Σάββατο 7 Μαΐου 2011

11 Μαίου:ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ !!!

Πορείες κάναμε
Συγκεντρώσεις κάναμε
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
ΜΗΔΕΝ
Κανένα αποτέλεσμα.
Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την λεηλασία των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας
Γιατί;
Μα γιατί ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
Ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, εμείς πάμε και φεύγουμε
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας κάνουν βόλτα στην πόλη και μετά διαλύουν την συγκέντρωση.
Κυβέρνηση και συνδικαλιστές θέλουν τις συγκεντρώσεις μας να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της οργής μας.
Ακίνδυνες για το καθεστώς.
Για να έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας πρέπει να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΓΙΑ ΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΕΣ
Είμαστε ένας λαός που δέχθηκε επίθεση από την ίδια την κυβέρνησή του.
Πρέπει να αμυνθούμε.
Οχι να φύγουμε.
Πρέπει να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
Κι εκεί θα βρούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Εκεί στην πλατεία ΓΙΑ ΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΕΣ θα συζητήσουμε, θα κάνουμε συνέλευση, θα ψηφίσουμε, θα αποφασίσουμε και θα βρούμε τι πρέπει να κάνουμε, και πως να συνεχίσουμε.
Θα μείνουμε στην πλατεία για ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Μέχρι να αποφασίσουμε δημοκρατικά όλοι μαζί τι να κάνουμε και να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί.
Γι’ αυτό…
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΧ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΛΑΝΑ...............

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).
Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά την άμεση (κόψιμο μισθών, καταργήσεις Δώρων και επιδόματος αδείας) ή έμμεση (αυξήσεις φόρων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τον ιδιωτικό τομέα) μείωση των εισοδημάτων τους, δεν έχουμε μόνο φαινόμενα απαίτησης αναδρομικών από περίπου 800 βουλευτές του παρελθόντος (ανάλογα αυτών που έλαβαν οι δικαστικοί), αλλά ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:
Οι περικοπές
1 Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.
2 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.
3 Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
4 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως. Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
Το υπουργικό
5 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
6 Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.
7 Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου. Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα, και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.
Δύο συντάξεις
8 Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.
9 Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι
10 Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
11 Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη. Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.
12 Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.
Εφάπαξ 58 μισθοί
13 Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Spiegel: σχέδιο Παπανδρέου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Σοκαριστικό είναι ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, που δημοσιεύεται στην σημερινή ηλεκτρονική στην ηλεκτρονική έκδοσή του του έγκυρου αυτού εντύπου.

Το περιοδικό, που έχει αποκαλύψει πολλές πτυχές του σκανδάλου των υποβρυχίων, προβαίνει σε μία νέα αποκάλυψη: ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό, σήμερα το βράδυ συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών του ευρώ στο Λουξεμβούργο, για να συζητήσουν ακριβώς αυτό!

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Κριστιάν Ράιερμαν, υποστηρίζει ότι "η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει λάβει νέες δραματικές διαστάσεις" και συνεχίζει ως εξής: "Πηγές καλά ενημερωμένες για τα κυβερνητικά σχέδια τονίζουν στο SPIEGEL ONLINE ότι η Αθήνα σκέφτεται να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Η υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν θα ...
συνεδριάσουν μυστικά απόψε στο Λουξεμβούργο για αυτό ακριβώς το θέμα".

"Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι τεράστια, με καθημερινές μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Τώρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προφανώς αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή: Το SPIEGEL πληροφοήθηκε από πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που γνωρίζουν την κατάσταση στην Αθήνα πως η κυβέρνηση Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει το ευρώ και να γυρίσει στο νόμισμα της δραχμής. Αιφνιδιασμένοι από τις προθέσεις της Αθήνας, εκπρόσωποι της Κομισιόν αποφάσισαν σήμερα το βράδυ μία μυστική συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο γι' αυτό ακριβώς το θέμα. Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, εκτός της συζήτησης για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, θα βρεθεί και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ.

"Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ"

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ", επισημαίνοντας ότι "θα καταθέσει στην αποψινή Σύνοδο ένα εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης", σύμφωνα με το οποίο "θα φαίνεται ότι είναι καταστροφικές οι συνέπειες για την οικονομία της Ευρωζώνης από μία πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ".

Η Ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε όπως και οι επιμέρους κυβερνήσεις διαψευδουν το δημοσιευμα του περιδικού και την υποτιθέμενη αποψινή συσκεψη στο Λουξεμβούργο.

Το δημοσίευμα του Spiegelonline, δημοσιευμένο στα αγγλικά, έχει ως εξής:

Athens Mulls Plans for New Currency
Greece Considers Exit from Euro Zone
By Christian Reiermann
A protest against austerity measures in Athens. Greece is considering leaving the euro zone, according to sources in the German government.

The debt crisis in Greece has taken on a dramatic new twist. Sources with information about the government's actions have informed SPIEGEL ONLINE that Athens is considering withdrawing from the euro zone. The common currency area's finance ministers and representatives of the European Commission are holding a secret crisis meeting in Luxembourg on Friday night.

Greece's economic problems are massive, with protests against the government being held almost daily. Now Prime Minister George Papandreou apparently feels he has no other option: SPIEGEL ONLINE has obtained information from German government sources knowledgeable of the situation in Athens indicating that Papandreou's government is considering abandoning the euro and reintroducing its own currency.

Alarmed by Athens' intentions, the European Commission has called a crisis meeting in Luxembourg on Friday night. In addition to Greece's possible exit from the currency union, a speedy restructuring of the country's debt also features on the agenda. One year after the Greek crisis broke out, the development represents a potentially existential turning point for the European monetary union -- regardless which variant is ultimately decided upon for dealing with Greece's massive troubles.

Given the tense situation, the meeting in Luxembourg has been declared highly confidential, with only the euro-zone finance ministers and senior staff members permitted to attend. Finance Minister Wolfgang Schäuble of Chancellor Angela Merkel's conservative Christian Democratic Union (CDU) and Jörg Asmussen, an influential state secretary in the Finance Ministry, are attending on Germany's behalf.

'Considerable Devaluation'

Sources told SPIEGEL ONLINE that Schäuble intends to seek to prevent Greece from leaving the euro zone if at all possible. He will take with him to the meeting in Luxembourg an internal paper prepared by the experts at his ministry warning of the possible dire consequences if Athens were to drop the euro.

"It would lead to a considerable devaluation of the domestic currency against the euro," the paper states. According to German Finance Ministry estimates, the currency could lose as much as 50 percent of its value, leading to a drastic increase in Greek national debt. Schäuble's staff have calculated that Greece's national deficit would rise to 200 percent of gross domestic product after such a devaluation. "A debt restructuring would be inevitable," his experts warn in the paper. In other words: Greece would go bankrupt.

It remains unclear whether it would even be legally possible for Greece to depart from the euro zone. Legal experts believe it would also be necessary for the country to split from the European Union entirely in order to abandon the common currency. At the same time, it is questionable whether other members of the currency union would actually refuse to accept a unilateral exit from the euro zone by the government in Athens.

What is certain, according to the assessment of the German Finance Ministry, is that the measure would have a disastrous impact on the European economy.

"The currency conversion would lead to capital flight," they write. And Greece might see itself as forced to implement controls on the transfer of capital to stop the flight of funds out of the country. "This could not be reconciled with the fundamental freedoms instilled in the European internal market," the paper states. In addition, the country would also be cut off from capital markets for years to come.

In addition, the withdrawal of a country from the common currency union would "seriously damage faith in the functioning of the euro zone," the document continues. International investors would be forced to consider the possibility that further euro-zone members could withdraw in the future. "That would lead to contagion in the euro zone," the paper continues.

Banks at Risk

Moreover, should Athens turn its back on the common currency zone, it would have serious implications for the already wobbly banking sector, particularly in Greece itself. The change in currency "would consume the entire capital base of the banking system and the country's banks would be abruptly insolvent." Banks outside of Greece would suffer as well. "Credit institutions in Germany and elsewhere would be confronted with considerable losses on their outstanding debts," the paper reads.

The European Central Bank (ECB) would also feel the effects. The Frankfurt-based institution would be forced to "write down a significant portion of its claims as irrecoverable." In addition to its exposure to the banks, the ECB also owns large amounts of Greek state bonds, which it has purchased in recent months. Officials at the Finance Ministry estimate the total to be worth at least €40 billion ($58 billion) "Given its 27 percent share of ECB capital, Germany would bear the majority of the losses," the paper reads.

In short, a Greek withdrawal from the euro zone and an ensuing national default would be expensive for euro-zone countries and their taxpayers. Together with the International Monetary Fund, the EU member states have already pledged €110 billion in aid to Athens -- half of which has already been paid out.

"Should the country become insolvent," the paper reads, "euro-zone countries would have to renounce a portion of their claims."

Το υπ.Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Der Spiegel για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Der Spiegel το οποίο χαρακτηρίζει προβοκατόρικο υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί κεδροσκοπικά παιχνίδια. «Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια».

Ενώ πριν από λίγο, με δήλωση του στο Reuters ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά το δημοσίευμα. «Η αναφορά σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εγκαταλείπει την ευρωζώνη είναι αναληθής» δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Τέτοιες αναφορές υποτιμούν την Ελλάδα και το ευρώ και υπερτερούν κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών» είπε με έμφαση.
απο το Γρεκι

ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;


Ο μεγαλύτερος προδότης και ψευτης που έβγαλε η χωρα από την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό έως σήμερα!
Τι να σου κάνει πια και ο κ. Πεταλωτής;; Εκεί που λέει κάτι, αργότερα σκάει κάτι άλλο που τα ανατρέπει όλα. Παράδειγμα χθες. Ενώ και με αφορμή το βίντεο που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος, δήλωνε πως ο κ. Παπανδρέου καλώς έκανε και συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, από τον Νοέμβριο του 2009, καθόσον ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε υποχρέωση να συζητάει με οποιονδήποτε για τη σωτηρία της, αργότερα έσκαγε άλλο κανόνι.
Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία.

Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιόμαστε:

1) Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, να συζητά με το ΔΝΤ; Γιατί δεν πήγε να συζητήσει η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης κ.λ.π.;;;

2) Αφού λοιπόν ενημερώθηκε το Καλοκαίρι του 2009 για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί στην αμέσως μετά προεκλογική περίοδο έλεγε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν» και υποσχόταν τα πάντα;;


3) Αφού λοιπόν γνώριζε πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί δεν έλαβε αμέσως μέτρα μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, όπως π.χ. φθηνό δανεισμό τότε που το spread ήταν χαμηλό, ώστε να μην χρειαστεί η προσφυγή στην τρόϊκα ή και αν χρειαζόταν, αυτή να ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 110 δις ευρώ;;


4) Γιατί, αντί να κάνει τα πιο πάνω αυτονόητα, αντίθετα εκείνος γύριζε την υφήλιο και κατηγορούσε τη χώρα ως διεφθαρμένη, ως «Τιτανικό» που βουλιάζει κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τιναχθούν τα spreads στα ύψη και να μας βγάλει εντελώς έξω από τις αγορές;; Μήπως δεν γνώριζε τι επιπτώσεις θα είχαν αυτές οι ενέργειές του;; Γιατί λοιπόν έκανε αναπόφευκτη την προσφυγή στο ΔΝΤ;;;


5) Γιατί δεν προχώρησε αμέσως σε αναδιάρθρωση χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές τότε, ακόμα και με μεγάλο κούρεμα, αλλά προτίμησε να πάρει δάνειο 110 δις ευρώ από τους ευρωπαίους φορολογούμενους; Και αν τελικά πάμε σε αναδιάρθρωση, γιατί να έχουμε τώρα φορτωθεί 110 δις ευρωπαίων πολιτών, με απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας;;


6) Γιατί υπέγραψε αυτό το επονείδιστο μνημόνιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό της Ιρλανδίας, ούτε με αυτό της Πορτογαλίας, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το Σύνταγμα και γιατί υπέγραψε την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, την άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας, την απαγόρευση των οικονομικών μας σχέσεων με τρίτες χώρες, την εξόφληση των τοκογλύφων κατευθείαν από το τίμημα της εκποιούμενης δημόσιας περιουσίας, την παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο, την ακύρωση των ελληνικών δικαστηρίων ως αρμοδίων για τις διαφορές μας με τους δανειστές κ.λ.π.;;;;;


7) Γιατί τέλος έγινε το Τ+10;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Για όλα αυτά, θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού λαού και οπουδήποτε αλλού ήθελε νόμιμα απαιτηθεί.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αν δεν είναι προδότης τότε είναι ηλίθιος.......

Δες ηλίθιε προδότη πως διαπραγματεύονται κάποιοι άλλοι ομόλογοι σου.Πως ξεκαθαρίζουν άθλιε τα πράγματα από την αρχή και χωρίς κρυφές συμφωνίες και μυστικές συνομιλίες.Αλλά βέβαια υπάρχει μια διαφορά αυτοί αγαπάνε την πατρίδα τους και τον λαό τους..Και εσύ αγαπάς βέβαια την πατρίδα σου και τον λαό σου .......την Αμερική και τους Αμερικανούς...
Δείτε τις βασικές αρχές της συμφωνίας που έκανε η Πορτογαλική κυβέρνηση.
  • Δεν θα θιγεί ο 13ος και 14ος μήνας, ούτε θα αναπληρωθεί με ομόλογα
  • Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα
  • Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
  • Και, σε αντίθεση με ότι μια εφημερίδα, δήλωσε σήμερα, όχι περικοπές στις συντάξεις πάνω από 600 ευρώ - αλλά μόνο σε υψηλότερες συντάξεις, από 1 500 ευρώ
Με τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση εξασφαλίζει επίσης ότι:
  • Δεν πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος
  • Δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση
  • Δεν θα υπάρξει καμία καταχρηστική απόλυση;
  • Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της Caixa Geral de Depósitos
  • Εξακολουθούν να παρέχονται δωρεάν οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας
  • Παραμένει δημόσιο το σχολείο
  • Και δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο όριο ηλικίας, χάρη στη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που κάναμε το 2007.
Μετά απ αυτά που διαβάσατε...
Πέστε μας έχει καμιά σχέση η συμφωνία και οι όροι δανεισμού της Πορτογαλίας, με τους δικούς μας;;Φταίω εγώ λοιπόν που τον αποκαλώ προδότη; γιατί αν δεν είναι προδότης τότε είναι ηλίθιος.......

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος....

Χαμένα στα βάθη ενός πολύ μακρινού παρελθόντος φαντάζουν σήμερα τα λόγια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελόριζο εκείνη την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, όταν ανακοίνωσε τη μοιραία απόφασή του να υπαγάγει τη χώρα στο καταστροφικό, όπως απεδείχθη, καθεστώς του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό» είχε αναγγείλει ο πρωθυπουργός. «Ομως πλέον ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» είχε προσθέσει με σιγουριά. Δυστυχώς, τα γεγονότα έδειξαν εντελώς άλλα πράγματα. Η Ιθάκη χάθηκε στα βάθη πυκνής καταχνιάς και οι γιγαντόσωμοι, ανθρωποφάγοι Λαιστρυγόνες της χρεοκοπίας απειλούν να κατασπαράξουν τους Ελληνες.
Χρεοκοπημένη χώρα θεωρούν ήδη την Ελλάδα οι πάντες σχεδόν στο εξωτερικό, αν εξαιρέσει κανείς τους αξιωματούχους της τρόικας, οι οποίοι εξαιτίας της θέσης τους ισχυρίζονται το αντίθετο. Λογικό και αναμενόμενο, αφού υποτίθεται ότι ο στόχος του Μνημονίου ήταν ακριβώς να γλιτώσει τη χώρα μας από τη χρεοκοπία με αντίτιμο τα βάσανα που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Ενας χρόνος Μνημονίου έπεισε Ελληνες και ξένους ότι αυτή η πολιτική που υπαγορεύει δεν συνιστά διέξοδο για τη λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας. Υστερα από έναν χρόνο εφαρμογής του «η κατάσταση του προϋπολογισμού της Ελλάδας είναι καταστροφή» γράφει σε κύριο σχόλιό της η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», τονίζοντας ότι «η κατάσταση όχι μόνο δεν καλυτέρεψε, αλλά χειροτέρεψε περισσότερο». Καταλυτική είναι η εκτίμησή της για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου: «Τίποτα ορατό δεν προσέ-φεραν στη χώρα το πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου και η βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ» γράφει χωρίς περιστροφές.

Απελπιστικό δίλημμα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς όλοι εκτιμούν πως το Μνημόνιο απέτυχε να καταστήσει τη χώρα μας ικανή να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. «Χρεοκοπία ή διαρκής οικονομική βοήθεια από την ΕΕ» είναι οι επιλογές που έχει τώρα πια, ισχυρίζονται. «Μια τεράστια και πολιτικά απαράδεκτη δημοσιονομική μεταφορά πόρων από την ευρωζώνη προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναδώσει ισορροπία στα οικονομικά της. Αν αποκλειστεί αυτό, μια αναδιάρθρωση (σ.σ. του ελληνικού δημόσιου χρέους) φαίνεται αναπότρεπτη» έγραφαν προχθές οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.

Μονόδρομος η αναδιάρθρωση, αν όντως τεθεί αυτό το υποτιθέμενο δίλημμα. Ο λόγος είναι απλός: σε καμιά περίπτωση οι κυβερνήσεις των οικονομικά εύρωστων χωρών της ευρωζώνης και πρωτίστως η Γερμανία δεν θα δέχονταν να δανείζουν συνεχώς μια Ελλάδα που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της. Πόσω μάλλον που έχουν συστηματικά «ντοπάρει» τους λαούς τους με τα παραμύθια ότι δήθεν «αυτοί ταΐζουν τους τεμπέληδες Ελληνες και τους υπόλοιπους μεσογειακούς λαούς». Μας πάνε ολοταχώς για αναδιάρθρωση χρέους.

Το εξοργιστικό είναι πως αν δει κανείς τα στοιχεία για τα ελλείμματα ή το δημόσιο χρέος άλλων χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ για το 2010, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γιούροστατ αυτή την εβδομάδα, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τα οικονομικά στοιχεία από μόνα τους αιτία των δεινών και του εξευτελισμού της χώρας μας από τους κερδοσκόπους και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τι διαφορά έχει δηλαδή το 10,5% του ελληνικού ελλείμματος από το 9,2% της Ισπανίας ή το? 10,4% της Βρετανίας;

Είναι πιο επικίνδυνη άραγε η αύξηση σε μια τριετία προ Μνημονίου του ελληνικού δημόσιου χρέους από το 105% του ΑΕΠ στο 127% (αύξηση 20%) ή ο καλπασμός του ισπανικού χρέους από το 36% στο 60% και του βρετανικού από το 44% στο 80% στο ίδιο διάστημα, που σημαίνει αύξηση σχεδόν 100%; Γιατί όμως η Ελλάδα υποφέρει και οι άλλοι όχι; Οι αιτίες προφανώς δεν είναι μόνο οικονομικές.

Πολιτικό πρόβλημα έχει η χώρα μας πρωτίστως. Πάσχει στον τρόπο που η ελληνική ηγεσία διαπραγματεύεται με την ΕΕ αναζητώντας λύση στα οικονομικά μας προβλήματα. Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση είχε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τώρα όμως που είδε ότι το Μνημόνιο μας οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο, θα αλλάξει στάση;Φυσικα οχι εχει αποφασισει μαζι τους την οικονομικη και φυσικη μας εξοντωση.Γιατι δεν μπορει να εξηγηθει αλλιως η σε βαθμο ηλιθιοτητας εμμονη τους στην τηρηση του μνημονιου.Οταν γυρω ολα καταρεουν οι κοινωνια διαλυεται τα λουκετα ειναι καθημερινο φαινομενο οι αυτοκτονιες σε ημερησια διαταξη οι ανεργια φουντωνει και οι οικογενειες εχουν φτασει στα προθυρα νευρικης κρισης αυτοι εξακολουθουν να μας μιλανε για οικονομικους δεικτες και αλλες παπαριες.Ξερετε ποσο μας ενδιαφερουν οι αριθμοι σας ;Οι ανθρωποι ειναι κρεας αιμα κοκαλα στομαχι καρδια δεν ειναι νουμερα...Νουμερα ειστε εσεις κε ΓΑΠ και οι βρωμεροι λογιστακοι που μας κουβαλησατε απο το ΔΝΤ..Και οπως ελεγε και μια παλια διαφημιση ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΕ ΓΑΠ η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΤΑΙΣΩ...ΞΕΦΤΙΛΑ....

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γιουχάρισμα κατά του πρωθυπουργού έξω από το Μέγαρο Μουσικής

Συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής αποδοκίμασαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής, που ανήκουν στο συνδικάτο επισητισμού τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.


Μέσα στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιείται η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου αναμενόταν και η άφιξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του.

Η είσοδος ωστόσο του Μεγάρου Μουσικής ήταν φραγμένη από τους διαμαρτυρόμενους και έτσι ο πρωθυπουργός εισήλθε από άλλη είσοδος. Μόλις έγινε όμως αντιληπτός από τη μικρή ομάδα διαδηλωτών, εκείνοι άρχισαν να τον γιουχάρουν και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του.

Ο πρωθυπουργός δεν αντέδρασε καθόλου και αρκέστηκε να τους κοιτάξει και εισήλθε στο Μέγαρο Μουσικής.

τους προδοτες το μονο που τους αξιζει ειναι η κρεμαλα......


Δώστε μου ένα καλό λόγο να έχω σκέπτομαι όταν ακούω ότι ο συμπολίτης αυτοκτόνησε από τα χρέη. Όταν η γειτόνισσα έχασε την δουλειά της. Όταν ο απεναντινός δεν έχει να πληρώσει το πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά του…
Δώστε μου ένα καλό λόγο να σκέπτομαι όταν ο φίλος μου έκλεισε το μαγαζί του και έφυγε μετανάστης. Έναν καλό λόγο για το συγγενή που απολύθηκε για την ξαδέρφη που δεν πληρώνεται πια κανονικά από την δουλειά της για το παλικάρι που δεν βρίσκει δουλειά με γλώσσες και πτυχία…
Για τα χαμένα επιδόματα δώρα μισθούς και συντάξεις. Για παιδιά που έχασαν το σχολειό τους για τις οικογένειες που στενάζουν για τα μωρα που του κρύβουμε την αλήθεια ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι καλύτερα…
Για τα ασημικά που πάνε για ξεπούλημα, για την τόση μεγάλη ξεφτίλα…
Επίτηδες καθυστέρησε να πάρει μέτρα μέσα στο 2009 και επίτηδες καθυστέρησε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια, επίτηδες πήρε μέτρα κατώτερα των προσδοκιών στις αρχές του 2010.
Επίτηδες παρίστανε ότι δεν καταλαβαίνει.
Επίτηδες άφησε το T+10 να δουλεύει Υπέρ των κερδοσκόπων.
Επίτηδες καθυστέρησε να διορίσει πρόεδρο στον Οργανισμό διαχείρισης του χρέους.
Επίτηδες αποκάλυψε με τόση φασαρία τα χάλια της ελληνικής οικονομίας παγκόσμιως. Επίτηδες συκοφάντησε τους έλληνες και την οικονομία τους.
Επίτηδες μίλησε για τιτανικό και καταστροφολογούσε.
Επίτηδες έστειλε την χώρα στο ΔΝΤ βάζοντας την τρόικα να καταστρέφει ανά τρίμηνο τις ζωές μας την οικονομία μας τις οικογένειες μας.
Επίτηδες είναι πάντα πίσω από όλα όσα απαιτούνται,  και ηθελημένα  παραμένει κατώτερος των περιστάσεων. Οι δικές του “περιστάσεις” είναι  άλλες. Επίτηδες οδηγεί την χώρα στο ξεπούλημα των ασημικών της του ορυκτού πλούτου της ανεξαρτησίας της με τόση ευκολία.
Επίτηδες… Τόσα πολλά επίτηδες  τόσο μεγάλη πλεκτάνη.
Ο Παπανδρέου πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη για  τον πόνο που σκόρπισε στην χώρα και στις οικογένειες, για τους νεκρούς που αφήνει η πολιτική του,   για τις χαμενες δουλειές για τα νέα παιδιά  για την πατρίδα.
Μιλάμε για προδοσία που σοκάρει. Αντίστοιχη με την προδοσία της Κύπρου. Οι πόρτες στους κερδοσκόπους άνοιξαν από μέσα.  Υπάρχουν ένοχοι και ευθύνες με βάση κάθε είδους δίκαιο. Ποινικό ηθικό αλλά με με βάση το σύνταγμα.  Υπάρχει η ανάγκη να καλυφθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Και τους προδοτες το μονο που τους αξιζει ειναι η κρεμαλα......

ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ........

Μύρισε ψητό (ή ψοφίμι) και εγχώρια κοράκια ξεκίνησαν τις χαμηλές τους πτήσεις. Η οικονομική - πολιτική κατάσταση της χώρας, άλλωστε, προσφέρεται για πλιάτσικο.

Το σχέδιο... πτήσης περιέγραψε επακριβώς η Ντόρα Μπακογιάννη – ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας – λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τις δυνάμεις να κυβερνήσει και εντός των επομένων ημερών δεν προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

Συμπληρωματικό, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση σχέδιο, κατέθεσε και ο επίτιμος της Ν.Δ. (και πατέρας της Ντόρας) Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:


«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης. Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Όταν μιλώ για στήριξη, δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης».

Τα εν λόγω σχέδια επανέρχονται σε κυκλοφορία την κατάλληλη στιγμή: ακριβώς την ώρα που οι επόπτες περιμένουν από την κυβέρνηση λεπτομερή (χαρτί και καλαμάρι) περιγραφή του πώς και από πού θα εισπραχθούν τα 50 δισ. ευρώ που θα πρέπει η χώρα να καταβάλει στους διεθνείς τοκογλύφους.

Το ιλιγγιώδες ποσό δεν αφήνει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτε απολύτως... αναξιοποίητο. Όλοι οι πόροι της χώρας στο σφυρί. Από φορολογικά έσοδα μέχρι ορυκτό πλούτο, από διόδια δρόμων μέχρι ψαρότοπους στις ελληνικές θάλασσες, από τη ΔΕΗ μέχρι τα βουνά, τα νερά, τις παραλίες...

Προφανώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας μόνοι τους τόσον... εκσυγχρονισμό. Προκειμένου λοιπόν να τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβε (έναντι του ΔΝΤ και λοιπών πιστωτών), ο πρωθυπουργός έχει δυο επιλογές, τις οποίες «μετρά»:

Είναι υποχρεωμένος είτε να προσφέρει κομμάτι της πίτας (τουλάχιστον της εξουσίας) σε πρόθυμους για να προσφέρουν στήριξη και συναίνεση. Είτε να προσφύγει στις κάλπες και να παραδώσει το πρόβλημα της διαχείρισης στον επόμενο...

Σε κάθε περίπτωση τα κοράκια φροντίζουν να εμφανίζονται σε ετοιμότητα, πρόθυμα και απαραίτητα (για το σύστημα)...

11 Μαίου, απεργία-συγκέντρωση: Πάμε και μένουμε


Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Διαφορα κολπακια με αριθμούς και λέξεις για το γαμ....νο το χρέος μας

Είναι κάτι σαν κι αυτό που λέγαμε ειρωνικά, παλαιότερα, «καλή φάση». Όταν κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια σε μια κατάσταση και έπαιζαν το χαβά τους. Σαν να μην έβλεπαν… Εκτός κι αν βλέπουν, αλλά συνεχίζουν να παίζουν με τις λέξεις, όπως γράφαμε πριν δύο εβδομάδες
Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύθηκαν δηλώσεις και συνεντεύξεις Ελλήνων πολιτικών, που επισήμως «τάσσονταν» αναφανδόν κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, αλλά που επι του πρακτέου, συνεχίζουν να μασάνε τα λόγια τους.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε στην Κυριακάτικη Ε πως η αναδιάρθρωση θα έφερνε αναγκαστικά μια μεγάλη περίοδο σκληρής λιτότητας (σωστό).  Μάλιστα έσπευσε να κατακεραυνώσει όσους «άνοιξαν» το ζήτημα, λέγοντας ότι ο Κώστας Σημίτης και η Βάσω Παπανδρέου ξεκίνησαν μια «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα» (όχι απαραίτητα λάθος). Επίσης είπε, ότι ένα «κούρεμα» των ομολόγων «θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες» Σωστό επίσης, αλλά τι έχει να αντιπροτείνει; Αυτό δεν το είπε…
Λάθος θεωρεί και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είπε στο «Βήμα», ότι «πρέπει επειγόντως να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος φημών και συζητήσεων που ανεβάζουν τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα κινδύνου, μειώνουν συνεχώς την αξία των ελληνικών ομολόγων, οδηγούν σε αναπαραγωγή των ίδιων φημών και συζητήσεων». Σωστός ο Ευάγγελος (εδώ ως προς τη φημολογία) αλλά το χάλασε λίγο πιο κάτω όταν πρότεινε Βενιζέλος την ανάγκη για ένα έξυπνο και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία. Το κακό είναι όμως ότι η πολιτική συμφωνία έχει γίνει... και δεν έχει καμιά αναπτυξιακή προοπτική. Παρά μόνον να βάλει τη χώρα στο γύψο, με μια οικονομική συμφωνία που θα ακολουθήσει για το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας μια (στην καλύτερη περίπτωση) φιλικλή αναδιάρθρωση.
Δηλαδή περίπου αυτό που είπε ο Γερμανός Λαρς Φελντ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου σοφών -οικονομικών εμπειρογνωμόνων- της γερμανικής κυβέρνησης. Ο Φελντ, μιλώντας επίσης στο «Βήμα», είπε ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη επειδή τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας είναι δύσκολο να επιβληθούν πολιτικά. Και επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών (προκαλώντας την οργή των κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα):
«Για μένα η αναδιάρθρωση αποτελεί μονόδρομο και για να αισθανθεί η Ελλάδα κάποια ανακούφιση, αλλά και για να συμβάλουν και οι πιστωτές στη λύση του ελληνικού προβλήματος».
Όσοι μελετούν τον πιο πονηρό LEX του Economist διάβασαν στο τέλος της εβδομάδας ότι: «Η διαμάχη για το κατά πόσον η Αθήνα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση χρέους -και για το πότε- κερδίζει έδαφος. Και έτσι πρέπει να είναι. Οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η χώρα είναι αξιόχρεος ή ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τους δανειστές έσχατης ανάγκης της Ελλάδας».
Ο LEX που δεν μασάει, επικαλούμενος την Capital Economics είπε και μια σκληρή αλήθεια:
Η Ελλάδα το 2013, όταν θα λήξει το πρόγραμμα διάσωσης θα έχει συντελεστή χρέους προς το ΑΕΠ 170%, από 135% που έχει περίπου τώρα. Για να προσθέσει ότι ο συντελεστής ανεβαίνει διαρκώς εξαιτίας του παρονομαστή του ΑΕΠ, το οποίο συνεχώς συρρικνώνεται: η κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 3% φέτος έπειτα από 4,5% πέρυσι. Κι αυτό αυξάνει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Αυτό δηλαδή που εγραψε πριν μία εβδομάδα το ΠΟΝΤΙΚΙ.

Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε καμία ανάλυση, οι αριθμοί μιλούν πάλι μόνοι τους. Την περασμένη Παρασκευή το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έφτασε ως τις 1.326 μονάδες, ενώ οι τιμές των, πιο ασφαλών (μέχρι πρότινος) διετών ομολόγων έπεσαν στο 70% της ονομαστικής τους αξίας, με επιτόκιο 24%. Επίσης το Χρηματιστήριο οδεύει στην περίοδο Μητσοτάκη κλείνοντας στις 1.400, μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει νέο χαμηλό 14ετίας και τον τίτλο της Εθνικής να υποχωρεί κάτω από τα 5,20 ευρώ, τιμή στην οποία είχε διενεργηθεί η τελευταία αύξηση κεφαλαίου.
Όταν οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να ξεπουλήσουν στο 70% της ονομαστικής τους αξίας, ή και χαμηλότερα, διετή ομόλογα που λήγουν, ακόμη και μέσα στην περίοδο ισχύος του πακέτου σωτηρίας δεν πιστεύουν απλά ως δεδομένη την αναδιάρθρωση αλλά αμφισβητούν, και το αν η χώρα μας θα λάβει την επόμενη δόση.
Με δυο λόγια η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική των καθυστερήσεων και των αποφάσεων που λαμβάνονται αλλά δεν εκτελούνται, πέτυχε σε ένα δίμηνο να βρεθεί πίσω στον Απρίλιο του 2010. Όταν δηλαδή όλοι προεξοφλούσαν τη χρεωκοπία της Ελλάδας. Το κακό είναι ότι σήμερα πολλοί αμφισβητούν και αν η χώρα «δικαιούται» τον επιπλέον χρόνο που μπορεί να της δώσει μια αναδιάρθρωση χρέους…

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Financial Times«H Ελλάδα ελέγχει με μεγάλη δυσκολία την κατάσταση»


“Οτιδήποτε, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στην ελληνική πρωτεύουσα”. Αυτό αναφέρουν σήμερα σε άρθρο τους οι Financial Times για την Ελλάδα.
Ένα χρόνο μετά το πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα παραμένει σε βαθιά ύφεση: η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 4,5% πέρυσι,
ενώ επιπλέον 3% πτώση αναμένεται το 2011.Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα ελέγχει με δυσκολία την κατάσταση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Τα κλειστά καταστήματα της πρωτεύουσας και οι σωροί σκουπιδιών μαρτυρούν το μέγεθος του οικονομικού σοκ και την οργισμένη διάθεση των συνδικαλιστών. Επιπλέον, επισημαίνει η εφημερίδα, εντείνονται οι φόβοι ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου θα...αποτύχει να εκσυγχρονίσει την σκληρωτική οικονομία της χώρας και να την καταστήσει ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, η εφημερίδα δεν αποκλείει την επανάληψη των επεισοδίων, όπως είχε γίνει πέρυσι στη Μarfin Τράπεζα, που τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, φόβοι που “δικαιολογούν” την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων.

Σε περίπτωση αποτυχίας, εξηγεί η Financial Times, οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσουν ένα δίλημμα – εάν θα... δώσουν στην Ελλάδα άλλη μια ευκαιρία ή θα την αφήσουν να καταρρεύσει αθετώντας τις υποχρεώσεις της, με καταστροφικές συνέπειες για τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και την οικονομική εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα τονίζει την επιπλέον αύξηση του δημόσιου ελληνικού χρέους, ένα χρόνο μετά την ανάληψη κυβέρνησης Παπανδρέου. “Τα χαμηλά επιτόκια και η νομισματική σταθερότητα που η Ελλάδα απολάμβανε για μια δεκαετία, ως μέλος της ευρωζώνης είχε οδηγήσει τη χώρα σε δαπάνες πολύ πέρα από τις δυνατότητές της – το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 143% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το περασμένο έτος, το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η είσπραξη των φόρων ήταν τυχαία, στην καλύτερη περίπτωση, η οικονομία επισκιάστηκε από δημόσιους ελέγχους και εκτεταμένη διαφθορά, και η εκτίναξη των μισθών και άλλων δαπανών οδήγησε σε μια μαζική απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας”.

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, σημαντική αιτία για την καθυστέρηση ή αποδυνάμωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι οι φόβοι για μια επανάληψη των βίαιων διαδηλώσεων, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι που κατέληξε στο θάνατο των τριών τραπεζικών υπαλλήλων. Μια βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση που επιδεινώνεται από τη συμπίεση για τα δημόσια οικονομικά δεν αφήνει περιθώρια για την ενίσχυση της φορολογικών εσόδων.

Οι δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει υπερβεί τους στόχους. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν εμφανές σε στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Eurostat, που παρουσίασε το έλλειμμα του δημόσιου τομέα του 2010 χειρότερο από τις προβλέψεις κατά 10,5% του ΑΕΠ.

Τον Φεβρουάριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα “παραμένει σε ένα σταυροδρόμι”. Το ΔΝΤ και εκπρόσωποι της Ευρώπης που φθάνουν στην Αθήνα αυτό το μήνα για την επόμενη αναθεώρηση αναμένεται να τονίσουν τον επείγοντα χαρακτήρα σχετικά με τις δεσμεύσεις των μεταρρυθμίσεων και να εξασφαλίσουν την επιστροφή του προϋπολογισμού γρήγορα σε πλεόνασμα, τουλάχιστον πριν από τις πληρωμές τόκων.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες για ένα νέο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα και τη χρηματοδότησή του.

Στο επίκεντρο είναι η άντληση 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων – αρκετό για να μειώσει το χρέος έως το 2020. Ωστόσο για την ιδιωτικοποίηση οι εμπειρογνώμονες είναι επιφυλακτικοί, καθώς υπάρχουν εσωτερικές αντιδράσεις και ενδεχομένως κινητοποιήσεις από την πλευρά των συνδικάτων, κυρίως για τα σχέδια να πωληθεί μερίδιο της ΔΕΗ.

Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου, ισχυρίζεται ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησής εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη του κοινού. Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί στους επιχειρηματικούς κύκλους επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο των γεγονότων.

ΠΛΑΣΤΗ Η ΦΩΤΟ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ DEFENCENET.GR ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ

ImageΠλαστή αποδεικνύεται η φωτογραφία που κυκλοφόρησαν τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που δείχνει νεκρό τον Σαουδάραβα και καταζητούμενο τρομοκράτη Osama Bin Laden, σύμφωνε με όσα αποκαλύπτει η ανάλυση στην οποία προχώρησε το defencenet.gr. Μετά από σύγκριση που προχώρησε το defencenet.gr και τα αποτελέσματα παρουσιάζουμε αμέσως παρακάτω, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για δουλειά στο photoshop.

Η φωτογραφία του «νεκρού» Bin Laden έχει προέλθει από μια άλλη που κυκλοφόρησε το 2009, αλλά είναι άγνωστο πότε ακριβώς είχε ληφθεί και τροποποιήθηκε αναλόγως έτσι ώστε να παρουσιάζει το Νο 1 καταζητούμενο των αμερικανικών αρχών γεμάτο αίματα ενώ φαίνεται ότι δεχθεί χτυπήματα και στο κεφάλι.

(Ανανέωση 13.58: Περίπου δύο ώρες μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr οι Πακιστανοί παραδέχθηκαν ότι η φωτό είναι ψεύτικη! "Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ).

Όπως είναι εύλογο δεν είναι δυνατό το ίδιο πρόσωπο να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά τη στιγμή του θανάτου του με μια φωτογραφία που είχε ληφθεί χρόνια πριν. Ειδικότερα.. οι λεπτομέρειες στο στόμα του Bin Laden –το άνοιγμα, τα δόντια το πόσα από αυτά φαίνονται ακόμη και το μήκος της γενειάδας του- να είναι ταυτόσημες με τόσο μεγάλη χρονική διαφορά. Εν ολίγοις δεν είναι δυνατό ο Bin Laden στον επιθανάτιο ρόγχο του να πήρε ακριβώς την ίδια στάση, με την ίδια ακριβώς έκφραση με αυτή που είχε στη δεξιά φωτογραφία!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν τοποθετήσαμε την αριστερή φωτογραφία του Bin Laden επάνω στη δεξιά όπου φαίνεται νεκρός για να διαπιστώσουμε απλά ότι πρόκειται περί ακριβώς της ίδιας φωτογραφίας.
Image



Image


Image

Image
Image

Image

Η τρόικα απειλεί με "στάση" πληρωμών για την 5η δόση..


Του Γιάννη Αγγέλη 


Αυτή την φορά η εκταμίευση της δόσης των 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ δεν θα γίνει όπως οι προηγούμενες. Ο απολογιστικός έλεγχος της πορείας εφαρμογής του Μνημονίου συνοδεύεται από ένα "πολιτικό" ζήτημα για το οποίο η τρόικα έχει έτοιμη και την απάντηση.
Η φιλολογία για την.....
"κακή συνταγή" του Μνημονίου που έχει επιβάλει η τρόικα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Επιτροπή και την ΕΚΤ όσο και στο ΔΝΤ και -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr- έχουν ήδη διαμορφώσει την απάντησή τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση πριν έρθουν στην Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας.
Η "πολιτική" που έχουν αποφασίσει είναι να αποδείξουν και να "επικοινωνήσουν" ανεξαρτήτως πολιτικών συνεπειών ότι "δεν φταίει το Μνημόνιο για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται αλλά ο τρόπος που η Κυβέρνηση το εφαρμόζει...".


Για να γίνουν μάλιστα απολύτως πειστικοί θα επιμείνουν στην αυστηρή στάση απέναντι στα όσα έχουν γίνει με το Μνημόνιο και στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της εφαρμογής των δεσμεύσεών της, ρίχνοντας όλο το βάρος των ευθυνών για τις καθυστερήσεις σε υπουργούς και κυβέρνηση. Αν το θέμα σταματούσε εκεί η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολιτικά διαχειρίσιμη για την Κυβέρνηση.

Όμως αν τα "νούμερα" αποδειχθεί -όπως ήδη έχει φανεί- ότι "δεν βγαίνουν" με βάση το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου, είναι αποφασισμένοι να θέσουν για πρώτη φορά θέμα μη εκταμίευσης της πέμπτης δόσης τον Ιούνιο. Για την ακρίβεια στην Ε.Ε. ωριμάζει η σκέψη να δοθεί μέσω της Ελλάδας ένα μήνυμα και στις υπόλοιπες κυβερνήσεις στις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης με πρώτες αυτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που είναι ήδη στο πρόγραμμα της "εντατικής". Η μη εκταμίευση της δόσης θα μπορούσε όμως να προκαλέσει δραματικές εξελίξεις όσον αφορά την ανεξέλεγκτη αναδιάρθρωση του χρέους μέσα από μία στάση πληρωμών και αυτό προς το παρόν τουλάχιστον "απαγορεύεται" τόσο από την ΕΚΤ όσο και από το ΔΝΤ.


Το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων προς τις ξένες και ελληνικές τράπεζες έχει αποκλεισθεί με απόλυτο τρόπο από όλες τις πλευρές της τρόικα. Η "λύση" που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να εκταμιευθεί εκείνο το μέρος της δόσης που αρκεί για τις πληρωμές του χρέους μέχρι και τον Αύγουστο έτσι ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών. Αυτό όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία, κ.λ.π. οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με ό,τι "περισσεύει" από τα δημόσια έσοδα και τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων στην εσωτερική αγορά.

Στην πραγματικότητα η "λύση" αυτή θα διασφάλιζε την κανονική συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους, αλλά ταυτόχρονα θα οδηγούσε και σε μία ημι-στάση πληρωμών στο εσωτερικό, με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες όχι μόνο για την σταθερότητα της κυβέρνησης, αλλά και για την δυνατότητα πολιτικής διαχείρισης της κρίσης που θα προκαλούσε.


Ορισμένοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί τελικά "επικίνδυνο παιχνίδι" για την ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα επιμένουν ότι η Αθήνα τους τελευταίους μήνες έχει δείξει ότι θέλει να "εκβιάσει" την τρόικα με το επιχείρημα πως "φταίει η συνταγή του μνημονίου" για τα άσχημα αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής...

Βέβαια μπορεί ο απολογιστικός έλεγχος της τρόικα τελικά να αποδείξει ότι όλα βαίνουν καλώς ή σχεδόν καλώς με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, οπότε το β΄ τρίμηνο θα ακολουθούσε την τύχη του α΄ τριμήνου του έτους. Οι "τεχνικοί" όμως της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αυτή την φορά έχουν στους φακέλλους τους στοιχεία που δεν ευνοούν υποθέσεις για μια τέτοια προσδοκία...

www.capital.gr

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ GOEFFREY

Μήνυμα για την Πρωτομαγιά έστειλε ο (πρωθυπουργός Τσολακογλου) Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι η μέρα αυτή, συμβολίζει τον αγώνα για αλλαγή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και τελικά, την αναγνώριση της αξίας κάθε ανθρώπου, που εργάζεται και προσφέρει καθημερινά ένα σημαντικό μέρος από τη ζωή του στη.....
συλλογική λειτουργία της κοινωνίας μας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: «Κάποτε όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνων, που δόθηκαν με αίμα, ώστε ο σημερινός εργαζόμενος να έχει δικαιώματα, να απολαμβάνει ένα μέρισμα από τον δικό του κόπο, από τη δική του δημιουργικότητα.???....
Μας δουλευει και απο πανω ενω πηρε πισω οσα κερδισαν οι εργαζομενοι τα τελευταια 50 χρονια μεσα σε 1 1/2 χρονο.Και αυριο θα μας ανακοινωσει και καινουργια μετρα τελικα η ταση του στο να λεει ψεμματα ειναι παθολογικη και οχι κληρονομικη οπως νομιζαμε...

ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

Γράφουν σβήνουν, ξαναγράφουν ξανασβήνουν και τελειωμό δεν έχουν.

Παλεύει ο Παπακωνσταντίνου να ταιριάξει τους αριθμούς ώστε ως καλός Αρτέμης Μάτσας να πάει στα αφεντικά του άλλα 26 δις ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων.

Δεν του βγαίνουν όμως οι αριθμοί. Από όπου και αν «κλέψει» μισθούς και συντάξεις, από όπου και αν «κλέψει», εφάπαξ, από όποια τσέπη και αν υφαρπάξει λεφτά, δεν του βγαίνουν οι αριθμοί.
Δεν υπάρχουν λεφτά Γιώργο, δεν υπάρχουν λεφτά, η αλήθεια να λέγεται.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να απειλεί με οικονομική τρομοκρατία όλους τους μικρομεσαίους Έλληνες. Το μόνο όπλο που της έχει μείνει είναι να τρομοκρατεί .....
οικογένειες γέρους και παιδιά με το μπαμπούλα του φορολογικού ελέγχου ακόμη και το που πήγε τουαλέτα ο καθένας μας.

Όμως αγαπητέ ανίκανε Υπουργέ Οικονομικών η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάποια στιγμή θα εξαγριωθούν και οι αμνοί και τα ερίφια και τότε πάρε αεροπλάνο, όχι το πρωθυπουργικό άλλο, μη μας κοστίσεις και πολύ!

Σε δύο πράγματα τα καταφέρνει καλά η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση. Στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης και απειλής των πολιτών και στην προπαγάνδα. Καθόλου τυχαίο δεν μπορέι να θεωρείται το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγική δολοφονία των υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ δια εμπρησμού, ξαφνικά άρχισαν οι προσαγωγές. Δεν είναι τυχαίο ότι 11 Μαίου η ΓΣΕΕ οργανώνει μεγάλη απεργία και πορεία.

Ξέρει το κυβερνητικό παρακράτος. Θα κάψει πέντε έξι ψυχές ακόμη και καθάρισε…

Τέτοια προπαγάνδα σε καιρούς Δημοκρατίας είχαμε να δούμε από τη χούντα. Βέβαια τα γνωστά δημοσιογραφικά γιουσουφάκια εναγωνίως προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι πολύ κακό για τη χώρα να γίνει κούρεμα των ομολόγων που έχουν οι δανειστές μας γιατί κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες. Τι λέτε ορέ ορντινάντσες των τραπεζιτών;

Σας έπιασε ο πόνος για τα ταμεία ή για να μην σταματήσετε να πληρώνεστε από το pay roll κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών- τραπεζιτών;

Γιατί ο μόνος πραγματικός κίνδυνος, είναι να χάσουν τα παχυλά τους δώρα οι «δημοσιογράφοι» της τρομοκρατίας του λαού. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η εναγωνιώδης προσπάθεια των γιουσουφακίων να μας πείσουν για τον πόνο τους για τις συντάξεις των γερόντων;

Και γιατί ορέ παπαγαλάκια, αν γίνει κούρεμα των ομολόγων πρέπει να γίνει και κούρεμα στα ομόλογα των ταμείων; Που το έχετε δει γραμμένο; Μήπως σας το υπαγορεύουν τα αφεντικά σας; Ποιος σας είπε ότι το κούρεμα είναι οριζόντιο;
Και γιατί όταν ο Παπακωνσταντίνου έδινε στα αφεντικά σας 98 δις ευρώ κάνατε την πάπια; Γιατί δε βγήκατε να πείτε ότι με 6 δις ευρώ μόνο, αν έδινε το κράτος από τα 98 δις που έδωσε στους τραπεζίτες θα έλυναν το πρόβλημά τους τα ταμεία για 30 χρόνια;

Το ξεχάσατε υπαληλάκια της διαπλοκή;

Υ.Γ. Αμάν ρε παιδιά μας τα πρήξατε με τους γάμους κάτι άεργων, ανεπάγγελτων κοπριτών Άγγλων. Νισάφι πια…
Στάθης Διομήδης