Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

το σχέδιο ΗΠΑ για Ελλάδα: Ενέργεια, ευρώ, "γέφυρα" πολέμου προς Μ.Ανατολή

Ένα εντυπωσιακά ... "ειλικρινές" άρθρο με τίτλο "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", από τον έγκυρο αναλυτή Russ Winter δημοσιεύθηκε σε διαφορά ΜΜΕ των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τον αναλυτή πριν μερικές ημέρες.
Και λέμε "εντυπωσιακά ειλικρινές" γιατί ότι ακριβώς αναφέρει τα έχει αποκαλύψει ή επισημάνει με διαδοχικά σημειώματα το defencenet.gr, αλλά εκφράζοντας την ανησυχία του ... θύματος, δηλαδή της Ελλάδας για το ενεργειακό και νομισματικό παιχνίδι ελέγχο της χώρας.
Ακριβώς τα ίδια (ρόλος Κλίντον, ρόλος Μόρνιγκσταρ, σχέσεις Κλίντον-Μόρνιγκσταρ, προσπάθεια από την πλευρά ορισμένων κύκλων των ΗΠΑ να ελέγξουν την ελληνική οικονομία μέσω αποχώρησης από το ευρώ, ο ρόλος της γέφυρας που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα σε περίπτωση παρατεταμένων επιχειρήσεων στη Μ.Ανατολή κλπ κλπ) περιγράφονται στο άρθρο του Russ Winter, στο οποίο μάλιστα αναφέρονται και κάποια νούμερα για την ύπαρξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιόνιο, όχι απλώς ενθαρρυντικά, αλλά μάλλον ... υπεραισιόδοξα: Συγκεκριμένα αναφέρεται σε 22.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου.
Ας δούμε το άρθρο και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε σε κάποιες παρατηρήσεις:

"Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που "ανακαλύφθηκαν πρόσφατα" και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι "αλλαγής" για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα - το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ 'αόριστον.

Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα "εάν χρειασθεί" να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ 'επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).

Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.

Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.

Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ....προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.

Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασμα των ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:

1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα.  Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα "σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο--Βρυξέλλες.

2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή  από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.

Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ 'αυτούς Γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.

Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά ...ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο ...

Γι 'αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά". 
Το παραπάνω άρθρο σίγουρα είναι καλά ενημερωμένο και δεν έχει να κάνει με τις διάφορες ανούσιες βλακείες που γράφονται δεξιά κι αριστερά σε δύση και ανατολή. Και το βέβαιο είναι ότι ξέρει τι γράφει ο αρθρογράφος. Για την ακρίβεια το άρθρο μοιάζει να φτιάχτηκε κατά παραγγελία για να περιγράψει το στρατηγικό πλάνο των ΗΠΑ στην περιοχή. Το ζητούμενο είναι αν οι ΗΠΑ τα παραπάνω σχέδια μπορούν να τα κάνουν και πράξη και κατά όσο αυτά συνάδουν ή έρχονται σε αντίθεση με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ασήμαντα επικίνδυνα ανθρωπάκια (του Γιώργου Δελαστίκ)


Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.


Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσπάθωσε, υποτίθεται, κατά του Ρέσλερ. «Υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Τους θεωρώ –και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως ότι είναι ανεύθυνοι – και εν πάση περιπτώσει δεν θα τους περάσει», διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει το όνομα του Γερμανού αντικαγκελάριου, παρόλο που ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα που πήρε το κόμμα του από το 14% και το έχει ρίξει δημοσκοπικά στο… 4% (!), προκαλώντας αμφιβολίες ακόμη και αν θα κατορθώσει να το βάλει στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου το Σεπτέμβριο στη Γερμανία, ξεπερνώντας το όριο εισόδου του 5%. Μύδρους κατά των «ανιστόρητων» που κάνουν «τραγικό και πολιτικό λάθος» με το να «πετούν κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής» εξαπέλυσε με τουπέ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ούτε αυτός τόλμησε να αναφέρει το όνομα του Ρέσλερ, παρόλο που οι συνεργάτες του Σαμαρά και του Βενιζέλου έλεγαν στους δημοσιογράφους και τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης ότι το Γερμανό αντικαγκελάριο είχαν στόχο οι δύο «γενναίοι» πολιτικοί αρχηγοί, ασχέτως του ότι δεν τόλμησαν να αναφέρουν το όνομα του Ρέσλερ ως γνήσιοι… «κουραδόμαγκες» που λέγαμε παλιότερα για κάτι τέτοιους γελοίους τύπους που παρίσταναν στα λόγια τους σκληρούς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν της καρπαζιάς! Είναι αποκαλυπτική η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος ενώ κάνει την «κότα» απέναντι στους Γερμανούς, κάνει επίδειξη πυγμής εναντίον των εργαζομένων και υπέρ των απεργοσπαστών. «Η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παρανόμων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας ότι εννοούμε αυτό που λέμε!» διακήρυξε στομφωδώς ο Σαμαράς, αναφερόμενος στο άνοιγμα του εργοστασίου με τα ΜΑΤ για να δουλέψουν οι κατάπτυστοι απεργοσπάστες. Μόλις ήρθε μάλιστα στην Αθήνα ένα άλλο γελοίο υποκείμενο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα κάνει η κυβέρνησή του περισσότερα από όσα επιτάσσει το Μνημόνιο που έχει διαλύσει τη χώρα!


Για να αντιληφθούμε βαθύτερα με πόσο γελοίους και επικίνδυνους πολιτικούς καραγκιόζηδες έχουμε να κάνουμε, αρκεί να παρουσιάσουμε κάποιες εμβριθείς διαπιστώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά. Στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (!) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων» απεφάνθη. «Η ακρίβεια είναι μια σχετική έννοια. Όταν ο άλλος είναι άνεργος, όσο και να πέσουν οι τιμές πάλι ακριβά θα είναι τα προϊόντα», πρόσθεσε με διαβολική εξυπνάδα – άρα δεν έχει κανένα νόημα να φτηνύνουν αφού «πάλι ακριβά θα είναι»! Τι πρέπει να γίνει; Οι μεν επιχειρηματίες «να δείξουν κοινωνική ευθύνη», οι δε καταναλωτές «να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει, ώστε να μην αφήνουμε τον χώρο για να εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα της ακρίβειας» μας παρότρυνε ο υφυπουργός! Η κυβέρνηση δηλαδή να μην κάνει τίποτα κατά της ακρίβειας! Άντε να δει άσπρη μέρα ο ελληνικός λαός με τέτοιους μνημονιακούς εγκάθετους στην κυβέρνηση. Από τη μία έχουμε το Σαμαρά να ορκίζεται ότι θα κάνει περισσότερα από όσα τον διατάζουν οι Γερμανοί μέσω του Μνημονίου. Από την άλλη έχουμε τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Τάκη Ρουμελιώτη, μέχρι τον Ιανουάριο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, να δηλώνει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ορθά-κοφτά: «Στο ΔΝΤ γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα, απολύτως κανένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής του!».


«Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι ίδιοι οι στόχοι (σ.σ. του Μνημονίου) ποτέ δεν ήταν εφικτοί και ότι οι τόσο σκληρές πιέσεις επί μιας σειράς αυξανόμενα αδύναμων ελληνικών κυβερνήσεων να συμμορφωθούν με τους στόχους αυτούς έβλαψαν βαθιά την οικονομία της Ελλάδας», υπογραμμίζει η αμερικάνικη εφημερίδα και προσθέτει: «Ο κ. Ρουμελιώτης παραδέχθηκε ότι η Αθήνα είχε θλιβερή υστέρηση στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε, ήταν ότι οι αγριες περικοπές του προϋπολογισμού συνέτειναν στο σπιράλ προς τα κάτω, αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση μέσα στην Ελλάδα». Με άλλα λόγια, μας έθαψαν με το Μνημόνιο.



(αναδημοσίευση απο την εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 29/07/12

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ....ΤΟ ΓΕΛΙΟ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ


Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΒΕΡΟΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ 66 - ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βέροια 6- 8-2012

Σα να μη συμβαίνει τίποτε.
Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός για μας δείχνει επαναλαμβανόμενα, ότι αυτό που φοράνε κάποιοι και που με υπεροψία και αχαλίνωτη φαντασία το νομίζουν κοστούμι με γραβάτα, δεν είναι παρά μόνον, βρόμικα κουρέλια. Οι γραμμές αυτές, αφορούν όλους τους αρμοδίους και «αρμοδίους». Όλους τους καλοπληρωμένους , που είναι και πολλοί, που ενώ είναι Έλληνες το γένος, κάνουν τους Κινέζους. Αφορούν όλους αυτούς που πολλά χρόνια τώρα, συμμετέχουν ηθελημένα, στον φόνο. Στο φόνο μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς να φοβούνται κανέναν, χωρίς να τους απειλεί κανένας, χωρίς να τιμωρηθούν ποτέ.



            Ο λόγος πάλι, για την βιομηχανική ρύπανση από τα κομποστάδικα και την Διοίκηση σε κάθε μορφή της. Οι φωτογραφίες, είναι τωρινές και σε λίγες μέρες, θα είναι πολύ χειρότερες. Είναι τόση η εποπτεία των υπηρεσιών, που πλέον ολόκληρα ροδάκινα καταλήγουν στα ποτάμια μας.  Εις γνώση όλων. Σήμερα, άφησαν στην Τάφρο 66, πολύ καθαρό νερό για να αραιώσει το απόβλητο από τον Νομό Πέλλας. Όμως, η εικόνα, δείχνει τον μαύρο Τριπόταμο, να καταλήγει στην καθαρή Τάφρο 66.  Και απευθυνόμαστε στον κ. Καραπαναγιωτίδη ιδιαίτερα, επειδή γνωρίζει καλά. Θα θυμάται ότι μετά την διαμαρτυρία μας στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ», με τα αμμοχάλικα πάνω στα τραπέζια των αρμοδίων, πήρε εντολή από τον κ. Τσιότρα, να μας στριμώξουν οι υπηρεσίες του. Και ήρθε το τμήμα υγείας αμέσως στις εγκαταστάσεις μας στον Αλιάκμονα. Και διαπίστωσαν ότι περιθάλπαμε δυο κύκνους, τέσσερις γλάρους και πέντε πάπιες. Σε μια λιμνούλα τρία δάχτυλα βάθος και πέντε περίπου τετραγωνικών μέτρων, περιφραγμένη με σίτα. . Τότε λοιπόν κ. Καραπαναγιωτίδη, η υπηρεσία στην οποία προΐστασαι, διαπίστωσε γραπτά παρακαλώ, ότι πρόκειται για πτηνοτροφική μονάδα. Ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σηπτικό βόθρο για τις κουτσουλιές. Μη ρυπαίνεται το περιβάλλον. Έτσι ερμήνευσε τον Νόμο η υπηρεσία. Ήταν οι ημέρες που καιγόταν ολόκληρη η παράνομη χωματερή στον Αλιάκμονα. Η υπηρεσία είδε τις κουτσουλιές κατ ΄εντολήν αλλά, δεν είδε, τίποτε άλλο. Δεν είναι απόδειξη αυτό ότι οι Κινέζοι κατέκτησαν και την Ελλάδα;
            Θα μας πείτε κ. Καραπαναγιωτίδη ότι, οι υπηρεσίες, ήδη κάνουν μετρήσεις στα νερά. Τρομάξαμε τώρα. Μπορείτε όμως να μας πείτε πόσα και ποια εργοστάσια έχουν άδεια λειτουργίας στην περιοχή που προΐστασθε; Δεν μπορείτε. Όλοι θα κάνουν κι εφέτος τους Κινέζους. Όμως, να ξέρετε κι εσείς και όλοι οι άλλοι «αρμόδιοι» ότι όποια νεκρά ψάρια υπάρξουν στα ποτάμια μας, θα γεμίσουν τα κλιματιζόμενα γραφεία σας, αφού τα αφήσουμε δυο μέρες στον ήλιο, να «αρπάξουν» καλά. Είναι απλά μια κίνηση να αποδοθεί το αποτέλεσμα της όποιας πολιτικής σε όποιον την παράγει. Θα μας πείτε ότι κινδυνεύουμε με συλλήψεις, ότι αυτά είναι ακραία πράγματα. Μόνο οι Κινέζοι τα λένε αυτά. Ακραία είναι αυτά που συμβαίνουν. Ακραίες είναι οι συμπεριφορές όλων όσων εις γνώση τους, οδήγησαν, ο καθένας με τις αρμοδιότητές του, μια ολόκληρη χώρα στην αναξιοπρέπεια. Η ακραία εγκληματική πολιτική συμπεριφορά, συνεχίζεται ανενόχλητη από όλους τους Κινέζους.
            Πάντως μην ανησυχείτε. Το αποτέλεσμα της πολιτικής σας αυτής, θα το έχετε πάνω στα γραφεία σας. Το όποιο προσωπικό μας κόστος, είναι ένα τίποτα μπροστά στο κακό που ήδη έγινε στον τόπο μας. Και το ακραία αστείο είναι ότι οι ένοχοι, ακόμη μια φορά θα γίνουν τιμητές και διώκτες.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 
 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Τουρκική εισβολή στη Συρία - Κατέλαβαν την Jarabulus, μαίνονται οι μάχες με ΡΚΚ


Τουρκική εισβολή στη Συρία - Κατέλαβαν την Jarabulus, μαίνονται οι μάχες με ΡΚΚ

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra διέβησαν την μεθόριο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν τα κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων, και ιρανικές πηγές.


Η εισβολή έγινε χωρίς να...



υπάρξει αντίσταση από συριακά στρατεύματα τα οποία έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, και οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Jarabulus.

Η τουρκική δύναμη είναι μεγέθους μηχανοκίνητου συντάγματος και είναι συνοδευόμενη από μια ίλη αρμάτων M-60 και BRDM A/K εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων κ.τ.λ.


Η τουρκική δύναμη έχει ξεκινήσει επιθέσεις κατά κουρδικών θέσεων. Μ'εχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Δαμασκό.


Η εισβολή έγινε με αφορμή την αιχμαλωσία 12 αξιωματικών του τουρκικού στρατού από το ΡΚΚ χτές βράδυ.


Το περασμένο βράδυ Σύροι Κούρδοι μαχητές συνέλαβαν 12 αξιωματικούς του τουρκικού στρατού οι οποίοι σχετίζονταν με την ΜΙΤ και ήθελαν να φτάσουν στην πόλη του Χαλεπίου για να ενωθούν με τους "εξεγερμένους".


Να θυμίσουμε τους ισχυρισμούς της Συρίας περί συλλήψεως Τούρκου στρατηγού κάτι που η Τουρκία αρνείται.


Αυτό που όμως τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αρνούνται είναι ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 40 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διασκορπισμένοι σε όλη τη Συρία, και κάθε τους προσπάθεια για να τους απελευθερώσουν έχει αποτύχει.


Προφανώς οι Τούρκοι αξιωματικοί πραγματοποιούσαν χρέη εκπαιδευτών, συνδέσμων, και συμβούλων, για τους αντάρτες-μισθοφόρους.