίνωσή του που πραγματικά τους εξέθεσε. 
Ενωρίτερα κατά την έξοδό τους οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, προέβησαν σε δηλώσεις ... ηρωικές, οι οποίες όμως πολύ σύντομα αποδείχθηκαν και ... πένθιμες!
Η δήλωση του Λ.Παπαδήμου (υπάρχει πληροφορία για συνάντησή του με τον Άκερμαν απόψε, αλλά το βέβαιο είναι ότι η τρόϊκα πάει στο γραφείο του απόψε)  πραγματικά τους εξέθεσε. 
Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι καθ'όλη την διάρκεια της σύσκεψης το πρόβλημα του Α.Σαμαρά ήταν το πως θα "πλασσάρει" την συμφωνία, δηλαδή τι είδους περιτύλιγμα θα βάλει και από κοντά τον σιγοντάριζε και ο Γ.Καρατζαφέρης.Ηδη καλεσε τα στελέχη του σε σύσκεψη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.
Ο Γ.Παπανδρέου στο γνωστό μήκος του "Ναι σε όλα", με εξαίρεση τις τράπεζες που θεωρεί ότι τον έριξαν από την εξουσία και θέλει να πάρει την εκδίκησή σου, ξεχνώντας προφανώς ότι ο Λ.Παπαδήμος τοποθετήθηκε στην θέση του πρωθυπουργού, ακριβώς για να αποτρέψει την κρατικοποίηση των τραπεζών...
Iδού ολόκληρη η δήλωση της ανακοίνωσης της συμφωνίας:
''Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν σημερα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος''.
Καληνύχτα Ελλάδα και καλή λευτεριά...
Απο:defencenet.gr

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012