Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

REUTERS: Η Ελλάδα δεν αναμένεται να βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους

Την απίστευτη αυτή ατάκα έκανε ΑΝΩΝΥΜΑ γερμανός υπουργός στο Reuters, την ώρα που ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν βλέπει ως πιθανή την αλλαγή των όρων για την Ελλάδα μετά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους το καλοκαίρι.
 Η Ελλάδα δεν αναμένεται να  βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους", δήλωσε στο Reuters υπουργός της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό δεν σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση πιέζει για αναδιάρθρωση, αλλά ότι τη θεωρούν αναπόφευκτη ενώ μετά το δημοσίευμα, το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Απριλίου έναντι του δολαρίου, στα 1,4274 δολάρια.
Την ίδια ώρα ο επίτροπος Όλι Ρεν δήλωνε : ''Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης, βάσει των συμπερασμάτων της επερχόμενης «αξιολόγησης βιωσιμότητας» του χρέους της χώρας''.
Η Κομισιόν μας ''εξετάζει'' μαζί με το ΔΝΤ και θα έχουν αποφασίσει στις αρχές του καλοκαιριού στο πλαίσιο των τριμηνιαίων οικονομικών αξιολογήσεων της Κομισιόν, όμως ''αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερη σημασία'' δήλωσε ο Ρεν.
''Θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του χρέους, από την οικονομική ανάπτυξη, έως τα φορολογικά έσοδα και την αξιολόγηση της επίδρασης των ριζικών μεταρρυθμίσεων.Σε αυτό το πλαίσιο, θα δούμε αν και πως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι πολιτικοί όροι του προγράμματος''.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=74031&catid=1 http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1JsehnYA0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου