Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ζητιάνοι είμαστε, αλλά μην το λέτε!


Ε, τα έχουμε αυτά εμείς οι Έλληνες! Μπορεί να ψωμολυσσάμε, να μην έχουμε στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν θέλουμε να μας το λέει ο γείτονας! Δεν γουστάρουμε να μας το πετάει κατάμουτρα ο συγγενής!
Μας πείραξε που είπε ο Τούρκος ότι σε λίγο θα ζητιανεύουμε; Τι μας χαλάει περισσότερο; Αυτά που λένε για εμάς, ή αυτό που είμαστε;
Μια χώρα ζητιάνος είμαστε που παρακαλά κάθε τρεις τέσσερεις μήνες για δανεικά, για να ζήσει τους πολίτες της! Άρα τι είμαστε και εμείς; Απλά μας έμεινε η περηφάνια σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες που δεν θέλουμε να μας αποκαλούν ζήτουλες …

Καλά θα κάνουμε βέβαια εδώ που φτάσαμε, και με αυτούς που μας έφτασαν, να αποδεχτούμε την κατάστασή μας και να τη συνηθίσουμε, γιατί με αυτή θα ζήσουμε πολλά-πολλά χρόνια.

Θυμάστε που γελούσαμε με κάτι ανέκδοτα τάχα, όπως Αλβανός τουρίστας; Τώρα θα γελάμε με ανέκδοτα όπως Έλληνας εργαζόμενος και με μισθό!

Όπως επίσης θα γελάμε, αν μπορούμε, και με τα λεγόμενα των πολιτικών μας!
Όπως, "ανήκουμε τώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ", "δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από την παγκόσμια κρίση, η οικονομία μας είναι θωρακισμένη", "λεφτά υπάρχουν", "δεν χρειάζονται άλλα μέτρα", "μαζί τα φάγαμε", και άλλα πολλά ανέκδοτα που είτε σε διασκεδάζουν, είτε σε βγάζουν από τα ρούχα σου και θέλεις 2-3 χάπια για να συνέλθεις από αυτά που σου λένε οι ασυναίσθητοι!

Μωρέ καλά τα έλεγε το λαϊκό τραγουδάκι: "Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται".
Και όντως μας κάθεται βαρύ να μας λυπούνται Τούρκοι και άλλοι "εντιμότατοι φίλοι μας"!
Αλλά νομίζω ότι τελικά τα θέλουμε και τα παθαίνουμε! Και θα τα ξαναπάθουμε πάλι!
Γιατί όταν θα έρθει ξανά η ώρα των εκλογών θα μας φτιάξουμε πάλι! Ωραίους – ωραίους φτωχούς και άφραγκους ζητιάνους, αλλά υπερασπιστές των δυο κομμάτων που έχουν αναλάβει την αντιπροσωπεία του ξεβρακώματός μας!

Βέβαια τα γκάλοπ και οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Έλληνας τους έχει ξεπεράσει, τους έχει βαρεθεί, τους έχει σιχαθεί! Αλλά νομίζω πάλι, όχι τόσο όσο θα έπρεπε!
Γιατί όταν λέει το 48% του Ελληνικού λαού ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός δεν είναι κανένας από τους υπάρχοντες , εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι πολύ!
Απαντήσεις θα έπρεπε να ήταν: Κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο θειος μου ο Μήτσος, η θεία μου η Κατίνα, η Μαρία η κομμώτρια, ο Τάσος με τα λάστιχα, και ο Τάκης ο μπογιατζής…. Αλλά, κανένας από δαύτους που τριγυρνάνε την εξουσία!
Η απάντησή μας προς όλη αυτή την καταστροφή του Νώε που μας ήρθε, θα έπρεπε να ήταν καθολική και μόνιμη! Με 1-2 μέρες απεργία δεν μας υπολογίζουν καθόλου! Απλά σίγουρα είναι ευτυχισμένοι που αντιδρούμε μόνο τόσο λίγο! Εδώ θα έπρεπε να απεργούμε συνέχεια για 4- 5 μήνες, να μην λειτουργεί τίποτε! Ούτε δημόσιο, ούτε βιομηχανία, ούτε τράπεζα, ούτε τελωνείο , μηδέ αεροδρόμιο! !
Να τρομάξουν άπαντες μέσα και έξω από τη χώρα, να ακολουθήσουν και άλλες τρεις – τέσσερεις χώρες του νότου, και αν δεν μας λάβουν υπ΄ οψιν να ανηφορήσουμε ομαδικά κατά το βορρά ..
Όσον αφορά τους ντόπιους σωτήρες μας πολιτικούς, θα έπρεπε ήδη να έχουν παραδώσει και έδρες, και θέσεις, και καρέκλες υπουργείων, και κλειδιά και υπουργικά αυτοκίνητα!
Άλλος στο Άγιο όρος για μετάνοιες, άλλος στον χωριό του μακριά, και άλλος στα κέρδη του στην Ελβετία! Ούτε να φαίνονται, ούτε να εμπλέκονται, ούτε να βρίσκονται μπροστά στο θυμό μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου