Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ


Ακάθεκτοι ειναι οι Ρομπέν της Βέροιας  …Και σήμερα συνέδεσαν ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους σε χωριό στην Ημαθία..η χαρά μεγάλη στους ανθρώπους που είδαν ξανά φως στο σπίτι τους..
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που ξανά σύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι τους..Σήμερα βρέθηκε και το Associated Press στη Βέροια και Νορβηγοί δημοσιογράφοι από μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας (400.000 φύλα και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση ). Θέμα τους, η κίνηση των πολιτών που επανασυνδέουν το ρεύμα, σε όσους το κόβει η ΔΕΗ. Ήταν παρόντες σε δύο περιπτώσεις σήμερα και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο άγρια αυτήν την εποχή. Ετσι θα φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο. Από ότι μαθαίνουμε, σειρά έχουν κανάλια άλλων χωρών και κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ


Τελικά αυτούς εκεί στο ΠΑΣΟΚ κάτι πρέπει να τους δίνουν αλλιώς δεν εξηγείτε ......η κάνα μαύρο καπνίζουν μια και το αποποινικοποιησε ο χαζοχαρούμενος ΓΑΠ...Η παίρνουν τίποτα ληγμένα...Διαβάστε τις ατελείωτες μπουρδολογιες του Καστανιδη και θα καταλάβετε....αν καταλάβετε..Στηρίζω την κυβέρνηση που έχει φασίστες υπουργούς αλλά δεν την επιδοκιμάζω......Τινα πεις.....O TEMPORA O MORES....Άντε ρε μαλάκα να τιναξεις καμιά ελιά τα ίδια σκατά με τον Αδωνη και τον υπόλοιπο συρφετό είστε απλώς ντυθηκατε έναν δήθεν σοσιαλιστικό μανδύα και κοροιδευατε τον κόσμο σαράντα χρόνια και αυτοί οι ηλίθιοι σας πίστευαν.Όσο φασίστας είναι ο Καρατζαφυρερ άλλο τόσο είστε και εσείς και αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα αφήστε τα και μην σκουζετε σαν την πουτάνα που την βίασαν.....ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ......ΑΡΧΙΔΙΑ
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο Χάρης Καστανίδης τονίζει:
«Κύριε Πρόεδρε,
Η παρεχόμενη ψήφος εμπιστοσύνης μπορεί μεν να είναι κατά το Σύνταγμα αδιαίρετη, τούτο όμως δεν ακυρώνει το δικαίωμα του ψηφίζοντος βουλευτή να...
ερμηνεύσει την ψήφο του και να καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση του.
Εθνικό καθήκον μου επιβάλλει να παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να επιτελέσει το έργο της με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Η θετική, όμως, ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευτεί καθ' οιονδήποτε τρόπο ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από το χώρο της Ακροδεξιάς. Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς που υπηρέτησαν τη χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος.Αν το έκανα, θα ακύρωνα την προσωπική μου διαδρομή και την οικογενειακή μου ιστορία.
Αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας.Ελπίζω να μην δικαιωθεί ο Αντενάουερ που προσδιόρισε την Ιστορία ως το σύνολο των πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ (ΝΕΑΣ;)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε,(τι αλλαξε δηλαδη μια προσθηκη απο 6 φασιστες εκανε)
αλλά τα τσουχτερά χαράτσια και η άγρια λιτότητα περιμένουν. Τα σκληρά και άδικα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου έρχεται τώρα να επιβάλει η νεοσύστατη κυβέρνηση Παπαδήμου. Το βασικό «μενού» που θα... κεράσει η νέα κυβέρνηση τους πολίτες περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ, εργασιακή εφεδρεία, έκτακτες εισφορές, χαράτσι ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας και ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους.

Πιο αναλυτικά, τα χαράτσια και οι περικοπές που έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος του έτους είναι τα ακόλουθα:


1. Μισθοί
: Το Ενιαίο Μισθολόγιο φέρνει δραματικές μειώσεις μισθών έως και 50% σε περίπου 100.000 εργαζομένους του στενού δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα το μέγιστο ύψος του μηνιαίου μισθού στις εισηγμένες ΔΕΚΟ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.900 €.

2. Συντάξεις
: Ήδη εστάλησαν οι εγκύκλιοι από το... υπουργείο Εργασίας σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τις οποίες μειώνεται η κύρια σύνταξη άνω των 1.200 € κατά 20% και ειδικά για όσους είναι νεότεροι των 55 ετών κατά 40% από 1.000 € και άνω. Επίσης, μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις σε μια σειρά από Ταμεία (ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΕΑΠ - ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ - ΕΤΒΑ, Τραπεζοϋπάλληλοι, Μετοχικό, ΕΤΕΑΜ) από 15% έως 50%.

3. Εφάπαξ
: Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βγήκαν στη σύνταξη πριν από το 2011 θα δεχτούν «κούρεμα» 15%, ενώ όσοι υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης εντός του τρέχοντος έτους 20%. Αντίστοιχα, οι μειώσεις για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και του Ταμείου Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) είναι 25% και 30%.

4. Εργασιακή εφεδρεία
: Τριάντα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δεχτούν τα... μπιλιετάκια που θα τους βγάζουν στην εφεδρεία και ουσιαστικά σε ένα πρόωρο καθεστώς απόλυσης.

5. Έκτακτη εισφορά-τέλος επιτηδεύματος
: Μέχρι τέλους του έτους θα πρέπει να εισπραχθούν άλλες δύο δόσεις, η 3η και η 4η. Πρόκειται για χαράτσι που αφορά όλους τους φορολογουμένους (1% έως 4% επί των εισοδημάτων του 2010), ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες επιβλήθηκε τέλος επιτηδεύματος 300 €.

6. Χαράτσι στα ακίνητα
: Ή αλλιώς Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ): Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοφληθούν οι πρώτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, στους οποίους είναι ενσωματωμένο αυτό το χαράτσι, ενώ ακολουθεί και δεύτερη αντίστοιχη δόση, η οποία θα πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2012.

7. Τέλη κυκλοφορίας
: Αφορούν όλους τους κατόχους αυτοκινήτων ή μοτοσικλέτας και είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Η προμήθεια του ειδικού σήματος κυκλοφορίας πρέπει να γίνει από τις τράπεζες έως το τέλος του χρόνου.

8. Αυθαίρετα - ημιυπαίθριοι
: Η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα βρίσκεται σε ισχύ έως τα τέλη Νοεμβρίου. Αντίθετα, η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα ισχύει έως τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ έως το τέλος Νοεμβρίου όσοι υπαχθούν σε αυτή θα πρέπει να καταβάλουν το απαραίτητο παράβολο, που κυμαίνεται από 500 € έως 6.000 €. Επίσης δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση απέκτησαν και όσοι έχουν αυθαίρετο κτίσμα σε παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας.

Μάλιστα, για την ταχύτερη προετοιμασία όλων αυτών των σκληρών μέτρων αργά χθες βράδυ, αμέσως μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, είχε προγραμματιστεί διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου με υπηρεσιακούς παράγοντες.


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

GO BRITISH FOR A WEEK - ΓΙΝΕ ΑΓΓΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,

Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτι, το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ.

Επειδή είστε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι΄αυτό, διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα...(πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενικος μπορώ, διότι όπως βλέπετε ως Ελληνας δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πώς θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτι με ονομασία «Go British for a week» ;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί.

Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.

Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με τη συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου....

Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξεφτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτι). Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.

Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.

Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.

Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….

Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:

Γιατί εμείς ό,τι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα τη σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος, όπως είστε εσείς.

Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.

Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια;"



"Ladies and gentlemen of Channel 4,
I understand these days, like other Greeks, view your new reality, which affects us too.
Because you are rude, and I can not blame you for it, because as a people have never offered anything to mankind ... (apart from some minor exceptions), but all you got from us, you and I am the more polite I because as you can see as a Greek I could never fall to your level!
How would you feel, my friends if we were starting a reality show with the name «Go British for a week»;
We would have much to show there.
Above the unjust behavior when you drink when you go to a foreign country, of course, forgetting the kindness you and your laws.
We pulled unconscious from drink in your houses.
We could also show, crime and hooliganism that you have plenty.
The concepts of family and moral values ​​that you are unknown and have long trample.
And do not forget your obsession with intercourse you have made it a "national sport" between individuals of the same sex ....
Especially the latter is your national xeftila worldwide.
And before we think about the lies on ancient Greece, open a book to find on the subject (from serious sources).
But we will not do (the reality). And you know why?
Why we are proud as a people and not inhibited.
Because everything but it all started from this holy place.
Because our history is the largest and longest in the world.
Why count more heroes and scientists from antiquity to the present world.
Why we are your "xelasposame" in WWII and you ... Chancellor Angela Merkel on the other side of the channel ....
Because, quite simply, if there were we very much if you were still or in any cave or on trees. And finally:
Why us what happened and will survive ...! And we will continue our proud history as GREEKS.
Personally, I have nothing in your country. I have visited before, we'll revisit in the future, and we will respect it. Because my ways and I'm not ape like you.
Moreover, I have nothing to envy, here we all. If not we will not deal all of us.
When you deal with "something" means that this "something" to burn. And because everyone in the end gets what he deserves, I am really glad that I will not be in your position in the near future.
PS It is no coincidence that those who denigrate us and we owe you something? On occasion you can send us back the marbles of Parthenon and enough money as a country when removed from exposure to so many years? "