Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Η "αλήθεια" του Λοβέρδου και η μάχη για την επόμενη μέρα στο Πασόκ...
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μετά την διάγνωση του γιατρού (ΔΝΤ) που μας κουράρει, ότι δεν έχουμε καμία τύχη και η οικονομία μας είναι κλινικά νεκρή.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν βγει τα μαχαίρια και τώρα μπορεί να κατανοήσει κανείς τους χρησμούς του Λοβέρδου, για το γεγονός ότι μας κρύβουν την... αλήθεια-η κυβέρνηση.

Οι Τροικανοί, δεν έχουν καν διάθεση να έλθουν στην Αθήνα για τον τακτικό έλεγχο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θέλουν να μας δώσουν την επόμενη δόση πριν χρεοκοπήσουμε επίσημα, καθότι γνωρίζουν ότι δεν θα πάρουν μία, όταν αυτό συμβεί.

Οι στιγμές είναι εθνικά κρίσιμες και σ αυτή τη συγκυρία οι πολίτες είναι λογικό να καταλογίζουν στη κυβέρνηση Παπανδρέου την συγκάλυψη των καθαρμάτων που λεηλάτησαν τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός που «δεν χρωστάει σε κανένα», δεν έχει τα κότσια να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει με το πόρισμα της Μίζενς, για παράδειγμα. Να μας πει για ποιο λόγο το κόμμα του δεν προχωρά στην Προανακριτική.

Το ίδιο θα περιμέναμε και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Δυστυχώς εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και δειλοί απέναντι στην Siemens, που προφανώς τους κρατάει από κάπου.

Σ αυτό το σκηνικό αποτελμάτωσης αρχίζουν οι φιλόδοξοι διάδοχοι του Παπανδρέου-με πρώτο και καλύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο-να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους.

Ο Λοβέρδος, ως καλός συνεργάτης της Τρόικας, γνωρίζει όλη την αλήθεια από τους ίδιους, χωρίς φτιασιδώματα. Γνωρίζει γιατί δεν έφτασαν στην ώρα τους στην Αθήνα.

Γι αυτό πιέζει με τον τρόπο του, το δίδυμο Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Η σύγκρουση είναι σφοδρή στο παρασκήνιο, με κάποια συγκροτήματα των ΜΜΕ να έχουν ήδη πάρει θέση υπέρ συγκεκριμένων δελφίνων.

Λοβέρδος, Ραγκούσης, Βενιζέλος, Χρυσοχοίδης ετοιμάζονται για τη μάχη των μαχών.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ

1η Απριλίου 2011. Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της πόλης.
Οι άνδρες της αστυνομίας τους απαγόρεψαν την είσοδο στο κτίριο με αποτέλεσμα να ...

ακολουθήσουν σκηνές ροκ.
Μέλη της ομάδας ανέργων "Δικαίωμα" διαμαρτυρόμενοι, σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: "Ανεπιθύμητη η Υπουργός - 30.000 Ηρακλειώτες στο βωμό της ανεργίας"...
Τελικα σε λιγο και στην τουαλετα για να πανε θα κουβαλανε τα Μ.Α.Τ....
Απο το Γρεκι

Πιέζουν για την πτώχευση

Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
Με νέα υποβάθμιση, αυτή τη φορά από τη S&P, υποδέχτηκαν οι αγορές τη «μεγάλη επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Η S&P απλώς ανταποκρίθηκε στις πιέσεις που άρχισαν να ασκούν σχεδόν από την επόμενη ημέρα οι αγορές και οι κερδοσκόποι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Αυτό που έκανε τον οίκο να υποβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα και την Πορτογαλία ήταν ότι η επίσημη δήλωση της 25ης Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που είχαμε δημοσιεύσει προηγουμένως, ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους είναι μια οιονεί προϋπόθεση για τον δανεισμό από τον ΕΜΣ», σύμφωνα με τη S&P. Κι αυτό, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο οίκο, δημιουργεί ανησυχίες ότι η χώρα, που ... 
θα απευθυνθεί για δάνεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μετά το 2013, θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της με ζημία των ιδιωτών.

Αυτό που ανησύχησε τον οίκο είναι η παρακάτω διατύπωση της επίσημης δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Πρόσβαση στη χρηματοπιστωτική βοήθεια του ΕΜΣ θα παρασχεθεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις στη βάση ενός μακροοικονομικού προγράμματος προσαρμογής και μιας αυστηρής ανάλυσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, η οποία θα διεξαχθεί από την Κομισιόν μαζί με το ΔΝΤ και με σύνδεσμο την ΕΚΤ. Το κράτος - μέλος που είναι δικαιούχος, θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή την κατάλληλη μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες και με τρόπο απόλυτα συμβατό με τις πρακτικές του ΔΝΤ».

Αν μεταφράσουμε όλα αυτά σε απλά ελληνικά, τότε ο ΕΜΣ δεν είναι ένας μηχανισμός για να αποφύγει το κράτος -μέλος τη χρεοκοπία, αλλά ένας μηχανισμός ελεγχόμενης πτώχευσης. Το κράτος - μέλος που θα προσφύγει σ’ αυτόν όχι μόνο θα αναγκαστεί να μπει υπό επίσημη κηδεμονία ανάλογη του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να του επιβληθούν, αλλά θα υποχρεωθεί να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους, όπου η Κομισιόν μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα εκτιμήσουν τον τρόπο, αλλά και το «κούρεμα» που θα γίνει. Αυτό το νόημα έχει η «κατάλληλη μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα», που αναφέρεται στη δήλωση και εννοεί το κόστος από το ενδεχόμενο «κούρεμα» που θα επιμεριστεί στους ιδιώτες ομολογιούχους.

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί έπρεπε η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία της να υποστούν τα απανωτά μνημόνια για να καταλήξουμε στην επίσημη πτώχευση και στην αναδιάρθρωση του χρέους; Διότι αναδιάρθρωση του χρέους

«Οριακοί» μηχανισμοί

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Η επίσημη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ομολογεί ανοιχτά ότι ο ΕΜΣ είναι μηχανισμός ελεγχόμενων πτωχεύσεων, χωρίς όμως να παίρνει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των υπό χρεοκοπία κρατών - μελών. Οι λεπτομέρειες του μηχανισμού είναι άγνωστες και έχουν παραπεμφθεί για τη σύνοδο του Ιουνίου. Ενώ επίσημα η λειτουργία του θα ξεκινήσει μετά το 2013. Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι.

Στην πράξη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενίσχυσε, αντί να αποθαρρύνει με κάποιον τρόπο, την αβεβαιότητα στις αγορές και έτσι άνοιξε έναν νέο γύρο κερδοσκοπικών πιέσεων και επιθέσεων που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στην απόγνωση τόσο την Ελλάδα και την Ιρλανδία όσο και την Πορτογαλία. Άλλωστε στις λίγες ημέρες που ακολούθησαν τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου οι αγορές φρόντισαν να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στην Πορτογαλία από το να προσφύγει κι αυτή στον μηχανισμό στήριξης.

Οι πιέσεις οδήγησαν ξανά την ΕΚΤ να παρέμβει με αγορές ομολόγων και παροχή ρευστότητας προκειμένου η Πορτογαλία να μην αιτηθεί ακόμη επίσημα βοήθειας. Για πόσο αυτό θα γίνεται, κανείς δεν ξέρει. Πάντως όχι για πολύ. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει ουσιαστικά κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και κινδυνεύει η ίδια με κατάρρευση. Εκτός αν μπει κι αυτή στον χορό του υπέρμετρου δανεισμού. Αυτός είναι ο λόγος που ο Τρισέ και τα στελέχη της ΕΚΤ ζητούν εναγωνίως να αναλάβει άμεσα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης την αναχρηματοδότηση του χρέους των υπό χρεοκοπία κρατών - μελών.

Όμως τόσο το ΕΤΧΣ όσο και ο ΕΜΣ, που θα τον αντικαταστήσει μετά το 2013, δεν διαθέτουν επαρκή χρηματοδοτικά μέσα. Τα 500 δισ. ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω». Μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση ανεβάζει τα απαιτούμενα χρηματοδοτικά μέσα σε πάνω από 1,6 τρισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει ο ΕΜΣ τις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, που σίγουρα θα έχει ενταχθεί μέχρι τότε στον μηχανισμό, καθώς και να μπορεί να συμβάλει με αγορές ομολόγων άλλων χωρών, όπως η Ισπανία και το Βέλγιο.

Αν βέβαια υποθέσει κανείς ότι την Πορτογαλία θα ακολουθήσει η Ισπανία, πράγμα απολύτως βάσιμο, τότε οι ανάγκες στήριξης του ΕΜΣ θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 2 τρισ. ευρώ. Μπορεί η ευρωζώνη να διαθέσει περίπου το 20% του τωρινού ΑΕΠ της, σε πρώτη φάση, για να αποτρέψει την κατάρρευση των υπό χρεοκοπία χωρών και τα ανεπανόρθωτα ρήγματα στη συνοχή του ευρώ; Ακόμη κι αν το κάνει, θα γενικεύσει την ύφεση και τη δημοσιονομική δυσπραγία σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα απειληθεί ακόμη και η ίδια η Γερμανία.

Προς νέο μνημόνιο από ΔΝΤ

Η Ελλάδα βγήκε από τη σύνοδο σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε την επιμήκυνση. Δεν υπήρξε κανενός είδους συγκεκριμένο σχέδιο αποτύπωσης των δεδομένων της επιμήκυνσης, εκτός από γενικές αναφορές και αόριστες δεσμεύσεις, οι οποίες κι αυτές παραπέμπονται για μετά τον Ιούνιο. Εκτεθειμένη η χώρα όσο ποτέ άλλοτε στις πιέσεις των αγορών, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι επίκειται αναδιάρθρωση του χρέους, η κατάστασή της χειροτερεύει ταχύτατα. Μάλιστα η τρίτη Ενδιάμεση Έκθεση του ΔΝΤ, που καθυστέρησε σκόπιμα και δόθηκε στην δημοσιότητα στις 16 Μαρτίου, αποκαλύπτει ότι υπάρχει στα σκαριά μηχανισμός επίσημης πτώχευσης της χώρας για τον οποίο κανείς δεν κάνει λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει: «Η διοίκηση και το προσωπικό (του ΔΝΤ) έχουν την άποψη ότι παροχή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα υπό την ΕΧΔ (Εκτεταμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση) είναι δικαιολογημένη στη βάση των σοβαρών αναγκών του ισοζυγίου πληρωμών της Ελλάδας, η επίλυση των οποίων απαιτεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η διεύθυνση προτίθεται να προτείνει στο Δ.Σ. μια εκτεταμένη διευθέτηση, μετά την ακύρωση της υπάρχουσας συμφωνίας από τις αρχές, από τη στιγμή που θα επιτευχθούν ρυθμίσεις με τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και των Ευρωπαίων σχετικά με την παράταση της διάρκειας των δανείων τους. Μια εκτεταμένη διευκόλυνση υπό την ΕΧΔ θα προμηθεύσει την Ελλάδα με ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής 10 ετών σχετικά με τις νέες εκταμιεύσεις (το πενταετές χρονοδιάγραμμα απόσβεσης για τις υπάρχουσες εκταμιεύσεις της βραχυπρόθεσμης διευκόλυνσης δεν θα αλλάξει)».

Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να μετατρέψει την υπάρχουσα συμφωνία βραχυπρόθεσμης διευκόλυνσης σε μεσοπρόθεσμο μηχανισμό χρηματοδοτικής επέμβασης. Αυτό συνήθως γίνεται με νέο δάνειο και νέους όρους. Η διάρκεια αυτού του νέου μηχανισμού διευκόλυνσης υπολογίζεται για 10 χρόνια. Ο μηχανισμός αυτός έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί τις χώρες υπό χρεοκοπία σε επίσημη πτώχευση, αφού πρώτα εξασφαλίσει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Ασύλληπτη εκποίηση

Δεν είναι τυχαίο που στην έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει συγκεκριμένος πίνακας (ο Πίνακας 1), όπου συγκρίνονται τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης που επιβλήθηκαν σε διάφορες χώρες. Ο πίνακας συγκρίνει τα πιο εκτεταμένα προγράμματα ιδιωτικοποίησης που έχουν εκτελέσει χώρες όπως το Περού και η Αργεντινή την εποχή της νεοσυντηρητικής λαίλαπας τη δεκαετία του ’90, αλλά και χώρες όπως η Ουγγαρία και η Εσθονία αμέσως μετά τη διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης που απαιτείται από την Ελλάδα είναι τεράστιο ακόμη και με τα μέτρα των χωρών που αναφέραμε. Αυτό βέβαια που δεν αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση είναι τι απέγιναν οι χώρες όπου εφαρμόστηκαν τέτοια εκτεταμένα προγράμματα ιδιωτικοποίησης. Το Περού χρεοκόπησε καταμεσής αυτού του προγράμματος, το 1995, και από τότε δεν γλίτωσε την κηδεμονία του ΔΝΤ έως σήμερα. Η Εσθονία, που χαρακτηρίστηκε «Τίγρη της Βαλτικής», αφού μετατράπηκε σε χώρα ευκαιρίας για κάθε είδους επενδυτή, κατέρρευσε με πάταγο το 2008 σημειώνοντας πτώση πάνω από 30% μέσα σ’ έναν χρόνο. Από τον επόμενο χρόνο υποβάλλεται στις χημειοθεραπείες του ΔΝΤ και βρίσκεται σαν κοινωνία και οικονομία σε κώμα.

Η Ουγγαρία χρεοκόπησε δυο φορές. Μια με την ολοκλήρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων το 1998 και μια το 2009 που την οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Όσο για την Αργεντινή, η περίπτωσή της είναι γνωστή. Χρεοκόπησε το 2001, αφού είχε δεχτεί την υπαγωγή της στον μηχανισμό της Εκτεταμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης που σκοπεύει το ΔΝΤ να επιβάλει και στην Ελλάδα.

Το ανεξέλεγκτο χρέος «σπρώχνει» σε αναδιάρθρωση
Απ’ ό,τι φαίνεται, η επίσημη πτώχευση της χώρας είναι κοντά υπό καθεστώς ελέγχου του ίδιου του ΔΝΤ σε συνεννόηση με την Ένωση και το ΔΝΤ. Δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα από την ευρωζώνη ούτε καν να καθυστερήσει αρκετά το μοιραίο, ώστε να προλάβει να εντάξει την Ελλάδα στον δικό της ΕΜΣ. Ο λόγος είναι απλός και γίνεται ολοφάνερος από τα στοιχεία του Πίνακα 2. Οι καθαρές δανειακές ανάγκες του Δημοσίου για το 2011 ανέρχονται σε σχεδόν 76 δισ. ευρώ. Από αυτά θα δοθούν από την τρόικα 46,5 δισ. ευρώ μέσα στον χρόνο. Αυτό αφήνει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου στα 30 δισ. ευρώ. Πόθεν θα βρεθούν;

Πού θα τα βρούμε;

Η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει σταδιακή επέκταση των εντόκων γραμματίων του δημοσίου μέσα στο 2011 σε εννιάμηνα και δωδεκάμηνα. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι μπορεί να αντληθεί ένα τέτοιο ποσό με έντοκα γραμμάτια, παρά το τεράστιο επιτοκιακό κόστος, το μόνο που θα κάνει είναι να το μετακυλίσει τους πρώτους μήνες του επόμενου χρόνου, του 2012. Με δεδομένη βέβαια την υπόθεση εργασίας ότι θα βρεθούν αγοραστές. Έτσι το 2012 θα πρέπει να αναχρη­ματοδοτηθεί αυτό το ποσό και να βρεθούν επιπλέον άλλα 77 δισ. ευρώ. Με την τρόικα να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει λιγότερο από 26 δισ. ευρώ. Πώς θα καλυφθούν τα υπόλοιπα;

Η κυβέρνηση και οι εκθέσεις των ελεγκτών μιλούν για άνοιγμα της Ελλάδας στις αγορές. Την προοπτική αυτή την αποκλείουν σήμερα όλοι οι αναλυτές των αγορών, αλλά και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης, που είναι απολύτως βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα προβούν σε νέα υποβάθμιση της χώρας.
Όμως, ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα, ακόμη κι αν η Ελλάδα κατορθώσει να βγει στις αγορές το 2012 και το 2013, τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια ακόμη χειρότερη έκπληξη. Το 2014 οι καθαρές δανειακές ανάγκες του Δημοσίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 103 δισ. ευρώ και το 2015 τα 135 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 51% του εκτιμώμενου ΑΕΠ του ίδιου χρόνου. Είναι ποτέ δυνατόν για μια οικονομία να καλύψει δανειακές ανάγκες αυτού του ύψους; Ούτε κατά διάνοια.

Ωστόσο, ακόμη κι αν πάρουμε ως σωστό το πιο μετριοπαθές σενάριο που εκθέτει το ΔΝΤ για την πορεία των δανειακών αναγκών του Δημοσίου,τότε βλέπουμε να διαμορφώνεται ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος. Ο δανεισμός των ιδιωτικών τραπεζών.

Τράπεζες στο κόκκινο

Μέσα στο 2011 οι τράπεζες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν δικές τους δανειακές ανάγκες της τάξης των 53 δισ. ευρώ. Από πού θα βρεθούν; Προφανώς τα 30 δισ. ευρώ εγγυήσεις του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν προσφάτως σ’ αυτές, δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των τραπεζών.
Εκτός αυτού, η κλιμάκωση έως το 2015 της ανάγκης αναχρηματοδότησης, ιδίως του βραχυπρόθεσμου δανεισμού των τραπεζών θα τις οδηγήσει να αναζητούν μέσα στο 2013 πάνω από 116 δισ. ευρώ, δηλαδή το 47% του ετήσιου ΑΕΠ, το 2014 πάνω από 186 δισ. ευρώ, δηλαδή κοντά στο 74% του ΑΕΠ, ενώ το 2015 πάνω από 255 δισ. ευρώ, δηλαδή κοντά στο 96% του ΑΕΠ τον ίδιο χρόνο. Είναι ποτέ δυνατόν να βρεθούν αυτά τα δάνεια και μάλιστα σε βραχυπρόθεσμη βάση;

Η κατάσταση αυτή των τραπεζών δίνει μια κάπως διαφορετική τροπή στο χρέος, ενώ η διαρκής προικοδότησή τους με εγγυήσεις του Δημοσίου έχει στόχο να μεταφέρει το δικό τους χρέος στο δημόσιο χρέος. Ακόμη και το δημόσιο χρέος να είχαμε εξαφανίσει, ως διά μαγείας, οι δανειακές ανάγκες των εγχώριων τραπεζών αρκούν για να οδηγήσουν στην ολοκληρωτική κατάρρευση.
Σχετικές φωτογραφίες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Σήμερα ήταν η μέρα του Γιωργάκη. Συμμετείχε στην ώρα του πρωθυπουργού και στην μέρα της πρωταπριλιάς.

Αν και εκπαιδευμένος, όπως όλοι οι πολιτικοί εξάλλου, στο να λέει ψέματα η ατάκα του στην βουλή μας εξέπληξε.

Πολλοί θα ήθελαν τον τίτλο του βασιλιά της πρωταπριλιάς αλλά θα μου επιτρέψετε να το δώσω στον Γιωργάκη ο οποίος είπε το πιο πετυχημένο: Οι τιμές στα προϊόντα έχουν πέσει.

Αυτό σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση των μισθών έχει μετατρέψει την ελληνική εργατική τάξη στην πιο προνομιούχο τάξη της Ευρώπης.

Ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης από την άλλη, μια εξυπνάδα πήγε να πει λέγοντας παράλληλα και μια αλήθεια και έτρεξε πανικόβλητος να την μαζέψει.

Είπε ότι ο Γιωργάκης είναι στον κόσμο του έχοντας γίνει σαν τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

Και γιατί το μάζεψε στην συνέχεια; Μέχρι να καταλάβει ο Κωστάκης τι είπε και μέχρι να ...
αποφασίσει να αντιδράσει θα είχε περάσει τόσος χρόνος που ο Αντωνάκης δεν θα ήταν πλέον αρχηγός της ΝΔ.

Εκτός και αν φοβήθηκε την αντίδραση του Αντώναρου.

Ο Π. Οικονόμου, ο οποίος ψήφισε υπέρ του μνημονίου, είπε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό για το χρέος και πρέπει να το καταγγείλουμε.

Ένα χρόνο πριν ο ίδιος άνθρωπος προφανώς πήγαινε στο νηπιαγωγείο και δεν μπορούσε να κάνει κάποιες προσθέσεις στα νούμερα για να καταλάβει που πάει το πράγμα.

Επίσης ο ίδιος άνθρωπος θα υπερψηφίσει τον επόμενο νόμο που μας επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ εν ονόματι του μνημονίου για να συνεχιστεί η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Γιατί έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Οι πολιτικοί πάσχουν από μια ιδιόμορφη ασθένεια. Ονομάζεται αλτσαχάιμερ της βουλής.

Δηλαδή όταν βρίσκονται εντός της βουλής σε ώρα ψηφοφορίας κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο τους και ξεχνάν τι έλεγαν και τι υποστήριζαν πριν από αυτήν την καταραμένη ώρα.

Οπότε ας είμαστε επιεικείς με τους πολιτικούς και μην τους λέμε ότι είναι όλοι τους Μανώληδες.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συνολικά κοντά στο 43%. Ένα ποσοστό πολύ μεγάλο σε σχέση με την καταστροφή για την οποία είναι υπεύθυνα τα δύο κόμματα.

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά και να μην είναι. Για να μπορέσει κάποιος να πουλήσει το σπίτι του θα πρέπει πρώτα να αρθεί η υποθήκευση που έχει γίνει μέσω του μνημονίου.

Δυστυχως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και απλά μας διατηρούνε στην ζωή για να μας πάρουν τα όργανα μας.

Τώρα πλέον ακόμα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια το λένε ανοιχτά. Για να καταλάβετε που βρισκόμαστε.

Ο Γιωργάκης είναι δότης οργάνων. Ήδη έχει δημιουργηθεί λίστα με εκατομμύρια υποψήφιους που θέλουν τον εγκέφαλο του.

Εγκέφαλος τέτοιου στοχαστή δύσκολα βρίσκεται σήμερα.

Δεν θα μας πάρουν άλλα μέτρα. Η οικονομία πάει καλά. Υπάρχει φως στο τούνελ. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά.

Και μετά κουραστήκαμε και κλείσαμε το Monopoly.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ

Πολύ συζήτηση γίνεται για το αν η Ελλάδα είναι σε τροχιά χρεοκοπίας ή αν θα τη γλιτώσουμε. Ποιες οι τέσσερις περιπτώσεις για το μέλλον της οικονομίας της χώρας;
Η ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας κυριαρχεί σε συζητήσεις αλλά και εκτιμήσεις πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, διεθνών και εγχώριων. Οι πρόσφατες δηλώσεις Παπαδόπουλου για χρεοκοπία στον Παπαχελά αναστάτωσαν, μάλιστα, πολλούς.
Ποιες οι τέσσερις περιπτώσεις όπου οι αναφορές για την οικονομική πορεία της χώρας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές;
Πρώτη περίπτωση: Ανω του 13% του ΑΕΠ εκτίμησε ότι είναι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους», παρά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα. Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε σε αφύπνιση τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1%, μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά, εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς, θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Οι Ελληνες δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από πέρυσι τον Απρίλη είμαστε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, αποφασίζουν και οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα και εφόσον δεν εκτελούνται δεν δανειζόμαστε. Είμαστε υπό χρεοστάσιο» ανέφερε. «Το ερώτημα προς τον λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, από το 2008 «χτυπούσαν οι καμπάνες» και διογκωνόταν το δημόσιο χρέος, με τη «μεγαλύτερη καμπάνα» να βρίσκεται στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Δεύτερη περίπτωση: Αντιπαράθεση με φόντο την οικονομία σημειώθηκε ανάμεσα στον Πέτρο Ευθυμίου και τον Γιάννη Παπαθανασίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. «Στις 5 Οκτωβρίου παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να πάρει αναστολή. «Πλέον είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα σε αναστολή. Εκεί μας οδήγησε η Ν.Δ.» ανέφερε.
Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παπαθανασίου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και πρόσθεσε πως υιοθετεί τη φράση του πολύπειρου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου πως η χώρα οδηγείται στα βράχια. Ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ένα «γιγαντιαίο χρέος που ροκανίζει τα θεμέλιά της».
Τρίτη περίπτωση: Χρεοκοπία της Ελλάδας λόγω του υπέρογκου δημόσιου χρέους αναμένει η πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του BBC. Ειδικότερα, τα δύο τρίτα (25 από τους 38 που απάντησαν) προβλέπουν στάση πληρωμών, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να πετύχει η χώρα μας τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους της και να καταστήσει το χρέος της διαχειρίσιμο.
Τέταρτη περίπτωση: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurostat εκτιμά ότι το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 είναι 10%, παρέμεινε δηλαδή διψήφιο, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την οικονομική πορεία της χώρας.
Και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνιζε χθες ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ και αυτό θα φανεί από τα τέλη του 2011, νέο πλήγμα δέχτηκε η ελληνική οικονομία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε στην αξιολόγησή της τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί μάλλον να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013.

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..........

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!
Με τον νόμο 3213/2003 προβλέπονταν οι ποινικές κυρώσεις (άρθρο 4), η ποινική διαδικασία (άρθρο 5), ο καταλογισμός των ποσών που αντιστοιχούσαν στα παράνομα οφέλη (άρθρο 6) και οι διάφοροι περιορισμοί που έπρεπε να ισχύουν για τους δημόσιους λειτουργούς, σε σχέση με ιδιότητες που δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για προσπορισμό παράνομων οφελών ή απόκρυψη εισοδημάτων (άρθρο 7 – συμμετοχή σε off shore, εταιρικά σχήματα κ.λ.π).



Ο νόμος 3849/2010, λίγες ημέρες μετά την μετατροπή του μνημονίου σε νόμο του κράτους επαναλαμβάνουμε, -και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό-, με μια παράξενη, περίπλοκη και εμφανώς ύποπτη νομοτεχνική πρακτική όρισε, στο πρώτο άρθρο του, ότι  όλες οι επικίνδυνες αυτές προβλέψεις, επικίνδυνες επειδή θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν τις περιουσίες που απέκτησε η αλητεία που επί μια 30ετία καταλήστευε τον τόπο, καταργούνται.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νομική παιδεία για να γνωρίζει κανείς ότι
η κατάργηση ενός ποινικού νόμου καταργεί αναδρομικά και το σύνολο των αδικημάτων που είχαν κωδικοποιηθεί με αυτόν και εξαλείφει τον αξιόποινο χαρακτήρα παρόμοιων πράξεων που συνέβησαν στην διάρκεια της ισχύος του (μέχρι δηλαδή την 25/5/2010/) και θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν στο προσεχές μέλλον. Ασφαλώς, το περιεχόμενο των διατάξεων των άρθρων 4 έως 7 του Ν.3213/2003 επαναλαμβάνεται ελαφρά ή περισσότερο παραλλαγμένο στην συνέχεια. Πλην όμως, μετά την ρητή κατάργησή των κρίσιμων άρθρων, που περιγράφουν την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων και ορίζουν τις διαδικασίες κολασμού και τις ποινές, και όχι την τροποποίηση, ούτε την αντικατάσταση τους, κάθε έγκλημα που συντελέστηκε μέχρι την 25/5/2010/ έπαψε να υπάρχει. Η δυνατότητα δηλαδή του νόμου να ερευνήσει και να τιμωρήσει υποθέσεις παράνομου πλουτισμού εις βάρος του δημοσίου, και, κυρίως, η δυνατότητα του κράτους να ζητήσει από τους εγκληματίες την επιστροφή των κόπων του ελληνικού λαού, έπαψε οριστικά να υφίσταται.

Με άλλα λόγια, με τον Ν.3849/2010 διασφαλίσθηκε η ποινική ασυλία κάθε αξιοπρεπούς απατεώνα και σιγουρεύθηκαν τα κλεμμένα, όπου και σε όποια μορφή κι αν βρίσκονται.


Το άρθρο 10 του πρόσφατου 3932/2011 είναι, όπως είπαμε, απλά το κερασάκι στην τούρτα. Καλύπτει την περίοδο των 10 μηνών που πέρασαν από τον Μάιο του 2010, -διότι δεν μπορεί, ο πειρασμός είναι ίδιον του ανθρώπου και όλο και κάτι πονηρό θα έγινε στο μεταξύ-, και δίνει την ευχέρεια στο δικαστικό συμβούλιο, συνεκτιμώντας όλες τις περιστάσεις να απαλλάσσει πρόχειρα κάθε κατηγορούμενο, προλαμβάνοντας την ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής και διασφαλίζοντας την τόσο απαραίτητη, κατά Παπαχελά και Πρετεντέρη, εθνική συνεννόηση, που δεν είναι τίποτε άλλο από την ομερτά των αντίπαλων μαφιόζικων ομάδων.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ,ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


Όπως μας είπαν,το συγκεκριμένο νόμο ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ Πασοκ, ΝΔ και Λαος!!!


Δηλαδή,για να το πούμε απλά,ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ!


Επομένως,όποια συζήτηση γίνεται για μίζες κλπ είναι ανούσια,αφού ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΟΤΕ!


Φυσικά,το θέμα θάφτηκε από τα ΜΜΕ,για ευνόητους λόγους: Τους ίδιους για τους οποίους δεν μας λένε
το όνομα του εκατομμυριούχου πρώην Υπουργού!

Μετά έχουν το θράσος κάποιοι να μας χαρακτηρίζουν “αντιδημοκράτες”,όταν συμφωνούμε με το σύνθημα “ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΒΟΥΛΗ”!


Τέτοια “δημοκρατία”,κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αρχικλεφταράδων-που μάλιστα καλύπτονται μεταξύ τους με τρόπο που θυμίζει μαφιόζικο υπόκοσμο-τους την χαρίζουμε!

Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» ... «κάνουν ό,τι γουστάρουν»!

Κερατέα
Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.
Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση επιχείρηση τρομοκρατίας.
Υφίστανται την ωμή βία. Συμβιώνουν με τα ένστολα «τσαμπουκαλίκια». Η καθημερινότητά τους είναι πλέον συνυφασμένη με την καταστολή. Τους ξυλοδαρμούς. Τις εισβολές στα σπίτια τους. Τις διώξεις. Τα χημικά. Τις καταστροφές των περιουσιών τους.
Και βέβαια, επειδή η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστες χαραμάδες αλήθειας, η φωνή των κατοίκων είτε «πνίγεται», είτε διαστρεβλώνεται και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.
*
Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» εφαρμόζουν στην Κερατέα το δόγμα τους σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
Το δόγμα τους είναι ένα: «Κάνουν ό,τι γουστάρουν»!
Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων της  ...
κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, οι «σοσιαλιστές» μας να έχουν ευρύτερο σχέδιο.
Να χρησιμοποιούν την Κερατέα σαν πείραμα. Σαν προσομοίωση του μέλλοντος που ετοιμάζουν να μας «φορέσουν» σε κάθε γωνιά της επικράτειας.
*
Η ιστορία ξεκινάει μερικά χρόνια πίσω. Και είναι πολύ διδακτική.
«Επρεπε το κράτος να πει στους δημάρχους: "Εχετε δυο μήνες για να αποφασίσετε για νέες χωματερές. Δεν αποφασίζετε! Νομοθετώ και κατεβάζω τα ΜΑΤ, τα τανκς, το στρατό, τι χρειάζεται, και ανοίγω νέα χωματερή". Ετσι λειτουργούν τα κράτη»!
Παρά κάτι συμπληρώθηκε μια δεκαετία από εκείνη την τόσο «γλαφυρή» δήλωση του Θ. Πάγκαλου (στον ρ/σ ΣΚΑΪ, 12/3/2003).
Το θέμα ήταν οι χωματερές και το πώς η εξουσία θα έπρεπε να δράσει στην ευρύτερη περιοχή για την χωροθέτησή τους. Αυτά έλεγε τότε ο Πάγκαλος.
Σήμερα η κυβέρνηση του αντιπροέδρου δεν έφτασε μέχρι του σημείου να στείλει πρόσκληση στα «τανκς» και το «στρατό». Προς Θεού! Εχει περιοριστεί στα ΜΑΤ...
*
Ομως η κυβέρνηση των ΜΑΤ υποτίθεται ότι πρέπει να ενεργεί με βάση το δίκαιο. Αλλωστε αυτή η κυβέρνηση είναι που μετατρέπεται κάθε τρεις και λίγο σε «εισαγγελέα» θέτοντας σε όποιον της «αντιμιλάει» το «αμείλικτο» ερώτημα: «Σέβεστε τους νόμους;»...
Αλλά ποιο «δίκαιο» ακριβώς εφαρμόζουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στην Κερατέα; Ποιους νόμους εφαρμόζουν; Οι κάτοικοι δείχνουν να μην αμφιβάλουν: «Το "δίκιο" των εργολάβων», απαντούν.
Μάλιστα προσκομίζουν και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για να τεκμηριώσουν τη θέση τους:
  • Πριν λίγες ημέρες, την 1η του μήνα, το δικαστήριο, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, εξέδωσε (για δεύτερη φορά!) απόφαση με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή για ΧΥΤΑ. Εκτός μάλλιστα όλων των υπολοίπων λόγων που επικαλείται το δικαστήριο είναι και τούτος: Οτι για να επιτραπούν οι εργασίες θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό.
Και εδώ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο:
  • Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία εκφράζει την «έντονη αντίθεσή του στην επαπειλούμενη κατασκευή του ΧΥΤΑ Κερατέας, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου» και «καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ιστορικού και αρχαιολογικού τοπίου της Λαυρεωτικής»!
*
Τελικά, δεν μένει αμφιβολία: Εκείνοι που πραγματικά επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση, τόσο από άποψη σεβασμού της αρχαιολογικής κληρονομιάς, όσο από άποψη συνάδουσα με τη δικαστική απόφαση, και κυρίως από την άποψη της περιβαλλοντικής προστασίας και της υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι οι κάτοικοι.
Οχι η κυβέρνηση. Οι κάτοικοι.
*
Ο αγώνας των κατοίκων, λοιπόν, είναι δίκαιος. Και θα είναι κέρδος αυτού του αγώνα, που καταδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική αυθαιρεσία, η διεξαγωγή του περιφρουρημένα από «παγίδες» και προκλήσεις που μπορούν να τον προβοκάρουν, με έναν προσανατολισμό που θα θέτει στόχο:
α) την χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου
β) την αταλάντευτη εναντίωση στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων και
γ) το άμεσο κλείσιμο και την αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.
*
Εν κατακλείδι:
Η αλληλεγγύη απέναντι στους κατοίκους της Λαυρεωτικής δεν μπορεί παρά να είναι αυτονόητη.
Η καταγγελία της άγριας επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση το ίδιο.
Η συμπαράσταση στα αιτήματά τους για άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή και για καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή τώρα και στο μέλλον, αμέριστη.

Σίγουρη η πτώχευση λέει η κυρία Παπαρήγα: Να συλληφθεί μαζί με τον Τορναδόρο από την Κρήτη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο!

Αναπόφευκτη είναι η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας υποστήριξε σήμερα το πρωί η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τ’ ακούσατε κύριε Παπακωνσταντίνου; Την ίδια στιγμή που εσείς βλέπετε φως στο βάθος του Τούνελ, αυτοί οι τορναδόροι προβοκάτορες διαδίδουν φήμες με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και τις αγορές.
Να επιληφθείτε αμέσως. Πρέπει να συλληφθούν, να εξοριστούν, να γδαρθούν και να παλουκωθούν ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για έναν μπάρμπα φαναρτζή που έχω και ετοιμάζεται να στείλει email στη Moody’s με σκοπό να μας χαλάσει το ίματζ (άσε που ψηφίζει και ΣΥΡΙΖΑ!).Ειναι  βεβαια γνωστο σε ολους οτι η προηγουμενη εργασια της κας Παπαρηγα ηταν τορναδορος και συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες ειχε για βοηθο της τον κο Τσιπρα ο οποιος ως γνωστον γνωριζει αριστα την τεχνη του τορναδορου.Επισης προληπτικα κε Παπακωνσταντινου να συλλαβετε αμεσα ολους τους μπετατζηδες γιατι υπαρχουν πληροφοριες οτι εξαιτιας μιας επιστολης γραμμενη απο τα χερια μπετατζη - καλουπιτζη απο το Μπραχαμι προς την Stantard and Poors προηλθε η προσφατη υποβαθμιση της χωρας μας..................
Ρε αιντε απο εδω κυβερνηση χαζοχαρουμενων........αλλα δυστυχως εθνικα επικινδυνων......

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Κλείνουν 28 παιδικές βιβλιοθήκες Καταρρέουν υπό το βάρος των επισχέσων εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων.

Στην ευρωζώνη του 2011 κλείνουν παιδικές βιβλιοθήκες, κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, κόβονται σχολικά δρομολόγια, κλείνουν νοσοκομεία απολύονται νέοι και δεν δακρύζει κάνεις καριόλης. Όλα αυτά κλείνουν για να μην κλείσουν τράπεζες…

Που είναι ο ανθρωπισμός που είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είναι ...
η συνοχή της Ευρώπης που είναι οι άλλοι λαοί;

Που είναι η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφοσύνη; Που είναι  η δικαιοσύνη, η ηθική και η ανθρωπιά σας;
Ηλιθιοι .....Αθλιοι.....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !! Πως να απαλλαγείς από τον Τειρεσία,

Στην αρχή (1997) ξεκίνησε σαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για να μπορεί να δίνει πληροφορίες στις τράπεζες , ώστε να αποφεύγετε η δανειοδότηση σε κακοπληρωτές και αφερέγγυους και κατέληξε σήμερα να έχει φακελωμένους στα μητρώα του εκατομμύρια Έλληνες πολίτες , έχοντας πληροφορίες για όλες τις οικονομικές συναλλαγές , ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί αρχείο απωλειών και κλοπών σε ταυτότητες και διαβατήρια (παροτρύνοντας μάλιστα τους
πολίτες μετά το αστυνομικό τμήμα να περνάνε και μια …βόλτα από τον Τειρεσία…) υποκαθιστώντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών ενός οργανωμένου κράτους .
Μπροστά λοιπόν στην αδιαφορία του κράτους για την εξέλιξη του Τειρεσία σε μια πανελλαδική εταιρεία που φακελώνει όλους μας και μπορεί να επηρεάζει τις ζωές , τα δάνεια και τις συναλλαγές μας μπορούμε πάρα πολύ απλά να τον αχρηστεύσουμε συμπληρώνοντας μια απλά αίτηση που θα αναγράφετε ότι δεν επιθυμούμε την πρόσβαση και αναγραφή των όποιων δεδομένων μας αφορούν !!!
Συγκεκριμένα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων υποχρεώνει τον Τειρεσία (πράγμα που εσκεμμένα αποκρύπτεται ) να μην κοινοποιεί σε τρίτους και να μην αναγράφει τα οικονομικά προσωπικά δεδομένα για άτομα τα οποία με γραπτή τους δήλωση δεν το επιθυμούν .

Στη διεύθυνση ( http://www.tiresias.gr/office/index.html#E ) όχι μόνο ξεκαθαρίζεται το πώς θα γίνει η μη κοινοποίηση αλλά παρέχεται και έντυπο το όποιο μπορούμε να κατεβάσουμε ηλεκτρονικά για να το συμπληρώσουμε και με μια επίσκεψη μας στα κεντρικά τους γραφεία , θα αχρηστεύσουμε τις όποιες πληροφορίες έχουν για μας ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ καθώς είναι σαφές ότι : Οποιοσδήποτε (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δεν επιθυμεί την εμφάνιση των στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς του, που τηρούνται στα συστήματα ΣΑΥ, ΣΥΠ της Τειρεσίας ΑΕ, μπορεί να ζητήσει, με σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης, τη μη μετάδοση των δεδομένων αυτών.
Με την ικανοποίηση του αιτήματός του στη θέση των δεδομένων αναγράφεται: «δεν επιθυμεί την αναγραφή δεδομένων που τον αφορούν».
Με τη συμπλήρωση της φόρμας καταργούμε και τυπικά και ουσιαστικά το φακέλωμα μας στον Τειρεσία και εάν αυτό γίνει μαζικά και οργανωμένα από πολίτες τότε μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και το κλείσιμο του αφού η «αποστολή του» να ρουφιανεύει σε τράπεζες , φορείς , αφεντικά και ιδιώτες θα έχει μπλοκαριστεί από εμάς τους ίδιους ;)

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;

Προσθήκη λεζάντας
Πριν δυό ημέρες ο πρωθυπουργός μας είχε γυρίσει από τις Βρυξέλλες και πανηγύριζε ότι πέτυχε όλους τους στόχους του και από τη Δευτέρα θα είναι μια νέα ημέρα και όλα θα πηγαιναν καλά.
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις έρχεται η Standard & Poor΄s, και μας ρίχνει μια διπλή σφαλιάρα και μάλιστα λέει ότι η αιτία είναι οι αποφάσεις της  ...
συνόδου κορυφής και τονίζει " Τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι είναι πιθανό να τεθεί η αναδιάρθρωση του «παλαιού χρέους» ως προϋπόθεση για την αγορά ελληνικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε δύο χρόνια."
Δηλαδή με άλλα λόγια μας λένε ότι η αναδιάρθρωση (Διάβαζε χρεοκοπία) είναι αναπόφευκτη
Μας δουλεύουν χοντρά από ότι φαίνεται. Και όπως είπε χθες ο Λοβέρδος ας μας πουν οι κυβερνώντες επιτέλους την αλήθεια.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ............

Ελάτε φίλοι μου να αποχαιρετηθούμε.
Να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε.
Σήμερα-αύριο...
ο Παπανδρέου θα π λ α σ τ ο γ ρ α φ ή σ ε ι την υπογραφή της Χώρας, σε μία συμφωνία διαρκούς λιτότητας και εκποίησης των πάντων.Χωρίς καμία εξουσιοδότηση και κανέναν ενδοιασμό.Ψύχραιμος, υπερήφανος και με το χέρι στο μέρος της καρδιάς, όπως όλα τα αμερικανάκια, θα ψάλλει τον ύμνο του νεοφιλελευθερισμού.
Μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους "ηγέτες", χριστιανούς και σοσιαλιστές.
Μία ιστορική μετριότητα, ένας "πολιτικός" από το πουθενά, ελέω ονόματος, οδηγεί τη Χώρα στο καταστροφικό...άπειρο.
Ναι, αυτός...
ο ηγέτης μιας παρέας καλοντυμένων νεαρών, καθόλα σοσιαλιστών.
ο ηγέτης διαχρονικών καρεκλοκένταυρων και φιλοτομαριστών.ο αρχηγός μιας ομάδας εκλεγμένων χειροκροτητών και παπαγάλων.ο υπασπιστής ξένων και ντόπιων αφεντάδων.
ο αγιο-βασίλης των τραπεζιτών.ο Προκρούστης του Λαού.Δεν διαπραγματεύτηκε ούτε μία παράγραφο της καταστροφικής "σύμβασης" με την τρόϊκα, παρακάμπτοντας τη Βουλή όταν την υπέγραφε.Δεν παζάρεψε ούτε τον χρόνο "εξόφλησης", ούτε το επιτόκιο.Υπονόμευσε με τις δηλώσεις και πρακτικές του την ίδια του τη χώρα.Την διέσυρε με τους χαρακτηρισμούς του.
Στάθηκε ανίκανος να επισκεφθεί έστω και μία χώρα με παρόμοια με εμάς προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων.
(Μόνο την Ουγγαρία είχε επισκεφτεί για πληροφορηθεί τις εμπειρίες τους από το ΔΝΤ, λες και δεν ήξερε!!).
Να προσπαθήσει έστω να συγκροτήσει κοινό μέτωπο, απέναντι στον γαλλογερμανικό άξονα.
Να "παίξει" σκληρά το πολιτικό χαρτί του ντόμινο για όλη την ευρωζώνη, σε περίπτωση ελληνικής χρωκοπίας.
Καθαριστής και καταπατης.Εμπροσθοφυλακή κατακτητών.Φτάνει πια πρωθυπουργέ...
ΓΗ και ΥΔΩΡ παραδίδεις...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΩΡΓΟ (Die Presse,Der Spiegel,Guardian,BBC)


  • Die Presse: «Έχει χρεοκοπήσει ήδη η Ελλάδα;»
  • Der Spiegel: «Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους»
  • Guardian: Στην Ελλάδα πρέπει να επιτραπεί να χρεοκοπήσει «με χάρη»
  • BBC: Αναδιάρθρωση βλέπουν οι αναλυτές

Άρχισαν τα... "όργανα" να "παίζουν" στον γνωστό τους ρυθμό. Τα φερέφωνα της οικονομικής αλήτ του πλανήτη, άρχισαν ήδη να γράφουν για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και για την ανάγκη αναδιάρθωσης του Ελληνικού χρέους. Και αυτά συμβαίνουν ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ακόμη πανηγυρίζει για την "νίκη" παράτασης που πήρε από την Ε.Ε ώστε το "ζήτημα" της Ελλάδας να αντιμετωπισθεί τον Ιούνιο...
Μέσα στους πανηγυρισμούς του, όμως, ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός της Ελλάδας φαίνεται πως δεν ακούει τις "σειρήνες" που του δίνουν την ρότα πλεύσης. Άλλωστε, έχει τόσα πολλά στο κεφάλι του ο Γιώργος Παπανδρέου. Και μόνο ότι έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να προγραμματίσει τις "χωρίς τύψεις" διακοπές του, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσει εγκαίρως, κάνοντας έναν τέτοιο προγραμματισμό που δεν θα του επιτρέψει να χάσει ούτε μία ημέρα... διακοπών! (αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύχονται να έκανε τις διακοπές του μόνιμες σε ένα... κελί φυλακών)
Καμπανάκι κινδύνου χτυπάνε οι ξένες εφημερίδες
  • Die Presse: «Έχει χρεοκοπήσει ήδη η Ελλάδα;»
Μία ενδιαφέρουσα διαφορετική άποψη για την ελληνική κρίση χρέους δίνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Με τίτλο «Είναι ή φαίνεσθαι: Έχει χρεοκοπήσει ήδη η Ελλάδα;», η εφημερίδα υπογραμμίζει σε άρθρο της, που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί αλλά και οι εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ υποτιμώνται από πολλούς οικονομικούς κύκλους.
«Τα ΜΜΕ μεταφέρουν άκριτα αυτό που θεωρούν ότι διαπιστώνουν σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι. Συνήθως το βασικό επιχείρημα είναι ότι η αύξηση του δημοσίου χρέους θα φθάσει γύρω στο 160% του ΑΕΠ το 2013, ποσοστό που δεν συνιστά ασφαλώς βιώσιμη προοπτική», αναφέρει η εφημερίδα.
«Ποια είναι όμως τα δεδομένα;» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου. «Το ΔΝΤ και οι χώρες της ευρωζώνης κατέληξαν με την Αθήνα όχι μόνον σε ένα ολοκληρωμένο, αλλά και σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια. Επομένως η εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας απαιτεί τουλάχιστον τη μελέτη των εκθέσεων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι όλες διαθέσιμες στο κοινό. Η τελευταία μάλιστα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Φεβρουάριος 2011) έχει σημασία διότι προσφέρει με κατανοητό τρόπο μια ευνοϊκότερη εικόνα της Ελλάδας από εκείνη της έκθεσης του Νοεμβρίου του 2010. Δεν πρόκειται για κάποια ωραιοποιημένη έκθεση, αλλά για μια σαφή παρουσίαση της κατά το μάλλον ή ήττον εκπλήρωσης των συγκεκριμένων βημάτων του μνημονίου.
Επίσης περιγράφεται διεξοδικά τι αναμένει η τρόικα από την Ελλάδα στο μέλλον και πως θα αποκλειστούν οι αβεβαιότητες κατά την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την έκθεση του ΔΝΤ.
Επομένως εκπλήσσει το γεγονός ότι διάσημοι οικονομολόγοι, επικεφαλής γνωστών ινστιτούτων που θεωρούνται και ως think tank, εκφράζουν συνολικά αμφιβολίες για την επιτυχία του προγράμματος».
Και συνεχίζει: «Έτσι δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι αγνοήθηκε πλήρως το βασικό συμπέρασμα των αναλύσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ, που είναι ότι από το 2013 θα υπάρξει μείωση των ποσοστών του δημοσίου χρέους σε επίπεδα που εκτιμώνται ανεκτά. Αυτό το συμπέρασμα είναι σοβαρό. Μόνον εάν υπάρξει συνδυασμός πολλών αρνητικών παραγόντων, π.χ. χαμηλότερα ποσοστά ανάπτυξης από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο, θα αυξηθούν τα ποσοστά του δημοσίου χρέους.»
Και ο αναλυτής καταλήγει:
«Δεν υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση χωρίς μείωση του χρέους, αλλά ότι εάν παρατηρήσουμε νηφάλια τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε προς το παρόν, τότε οι πιθανότητες μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης του μνημονίου είναι μεγαλύτερες από αυτές μιας αποτυχίας».
  • Der Spiegel: «Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους»
Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «βλέπει» σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας στους κόλπους της ΕΕ για το «Σύμφωνο για το ευρώ».
«Όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση του χρέους της» επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, που αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα μας πέτυχε πιο ευνοϊκούς όρους ως προς το επιτόκιο και το χρόνο δανεισμού, έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η «κατακόρυφη μείωση των δημοσίων εσόδων από τη φορολόγηση εισοδημάτων κατά 10%» κατά το δίμηνο 2011. «Η πτώση αυτή καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί από την ελληνική κυβέρνηση η λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας» εκτιμά το περιοδικό.
Άλλωστε, το άνοιγμα της ψαλίδας του ελληνικού, του ιρλανδικού και του πορτογαλικού spread, επισημαίνει το Der Spiegel, αποτυπώνεται στις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις τρεις χώρες, ενώ το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ουσιαστικά αποτελεί μια «μετριοπαθή εκδοχή οικονομικής διακυβέρνησης και τη μερική εναρμόνιση της φορολογικής πολιτικής των χωρών-μελών της ευρωζώνης».
Το «Σύμφωνο για το ευρώ» προβλέπει κάθε χρόνο τον προσδιορισμό των οικονομικών στόχων από τους ευρωπαίους ηγέτες, ενώ στη συνέχεια, οι στόχοι αυτοί θα εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη με τη μορφή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στις γερμανικές ενστάσεις που προέβαλλε η Μέρκελ, καθώς δεν ήθελε να συναινέσει στην αύξηση της συμμετοχής της Γερμανίας στο μηχανισμό. Μάλιστα, ο συντάκτης αποκαλύπτει ότι η συμφωνία για το σύμφωνο ολοκληρώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.
  • Guardian: Στην Ελλάδα πρέπει να επιτραπεί να χρεοκοπήσει «με χάρη»
Από την Ιρλανδία στην Αθήνα, οι ψηφοφόροι στην "περιφέρεια" της Ευρώπης, όπως οι οικονομολόγοι τους αποκαλούν περιφρονητικά, σιγά σιγά ξυπνούν σε μια όντως αφυπνιστική αλήθεια - που αντιμετωπίζουν χρόνια λιτότητας, περικοπές των μισθών, απώλειες θέσεων εργασίας και διαμελισμένες δημόσιες υπηρεσίες , δέσμιες της οικονομικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, οδηγώντας τις οικονομίες τους σε όλο και βαθύτερη ύφεση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη και ο πόνος θα μπορούσε να φέρει μόνο περισσότερο πόνο. Ο Paul Krugman, νομπελίστας οικονομολόγος, το ονομάζει « αυταπάτη λιτότητας», ενώ σύμφωνα με τον Ed Miliband, αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητα του συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα, το χαρακτήρισε: "Πληγώνει, αλλά δεν λειτουργεί."
Η εφημερίδα Guardian αποτυπώνει την δυσχέρεια της συνεχής λιτότητας για τα κράτη της περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι δεκαετίες λιτότητας. Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία στις οποίες πρέπει να τις επιτραπούν να "χρεοκωπήσουν με χάρη", ενώ επισημαίνεται ότι αυξάνεται η ζήτηση για ανεξάρτητο λογιστικό έλεγχο για το διαχωρισμό του δημόσιου από το ιδιωτικό χρέος.
Στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπάρχουν ηθικά όσο και οικονομικά ζητήματα που διακυβεύονται, υποστηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο.
"Είναι ηθικά ή οικονομικά αποδεκτό να καταστραφεί το κράτος πρόνοιας, να καταστρέφουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία για την εξόφληση των οφειλών αυτών;" αναρωτιέται. Ένας μεγάλος αριθμός οικονομολόγων, πιστεύει ότι η χρεοκοπία είναι θέμα χρόνου - οπότε θα ήταν καλύτερο να το αντιμετωπίσουμε τώρα. Και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα αργήσει ο ιρλανδικός λαός να ακολουθήσει τα ελληνικά ξαδέλφια του στους δρόμους: "Η άποψή μου είναι ότι η Ιρλανδία είναι περίπου έξι μήνες πίσω από την Ελλάδα όσον αφορά την διάθεση. "Αν και λίγοι τολμούν να το φωνάξουν, οι ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να συμφωνούν ότι πρέπει να ανοίξει η πόρτα για τις χώρες στην χρεοκοπία με χάρη, τουλάχιστον για τον μελλοντικό δανεισμό τους.
Αναφερόμενος στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο Σύμφωνο Euro Plus, ο Κώστας Λαπαβίτσας αναφέρεται στην έκδοση νέων ομολόγων από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης που στο μέλλον θα πρέπει να περιλαμβάνουν «ρήτρες συλλογικής δράσης». Οι ρήτρες αυτές θα πρέπει να διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση μιας αξιοπρεπής εξόδου όταν το βάρος του χρέους δεν είναι βιώσιμο, αναγκάζοντας τους πιστωτές να διαπραγματευθούν. Μία χρεοκωπημένη κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία των δανειστών της να δεχτεί ένα "κούρεμα" -μείωση της αξίας αυτού που οφείλεται - τα υπόλοιπα δεσμεύονται από τη συμφωνία. Αυτό αποτρέπει τους αρπακτικούς ομολογιούχους να καθυστερήσουν την αναδιάρθρωση εκμεταλλευόμενοι μια καλύτερη συμφωνία. Όμως οι υπέρμαχοι του χρέους θα ισχυριστούν ότι δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις. Επιπλέον, διεθνείς ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα διεθνές "δικαστήριο χρέους" - ένας ανεξάρτητος, επίσημος διαιτητής που θα επιβλέπει τη διαδικασία πτώχευσης.Το δικαστήριο θα αποφασίσει ποια χρέη θα πρέπει να εκπληρωθούν στο ακέραιο και για ποια οι πιστωτές πρέπει να κάνουν κούρεμα ή να τα χάσουν εντελώς. Οι χρηματοδότες απεχθάνονται την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει την στάση πληρωμών δημιουργώντας το πρόβλημα του "moral hazard" , καθώς χώρες θα μπορούσαν να δανειστούν από αμέλεια, γνωρίζοντας ότι μπορούν πάντα να στραφούν προς το δικαστήριο χρέους, εάν ο χρόνος δυσχερένει τα πράγματα. Αλλά για μια κυβέρνηση είναι δύσκολο να δηλώσει δημόσια πτώχευση. θα είναι έντονα ενοχλητικό, καθώς για την συγκεκριμένη χώρα θα ήταν οδυνηρά δύσκολο (και δαπανηρό) να δανειστεί στο μέλλον. Για τις χώρες που οδηγούνται σε χρεοκωπία - η Ρωσία το 1998 και η Αργεντινή το 2001, για παράδειγμα, οι συνέπειες θα ήταν πιο εύκολο να εκτιμηθούν, και σχεδόν σίγουρα λιγότερο επώδυνες, αν οι επενδυτές γνώριζαν τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Το άρθρο αναφέρεται στους σκληρούς όρους της ΕΕ και του ΔΝτ που έχουν δεχθεί οι κυβερνήσεις στην περιφέρεια υπογράφοντας δεκαετίες λιτότητας. Οι κοινωνικές συνέπειες θα είναι σοβαρές, και ακόμη και τότε, το φάρμακο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς τα χρέη μπορεί ακόμη να μην είναι βιώσιμα. Ένας ανεξάρτητος έλεγχος του χρέους για κάθε χώρα θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα αποσαφηνίζοντας ποια χρέη αξίζουν να υπομείνει κανείς αυτό του είδους τον πόνο.
Αλλά ο χρόνος εξαντλείται, και η Ευρώπη έχει δύο επιλογές. Μπορεί να συνεχίσει να σφυρηλατεί τις οικονομίες της Ελλάδας, της Ιταλίας και σύντομα της Πορτογαλίας, βαθύτερα στην κρίση, ενώ οι ήδη αγανακτισμένοι ψηφοφόροι τους γίνονται ολοένα και πιο αγανακτισμένοι για τον πόνο που επιβάλλεται από τους ευρωπαίους "συνεργάτες" τους, ή μπορεί να δεχθούν ότι η κλίμακα των χρεών, απλά δεν είναι διατηρήσιμη και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις τώρα για μια ομαλή χρεοκωπία.
  • BBC: Αναδιάρθρωση βλέπουν οι αναλυτές
Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βλέπει η μεγάλη πλειοψηφία ευρωπαίων οικονομολόγων που μετείχαν σε έρευνα του BBC. Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων προέβλεψαν την ελληνική αναδιάρθρωση, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι το ευρώ θα μπορέσει να επιβιώσει στην παρούσα του μορφή.
Όπως αναφέρει το BBC, η ευρωπαϊκή κρίση ξεκίνησε όταν έγινε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της και προσέφυγε στον εξωτερικό δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στη δημοσκόπηση του BBC μετείχαν 52 οικονομικοί αναλυτές, που απάντησαν σε 38 ερωτήσεις.
Τα 2/3 των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μια χρεοκοπία στις χώρες της ευρωζώνης, ενώ το σύνολο των αναλυτών είπαν ότι η Ελλάδα μάλλον δεν θα καταφέρει να εξυπηρετήσει πλήρως τα χρέη της.
Ο Γκάμπριελ Στάιν από την Lombard Street Research στο Λονδίνο. Προεξόφλησε τη χρεοκοπία της χώρας μας, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει τρόπος για την επίτευξη των δημοσιονομικών και αναπτυξιακών της στόχων που να μην περιλαμβάνει τη στάση πληρωμών.
Επίσης, οι 14 αναλυτές θεωρούν ότι και η Ιρλανδία θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών και 7 θεωρούν ότι θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία.
Παράλληλα, 33 αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα επιβιώσει μετά την κρίση, ενώ παράλληλα, οι 23 κρίνουν ικανοποιητικούς τους χειρισμούς της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Αν βρειτε στην Τουρκία αυτο το μερος να με χε...εις

Η ΘΑΤΣΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....ΛΕΓΕΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ......

Η μοναδική περίπτωση που θα επέλθει η πολυπόθητη έγερση από τον βαθύ λήθαργο του νεοέλληνα, είναι η περίπτωση της συνειδητοποίησης , της κοροϊδίας που τους ρίχνουν οι υπάλληλοι του Μνημονίου. Αυτή η σπουδαία τακτική που έχουν τα «σαΐνια» της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης του Μνημονίου, να ρίχνουν την ιδέα της πράξης που θέλουν για να δουν τις αντιδράσεις και έπειτα να αφήσουν να ξεφουσκώσει, η όποια αντίδραση για περάσει το ζήτημα που θέλουν! Παραδείγματα, πολλά. Η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών…….. και τόσα άλλα. Το παρακράτος της Ιπποκράτους που έχει τα πουλημένα τομάρια της, τους συνδικαλιστές της πασκε, ασκούν τον βρώμικο ρόλο της εκ των έσω ύπουλης φάλαγγας του εχθρού. Το στρεβλό της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης που μεταλλάσσεται στην πιο ακραιφνή ριζοσπαστική φιλοσοφία του νεοφιλελευθερισμού, και κάνει την Θάτσερ της δεκαετίας του 80 να μοιάζει ως κόρη του …..Λένιν, περνάει τόσο χαλαρά. Κανείς δεν μιλά. Η απόλυτη δικτατορία των ΜΜΕ που σαν πιστοί αρωγοί της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του σοσιαλισμού του …..ΔΝΤ, εμφανίζουν την πιο δοτή κυβέρνηση από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, ως έχοντας …….λαϊκό έρεισμα. Παρόλα τα …..γιαούρτια, τα γιουχαΐσματα στους προσκυνημένους ανθύπατους της δικτατορίας της πράσινης ύφεσης, αυτοί συνεχίζουν να δίνουν βήμα στον ηλίθιο σοφιστή της οικονομίας και τον αφήνουν να λέει τις μαλακίες του για το ………τέλος της κρίσης, χωρίς να σηκώνεται κάποιος να του δώσει ένα σκαμπίλι, και να τον φτύσει κατάμουτρα για τις συνειδητές ψευτιές που αραδιάζει δημόσια! Κανείς δεν αναρωτιέται έστω και ….φιλοσοφικά για τα γραφόμενα των wiki leaks που μιλούν για την πραγματική θέση που πιστεύουν οι εν ενεργεία πολιτικοί ταγοί μας. Κανείς δεν παίρνει μια βοιδοπατσά να πλακώσει τον ……..αντιπρόεδρο για τις αντεθνικές θέσεις που παίρνει πίσω από τα φώτα της πολιτικής δημοσιότητας, μιλώντας για την ικανότητα των σκοπιανών να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν! Αυτός ο ηθικός ξεπεσμός του Ελληνικού Έθνους κατά την γνώμη ΔΕΝ έχει γυρισμό! Είναι πια αργά, και γιατρικό για την πτώση της πατρίδας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.  Μόνο η διαπίστωση του προβλήματος από τους ίδιους τους οπαδούς του πασοκ, και η κατάφορη κοροϊδία που τους ρίχνουν μπορεί να ….ξυπνήσει από τον λήθαργο τον νεοέλληνα υπήκοο του Μνημονίου! Το οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των συνδετικών κρίκων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να σταματήσει ….χθες! Θα μείνουμε μόνο κάποιοι να μιλούμε για την πιθανή μελλούμενη ανάταση του έθνους που στο τέλος θα φαινόμαστε και …..γραφικοί! Και το μερίδιο ευθύνης είναι συνολικό. Και της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ταμείο θα έρθει για όλους αργότερα. Το τσουνάμι της οργής θα είναι πολύ …….ψηλό, καταστροφικό όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τους Έλληνες ανιστόριτους! Και αυτοί που φταίνε για τις επιλογές τους και αυτοί που …..συντηρούν την νοσηρή σημερινή κατάσταση, χωρίς την επαναστατική τάση του ζητήματος των ……εκλογών. Φοβάμαι πως σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε αυτούς που δεν θα έχουν πάρει το μερίδιο του …..Φούμου. Για αυτό, πρόσκαιρα, σήμερα:
ΦΟΥΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΤΟΥΣ Της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΠΤΈΡΥΓΩΝ ΤΗΣ!
ΥΓ: Για τους υπόλοιπους έρχονται και τα δικά τους………

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ

Αναδημοσιεύουμε και σας παρουσιάζουμε ένα γράμμα που έστειλε μια 96άχρονη γυναίκα σε μια Τράπεζα.
Ο Διευθυντής της Τράπεζας που το έλαβε το βρήκε τόσο διασκεδαστικό, που.. το δημοσίευσε στην εφημερίδα «New York Times».
«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την
οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!
Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.
Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.
Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς. Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.
Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι’ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.
Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.
Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου. Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα - τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω.
Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:
1. Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.
2. Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.
3. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.
4. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι.
5. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση.
6. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.
7. Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.
8. Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.
9. Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική. Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.
Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.
Η ταπεινή σας πελάτισσα…»

Γιουχάρισαν τον Σημίτη και στο Λονδίνο!

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετέβη μετά της συζύγου του Δάφνης για σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.
Σύμφωνα όμως με σελίδα  του αντιεξουσιαστικού χώρου, λογάριασαν χωρίς τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας.
Εκεί που έκανε λοιπόν βόλτες και shopping στην Oxford Street, εντοπίστηκε από ομάδα Ελλήνων διαδηλωτών, οι οποίοι τον προπηλάκισαν και του πέταξαν κόκκινη μπογιά.
Προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των διαδηλωτών, ο πρώην πρωθυπουργός κατέφυγε σε κάποιο κατάστημα της περιοχής.
 Ηθικόν δίδαγμα: Τα κεφάλια μέσα!
Απο το www.newsbomb.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ MEGA!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε: Φέρανε τον Καζάκη στο Mega, και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Χασαπόπουλου.....

Προφανώς πιέζονται πλέον, διότι πολλοί τάσσονται υπέρ της θέσης για στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, ενώ και ο Καζάκης είναι από τους πιο γνωστούς εκφραστές αυτής της άποψης (παρότι έως τώρα ήταν και αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκφραστές της αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ).

ο γελοίος, ο χυδαίος και ο ψευταράς . . .Το τρίο Στούτζες....

Κατηγορούσε ο κυρ φον Καρατζαφέρης τον Γιωργάκη ότι το ονοματάκι του φιγουράρει στο Ιδρυμα Καντάφι,
έφριξε ο Γιωργάκης -«ποιος Θανάσης;», εγώ προσέχω πού βάζω την υπογραφή μου! μόνον στο Μνημόνιο και για τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ της μαμάς!
Ξεκάθαρα πράγματα και κάθε κατεργάρης αμελλητί στη Βουλή (που τώρα θα ψάχνει να βρει αν γέρνει ο Ακης).
Ομως, ο άτεγκτος φον Κωλοτούμπεν όστις έψεγε τον Πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τον δικτάτορα, ο ίδιος υμνούσε τον Καντάφι συχνοπολλάκις με τα ίδια ζήτω που υμνεί
την «Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών»
τη Χρυσή Αυγή
την κυβέρνηση που «θα ορκίσει στην Αγια-Σοφιά» (ο γελοίος)
και τον κυρ Πάγκαλο.
Τα αισθήματα μεταξύ τους είναι προφανώς αμοιβαία, αλλά ο κύριος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παραλείπει να τα εκφράζει και απ' το Κοινοβούλιο, όταν βρίσκει τον κ. Κωλοτούμπεν σοβαρό συνομιλητή και τις προτάσεις του ενδιαφέρουσες. Χρήσιμες.
Τοιούτους έχομεν αρχιερείς!
ωσάν την τριανδρία Παπανδρέου -Πάγκαλου- Καρατζαφέρη. Το τρίο Στούτζες....
*****
Ο τρίτος, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ (που του φουσκώνει τα ποσοστά -και τα μυαλά- ο μαθητής του κ. Βερέμη στην Ιστορία β' δημοτικού -να 'τανε το '21- κ. Γ. Αλαφούζος) μόλις προχθές ομολόγησε ότι ηχογραφεί τους συνομιλητές του σαν ένας κοινός κοριός.
..................................
Ο δεύτερος, ο κ. Πάγκαλος, να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως υποψήφιο δολοφόνο με την ίδια απίστευτη ευκολία που κατηγορεί (διότι συνεχίζει να κατηγορεί) τους μισούς Ελληνες για «κοπρίτες» και τους άλλους μισούς για ψηφοφόρους του... ΠΑΣΟΚ!
Ο άνθρωπος του οποίου οι αμετροέπειες και ο κυνισμός δεν έχουν τέλος, ο ίδιος που έβριζε τον Παπανδρέου και τώρα όταν ομιλεί ως Αντιπρόεδρός του, ομιλεί ο Πρόεδρός του...
...υβρίζων εαυτόν.
Διότι, όταν ομιλεί ο Πάγκαλος, ο Παπανδρέου πτύει το πρόσωπό του.
Αλλά δεν ιδρώνει από τέτοια το αυτί του πρώτου μεταξύ των ομοίων του, Γιωργάκη. Η δουλειά του να γίνεται. Μήπως ο ίδιος δεν ψεύδεται; μήπως ο ίδιος δεν εξαπατά; μήπως δεν είναι και ο ίδιος ψοφοδεής, ας πούμε για τις ΑΟΖ, όσον ψοφοδεής ήταν ο Αντιπρόεδρός του στην κρίση των Υμίων;
Τι κι αν έχει ξεπέσει η πολιτική ζωή του τόπου σε επίπεδο Καρατζαφέρη, τι κι αν οι αρχιερείς μας ιερουργούν πλέον σε χαμαιτυπείο,
η δουλειά να γίνεται!
Και προσοχή! τα κλεμμένα να τα «αγοράζουν» πάντα οι Γερμανοί. Αντί πινακίου φακής βεβαίως και, δεν μπορεί, κάπου μέσα στα ρημαγμένα ακίνητα του δημοσίου θα 'ναι κρυμμένες οι λίρες του μακαρίτη -τα εθνικά κληροδοτήματα. Οσο-όσο
στο σφυρί, α όλα κι όλα
μπορεί να μην υπάρχει συνέχεια στο έθνος των Ελλήνων, αλλά υπάρχει συνέχεια στο εθνικό χρέος.
Κι έτσι, ομού κι αντάμα οι εκσυγχρονιστές του Γιωργάκη και οι εθνικιστές του Καρατζαφύρερ κυβερνούν μαζί χέρι-χεράκι! σε ένα αποκρουστικό (όπως όσα λέει ο Πάγκαλος) γαϊτανάκι...
...με πρόθυμους να στροβιλίζονται γύρω τους κι άλλους, απ' αυτούς που «υμνούν της πατρίδας τον χαμό»...
Μια τριανδρία της ελεεινής μορφής την εποχή της τρόικας. Ο γελοίος, ο χυδαίος και ο ψευταράς...
******
Το παράδοξον δεν είναι ότι εθεάθη τουρκική κορβέτα στη λίμνη της Αγουλινίτσας -παρ' ότι η λίμνη αυτή έχει αποξηρανθεί από τριακονταετίας.
Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Δρούτσας έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στη λίμνη. Παρ' ότι η έρμη έχει αποξηρανθεί από τριακονταετίας...
Aπο τον Σταθη...