Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.........


Με σκεπτικισμό έως και ειρωνεία αντιμετωπίζει σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος το αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνηθεί από την Interpol η σκοπιμότητα αποστολής ενός e-mail από υπάλληλο της Citigroup στο Λονδίνο σε συνάδελφό του, σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν σε «αυξημένο θόρυβο» στις αγορές περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. 
Το e-mail διαδόθηκε ευρύτερα προκαλώντας πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και αύξηση του κόστους δανεισμού για την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Guardian που αναφέρει ότι η Interpol αναμένεται να ανακρίνει τον 45χρονο, Πολ Μος, αρχικό αποστολέα του μηνύματος, σχολιάζει ότι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα απογοητευθούν, καθώς το e-mail απλώς αναπαρήγαγε τα όσα συζητά εδώ και εβδομάδες ο μισός χρηματοπιστωτικός κόσμος περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Η περιφρόνηση του μηνύματος θα ήταν καλύτερη αντίδραση από την Αθήνα. Οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος», σχολιάζει ενδεικτικά ο Guardian.

Η Daily Telegraph προσθέτει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ οι Times σχολιάζουν ότι οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο.

Η Independent χαρακτηρίζει τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση του email από το Λονδίνο ως «μάταιη άσκηση», καθώς οι αγορές έχουν απομακρυνθεί εδώ και μέρες από το «εάν» στο «πότε» σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Οι ελληνικές αρχές σίγουρα έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτή την ώρα», συμπληρώνει ο σχολιαστής της Independent.

Οι Financial Times εν τω μεταξύ σχολιάζουν ότι σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με τέτοια περιστατικά πέρα από το να θίξουν τη φήμη τους και με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ.......

Το σημείωμα είναι γνήσιο (δεν πρόκειται για μοντάζ), προέρχεται από το Γ.Ν. Κιλκίς και είναι όντως αναρτημένο σε διάφορα σημεία, όπως στην καρδιολογική κλινική και στο γραφείο τεχνολόγων ακτινολόγων.
 
Λέει "Σας παρακαλούμε, λόγω έλλειψης υλικών, μη μας φέρνετε γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να μας φέρνετε γάντια μ.χ. (μιας χρήσης), χαρτιά κουζίνας, χαρτοβάμβακα, καθετήρες, abbocath. Ευχαριστούμε".
Εντωμεταξύ, επειδή στο υπουργείο και στην...
αρμόδια ΔΥΠΕ δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνα από το πρωί, και επειδή οι κύριοι "υπεύθυνοι" δεν ανταποκρίνονται ούτε σε φαξ, ούτε σε επιστολές διαμαρτυρίας, ούτε σε εξωδίκους, ούτε το δέρμα τους καταλαβαίνει από δημόσιες καταγγελίες σε συνεντεύξεις τύπου, ούτε από συλλαλητήρια για την κατάντια του νοσοκομείου, η υπεύθυνη κα Λέτα Ζωτάκη αναγκάστηκε να κάνει έκκληση για κάλυψη των ελλείψεων μέσω ραδιοφώνου.
 
Και επειδή κάποιοι "μεγάλοι" ραδιοφωνικοί σταθμοί και εκπομπές με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο δεν φάνηκαν να συγκινούνται, η γιατρός αναγκάστηκε να καταφύγει σε μεσημεριανή εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου! Ακούστηκε λοιπόν η έκκλησή της από την εκπομπή "μπαμ και κάτω" του Νόβα - Σπορ FM!
 
Η κα Ζωτάκη κατήγγειλε λοιπόν ότι όχι μόνο έχουν σταματήσει από καιρό τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου λόγω των τραγικών του ελλείψεων, αλλά πλέον από σήμερα δεν θα μπορούν να γίνονται ούτε έκτακτες επεμβάσεις διότι πλέον τα υλικά επαρκούν μόνο για 1,5 ατύχημα ακόμα!
Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγη ώρα μετά τη ραδιοφωνική παρέμβαση της γιατρού, εμφανίστηκε ξαφνικά αρμόδιος της ΔΥΠΕ στο νοσοκομείο και αφού διαπίστωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις και υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι. Με άλλα λόγια, ήλθε είδε και απήλθε!
 
Συγχαρητήρια πάντως στο σταθμό και στους υπεύθυνους της εκπομπής -που έχουν δείξει την κοινωνική τους ευαισθησία και στο πρόσφατο παρελθόν κάνοντας εκπομπή από τη δοκιμαζόμενη Κερατέα- καθώς και στους γιατρούς που αποδεικνύουν την προσήλωσή τους στο λειτούργημά τους κάνοντας πολύ περισσότερα από όσα τους αναλογούν. Το Ε.Σ.Υ. ή ό,τι ακόμα απομένει απ΄αυτό, μόνο χάρη σ' αυτούς υπάρχει.
 Από το "diakyvernisi" μέσω "Σίβυλλα"

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Ευτυχως που ερχετε ο Ιουνιος και συμφωνα με τις παλαιοτερες προβλεψεις των σοφολογιοτατων του οικονομικου επιτελειου του ΓΑΠ και της πανσοφης οικονομικης διανοιας που ακουει στο ονομα Παπακωνσταντινου η χωρα μας θα βγει στις αγορες και ολα θα επανελθουν στους παλιους καλους ρυθμους.Και ολα αυτα χαρη στην πανεξυπνη κινηση του αιλουρου (πολιτικα) πρωθυπουργου μας και με την βοηθεια φυσικα του γνωστου κωλοτουμπα Καρατζακλοουν και της γνωστης σε ολους για την περηφανη εθνικη της στασης σε ολα τα μεγαλα εθνικα θεματα κορη του βρυκολακα της Ρηγιλλης  Ντορας Μητσοτακη Μπακογιαννη.Χαρη στην πανεξυπνη τους κινηση να μας φερουν στην χωρα τους διεθνεις τοκογλυφους και νταβατζηδες των λαων τα πραγματα πανε απο το καλο στο καλυτερο.Τι και αν το χρεος αυξανεται τι και αν η ανεργια φουντωνει οι μισθοι και οι συνταξεις δεν φτανουν πλεον ουτε για 10 ημερες επιχειρησεις κλεινουν οικογενειες καταστρεφονται και η λιστα με τους νεοφτωχους μεγαλωνει μερα με την ημερα η ουσια ειναι οτι με το υστερημα του λαου οι δανειστες μας πληρωνονται γιατι ολα και ολα ο Γιωργακης μπορει να μας εχει φλομωσει στο ψεμα και στις μπαρουφες αλλα τις υποχρεωσεις του στα διεθνη αφεντικα του (τραπεζες μεγαλοεργολαβοι) τις τηρει με θρησκευτικη ευλαβια.Μην μας πουνε και μπαταχτσηδες για μια τιμη ζουμε στην κοινωνια..Εναι δε τετοια η αποτελεσματικοτητα του μνημονιου που εξακολουθουμε και το συνεχιζουμε μνημονιο 2 ,3 ,4 και ουτω καθ'εξης σαν το Ροκυ μεχρι το 2080 θα εχουμε φτασει αισιως στο μνημονιο 14653 και φυσικα θα δινει συνεντευξη  σε εκπομπη του δισεγγονου  του  Πρετεντερη το2080 ο γνωστος σε ολους απεθαντος Κωνσταντινος Μητσοτακης ακμαιος δεν θα εχει πατησει ουτε τα 200.Και καποια μικροπροβληματα που δημιουργουνται κατα την εφαρμογη του μνημονιου ενοειτε φυσικα οτι φταιει ο Συριζα και το κινημα Δεν πληρωνω και φυσικα οι κατοικοι της Κερατεας.Και μπορουμε να πανηγυρισουμε πια γιατι κλεισαμε ενα χρονο με το μνημονιο δηλαδη ενας χρονος ευτυχιας οπως θα ελεγε και ο σαπιοκοιλιας αντιπροεδρος γνωστος και σαν μαζι τα φαγαμε.Ετσι καντε λιγο υπομονη και οπως μας εχει διαβεβαιωσει η κυβερνηση των δοσιλογων ολα θα πανε καλα μην ανησυχειτε που δεν θα εχετε δουλεια σπιτι και φαγητο τους πιστωτες μας θα τους πληρωνουμε ετσι κανεις δεν θα μπορει να μας πει οτι δεν ειμαστε συνεπεις στις υποχρεωσεις μας.....ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και με τις υγειες μας γιατι αν αρωστησετε νοσοκομεια δεν θα εχει λογω μνημονιου.....................

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΔΕΗ.......

Ποια νομική διάταξη λέει ότι μπορείτε να διακόψετε την ηλεκτροδότησή μου ενώ βιώνω την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ, ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την πώληση μέρους της ΔΕΗ με την είσοδό της στο χρηματιστήριο;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την συνεχιζόμενη κερδοφορία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 του εδάφους και του νερού της χώρας μου, της Ελλάδας, θα δίνω δωρεάν πρώτη ύλη για την συνεχιζόμενη κερδοφορία της ΔΕΗ, και δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι αντί για οικονομικά οφέλη από την πώληση μέρους της ΔΕΗ με την είσοδό της στο χρηματιστήριο και την συνεχιζόμενη κερδοφορία της, θα επιβαρυνθώ με υπερδιπλασιασμό του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος από το 2003 μέχρι σήμερα;

Ποια νομική διάταξη επιτρέπει και συγχωρεί τους διαχειριστές του εθνικού μου πλούτου, 7 χρόνια μετά την είσοδο της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο να μην έχουν κάνει επενδύσεις σε ΑΠΕ παρότι είχαν να διαχειριστούν μεγάλα χρηματικά κεφάλαια από την πώληση μέρους της ΔΕΗ της οποίας μου ανήκει το 1/11.000.000;

Αντί να έχουν γίνει επενδύσεις που θα μας δώσουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα μπορούσαμε να εξάγουμε και να αντληθούν από εκεί κέρδη και παράλληλα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας!
Αν το 1/11.000.000 σας κάνει να γελάτε, σας αναφέρω ότι είναι λόγια του πρώην υπουργού εθνικής οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη (2001-2004) όταν αναφέρθηκε πρόσφατα εν μέσω δημοτικών εκλογών στον ΟΣΕ, ως ΔΕΚΟ που είναι. Και η ΔΕΗ ΔΕΚΟ ήταν και παραμένει για το ποσοστό που μου ανήκει! Τα οφέλη μου παρακαλώ, ή καλύτερα απαιτώ!!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.....

Ο ένας μιλούσε για γύψο ο άλλος για απάνεμα λιμάνια και Τιτανικούς και για Ιθακες....το αποτέλεσμα μάλλον ίδιο από την στρατιωτική χούντα περάσαμε σε μια οικονομική χούντα....
Η εκπληκτική ομοιότητα που βρίσκουμε σε αυτό το αρχειακό videaκι, με τον πολιτικό λόγο του 2011, είναι άξια προσοχής. Η εκφορά των λέξεων είναι η ίδια. Το νόημα πανομοιότυπο. Αλλάζει μόνο η χρονιά και τα πολιτικά πρόσωπα. Όσο για τις κοινωνικές συνθήκες... αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας προσωπικά. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι όποια πολιτική πεποίθηση μπορεί να έχουμε, η βία της εξουσίας, είναι πάντα το ίδιο εφαρμόσιμη σε όλους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις.Έτσι και αλλιώς Γιώργος ο ένας Γιώργος και ο άλλος και οι δυο στον γύψο μας βάλανε για να μην πω ότι μας καλούπωσαν μέσα σε τοιχιοκολονα...Ο ένας έφυγε από τον άλλο να δούμε πως θα γλυτώσουμε...............

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Aν ήθελε κάποιος να υποδείξει...  
ένα ακραίο παράδειγμα της έκτασης και του βάθους της σύγχρονης πολιτικής κρίσης, τότε αρκούσε να περιγράψει αδρομερώς «τα έργα και τις ημέρες» του κ. Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.
 Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λειτουργούν ως μια κλασική ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Δεν έχουν καν κατανοήσει το μέγεθος και τα αίτια της κρίσης, ώστε να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Δεν διαθέτουν μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. 
Δεν έχουν δικές τους ιδεολογικο-πολιτικές αντιλήψεις, αλλά «επιβιώνουν» με νεοφιλελεύθερα «δάνεια». Δεν διαθέτουν καμιά κοινωνική νομιμοποίηση και έχουν οδηγήσει σε καθολική αντίδραση το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού. Δεν έχουν εσωτερική συνοχή και οι διευρυνόμενες εσωκομματικές τριβές και εντάσεις φανερώνουν ότι επικρατεί το σύνθημα: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»...
Πού στηρίζεται αυτή η κυβέρνηση; Μα στα «συστημικά» συμφέροντα και στους ιδεολογικούς - προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους. Ξένα και εγχώρια συμφέροντα θεωρούν το Μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ως «ιστορική ευκαιρία» για να σαρωθούν τα εμπόδια για να λειτουργήσει η «αρένα της Αγοράς». Γι’ αυτό και στηρίζουν ομοθυμαδόν την «κυβέρνηση του Μνημονίου», που, δυστυχώς γι’ αυτούς, δείχνει σημάδια κόπωσης και κατάπτωσης...
Σε πρώτη φάση, τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές, οι «έγκυροι» οικονομολόγοι καθηγητές και θεωρητικοί απολογητές του «συστήματος» στήριζαν την πολιτικο-ιδεολογική τους επιχειρηματολογία στο ζεύγος: ΠΕΙΘΩ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ. Η οικονομική τρομοκρατία αιτιολόγησε το Μνημόνιο ως απόλυτη και μοναδική «λύση σωτηρίας», αλλά ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι μέσα από τις πολιτικές του Μνημονίου θα προέκυπτε η «διέξοδος», η πορεία προς την ανάπτυξη. Ο φόβος και η ελπίδα αποτέλεσαν την πολιτικο-ιδεολογική «καύσιμη ύλη» που επέτρεψε στην κυβέρνηση να διανύσει ένα διάστημα ολίγων μηνών, μέχρι τις περίφημες εκλογές για τον «Καλλικράτη»...
Αμέσως μετά, το ένα, βασικό, σκέλος της πολιτικής προπαγάνδας κατέρρευσε. Όλες οι προβλέψεις απέτυχαν, όλες οι προοπτικές ακυρώθηκαν. Δεν μπορείς εσαεί να οικοδομείς την πολιτική σου με το ΨΕΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΕΜΑ...
Γι’ αυτό και οι δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές αισθάνονται σήμερα ότι «φτάνει η ώρα τους», ότι συμπεριελήφθησαν, ως οργανικοί μοχλοί, στη γενική απαρτία των κυβερνητικών μηχανισμών. Αρχίζουν τώρα και διατυπώνουν, ακροθιγώς, τα «ερωτηματικά» τους για την κυβερνητική πολιτική, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, όταν έρθει η «ώρα της κρίσεως», δεν θα βρίσκουν «τρύπα» να κρυφτούν.
Απέμεινε, τελικώς, από την πολιτική προπαγάνδα γυμνό το σκέλος της τρομοκράτησης. Αυτό «συμβολοποιείται» τώρα στο δίδυμο αναδιάρθρωση - χρεοκοπία, αφού και η αναδιάρθρωση του χρέους ερμηνεύεται από την κυβέρνηση ως καταστροφή, παρά το γεγονός ότι οι δανειστές μας έχουν ήδη εκπονήσει τρία τουλάχιστον εναλλακτικά σενάρια για την ενεργοποίησή της... Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Με την τρομοκράτηση, το φόβο, την ανασφάλεια δεν κυβερνιέται μια χώρα, ένας λαός. Σε τελική ανάλυση, μόνο μια τρομοκρατημένη, ανίκανη και ανασφαλής κυβέρνηση μπορεί να εκπέμπει προς τους πολίτες τέτοια «μηνύματα»...
Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη των ιδεών, έχοντας καταφύγει στο έσχατο, στο ευτελές, στο χυδαίο επίπεδο της τρομοκράτησης της κοινωνίας.
Το πιο σημαντικό είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία. Να μην επιτρέψουμε να μεταβληθεί ένας ολόκληρος λαός σ’ ένα άθροισμα από φοβισμένα και άβουλα άτομα, χωρίς πίστη στις δυνάμεις τους, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες. Αποτελεί ιστορική ανάγκη να αρνηθούμε αυτή την υποταγή, αυτό τον πνευματικό εξανδραποδισμό. Το σύνθημα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ θα πρέπει να εκδηλωθεί ως συλλογική στάση και αντίδραση απέναντι σ’ αυτό το νέου τύπου ολοκληρωτισμό. Ήδη οι «πολιτικοί τρομοκράτες» νιώθουν οι ίδιοι τον τρόμο για την τύχη που τους επιφυλάσσεται, όσο η υπομονή της

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η ΕΞΟΥΣΙΑ του λαού βρίσκεται και οργανώνεται στο ΔΡΟΜΟ…

Εντείνονται οι συζητήσεις και οι έσω-καθεστωτικές εντάσεις γύρω από την «αναδιάρθρωση του χρέους».

Αυτό που αποκρύπτεται επιμελώς είναι το ουσιώδες: Ότι η κρίση του συστήματος (καπιταλισμός) είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει όχι μόνο στη χρεοκοπία τις κοινωνίες και τους λαούς (αν δεν αντιδράσουν δυναμικά), ΟΧΙ μόνο θα ξεκληρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και πολλές ισχυρές οικονομικές μονάδες και τράπεζες.

Η λεγόμενη «αναδιάρθρωση του χρέους» είναι μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ το σύστημα με την «ελεγχόμενη» χρεοκοπία κάποιων ...
καπιταλιστικών επιχειρήσεων και τραπεζών.

«Αναδιάρθρωση» σημαίνει καταστροφή μέρους του κεφαλαίου.

Αναδιάρθρωση σημαίνει ότι μέρος των κρατικών χρημάτων αποπληρωμής του χρέους μένουν στα κρατικά ταμεία και δίνονται στους καπιταλιστές για επενδύσεις. Έτσι, λένε, θα έρθει ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας…

Η «αναδιάρθρωση», συνεπώς, ζημιώνει, πρωτίστως, τις τράπεζες που διαχειρίζονται ομόλογα, αφού γίνεται υποτίμηση των ομολόγων.

Να, γιατί οι εκπρόσωποι των τραπεζών με επικεφαλής το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θεωρούν καταστροφή της καπιταλιστικής οικονομίας την αναδιάρθρωση.

Φυσικά για τον ελληνικό λαό ό,τι και να γίνει είναι το ίδιο καταστροφικό.

Εδώ ο καυγάς είναι το πώς με διαχειριστικές πολιτικές το καθεστώς του κεφαλαίου θα ξεπεράσει την κρίση του με λιγότερες απώλειες.

Δεν ξεπερνάει την κρίση του ΜΟΝΟ με τη χρεοκοπία των λαών και το ξεζούμισμά τους. Χρειάζεται και να ξεκινήσει μια κάποια παραγωγική δραστηριότητα, που σημαίνει ότι ένα μέρος του χρέους δεν θα πληρωθεί και θα διοχετευτεί σε επενδύσεις.

Με πιο απλά λόγια: Πρέπει να χάσουν και οι τράπεζες για να σωθεί το σύστημα.

Αναζητούν, λοιπόν, ένα «μείγμα» πολιτικής για την αναδιάρθρωση, ελεγχόμενη οπωσδήποτε, με τις λιγότερες απώλειες για το κεφάλαιο, ανεξάρτητα αν κάποιοι καπιταλιστές χάσουν.

Εδώ ακριβώς εκφράζονται και διατυπώνονται οι αντιθέσεις: Οι αντιτιθέμενες μερίδες του κεφαλαίου τοποθετούνται ανάλογα με τα συμφέροντά τους είτε υπέρ είτε κατά της αναδιάρθρωσης και με κριτήριο το πόσο λιγότερα ή περισσότερα θα χάσουν από την απαξίωση του κεφαλαίου που θα επέλθει από μια τέτοια απόφαση.

Η αναδιάρθρωση αποτελεί το διαλεκτικό συμπλήρωμα της «ελεγχόμενης πτώχευσης»: Μαζί με την ολοκληρωτική λεηλασία και χρεοκοπία του ελληνικού λαού και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας, καταστρέφονται και κάποιες καπιταλιστικές οικονομικές μονάδες για να διασωθούν οι ισχυρότερες πολυεθνικές και το σύστημα.

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Αποτελεί την επακόλουθη και συμπληρωματική φάση του Μνημονίου.

Το Μνημόνιο ήταν το στάδιο της προετοιμασίας το οποίο έδινε τον αναγκαίο χρόνο στα αρπακτικά του κεφαλαίου να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο: Την «αναδιάρθρωση».

Στο διάστημα αυτό του «μνημονιακού χρόνου» και μέσα στο πλαίσιο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ντόπιοι και ξένοι δανειστές εξασφάλισαν τα λεφτά τους, εισέπραξαν τα επιπλέον τοκογλυφικά και τελικά πέταξαν από πάνω τους τα «σκουπίδια» του ελληνικού χρέους.

Έτσι σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε ένα σχέδιο γενικότερης διευθέτησης στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, να προωθούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…

Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός είναι ξεγραμμένος και καταδικασμένος να ζήσει σε καθεστώς είλωτα. Μέχρι να γίνει η αναδιάρθρωση θα υφίσταται τα πάνδεινα στο όνομα της «σωτηρίας».

Όταν γίνει η αναδιάρθρωση, με όποια μορφή κι αν γίνει (επιμήκυνση του χρέους, διαγραφή μέρους του χρέους) θα συνεχίσει να υφίσταται τα πάνδεινα, αυτή τη φορά με το «επιχείρημα» ότι η χώρα «χρεοκόπησε».

ΟΙ διαχειριστικές αντιθέσεις και πολιτικές των αρπακτικών και των πολιτικών τους υπαλλήλων δεν αφορούν τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, ούτε πρέπει να πέσει στο πολιτικό δόκανο αυτών των διαχειριστικών αντιθέσεων που ΟΛΕΣ προωθούν την τελική εξόντωσή του.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανώσει τις δικές του μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις και τις δικές του ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μέσα από ένα οργανωμένο, πλατύ, δυναμικό και συνειδητό λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ του λαού βρίσκεται και οργανώνεται στο ΔΡΟΜΟ…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κατά την σύζυγο του Πάγκαλος = απώλεια τιμής, υπόληψης και αμαύρωση της προσωπικής εικόνας.

 Η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ζητάει 300.000 ευρώ αποζημίωση από κάτοικο της Κερατέας επειδή την αποκάλεσε «κυρία Παγκάλου». Και όχι κ. Χριστοφάκη, επίθετο το οποίο προφανώς κράτησε για να κατέβει στην πολιτική χωρίς να κινδυνεύει να τρώει καθημερινά αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ.
Όπως μάθαμε, η κυρία Χριστίνα (του Παγκάλου βεβαίως, βεβαίως) ζητά από την δικαιοσύνη να κλείσει πίσω από τα σίδερα της φυλακής την κ. Ελευθερία Ψυχογιού για ένα ολόκληρο χρόνο- πέρα απ το χρηματικό πρόστιμο - γιατί την απαξίωσε προσδίδοντας της το όνομα  «Πάγκαλος». Άντε και στον Μπαμπινιώτη ως νέα βρισιά. Λέει επί λέξει η αγωγή :
«Η εναγόμενη επιχειρεί με ειρωνικό τρόπο να με ταυτίσει με τον σύζυγό μου και τις πολιτικές του επιλογές, θίγοντας έτσι την εν γένει προσωπικότητά μου. Η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».
Κατά την σύζυγο Θόδωρου δηλαδή, «Πάγκαλος» = απώλεια τιμής,  υπόληψης και αμαύρωση της προσωπικής εικόνας.
Βρε κυρ Θόδωρε, άμα η ίδια η γυνή σας, δεν σας έχει κορώνα στο κεφάλι της και - για να το πούμε κομψά- τηρεί αποστάσεις από τις θέσεις σας, τσάμπα το εκτόπισμα!
Μας δημιουργείται η απορία βέβαια πως είναι δυνατό η κ. Χριστοφάκη  να μην αντιλήφθηκε την έκταση που θα έπαιρνε η αγωγή εάν έβλεπε τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλλον την συνέταξε… δόκιμος δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ και την έστειλε άνευ ... proofing.  ΄Η μπορεί να μην την διάβασε καν, ενδεικτικό της αλαζονικής προχειρότητας που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και τους δορυφόρους της.
Έλα Χριστέ και Παναγιά μέρες που είναι.
ΥΓ : Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο λόγος που ο κύριος πρωθυπουργός, μετά από συμβουλές αστρολόγων,  δεν ανακοίνωσε τα μέτρα την Παρασκευή γιατί ο Ερμής ήταν ανάδρομος, ελέγχονται.. Δηλαδή άμα ο αγγελιοφόρος πλανήτης  γυρίσει σε ορθή πορεία, η λυπητερή θα είναι  μικρότερη, ή απλά ο George θα κατανοήσει καλύτερα αυτά που εξαγγέλει;  Έρχονται και έτοιμα από το Αμέρικα βλέπετε...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κοιμάται ήσυχος ο Γιώργος Παπανδρέου;

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Τελικά είμαστε, όντως, ένας περίεργος λαός ή απλά μας τυφλώνει η τάση αυτοκαταστροφής; Εδώ και μέρες ξεκίνησε μία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η οποία προκαλεί τεράστια ζημία στη χώρα, για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο χάνουν και την ελάχιστη αξιοπιστία που τους είχε απομείνει μετά τα συνεχή ήξεις αφίξεις και ύστερα από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε τη συζήτηση, αντίθετα τη συντηρούμε δίνοντας τροφή για ειρωνικά σχόλια και παιγνίδια εις βάρος της πατρίδας μας.
Ακούγοντας την Τετάρτη το πρωί τον διευθυντή του τμήματος νομισματικής πολιτικής και κεφαλαιαγορών του Ταμείου, Χοζέ Βινιάλς, να λέει ότι από τη στιγμή που μια χώρα απωλέσει την εμπιστοσύνη των αγορών δεν μπορεί να την επανακτήσει άμεσα και πως για να συμβεί αυτό χρειάζεται χρόνος και η χώρα οφείλει στην πορεία να επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα, με κυριάρχησε θλίψη αλλά και απόγνωση. Πρόκειται για βαριές κουβέντες που ακούω καθημερινά στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά όταν τις εκστομίζει ένα μεγαλόστελεχος του ΔΝΤ και, μάλιστα, δημόσια, νοιώθεις ότι οι ξένοι έχουν ήδη διαπιστώσει πως δεν γίνεται τίποτα σωστό σ’ αυτόν τον τόπο.
Τη Δευτέρα το βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο για να συζητήσουμε την κατάσταση ενόψει της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Την παρέα συμπλήρωσε ένας συνάδελφος της εφημερίδας Washington Post, ο οποίος γνώρισε την Ελλάδα το 1963 και από τότε την αγάπησε με πάθος. Μιλούσε για την χώρα μας με πόνο. Φεύγοντας από τον τόπο της συνάντησης επέλεξα να περπατήσω μέχρι το σπίτι μου, περισσότερο για να πάρω μία ανάσα, ώστε να μπορέσω να χωνέψω τα συμπεράσματα της συζήτησης.
Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι «δεν πάμε καλά». Αυτές οι τρεις λέξεις κρύβουν τα τραγικά λάθη που έγιναν μετά την επιβολή του Μνημονίου. Ανεξάρτητα απ’ όσα υποστηρίζουν δημόσια, τα οποία κυριαρχούνται από αισιοδοξία, στο Ταμείο θεωρούν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν εφαρμόζεται και η κρίση μεγαλώνει και επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Παλαιότερα άκουγα την φράση ότι «πτώχευσε το κράτος, όχι ο λαός». Η φράση άλλαξε: «πτώχευσε το κράτος, πτωχεύει και ο λαός». Παλαιότερα έλεγαν, επίσης, ότι οι Ελληνες «έχουν κομπόδεμα για ώρα ανάγκης». Τώρα ομολογούν πως και αυτό το κομπόδεμα εξαντλείται. Αρα, βρίσκεται σε κίνδυνο και η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Είναι μερικές φορές που οι δανειστές μας, ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι του Ταμείου που όσο και αν ακούγεται περίεργο δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία, σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν έρχεται η συζήτηση στα θέματα που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να αντιληφθούν την παντελή ανυπαρξία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Δεν μπορούν να εννοήσουν τους λόγους για τους οποίους ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο η ατιμωρησία είναι κανόνας. Τα δύο αυτά θέματα έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Ιδιαίτερα για τον κ. Παπανδρέου οι συνομιλητές του θυμούνται ότι όταν αντιλήφθηκε –υποτίθεται- στο Νταβός την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τους υποσχέθηκε ότι εάν τον βοηθήσουν θα ανοίξει τις φυλακές για τους επίορκους πολιτικούς και τους φοροφυγάδες. «Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές όλοι είναι έξω,» απάντησα στον δημοσιογράφο της Washington Post που ρώτησε σχετικά, γνωρίζοντας πως στην Αμερική των αντιθέσεων και των συμφερόντων υπάρχει και κρίση και τιμωρία. Ειλικρινά, πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την ατιμωρησία;
Από τον περασμένο Αύγουστο έχω μία απορία που μου γεννήθηκε όταν μία σημαντική πηγή στο Ταμείο ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει προσωπική υπόσχεση στον Ντομινίκ Στρος Καν ότι θα πατάξει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή και θα τιμωρήσει όσους πόνεσαν τον λαό. Κοιμάται ήσυχος ο κ. Παπανδρέου τα βράδια; Γιατί μετά από τόσους μήνες δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του; Και είναι μία υπόσχεση που θα χαροποιούσε τον ελληνικό λαό, ο οποίος σίγουρα θα εκτιμούσε την πρωθυπουργική πράξη και θα του έδειχνε και άλλη ανοχή. Πώς είναι δυνατόν να ζητά «να βάλουν πλάτη» οι Ελληνίδες και οι Ελληνες όταν ο ίδιος δεν έχει πράξει το παραμικρό για να τιμωρηθεί έστω και ένας από τους φταίχτες;
Γιατί να ελπίζουμε κύριε πρωθυπουργέ όταν ακούμε τα τρομερά και φοβερά που συμβαίνουν στον τόπο μας; Ενοιωσα να με ρίχνουν στη γη και να με ποδοπατούν όταν πληροφορήθηκα από την πιό αξιόπιστη πηγή που έχω στην Ουάσιγκτον ότι σύζυγος πολιτικού, που διετέλεσε και υπουργός, συμβούλευσε αλλοδαπή κυρία που έχει σχέση με ντόπιους και ξένους μεγαλοτραπεζίτες να ψωνίζει μόνο από το τάδε μαγαζί στο Κολωνάκι και να μην ζητά απόδειξη για να της κάνουν έκπτωση 40%… Εσείς πώς θα νοιώθατε κύριε Παπανδρέου;

REUTERS: Η Ελλάδα δεν αναμένεται να βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους

Την απίστευτη αυτή ατάκα έκανε ΑΝΩΝΥΜΑ γερμανός υπουργός στο Reuters, την ώρα που ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν βλέπει ως πιθανή την αλλαγή των όρων για την Ελλάδα μετά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους το καλοκαίρι.
 Η Ελλάδα δεν αναμένεται να  βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους", δήλωσε στο Reuters υπουργός της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό δεν σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση πιέζει για αναδιάρθρωση, αλλά ότι τη θεωρούν αναπόφευκτη ενώ μετά το δημοσίευμα, το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Απριλίου έναντι του δολαρίου, στα 1,4274 δολάρια.
Την ίδια ώρα ο επίτροπος Όλι Ρεν δήλωνε : ''Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης, βάσει των συμπερασμάτων της επερχόμενης «αξιολόγησης βιωσιμότητας» του χρέους της χώρας''.
Η Κομισιόν μας ''εξετάζει'' μαζί με το ΔΝΤ και θα έχουν αποφασίσει στις αρχές του καλοκαιριού στο πλαίσιο των τριμηνιαίων οικονομικών αξιολογήσεων της Κομισιόν, όμως ''αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερη σημασία'' δήλωσε ο Ρεν.
''Θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του χρέους, από την οικονομική ανάπτυξη, έως τα φορολογικά έσοδα και την αξιολόγηση της επίδρασης των ριζικών μεταρρυθμίσεων.Σε αυτό το πλαίσιο, θα δούμε αν και πως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι πολιτικοί όροι του προγράμματος''.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=74031&catid=1 http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1JsehnYA0

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τί σημαίνει «αναδιάρθρωση χρέους;


– Τί σημαίνει «αναδιάρθρωση χρέους»;
– Και γιατί ξαφνικά όλοι μιλούν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;
– Πρώτον, «αναδιάρθρωση» με την ευρεία έννοια είναι κάθε αλλαγή των όρων δανεισμού. Δηλαδή ποιο συνολικό ποσό, με ποιο επιτόκιο, πόσες δόσεις και για πόσα χρόνια…
Με την «στενή» έννοια, όμως, αυτό που συνήθως ονομάζουμε «αναδιάρθρωση αφορά κυρίως τη μείωση του συνολικού οφειλόμενου ποσού (κούρεμα). Όσοι μιλούν σήμερα για «αναδιάρθρωση» εννοούν κυρίως τη δεύτερη εκδοχή: το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
– Γιατί ξαφνικά όλοι μιλούν για αναδιάρθρωση-κούρεμα του Ελληνικού χρέους;
* Διότι πρώτον διογκώθηκε τόσο πολύ το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ – θα φτάσει το 160% ως τα τέλη του 2013 – που θεωρείται «μη βιώσιμο». Δεν το αντέχει η Οικονομία. Η οποιαδήποτε Οικονομία…
Μεταξύ άλλων, συνεπάγεται (με τα σημερινά επιτόκια) ότι κάθε χρόνο 7% του ΑΕΠ θα πηγαίνει μόνο για τόκους εξυπηρέτησης του δανείου…
* Δεύτερον, διότι στο μεταξύ το έλλειμμα δεν μειώνεται επαρκώς, ώστε να απορροφά κάπως το χρέος και τους ετήσιους τόκους. Αντίθετα, με την Πολιτική του Μνημονίου τα ετήσια ελλείμματα, παρά τις μεγάλες περικοπές, προσθέτουν χρέος κάθε χρονιά.
* Και τρίτον, διότι λόγω της αύξησης των ευρώ-επιτοκίων, της αύξησης των τιμών πετρελαίου και της ενίσχυσης του ευρώ, όλες οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πρόβλημα θα δουν τα δημοσιονομικά τους να χειροτερεύουν κι άλλο.
Συνεπώς η Ελλάδα, που θεωρείται σε χειρότερη θέση απ’ όλες, πιθανολογούν ότι μέσα σε συνθήκες πανευρωπαϊκής οικονομικής «επιβράδυνσης», θα βουλιάξει ακόμα περισσότερο…
Για όλους αυτούς τους λόγους, κάποιοι πιέζουν – και κάποιοι στοιχηματίζουν – να δοθεί «λύση», δηλαδή να γίνει το κούρεμα, μιαν ώρα αρχύτερα.
– Όμως, από την άλλη πλευρά, η προοπτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τρομάζει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους:
Είναι ο φόβος της «μεταδοτικότητας»: Διότι αν αναδιαρθρώσει η Ελλάδα, τότε οι αγορές θα αρχίσουν να προεξοφλούν ότι σύντομα το ίδιο θα συμβεί με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ίσως και την Ιταλία. Αληθινό «ντόμινο» στην Ευρώπη. Και πέραν αυτής…
Και τότε δεν θα έχουν κούρεμα 150 δισεκατομμυρίων, αλλά τουλάχιστον το τετραπλάσιο (αν φτάσει ως την Ισπανία). Ή και οκταπλάσιο (αν φτάσει ως την Ιταλία). Αληθινός εφιάλτης για μιαν Ευρώπη που, με τη σημερινή της δομή, δεν αντέχει κάτι τέτοιο…
Κάποιοι θέλουν να προλάβουν τέτοιες εξελίξεις. Αλλά κάποιοι άλλοι θέλουν να τις επισπεύσουν. Και κάποιοι θέλουν να ασκήσουν εκβιασμούς στην Ευρώπη ένθεν κακείθεν. Γι’ αυτό και πιέζουν καθημερινά μέσω των αγορών.
Οι Ευρωπαίοι πειραματίστηκαν με την Ελλάδα («στου κασσίδη το κεφάλι»).
Και τώρα όλοι χρησιμοποιούν το Ελληνικό χρέος ως μοχλό για να δημιουργούσουν ή για να αποτρέψουν εξελίξεις στα μέτρα τους.
Κι έτσι, η αναδιάρθρωση – ένα όπλο που θα μπορούσε να βρίσκεται στα χέρια μας – έγινε τελικά μοχλός πίεσης στα χέρια των κερδοσκόπων. Αλλά και στα χέρια κύκλων που παίζουν πάσης φύσεως διεθνή γεωπολιτικά παίγνια. Μέσα στην Ευρώπη, ή σε βάρος της…
Τώρα πια δεν έχουν στόχο εκβιασμού κυρίως εμάς. Αλλά πλήττουν κυρίως εμάς. Εμείς είμαστε η «παράπλευρη απώλεια» αυτών των ένθεν κακείθεν εκβιασμών.
Πέρσι ξένοι ιδιώτες – τράπεζες κλπ. – είχαν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα περί τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η αναδιάρθρωση ήταν εφιάλτης γι’ αυτούς.
Φέτος εξακολουθούν να έχουν περί τα 150 δισεκατομμύρια. Και πάλι η αναδιάρθρωση είναι (κάπως μικρότερος) εφιάλτης γι’ αυτούς.
Αντί η αναδιάρθρωση να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί για να εξασφαλίσουμε καλύτερους όρους αποπληρωμής και καλύτερο μείγμα Οικονομικής Πολιτικής, το χρησιμοποιούν οι ξένοι για να εκβιάσουν εαυτούς και αλλήλους.
Όσο περνάει ο χρόνος το χαρτί της «αναδιαπραγμάτευσης» αποδυναμώνεται για την ίδια την Ελλάδα.
Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτό που πρέπει:
Να το «κάψουμε» οριστικά με μιαν άλλη Πολιτική. Που θα δημιουργεί Ανάκαμψη, θα μειώνει δραστικά το έλλειμμα και θα ελέγξει τη διόγκωση του Χρέους.
– Ή να το χρησιμοποιήσουμε για επιτύχουμε αλλαγή Πολιτικής.
Το χρέος μας ακόμα είναι «βιώσιμο», αν αλλάξουμε Πολιτική.
Αλλά για να αλλάξουμε Πολιτική πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου, να βγούμε από το «ζουρλομανδύα»
Με άμεσα μέτρα Ανάκαμψης το έλλειμμα θα μειωθεί πολύ ταχύτερα και το χρέος θα ελεγχθεί.
Αν αξιοποιήσουμε ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τότε θα μπορέσουμε να μειώσουμε το χρέος δίχως κούρεμα!
Αλλά για να τα επιτύχουμε όλα αυτά, πρέπει να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς του Μνημονίου.
Το οποίο, αντί να «σώσει» την Ελλάδα τη βουλιάζει.
Κι αντί να επιτρέψει στην Ευρώπη να επιβάλλει την πειθαρχία στα «άσωτα» μέλη της, κινδυνεύει να τη βουλιάξει στα χρέη τους. Ή να τη διαλύσει
Το πιο τρελό: Σε λίγο, όπως πάμε, υπάρχει κάποια – αμυδρά – περίπτωση να δουν την ανάγκη αλλαγής του Μνημονίου οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι που μας το επέβαλλαν...
Αλλά η Κυβέρνηση Παπανδρέου – αμετανόητη – θα το πιστεύει ως το τέλος.
Το δικό της τέλος.
Όχι το δικό μας
Διορθωτικό υστερόγραφο: Στην ανάρτηση αυτή αναφέρεται ότι με τα σημερινά δεδομένα το 7% των εσόδων του κράτους πάει μόνο σε τόκους δανείων. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα!!! Το 17% των χρημάτων το 2010 πήγε μόνο σε τόκους, το 19% το 2011 και πάει λέγοντας!!

Αυτό διαπιστώνεται εύκολα στο βιβλιαράκι που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, και λέει που πηγαίνουν κάθε 100 ευρώ που εισπράττει η εφορία. Λέει βέβαια "ΤΟΚΟΙ", και δε λέει "παλαιότερων δανείων", αλλά τι άλλους τόκους μπορεί να πληρώνει το κράτος που να είναι το 19% του κρατικού προϋπολογισμού;

  • 19% του κρατικού προϋπολογισμού κοστίζουν οι τόκοι των δανείων
  • 19% κοστίζει ολόκληρο το δημόσιο!!!
  • Η παιδεία κοστίζει 3%
  • Η υγεία 6%
  • Οι ανυντικοί εξοπλισμοί 2%
  • Η δικαιοσύνη κάτω από 1%

Αυτά τα λέει το βιβλιαράκι του Υπουργείου Οικονομικών. Οποιος θέλει ας βγάλει τα συμπεράσματά του!!!

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: 10 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!!

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δημιουργούν έντονα την εντύπωση περί ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου εξαπάτησης του ελληνικού λαού, με στόχο την προετοιμασία της κοινής γνώμης για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σταχυολογούμε τα εξής ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
1. Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι προεξοφλούν πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση,
2. Η κυβέρνηση το διαψεύδει κατηγορηματικά,
3. Η Βάσω Παπανδρέου (παλαιό και... σεβάσμιο ΠΑΣΟΚ) δημοσιοποιεί την άποψή της πως πρέπει να πάμε άμεσα σε αναδιάρθρωση,
4. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Οικονομικών το διαψεύδουν,
5. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κλείσει τα σχετικά σενάρια από το υπουργικό συμβούλιο,
6. Λίγες ώρες αργότερα μεγάλη ομάδα βουλευτών θέτουν ξανά θέμα αναδιάρθρωσης ενώπιον του Γιώργου Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Κ.Ο., δείχνοντας πως δεν θεωρούν αξιόπιστες τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού,
7. Η γερμανική και η αγγλική έκδοση των Fianancial Times προεξοφλούν, με ρεπορτάζ και αναλύσεις, την επικείμενη -όπως λένε- αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ακολουθούν εκ νέου ξένοι οίκοι και αναλυτές,
8. Το Βερολίνο το διαψεύδει ...χαλαρά, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο "αυτή τη στιγμή",
9. Η έγκυρη Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει μυστικές επαφές Παπακωνσταντίνου- τρόϊκας για επιμήκυνση και αναδιάρθρωση (εικάζουμε πως τη σχετική διαρροή δεν την έκαναν τα στελέχη της τρόϊκας, άρα απομένει το υπουργείο Οικονομικών),
10. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης -πολιτικός με απευθείας επαφές με το Βερολίνο και το ευρωπαϊκό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο- βάζει ευθέως θέμα αναδιάρθρωσης από δύο μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικες εφημερίδες.
Δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε "ποιος κοροϊδεύει ποιόν" και να εκτιμήσουμε πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Και άμεσο. Το ζήτημα είναι να μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς θα σημάνει κάτι τέτοιο για τη χώρα και την κοινωνία.       


του Σεραφείμ Κοτρώτσου
http://patrinaki.blogspot.com/2011/04/10.html
http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1JmnWhldd