Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κίνημα άρνησης πληρωμής τραπεζών


 

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα δάνειά μας διότι είναι παράνομα!

Δεν διαδίδουμε μόνο την άρνηση πληρωμής. Τη στηρίζουμε και έμπρακτα. Με τεχνογνωσία δεκαετιών, εξελιγμένα συστήματα μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης, ομάδα νομικών και άρτια οργάνωση, σταματούμε την τράπεζα να σου πάρει το σπίτι, την επιχείρηση, το αυτοκίνητο κτλ.
Οι δανειακές συμβάσεις είναι επί το πλείστον παράνομες. Εκεί στηριζόμαστε. Το αποδεικνύουμε.

Το έχουμε κάνει ήδη 1.500 φορές!

Θα το κάνουμε και για εσένα! Για να σωθεί το σπίτι, η επιχείρηση, η οικογενειακή γαλήνη. Το μπορούμε. Υπάρχουν 1.500 δίκες τις οποίες έχουμε κερδίσει.

Το κίνημά μας

  • Ενημερώνει για τις παράνομες πρακτικές των τραπεζών
  • Στηρίζει νομικά τον θιγόμενο
  • Παρέχει την υπερδεκαετή τεχνογνωσία στο θιγόμενο
  • Κερδίζει τις δίκες!
Διέδωσε το κίνημα! Τέλος στην αυθαιρεσία και την κλοπή της περιουσίας μας!www.bankblock.org

Η κριση ειναι δική τους......Η Ελλαδα ειναι δικια μας

Το χρέος εκτινάσσεται σε ύψη πάνω από το 150% του ΑΕΠ- και μιλάμε για το ΑΕΠ σε περσινα νούμερα τα οποία δεν υπάρχουν πια.
Το ΑΕΠ μειώνεται τραγικά και μαζί οι εισπράξεις για το Δημόσιο.
Η ανεργία έχει ήδη αγγίξει  ποσοστά απίστευτα που τρελαίνουν και τον πιο άσχετο.
Τα στοιχεια της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν καθαρά ότι η μείωση των μισθων αντι για μείωση των τιμών συνδυάστηκε ευκολα με μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού!
Οπότε για ποια επίτευξη στόχων μιλάνε;
Οσο για τις εξαγωγές θα είχαν ενδιαφέρον αν η Ελλάδα ήταν Γερμανία όπου η οικονομία ειναι εξαγωγική. Στην Ελλάδα οι εξαγωγές συνεισφέρουν στο ΑΕΠ ένα 6-8% και όλοι ξέρουν οτι η οικονομία στηρίζεται ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κι εκει έπρεπε να δοθεί η μαχη. Αλλιως απλα χαίρονται οι λίγοι εξαγωγεις και οι άλλοι -λαός, εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες-, πνίγονται στη βαθια θάλασσα της ύφεσης όπου τους σπρωχνει η μνημονιακή λογική.
Η Ελλάδα βουλιάζει σε ένα σπιραλ θανάτου όπως έγραψε το Σπήγγελ μήνες πριν, και κανένα στοιχείο δεν δείχνει οτι το μνημόνιο οδηγεί σε οτιδήποτε θετικό.
Άλλωστε η πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης σε καιρό κρίσης , ειναι μια πολιτική που οδήγησε σε συμφορά στην κριση του '30. Τωρα γιατι επιλέγεται και πάλι; Για να "σώσει" ή για να εξοντώσει;
Οι φωνες που μέχρι τωρα υποστηριζαν το μνημόνιο και τωρα αμφιβάλλουν γίνονται όλο και περισσότερες και μιλάμε για συντηρητικούς οικονομολόγους, ειδικούς των αγορών, τον .....διεθνη οικονομικό τύπο κλπ.
Κι εδω μας μιλούν για τουνελ με αχνό φως πίσω και αχνό φως μπροστά και γενικολογίες για "πολλά που πρέπει να γίνουν..." και για "πραγματα που πρέπει να αλλάξουν..." λες και είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Και την ίδια στιγμη μες στο σκοτάδι πίσω από την πλάτη μας, αλλάζουν όσα έπρεπε να μείνουν άθικτα όπως ειναι τα αυτονόητα κοινωνικά δικαιώματα, ενω οι φταίχτες της κρίσης -που δεν είναι άλλοι από την καρδια του συστήματος που βρίσκεται σε αρρυθμικό σόκ και τις τράπεζες- όχι μόνο μενουν άθικτοι αλλά ενισχύονται με νεα πακέτα πολλών δις!
Κι αυτό το ονομάζουν σωτηρία και ρωτάνε ποια ειναι η εναλλακτική λύση;
Ας βρουνε την εναλλακτικη λύση σε εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα και όχι στους  πολίτες που ανυποψίαστοι πίστευαν όλα όσα τους έλεγαν.
Η κριση ειναι δική τους, ειναι του καπιταλισμού και όχι της Ελλάδας. Αυτη ειναι η μόνη αλήθεια.
Κι η Ελλάδα η δική μας, ο λαός δηλαδή, δεν πρόκειται να δεχτει να την πληρώσει.
Δεν πρόκειται να δεχτει να φορεσει μόνη της τη θηλεια στο λαιμό.
Απλά δεν γίνεται...

ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΟΥΝ

0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας...Διαβαστε, εχει κι αλλα που θα σας χαλασουν τη διαθεση!!!

                                                                                                                                                                                                                                             Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...
ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ!
ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!!

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο-, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.

Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των "δύσμοιρων" τραπεζών..

Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες:· Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν ...κατά 15%.

· Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%

· Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%

· Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%

(Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ).

Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα:

· 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.

· 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ας θυμηθούμε: λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ!!).

· 6.5 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.

· 0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

· 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.

· 16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

· 8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.

· 5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη-Πρινιωτάκη έσβησαντο 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών!

· Σε 14000 ευρώ (μόνο!) τον μήνα θα "περιοριστεί" η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλου της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.

· Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. "Δεν δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα" (!!) δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.

· 25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη, σε μόλις 6.500 ευρώ.

· 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα (!!) είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.

· Στις 7000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη.

· Σε μόλις 5400 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας ( όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση. Ευτυχώς επίσης δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.

· Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ, κλπ, κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ!!

Αν ζαλιστήκατε από τα νούμερα και έχετε τάση για εμετό, ελεύθερα...
Μιας όμως και μιλάμε για αριθμούς, ας αναλογιστούμε ποιοι είναι πραγματικά τα ΝΟΥΜΕΡΑ.

(Όλα τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν.)

Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα

Τη μερική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ανάληψη της εκτέλεσης της οικονομικής πολιτικής μαγειρεύουν Γερμανία και τρό­ικα. Ενα σενάριο που μέχρι τώρα φάντα­ζε πάρα πολύ μακρινό και απορριπτόταν από όλες τις πλευρές, τώρα άρχισε να συζητείται όχι μόνο σε διάφορα think tanks αλλά και στα ενδότερα της καγκε­λαρίας. Ο λόγος; Η επίσημη διαπίστωση ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν εφαρμό­στηκαν και οι στόχοι απέτυχαν.
Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ασφυ­κτικό κλοιό κυρίως λόγω της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να εφαρμό­σει μια σειρά μέτρων που θα ...
εμπόδιζε την αύξηση της ύφεσης, τη μόνιμη πε­ρικοπή δαπανών και τη συλλογή εσό­δων που θα έδιναν ανάσα σε έλλειμμα και χρέος. Επισφράγισμα της αποτυχίας ήταν η έμπνευση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις αποκρατικοποιήσεις - μαμούθ και τα όσα τραγελαφικά ακο­λούθησαν. Κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας, στην οποία διαπιστώθηκε η πλήρης κατάρρευση του κρατι­κού μηχανισμού, η αποτυ­χία εφαρμογής μέτρων αναπτυξιακού χαρα­κτήρα και η ανεξέ­λεγκτη πορεία του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομι­κών ήταν αυτός που έπεισε την τρόικα «για μια ακόμα ευ­καιρία» μέσα από το σχέδιο αποκρατικοποι­ήσεων. Ακολούθως φέρε­ται να πίεσε τον πρωθυπουργό ότι είναι η μόνη πλέον διέξοδος.
Οικονομικός εκτροχιασμός
Τα μαντάτα όμως για τον οικονομικό εκτροχιασμό έφτασαν και στις χώρες που πλήττονται άμεσα από μια ενδε­χόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία και οι φτωχοί Σλοβάκοι έχουν δια­μηνύσει ότι δεν προτίθενται να βά­λουν άλλο το χέρι στην τσέπη, ούτε να συναινέσουν σε διευκολύνσεις άνευ σκληρών όρων και πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους κατόχους ομολό­γων, ώστε να προχωρήσει σε ολική ανα­διάρθρωση του χρέους της το συντομότερο δυνατό. Μόνο που οι πιστωτές μας πλέον δεν ζητούν ως όρους σκληρά μέ­τρα, γιατί βλέπουν πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά εγγυήσεις σε είδος και δη σε κρατική περιουσία.
Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Οι Γερμανοί όμως φαίνεται πως θεω­ρούν «χθεσινά νέα» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα βο­ηθούσε τη χώρα εάν γινόταν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, όταν δια­φαινόταν ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν θα έπιαναν τόπο. Ωστόσο, η υπεραισι­οδοξία του οικονομικού επιτελείου και η επιμονή ότι «θα πιάσουμε τους στό­χους» μπλόκαραν οποιαδήποτε διαδικασία. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορί­ες του «Π», η καγκελαρία ετοιμάζει νέο χουνέρι στην Ελλάδα. Ποιο είναι αυτό; Κάτι που μέχρι τώρα θεωρούνταν αδια­νόητο: Προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, η Γερμανία αναμένει ότι τον Απρίλιο και η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να εντα­χθεί στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Οι τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και την επακόλουθη σταδιακή σύ­σφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ θα δημιουργήσουν νέο εκρηκτι­κό μείγμα για τις προβληματικές χώρες με υψηλό πληθωρισμό, έλλειμμα και χρέος. Αυτό μπορεί να συμπαρασύρει την ανάκαμψη των λεγόμενων δυνατών χωρών με αποτέλεσμα - και με τη βο­ήθεια κερδοσκοπικών παιχνιδιών από την αγορά - η ανάκαμψη της ευρωζώνης να απειλείται με επιστροφή στην ύφεση (double dip).
Τη στάση της καγκελαρίας, που θε­ωρεί το πρόγραμμα Ελλάδα «χαμένη υπόθεση», φαίνεται πως εισέπραξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο. Οι συνεργά­τες του Γερμανού υπουργού Οικονομι­κών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν αρχί­σει να διαρρέουν ότι οι τελευταίες δη­λώσεις του για την Ελλάδα «πρέπει να διαβαστούν πιο προσεκτικά». Δηλαδή, στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης μετα­δόθηκε ότι είπε πως η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν «καταστροφική». Και όντως θα ήταν. Αυτό που δεν μεταδόθηκε ήταν η αμέσως προηγούμενη φράση του, ότι η «έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι τα­μπού». Υιοθετώντας τη λέξη «ταμπού» ο Γερμανός κάνει μια έντεχνη στροφή από τη μέχρι τώρα στάση ότι δεν υπάρχει νο­μικό πλαίσιο για έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Και όντως - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν υπάρχει. Να σημειώσουμε εδώ ότι λίγες ώρες με­τά τη δήλωση Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων χρησιμοποίησε την ίδια λέξη, λέγοντας ότι «δεν είναι ταμπού η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Αψογος συ­ντονισμός.
Πού το πάει η Μέρκελ
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι Γερμανοί με­λετούν ένα σενάριο, βάσει του οποίου εάν η Ελλάδα, ακόμα και με την αναθεώρηση του χρέους και με κούρεμα έως και 30%, δεν κατα­φέρει να μπει σε τροχιά δημοσιο­νομικής εξυγίανσης, και υπό το άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισαβόνας, για κίνδυνο του ευ­ρώ, θα δίνεται η δυνατότητα προσωρινής και οικειοθελούς αποχώρησης από την ευρωζώνη μέχρι τα δημοσιονομικά μεγέθη να είναι κοντά στα επιτρεπτά όρια του   Συμφώνου   Σταθερότητας. Αυτό δεν σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Θα σημαίνει όμως πάγωμα του δι­καιώματος ψήφου και ενεργής    παρουσίας στα ευρωπαϊκά συμ­βούλια   και   όργανα και ταυτοχρόνως απε­μπόληση του δικαιώματος εξάσκησης   της   οικονομικής πολιτικής της χώρας.
Βάσει και της δανειακής σύμ­βασης που υπέγραψαν τον Μάιο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών,   σε   περίπτωση   που διαπιστωμένα δεν εφαρμόζεται η πολιτι­κή του μνημονίου, οι δανειστές (ευρωζώνη [δια   μέσου   Κομισιόν και ΕΚΤ] και ΔΝΤ) έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν τον έλεγχο της οικονομίας. Δηλαδή: να αποφασίζουν για τα μέτρα που θα παρ­θούν, για την κατάρτιση των προϋπολο­γισμών, τις αποκρατικοποιήσεις κ.λπ., χωρίς να χρειάζεται η έγκριση ή του Υπουργικού Συμβουλίου ή της Βουλής ή και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της εκτέλε­σης του πρώτου εξαμήνου του προϋπολογισμού του 2011, στο τέλος Ιουνίου  – μπορεί να τραβήξει και μέχρι τέλος του 2011, αφού ολοκληρωθούν οι όποιες διεργασίες για την αναδι­άρθρωση του χρέους. Προς το πα­ρόν, η κυβέρνηση επιχειρεί να προ­σανατολίσει την ειδησεογραφία και να τη στρέψει προς τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου απ’  όπου θα εξαρτηθεί εάν η χώρα μας θα λάβει την επιμήκυνση του υπάρχοντος δανείου ή όχι.
Περιμένει στη γωνία
Το ΔΝΤ περιμένει στη γωνία και παρακολουθεί σιωπηλά τις εξελίξεις βλέποντας ότι αργά ή γρήγορα Ε.Ε. και Ελλάδα θα έρθουν σε ρήξη. Ηδη ο μηχανι­σμός του Ταμείου που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα έχει διαμη­νύσει στην κυβέρνηση ότι είναι έτοιμο να παράσχει πολλαπλά, μικρά σε διάρκεια, δάνεια από το 2012 και μετά, εάν οι αγο­ρές παραμείνουν κλειστές για τη χώρα μας. Με τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως. Παράλ­ληλα, το ΔΝΤ έχει εξασφαλίσει τα «δικαιώματά» του στην Ελλά­δα και θα είναι σε θέση να συν-εξασκήσει την οικονομική πολι­τική της χώρας μας με την Ε.Ε., εάν, όπως έχουμε πει, περά­σουμε ακόμα ένα έτος όπου τα νούμερα δεν θα βγαίνουν. Τότε αναμένεται να τεθεί σε αυτό­ματη εφαρμογή ο πιο επαχθής όρος της δανειακής σύμβασης. Αυτός της παραβίασης της εθνι­κής μας κυριαρχίας.
Οι σύμβουλοι του Παπανδρέου
Mετά το φιάσκο της επίσκεψης σε Φινλαν­δία και Γερμανία, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει αποκοπεί τελείως από την υπόλοι­πη κυβέρνηση. Η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θεωρείται θέμα χρόνου, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστά­της, καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν για ακόμη μια φορά αρνητικός. Οι (αφανείς) σύμ­βουλοι του Γ. Παπανδρέου τον προτρέπουν να εστιάσει πάνω σε δύο θετικές εξελίξεις που επικοινωνιακά τουλάχιστον θεωρούν ότι θα τους βγάλουν από τη γωνία. Λόγω των εξελί­ξεων στην Ιρλανδία και τη διαπραγμάτευση του επιτοκίου και της επιμήκυνσης που ζητά το Δουβλίνο, η Ελλάδα θα μπορεί να επωφε­ληθεί από τις αποφάσεις, με το πρόσχημα ότι «πολιτικά θα έχουμε την ίδια μοίρα». Η από­φαση μπορεί να έρθει τον Μάρτιο, ίσως όμως και τον Ιούνιο. Λίγα όμως οφέλη θα έχει για την οικονομία της χώρας και την τσέπη του φορολογούμενου, ενώ μπορεί να δώσει μόνο ανάσες παράτασης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Η ατάκα «τα πάμε καλά γι’ αυτό μας επι­βραβεύουν» αναμένεται να αντικατασταθεί με την ατάκα «διεκδικούμε, έχουμε απαιτή­σεις από την τρόικα και πετύχαμε στις διεκ­δικήσεις μας». Το σενάριο αυτό θα «παίξει» από την ηγεσία της κυβέρνησης ανάλογα με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου. Και εάν τελικά περάσει η αύξηση των κονδυλίων του EFSF και δοθεί η δυνα­τότητα στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιήσει για να επαναγοράσει το δημόσιο χρέος, η επικοινωνιακή πολιτική θα γίνει ακόμα πιο «έντονη».
Πρόωρες εκλογές
Όλα αυτά όμως θα έχουν μικρή διάρκεια, μέχρι να διαφανούν οι πραγματικές προθέ­σεις των δανειστών μας και η κατάρρευση των στόχων του μνημονίου. Μέσα σε αυτό το μι­κρό μεσοδιάστημα λέγεται ότι ο πρωθυπουρ­γός μπορεί να επιχειρήσει να πάει σε πρόω­ρες εκλογές με το πρόσχημα της αναδίπλω­σης απέναντι στην κοινωνική πολιτική. Εάν όμως μπει σε εφαρμογή το γερμανικό σχέδιο με συνέπεια η διαχείριση της οικονομικής πο­λιτικής να περάσει στους δανειστές, ποιο θα ήταν το πολιτικό κόστος για τον ίδιο τον Γ. Πα­πανδρέου, που θεωρεί ότι η (διεθνής) καριέ­ρα του βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα;
Η τελευταία έκθεση προόδου της τρόικας, όσο έμμεσα και... κομψά κι αν ήταν γραμμέ­νη, ξεκαθάριζε ότι:
Τα αιματηρά μέτρα περικοπής μισθών, συ­ντάξεων, επιδομάτων που έχουν ληφθεί μέ­χρι τώρα δεν έπιασαν τόπο.
Το έλλειμμα του 2010 εκτιμάται προς το παρόν στο 9,_% με τάσεις αναπροσαρμογής προς τα πάνω τον Απρίλιο, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία που ακόμα... μαζεύ­ονται. Ηδη η μαύρη τρύπα κοστολογήθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ και ενδέχεται να φθάσει μέχρι και τα 3,_ δισ. ευρώ, όπως είχαμε γρά­ψει εδώ και μήνες! Αυτό συνεπάγεται ότι θα ζητηθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τον Μάιο ενόψει της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές το 2012 όπως σχεδιάζει, γιατί το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να είναι «κα­χύποπτο και πάρα πολύ αρνητικό».
Η ύφεση είναι βαθιά, κινείται σε επίπεδα 3,_% και σίγουρα ο στόχος για ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν είναι εφι­κτός. Ας υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «θα τα καταφέρουμε μόνο εάν επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεο­νάσματα από το 2012». Η έκθεση της τρόικας αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η επιτυχία του μνη­μονίου συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με την επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012 και μετά».
Στην έκθεση γίνεται λόγος για αναδιάρ­θρωση του χρέους με πλάγιο τρόπο και με τρεις διαφορετικές μεθόδους. Ωστόσο, προ­ειδοποιεί η τρόικα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλαρώσει η κυβερνητική πολιτική και η δέ­σμευση για δημοσιονομική προσαρμογή. Με άλλα λόγια, το χρέος μπορεί να «κοπεί» εφάπαξ, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμό­τητα μεσοπρόθεσμα.
Η πώληση της κρατικής περιουσίας ύψους _0 δισ. είναι πλέον μονόδρομος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το χρέος θα ξεπερά­σει το 160% του ΑΕΠ το 2014, χρονιά λήξης του μνημονίου.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο πρέπει να γί­νουν άμεσα και να φθάσουν το 30% μέχρι το 2014.
Οριζόντιες περικοπές
Μέσα στον πανικό ο υπουργός Οικονομικών, απροκάλυπτα πλέον, μιλά για νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επι­δόματα μέσω του ενιαίου μισθολογίου αλλά και αύξηση φόρων μέσω του νέου φορολογι­κού συστήματος. Μάλιστα άρχισε από τώρα να «απειλεί» τους αντιφρονούντες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι θα χαθεί η πέμπτη δόση του δα­νείου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε προ­λάβει να εισπράξουμε την τέταρτη! Να υπεν­θυμίσουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η τρόικα πρέπει να λάβει στα χέρια της αναλυ­τικά μέτρα ύψους τουλάχιστον 27,_ δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Εάν και αυτά τα μέτρα τύχουν σωστής μελέτης, μακρόπνοου μακρο­οικονομικού σχεδιασμού και ορθολογιστικής εφαρμογής τους στην ελληνική πραγματικό­τητα, τότε η μαύρη τρύπα θα μεγαλώσει.
Από το ¨Ποντίκι¨

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κρατούμενοι σε αστυνομικό τμήμα, ελεγκτές του ΟΑΣΘ!


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ

Ο Μάριος Ν., μέλος των Επιβατών Θεσσαλονίκης, είναι αρνητής πληρωμής εισιτηρίου συμμετέχοντας έμπρακτα στο κίνημα δεν πληρώνω το χαράτσι του ΟΑΣΘ. Σήμερα, Παρασκευή 4/1/2011, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην αστική γραμμή 27 (Κέντρο Θεσσαλονίκης- Σταυρούπολη), εξήγησε στους δυο ελεγκτές τους λόγους της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου, ενώ ταυτόχρονα...


αρνήθηκε - όπως έχει νόμιμο δικαίωμα- να δώσει τα στοιχεία του στους εν λόγω κύριους. Αυτοί όμως κατακράτησαν παράνομα το Μάριο καθώς και τους επιβάτες του λεωφορείου για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια άνοιξαν τις πόρτες του λεωφορείου και επέτρεψαν την αποβίβαση. Έτσι, οι επιβάτες δικαιολογημένα εξέφρασαν την αντίδραση τους καθόσον εμποδίστηκαν από το να πάνε έγκαιρα στις δουλειές τους και ταυτόχρονα επιβαρύνθηκαν με την προμήθεια ενός επιπλέον εισιτηρίου..

Με την άφιξη της αστυνομίας, ο Μάριος εξέφρασε την επιθυμία του να καταθέσει μήνυση κατά των δυο ελεγκτών για παράνομη κατακράτηση. Για το λόγο αυτό οι δυο ελεγκτές οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν για περίπου πέντε ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης, ενώ ο Μάριος, επειδή δεν έφερε την αστυνομική του ταυτότητα, οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Άμεση ήταν η παρέμβαση δεκαπέντε μελών των Επιβατών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους καθώς και της δικηγόρου της Νομικής Αλληλεγγύης. Στο χώρο προσήλθε και ο δικηγόρος του ΟΑΣΘ.

Λόγω όμως του επικείμενου εορταστικού τριημέρου και για να μη μείνει κανείς μακριά από την οικογένεια του, ο Μάριος σε συνεννόηση με τους συναγωνιστές του επέλεξε να μην προχωρήσει τη διαδικασία της μήνυσης με την αυτόφωρη διαδικασία και έτσι οι ελεγκτές αφέθηκαν ελεύθεροι. «Αν και αποκριές οι μάσκες έπεσαν, αλλά η επόμενη φορά δε θα είναι γιορτή για τον ΟΑΣΘ», σχολίασαν οι συναγωνιστές που έσπευσαν στο χώρο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών από την κυβέρνηση και τον ΟΑΣΘ γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές αυτού του σχεδίου και προκάλεσε την άμεση αντίδραση μας και την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Δεν πληρώνω

κυβέρνηση - ΟΑΣΘ πάρτε πίσω το χαράτσι

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΙΝΟΚΙΟ.....

Οι εορταστικές δηλώσεις του τριημέρου ξεκίνησαν από τη Βουλή και ειδικότερα από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο αγαπημένος πρωθυπουργός όλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά, αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια»....Ναι μας εχεις φλομωσει στις αληθειες .....οπως  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ......
Τετοιο φερεγγυο πρωθυπουργο ειχαμε να δουμε απο οταν κυβερνουσε ο πατερας σου.....Ο λογος σου συμβολαιο.......ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ....ΦΕΡΕΓΓΥΕ....

ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥΣ

Λοιπόν το κόλπο είναι παλιό αλλά πάντοτε λειτουργεί δοκιμασμένο από τον μεσαίωνα ακόμη.Με λιγα λογια  αν σταματήσει η πίστωση σε μια κοινωνία, ενώ φυσικά οι αποπληρωμές των δανείων συνεχίζονται κανονικά και αναγκαστικά, τότε σύντομα η οικονομία στραγγίζει από χρήμα.Μέσα στην ασφυξία που δημιουργείται απαξιώνονται ολόκληροι τομείς της οικονομίας, κατρακυλούν διάφορες αξίες, οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν και κλείνουν. Και τότε εμφανίζονται πάλι οι τραπεζίτες, ή όποιους άλλους βάλουν μπροστά, και αγοράζουν περιουσίες επί περιουσιών, για ένα κομμάτι ψωμί. Και έτσι βάζουν στο χέρι των πλούτο των εθνών μαζικά σε τέτοιες περιόδους κρίσης. Μιας κρίσης που συνήθως οι ίδιες οι τράπεζες προκαλούν. Φυσικά εννοείται ότι και σε κανονικές περιόδους δεν παύουν ποτέ να έχουν υπερκέρδη.Οι τράπεζες είναι το φοβερώτερο όπλο εξόντωσης των οικονομιών και των κοινωνιών.Φυσικα ειναι ιδιωτικεςΚαι μάλιστα ΚΑΤΕΧΟΥΝ και το κράτος, το οποίο τρέχει και τις διασώζει. Αυτές μόνες. Από όλες τις επιχειρήσεις. Ενώ είναι οι ΜΟΝΕΣ επιχειρήσεις που δεν παράγουν απολύτως τίποτε. Και που το “έργο” τους θα μπορούσε κάλλιστα να το αναλάβει ένας δημόσιος φορέας, με άλλα κίνητρα και άλλες κατευθύνσεις.Αλλα οταν ακομα και τα ιδια τα κομματα χρωστανε τα μαλλιοκεφαλα τους στις τραπεζες υπαρχει ποτε περιπτωση να τις ελεγξουν;Ετσι λοιπον τα τελευταια χρονια δημιουργησαν βουβαλια τερατα τα οποια πλεον τρεχουν ανεξελεγκτα και παρασυρουν στο διαβα τους κοινωνιες λαους ολοκληρα εθνη..Αυτες οι τραπεζες ελενχουν πλεον ολο το πολιτικο συστημα και δημιουργουν ιδιοτυπες οικονομικες δικτακτοριες καλυμενες κατω απο τον μανδυα του κοινοβουλευτισμου με μαριονετες πρωθυπουργους και υπουργους...Το θεμα ειναι πλεον μεχρι ποτε θα ανεχτουν οι λαοι αυτες τις ιδιοτυπες δικτακτοριες;Εχω την αποψη οτι πλεον οι λαοι αφυπνιζονται και οτι συντομα θα δυαλυσουν αυτο το παραλογο ελεεινο οικονομικο συστημα που εχουν στησει στην πλατη των λαων....

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ


Δεν υπάρχει εξ άλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα

«Βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ. Κοιτώντας πίσω, αν και έχουμε κάνει πολλά, βλέπουμε μόνο ένα ένα αχνό φως. Αχνό φως βλέπουμε αν κοιτάξουμε και μπροστά, πράγμα που σημαίνει ότι επιβάλλεται να κάνουμε ακόμη περισσότερα». Με αυτά τα λόγια την περασμένη Τετάρτη ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιέγραψε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το αδιέξοδο της πολιτικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Για το πως η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα (και τον εαυτό της) στη «μέση του πουθενά», θα το γράψει η ιστορία, η οποία ωστόσο, θα λάβει υπόψη της την εξήγηση που έδωσε πέρυσι τέτοια εποχή, ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια των αγορών. Τον Φλεβάρη του  2010, όταν τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού είχαν εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, ο Αμιτ Σαρκάρ επικεφαλής  ενός  μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου (Μarian) έκανε μια δήλωση αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι… αγορές: «η δουλειά μας, είχε πει ο μεγαλοεπενδυτής (κερδοσκόπος ή τοκογλύφος αν προτιμάτε) ,  είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξ άλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Η κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα δια συμβολαίου (μνημόνιο) στους πιστωτές και ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες τους. Ο ελληνικός λαός έχει νιώσει στο πετσί του την πολιτική του μνημονίου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι φτάνει η ώρα κατά την οποία και η κυβέρνηση θα πληρώσει το τίμημα των επιλογών της.
Στο γερμανικό άρμα
Στο Ποντίκι που κυκλοφορεί σήμερα υπάρχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πως έχει παγιδευτεί η χώρα στη γερμανική αγκάλη:
«Οι Γερμανοί όμως φαίνεται πως θεωρούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως «χθεσινά νέα» που θα βοηθούσε την χώρα εάν το έπραττε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, όταν διαφαινόταν ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν θα έπιαναν τόπο.  Ωστόσο, η υπεραισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου και η επιμονή ότι «θα πιάσουμε τους στόχους» ,μπλόκαραν οποιαδήποτε διαδικασία. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η καγκελαρία ετοιμάζει νέο χουνέρι στην Ελλάδα. Ποιο είναι αυτό; Κάτι που μέχρι τώρα θεωρείτο αδιανόητο: Προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Πως επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αδιέξοδό της; Οι πρόωρες εκλογές είναι μια επιλογή...
Πράγματι, πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ειδικά αν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την 25η Μαρτίου τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση. Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι το ίδιο σενάριο (των πρόωρων εκλογών)... αναπτύσσεται και με την ακριβώς αντίθετη πιθανότητα. Δηλαδή, αν ο Παπανδρέου επιστρέψει την 25η Μαρτίου νικητής και τροπαιούχος, θα προσφύγει στις κάλπες για να εξαργυρώσει τα κέρδη και να ανανεώσει την θητεία του.
Ωστόσο – και στις δυο περιπτώσεις – μας διαφεύγει κάτι: Η χώρα, εδώ και έναν χρόνο, κυβερνάται υπό τους όρους ενός συμβολαίου (μνημονίου) το οποίο καθορίζει με εξαντλητικές λεπτομέρειες την οικονομική - δημοσιονομική πολιτική της. Πρόκειται για την πολιτική που «κινεζοποιεί» τις εργασιακές σχέσεις, απορυθμίζει την οικονομία και υποτιμά τις αξίες προκειμένου να ξεπουληθεί φτηνά ό,τι έχει αξία.
Το μνημόνιο πέτυχε «διάνα»
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πολιτική του μνημονίου έχει αποτύχει, επειδή δεν δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση. Στόχος του μνημονίου όμως ήταν η έξοδος από την κρίση ή η αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, με τη μέθοδο της εγγυοδοσίας για τους δανεισμούς του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος; Καθώς οι επιτηρητές μόνο αφελείς δεν είναι, μπορούμε βάσιμα να υποστηρίξουμε ότι ο στόχος της συνολικής (οικονομικής, πολιτικής) υποθήκευσης της χώρας, που είχε θέσει το μνημόνιο, έχει πετύχει απόλυτα.
Προφανώς αυτή η επιτυχία φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία μπορεί να λειτούργησε εξαιρετικά για να προασπίσει τα συμφέροντα των πιστωτών (τοκογλύφων), ωστόσο δεν έχει άλλες δυνατότητες εξαπάτησης του λαού.
Υπ’ αυτήν την έννοια αποτελεί αυτοκτονικό ρίσκο η επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες για τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκτός αν αποδεχτεί πως η μέχρι τώρα πολιτική του ήταν λάθος και οδηγηθεί σε σταυροφορία για την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες είναι χαμένοι. Από χέρι...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Όλα αυτό δείχνουν, ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση για τον Σαμαρά για συνάντηση την Τρίτη (όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών).
Φαίνεται ότι η 25η Μαρτίου είναι καταλύτης των εξελίξεων οι οποίες βέβαια δεν θα είναι καλές. Αλλιώς δεν θα υπήρχε καν αυτή η συζήτηση.
Το σενάριο λοιπόν είναι: Ζητάει ο ΓΑΠ συναίνεση από τον Σαμαρά γιατί “προβλέπει” άσχημες εξελίξεις, τρώει πόρτα και για “αντίποινα” κάνει εκλογές με πρόσχημα “ύψιστης σημασίας Εθνικό θέμα” που δεν θα είναι άλλο από την απειλή της επερχόμενη πτώχευσης.
Το λεπτό σημείο: Είναι τα σενάρια ανοιχτά ακόμα και για λίστα. Εάν οι εκλογές γίνουν με λίστα, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει μεγάλο κομμάτι από την δύναμη του, αφού για να βολέψει όλο αυτό το συφερτό των μη εκλεγμένων που έχει μαζέψει, θα αφήσει πολλούς εκτός εκλόγιμων θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει σαμποτάζ εκ των έσω. Άρα, απόφαση για λίστα θα παρθεί μόνο στην περίπτωση που διαβλέπει συγκυβέρνηση μετεκλογικά, ώστε να γίνει και επιλογή των “προθύμων” βουλευτών για τέτοια σενάρια και να παραγκωνιστούν οι αντάρτες.
Αλλιώς σταυρός και ψάχνουμε τον Έλληνα Ντε Λα Ρουα που θα φύγει με ελικόπτερο. Εκτός εκπλήξεως.

ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ο ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

            Δείτε πως πάνε να περάσουν τό κόψιμο επιδόματος ανεργίας..
Δείτε πως πάνε να μας προετοιμάσουν για κάτι που ήδη έχουν υπογράψει οι ίδιοι και είναι γνωστό εδώ και 1 βδομάδα !!
Με παπαγαλάκια και με δηλώσεις άλλων…
Άλλος το είπε όχι εμείς, ο “κακός” Όλι Ρεν έριξε βόμβα..

Έτσι παρουσιάζει το θέμα σήμερα το ΒΗΜΑ .
Make unemployment benefits means-tested (aiming at savings of euro 500 million)= Σύνδεση-εξάρτηση των επιδομάτων ανεργίας με το εισόδημα, με σκοπό την εξοικονόμηση 500 εκατ.ευρώ
Αυτό που βλέπετε περιλαμβάνεται στο “Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality (3rd update) 23 Feb.2011″ (παράγραφος 3i σελ 114).
Αυτό που διαβάσατε όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν το έχει υπογράψει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Προβόπουλος και το έχουν υποβάλλει και στον κ. Όλι Ρεν !!!
Και τι κάνουν προσπαθούν να πετάξουν την μπάλλα αλλού και να παρουσιάσουν ως “κακό” και “μπαμπούλα” τον κ. Όλι Ρεν, με την  δήλωση “βόμβα”, γιατί κάτι που η ίδια η κυβέρνηση έχει υπογράψει !!!


Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτά τα κολοπαιδα που μας έχουν μαυρίσει την ζωή;Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να τους στείλουμε στον διάολο;Πότε θα αποφασίσουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας ;Υπάρχει ποτέ περίπτωση να σταματήσουμε να είμαστε ραγιάδες;

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .....................

ΓΑΠ. Διχασμένη προσωπικότητα.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΙΔΡΥΤΗΣ Μ.Κ.Ο........

Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα  «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ) της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώ
Εξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:
« Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

«Πολίτες σε Δράση» είναι η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει λάβει ως χρηματοδότηση 250.000 ευρώ.
«Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» με ιδρυτικά μέλη τους κυρίους Γιάννη Μπουτάρη και Σπύρο Βούγια.
«Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με ιδρυτικό μέλος τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πρασίνων.Και έχουν και το θράσος να μας λένε κοπριτες και διεφθαρμένους

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Διέλυσαν τη σύμβαση του προαστιακού με την εργοληπτική τρόικα των Siemens AG-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ από την περασμένη Δευτέρα και το κρύβουν!

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Διέλυσαν τη σύμβαση του προαστιακού με την εργοληπτική τρόικα των Siemens AG-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ από την περασμένη Δευτέρα και το κρύβουν!
18-39f1-thumb-large.jpg
Αντίθετα, μετά μανίας προπαγάνδιζαν επί μήνες πώς διακόσιοι μηχανοδηγοί με υψηλές αποδοχές βούλιαξαν τη χώρα, γιατί πρέπει να κλείσει ο μισός σιδηρόδρομος στις μέρες του ΔΝΤ και πως οι σοφές μετατάξεις των ΟΣΕτζήδων στις εφορίες αρχαιοτήτων θα αποκαταστήσουν τη δημοσιονομική τάξη!
Το Δ.Σ. του ΟΣΕ, λοιπόν, αποφάσισε προ μιας εβδομάδας τη διάλυση της σύμβασης που είχε συνάψει με την προαναφερθείσα κοινοπραξία για το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου στα τμήματα Πειραιάς-Αθήνα-Τρεις Γέφυρες- ΣΚΑ-Αχαρνές-Τρεις Γέφυρες-Λιόσια, στο οποίο προβλεπόταν και κατασκευή ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης.
Η περιβόητη σύμβαση 994, αξίας 161,4 εκατ. ευρώ, είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2005, το έργο χαρακτηριζόταν και τότε ολυμπιακό (!), είχε δοθεί έκπτωση-ρεκόρ (0,964%), κορόιδευαν όλη την κοινωνία ότι είχαν περιβαλλοντικές μελέτες και συμφωνήθηκε ότι όλα θα παραδίδονταν τον Δεκέμβριο του 2005! Δηλαδή 8 μήνες μετά!
Παρήλθαν έξι χρόνια από τότε. Στην κοινοπραξία δόθηκαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. Μια ντουζίνα ακριβώς. Από διαφορετικές διοικήσεις του ΟΣΕ, που υπέθαλπαν το έγκλημα, και από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις -της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που μέσω των εκάστοτε εποπτευόντων (τον ΟΣΕ) υπουργών Μεταφορών ή Υποδομών (τέσσερις τουλάχιστον) συναινούσαν στη μετατροπή της σύμβασης 994 σε μνημείο διαπλοκής και διασπάθισης κρατικού χρήματος.
Από την περασμένη Δευτέρα το έργο αυτό είναι και επισήμως ένα παρατημένο εργοτάξιο, οι πολίτες παραμένουν άνευ προαστιακού, οι πλιατσικολόγοι μπορούν να βρουν πολύτιμα υλικά ακόμη και μισοτελειωμένων συστημάτων τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης, ενώ η εργοληπτική παρέα οδεύει προς τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.
Το έργο είναι μνημείο αδιαφάνειας (άλλο περιγράφεται στη σύμβαση που υποτίθεται ότι εκτελούνταν, άλλο προσδιόρισαν οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι ύστερες μελέτες και άλλο εκτελούνταν), ενώ από τις αναθεωρήσεις τιμών που προβλέπονταν επήλθαν επί τόσα χρόνια επιβαρύνσεις περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Τώρα η κοινοπραξία, που φέρεται να έχει εκτελέσει το 70% του τιμήματος του έργου, θα διεκδικήσει αποζημίωση βάσει δικαιωμάτων που έχει, και ο ΟΣΕ διά της ΕΡΓΟΣΕ θα επαναπροκηρύξει το εναπομείναν έργο.
Ποιος θα τρέξει να εγκαταστήσει νέο εργοτάξιο, πάντως, είναι ένα ζήτημα, όταν η Siemens-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ το έχουν έτοιμο: και δεν θα προβούν στην παραμικρή δαπάνη.
Πάντως, το ποιος ωφελήθηκε από τον ατέλειωτο εργοληπτικό μαραθώνιο στις ράγες του προαστιακού είναι εύκολο να απαντηθεί.
Ασφαλώς, οι «άρχοντες» των δρόμων με τα διόδια (Αττική οδός και Ολυμπία οδός), που εισπράττουν τόσα χρόνια τα έσοδα από όσους υποχρεωτικά κινούνται σ’ αυτούς, επειδή δεν φτιάχτηκε ένα σύγχρονο δίκτυο προαστιακού, ώστε από τον Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο, τη Χαλκίδα και το Κιάτο να υπάρχει επιτέλους προαστιακό τρένο.
Αντ’ αυτού μακέτες, εξαγγελίες και πολιτικές αβρότητες στο πανίσχυρο κατασκευαστικό καρτέλ, που έχει και δεσπόζουσα θέση στα ΜΜΕ.
Πάντως, προς στιγμήν διαφαίνεται ότι στον ΟΣΕ πασχίζουν να κλείσουν γρήγορα τις εκκρεμότητες με τη σύμβαση 994, χρησιμοποιώντας τη συνδρομή και υπαλλήλων, που γνωρίζουν ότι πίσω από τα Πρωτόκολλα Παραλαβής Αφανών Εργασιών (ΠΠΑΕ) κρύβονται πληρωμές για έργα εκτός της σύμβασης!
Ποιος θα δώσει λογαριασμό για το τι έγινε και τι πληρώθηκε σ’ αυτό το δημόσιο έργο;
Ποιος θα υπολογίσει τι έσοδα χάνει ο ΟΣΕ τόσα χρόνια που ο προαστιακός είναι εργοτάξιο διαρκείας;
Η «Ε», σε προσεχή δημοσιεύματα, θα εμφανίσει ντοκουμέντα που δείχνουν το βρώμικο παρασκήνιο πίσω από τη σύμβαση του προαστιακού, τις διαβουλεύσεις μηνών μέχρι τη διάλυση της σύμβασης, τον ατέρμονο διάλογο με την κοινοπραξία, τις αξιώσεις της, και τους… χαρούμενους υπουργούς, που π.χ. το 2005 έστελναν ραβασάκια στα ΜΜΕ για το πόσο καλή και αναγκαία ήταν η σύμβαση…

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΧΛΙΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Λάθος πρώτο ..τους πιο πολλούς από εμάς δεν τους λένε Ψυχάρη η Λαμπράκη...Λάθος δεύτερο δεν έχετε εφημερίδα ούτε είστε εκδότες ούτε καναλαρχες.....Λάθος τρίτο δεν κάνετε παρέα με πολιτικούς ούτε μεγαλοεργολαβους....Λάθος τέταρτο και το χειρότερο από όλα δεν έχετε Μ.Κ.Ο οπότε εδώ κολλάει το γνωστό που πας ρε Καραμητρο......Ας έρθουμε όμως στο δια ταύτα για αρχή δημιουργείς έναν "Σύλλογο Φίλων της Μουσικής" στην συνέχεια γίνεσαι κολαούζος στον κάθε δήθεν τυχάρπαστο πολιτικάντη που θέλει να δείξει στον κόσμο πόσο σέβεται την μουσική κουλτούρα ντόπια η ξένη..Τον σύλλογο τον ονομάζεις Μ.Κ.Ο βρίσκεις μερικές αργόσχολες συζύγους μεγαλοεκδοτών η εφοπλιστών και κάνεις τον σύλλογο must στα κοσμικά σαλόνια του Κολωνακίου και της Μυκόνου...Αποτέλεσμα σε λίγες μέρες έρχεται η πρώτη κρατική επιχορήγηση κουβαλας και μερικούς αποτυχημένους πρώην τραγουδιστές και κάνεις μερικές συναυλίες....Την επόμενη μέρα όλες οι κοσμικές εφημερίδες γράφουν για το μεγάλο κοσμικό Gala που έλαβε μέρος στο ανοιχτό θέατρο της Δώθε Κωλοπετεινιτσας....Τώρα που έγινε must ο σύλλογος βάζουμε πλώρη για το μεγάλο κολπο αποφασιζει το Δ.Σ (που δεν υπαρχει) να κατασκευασει ενα Μεγαρο Μουσικης....αλλα λεφτα απο που;Τοτε εμφανιζετε ο απο μηχανης πρωθυπουργος Νο 1 και εντελως τυχαια 5 μερες πριν τις εκλογες του 2004 σου δινει μια μικρη ωθηση να πραγματοποιεισης το μεγαλο σου ονειρο........
"""""""""""""Παρέχουμε την εγγύηση του Eλληνικού Δημοσίου στην Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (EIB) για την κάλυψη δανείου της στον Oργανισμό Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (OMMA) ποσού ενενήντα εκατομμυρίων (90.000. 000) ευρώ με σκοπό τη μερική χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης των έργων της B΄ φάσης του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών.
Mε την εγγύηση αυτή, το Eλληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του OMMA που απορρέουν από τη σύμβαση του δανείου που έχει υπογραφεί μεταξύ αυτού και της Eυρωπαϊκής Tράπεζας Eπενδύσεων (EIB), σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης ληξιπρόθεσμης δόσης ή τόκων εκ μέρους του OMMA""""""""""""

Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, αριθμός φύλλου 426 της 2ας Mαρτίου 2004
Τωρα ομως εχει ανοιξει η ορεξη και μετα απο λιγο καιρο χρειαζομαστε και αλλα "δια την αποπερατωση του μεγαλου πολιτιστικου Μεγαρου το οποιο θα διαδοσει τον Ελληνικον πολιτισμον εις απασαν την οικουμενη"" οποτε ερχετε ενας δευτερος πρωθυπουργος το 2007 και δινει μια δευτερη εγγυηση αλλων 95 εκατομμυριων ευρω.....και επειδη δεν προκειτε ποτε να πληρωσεις καμμια δοση απο τα δανεια αυτα ερχετε ενας τριτος πρωθυπουργος ο οποιος κατα τα λεγομενα του "δεν χρωσταει σε κανενα"" να τα πληρωσει........

ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ......ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ.......
ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ -ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ....ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΛΑΚΑ;
Πασα ομοιοτης με προσωπα η γεγονοτα ειναι τυχαια και οποιος θελει το πιστευει......

Φυσικα για τον Λαμπρακη λεφτα υπαρχουν......για τους εργαζομενους και τους συνταξιουχους υπαρχουν μονο περικοπες.....

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.
Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και.........
περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.Φυσικα για τον Λαμπρακη λεφτα υπαρχουν......για τους εργαζομενους και τους συνταξιουχους υπαρχουν μονο περικοπες.....

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ Γ.Α.Π

Ζητήθηκε από τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή να στοιχηματίσει τον μισθό του στην αποπληρωμή του χρέους.

Και ο τσιγγούναρος αντί να θυσιάσει ένα μισθό για να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στις αγορές άρχισε να λέει τα δικά του.


Όχι μόνο δεν θυσίασε τον μισθό του (μιας και είναι δεδομένο ότι το στοίχημα θα το έχανε) αλλά άρχισε μπροστά στον δημοσιογράφο να κλαίγεται…


Η κακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του έχει μειώσει τον μισθό του κατά 20%.


Μετά την δήλωση αυτή ο πανηλίθιος μισθωτός που είχε προσφέρει τον μισθό του για να σωθούν οι τράπεζες πήγε στο σπίτι του πρωθυπουργού για να του δώσει και κάτι ψιλά που είχε στην καβάντζα για ώρα ανάγκης.


Βέβαια ο δικός του μισθός μειώθηκε μόνο κατά 20% και σίγουρα αναπληρώνεται από δικαιολογημένα έξοδα που κάνει στις περιοδείες του.


Από την άλλη έχουμε τον Πάγκαλο να κλαψουρίζει επειδή τον έδιωξαν κακήν κακώς από μια εκδήλωση προς τιμή του Γαβρά.


Ο αντιπρόεδρος ο οποίος βρίζει σε μεγαλύτερη συχνότητα και από τις αναπνοές που παίρνει θεωρεί ότι είναι φασιστικό να του επιτίθεται κάποιος λεκτικά.


Το βασικό του επιχείρημα είναι ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό. Και είναι πράγματι αλήθεια αυτό. Αλλά αυτή η αυτονόητη αλήθεια είναι η μισή. Η άλλη μισή είναι ότι οι ψηφοφόροι του δεν τον ψήφισαν για να κάνει τα αντίθετα από ότι είχε υποσχεθεί.


Το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια και ο Πάγκαλος είχαν πει ότι θα κάνουν αυξήσεις στους μισθούς (έστω λίγο) πάνω από τον πληθωρισμό.


Αντί αυτού τους μείωσαν κατά 30% στον δημόσιο τομέα (με στόχο, όπως είπε και ο Μάνος, να φτάσει στο 50% η μείωση) και στον ιδιωτικό τομέα οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί είμαι σίγουρος ότι αγνοούν τι μισθό θα πάρουν τον επόμενο μήνα.


Οπότε ο Πάγκαλος καταπάτησε το «συμβόλαιο» με τον λαό και μάλιστα συνειδητά. Αν δεν ήθελε να το καταπατήσει θα έλεγε την επόμενη των εκλογών «κύριοι δεν μπορούν να ισχύσουν αυτά που σας υποσχέθηκα, πάμε πάλι σε εκλογές για να σας οδηγήσω με ασφάλεια στην καταστροφή».


Το ωραίο είναι ότι
το ΠΑΣΟΚ μας έχει ρίξει στον γκρεμό και βγαίνει ως τιμητής ο Παπαθανασίου. Είναι να καις εγκέφαλο. Ο υπουργός που κατάφερε να είναι χειρότερος ακόμα και από τον Αλογοσκούφη έχει το θράσος να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να κατηγορεί.

Σε ανασχηματισμό ή σε εκλογές θα πάει ο Γιωργάκης μετά τις 25 Μαρτίου. Και καλά το εκλογές το καταλαβαίνω. Ο ανασχηματισμός που κολλάει;

Δηλαδή αν αλλάξει κάποιους υπουργούς θα γλιτώσουμε την πτώχευση; Την επόμενη μέρα θα έχουμε ανάπτυξη; Θα μας δανείσουν οι αγορές;

Άντε να έχουμε ένα θέμα για δύο το πολύ ημέρες για να σχολιάζουμε.

Delivery διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει κάποιοι πολίτες. Ξεκίνησαν από το σπίτι του Άκη και η συνέχεια ήταν Σημίτης.

Αυτό είναι φασιστικό που λέει και ο Πάγκαλος. Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι πολιτικοί να βλέπουν από τόσο κοντά τον λαό.

Η οργή βέβαια είναι δικαιολογημένη. Συμφωνούν σε αυτό οι πολιτικοί και των δύο κομμάτων εξουσίας καθώς και ο Πρετεντέρης.

Μόνο που ο λαός πρέπει να καταπίνει την οργή του. Άντε το πολύ πολύ να κατεβαίνει στοιχισμένος αλά ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, να φωνάζει τα συνθήματα που δεν θα θεωρεί υβριστικά ο Πάγκαλος και ο Πρετεντέρης και τρέχοντας να φεύγουν για το σπίτι τους.

Ο Καρατζαφέρης συζητάει για συνεργασία με την ΝΔ. Τι να σχολιάσω… μέχρι να τελειώσω το κείμενο αυτός θα έχει αλλάξει άποψη δέκα φορές
Πριν λιγο αγνωστοι γαζωσαν με καλασνικοφ στην περιοχη του Ρεντη αστυνομικους της ομαδας Διας μαλλον υπαρχει καποιος αστυνομικος τραυματιας...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ; Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;

Η εξαφάνιση των μετρητών θα είναι το μεγαλύτερο δράμα που θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες. Η διαδικασία εξαφάνισης των μετρητών είναι η εξέλιξη που αρχίζει τώρα, καθώς η "εσωτερική υποτίμηση" που ζήτησαν οι εταίροι μετατρέπεται σε "εσωτερική πτώχευση" δηλαδή η χώρα δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στους ξένους δανειστές. 
Υπάρχουν τρείς αιτίες για τις οποίες τα μετρητά θα εξαφανισθούν απο την αγορά και έτσι θα φτάσουμε στον απόλυτο πάτο της ύφεσης μέσα στους επόμενους μήνες. 0ι αιτίες είναι : 
Πρώτον το δημοσίο δεν έχει ούτε ένα ευρώ για να πληρώσει τους προμηθευτές του και αν γίνει κανένα "αστείο" με την πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ ευρώ, δεν θα έχει ούτε για να πληρώσει τους μισθούς. Θα συνεχίσει φυσικά να πληρώνει τους ξένους πιστωτές (τόκους και χρεωλύσια) αλλά δεν θα πληρώνει τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Ήδη ψηφίστηκε νόμος που δίνει το δικαίωμα στο δημόσιο να πληρώνει με ομόλογα - οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. 
Ο δεύτερος λόγος είναι οτι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε απο τις ελληνικές τράπεζες να της παραδώσουν εντός του Απριλίου πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων 95 δισ ευρώ που έχουν πάρει μέσω εγγυήσεων και ομολόγων. Οι τράπεζες θα πρέπει κάθε μήνα να επιστρέφουν τα συμφωνημένα ποσά στην ΕΚΤ και αυτό φυσικά θα περιορίσει τη ρευστότητα τους ασφυκτικά. Με λίγα λόγια οι τράπεζες δεν θα δώσουν φέτος καθόλου δάνεια και μάλιστα θα περιορίσουν τα δάνεια που ήδη έχουν χορηγήσει. Όποιο δάνειο λήγει δεν θα ανανεώνεται.
Τρίτον, η αγορά λειτουργεί μόνο με επιταγές και μάλιστα μεταχρονολογημένες μεγάλης διάρκειας. Οι επιχειρήσεις έχουν δυσκολία εξεύρεσης μετρητών για να πληρώσουν τους μισθούς και τις άλλες υποχρεώσεις τους. Συνεπώς θα αρχίσουν να καθυστερούν τις πληρωμές των υπαλλήλων τους και των προμηθευτών τους. Η διακράτηση μετρητών θα γίνει το "εθνικό σπορ" για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι θα διακόψουν εντελώς την κατανάλωση εκτός των πολύ αναγκαίων προιόντων και υπηρεσιών.
Εξαιτίας της εξαφάνισης των μετρητών θα μπούμε σε μια "φούσκα χρέους" όπου ο ένας θα χρωστάει στον άλλον  και θα ξεσπάσει νέο κύμα διαδοχικών πτωχεύσεων.
Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο, δεν μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση ακόμη και αν είναι ευνοικές για την ελληνική υπόθεση. Και αυτό διότι η ρευστότητα δεν απελευθερώνεται άμεσα, αλλά σταδιακά στα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, τα χρήματα με τα οποία τροφοδοτείται η ρευστότητα είναι και πάλι δανεικά, συνεπώς κάθε ένεση ρευστότητας σήμερα δημιουργεί νεός χρέος. 
Τα μόνα μετρητά που θα μπούν στην ελληνική οικονομία φέτος θα είναι τα τουριστικά έσοδα και τα έσοδα απο τις εξαγωγές. Αυτά ασφαλώς θα περιορίσουν την ασφυξία, αλλά επαρκούν; Αμφίβολο. Η έλλειψη μετρητών θα είναι η θρυαλίδα για την κοινωνική έκρηξη διότι οδηγεί αυτόματα απο την 
φτώχεια στην πείνα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και τότε θα αρχίσουν οι πολιτικές εξελίξεις.