Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ

Νέα φοροεπιδρομή η απάντηση στην αποτυχία των αποδείξεων
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ * Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ
Προ των πυλών βρίσκεται η τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και το μεγαλύτερο πακέτο εκποίησης ΔΕΚΟ και ακινήτων του Δημοσίου.

Σε πυρετώδεις συσκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα ξαναγράφουν τα νέα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και κλείνουν το πακέτο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που «βαραίνει» περισσότερο λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των ...
δανειστών, πριν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και το διάλογο με την αντιπολίτευση.

6 δισ. εισπρακτικά

Από τα μέτρα που Μεσοπρόθεσμου, που θα ψηφιστεί το αργότερο μέσα στον Ιούνιο, τα 6 δισ. ευρώ (κυρίως εισπρακτικά) θα υλοποιηθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδάλλως η τρόικα εκτιμά ότι θα υπάρξει τρύπα 4 δισ. ευρώ φέτος και το έλλειμμα -κατά τις δηλώσεις του επικεφαλής Πολ Τόμσεν- θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τα μέτρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να τους «παιδεύουν» είναι τα εξής:

1. Το κίνημα των αποδείξεων «καίει» το οικονομικό επιτελείο και έχει προκαλέσει την μήνιν της τρόικας, καθώς τώρα διαπιστώνεται ότι οι φορολογούμενοι υπερκαλύπτουν το όριο των αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου και σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνουν και υψηλό μπόνους φόρου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις δύο πρώτες παρτίδες εκκαθαριστικών σημειωμάτων (781.612 δηλώσεις) το 40% έχουν επιστροφή φόρου και πληρωμή μόλις το 19%!

Το γεγονός προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπήκαν σενάρια διάσωσης, που αφορούν την καθιέρωση πλαφόν για το «μπόνους φόρου» 300 ευρώ, όπως άλλωστε είχε αρχικά υιοθετηθεί το μέτρο, ή τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για το σύνολο των φορολογουμένων, με πρόταση να πέσει ακόμα και κάτω από τα 10.000 ευρώ. Η συζήτηση έφθασε ακόμα και στην κατάργηση των αποδείξεων, κάτι που φαίνεται να απορρίπτεται, καθώς θα υπονομεύσει την όλη προσπάθεια που γίνεται για αύξηση των αποδιδόμενων εσόδων από ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

2. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας, δεδομένης και της υψηλής φοροδιαφυγής που παρατηρείται στις συγκεκριμένες ομάδες φορολογουμένων. Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ή ακόμα και η επιβολή έκτακτης εισφοράς είναι τα μέτρα που συζητιούνται, προκειμένου να αυξηθεί η φοροδοτική δυνατότητα των ομάδων αυτών. Το μέτρο, που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί το 2008 με κυβέρνηση Ν.Δ., νομοθετήθηκε και το πήρε πίσω λίγους μήνες μετά ο επόμενος υπουργός Οικονομίας. Σε περίπτωση κατάργησης του αφορολογήτου, για τα πρώτα 12.000 ευρώ θα εφαρμοστεί συντελεστής 10% ή 15% ή 18%.

3. Στο στόχαστρο και οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου 400.000 ευρώ για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, σε επίπεδα 200.000 ή 250.000 ευρώ. Εξέλιξη, που θα οδηγήσει στα δίχτυα του ΦΑΠ χιλιάδες ιδιοκτήτες, δεδομένου ότι έρχεται και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Διερευνάται δε και η επιβολή έκτακτου φόρου στους μεγαλοϊδιοκτήτες, όπως είχε γίνει το 2009 έναντι 60.000 μεγαλοϊδιοκτητών (αφορούσε ιδιοκτήτες με αξία περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ και φορολογικούς συντελεστές που κυμαίνονταν από 0,1% έως 0,9%), με στόχο αυτή τη φορά να «πιαστεί» διπλάσιος ή και τριπλάσιος αριθμός ιδιοκτητών, κυρίως με μεγάλης επιφάνειας ακίνητα και σε ακριβές περιοχές.

Οι πιέσεις

Η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για απολύσεις. Ενδεικτική είναι η φράση στελέχους της: «Κάποιοι δεν δουλεύουν και πρέπει να γίνει παρέμβαση σε αυτό». Εμφαση δίνουν σε διαρθρωτικά μέτρα που δεν προχωρούν (όπως απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων), στη μείωση των μισθών και στους μηχανισμούς είσπραξης σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και στο συμμάζεμα των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα ζητάει ακόμα πιο αναλυτικό σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αμφισβητώντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για έσοδα 7 δισ. ευρώ από τους δύο τομείς.

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει έως τώρα φαίνεται να προκαλούν την επίσπευση, δηλαδή την εφαρμογή τους από φέτος, μέτρων όπως: επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε μη αλκοολούχα ποτά και σε φυσικό αέριο, οι αυξήσεις τελών κυκλοφορίας οχημάτων, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η μείωση αφορολόγητου ορίου για απόκτηση πρώτης κατοικίας και ΦΑΠ, οι περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αύξηση έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις, η κατάργηση ή περικοπή φοροαπαλλαγών, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Υπό εξέταση είναι η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ επίσης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με κατάργηση μειωμένων συντελεστών σε νησιά.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ...ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ.....



«Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Γιώργος, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η εθνική συστράτευση. Μετά από πολύωρες συσκέψεις αποφασίστηκε το Ελληνικό Χόλυγουντ, να επιστρατεύσει τα πιο λαμπερά του αστέρια, να τα ντύσει στο χακί και να γύρισει δεκάδες κινηματογραφικες ταινίες, σε βουνά, πεδιάδες και στο κέντρο της πρωτεύουσας, αναπαριστώντας το έπος του 2011. Φυσικά κομπάρσοι για τα γυρίσματα όλων των ταινιών θα είναι υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν αφού είναι «υπεράνω χρημάτων». Ενδεικτικά παρουσιάζουμε κάποιες από τις ταινίες :
ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ
ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ
Πλοκή
Μια νύχτα του 2011, εφοριακοί συλλαμβάνουν ένα διανομέα πίτσας που δεν είχε απόδειξη και τον πιέζουν να καταδώσει τους συναδέλφους του που κάνουν το ίδιο, αλλιώς δε θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγια για Σύρο – Τήνο - Μύκονο……  Η ταινία θα προβληθεί στην «Εβδομάδα κριτικής» του Φεστιβάλ Αχαρνών το Σεπτέμβριο.

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ 2 ΦΟΡΕΣ
Πλοκή
Ο Παντελής συνταξιούχος του Τ.Σ.Α. σκηνοθετεί το θάνατο του πατέρα του για να παίρνει τη σύνταξη του. Τον καταδίδει όμως η γυναίκα του η Χαρίκλεια για να τον εκδικηθεί γιατί τρώει τη σύνταξη του σε είδη διατροφής και λογαριασμούς ΔΕH. Μια μέρα o Παντελής θα συναντήσει στο δρόμο το Χάρη, μέλος μιας ομάδας σαλταδόρων που κλέβουν "τροικανούς" με πολιτικά…


 Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ
Δεν υπάρχουν λεπτομερή στοιχεία για την ταινία. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι θα πρωταγωνιστούν ο σύντροφος Μοαμάρ και ένας Aμερικανος με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «O-BAMA».

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
Πλοκή
Η ταινία παρουσιάζει την αντίσταση μιας παρέας νέων που έχουν περίπτερο στο κέντρο της  Αθήνας κατά τη διάρκεια του μνημονίου. Συμμορίες εξωγήινων επιχειρούν να ληστέψουν κάθε βράδυ το περίπτερο των νεαρών οι οποιοι το υπερασπίζονται σθεναρά με τη βοήθεια ομάδας μεταναστών…..

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Πλοκή
Με την κήρυξη της εθνικής συστράτευσης από το  Γιώργο,  ο Νέστορας και οι φίλοι του που μένουν στην Κηφισιά και το Διόνυσο φεύγουν για το μέτωπο του κέντρου της Αθηνας για να υπερασπίσουν τους εξαθλιωμένους κατοικους του. Η αδελφή του Μάρθα που υπηρετεί ως εθελόντρια στην Μ.Κ.Ο. « Ότι Αρπάξω»…..

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ

Πλοκή
Η Νίκη υπάλληλος σε fast food απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες γιατί έφαγε μια ελιά από τη σαλάτα πελάτη του μαγαζιού. Ένας νεαρός λοχαγός που υπηρετεί στο πεδίο βολής "Σωκράτους" στην Ομόνοια και είναι ερωτευμένος μαζί της, ορκίζεται εκδίκηση…….

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΝΕΛΛΗ

Πλοκή
Στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2011, η Νέλλη, μια Eλληνίδα που σπουδάζει μπαγλαμά και κλασσικό μπαλέτο, δουλεύει 12 ώρες την ημερα στη λάντζα ενός πατσατζίδικου, γίνεται διάσημη με τη βοήθεια του προεδρου της κυβέρνησης…….

Επιστροφή στην δραχμή τώρα και άρνηση πληρωμής του χρέους τώρα, σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά!

Ούτε ένα ευρώ από το ΔΝΤ δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις.

Ο ξευτιλισμένος ΓΑΠ φίλος του εγκληματία Ντομινίκ το ξέρει αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει και να απειλεί τους πολίτες ότι εάν δεν πάρουμε την δόση θα σταματήσουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις .
Δείξε μου τον φίλο συ να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός μας και έχει δίκιο!
Εαν δεν πάρουμε την δόση θα καταρρεύσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εν μέρη θα έχει πρόβλημα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το Ελληνικό δημόσιο και έχουν στις αποθήκες κοντέινερ με ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, αυτό είναι η αλήθεια και αυτούς προσπαθούν να σώσουν πνίγοντας τον λαό .
Η μόνη λύση πού θα είναι υπέρ του λαού είναι η επιστροφή στην δραχμή, δεν υπάρχει άλλη λύση και στο τέλος αυτό θα γίνει.
Σημασία γα εμάς έχει το ποτέ θα γίνει, γιατί εάν αυτή η μοναδική λύση καθυστερήσει θα μας έχουν εξαθλιώσει τόσο που θα κάνουμε πολλά χρόνια να συνέρθουμε.
Το καθυστερούν σκόπιμα μέχρι να ξεπουλήσουν τα πάντα και να αφαιρέσουν από τον λαό όλα τα εργατικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ώστε να προσφέρουν σε αυτούς που θα αγοράσουν τα πάντα εξαθλιωμένους εργαζόμενους σκλάβους.
Επιστροφή στην δραχμή τώρα και άρνηση πληρωμής του χρέους τώρα σήμερα αύριο θα είναι πολύ αργά!
Απο lalipouli.blogspot.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η αγαπημένη φράση των αξιολύπητων υπάρξεων που έχουν το μέλλον μας στα χέρια τους είναι, "δεν υπάρχει άλλος δρόμος". Ετσι ένιωσα και έτσι θα το αφήσω να βγει. Γύρω μου μια κοινωνία που έχει τον κατάλληλο εκτελεστή για κάθε προώθηση της ματαιοδοξίας της. Σάπια σοκολατάκια σε χρυσές κασετίνες. Στόματα με βρώμικη ανάσα και άσπρα δόντια. Ψυχές που φυσούν βοριά, σκεπασμένες σε ζεστά σεντόνια.


Σε κοιτάω στα μάτια και σου λέω ότι αυτό που ζω μέσα μου το ζεις μέσα σου και συ.

Βιώνω την αδικία, ως αξίωμα της ζωής. Σαν να έχει δώσει τα χέρια η κοινωνία μυστικά βάζει το κεφάλι κάτω και κάνει ότι δεν ακούει. Δε μιλάει κανείς την αλήθεια, γιατί νομίζει ότι το ψέμα είναι το κλειδί που ανοίγει περισσότερες πόρτες. 

Σωματικά ανελεύθερος, η εσωτερική μου ελευθερία σα θηρίο βρυχάται από μέσα μου. Ψάχνω τον τρόπο να την αφήσω να βγει, μα πάντα βρίσκει εμπόδια από ομοιοπαθείς μου!

Δε μπορώ να αφήνω την ελπίδα σε άλλα χέρια. Ο καθένας τρέχει στο δικό του διάδρομο σε αυτή τη χώρα. Τερματίζει σε άλλα δικά του γήπεδα και μοιράζεται τη νίκη μόνο με τα χέρια που χειροκροτούν σε αποκλειστικότητα την αφεντιά του. Βλέπω τόσο καθαρά ότι αυτό είναι η φυλακή των νέων. 

Νέοι ανήμποροι να αντιληφθούν το πως δομείται μια κοινωνία. Ανίκανοι να σχολιάσουν, με τις γνώσεις τους να στερεύουν σε μια κακή παπαγαλία. Γνωρίζουν την ήττα τους; Δε θέλουν να γίνουν νικητές. 

Είναι η ώρα περασμένη, τα γεγονότα γρήγορα εξελίσσονται και με κομμένη την ανάσα δέχεσαι σαν ανήμπορος κάθε άδικη συμπεριφορά. Μέτρα για σένα. Μόνο για σένα. Γίνε ενεργός. Ακόμα και αν δεν ήσουν ποτέ έχει έρθει η ώρα να δηλώσεις παρών. 

Άνθρωπος είσαι.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ....(ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ)...ΕΔΩ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΑΚΟ ΣΑΣ ΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Πραγματική Δημοκρατία ζητούν στην Ισπανία, καταλαμβάνοντας τους δρόμους και τις πλατείες.
Το κίνημα για δημοκρατία, όπου οι πολίτες θα νομοθετούν, απλώνεται.
Θυμηθείτε την πλ. Καμπάνας, στις 23/2.
Θέλουμε Σύνταγμα Δημοκρατίας και όχι Ολιγαρχίας.
Κουφάλες ολιγάρχες και...
 ξεφτιλισμένα κόμματα:
Ο λαός ξυπνά παντού.
Λίγοι τώρα. Πολλοί αύριο.
μερικά από τα συνθήματα:
"δε μας αντιπροσωπεύουν",
"το αποκαλούν δημοκρατία...αλλά δεν είναι",
"οι δημόσιες συζητήσεις μας να σκεπάσουν τις σειρήνες",
"δε λείπουν τα λεφτά, περισσεύουν οι κλέφτες",
"κλείσε την Tv και άνοιξε το μυαλό σου",
"δε φεύγουμε",
"εδώ (στο δρόμο) βρίσκεται η δική μας αξιοπρέπεια".
DEMOCRACIA REAL. ΤRUE DEMOCRACY . ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ .....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ

Iσπανία: Κίνημα “15-Μ”-κάθε βράδυ όλοι στους δρόμους. Όλη τη νύχτα. Παντού. Οι Ισπανοί μπορούν. Οι Έλληνες, όχι (γιατί κοιμούνται στον καναπέ τους, βλέποντας Τούρκικα σήριαλ και Ειδήσεις που σερβίρουν τα Κανάλια).

by ΒlackΜediterraneanPirate BlackMediterraneanPirate-PirataNegroMediterráneo    19-05-2011    20:30


Iσπανία, από 15-05-2011 ως σήμερα, κάθε βράδυ-España, desde 15 de mayo 2011-Spain, since 15-05-2011
Χωρίς Σχόλια-Sin comentarios-No comments-Sans commentaires-Ohne Anmerkungen

Panorámica de la Puerta del Sol
Afluencia masiva
Participando en la asamblea
Amanece en Sol
Desalojo
Δεν μασάνε! Συνεχίζουν απτόητοι!

24 Μαίου, Οι Ισπανοί με Κατσαρόλες έξω απ΄την Ισπανική Βουλή! Κατσαρολάδα!


Madrugada pasada por agua
Sol
Acampados, a primera hora
Organizarse para recoger
Desayuno
¿Pueriles?, ¿Utópicos?
Mañana de consignas
Carlos III
Colada
Paraguas y organización
Bajo la lluvia
Vuelta a la normalidad
El oso y el madroño
Democracia
Granada
La noche

Δεν μας λείπουν λεφτά. Κλέφτες μας περισσεύουν.
Música para pasar la noche
Plaza Cataluña, Barcelona.

Ντροπή! Αληθινή Δημοκρατία τώρα! Χωρίς εξαπατήσεις (ατασθαλίες, παρανομίες).
Jóvenes y no tanto
Protesta
Apaga la televisión
Κλείσε την Τηλεόραση. Άνοιξε το μυαλό σου.
Tercera noche

Decisiones
Concentración
Panorámica de la Puerta del Sol
Durmiendo al raso
Fuente
Manos levantadas
Con las manos arriba
Gritos contra los políticos
Contra Zapatero
Puerta del Sol, llena
'Democracia real ya'
'Que no  nos engañen'
Frente a la catedral de Santiago
La Puerta del Sol
Gran despliegue policial
Controles en la entrada de la Puerta del Sol
Santiago Segura
Ole Torrente guapetón !