Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Στους «Ήρωες της χρονιάς» ο Γιώργος Παπανδρέου!

" Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα του αλλά όχι πριν δώσει μία καθοριστική ώθηση στη δημοκρατία.
Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: "οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα"».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο συμπεριλαμβάνει στους «ήρωες του 2011».

«Παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν αφήνοντας το λαό να αποφασίσει το μέλλον του σχετικά με το ευρώ. Το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε μία τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά η τοποθέτηση παραμένει», καταλήγει η εφημερίδα.

Στον κατάλογο της Telegraph με τίτλο «Heroes and Villains του 2011», στους ήρωες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, και στους «κακούς» ο Τζέιμς Μέρντοχ και οι Μερκοζί."
Μάλλον φτιαγμένοι θα ήταν στην Telegraph ....Ας βρεθεί κάποιος να τους εξηγήσει ότι ο ήρωας της Ελλάδας έσυρε την χώρα στο Δ.Ν.Τ. την κατέστρεψε οικονομικά με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που ακολούθησε έστειλε στα τάρταρα τον ελληνικό λαό με την φορομπηχτική πολιτική του και διέσυρε την χώρα και τους πολίτες της διεθνώς με δηλώσεις του τύπου "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα".
Προετοίμασε το ξεπούλημα της και μεταβίβασε την εξουσία πραξικοπηματικά στον εκλεκτό των αφεντικών του τραπεζίτη και υπάλληλο της goldman sachs Παπαδημ(ι)ο για να αποτελειώσει το έργο του που άφησε μισό.
Έτσι λοιπόν αντι για "Ήρωα της χρονιάς" μάλλον θα έπρεπε να πάρει δυο άλλα βραβεία ένα "Ο πιο Ηλίθιος πρωθυπουργός των τελευταίων εκατό ετών" και δεύτερο "Ο πιο προδότης και δωσίλογος πρωθυπουργός μετά την κατοχή" και τέλος ένα παράσημο από τον Ελληνικό λαό το παράσημο της ανοιχτής παλάμης και δώρο ένα κουβά σκατά........
Δεν μας χέζεται εκεί στην Telegraph που θα τον κάνετε και ήρωα τον βλαμμένο αλλά αν επιμένετε σας τον χαρίζουμε μαζί με το υπόλοιπο κοινοβούλιο και δώρο έναν Παπαδημο.....Άντε από εδώ μαλάκες 

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η MONSANTO

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα...
δικαιώματα των πολιτών της.

Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια»
Οπως καταλαβαινετε οι πολυεθνικες προσπαθουν να ελεγξουν την παγκοσμια παραγωγη τροφιμων και αφου εγινε νομος στην Γαλλια σιγουρα να το περιμενετε και εδω.
Δεν ειναι τυχαια η χρηματιστιριακη κριση ,ουτε η συνεχεια της που λεγεται τραπεζικη κριση.
Αφου συγκεντρωσαν ολο τον οικονομικο πλουτο της γης στα χερια 5 εταιριων τωρα ηρθε η ωρα να ελεγξουν και την τροφη.....

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ κ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

28 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Βουλή για να ενημερώσει το Σώμα - Απίστευτη (για την Ελλάδα) εξέλιξη είχε το ζήτημα της μήνυσης του κ.Αντωνίου

Πριν ένα μήνα σας είχαμε γράψει ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν! Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν....
κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, μας «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.
Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί.
Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο.
Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!
Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα:
Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο.
Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί!
Ετσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών!
Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό. Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα διερευνήσει το όλο ζήτημα!
Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!
Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο στα λεγόμενα "επίσημα" ή παραδοσιακά μμε;
Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιο από αυτά τα ΜΜΕ;
Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!
Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες!
Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση … τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή!
Διότι δεν γινόταν αλλιώς!
Η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε … 28 δευτερόλεπτα!!!
Μάλιστα! Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές κατηγορούνται για … εσχάτη προδοσία!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ PSI....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ!
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ PSI
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.
Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.
  Τώρα τι σημαίνει Αγγλικό δίκαιο?

Με την υπαγωγη και των νεων "κουρεμενων" ομολογων στο αγγλικο δικαιο, αυτοι που θα εχουν πλεον δικαιωμα κατασχεσεων δημοσιας περιουσιας δεν θα ειναι μονο κρατη αλλα και ιδιωτες. Όχι τιποτα τυχαιοι ιδιωτες... τραπεζες, επενδυτικα κεφαλαια,vulture funds(*) και αλλα τετοια καλοπαιδα που θα ζησουν το μυθο τους στη γραικυλανδη.

(*) Τα vulture funds ειναι τα κεφαλαια-ορνεα που διοικούνται από διεθνή Δικηγορικά Γραφεία ειδικευμένα στα χρέη χωρών που χρεωκοπούν, και ονομαζονται ετσι επειδη αγοραζουν παμφθηνα τα ομολογα χωρων αυτών πριν (ή μετά που θα) καταρρευσουν, και με πολύχρονες δικαστικές διεκδικησεις εξασφαλίζουν μεγαλα κερδη απο το "πτωμα".
Πχ αν αγοράσουν σημερα ελληνικα ομολογα στη δευτερογενη αγορα, θα τα παρουν στο 30%-40% της αξιας τους. Αρα δε τους κακοπεφτει αν τελικά η Ελλάδα υποχρεωθεί να τους τα αγοράσει στο 50% της αξίας τους (δηλαδή γυρω στο 10-20% κερδος), και να τσιμπήσουν και από τα δικαιώματα κατασχέσεων σε Δημοσια Ακινητα, κ.α.
Φυσικά βασική προϋπόθεση για να "φάνε" το πτώμα, είναι το χρέος του να διέπεται από ένα "βολικό" Δίκαιο, πχ το Αγγλικό είναι ό,τι πρέπει.
Θελετε ονοματα και εθνικοτητες των ορνεων?
Εδω ειμαστε:
(youtube) Vulture Funds landing on Greece Debt
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αποχώρησε το Vega Asset Management από τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πυροδοτώντας ανησυχίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.
Το ισπανικό hedge fund αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή των δανειστών εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ το ίδιο το fund αρνήθηκε να σχολιάσει, μεταδίδει το Reuters. ...
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε, ωστόσο, αισιοδοξία λέγοντας ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ οι τραπεζίτες που παρακολουθούν τις συζητήσεις δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι.
"Δεν βλέπω συμφωνία φέτος", είπε υψηλόβαθμος τραπεζίτης. ...
Οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στο πραγματικό κόστος για τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου των νέων ομολόγων, της λήξης τους και τους όρους που θα διέπουν τις εγγυήσεις. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα.
"Το ΙFF επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, δεν θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για πολλές εβδομάδες. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να πραγματοποιήσει ουσιαστικές συζητήσεις για το επιτόκιο και τη λήξη των ομολόγων", είπε τραπεζίτης κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ........

Η τρομοκυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την καταστροφική πορεία της χώρας. Και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, με τον γνωστό σοσιαληστρικό τρόπο της επιβολής φόβου, της συνεχούς κινδυνολογίας, των εκβιασμών και της εν γένει επιβολής μίας ιδιότυπης κυβερνο-τρομοκρατίας. Η τρομολαγνεία προηγείται πάντα των δόσεων... Κι επειδή η 7η δόση (που ίσως να μην δοθεί ποτέ) είναι πολύ μεγάλη (περί των 80 δισ. ευρώ), το κύμα τρόμου προς τους πολίτες, επιβάλλεται να είναι πολλαπλάσιο, επειδή οι "δανειστές" αγωνιούν και τρέμουν την περίπτωση εκείνη στην οποία θα υπάρξει κάποιο κώλυμα ή αντίδραση και θα αναγκαστούν να δανείσουν στην Ελλάδα με το Ελληνικό (και όχι το Βρετανικό) δίκαιο...

Έτσι, δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ο συνταγματολόγος που έγινε εν ριπή οφθαλμού οικονομολόγος και που σάρωσε την οικονομία της Ελλάδας και αποδεχόμενος πως υπουργεύει με έξωθεν εντολές όταν είπε: «εάν ήταν σε μία άλλη κυβέρνηση όπου θα μπορούσε να εφαρμόσει μία διαφορετική οικονομική πολιτική της επιλογής του».

Τι νέο είπε ο ακραίφνης οικονολόγος Βενιζέλος;

Έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε διάλυση του κοινωνικού ιστού είπε ο Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή της Ελλάδας με θέμα: «Από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Το θέμα παραμονής στο ευρώ, το χαρακτήρισε ως κορυφαία εθνική προτεραιότητα, καθώς «κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα», αφού με την κρίση έχει καταστραφεί ο εθνικός ιστός.
Μόνο, που εμείς αναρωτιόμαστε:

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο πολιτικής – τρομοκρατίας και οικονομικής καταστροφής, και να μην αντιλαμβάνονται πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτοί, αφού όλα όσα επέβαλαν επέτειναν την οικονομική καταστροφή, φέρνοντας την Ελλάδα πολύ κοντά σε μία πρωτόγνωρη εθνική καταστροφή;

Μήπως, κύριε Βενιζέλο, ο σωστός δρόμος δεν είναι τελικά αυτός που εσείς μας δείχνετε, αλλά ο τελείως αντίθετος;

Μήπως η σωτηρία της χώρας δεν βρίσκεται σε όσα μας "διαφημίζετε", σε όσα μας εξαναγκάζετε και σε όσα εσείς πρεσβεύετε;
Μήπως ο δρόμος που επιβάλλατε την χώρα να μπει, είναι ο δρόμος της καταστροφής; Ποια τα επιχειρήματά σας, άραγε, προς το αντίθετο;
Μπορείτε, άραγε κύριε Βενιζέλο, να μας πείτε (και φυσικά να το αποδείξετε, χωρίς να ακολουθήσετε την γνωστή τακτική της κενολογίας ή μπουρδολογίας) τι θετικό κατορθώσατε για την χώρα;
Γνωρίζετε, κύριε Βενιζέλο, που βρισκόταν η Ελλάδα και που την οδήγησαν οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις και πρακτικές σας;

Τελικά, κύριε Βενιζέλο, μήπως η μεγαλύτερη φούσκα, μήπως το μεγαλύτερο πρόβλημα, μήπως το μεγαλύτερο βάρος και αρρώστια της χώρας είστε εσείς και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, που επί δεκαετίες με τον ρόλο του κηφήνα (ελλείψει στοιχειωδών δημιουργικών ικανοτήτων), απειλείτε με απόλυτη καταστροφή την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες;

Κύριε Βενιζέλο, τόσο εσείς όσο και οι λοιποί "συνάδελφοί" σας, μετρηθήκατε και βρεθήκατε "ελλιποβαρείς" (τραγική ειρωνεία!), απολύτως ανεπαρκείς και άκρως επικίνδυνοι για τον Ελληνικό λαό. Αφού δεν έχετε την τόλμη να παραιτηθείτε (αναλαμβάνοντας έμπρακτα και τις ευθύνες που σας αναλογούν) και απλά περιμένετε την βίαιη αποκαθήλωση σας (ευελπιστώντας προφανώς πως αυτή ποτέ δεν θα έρθει), μήπως θα έπρεπε στα στερνά του πολιτικού σας βίου να σεβαστείτε τον Ελληνικό λαό και να βγάλετε τον... σκασμό;

Η κινδυνολογία, η κυβερνο-τρομοκρατία, οι φασίζουσες συμπεριφορές και η πολιτική αλητεία, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν, ως ύστατη πράξη μεταμέλειας (έστω και ανειλικρινούς). Επειδή, όλα κάποια στιγμή επιστρέφονται με... "τόκους", θα πρέπει να γνωρίζετε πως και η συνεχής κατατρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού θα επιστρέψει τεράστια ποσά ανείπωτου τρόμου σε όσους τόλμησαν να του επιβληθούν με μοναδικό πρόταγμά τους την βία (ψυχολογική και σωματική βία) και τον φόβο...

Απο apneagr.blogspot.com

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ :«Οι απειλές της Μέρκελ θυμίζουν τον Χίτλερ»

Ότι πρέπει να φύγουν όλοι το γρηγορότερο από την ευρωζώνη εκτιμά ο Νάιτζελ Φαράτζ

Έχει γίνει θρύλος στο youTube χάρη στα βίντεο με τις ομιλίες του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου βάλλει με ακραίο τρόπο κατά της ηγεσίας της Ε.Ε., με μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Βέλγιο και τον Βαν Ρομπάι! Οι απόψεις του συγκινούν το ακροδεξιό κοινό αλλά κυρίως τον βρετανικό σοβινισμό.

Ο λόγος για τον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ που απαντάει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σε μια σειρά ερωτήσεων.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τα αποτελέσματα της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου; Είναι πλέον η Ευρώπη γερμανοκρατούμενη;

Σχεδόν απόλυτα με οικονομικούς όρους αλλά όχι επίσημα. Επίσημα έχουμε τώρα ένα μείγμα ελέγχου από τις Βρυξέλλες στα περισσότερα θέματα, μαζί με μία διακυβερνητική ευρωζώνη, που ασχολείται με οικονομικά θέματα. Το δεύτερο συστατικό αυτού του μείγματος είναι απολύτως κυριαρχούμενο από τη Γερμανία.

Έχει, μεταξύ άλλων, ειπωθεί: «τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη που έχει έναν Γερμανό για πάπα κι έναν Ιταλό για κεντρικό τραπεζίτη;» Εσείς τι λέτε;

Λοιπόν, το πρόβλημά μας εδώ είναι ότι έχουμε ένα εντελώς ακατάλληλο κοινό νόμισμα -και παράλληλα μια εντελώς ακατάλληλη ΕΚΤ- κι ένα Βατικανό το οποίο αγνοεί τον κληρονομικά αντιχριστιανικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και υποστηρίζει την Ε.Ε. δίχως την παραμικρή επιφύλαξη.

Θα δούμε ένα ισχυρότερο ή ένα πιο αδύναμο ευρώ τα επόμενα χρόνια;

Το ευρώ μικραίνει. Χτίσθηκε πάνω σε σαθρά θεμέλια και όσο περισσότερο επιβιώνει τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες σε αυτό θα ξυπνήσουν από το μεγαλομανιακό πολιτικό όνειρό τους -γιατί αυτό είναι το ευρώ- και θα επιστρέψουν στα ελεύθερα κυμαινόμενα νομίσματα.

Γιατί συγκεντρώνετε τα πυρά σας στον Βαν Ρομπάι και τη χώρα του, το Βέλγιο; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό;

Ναι, ο Ρομπάι είναι ο κατ' όνομα επικεφαλής της Ε.Ε. και η Ε.Ε. έχει τη βάση της στο Βέλγιο. Το Βέλγιο είναι μια μη ρεαλιστική συνάθροιση ετερόκλητων γλωσσικών ομάδων, που δεν έχουν καμία πραγματική δημοκρατική ενότητα, συνεπώς το Βέλγιο είναι -εξαιτίας αυτού τού χαρακτηριστικού του- το πρωτότυπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχετε χαρακτηρίσει τον Βαν Ρομπάι «σιωπηλό» αλλά και «θορυβώδη δολοφόνο». Τελικά, τι από τα δύο είναι;


Είπα ότι είναι ο σιωπηλός δολοφόνος της δημοκρατίας και είναι όντως αυτό -φτερουγίζει σαν στοιχειό από καγκελαρία σε καγκελαρία, από ινστιτούτο σε ινστιτούτο, εκτελώντας τη δολοφονική εργασία του.

Σας επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή απευθυνθήκατε στον Βαν Ρομπάι χρησιμοποιώντας μια κάπως βαριά λέξη («πατσαβούρα»).

Επρόκειτο για ένα παράλογο λάθος εκ μέρους των αρχών, η επιβολή του προστίμου. Εγώ, πάντως, δημιούργησα ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο απ' αυτό.

Όποτε κάνετε τέτοια σχόλια στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, τι ατμόσφαιρα επικρατεί;


Συνήθως εχθρική, που εκδηλώνεται με φωνές.

Πιστεύετε ότι τελικά η Ελλάδα θα κατορθώσει να μείνει στην ευρωζώνη ή θα πεταχτεί έξω, με τους όρους των Γάλλων και των Γερμανών;


Η ευρωζώνη θα διαλυθεί. Όλοι πρέπει να φύγουν -και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Η Ελλάδα πρέπει να αποκηρύξει το χρέος της και να επιστρέψει στη δραχμή, τώρα!

Έχετε χαρακτηρίσει τις ορισθείσες από την Ε.Ε. κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας «κυβερνήσεις ανδρείκελων», αλλά ο κόσμος μοιάζει να τις εμπιστεύεται. Για ποιον λόγο;


Σε πολύ μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε συνθήκες ισχυρού σοκ -προσθέστε σε αυτό το ρεύμα παραπληροφόρησης που βγαίνει προς τα έξω από τα μίντια και, παρότι σιχαίνομαι που το λέω, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν ξεχάσει την αξία της δημοκρατίας - ακόμη και το τι αυτή σημαίνει.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πολιτική φιλοδοξία σας;

Να οδηγήσω τη Βρετανία εκτός Ε.Ε. και να δω αυτή την ελεεινή αντιδημοκρατική αυτοκρατορία της Ε.Ε. να καταρρέει πίσω μας...

Ο θρίαμβος της Μέρκελ στη σύνοδο αποτελεί μια ρεβάνς για το «lebensraum», τον ζωτικό χώρο εξάπλωσης που επιζητούσε ο Χίτλερ, αυτή τη φορά με οικονομικά και όχι στρατιωτικά όπλα;

Υπάρχουν ομοιότητες, ιδίως στις απειλές και τις φιλοπόλεμες δηλώσεις που έχουν γίνει από κάποιους γερμανούς αξιωματούχους. Δυστυχώς οι περισσότεροι Γερμανοί τις αγνοούν -τόσο ανώδυνα που είναι τα μίντιά τους- και είμαι βέβαιος ότι θα ενίσταντο με σφοδρότητα, εάν τις γνώριζαν.
Σε μια από τις ομιλίες σας είπατε ότι «οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη υπό γερμανική κατοχή, κάτι για την αποφυγή του οποίου χιλιάδες προγόνων μας έχυσαν το αίμα τους». Νομίζετε ότι η Αγγλία, όπως συνέβη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη σωτηρία της Ευρώπης από τη γερμανική μπότα;

Ναι, αν και το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την παλιά «γερμανική μπότα». Πρόκειται για μια υπερεθνική συνωμοσία εμπορικών και πολιτικών ελίτ, η οποία επεκτείνεται πολύ πέρα από την Ε.Ε. Παρ' όλα αυτά, η ιστορία όντως δείχνει να επαναλαμβάνεται -και η Γερμανία βρίσκεται και πάλι στη λάθος πλευρά...

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ...ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2001 - ΕΛΛΑΔΑ 2011

Το πρόβλημα της Αργεντινής δεν είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, αλλά η ύφεση που προκαλεί αυτό το έλλειμμα. !

Το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι το ελλειμμα του προυπολογισμου της αλλα η υφεση που προκαλει αυτο το ελλειμμα!!!!

ΕΚΡΗΞΗ κοινωνική και πολιτική με το συνολικό χρέος της χώρας στα 132 δισ. δολάρια!
Δανειστές πνίγουν την Αργεντινή
Συνολικο χρεος της Ελλαδας 361 δις ευρω....οι δανειστες πνιγουν την Ελλαδα......Την εκρηξη ακομα δεν την εχουμε δει στην Ελλαδα αλλα την νοιωθεις να ερχεται"
ΛΟΝΔΙΝΟ
«Ανήθικη, πολιτικά ανεδαφική και οικονομικά παράλογη» χαρακτηρίζουν δύο ερευνητές στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» την προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Αργεντινής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως προς το εξωτερικό χρέος, υπό την πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

""Αλλαγή στάσης συνιστά το άρθρο του επικεφαλής οικονομικού συντάκτη των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, Βόλφγκανγκ Μίνχαου, στο οποίο διερωτάται μήπως οι Έλληνες βουλευτές θα είχαν δίκιο αν τελικά καταψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το συντάκτη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα η απάντηση του στο ερώτημα για το αν πρέπει να εγκριθούν τα νέα μέτρα θα ήταν ένα κατηγορηματικό «ναι». Ωστόσο, όπως λέει, η αυστηρότητα των νέων μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ συνιστούν «πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού», που απειλεί να εκτροχιάσει όλη την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.
«Η λιτότητα ήταν απαραίτητη, αλλά τώρα πρέπει η έμφαση να στραφεί προς την ανάπτυξη», σχολιάζει ο κ. Μίνχαου. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των Ελλήνων τονίζει ότι τέτοια μέτρα γίνονται δεκτά μόνο όσο στο βάθος διαφαίνεται ένα αποτέλεσμα.
«Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Αναλογιζόμενοι τι διακυβεύεται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έπρεπε να είχαν φέρει σε αυτή τη θέση την Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς......ΦΑΙΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ 27-6-2011"


Συγκλονιστικές εικόνες από την εξέγερση των Αργεντινών κατά της κυβέρνησης και της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης. Οι λεηλασίες στα σουπερμάρκετ είχαν αποτέλεσμα εκτεταμένες συγκρούσεις με την αστυνομία και 22 νεκρούς. Μετά τις ομαδικές παραιτήσεις υπουργών υπέβαλε την παραίτησή του και ο πρόεδρος της χώρας Ντε λα Ρούα
Υστερα από τέσσερα χρόνια ύφεσης και αυστηρής εφαρμογής ενός δείκτη συναλλαγματικής ισοτιμίας, σημειώνουν η καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Ρακέλ Φερνάντες και ο ανεξάρτητος αναλυτής Τζόναθαν Πόρτες, κατέστη σαφές ότι οι εξαγωγές της Αργεντινής δεν επαρκούν για την αποπληρωμή του χρέους της. Το συνολικό χρέος (εσωτερικό και εξωτερικό) φτάνει τα 132 δισ. δολάρια, πέντε φορές μεγαλύτερο από τις ετήσιες εξαγωγές της. Το ποσό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που το ΔΝΤ θεωρεί ότι μπορεί η χώρα να αντέξει. Η διαφορά του 30% ανάμεσα στο χρέος της Αργεντινής και στα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει το Θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ δείχνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο η Αργεντινή να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.
"Χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ. Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009.αρα ειναι πρακτικα αδυνατο να εξοφληθει.Ακόμη όμως και εάν το PSI + υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χρέος δεν υποχωρεί καν κάτω από το 100% του ΑΕΠ, δηλαδή, η Ελλάδα παραμένει με υψηλό χρέος, ευάλωτο σε μια σειρά από κινδύνους. Ενδεικτικές του προβληματισμού που επικρατεί για τη βιωσιμότητα του νέου σχεδίου μείωσης του ελληνικού χρέους είναι και οι τελευταίες εκτιμήσεις του J. Ackerman σχετικά με το εάν η συμφωνία με τους ιδιώτες είναι επαρκής για να βελτιώσει την κατάσταση στην Ελλάδα: «Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» είπε."Οι ξένοι πιστωτές
Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση πλήρωσε τόκους του εξωτερικού της χρέους ύψους 900 εκατ. δολαρίων, χρησιμοποιώντας χρήματα που κατασχέθηκαν από ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Αργεντινή θα έχει πληρώσει στους ξένους πιστωτές της 12 δισ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ομάδα των Δέκα Μεγαλυτέρων Βιομηχανικών Χωρών, με βαρύ όμως τίμημα: Οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 13%, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες και οι καταθέσεις στις τράπεζες έχουν μερικώς «παγώσει». Οπως συμβαίνει, συνήθως, από τα μέτρα έχουν πληγεί οι ηλικιωμένοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι. Οι άνθρωποι που σήμερα ζουν με λιγότερο από 4 δολάρια την ημέρα ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια.
"Από τα 73 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας από την Τρόικα των δανειστών, το 85,5% αυτού του κεφαλαίου ή 62,4 δις. ευρώ κατευθύνθηκε για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους.
Το κομμάτι που έμεινε από αυτό το δάνειο, και το οποίο ανέρχεται σε μόλις 10,6 δις. ευρώ αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση και για διάφορες υποχρεώσεις και ανάγκες που είχε το Δημόσιο.
Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων που υπηρετούν σε Υπουργεία, ΟΤΑ, Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου.
Αυτοί οι οποίοι βιώνουν πιο έντονα αυτές τις καταστάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας ήταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απειλούνται με τη μη καταβολή του μισθού ή της σύνταξης ."
Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, συνεχίζουν οι δύο αναλυτές, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση της Αργεντινής θέλουν να επιβάλουν νέα βάρη στο λαό. Το ΔΝΤ απαιτεί έναν ισοσταθμισμένο προϋπολογισμό για το 2002, πράγμα που σημαίνει μείωση των δαπανών κατά 7 δισ. δολάρια, σε συνδυασμό με αύξηση της φορολογίας κατά 4 δισ. Και όλα αυτά, για να κερδίσει η Αργεντινή χρόνο.
Υφεση και έλλειμμα
Οι Φερνάντες και Πόρτες κάνουν λόγο για «οικονομική και πολιτική παράνοια». Το πρόβλημα της Αργεντινής δεν είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, αλλά η ύφεση που προκαλεί αυτό το έλλειμμα. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η οικονομία θα έχει παρουσιάσει συρρίκνωση κατά 10% από το 1988, ενώ η ανεργία φτάνει το 20%. Κάθε νέα στενωπός οδηγεί σε αύξηση των κοινωνικών εντάσεων. Το ίδιο ήταν μοιραίο να γίνει και τώρα: μόνο που οι τελευταίες εντάσεις συνοδεύτηκαν και από την απώλεια πέντε ανθρωπίνων ζωών, τη λεηλασία καταστημάτων και την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ούτε το ΔΝΤ ούτε οποιοσδήποτε άλλος θα συμβούλευε μια ανεπτυγμένη χώρα να υιοθετήσει μια τόσο μαζοχιστική και αυτοκαταστροφική πολιτική. Κανείς δεν προτείνει την αύξηση της φορολογίας στην Αμερική, επειδή η ύφεση προκάλεσε έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Το αντίθετο: η συζήτηση που γίνεται στην Αμερική είναι ποιος συνδυασμός αύξησης των δαπανών και μείωσης της φορολογίας θα τη βοηθήσει να βγει από την ύφεση.
Παράλογη πολιτική
Δεν είναι μόνον οικονομικά παράλογο να δίνεται προτεραιότητα στο χρέος προς ξένους πιστωτές έναντι του χρέους προς εγχώριους εργαζομένους και συνταξιούχους. Είναι και πολιτικά ανεδαφικό και κοινωνικά άδικο. Οι ξένοι πιστωτές γνώριζαν καλά τους κινδύνους όταν αγόραζαν το χρέος της Αργεντινής. Οποιοσδήποτε αγόραζε ομόλογα της Αργεντινής τον τελευταίο χρόνο, γνώριζε ότι η αδυναμία αποπληρωμής του χρέους δεν είναι απλώς μια θεωρητική πιθανότητα, αλλά κάτι πολύ πιθανό. Αλλά ήθελε να κερδίσει.
"Προθεσμία 30 ημερών έχουν δώσει οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προβεί σε όλες τις κινήσεις που απαιτούνται, ώστε να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που θα την συνοδεύει.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας (Ε.Ε./ΔΝΤ/ΕΚΤ), που θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τις 15 Ιανουαρίου, χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης την επόμενη δόση-μαμούθ των 90 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η δήλώση που έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας στο πρακτορείο Reuters την Παρασκευή, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν επιπλέον κεφάλαια στην Ελλάδα, αν δεν πειστούν ότι αυτά θα πιάσουν τόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ζητούν από την κυβέρνηση όχι μόνον να προετοιμάσει το έδαφος για τη λήψη όλων των πρόσθετων μέτρων που απαιτούνται μέχρι το 2015 αλλά και να δεσμευθεί (τόσο η ίδια όσο και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν) για την αποτελεσματική εφαρμογή και υλοποίησή τους.
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή τους τον Ιανουάριο θα συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές:
-Τα πρόσθετα μέτρα και τις διορθωτικές παρεμβάσεις που χρειάζονται για να καλυφθούν οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό του 2011, το έλλειμμα του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει το 10%. Τα μέτρα αυτά, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2012.
-Τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2013-2015 που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Αναφορικά με τα μέτρα που ζητούν, αυτά, όπως έχει γίνει επανειλημμένως σαφές από τους δανειστές, θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από την περικοπή των δαπανών και τον περιορισμό του δημοσίου τομέα.
Επομένως, μέχρι την επόμενη επίσκεψη της τρόικας η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να έχει προετοιμάσει σχέδιο για τη μείωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 αλλά και το κλείσιμο ή τη συγχώνευση τουλάχιστον 250 οργανισμών του δημοσίου
τομέα.
Επίσης, η τρόικα ζητά:
-Τη μείωση των μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ και κυρίως των υψηλών αμοιβών σε αυτές τις επιχειρήσεις.
-Την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των ειδικών μισθολογίων (γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, αστυνομικών κλπ).
-Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.
-Την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 2,2 δισ. ευρώ από τα 9,5 δισ. ευρώ που δαπανά ετησίως το κράτος σε αυτόν τον τομέα.
-Την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τις δαπάνες υγείας.
-Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε αυτό θα προβλέπεται και η κατάργηση του συνόλου των φοροαπαλλαγών και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης.
-Τη λήψη μέτρων για την καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
-Την έναρξη διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, με στόχο την περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
"
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 21-12-2001

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Goldman Sachs προς δανειστές: "Σας συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα"!

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την λαθροχειρία που "έσπρωξε" την Ελλάδα των Σημίτη-Παπαδήμου, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις - και αυτό βέβαια πληρώνουμε σήμερα - στην ευρωζώνη, η Goldman Sachs επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος και με έκθεσή της που έχει τίτλο «Επικαιροποίηση για την Ελλάδα εν μέσω προβλημάτων του PSI», η οποία εστάλη στους πελάτες της την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συστήνει στους πελάτες της να απορρίψουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στο PSI (εθελοντικό πρόγραμμα "κουρέματος" και ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων), αφού "περισσότερα θα χάσουν και λιγότερα θα κερδίσουν"!  
Ο αναλυτής της Goldman Sachs στην έκθεση που έφερε σήμερα στην δημοσιότητα η "Κυριακάτικη Δημοκρατία", υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στην επιμονή σε 50% μείωση στην ονομαστική αξία (των ομολόγων) για τους κατόχους ομολόγων». «Σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης τους», υποστηρίζει η τράπεζα, «αυτό οδηγεί σε απώλειες περισσότερο από 70%-75% για ένα μέσο ομόλογο».
Οδηγώντας μεθοδικά τους επενδυτές στην απόρριψη του PSI, η Goldman Sachs τούς λέει ότι «η ανταμοιβή για το ρίσκο του να συμμετέχει στη συμφωνία δεν μπορεί να είναι κάτι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές».
Στη συνέχεια προτρέπει τους κατόχους των περίφημων CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) να προτιμήσουν να μη δεχτούν το «κούρεμα» και να πληρωθούν από τα CDS, που θα ενεργοποιηθούν βέβαια μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού θα είναι πολύ συμφερότερο γι'αυτούς να χρεοκοπήσει η Ελλάδα (να υπάρξει "πιστωτικό γεγονός") παρά να την βοηθήσουν συμμετέχοντας στο PSI!
«Το κίνητρο για συμμετοχή είναι ακόμα μικρότερο για τους επενδυτές που έχουν αντισταθμίσει τον κίνδυνο με συμβόλαια CDS» γράφει χαρακτηριστικά η έκθεση. Ιδού, λοιπόν, η δεύτερη λύση που προτείνει η τράπεζα: «Το λιγότερο φιλικό προς τις αγορές σενάριο περιλαμβάνει μη εθελοντικές επιλογές». Επιλογές, δηλαδή, που με άλλα λόγια θα αναγκάσουν τους ομολογιούχους να δεχτούν το «κούρεμα» και θα οδηγήσουν τη χώρα μας πιθανότητα στη χρεοκοπία.
Δύο ακόμα σημεία της έκθεσης, πάντως, θα πρέπει να αξιολογηθούν δεόντως: Το πρώτο είναι η επισήμανση ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πάρει η Ελλάδα μία από τις επόμενες δόσεις και το δεύτερο η πρόβλεψη ότι η ύφεση το 2012 θα είναι 4,1% και όχι 2,8%, που εκτιμά η κυβέρνηση!
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Marc Roche, η Goldman Sachs χρησιμοποίησε την Ελλάδα πάνω κάτω ως πειραματόζωο όσον αφορά την προώθηση του διαβόητου swap, το οποίο στη συνέχεια πούλησε και σε άλλους πελάτες, από περιφερειακές τράπεζες σε Ισπανία και Γερμανία έως και πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας. Ο Roche είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα – Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο». Κεντρικό σημείο αναφοράς σε αυτό είναι η υπόθεση της συγκάλυψης του ελληνικού χρέους μέσω του αμαρτωλού ομολόγου των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου το 2001.
Σήμερα, η Ελλάδα είναι και πάλι το πειραματόζωο όσων παίζουν με τις ισοτιμίες των νομισμάτων, τα CDS και τα άλλα «παιχνίδια» που προσφέρει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Απο DefenceNet.gr

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!!!!

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Τι είναι;
Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Ανακαλύψτε την σοκαριστική αλήθεια στην συνέχεια .
Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.
Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει, το μηχανικά 
διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία. Τέλος, του δίνεται τεχνητά η γεύση κοτόπουλου και βάφεται με συνθετικό χρώμα.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. 


Λαχταριστό, ε;Bon appétit!!!!