Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

HOMMUS BENIZELIOUS PAHYDERMOUS


Ευάγγελος Βενιζέλος χαράτσι ΔΕΗ τέλος
Ο Ε. Βενιζέλος λοιπόν, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ανάλγητος εισπράκτορας της κατοχικής τρόικας – φέρει τυπικά τον τίτλο του «Υπουργού Οικονομικών». Οι φορολογικές «ευρεσιτεχνίες» τού Παπακωνσταντίνου ωχριούν μπροστά στου Βενιζέλου. Το τραγικό εφεύρημά του: το χαράτσι ηλεκτροδότησης ή ΧΑΡΑΤΣΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,  αποτελεί παγκόσμια πατέντα, που δεν σκέφτηκαν να εφαρμόσουν ούτε οι πιο στυγνοί δικτάτορες στους λαούς τους.

Κι όμως στη «δημοκρατική»  Ελλάδα του 2011, ένας «συνταγματολόγος», που οι παπαγάλοι των ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει ως «διαπρεπή», σκέφτηκε και εφάρμοσε ένα τόσο
αντικοινωνικό και απάνθρωπο και αντισυνταγματικό* μέτρο. Που παραβιάζει επίσης και το ενωσιακό δίκαιο. Εκτός αν ο «κ.» Βενιζέλος αγνοεί τα κεφάλαια του Συντάγματος που προστατεύουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του
πολιτικού ατοπήματος του ανδρός θα εξηγήσουμε παρακάτω τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα για τον πολιτισμό μας. Δηλαδή θα περιγράψουμε τα αυτονόητα, γιατί δυστυχώς σε αυτή τη χώρα φαίνεται να περισσεύει η ανοησία σε ορισμένους καρα-κομματισμένους «συμπολίτες» μας οι οποίοι δείχνουν κατανόηση σε όλους τους κυβερνητικούς εξωφρενισμούς.

Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι  απλώς ένα κοινωνικό αγαθό, είναι το «ΟΞΥΓΟΝΟ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.
Είναι το τεχνολογικό επίτευγμα πάνω στο οποίο βασίστηκε η Ψηφιακή Επανάσταση που οδήγησε στην Εποχή της Πληροφορίας. Είναι σύμβολο και μέσο της κοινωνικής και τεχνολογικής προόδου της σύγχρονης κοινωνίας. Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αποστερεί τον πολίτη από τη δυνατότητα: της σωστής σίτισης, της συντήρησης των τροφίμων του, της θέρμανσης, της υγιεινής του, του φωτισμού, της τηλεπικοινωνίας, της πληροφόρησης, της ψυχαγωγίας, της μάθησης, της συναλλαγής του με την ηλεκτρονική διάσταση του κράτους (e-government), γενικά την αίσθηση της ελευθερίας. Επίσης, αποστερεί από το σύγχρονο άνθρωπο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.
  
Ευάγγελος Βενιζέλος χαράτσι ΔΕΗ τέλος
Για όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο, σε κανέναν ασυνείδητο υπουργό δεν μπορεί να του επιτραπεί να καταχράται την εξουσία που του έδωσε ο λαός και να χρησιμοποιεί –ως  απειλή– ό,τι του υπαγορεύει η απολιτική και σατανική φαντασία του, προκειμένου να εισπραχτούν άδικα χαράτσια. Ο Βενιζέλος αποφάσισε να φορολογήσει εκβιαστικά το «οξυγόνο» του πολιτισμού του 21ου αιώνα. Το κακήν κακώς μέτρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό από την κοινωνία, γιατί είναι απαράδεκτα άδικο, ανθυγιεινό και δισβάσταχτο.  Ο εμπνευστής του οφείλει να το αποσείρει τάχιστα, πριν τον αποσείρει κακήν κακώς ο λαός!

Κανονικά η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι θα έπρεπε να είχαν ήδη στραφεί με μηνύσεις κατά του υπουργού προσωπικά. Διότι κάθε ενέργειά για διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού στους καταναλωτές που πληρώνουν το προϊόν τους είναι παράνομη.
Κανένας πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει το ρεύμα σε πολίτη επειδή δεν πληρώνει το φόρο, ενώ πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτή ήταν η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ για θέματα ενέργειας, του κ. Oettinger, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χούντη.

Αν ο τροφοσυλλέκτης υπουργός θεωρεί ανάπτυξη την επιστροφή της ελληνικής κοινωνίας στην
Αγροτική Εποχή, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί αυτό το «όραμά» του.
Ο Βενιζέλος, το ζήλο του για εισπράξεις ας τον επιδείξει στις διεκδικήσεις των αποζημιώσεων που χρωστάει η Γερμανική SIEMENS, για τη ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο (και κατά συνέπεια στον ελληνικό λαό). Όμως, με τη SIEMENS είναι διαλλακτικος, αναζητά εξώδικο παζάρεμα περίπου 250 εκατ. ευρώ μόνο για ηθική βλάβη, ενώ το πόρισμα της Εξεταστηκής Επιτροπής υπολόγισε τη ζημιά σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Έλεος...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ) ΜΕ ΩΑ (ΑΥΓΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ) ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟΝ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Δείτε στο βίντεο  τις δύο «αποδράσεις» του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη , που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν...
να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Η δεύτερη απόδραση έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπoυ έδινε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη.

Γρήγορα λοιπόν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.

Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς όμως να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.

Το LesvosNews θα σας παρουσιάσει αργότερα πλήρες ρεπορτάζ με βίντεο από όλη την παραμονή του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τι είπε αποκλειστικά στη συνέντευξη που έδωσε στον Γιάννη Συνάνη.
Απο lesvos news

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κ.Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

 

Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»
Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διαδικασία διάλυσης είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Η ΟΝΕ πάσχει από τεράστιες ανισορροπίες, όπου τα πλεονάσματα του κέντρου, κυρίως της Γερμανίας, αντιστοιχούν με ελλείμματα της περιφέρειας. Το χρέος που πνίγει την περιφέρεια είναι απόρροια αυτών των ανισορροπιών. Η λιτότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί φέρνει ύφεση. Ακόμη και τα κράτη του κέντρου θα έχουν πλέον μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Για το λόγο αυτό οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεφορτώνονται τα ομόλογα άλλων χωρών και αγοράζουν γερμανικά που τα θεωρούν τα μόνα ασφαλή. Τις πρόσφατες μέρες ανέβηκαν τα σπρεντ της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας. Οσο ανεβαίνουν τα σπρεντ, τόσο ευνοείται η κερδοσκοπία και στην ουσία καταρρέει η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η διάλυση είναι θέμα εβδομάδων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι τράπεζες κέντρου και περιφέρειας που είναι εκτεθειμένες στο κρατικό χρέος. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι γαλλικές τράπεζες, που και μόνο η έκθεσή τους στα ιταλικά ομόλογα ίσως να ξεπερνάει τα 300 δισ. Πιθανή καταρρεύση των τραπεζών θα μας οδηγήσει σε πανευρωπαϊκή κρίση χωρίς προηγούμενο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει τρόπος θεσμικής παρέμβασης για διάσωση του ευρώ; Είναι δυνατή μια παρεμβατική κεϊνσιανή πολιτική;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο μόνος διαθέσιμος μηχανισμός είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που ήδη παρεμβαίνει αγοράζοντας ιταλικά και ισπανικά ομόλογα. Πιέζεται να γιγαντώσει τις αγορές της διαθέτοντας ίσως και πάνω από 2 τρισ. και υπερδιπλασιάζοντας τον ισολογισμό της. Αντιδρά όμως η Γερμανία που έχει σοβαρούς λόγους από τη δική της σκοπιά. Πρώτον, η παρέμβαση της ΕΚΤ θα ήταν απλώς παράταση χρόνου που από μόνη της δεν θα μπορούσε να λύσει τις βασικές ανισορροπίες της ΟΝΕ. Δεύτερον, ο δανεισμός θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της ΕΚΤ και άρα το ίδιο το ευρώ. Κεϊνσιανή λύση είναι εξαιρετικά δύσκολη διότι το ευρώ φτιάχτηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των χωρών του κέντρου. Αν υπάρξει δομική λύση, αυτή θα έχει «γερμανικά» χαρακτηριστικά, δηλαδή δημοσιονομικό έλεγχο από το Βερολίνο, κυρώσεις για τους «άτακτους» και τεράστια πίεση στους εργαζόμενους για να ανεβεί η ανταγωνιστικότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε κάνει αθέτηση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και έξοδο από την ΟΝΕ με δικιά της πρωτοβουλία και συντεταγμένα ήδη από τις αρχές του 2010. Θα είχαμε αποφύγει την τραγική καταστροφή που ζούμε από το μνημόνιο και μετά, με συρρίκνωση του ΑΕΠ ίσως και 7% μόνο το 2011, επίσημη ανεργία πάνω από 18%, απόλυτη κατάρρευση των επενδύσεων και δημόσιο χρέος εκτός ελέγχου. Δεν βλέπω τι θα αλλάξει με τη νέα κυβέρνηση, αφού ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Πρόκειται για κοινωνική και εθνική αυτοχειρία. Η Ελλάδα θα φτάσει και πάλι στην αθέτηση πληρωμών και την έξοδο από την ΟΝΕ, αλλά με γονατισμένη οικονομία και διαλυμένη κοινωνία. Είναι ανάγκη να υπάρξει μετωπική συστράτευση, με παράλληλη κοινωνική αλλαγή υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, για να αποφευχθεί η καταστροφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αυτής της επιλογής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν τρεις μεγάλοι κίνδυνοι, όλοι αντιμετωπίσιμοι. Πρώτον, εμφάνιση τραπεζικής κρίσης κυρίως λόγω της αθέτησης πληρωμών. Να σημειωθεί ότι και με τη σημερινή πολιτική οι ελληνικές τράπεζες είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένες και ίσως βρεθούν σε ξένα χέρια. Η λύση είναι να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία. Η τελική κατάληξη πρέπει να είναι μικρότερες τράπεζες, εστιασμένες στην εγχώρια οικονομία, που θα στηρίζουν την παραγωγή και την απασχόληση. Δεύτερον, κρίση νομισματικής κυκλοφορίας λόγω της αλλαγής νομίσματος. Παρά τα όσα έχουν ακουστεί, πρόκειται για το μικρότερο από τα προβλήματα. Η αλλαγή πρέπει να γίνει ξαφνικά και γρήγορα, με δημόσια εγγύηση των καταθέσεων. Αν το κράτος δείξει αποφασιστικότητα, η κυκλοφορία θα προσαρμοστεί σύντομα. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναδιανεμητικής πολιτικής διότι η αλλαγή στη νέα δραχμή μπορεί να γίνει με ευνοϊκότερους όρους για τους μικροκαταθέτες. Τρίτον, συναλλαγματική κρίση διότι η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί. Βραχυπρόθεσμα θα υπάρξουν δυσκολίες στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα. Θα χρειαστεί να γίνουν διμερείς συμφωνίες και να εφαρμοστούν διοικητικά μέτρα για να στηριχτούν τα φτωχότερα στρώματα. Μεσοπρόθεσμα το αποτέλεσμα θα είναι θετικό διότι θα πάρει ανάσα η εγχώρια παραγωγή και θα τονωθούν οι εξαγωγές. Το λαϊκό εισόδημα θα μειωθεί διότι θα ακριβύνουν τα εισαγόμενα, όπως τα αυτοκίνητα, αλλά και θα βελτιωθεί διότι θα φτηνύνουν εγχώρια προϊόντα, όπως τα τρόφιμα. Το μεγάλο κέρδος θα είναι η δυνατότητα να προστατευτεί η απασχόληση, αφού θα γίνει ανάκτηση κυριαρχίας στην οικονομική πολιτική.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν θα είναι απομονωμένη και αδύναμη εκτός ευρώ η Ελλάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε άλλο. Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει ανοιχτή χώρα, με λιγότερη ανισότητα και βελτίωση του εισοδήματος, χωρίς τον χυδαίο νεοπλουτισμό της εποχής του ευρώ. Τα λαϊκά και εργατικά στρώματα μπορούν να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία και να ξαναδώσουν αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Πάνω απ’ όλα, μπορούν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία που πλέον καταρρακώνεται μέσα στην ΟΝΕ. Οσο γρηγορότερα γίνει η αλλαγή τόσο το καλύτερο για όλους μας.