Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ JEFRY ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ.....

Ο ΝΕΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

- Το κράτος δεν πληρώνει  (τους εγχώριους προμηθευτές του, δηλ. εσωτερική στάση πληρωμών)

- Οι πολίτες δεν πληρώνουν τις Τράπεζες (βλ. αντικειμενική αδυναμία εξυπηρέτησης δανείων)

- Οι πελάτες δεν πληρώνουν τους προμηθευτές τους.

 Τι; Όχι; Οι 8μηνες, 12μηνες & 18μηνες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά, στην καλύτερη περίπτωση, τι είναι;;
Απ.: Υπόσχεση πληρωμής (του αγίου θα δούμε…), άτοκη & μονομερής επιμήκυνση χρέους!! Αυτό είναι. Δηλαδή απλά: Στάση πληρωμών.

Θέλετε κι άλλες αποδείξεις;...

2. Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ

- Το κράτος συνεχίζει να πληρώνει τους εξωτερικούς δανειστές του και ΜΟΝΟ, με τα δάνεια του ΔΝΤ, και την πολυσχιδή αφαίμαξη των φορολογουμένων (μειώσεις  μισθών, απίθανοι άμεσοι & έμμεσοι φόροι κ.λ.π)  και όχι των φοροφυγάδων (γνωστών και παλαιών  συνδαιτυμόνων της εκπληκτικής χούντας (εε! συγνώμη κυβέρνησης των Αθηνών ήθελα να πω), υποθηκεύοντας τους πολίτες του και την εδαφική (και υπεδαφική !!!) ακεραιότητα της χώρας.

- Το κράτος προικοδοτεί (με τα ίδια χρήματα & επανειλημμένως) τις τράπεζες, ώστε όταν θα έρθει η ώρα της αναδιάρθρωσης ,  να μην πτωχεύσουν!!

Γι’ αυτό αν δείτε ποτέ αυτά τα λεφτά να επιστρέφουν στην πραγματική οικονομία σφυρίξτε μου κλέφτικα…!

3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

α. Η αγωνία λοιπόν για να μην «πτωχεύσουμε» αφορά αυτούς που δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα (βλ. ανωτέρω: δηλ. εξωτερικοί δανειστές και τράπεζες).

Νοιάζει κανέναν εάν δεν πληρωθεί ο Eω-Σ-φ-όρος; Μήπως εάν δεν πληρωθεί από την Ελλάδα θα πτωχεύσει; (Γιατί όμως δεν το νομίζω καθόλου;;)

Νοιάζει κανέναν εάν πτωχεύσουν κάποιες τράπεζες; Ποιοι έχουν να χάσουν από αυτό;

Οι ίδιες οι τράπεζες (που είναι γνωστό τα προηγούμενα χρόνια τι και πόσα κέρδη αποκόμισαν με τα ληστρικά επιτόκια έως τη σήμερον και την υπόθεση -ξεχασμένη μήπως;; -του Χρηματιστηρίου) και οι μεγαλοκαταθέτες , όσοι από αυτούς δεν έχουν ήδη βγάλει τα χρήματά τους εκτός συνόρων και δε νομίζω να είναι λίγοι.

β. Μόνον οι τόκοι  (του πολύ πιθανόν κατά μεγάλο μέρος) επαχθούς δημοσίου χρέους, αρκούν για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αλλά αυτά τα λεφτά δεν είναι, προς Θεού, για μας! Είναι για τους άλλους… Οι άλλοι τους έκαναν  κυβέρνηση. Όχι εμείς. Εμείς απλά φάγαμε το παραμύθι («Λεφτά υπάρχουν») και επιβεβαιώσαμε ότι το χωνέψαμε κιόλας!  Η μάλλον καλύτερα εννοούσε: Λεφτά υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν για τους ευεργέτες  και εντολείς μου Eω-Σ-φ-όρος,  Goldman finger κ.λ.π.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Διαδηλώσεις ενθουσιασμού στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή , μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, που πάνω κάτω είπε ότι ζούμε σε μια ονειρεμένη χώρα που έχει δημιουργηθεί μέσα σε 11 μήνες από το Μνημόνιο.

Τρελαμένοι από χαρά όλοι οι πολίτες τον παράδεισο που ζούν και δεν έχουν καταλάβει, ξεχύθηκαν στους δρόμους και πάνε τρέχοντας στο Σύνταγμα, όπου τους υποδέχονται τα ΜΑΤ, που όμως αυτή τη φορά δεν πετάνε δακρυγόνα , αλλά φωτοβολίδες και βαρελότα από τον ενθουσιασμό τους και αυτοί.

 Οι συγκεντρωμένοι θέλουν να...

 μπουν  μέσα στη Βουλή για να σηκώσουν στα χέρια τον Γιώργο και να τον περιφέρουν στην πλατεία Συντάγματος , ενώ άλλοι λένε ότι ο Γιώργος σφύριξε και θέλουν να τον περιφέρουν στο Αιγινήτειο.

Υπουργοί και βουλευτές έχουν βγει όλοι στα παράθυρα της Βουλής και αποθεώνονται από τα εκατομμύρια αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένους και συζητάνε ότι δεν έπρεπε να φοβίσουν  άλλη φορά τόσο τον πρωθυπουργό, γιατί η βλάβη μπορεί να είναι ανήκεστη.

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος, γιατί μπορεί να δημιουργεί πλέον επιχειρήσεις σε μία μέρα και να της κλείνει σε μία ώρα. Σε χρόνο ρεκόρ εξαφανίστηκαν τα λουκέτα και έχουν δημιουργηθεί καταπληκτικά καταστήματα και όμορφες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελλάδας επειδή δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις στο διαδίκτυο , μισθωτοί και συνταξιούχοι μπήκαν στο ίντερνετ και αφού το επιβεβαίωσαν έτρεξαν μετά στα σούπερ μάρκετ να γεμίσουν τα καροτσάκια τους με πιλάφι που τρέχει στον παράδεισο τον οποίο  ανακάλυψε  στην ομιλία του ο Γιώργος.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΠ......

Δεν μας είπε  πως κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πάρει τα spreads από τις 130 και να τα φθάσει πάνω από τις 1000 μονάδες βάσεις.
Δεν μας είπε γιατί κλείνουν τα μαγαζιά και γιατί οι επιχειρήσεις σπεύδουν να ενταχθούν στο άρθρο 99.
Δεν μας είπε γιατί, αφού υπήρχαν λεφτά, δεν τα έριξε στην αγορά ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση.
Δεν μας είπε ότι εφ όσον  οι Τράπεζες πήραν, από την κυβέρνηση του 100 δις ευρώ, δεν «έριξαν» ούτε ένα ευρώ, στη «πραγματική οικονομία».
Δεν μας είπε πως η ανεργία ξεπέρασε το 15%, αντίθετα μας είπε ότι....δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, πούντες;
Δεν μας είπε γιατί κλείνει σχολεία και γιατί αναστέλλει λειτουργίες Νοσοκομείων.
Δεν μας είπε γιατί αύξησε τους έμμεσους φόρους  αντί ν’ αυξήσει τους άμεσους, ως δικαιότερους έναντι των «ασθενέστερων οικονομικά» πολιτών.
Δεν μας είπε τέλος,  πως κατάφερε ν’ αυξήσει τον πληθωρισμό,  που  ξεπέρασε το 5%. 
Πράγματι είναι κατόρθωμα και χρειάσθηκε πολύ  μεγάλη προσπάθεια να το πετύχει, όταν, με τη δική του πολιτική μειώθηκαν τα εισοδήματα όλων των πολιτών και ταυτόχρονα ανατιμήθηκαν όλα τα βασικά είδη διατροφής, εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης.
Τη μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου από τα πολλά ταξίδια που κάνει και ως «θιασώτης της παγκοσμιοποίησης», έχει «μπερδέψει» τις χώρες, δεν μας μιλούσε για την Ελλάδα!

ΓΑΠ: Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΗΣ!!!

‘Ολη η Ελλάδα καρφωμένη στην τηλεόραση να ακούσει τα νέα μέτρα κι ο μυαλοχυμένος διάβαζε με ύφος περισπούδαστο την έκθεση ιδεών που του γράψανε οι παρατρεχάμενοί του περί οδικού χάρτη και άλλων τινών διαγραμμάτων του κώλου…
Κάποιοι από τους υπουργούς κοίταζαν τα ρολόγια τους, ήταν ορισμένοι που τα κουνούσαν κιόλας… Στον κόσμο του εν τω μεταξύ ο ...
«ti-pinis-ke-den-mas-dinis”, πλήρης η αφοσίωσή του στο ορνιθοπόνημα!
Κάποια στιγμή έχασε τη σελίδα 14 και τους διάβασε δύο φορές τη σελίδα 7! Στα παπάρια του, το ύφος έχει σημασία και όχι αυτά που λες…
…Και μετά πήγανε όλοι μαζί στην Ακροθαλασσιά… ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ...

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Συγγραφέας-Ηθοποιός

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ....

Απαράδεκτη η σημερινή  τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες του, περίμεναν με αγωνία να ακούσουν από τα πιο επίσημα χείλη,  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αποφυγή του ολέθρου, ο Παπανδρέου με μια ανερμάτιστη ομιλία, από την οποία επίτηδες είχαν εξαφανισθεί οι τελείες, μας είπε μία από τα ίδια.

Μιλούσε ακατάπαυστα για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, επανέλαβε τις...
γνωστές γενικολογίες περί πάταξης της διαφθοράς, με φόντο την ατιμωρησία του Μαντέλη, κατηγόρησε τη ΝΔ-SATURN, ώσπου και τα ιδιωτικά κανάλια βαρέθηκαν και τον έκοψαν.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, για να μεταφράσει, τα δήθεν περισπούδαστα που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και τα οποία θα αναγγείλει μετά το Πάσχα.

Όχι, δεν είναι το βουκολικό Πάσχα των χαζονεολλήνων , με τις παγανιστικές τελετές, όπως το σούβλισμα των αμνοεριφίων, που σεβάστηκε πρωθυπουργός μας. 

Είναι η κυβερνητική ασχετοσύνη και ανεπάρκεια που δεν της επιτρέπει να εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα, πέρα από το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων.


Ότι δηλαδή θα έκανε κι ένας Ρουμάνος διαρρήκτης, αν τον έκανες πρωθυπουργό.
Ήταν τόσο φλούφλικη η ομιλία του Παπανδρέου, τόσο πέρα βρέχει, τόσο «αλλού» που αυτή τη στιγμή τα spreads έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και οι αγορές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την θανατηφόρα απραγία των κυβερνώντων.Παρεμπιπτόντως αυτήν την στιγμή τα spreads είναι στις 1101 μονάδες βάσης..Τελικά μήπως είναι καλύτερα να το βουλώνει και να μην μιλάει;Γιατί οπότε ανοίγει το στόμα του την ίδια στιγμή όλα γύρω του καταρρέουν....

Ρε που μπλέξαμε…με το μυγόχεσμα.....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ JEFRY

Πολιτικό πραξικόπημα έγινε σήμερα στην Ελλάδα
Ο κυβερνητικός θίασος, προεξάρχοντος του Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού κατ’ ευφημισμόν, ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μέτρα, ύψους 25 δισ. Ευρώ, τα οποία θα πρέπει να εισρεύσουν (επιπλέον των ήδη υπαρχόντων καθώς και των επερχομένων) μέχρι το 2015 στα ταμεία του κράτους (βλ. επενδυτικών τραπεζών).
Σήμερα, η χώρα βίωσε ένα ακόμη πολιτικό πραξικόπημα από το «τσίρκο Παπανδρέου», αφού από τα γεγονότα αποδεικνύεται πλέον πως τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργεύων, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού θιάσου, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της πολιτικής τους δράσης, αγνοώντας το Σύνταγμα της χώρας, τις συμβουλές συνταγματολόγων, αλλά αγνοώντας κυρίως τον Ελληνικό λαό, αποφάσισαν και διέταξαν την μετατροπή της χώρας σε εισπρακτική μηχανή τραπεζικών συστημάτων που παίζουν παιχνίδια με τη μορφή καθαρού τζόγου, ποντάροντας στην εξολόθρευση της χώρας. Οι αποφάσεις της παρέας Παπανδρέου σαφέστατα δεν αναγνωρίζουν τον παράγοντα άνθρωπο, σαφέστατα παραβλέπουν πως οι στόχοι των αριθμών επιβάλουν την ισοπέδωση ανθρώπων…
Τα υποπόδια της Goldman Sachs (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου), γνωρίζοντας πως το βάρος της απόφασης αυτής το έχει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος Συνταγματικά επιβάλλεται να αποφασίσει για την μετατροπή του σε δούλο ή τη διατήρησή του σε άνθρωπο! Οι υποτακτικοί του διεθνούς κεφαλαίου, προχώρησαν στην ανακοίνωση των μέτρων εξολόθρευσης σήμερα, επειδή σήμερα κλείνει η Ελληνική Βουλή για είκοσι μέρες και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατή όχι μόνο η πολιτική αντίδραση, αλλά ούτε και ο πολιτικός διάλογος.
Ήδη γνωστότατοι συνταγματολόγοι έχουν αναφερθεί στην κυβέρνηση Παπανδρέου και έχουν τοποθετηθεί σαφέστατα στην παραβατικότητα της απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα. Την αγωνία των εγκρίτων συνταγματολόγων, δεν φαίνεται όμως να συμμερίζονται τα πολιτικά κόμματα της χώρας και ιδιαίτερα αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας. Η ισοπέδωση, η κατακρήμνιση και ο πλήρης ευτελισμός του πολιτικού βίου πραγματώνονται από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους καλοθελητές του, αλλά η μη έμπρακτη αντίδραση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, δείχνει πως είτε δεν θέλουν να αντισταθούν στην ηθική εξαθλίωσή τους είτε αυτό-παύονται επειδή δεν θέλουν να ασχοληθούν με την ουσία της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας που σπρώχνει τη χώρα σε οικονομική (και όχι μόνο) καταστροφή, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά μία ολόκληρη γενιά και επιβάλλοντας το όριο της φτώχειας σε επίπεδα εύρεσης της καθημερινής τροφής!!!
Η κυβέρνηση των αθλίων πολιτικών, που δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους χωρίς την προστασία αστυνομικών, σήμερα επέβαλε ένα ακόμη πραξικόπημα στη χώρα. Μετά την παράνομη επιβολή του περίφημου μνημονίου (έπρεπε να ψηφισθεί από 180 βουλευτές και όχι από 150), ο Παπανδρέου και οι υποτακτικοί του συναίνεσαν και ανακοίνωσαν πως ο περίφημος τέταρτος δρόμος είναι αυτός της υποταγής στη βούληση των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών, είναι αυτός του ξεπουλήματος των πάντων και της ισοπέδωσης των ανθρώπων που από τούδε και στο εξής μετατρέπονται σε αναλώσιμους αριθμούς, σε αριθμούς στόχους που απαιτούν οι πραξικοπηματίες και τα αφεντικά τους.
Από σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για την Μεγάλη Παρασκευή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από σήμερα, μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε ποιος είναι ο «εχθρός» των πολιτών, που μέχρι και χθες κρυβόταν πίσω από προσχήματα και ωραιοποιημενες εκθέσεις ιδεών. Από σήμερα εμείς οι πολίτες είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για όσα θα μας συμβούν. Γιατί; Επειδή έχουμε ένα μεγάλο, ουσιαστικό, πραγματικό και ιστορικό για την χώρα, για εμάς και τις επόμενες γενιές δίλημμα: Είτε ρίχνουμε την κυβέρνηση των αθλίων υποποδίων των διεθνών τραπεζών, είτε υποτασσόμαστε ως άβουλα όντα στην επικείμενη και απολύτως βέβαιη εξαθλίωσή μας. Κάποιοι από εμάς ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτά που γράφονται. Και ίσως να το κατανοήσουν όταν δούνε το παιδί τους να μην εχει να φαει. Μόνο που τότε θα είναι αργά και πολύ πιο δύσκολο -από ότι είναι σήμερα- να ρίξουμε ένα φασιστικό καθεστώς που θα έχει «πατήσει» πολύ καλά στα πόδια του, αφού πρώτα θα έχει ποδοπατήσει τις ζωές και τις ψυχές μας…
Οι έγκριτοι συνταγματολόγοι μίλησαν για πράξη εσχάτης προδοσίας. Το βέβαιο είναι πως αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και θα επιχειρήσει να διασωθεί επιβάλλοντας τον μονόδρομο του φασισμού που επέλεξε να “ περπατήσει”. Το απολύτως βέβαιο είναι πως στο μέλλον (κοντινό ή μακρινό) τα μέλη αυτής της κυβέρνησης, πολλά από τα μέλη αυτού του κοινοβουλίου και ένα πλήθος παρατρεχάμενων γυμνοσάλιαγκων της εξουσίας, θα στηθούν απέναντι στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να δεχτούν την τιμωρία που τους αρμόζει. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν εμείς οι πολίτες το αποφασίσουμε…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ......


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

Επίθεση με αυγά και μπογιές δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ΚΑΠΗ στους Αγίους Αναργύρους. Ένταση, προπηλακισμοί και δύο σοβαρά τραυματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Τελειωμό δεν έχουν οι επιθέσεις σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε φραστική επίθεση, από ομάδα ατόμων που εισέβαλε στην αίθουσα.

Εκτοξεύθηκαν μπογιές και αυγά, προς τους παρευρισκόμενους και εναντίον του υπουργού και ακολούθησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να ...
τραυματιστούν σοβαρά δύο άτομα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα και τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Οι δύο άνδρες δέχθηκαν χτυπήματα με καδρόνια στο κεφάλι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν υποστεί διάσειση.

Όλα ξεκίνησαν, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν του υπουργού Υγείας και των συνεργατών του.

Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και "κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".

Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματά στο οποίο διακομίσθηκαν. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσία των κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ JEFRY

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία επί του θέματος, όχι τόσο επειδή δεν είμαι οικονομολόγος αλλά κυρίως επειδή δεν έχω στη διάθεση μου όλα τα απαραίτητα στοιχεία που γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν διατελέσει  υπουργοί οικονομικών ή ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι σε εμπιστευτικές θέσεις. Είμαι σίγουρος  ότι δεν τα γνωρίζουν ούτε βουλευτές του κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι όλοι τους έχουν πάρει θέση επί του θέματος με την ψήφιση ή όχι του μνημονίου. Επειδή όμως, σαν Έλληνας πολίτης, πρέπει να έχω άποψη διότι σύντομα θα μου ζητηθεί να την εκφράσω με την ψήφο μου, προσπαθώ να τη δημιουργήσω από τα στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας με κριτήριο τη λογική και τις φυσικές σχέσεις των πραγμάτων.
Καταρχήν θα πρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και για αυτό θα χρησιμοποιησω τα μαθηματικά .
·        Για τα δέκα εκατομμύρια Ελλήνων στην Ελλάδα το χρέος, των περίπου 350 δις,  αντιστοιχεί σε τριάντα πέντε χιλιάδες  (35000 €) στον καθένα μας ή 175000 για μία οικογένεια με δύο παιδιά και έναν παππού, όσο κοστίζει περίπου ένα μέσο διαμέρισμα 100 μ2. Αυτό σημαίνει ότι για να ξεπληρώσουμε θα πρέπει όλοι να πουλήσουμε τα σπίτια μας .
·        Εάν θεωρήσουμε μία καλή τιμή 3000 € ανά στρέμμα γης καλλιεργήσιμης ή άγονης τότε θα πρέπει να πουλήσουμε 117000 τετραγωνικά χιλιόμετρα όταν όλη η Ελλάδα είναι 130000 περίπου .
·        Με τιμή χρυσού 1400 $ ανά ουγγιά θα χρειαστούμε 11000 τόνους χρυσού, που υπερβαίνουν όλα τα γνωστά και πιθανά αποθέματα χρυσού στην Ελλάδα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως δημιουργήθηκε ένα τόσο υπέρογκο χρέος τη στιγμή που τα κλεμμένα και οι μίζες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 δις € λογικα. Για να απαντήσω στο ερώτημα αυτό έκανα έναν απλό λογαριασμό. Ένα ομόλογο του 1985 αξίας ενός δις για 25 έτη με επιτόκιο 17,5%  στο τέλος του 2010 θα χρειαζόταν 56 δις για την εξόφληση του . Έχει εκδώσει ο Ανδρέας παρόμοια  ομόλογα .
Το επιτόκιο 17,5% ακόμη και εάν αντιπροσώπευε την αξία του χρήματος το1985 είναι υπερβολικό για τα επόμενα χρόνια.  Εκτός του ότι είναι τοκογλυφικό υπό οιεσδήποτε συνθήκες,  σύμφωνα με τον Σόλωνα ένα επιτόκιο μεγαλύτερο του 6% είναι σίγουρο ότι οδηγεί τον δανειολήπτη σε κατάρρευση και το είχε απαγορεύσει . Εάν θεωρήσουμε ότι μετά το 1985 το επιτόκιο πέφτει κατά 1% ετησίως μέχρι το 4,5%, που θεωρείται λογικό, τότε το ίδιο ομόλογο του 1 δις το 1985 θα χρειαζόταν μόνο 6,9 δις για την εξόφληση του το 2010. Τα υπόλοιπα μέχρι τα 56 δις που απαιτεί το επιτόκιο του 17,5% είναι καθαρή τοκογλυφία που είναι άδικο να το πληρώσει ο Ελληνικός λαός.
Η διαφορά είναι όσα ψάχνουν να βρουν τώρα ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, αν και η γλωσσική τους ξεδιάντροπη αλλοίωση μιλάει για αξιοποίηση. Χωρίς αμφιβολία το χρέος αυτό δεν αποτελεί το κόστος όσων φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, διατηρουμένης της αναλογίας της μερίδας του λέοντος και ακόμη δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό χρήμα που μπήκε στη χώρα. Είναι πλασματικό, καθαρά λογιστικό χρέος, που δεν αντιπροσωπεύει τίποτε περισσότερο από αριθμούς καταχωρημένους σε χαρτιά τα οποία μας καλούν να εξοφλήσουμε με εμπράγματες αξίες.
Επιπλέον σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ ένα χρέος θεωρείται απεχθές και ο λαός ενός κράτους δεν υποχρεούται να το πληρώσει όταν συντρέχουν τρεις όροι :
·        Έγινε εν αγνοία του λαού. (Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν)
·        Δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν. (Τα χρησιμοποίησαν για να μείνουν στην εξουσία)
·        Οι δανειστές γνώριζαν την κατάσταση της χώρας. (Οι ίδιοι μαγείρευαν τα δεδομένα για λογαριασμό των δικών μας φαύλων)

Προφανώς και οι τρείς αυτοί όροι πληρούνται στην περίπτωση της Ελλάδος και η άρνηση της σημερινής κυβέρνησης για  παύση πληρωμών και αναδιαπραγμάτευση του χρέους δηλώνει συνεργεία  στη δημιουργία του και συνιστά προκλητική υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών έναντι των Ελλήνων πολιτών σε βαθμό προδοσίας. Να φανταστεί κανείς ότι χώρες σαν τον Ισημερινό έχουν κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ψηφίσματος του ΟΗΕ, το έκανε και ο Ιωάννης Μεταξάς , αλλά ακόμη και οι ΗΠΑ, ένα χρόνο πριν την επέμβαση στο Ιράκ, όταν αναγνώρισαν ως απεχθές το χρέος που δημιούργησε ο Σαντάμ και απάλλαξαν με τον τρόπο αυτό την μετέπειτα, διορισμένη από αυτούς, κυβέρνηση του Ιράκ και φυσικά το θέμα το έπνιξαν για να μην πάρουν τα μυαλά κάποιον αέρα και δεν πληρώνουν .
Αυτοί οι συλλογισμοί  είναι η δική μου συμβολή στη δεξαμενή σκέψης και προτείνονται δύο πράγματα, αφενός να ανοίξουν οι λογαριασμοί του κράτους ώστε να φανεί το εύρος της τοκογλυφίας και αφετέρου να φύγει η διαχείριση των Ελληνικών πραγμάτων από τα χέρια όλων όσων είναι συνυπεύθυνοι ή συνεχιστές της νοοτροπίας που δημιούργησε  το χρέος .Αλλά δυστυχώς που τέτοια τύχη για την δύσμοιρη ψωροκώσταινα..

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΖΟΡΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ..ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Ένοχος με αιτία κρίθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τέως Νομάρχης και μονίμως διασκεδαστής που τούλαχε να παίξει και τον ρόλο του μικρού πρωθυπουργού.

Ο μικρούλης πρωθυπουργάκος επί νομαρχιακής θητείας του είχε χαρίσει ένα προστιματάκι σε έναν βενζινά που είχε το συνήθειο να νοθεύει την βενζινούλα.

Και αυτό το έκανε ο νομαρχούλης επειδή έχει μεγάλη καρδιά και δεν μπορούσε να αντέξει την οικονομική εξόντωση ενός παράνομου πλην ανήθικου επιχειρηματία.

Το δικαστήριο, άκαρδο όπως είναι, τον καταδίκασε. Ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Μπαστούνια τα πράγματα για τον Ψωμιάδη.
Κρίμα και πάλι κρίμα που οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν τον προτίμησαν για αρχηγό της ΝΔ.

Απλά θα είχαμε μια μικρή τροποποίηση του συμβόλου της ΝΔ. Που θα ήταν και πιο κοντά στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Αντί για τις σουρεαλιστικές γραμμούλες θα είχαμε πάνω από το ΝΔ ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Μπαστούνια και για τον σοσιαλιστή υπουργό φορολογίας καθώς η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.

Ο καημένος ο υπουργούλης δεν τα κατάφερε να τους πείσει και τους είπε ότι το θέμα θα το πάει στον Γιωργάκη.

Κάπως σαν τα παιδάκια που δεν τους παίζουν οι φίλοι τους και φεύγουν λέγοντας: «Θα δείτε και εσείς… θα το πω τώρα στην μαμά μου»!

Ο Αλογοσκούφης, αυτός ο πετυχημένος υπουργός, είπε ότι έβλεπε την καταστροφή να έρχεται αλλά ο κουρασμένος της Ραφήνας του έλεγε να περιμένουν και να μην πάρουν άμεσα μέτρα.

Από αυτό το γεγονός φαίνεται πόσο λίγο ήξερε ο Αλογοσκούφης τον Κωστάκη και τους ρυθμούς του.

Εδώ για το Βατοπαίδι έκανε ένα χρόνο για να καταλάβει ότι γίνεται χαμός στα ΜΜΕ.

Ο άνθρωπος ήθελε τον χρόνο του.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της ιστορίας. Για το προσωπικό του συμφέρον και το μικροκομματικό (νίκη και στις επόμενες εκλογές) το συμφέρον της χώρας πήγαινε στο διάολο.

Και επειδή η πλειοψηφία των πολιτικών (λέω πλειοψηφία γιατί έστω και στατιστικά ή στην σφαίρα του αδυνάτου μπορεί να υπάρχει και κάποιος που λειτουργεί διαφορετικά) έχει την λογική του κουρασμένου η Ελλάδα έφτασε στην χρεοκοπία.

Ο άλλος γίγαντας της πολιτικής, ο Κινέζος, είπε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με την λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Δεν είναι σαν την δική του κυβέρνηση που μαγείρευε κάτι νούμερα για να μπούμε στην ΟΝΕ.

Που τα είχε σχεδιάσει όλα… ακόμα και την πορεία των μιζών!

Καταργούνται και κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στρατιωτών. Όμως η αρχή θα έπρεπε να γίνει από την κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης (στο ψέμα, την υποκρισία και τον φιλοτομαρισμό) πολιτικών.

Μία μέρα πριν την απεργία των δημοσιογράφων και το βασικό θέμα που έπαιζε παντού ήταν η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους.

Θυμάμαι λίγο καιρό πριν που όποιος (σαν το τομάρι μου) έλεγε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι μαθηματικά βέβαιη, ήταν το λιγότερο εχθρός της πατρίδας.

Ενώ τώρα που το λέει ακόμα και το mega είναι σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Η μόνη θεωρητικά πιθανότητα να μην γίνει αναδιάρθρωση (ας μην το πούμε χρεοκοπία και τρομάξουμε) είναι να καταφέρει η Ελλάδα το 2012 να βγει στις αγορές και να δανειστεί.

Όπου οι αγορές δεν μας δάνειζαν με 120% χρέος και θα μας δανείσουν με 160% χρέος…

Αν δεν τα καταφέρουμε τότε με βάση αυτό που συμφωνήθηκε στην ΕΕ (θυμάστε την μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη στις 25 Μάρτη) η Ελλάδα θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει κούρεμα για να πάρει λεφτά από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (τον γνωστό μηχανισμό που πίνει το αίμα των λαών μέχρι τελευταίας σταγόνας).

Ήμασταν δυο, είμαστε τρεις (καλώς την Πορτογαλία) θα είμαστε χίλιοι δεκατρείς…

Τελικά, ότι και να λέμε, την Ελλάδα να προοδεύει θα προλάβει να την δει μόνο ο Μητσοτάκης.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Αυτον τον ψυχοπαθη κακεκτυπο του Χιτλερ θα βρεθει καποιος να τον μαζεψει;Πλεον απο γραφικος καταντησε επικινδυνος ..την ζημια του την εκανε με το μνημονιο ....τετοιο ειναι το παθος του να κυβερνησει που δεν τον νοιαζει και αν ξεκινησει και εναν πολεμο....Ας του τραβηξει καποιος τα λουρια πριν κανει κανενα μεγαλυτερο κακο στον τοπο μαζι με τους υπολοιπους ηλιθιους που εχει μαζεψει μεσα στο κομμα του....ο Ελληναρας....

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ........

Τα στρατόπεδα κλείνουν , τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε για γάζες και αντιπηκτικά , τα περιπολικά δεν έχουν πια για βενζίνη και service , οι δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους , τα σχολεία δεν έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ , τα νοικοκυριά στερούνται τα απαραίτητα αγαθά και τα χρωστούμενα
νοίκια πολλαπλασιάζονται , η γενιά των 700 κατάντησαν λαθρεπιβάτες γιατί το
1,40 αποδεικνύεται δυσβάστακτο , όλοι στο τρένο με περσινά ρούχα ,
οι καπνιστές το γύρισαν στο στριφτό για οικονομία , παιδιά σταματάνε
τα αγγλικά και τα φροντιστήρια γιατί δεν έχουν οι γονείς για δίδακτρα
, ο κόσμος καταθέτει πινακίδες και πουλάει τα αυτοκίνητα γιατί δεν έχει πια να τα συντηρήσει , δεν έχει πια ούτε για..........
ασφάλεια (το δεύτερο αμάξι πουλήθηκε ήδη από τα Χριστούγεννα λόγω τελών κυκλοφορίας ) τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις κλείνουν το ένα μετά το άλλο … Το δημόσιο ουσιαστικά είναι σε καθεστώς στάσης πληρωμών …συντάξεις , μισθοί , επιδόματα , κάθε μήνα βρίσκονται με το ζόρι και τελευταία στιγμή …
Δεν είμαι απαισιόδοξος …ούτε μηδενιστής …αλλά ρε γαμώτο όλα αυτά είναι πραγματικότητα  και τα βιώνω κάθε μέρα !!Κατά τα άλλα το 2012 θα έχουμε βγει από την κρίση κατά τα λεγόμενα του ηλίθιου (JEFRY) και του πανηλιθιου (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).Τώρα ποιος δουλεύει ποιον δεν ξέρω το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσουν να μας πηδάνε χωρίς σάλιο στο όνομα της σωτήριας της χώρας και φυσικά εμείς θα κάνουμε τις θυσίες και αυτοί θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν χωρίς να περικόπτουν τίποτα τα 300 λαμογια από τον εαυτό τους .Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.....

Το γεύμα του «Τσάρου»- Πρετεντέρη στο Χίλτον

ΓΕΥΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ "MILOS" "ΤΣΑΡΟΥ"-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στο πανάκριβο ρεστοράν "Milos"του Χίλτον τρώνε τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Το ρεστοράν έχουν ζώσει δεκάδες άνδρες της ασφάλειας του υπουργού Οικονομικών. Οι δύο άνδρες μιλάνε  χαμηλόφωνα αν και δίπλα τους τα τραπέζια έμειναν κενά. H πράσινη διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!...Τη φωτογραφία έβγαλε άνθρωπος του fimotro...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΖΗΤΗΣΕ Ο "ΤΣΑΡΟΣ"...
ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Στήριξη από το Μega στα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τον Γιάννη Πρετεντέρη

Όπως άκουσε άνθρωπός μας που μπόρεσε πριν από...
λίγο να βρεθεί κοντά τους, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στον γνωστό δημοσιογράφο την πρόθεση του πρωθυπουργού να προσφύγει σε πολύ σκληρά μέτρα που θα αφορούν και τους δημοσίους υπαλλήλους θέτοντας παράλληλα το δίλημμα των πρόωρων εκλογών στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για όποιον διαφωνήσει ή καταψηφίσει τις περικοπές.
Σ.Σ. Είναι προφανές ότι Πρετεντέρης και Παπακωνσταντίνου έχουν ειδοποιηθεί για το δημοσίευμά μας και συνεχώς τώρα απαντούν στα τηλέφωνά τους!

Ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ...
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το γεύμα Παπακωνσταντίνου-Πρετεντέρη. Το γεύμα από αυτά που είδε άνθρωπός μας, πλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πήρε την απόδειξη (προφανώς για να την χρεώσει στον προϋπολογισμό του υπουργείου του).  
Πρετεντέρης και Παπακωνσταντίνου έφυγαν προς αντίθετη κατεύθυνση. Το γιατί, νομίζουμε ότι το καταλαβαίνετε πολύ καλά...
Σ.Σ. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι και οι δυο έψαχναν γύρω-γύρω για να δουν ποιος έβγαλε την φωτογραφία!...  
Από το fimotro

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

GAP...........ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Boηθούσης και της απεργίας των ΜΜ"Ε", η κυβερνητική προπαγάνδα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία! Αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου, πρόωρες εκλογές. Όλα αυτά συζητούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα έντονα. Σενάρια επί σεναρίων και υποθέσεις επί υποθέσεων.

Θέλουν να στήσουν και πάλι ένα σκηνικό κρίσης. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Κάθε φορά που επίκειται η λήψη νέων μέτρων, καλλιεργείται μια εικόνα καταστροφής! Για να εμφανιστεί στη συνέχεια, ως από μηχανής… σωτήρας, ο κ. Παπανδρέου! Και όλα αυτά τα παιχνίδια, τα πληρώνει ο ελληνικός λαός με αυξημένα επιτόκια και πιο επώδυνα μέτρα.

Τα πράγματα άλλαξαν...

Μόνο, που αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι ίδια.

Πρώτον: Γιατί μετά από δεκαοχτώ μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Το μνημόνιο απέτυχε και η κυβέρνηση απεδείχθη ανίκανη. Δεν φταίνε πλέον μόνο οι προηγούμενοι. Εδώ μας οδήγησαν οι …απερχόμενοι.

Δεύτερον: Όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εικόνα κατάρρευσης όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της εικόνας του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος και αυτό αναδεικνύει θέμα κοινωνικής νομιμοποίησης της πολιτικής της. Επι πλέον, το εκλογικό σώμα με συντριπτικά ποσοστά δηλώνει ότι η ακολουθούμενη πολιτική επιδεινώνει την κατάσταση. Αυτό σημαίνει έλλειψη ελπίδας. Και χωρίς ελπίδα η οικονομία δεν ανακάμπτει.

Τρίτον: Η μαζική ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η άρνησή τους να ψηφίσουν νομοσχέδιο εγκεκριμένο μάλιστα από το Υπουργικό Συμβούλιο, θέτει θέμα δεδηλωμένης! Μπορεί οι …αντάρτες να προκαλούν εκ του ασφαλούς, όμως, η ενέργειά τους έχει τεράστιο συμβολισμό με πολλαπλά μηνύματα. Εκθέτει και αποσυντονίζει την κυβέρνηση, εντείνει την αμφισβήτηση και υποσκάπτει την δυνατότητα του πρωθυπουργού να κυβερνήσει.

Τέταρτον: Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τουλάχιστον, της Ε.Ε.. Οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ενισχύουν την εκτίμηση αυτή. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς και τώρα δεν μπορεί να παρουσιάσει ως έργο ούτε τα ελάχιστα αποδεκτά. Ο τραγελαφικός χειρισμός της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και η πλήρης κατάρρευσης των εσόδων, το πρώτο τρίμηνο, απετέλεσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Πέμπτον: Όλο και περισσότεροι συμφωνούν, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικώς, δίνουν μια χαμένη μάχη. Βαδίζουν σε κινούμενη άμμο. Συνεχώς βυθίζονται στα αδιέξοδά τους. Και το χειρότερο δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο. Δεν υπάρχει Plan B. Είχαν εναποθέσει όλα τα αυγά τους σ’ ένα καλάθι.

Τι επιδιώκουν;

Με την πολιτική της να έχει αποτύχει παταγωδώς, η κυβέρνηση επιδίδεται σ’ αυτό που γνωρίζει και τα καταφέρνει καλύτερα: στην παραπολιτική. Τι προσπαθούν να κάνουν:

Πρώτον: Να βρουν τρόπο να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη τη λήψη νέων μέτρων. Δεν φταίει η πολιτική τους! Φταίνε οι μηχανισμοί που δεν εισπράττουν φόρους. Φταίνε και οι πολίτες που φοροδιαφεύγουν! Η περίπτωση να ευθύνονται οι αυξημένοι φόροι, τα λουκέτα, η έκρηξη της ανεργίας, η δραματική μείωση μισθών και συντάξεων και η βαθειά ύφεση, μάλλον….αποκλείεται!

Δεύτερον: Με τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση μιας νέας αρχής. Reset, αγγλιστί! Ας μη γελιόμαστε. Όσο ισχύει το μνημόνιο, απλώς ο …Μανωλιός, θ΄ αλλάξει ρούχα! Θα ….θυσιαστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την ελπίδα να φυσήξει ούριος άνεμος για να σωθεί ο αρχηγός!

Τρίτον: Να μετακυλίσουν τις ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση δεν αφορά μόνο στα εξαπτέρυγα. Ο στόχος είναι να εξασφαλίσουν την συναίνεση τον κ. Σαμαρά. Μάλλον ματαιοπονούν εδώ γιατί λόγω της διογκούμενης δυσαρέσκειας, οι ….πρόθυμοι λιγοστεύουν. Εξ ου και οι γνωστές …παραινέσεις των …συγκροτημάτων.

Τέταρτον: οι συζητήσεις για τις πρόωρες εκλογές έχουν διπλό στόχο: αφ΄ενός να συσπειρώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την βάση τους που φυλλοροεί και αφ΄ετέρου να φοβίσουν το εκλογικό σώμα μπροστά στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας! Η ακυβερνησία (θέλουν να μας πουν) θα επιδεινώσει τα πράγματα.

Όμως, οι πρόωρες εκλογές ίσως αποτελούν την οδό διαφυγής προκειμένου να γλυτώσουν από την πλήρη εκλογική κατάρρευση.

Συμπέρασμα: Ο κ. Παπανδρέου, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το βασικό του στοίχημα, το μνημόνιο, απέτυχε. Ούτε τη γενναιότητα να ομολογήσει την αποτυχία του διαθέτει, ούτε εναλλακτικό σχέδιο. Επειδή απέτυχε η πολιτική του, καλλιεργεί την παραπολιτική. Η πολιτική του μας οδήγησε στο μνημόνιο. Η παραπολιτική του μας οδηγεί στη χρεοκοπία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/04/blog-post_6860.html#ixzz1J9QiQmyK

Άγρια γιούχα σε Πάγκαλο στο κατάστρωμα του πλοίου "Μακεδών"...

ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ 15 ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ!...

Αποδοκιμασίες χωρίς να πάρουν μεγάλη έκταση πριν από λίγο στο πλοίο "Μακεδών" στο οποίο έχει επιβιβαστεί επιστρέφοντας από την Τζιά στον Πειραιά ο Θόδωρος Πάγκαλος

Τουλάχιστον 15 άνδρες(!) της ασφάλειας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...
πρόλαβαν και τον ανέβασαν στο κατάστρωμα του πλοίου για να μην συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες από τους επιβάτες, στους οποίους απαγορεύτηκε η προσέγγιση τους στο κατάστρωμα.
Το πλοίο φθάνει σε λίγη ώρα στον Πειραιά, την ίδια στιγμή που ο Θ. Πάγκαλος, παρά τα γιούχα, τρώει σάντουιτς από το μπαρ του "Μακεδών"! Κωμικοτραγικές καταστάσεις. 
Από το fimotro

ΘΥΜΑΣΑΙ;

Θυμάσαι; Έλεγες ότι θα στεριώσεις σ’ αυτή την χώρα. Έκανες τα πάντα για να στεριώσεις. Μέχρι και το πατρικό του παππού σου στήριξες για να έχουν μεγαλύτερο βάθος οι ρίζες σου. Θυμάσαι; Ξεκίνησες την δουλειά σου και έλεγες θα την κάνεις μεγαλύτερη, θα μεγαλουργήσεις στον χώρο σου. Έβλεπες τα χωράφια που έσφυζαν από εργάτες, αγρότες και έλεγες έχει μέλλον αυτή η χώρα. Οι βιοτεχνίες έπαιρναν νέο προσωπικό και από αυτό έβγαιναν καινούργιοι βιοτέχνες με δικές τους δουλειές. Φεύγοντας για σπουδές ήξερες ότι θα γυρίσεις πίσω για να δημιουργήσεις. Ξεκίνησες κι εκεί κάπου στα μισά άρχισες να βλέπεις παραταγμένες κλούβες με πορτοκάλια να οδηγούνται στην χωματερή. Στοιβαγμένους τόνους βαμβάκι να σαπίζουν μέσα στην βροχή. Οι μικρές βιοτεχνίες αλλά και οι πρώτες βιομηχανίες να μπαίνουν σε πλειστηριασμούς τραπεζών. Κι οι εργάτες να κάνουν ουρές στα γραφεία πρώην λιγδιάρηδων δικηγορίσκων και μηχανικών που πλέον είχαν γίνει βουλευτές κόμματος και αργότερα υπουργοί κυβερνήσεων. Το Δημόσιο ήρθε και στην πόλη σου. Οι άνθρωποι που θυμάσαι να κουβαλούν κλούβες με ντομάτες ή να σου λένε ότι κάποτε θα έκαναν την δική τους δουλειά, με το μάτι τους να λάμπει ακόμη κι αν το μεροκάματο ήταν φθηνό, έγιναν σαν κινούμενα μανιτάρια, συνταξιούχοι στα 45 να ξημεροβραδιάζονται στο καινούργιο φαινόμενο «καφετέρια στις 10 το πρωί».

Θυμάσαι; Η πόλη είχε σπίτια με αυλή και κήπο. Το βουνό πάνω της ήταν πευκόφυτο, τώρα πια μπετόφυτο. Ήταν αργά να φύγεις και απόμεινες να βλέπεις τις μπουλντόζες των ντόπιων να καταστρέφουν ό,τι έμεινε από τον γερμανικό βομβαρδισμό. Διαμέρισμα στον 8ο όροφο με θέση πάρκινγκ. Ακόμη αναρωτιέσαι πώς άνθρωποι που μεγάλωσαν σε αλάνες μπορούν να χωρέσουν την ζωή τους σε 90 τετραγωνικά.
Είχε και μια θάλασσα αυτός ο τόπος. Τώρα την έχουν μόνο για θέα, όσοι τρώνε σε κακόγουστες ψαροταβέρνες που προσφέρουν ψάρι από τον Ειρηνικό, αφού η δική τους έχει μεταλλαχθεί από βιομηχανίες που ξεπλένουν μαζί με τα χημικά και χρήματα πολιτικών του έθνους.

Είχε και ποτάμια που τώρα τα στένεψαν σε ρυάκια φτιάχνοντας φράγματα για να εξάγουν ρεύμα αλλά εσύ πληρώνεις το ρεύμα σαν εισαγόμενο τραβώντας καλλιτεχνικές φωτογραφίες από τα βυθισμένα χωριά που ξεπροβάλλουν όταν τα νερά λιγοστεύουν.

Είχε χωριά στα ορεινά που έβλεπες καπνό από όλες τις καμινάδες των πέτρινων σπιτιών. Που έβλεπες κήπους με μαρούλια και κοπάδια από αιγοπρόβατα να σουλατσάρουν στις βουνοπλαγιές. Τώρα αντί για σπίτια βλέπεις το νέο επιδοτούμενο ξενοδοχείο,«Η στρούγγα», που γεμίζει τις αργίες από κινούμενα μανιτάρια, εγχώρια και εισαγόμενα.

Ο τόπος σου δεν είχε μεγάλους δρόμους. Ο τόπος σου δεν είχε δήθεν χλιδή. Δεν είχε τίποτε από αυτό που σήμερα έχει. Είχε όμως αυτό που την ξεχώριζε. Γι’ αυτό γύρισες. Θυμάσαι; Ήταν ο κόσμος σου.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ" ΜΑΤ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Συμπλοκές στην Πανεπιστημίου έξω από το Μετρόπολις λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν με τον πιο βάναυσο τρόπο ομάδες μαθητών, καθηγητών και γονέων που διαμαρτύρονται ακόμα και τώρα για  την ατυχέστατη πρωτοβουλία της Αννας Διαμαντοπούλου να διοργανώσει με ...
επιλεγμένους μαθητές, εκδήλωση για το «Νέο σχολείο».

Τελικά μετά από δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωθέντων και αφού έπεσε ξύλο και μπουνίδι η υπουργός κατάφερε να πανηγυρίσει για το νέο σχολείο της με 3 μόλις μαθητές από τους 30 που συγκέντρωσε από 3-4 σχολεία στο Metropolis της Πανεπιστημίου 54.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και την αντιεκπαιδευτική και μνημονιακή πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Οσοι πιστοί προσέλθετε.

Είδατε οι παγωμένες μυτούλες στην Ισλανδία;...

Τελικά εδώ έχουμε έχουμε Δημοκρατία; Γιατί στην Ισλανδία έχουν...
Σε Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε χθες οι Ισλανδοί αποφάσισαν ότι δεν πληρώνουν για τις τράπεζες που κατέρρευσαν. Καταψήφισαν ότι οι πολίτες πρέπει να επιβαρυνθούν το κόστος της σωτηρίας αποτυχημένων επιχειρηματιών. Διότι περί αυτού πρόκειται.
Αν μια επιχείρηση πέσει έξω από δικά της λάθη, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι.Σε απλά ελληνικά, έτσι είναι η ζωή.
Είναι σκληρό. Ναι. Κανείς δεν θέλει να μένουν άνεργοι μισθωτοί.
Κανείς επιχειρηματίας δεν θέλει να χάνει. Για τον τελευταίο όμως υπάρχει και το επιχειρηματικό ρίσκο. Το πήρε και έχασε.
Οι Ισλανδοί λοιπόν ΚΑΙ σαν ΠΟΛΙΤΕΙΑ και σαν ΛΑΟΣ επέδειξαν μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ευαισθησία που εδώ κάτω, οι νεο-κάτοικοι της χώρας του ΠΕΡΙΚΛΗ μόνο...
 την πουλούν σουβενίρ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. (το τσολιαδάκι δώρο από το κατάστημα).
ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Και είπαν όμορφα και πολιτισμένα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ.
Τι ενδεχομένως θα τους στοιχίσει αυτό;
Μπορεί την ένταξη στην ΕΕ.
Μπορεί εκβιασμούς για την χρηματοδότηση της Χώρας τους με δάνεια.
Ακόμη και η πρωθυπουργός τους που διαφωνεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είχε τα άντερα να στήσει ΚΑΛΠΕΣ.
Ούτε 151, ούτε 180, ούτε 300 βουλευτές πήραν την απόφαση. Απευθείας στο ΛΑΟ.
Η είδηση όπως την δίνει το Newsit:
"Ο ισλανδικός λαός καταψήφισε την πρόταση να πληρώσει τις ζημιές των βρετανών και ολλανδών επενδυτών στις τράπεζες που κατέρρευσαν το 2008. Σε νέο δημοψήφισμα το “όχι” συγκέντρωσε το 58% των ψήφων ενώ το 42% των πολιτών “ναι” στην “αποζημίωση” των επενδυτών.
Το “πακέτο” προέβλεπε ότι τα χρήματα θα πληρώνονταν με επιτόκιο 3,3% στην Βρετανία και 3% στην Ολλανδία από το 2016 ως το 2046.
Η τράπεζα Landsbanki - μαζί με τις άλλες δύο μεγάλες ισλανδικές τράπεζες- κατέρρευσε το 2008 με αποτέλεσμα Βρετανοί και Δανοί αποταμιευτές και επενδυτές να χάσουν περίπου 4 δισ. ευρώ συνολικά. Η κυβέρνηση της Ισλανδίας αποζημίωσε τους δικούς της πολίτες ωστόσο εκείνοι των τρίτων χωρών – ειδικά οι αποταμιευτές που είχαν βάλει τα χρήματά τους στη θυγατρική της Landsbanki, την Icesave, έχασαν τα χρήματά τους.
Το ζήτημα προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους Βρετανούς ενώ η αποζημίωση τίθεται τώρα ως προαπαιτούμενο για να ανοίξει ο δρόμος της ΕΕ στην Ισλανδία. Το ζήτημα ήρθε στο ισλανδικό κοινοβούλιο και οι βουλευτές είχαν ψηφίσει υπέρ της αποζημίωσης αλλά το σχέδιο σκόνταψε στον πρόεδρο της χώρας Όλαφουρ Γκρίμσον ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το μέτρο.
Τώρα ο υπουργός Οικονομικών Στάινγκιμουρ Σιγκφουσον αποκλείει να γίνει νέο δημοψήφισμα λέγοντας ότι ο λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. “Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από έναν ολόκληρο λαό να ψηφίσει κάτι τόσο επώδυνο” δήλωσε.
Απογοητευμένη από το αποτέλεσμα δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγουρνταντοτίρ. “Έγινε η χειρότερη επιλογή. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα χωρίσει τη χώρα στα δύο” δήλωσε.
Τι λένε οι πολίτες; “Το ισλανδικό έθνος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ο κόσμος έχει δύο επιλογές και οι δύο είναι κακές” δηλώνει ο Χέλγκι Σίγκουρντσον.
Σημειώνεται ότι η πρόταση που τέθηκε τώρα σε δημοψήφισμα ήταν καλύτερη από αυτή που απέρριψαν οι πολίτες το Μάρτιο του 2010, η οποία προέβλεπε τόκο 5,5% και εξόφληση από το 2016 ως το 2024.
Η Βρετανία βεβαίως και δεν θα αφήσει έτσι το ζήτημα. Η διαφορά θα λυθεί σε διεθνή δικαστήρια, ωστόσο η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια."
Είδατε οι παγωμένες μυτούλες;

Τους πήραμε την ενημέρωση μέσα από τα χέρια τους.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε τετραήμερη απεργία, οι εκδότες έβγαλαν από την Πέμπτη τα κυριακάτικα DVD με περιτύλιγμα την εφημερίδα, η Ελλάδα βαδίζει στον γκρεμό αλλά τις τελευταίες δυο ημέρες κάτι έχει αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα – μια για πάντα. Μετά την κυκλοφορία του Debtocracy το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Διαδίκτυο, τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο στη χώρα μας.

Την Δευτέρα το πρωί -που οι δημοσιογράφοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους- το Debtocracy μάλλον θα το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 500 χιλιάδες Έλληνες. Και κάποιοι απ’ αυτούς τους δημοσιογράφους θα πρέπει να γράψουν ή να μιλήσουν γι’ αυτό το «φαινόμενο» – αν τους το επιτρέψουν, βέβαια.

Τελικά, ήταν τόσο απλό. Δεν χρειάζονταν ούτε μεγάλες δημοσιογραφικές φίρμες, ούτε ωραίες γάμπες, ούτε χορηγοί, ούτε διαφημιστές.

Χρειάζονταν μόνο δυο νέοι δημοσιογράφοι, μια μικρή –πιο μικρή δεν γίνεται- εταιρία, κάποιοι πολίτες πρόθυμοι να προσφέρουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό, και –βέβαια- οι χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι παρακολούθησαν το Debtocracy και στη συνέχεια το διέδωσαν αστραπιαία στους φίλους τους, στους συγγενείς τους και στους γνωστούς τους.

Όλα αυτά ξεκίνησαν την ώρα που τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών συνέχιζαν την άθλια προπαγάνδα τους.

Η μεγάλη απήχηση του...
Debtocracy αποδεικνύει –και σε όσους είχαν ακόμα αμφιβολίες- πως τα ελληνικά ΜΜΕ είναι εντελώς καθεστωτικά και κρατικοδίαιτα. Επί χρόνια μας βομβαρδίζουν με αυτή τη μια άποψη που είναι η άποψη της εκάστοτε κυβέρνησης που κάνει ωραία τις δουλειές της με τις ελίτ που κατέχουν τα ΜΜΕ και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Και τώρα –με το Debtocracy- ακούγεται μια άλλη άποψη και πιθανή λύση για το χρέος, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών, ανοίγει συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να ακουστεί ποτέ στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Έτσι αναδεικνύεται και το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη χώρα μας και για εμάς. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν υπάρχει εύκολη λύση για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Το θέμα είναι αν θα παραμείνουμε θεατές και θα αφήνουμε αυτούς που μας οδήγησαν σε ηθική και οικονομική χρεοκοπία να συνεχίζουν να μας διαφεντεύουν ή θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θα σώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας.

Αν δεν μάθουμε πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία, δεν πρόκειται να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι. Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος• μας αφορά όλους – κάθε δημοκρατικός πολίτης έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ζητήσει και να δει τον «λογαριασμό».

Το «Debtocracy» ανοίγει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Οι πολίτες απέδειξαν πως μπορούν να απαιτήσουν, να χρηματοδοτήσουν και να δημιουργήσουν μόνοι τους μια άλλη δημοσιογραφία που θα φτάνει σε όλους αλλά δεν θα κατευθύνεται από τις κυβερνήσεις και τους νταβατζήδες της διαπλοκής. Τους πήραμε την ενημέρωση μέσα από τα χέρια τους.

Πολλοί μιλούν για την Ελλάδα πριν τη χρεοκοπία και την Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία. Εγώ θα πω για την Ελλάδα προ «Debtocracy» και την Ελλάδα μετά «Debtocracy». Μετά από τη δημιουργία του «Debtocracy», αλλάζει ανεπιστρεπτί τόσο η δημοσιογραφία όσο και η σχέση των πολιτών με τη δημοσιογραφία.Το <<Debtocracy>> μπορειτε να το δειτε σε παλαιοτερη αναρτηση του blog.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ????

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συγκάλεσε πριν από λίγο έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζελος και ο κ. Παμπούκης.

Το είχαμε επισημάνει έγκαιρα πως όταν θα περνούσε ο χρόνος κατά τον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές με λίστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν «υπάκουοι», ξαφνικά θα μετέβαλαν στάση. Έτσι ακριβώς και έγινε. Ίσως ο κ. Παπανδρέου να αισθάνθηκε ισόβιος ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ και της....
πρωθυπουργίας της χώρας και δεν διανοήθηκε ότι μπορεί και ο ίδιος να είναι αναλώσιμο είδος. Όπως είναι επόμενο οι επαγγελματίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να επανεκλεγούν, δεν θέλουν να μείνουν άνεργοι, άσημοι και στιγματισμένοι. Κανείς επομένως δεν θα βάλει τα στήθη του μπροστά για να διασωθεί ο κ. Παπανδρέου και κυρίως αυτοί που είναι αυτόφωτοι. Άλλωστε η διάδοχη κατάσταση, δηλαδή ο κ. Βενιζέλος είναι πάντοτε παρούσα.

Τα συνεχώς εντεινόμενα λοιπόν φαινόμενα απείθειας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, θορύβησαν τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πλέον αναζητεί λύσεις για να ξεφύγει κατ’ αρχήν από το κομματικό αδιέξοδο και στη συνέχεια από το ευρύτερο πολιτικό.

Θα πρέπει επομένως να βρει τρόπο πρώτα να περιμαντρώσει αδιαμαρτύρητα στο κοινοβουλευτικό «μαντρί» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έπειτα να στριμώξει κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά και να τον προσδέσει ως πειθήνιο όργανο στο άρμα του μνημονίου, πράγμα απίθανο.

Το μνημόνιο, όπως ομολογείται πλέον και από την ίδια την κυβέρνηση, απέτυχε. Το χρέος έχει θεριέψει και σε λίγο καιρό δεν θα επαρκεί ούτε καν μια γενναία αναδιάρθρωση, παρά μόνο η πλήρης χρεοκοπία. Το έλλειμμα μεγάλωσε αντί να περιοριστεί. Η ανεργία αυξήθηκε και θα συνεχίσει αυξανόμενη. Ο πληθωρισμός, παρά την εσωτερική υποτίμηση αυξήθηκε και η ύφεση όλο και μεγαλώνει ρίχνοντας την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο.

Έτσι οι πληροφορίες επιμένουν να εμφανίζουν τον κ. Παπανδρέου αποφασισμένου να μην συνδέσει το όνομα των Παπανδρέου με την χειρότερη στιγμή για τη χώρα. Ακόμα πλέον και το ενδεχόμενο των βουλευτικών εκλογών είναι ανοιχτό. Όμως γνωρίζει ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν και το τέλος του ίδιου και γενικά των Παπανδρέου για την Ελλάδα.
Εδώ είναι το δίλημμα
Αν επιμείνει μπορεί και να καταλήξει πολύ άσχημα. Αν κάνει εκλογές τώρα, τελειώνει.
Δύσκολη απόφαση.

Ζητιάνοι είμαστε, αλλά μην το λέτε!


Ε, τα έχουμε αυτά εμείς οι Έλληνες! Μπορεί να ψωμολυσσάμε, να μην έχουμε στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν θέλουμε να μας το λέει ο γείτονας! Δεν γουστάρουμε να μας το πετάει κατάμουτρα ο συγγενής!
Μας πείραξε που είπε ο Τούρκος ότι σε λίγο θα ζητιανεύουμε; Τι μας χαλάει περισσότερο; Αυτά που λένε για εμάς, ή αυτό που είμαστε;
Μια χώρα ζητιάνος είμαστε που παρακαλά κάθε τρεις τέσσερεις μήνες για δανεικά, για να ζήσει τους πολίτες της! Άρα τι είμαστε και εμείς; Απλά μας έμεινε η περηφάνια σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες που δεν θέλουμε να μας αποκαλούν ζήτουλες …

Καλά θα κάνουμε βέβαια εδώ που φτάσαμε, και με αυτούς που μας έφτασαν, να αποδεχτούμε την κατάστασή μας και να τη συνηθίσουμε, γιατί με αυτή θα ζήσουμε πολλά-πολλά χρόνια.

Θυμάστε που γελούσαμε με κάτι ανέκδοτα τάχα, όπως Αλβανός τουρίστας; Τώρα θα γελάμε με ανέκδοτα όπως Έλληνας εργαζόμενος και με μισθό!

Όπως επίσης θα γελάμε, αν μπορούμε, και με τα λεγόμενα των πολιτικών μας!
Όπως, "ανήκουμε τώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ", "δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από την παγκόσμια κρίση, η οικονομία μας είναι θωρακισμένη", "λεφτά υπάρχουν", "δεν χρειάζονται άλλα μέτρα", "μαζί τα φάγαμε", και άλλα πολλά ανέκδοτα που είτε σε διασκεδάζουν, είτε σε βγάζουν από τα ρούχα σου και θέλεις 2-3 χάπια για να συνέλθεις από αυτά που σου λένε οι ασυναίσθητοι!

Μωρέ καλά τα έλεγε το λαϊκό τραγουδάκι: "Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται".
Και όντως μας κάθεται βαρύ να μας λυπούνται Τούρκοι και άλλοι "εντιμότατοι φίλοι μας"!
Αλλά νομίζω ότι τελικά τα θέλουμε και τα παθαίνουμε! Και θα τα ξαναπάθουμε πάλι!
Γιατί όταν θα έρθει ξανά η ώρα των εκλογών θα μας φτιάξουμε πάλι! Ωραίους – ωραίους φτωχούς και άφραγκους ζητιάνους, αλλά υπερασπιστές των δυο κομμάτων που έχουν αναλάβει την αντιπροσωπεία του ξεβρακώματός μας!

Βέβαια τα γκάλοπ και οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Έλληνας τους έχει ξεπεράσει, τους έχει βαρεθεί, τους έχει σιχαθεί! Αλλά νομίζω πάλι, όχι τόσο όσο θα έπρεπε!
Γιατί όταν λέει το 48% του Ελληνικού λαού ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός δεν είναι κανένας από τους υπάρχοντες , εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι πολύ!
Απαντήσεις θα έπρεπε να ήταν: Κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο θειος μου ο Μήτσος, η θεία μου η Κατίνα, η Μαρία η κομμώτρια, ο Τάσος με τα λάστιχα, και ο Τάκης ο μπογιατζής…. Αλλά, κανένας από δαύτους που τριγυρνάνε την εξουσία!
Η απάντησή μας προς όλη αυτή την καταστροφή του Νώε που μας ήρθε, θα έπρεπε να ήταν καθολική και μόνιμη! Με 1-2 μέρες απεργία δεν μας υπολογίζουν καθόλου! Απλά σίγουρα είναι ευτυχισμένοι που αντιδρούμε μόνο τόσο λίγο! Εδώ θα έπρεπε να απεργούμε συνέχεια για 4- 5 μήνες, να μην λειτουργεί τίποτε! Ούτε δημόσιο, ούτε βιομηχανία, ούτε τράπεζα, ούτε τελωνείο , μηδέ αεροδρόμιο! !
Να τρομάξουν άπαντες μέσα και έξω από τη χώρα, να ακολουθήσουν και άλλες τρεις – τέσσερεις χώρες του νότου, και αν δεν μας λάβουν υπ΄ οψιν να ανηφορήσουμε ομαδικά κατά το βορρά ..
Όσον αφορά τους ντόπιους σωτήρες μας πολιτικούς, θα έπρεπε ήδη να έχουν παραδώσει και έδρες, και θέσεις, και καρέκλες υπουργείων, και κλειδιά και υπουργικά αυτοκίνητα!
Άλλος στο Άγιο όρος για μετάνοιες, άλλος στον χωριό του μακριά, και άλλος στα κέρδη του στην Ελβετία! Ούτε να φαίνονται, ούτε να εμπλέκονται, ούτε να βρίσκονται μπροστά στο θυμό μας …