Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Leninreloaded

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
 Γραφει ο Νικος Δ.
Οικονομική συντριβή και αστυνομική καταστολή των εργαζομένων εθνικά. Αιματοκύλισμα των φτωχών στην περιφέρεια. Το πρόσωπο της αστικής εξουσίας των δύο παγκόσμιων πολέμων και του φασισμού προβάλλει όλο και καθαρότερα. Στον πολεμικό στόλο που διήλθε τα στενά του Ορμούζ, τέσσερα αμερικάνικα πολεμικά, ένα εγγλέζικο, ένα γαλλικό.  H Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δεν είναι απλά ένας αστικός μηχανισμός διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων δεκαετιών ή αιώνων, ένας μηχανισμός καταστροφής των δυτικών κοινωνιών και των τελευταίων ψηγμάτων του δυτικού πολιτισμού, ένας μηχανισμός αρπαχτικής απαλλοτρίωσης της εργασίας των μαζών και του λαϊκού πλούτου· είναι επίσης ένας άμεσα φονικός μηχανισμός, που, λίγους μήνες μετά το αιματοκύλισμα και την καταστροφή της Λιβύης βρίσκεται ήδη ένα βήμα απ' τον πόλεμο στο Ιράν.

Η αριστερά που κοιμάται τον ύπνο της "άλλης Ευρώπης" που θα έρθει από τον ουρανό πρέπει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά, πριν θρηνήσουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών, εδώ και αλλού. Πρέπει να ξυπνήσει η αριστερά-κληρονόμος του σοσιαλσωβινισμού του 1914, η αριστερά που βάφτισε τον εαυτό της "κοσμοπολίτικη" επειδή βάφει τα χέρια της στο αίμα που χύνει ένα imperium και όχι ένα έθνος-κράτος. Πρέπει να ανοίξει τα μάτια της και να κοιτάξει επιτέλους τον κόσμο γύρω της. Ακόμα και αν χρειαστεί να ξυπνήσει με γροθιές. 

Η επιστροφή στην πάλη για τον κομμουνισμό, χωρίς άλλα σοσιαλδημοκρατικά ψέμματα και αυταπάτες, είναι η τελευταία ελπίδα της θνήσκουσας ανθρωπότητας. Η τελευταία ελπίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του πλανήτη.

Ή αυτό ή πόλεμος δίχως τέλος, εξαθλίωση δίχως τέλος, συντριβή δίχως τέλος. Η αστική δημοκρατία της Δύσης είναι, ανοιχτά πια, το κλειστό κλαμπ εξωνημένων δολοφόνων. Όχι άλλα άλλοθι για το έγκλημα που λέγεται κεφάλαιο.

Πόλεμος ταξικός στους σφαγιαστές των λαών, στους ληστές της ανθρωπότητας, στους αιμοσταγείς εγκληματίες με το λευκό δέρμα και τα κοστούμια, όπου κι αν βρίσκονται. Καμία νομιμότητα στις αστικές κυβερνήσεις και στα διεθνή τους διευθυντήρια! Καμία συνεργασία μαζί τους! Καμία ανοχή για τα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών σ' όλο τον κόσμο! 

Έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη! Στηρίξτε την ενσυνείδητη εργατική τάξη, τον μοναδικό φορέα ικανό να φέρει ειρήνη και ψωμί στον κόσμο, ή περιμένετε τη σειρά σας στη σφαγή για να ζήσει το χρήμα!


«Το ζήτημα πια έχει τεθεί:                              «Αύριο θ' αναγκαστείς να φωνάξεις
ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε                 όπως άλλοτε μαζί μου θάνατος στους τυράννους.           
       όπως αυτός ο δραπέτης                           Αύριο που η ζωή θα μας σφίγγει θα βγεις με
ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο                   την κορούλα σου στους δρόμους
       απέναντί τους.»                                       γεμάτος απορία μέσα στις φλόγες
                                                                     και δεν θ' αναγνωρίζεις τίποτα».                                
 Κατά Σαδδουκαίων Μιχάλης Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου