Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΖΟΡΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ..ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Ένοχος με αιτία κρίθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τέως Νομάρχης και μονίμως διασκεδαστής που τούλαχε να παίξει και τον ρόλο του μικρού πρωθυπουργού.

Ο μικρούλης πρωθυπουργάκος επί νομαρχιακής θητείας του είχε χαρίσει ένα προστιματάκι σε έναν βενζινά που είχε το συνήθειο να νοθεύει την βενζινούλα.

Και αυτό το έκανε ο νομαρχούλης επειδή έχει μεγάλη καρδιά και δεν μπορούσε να αντέξει την οικονομική εξόντωση ενός παράνομου πλην ανήθικου επιχειρηματία.

Το δικαστήριο, άκαρδο όπως είναι, τον καταδίκασε. Ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Μπαστούνια τα πράγματα για τον Ψωμιάδη.
Κρίμα και πάλι κρίμα που οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν τον προτίμησαν για αρχηγό της ΝΔ.

Απλά θα είχαμε μια μικρή τροποποίηση του συμβόλου της ΝΔ. Που θα ήταν και πιο κοντά στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Αντί για τις σουρεαλιστικές γραμμούλες θα είχαμε πάνω από το ΝΔ ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Μπαστούνια και για τον σοσιαλιστή υπουργό φορολογίας καθώς η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.

Ο καημένος ο υπουργούλης δεν τα κατάφερε να τους πείσει και τους είπε ότι το θέμα θα το πάει στον Γιωργάκη.

Κάπως σαν τα παιδάκια που δεν τους παίζουν οι φίλοι τους και φεύγουν λέγοντας: «Θα δείτε και εσείς… θα το πω τώρα στην μαμά μου»!

Ο Αλογοσκούφης, αυτός ο πετυχημένος υπουργός, είπε ότι έβλεπε την καταστροφή να έρχεται αλλά ο κουρασμένος της Ραφήνας του έλεγε να περιμένουν και να μην πάρουν άμεσα μέτρα.

Από αυτό το γεγονός φαίνεται πόσο λίγο ήξερε ο Αλογοσκούφης τον Κωστάκη και τους ρυθμούς του.

Εδώ για το Βατοπαίδι έκανε ένα χρόνο για να καταλάβει ότι γίνεται χαμός στα ΜΜΕ.

Ο άνθρωπος ήθελε τον χρόνο του.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της ιστορίας. Για το προσωπικό του συμφέρον και το μικροκομματικό (νίκη και στις επόμενες εκλογές) το συμφέρον της χώρας πήγαινε στο διάολο.

Και επειδή η πλειοψηφία των πολιτικών (λέω πλειοψηφία γιατί έστω και στατιστικά ή στην σφαίρα του αδυνάτου μπορεί να υπάρχει και κάποιος που λειτουργεί διαφορετικά) έχει την λογική του κουρασμένου η Ελλάδα έφτασε στην χρεοκοπία.

Ο άλλος γίγαντας της πολιτικής, ο Κινέζος, είπε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με την λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Δεν είναι σαν την δική του κυβέρνηση που μαγείρευε κάτι νούμερα για να μπούμε στην ΟΝΕ.

Που τα είχε σχεδιάσει όλα… ακόμα και την πορεία των μιζών!

Καταργούνται και κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στρατιωτών. Όμως η αρχή θα έπρεπε να γίνει από την κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης (στο ψέμα, την υποκρισία και τον φιλοτομαρισμό) πολιτικών.

Μία μέρα πριν την απεργία των δημοσιογράφων και το βασικό θέμα που έπαιζε παντού ήταν η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους.

Θυμάμαι λίγο καιρό πριν που όποιος (σαν το τομάρι μου) έλεγε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι μαθηματικά βέβαιη, ήταν το λιγότερο εχθρός της πατρίδας.

Ενώ τώρα που το λέει ακόμα και το mega είναι σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Η μόνη θεωρητικά πιθανότητα να μην γίνει αναδιάρθρωση (ας μην το πούμε χρεοκοπία και τρομάξουμε) είναι να καταφέρει η Ελλάδα το 2012 να βγει στις αγορές και να δανειστεί.

Όπου οι αγορές δεν μας δάνειζαν με 120% χρέος και θα μας δανείσουν με 160% χρέος…

Αν δεν τα καταφέρουμε τότε με βάση αυτό που συμφωνήθηκε στην ΕΕ (θυμάστε την μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη στις 25 Μάρτη) η Ελλάδα θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει κούρεμα για να πάρει λεφτά από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (τον γνωστό μηχανισμό που πίνει το αίμα των λαών μέχρι τελευταίας σταγόνας).

Ήμασταν δυο, είμαστε τρεις (καλώς την Πορτογαλία) θα είμαστε χίλιοι δεκατρείς…

Τελικά, ότι και να λέμε, την Ελλάδα να προοδεύει θα προλάβει να την δει μόνο ο Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου