Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ANONYMOUS ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Πριν λίγη ώρα στην Ελληνική σελίδα των Anonymous στο Facebook, δημοσιεύτηκε επιστολή τους, στην οποία προειδοποιούν την κυβέρνηση της Ελλάδας για νέες επιθέσεις, αυτή τη φορά στις εφορίες.

Οι Anonymous απειλούν τις εφορίες…
Το κείμενο γράφει αναλυτικά:
• Πολίτες της Ελλάδας,
• Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνηση σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Τους βλέπουμε να σας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση. Τους βλέπουμε να ψηφίζουν νόμους που σας αφαιρούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Τους βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΝΤ και στους τραπεζίτες. Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθεια σας να φιμώσετε και άλλο τους Ελλήνες. Γνωρίζουμε τα πάντα...
• Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κύβερνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αυτούς που την δολοφόνησαν. Μπορείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς στην προσπάθεια σας να μας φιμώσετε, αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous. Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν.
• Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,
• Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή. Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον Ελληνικό λαό. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση σας, και την διενέργεια εκλογών. Απαιτούμε να μην πληρώθεί ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους «φίλους» σας. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous. Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας Εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολίτων. Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Μπορεί στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία χτυπώντας ανεξέλεκτα, αλλά το ιντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.
• Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας.....
• Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...
• #In the name of #Op Greece
• We are Anonymous
• We are Legion
• We do not forget
• We do not forgive
• United us one with Greek People
• Expect us!
Πάντως, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι έγκυρο το κείμενο, αφού οι Anonymous συνήθως τα μηνύματά τους τα γράφουν πρώτα στα Αγγλικά και μετά κάνουν τις μεταφράσεις.
«Χτυπάνε» παντού!
Εξάλου, νωρίτερα σήμερα οι Anonymous «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αμερικανού πεζοναύτη Βρανκ Βούτεριχ, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία 24 Ιρακινών πολιτών στη Χαντίθα το 2005.
Η ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας Puckett & Faraj δεν άνοιγε. Η ομάδα Anonymous είχε εκ των προτέρων αναρτήσει, για λίγη ώρα, στην αρχική σελίδα της εταιρείας, ένα μήνυμα γραμμένο με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο με το οποίο εξηγούσε ότι ανέβασε στο διαδίκτυο ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεγέθους τριών γιγαμπάιτ, των δικηγόρων Νικ Πάκετ και Χαϊτάμ Φαράτζ.
«Το περιεχόμενο των μηνυμάτων περιλαμβάνει λεπτομερείς καταγραφές, απομαγνητοφωνήσεις, μαρτυρίες, νομικές αποδείξεις και την καταγραφή των γεγονότων όπως δόθηκε στην υπεράσπιση για τον Φρανκ Βούτεριχ αλλά και για άλλους πεζοναύτες που υπερασπίστηκαν» οι συγκεκριμένοι δικηγόροι, έγραψαν οι "πειρατές".
Ο Πάκετ ήταν ο βασικός δικηγόρος του 31χρονου λοχαγού ο οποίος δικάστηκε τον περασμένο μήνα από στρατοδικείο κατηγορούμενος για τη σφαγή της Χαντίθα. Το δικαστήριο τον υποβίβασε σε απλό στρατιώτη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 90 ημερών, ποινή την οποία δεν θα εκτίσει.
Στην ανακοίνωσή της η ομάδα εκφράζει την αγανάκτησή της για την ποινή αυτή, την ώρα που "ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που είχε το θάρρος να ρισκάρει τη ζωή και την ελευθερία του αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη διαφθορά της (αμερικανικής) κυβέρνησης αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης". Ο Μάνινγκ κατηγορείται ότι ήταν η "πηγή" της ιστοσελίδας WikiLeaks που ανήρτησε στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.
Απο: http://poulitaria.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Leninreloaded

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
 Γραφει ο Νικος Δ.
Οικονομική συντριβή και αστυνομική καταστολή των εργαζομένων εθνικά. Αιματοκύλισμα των φτωχών στην περιφέρεια. Το πρόσωπο της αστικής εξουσίας των δύο παγκόσμιων πολέμων και του φασισμού προβάλλει όλο και καθαρότερα. Στον πολεμικό στόλο που διήλθε τα στενά του Ορμούζ, τέσσερα αμερικάνικα πολεμικά, ένα εγγλέζικο, ένα γαλλικό.  H Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δεν είναι απλά ένας αστικός μηχανισμός διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων δεκαετιών ή αιώνων, ένας μηχανισμός καταστροφής των δυτικών κοινωνιών και των τελευταίων ψηγμάτων του δυτικού πολιτισμού, ένας μηχανισμός αρπαχτικής απαλλοτρίωσης της εργασίας των μαζών και του λαϊκού πλούτου· είναι επίσης ένας άμεσα φονικός μηχανισμός, που, λίγους μήνες μετά το αιματοκύλισμα και την καταστροφή της Λιβύης βρίσκεται ήδη ένα βήμα απ' τον πόλεμο στο Ιράν.

Η αριστερά που κοιμάται τον ύπνο της "άλλης Ευρώπης" που θα έρθει από τον ουρανό πρέπει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά, πριν θρηνήσουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών, εδώ και αλλού. Πρέπει να ξυπνήσει η αριστερά-κληρονόμος του σοσιαλσωβινισμού του 1914, η αριστερά που βάφτισε τον εαυτό της "κοσμοπολίτικη" επειδή βάφει τα χέρια της στο αίμα που χύνει ένα imperium και όχι ένα έθνος-κράτος. Πρέπει να ανοίξει τα μάτια της και να κοιτάξει επιτέλους τον κόσμο γύρω της. Ακόμα και αν χρειαστεί να ξυπνήσει με γροθιές. 

Η επιστροφή στην πάλη για τον κομμουνισμό, χωρίς άλλα σοσιαλδημοκρατικά ψέμματα και αυταπάτες, είναι η τελευταία ελπίδα της θνήσκουσας ανθρωπότητας. Η τελευταία ελπίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του πλανήτη.

Ή αυτό ή πόλεμος δίχως τέλος, εξαθλίωση δίχως τέλος, συντριβή δίχως τέλος. Η αστική δημοκρατία της Δύσης είναι, ανοιχτά πια, το κλειστό κλαμπ εξωνημένων δολοφόνων. Όχι άλλα άλλοθι για το έγκλημα που λέγεται κεφάλαιο.

Πόλεμος ταξικός στους σφαγιαστές των λαών, στους ληστές της ανθρωπότητας, στους αιμοσταγείς εγκληματίες με το λευκό δέρμα και τα κοστούμια, όπου κι αν βρίσκονται. Καμία νομιμότητα στις αστικές κυβερνήσεις και στα διεθνή τους διευθυντήρια! Καμία συνεργασία μαζί τους! Καμία ανοχή για τα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών σ' όλο τον κόσμο! 

Έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη! Στηρίξτε την ενσυνείδητη εργατική τάξη, τον μοναδικό φορέα ικανό να φέρει ειρήνη και ψωμί στον κόσμο, ή περιμένετε τη σειρά σας στη σφαγή για να ζήσει το χρήμα!


«Το ζήτημα πια έχει τεθεί:                              «Αύριο θ' αναγκαστείς να φωνάξεις
ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε                 όπως άλλοτε μαζί μου θάνατος στους τυράννους.           
       όπως αυτός ο δραπέτης                           Αύριο που η ζωή θα μας σφίγγει θα βγεις με
ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο                   την κορούλα σου στους δρόμους
       απέναντί τους.»                                       γεμάτος απορία μέσα στις φλόγες
                                                                     και δεν θ' αναγνωρίζεις τίποτα».                                
 Κατά Σαδδουκαίων Μιχάλης Κατσαρός

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PSI ΤΟΥΣ

Ποια είναι η αλήθεια; Γιατί θέλουν το νέο δάνειο; Πού θα το διοχετεύσουν; Ποιος θα το πληρώσει; Και τι θα μείνει στο λαό; Ιδού......



Αυτό είναι το PSI τους


Μας λένε ότι θα δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες, για να τη... σώσουν.
Μας λένε ότι θα καταδικάσουν ερήμην το λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην ανεργία για να τον... σώσουν.
Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!
Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις...)
πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο
(που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα)
και νέα δανειακή σύμβαση
(με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)...
*
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Γιατί θέλουν το νέο δάνειο; Πού θα το διοχετεύσουν; Ποιος θα το πληρώσει; Και τι θα μείνει στο λαό;
Ιδού:
*
α) Από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, τα 30 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους κατόχους ομολόγων, δηλαδή σε τραπεζίτες και ιδιώτες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο PSI.
β) Από τα 100 δισ. ευρώ που μένουν, είναι ομολογημένο ότι τα 39 δισ. ευρώ θα πάνε στις ελληνικές τράπεζες για την «ανακεφαλαιοποίησή τους». Ομως, τόσο στις 3/11/2011 όσο και στις 22/11/2011 ο Βενιζέλος έχει μιλήσει για ένα επιπλέον πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ που και αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, θα διοχετευτεί στις τράπεζες για την «ενίσχυση της ρευστότητάς τους».
Αλλά αυτά τα χρήματα για το επιπλέον «πακέτο» από πού θα βρεθούν; Από το δάνειο; Δεν το ομολογούν...
*
Επομένως:
γ) Στην «καλύτερη» περίπτωση από το αρχικό δάνειο των 130 δισ. ευρώ δεν θα απομείνουν παρά 61 δισ. ευρώ,
ενώ στη δεύτερη περίπτωση από τα 130 δισ. ευρώ μένουν μόλις 31 δισ. ευρώ...
(Σημειωτέον: Είτε από τα 61 δισ. είτε από τα 31 δισ. που θα απομείνουν, δεν αφαιρούμε τα 10 - 15 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχύσουν, όπως... υπόσχονται, τα ασφαλιστικά ταμεία για το αντίστοιχο «κούρεμα» που θα υποστούν)...
*
Δέστε τώρα τη μεγάλη απάτη,
το θεόρατο ψεύδος
που κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα τους ότι «παίρνουμε το δάνειο - όπως λένε - για να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις»:
δ) Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου στη βάση των αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη και του PSI, μόνο το 2012 (δείτε το σχετικό πίνακα) οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα ανέρχονται σε 88,488 δισ. ευρώ!
Αρα, το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ (που στην πραγματικότητα είναι είτε 61 δισ. είτε 31 δισ. ευρώ - ανάλογα με το τι θα καταβροχθίσουν οι τραπεζίτες)
θα πάει όλο μα όλο σε τόκους και σε χρεολύσια! Θα πάει όλο, μα όλο, σε δανειστές, σε τοκογλύφους και σε κερδοσκόπους για την αποπληρωμή παλιότερων τοκογλυφικών!
*
Αυτή είναι η αλήθεια:
Από το δάνειο
- που για τη σύναψή του «πρέπει» να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να εξαϋλωθεί ο λαός της -
ούτε ένα ευρώ, ούτε μια πεντάρα δεν πρόκειται να πάει σε μισθούς και συντάξεις!
Αντίθετα:
Θα είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θα κληθούν να «παραιτηθούν» από μισθούς και συντάξεις, να ληστευθούν για μια ακόμα φορά και τα «κλοπιμαία» από τη λαϊκή ληστεία να προστεθούν σε ό,τι θα έχει απομείνει από το νέο δάνειο
(αφού πρώτα θα το έχουν ξεκοκαλίσει τραπεζίτες, επιδοτούμενοι βιομήχανοι και επιχορηγούμενοι κεφαλαιοκράτες)
ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των τόκων και των χρεολυσίων, ύφους 88,5 δισ. ευρώ
- ποσό που είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερο του εναπομείναντος δανείου -
το οποίο η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κατοχυρώσει μέσω του προϋπολογισμού ότι θα καταβληθεί εντός του 2012 σε δανειστές, τοκογλύφους, κερδοσκόπους και λοιπούς «σωτήρες»!
*
Να, λοιπόν, για ποιους προορίζεται και το νέο τους δάνειο.
Να ποιων τα συμφέροντα εξασφαλίζει το PSI τους.
Και να για ποιους συγγράφεται το νέο τους μνημόνιο και η νέα τους δανειακή σύμβαση με τα οποία
ο ελληνικός λαός παραχωρείται στην πλουτοκρατία από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ως ενέχυρο, με την ταμπέλα του είλωτα, για τα επόμενα εκατό χρόνια!

 
γραφει ο Ν.Μπογιοπουλος                                                                         
 

ΟΙ ΧΑΚΕΡ "ANONYMOUS" ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πραγματικά άφωνοι έμειναν όσοι έτυχε να μπουν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της σελίδας, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!

Η ιστοσελίδα είχε δεχτεί "επίθεση" από τους χάκερ της ομάδας!

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».

«Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης».

«Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο», λέει κλείνοντας. «Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε», κλείνει.


Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ 1898(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ): ΑΠΟ ΤΟΝ BISMARCK ΣΤΗΝ MERKEL

(η ιδέα της επιτροπείας δεν είναι νέα για την Γερμανία και δεν εφαρμόστηκε μόνο στον Β’ ΠΠ από τον Hitler)
20120202-205434.jpg
Πώς η Ελλάδα τέθηκε υπό εποπτεία για… 80 χρόνια(1978 τελείωσε ο ΔΟΕ) με γερμανική «βούλα» το 1898 και πώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Ελλάδα, μετά την ήττα του 1897 στον ελληνοτουρκικό πόλεμο, αναγκάστηκε, όντας σε άθλια οικονομική κατάσταση, να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ιδέα αυτή, που γυρνάει στο μυαλό της νυν καγκελαρίου Merkel και έχει σοκάρει και τους συμπατριώτες της, γιατί θυμίζει τον Hitler και τους gauleiter, υπήρχε από την πτώχευση του 1893, καθότι η Ελλάδα δεν είχε πόρους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της σε εσωτερικό και εξωτερικό(το κράτος πριν καν ανεξαρτητοποιηθεί ήταν χρεωμένο ως τον λαιμό και είχε
«ηγέτες» με συμπεριφορά πολλών καρδιναλίων). Οι Μ. Δυνάμεις έπιασαν δουλειά στην Αθήνα το 1897, αλλά ο Έλεγχος επισήμως ξεκίνησε στις 28/04/1898, με τον νόμο 2519/1898(βλ. εδώ το μέλλον μας). Το γραφείο της τότε Τρόικα έκλεισε το 1978, δηλ. 80(!) χρόνια μετά. Οι Γερμανοί που μας αγαπούν πολύ-πολύ μας φέρθηκαν με… κατανόηση. Εξαιτίας του κάιζερ Γουλιέλμου η κατοχή του 1898 έγινε ιδιαιτέρως αντιληπτή σε κάθε πτυχή της πραγματικής οικονομίας και ζωής. Ο Γεώργιος Σουρής, στον ΜΙΚΡΟ ΡΩΜΗΟ του έβγαζε την αγανάκτησή του και έκανε κριτική που, τραγική ειρωνεία, αρμόζει στους σημερινούς κυβερνήτες και την επίγονο του κάιζερ και του Bismarck, frau Merkel.
(Αναφέρεται στον αποκλεισμό της Ελλάδα από τους Γερμανούς το 1886)
Απόστασε το χέρι μου από το να μουντζώνω
και σάλιο δεν μου έμεινε από το φτύσε φτύσε,
αλλ’ έως τώρα τίποτε μ’ αυτά δεν κατορθώνω,
και σύ, Ευρώπη, μας γελάς και πάντα ίδια είσαι.
Και απορώ, μα το σταυρό, πώς ως αυτή την ώρα
και άλλα δεν μας έστειλες εδώ Θωρακοφόρα.
Προθύμως σας εκάμαμεν εκείνο που ζητείτε
και άν δεν μας πιστεύετε, κοπιάσετε να δήτε
ποία ειρήνη κατ’ αυτάς στο κράτος βασιλεύει
και πώς καθένας ήσυχα γλεντά και χουζουρεύει.
Ήλθε το άντε στάτους κβο με τόσας αναπαύσεις
και άρχισαν να γίνονται διορισμοί και παύσεις.
_Λοιπόν, τί άλλο από μας, Ευρώπη, απαιτείς
κι ακόμη από το λαιμό πιασμένους μας κρατείς;
Θέλεις λοιπόν να ζήσωμε χωρίς πολιτικήν
και ως στρατόν να έχωμε την χωροφυλακήν
κι ουδέ ο ρήτωρ Κωνσταντής ν’ ακούγεται παρλάρων
διά το πραξικόπημα εκείνο των Βουλγάρων;
Εσύ, βρε καγκελλάριε των σαχλο-Γερμανών
σύ εναντίον μας κινείς και γην και ουρανόν
εσύ, διαόλου αλεπού, που ψόφος δεν σε πιάνει
εσύ κρατάς κατάκλειστο το κάθε μας λιμάνι,
και όλα τα καράβια σου εις τα νερά μας στέλλεις,
διότι έτσι αγαπάς, διότι έτσι θέλεις.
Εσύ, βρε καγκελλάριε, εσύ, βρε Μαμελούκε,
εσύ, πανευγενέστατε της Δύσεως Τραμπούκε,
παίζεις και πάλι πρόστυχο και βρώμικο παιχνίδι
και του κυρίου Γλάδστωνος του πάει ριπιπίδι
κι αισθάνεται το βάρος σου ο σβέρκος κάθε ράχης…
αλλ’ έστι δίκης οφθαλμός, που κακό ψόφο νάχεις.
Γ.Σουρή 1886
(ΑΠΑΝΤΑ ΣΟΥΡΗ εκδ.Γιοβάνη Δ’ Τόμος)

Απο olympia.gr


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ

Στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα,ο στρατηγος Γεωργιος Τσολακογλου, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα,υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ.....
Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg).
Στις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, με το επιχείρημα ότι είχε ήδη ορκίσει εθνική κυβέρνηση, ορκίσθηκε από μόνος του (διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942.
Την ίδια ημέρα που ανακήρυξε την αβασίλευτη Ελληνική Πολιτεία, εκπρόσωποι των δύο πολιτικών παρατάξεων (Βενιζελικοί, Λαϊκό Κόμμα), αναγνώρισαν την κυβέρνησή του ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» (Ελεύθερον Βήμα, 08/05/1941)
Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα....Παντοτε κατ' εντολην των διαφορων στρατιωτικων επιτροπων της Ναζιστικης Γερμανιας......
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
Αυτα τοτε....Για να δουμε το σημερα....
Οκτωβριος 2009 ο Γεωργιος Παπανδρεου κερδιζει τις εκλογες με το συνθημα "λεφτα υπαρχουν " μετα απο μολις 3 μηνες το συνθημα γινεται "λεφτα υπηρχαν" ακολουθουν "Τιτανικοι" και "Διεφθαρμενες χωρες και πολιτες" και μπαινει στην ζωη μας σιγα σιγα το Δ.Ν.Τ και ορολογιες που μεχρι τοτε μας ηταν τελειως αγνωστες οπως "CDS,Τροικα,PSI,Μνημονιο".
Αλλα για να δουμε πως δημιουργηθηκαν ολα αυτα......Δειτε το βιντεο παρακατω και θα καταλαβετε πολλα....