Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


Επειδη το τελευταιο διαστημα ακουγεται συνεχως το θεμα των επενδυσεων και παραμυθιαζουν τον κοσμο τα πολιτικα λαμογια, και καποιοι ηλιθιοι πιστευουν οτι θα ερθουν επενδυσεις και ξαφνικα η χωρα θα γινει παραδεισος η Σαουδικη Αραβια της Μεσογειου δειτε πως ενοει τις επενδυσεις ο κυριος Αντωνακης και οι συναυτω μαιντανοι που τον ακολουθουν (Αδωνης,Χατζηδακης,και καποιες αλλες πολιτικες μουργες).
Λοιπον οποτε ακους για μεγαλες επενδυσεις απο μεγαλες επιχειρηματικα κεντρα παντα να φανταζεσαι οτι το κρατος τους δινει δυο μεγαλους κουβαδες.
Ο ενας περιεχει τα προνομια.Χαμηλη τιμη αποκτησης , και μαλιστα με δοσεις, κρατικη γη με ασημαντη επιβαρυνση,αποκλειστικη χρηση αιγιαλου,αποκλειστικο δικαιωμα  να εχουν για δεκαετιες μονο αυτοι το δικαιωμα να εγκαθιστουν για παραδειγμα πλωτες δεξαμενες ,ενισχυσεις σε χρημα , εγγυησεις για να παιρνουν χαμηλοτοκα δανεια τα οποια πολλες φορες δεν τα αποπληρωνουν καν,εξασφαλισμενες προνομιακα κρατικες δουλειες,δικαιωματα να ρυπαινουν δασικες εκτασεις  και οτι αλλο μπορει κανεις να φανταστει .
Ο δευτερος κουβας ειναι αδειος στην αρχη αλλα σαν σκοπο εχει να βαζουν τα κερδη τους οσο τα πραγματα πανε καλα.
Οταν ομως τα πραγματα αρχιζουν να δυσκολευουν οι επενδυτες φροντιζουν να γεμισουν τον δευτερο κουβα με σκατα.Δηλαδη χρεη υποχρεωσεις σε τραπεζες,απολυσεις.Τοτε και κατω απο την πιεση της ιδιας της κοινωνιας που οι ιδιοι οι επενδυτες φροντιζουν να διεγειρουν με τους μηχανισμους τους το κρατος παιρνει τον δευτερο κουβα (με τα σκατα) και τον αδειαζει.
Φυσικα με κοστος των φορολογουμενων .Μεχρι τοτε οι μεγαλοι επενδυτες εχουν φροντισει να γεμισουν τους λογαριασμους τους στο εξωτερικο .
Και για να μην κλεισει η επιχειρηση και για να ξαναπαρουν την μιζα τους οι κυριοι της κυβερνησης ριχνουν και αλλα προνομια στον πρωτο κουβα και μαζι ξαναδινουν τον αδειο κουβα  σε αλλο μεγαλο επενδυτη για να τον ξαναγεμισει στην αρχη με κερδη μεχρι να τον δωσει πισω στο κρατος ξανα γεματο με σκατα..........
Και εσυ λαε φαε σκατα.........
Αυτο ειναι το επενδυτικο πλανο του Αντωνακη και του εταιρου καππαδοκη χοντροβενιζελου υπο την υψηλη εποπτεια των ξενοφερτων λαμογιων που ουσιαστικα κυβερνουν....