Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πρίν λίγο, μια μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έδιωξε τον πάγκαλο από το ελληνικό σπίτι.

Αντιγραφω απο το indymedia Athens                                                                                  Πρίν λίγο, μια μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έδιωξε τον πάγκαλο από το ελληνικό σπίτι.
Σε εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά, στο ελληνικό σπίτι στο Παρίσι, παρευρέθη ο αντιπρόεδρος της δωσίλογης δικτατορικής κυβέρνησης Παπανδρέου. Αμέσως, μια μικρή παρέα συντρόφων που τυχαία βρέθηκε στο σημείο άρχισε να τον γιουχάρει, να φωνάζει συνθήματα και να ζητά την άμεση αποχώρησή του. Αναρτήθηκε πανώ αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και σύντομα έφτασαν στο σημείο φίλοι και σύντροφοι που ζούν στο παρίσι.

Ο Γαβράς και η διευθύντρια προσπάθησαν με τεχνάσματα να εκτονώσουν την κατάσταση υποστηρίζοντας παράλληλα τον Πάγκαλο. Ο ίδιος προσπάθησε να εκτρέψει την παράσταση διαμαρτυριας σε κουβέντα την αυριανή μέρα. Εμείς επιμείναμε να απαιτούμε την αποχώρησή του, η οποία και έγινε τελικά λίγο αργότερα. Ο χοντροβούβαλος αποχώρησε με τρεμάμενο το κάτω χείλι., κατακόκκινος και λέγοντας: ''Δείτε εδώ επίπεδο ανθρώπων!''

Παγκαλε, όταν θα βρεθείς ''επίπεδος'' τότε να θυμηθείς αυτή σου την κουβέντα...

ΤΟ ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ

Μια άλλη εκδοχή δίνουν αναρτήσεις που έχουν γίνει  στο athens.indymedia.org  για το περιβόητο τσεκούρι και που βρέθηκε σύμφωνα με την αστυνομία πάνω σε διαδηλωτή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης ...Φωτογραφίες που έχουν αναρηθεί στο συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο αναφέρουν οτι αντίστοιχο τσεκούρι φαίνεται να φέρει πάνω του άνδρας των ΜΑΤ



Συγκεκριμένα αναφέρουν ..."το τσεκούρι "στη θέση του" βολτάρει στην οδό Πανεπιστημίου, 30-40 λεπτά μετά την σύλληψητου παιδιού που του το φύτεψαν, ο οποίος συνελήφθη στην πάνω μεριά του Συντάγματος, στις 2:10 περίπου.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε σύλληψη που έγινε 30-40 λεπτά αργότερα από διαφορετική διμοιρία. 
Προσέξτε εδώ την λαβή του τσεκουριού, είναι ακριβώς η ίδια. Διακρίνεται ακόμη και η μαύρη ίδια γραμμή στο πλάι της λαβης
όπως βλέπουμε καθαρά, πρόκειται για εντελώς διαφορετική διμοιρία που έκανε τη σύλληψη, από τα σήματα στα κράνη τους.

Βλέπουμε επίσης ότι κοντά στον συλληφθέντα δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο πεσμένο στο έδαφος, εκτός από μία σημαία με άσπρο πανί, που βρίσκεται μερικά μέτρα παραπέρα.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γιώργου Δελαστίκ – Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.

Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι …δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από …αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του… προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα… 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.
•Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
•Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
•Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Πως είναι δυνατόν να επαναστατήσει ένας λαός όταν έχει Πρωθυπουργό επαναστάτη....;

Η πορεία του Αντιεξουσιαστή στην Εξουσια σε αυτούς τους.... μήνες διακυβέρνησης είναι εκπληκτική.... 

Μέλος των κινημάτων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ":
-Μισθωτούς
-Συνταξιουχους
-Εθνική Υγεια
-Εθνικη Ασφαλεια
-Εθνική Παιδεια
-Προστασία του Πολίτη


Υπέρμαχος για τα Δικαιώματα του:
-Μεγαλοκαναλάρχη
-Μεγαλοεργολάβου

Δείχνει εξαιρετική ευαισθησία και είναι:
-Εξέχων Μελος της Προστασίας των Γαλλικών και Γερμανικών Τραπεζών
-Μεγάλος Ευεργέτης των Ελληνικών Τραπεζών
-Ύψιστος Προστάτης των δικαιωμάτων των Βουλευτών και των Κυβερνητικών που τους αποδίδονται κατηγορίες για σκάνδαλα, με σύνθημα "Όλα στο φώς"(της Παραγραφής).

Στα θετικά του επίσης συγκαταλέγονται:
-Απεχθάνεται το τζόγο(το είπε στο δημοσιογράφο της Βild ότι δε στοιχηματίζει ούτε το μισθό του για τη σωτηρία της χώρας πράγμα το οποίο θεωρεί βέβαιο και γι'αυτό άλλωστε δεν έκανε δημοψήφισμα για την είσοδο της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος δρόμος για τη "σωτηρία"!!!.(Τα "φρουτάκια" που έρχονται είναι από άλλο ανέκδοτο)
-Απεχθάνεται το κάπνισμα και θέλει το ίδιο για τους πολίτες του...Άσχετα με το αν καπνίζουν ή όχι...
-Είναι τόσο Δημοκρατικός που όλα τα Νομοσχέδια περνούν από Δημόσια Διαβούλευση,συζήτηση στη Βουλή,όλα συζητούνται με σύγχρονες μεθόδους Πληροφόρησης αλλά τελικά γίνεται ότι πεί η Τρόικα....(Λεπτομέρειες....)
-Πολεμά με αυταπάρνηση και χωρίς έλεος:συμβασιούχους,εργάτες,αγρότες ξεβολεύει με περισσή άνεση τους "βολεμένους" φορτηγατζήδες,φαρμακοποιούς,γιατρούς και δικηγόρους διαλύει την ελίτ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,λειτουργεί σαν σκούπα στεγνώνοντας την Αγορά και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την Ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις ανεργίας.....

Ελλάδα 2010-2011 Η Επανάσταση του Αυτονόητου....η αλλιώς ο Δον Κιχώτης Πρωθυπουργός... Και αλλες πρωθυπουργικες μαλακιες για να περνα η ωρα..

Σοκαριστικό!! Απειλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ένα φοβερό, ανατριχιαστικό ντοκουμέντο. Μέχρι και με βασανιστήρια απειλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η απίστευτη χυδαία και προκλητική επίθεση της Μέρκελ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο.
Το εξασφαλίσαμε πρώτοι απ' όλους και σας το παρουσιάζουμε με πόνο ψυχής..

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ....ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ.....

κάποιοι συνεχίζουν να τραβάνε την ανηφόρα.
Όσο κι αν έψαξαν δε βρήκαν δώρα στις κάλτσες.
Μόνο κάτι ξεχασμένα αποφάγια σε βρώμικους κάδους.
Κι ένα μεγάλο γιατί..

Τι τα θες..έτσι είναι η ζωή.
Βρίσκεις τέλος μα ποτέ αρχή..

Θα προσπαθήσω να σε κάνω να γελάσεις. 
Έτσι δεν κάνουν οι καραγκιόζηδες;

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ....ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΩΡΑΚΙ 345.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Τελικα γιατι τετοιο παθος ολες οι κυβερνησεις να χρηματοδοτουν την Μονη Βατοπεδιου.............ενα σκασμο μοναστηρια εχει το Αγιο Ορος......

ΛΙΒΥΗ 2000 οι νεκροί μέχρι τώρα

2000 οι νεκροί μέχρι τώρα...Σήμερα είναι η "Παρασκευή της μεγάλης φυγής  για τον Καντάφι" φωνάζουν τα πλήθη που πλησιάζουν το 1.000.000...συνεχής ενημέρωση...

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

 
Λιτότητα για τους άλλους...
Βγήκε ο διοικητής τής Τραπέζης Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος και μάς είπε, για μια φορά ακόμη, ότι πρέπει να περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις !

Πρέπει να υπερβούμε τις επιταγές του μνημονίου, τόνισε μιλώντας στη Βουλή, με τη λήψη περισσότερων και δραστικότερων μέτρων απ΄όσα προβλέπονται, προκειμένου να πειστούν οι αγορές πώς η Ελλάδα επιδιώκει σοβαρά τη μείωση τού χρέους.

Τεχνοκρατικά ίσως κάποια από αυτά πού λέει να στέκονται στην αίθουσα διδασκαλίας μιας πανεπιστημιακής οικονομικής σχολής και να παίρνουν και καλό βαθμό.
Στο πανεπιστήμιο τής ζωής όμως μηδενίζονται.

Πόσα ακόμη ν΄αντέξει ο κόσμος;


Κι ακόμη, όσο κι αν κάποιοι με χαρακτηρίσουν ως λαϊκιστή, θα το πω.
Από τα 23 χιλιάρικα (ευρώ) πού εισπράττει μηνιαίως ως μισθό ο κ. Προβόπουλος ας κόψει τα 20 –φθάνουν και περισσεύουν τα τρία– και τότε ακολουθούμε όλοι τις προτροπές του.

Αν μάλιστα εφαρμόσουν τη συνταγή του και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες του δημόσιου βίου, στα διάφορα πόστα όπου βρίσκονται, τότε να δείτε πώς θα πειστούν οι αγορές.

1 η ΜΑΡΤΗ & ΩΡΑ 7 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !‏


1 η ΜΑΡΤΗ & ΩΡΑ 7 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !‏

Ο συντροφος Κανταφι εκτελει οσους στρατιωτες αρνουνται να σκοτωσουν τους συμπατριωτες τους.Sirt Libya(18+ Ακαταλληλο )


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ....ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΔΙΔΕΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΔΕΥΤΕΡΟ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”!

Πρωτοφανής ρύθμιση αλλά αληθινή! Με την παράγραφο 12 του άρθρου 45 του φορολογικού νομοσχεδίου το δημόσιο θα μπορεί και μάλιστα αναδρομικά από την 12.12.2010, «να εξοφλεί «παντός είδους» (!!!) υποχρεώσεις του, σε εθνικό (από πότε υπάρχει εθνικό νόμισμα;) ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων, ή εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού (!!!), στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού»!!! Αυτά γράφονται επί λέξει, στην εν λόγω διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από δω και μπρος το δημόσιο θα σταματήσει περίπου να πληρώνει μετρητά αλλά θα εκδίδει για την αντίστοιχη εκπλήρωση της υποχρέωσης ομόλογα ή και οποιοδήποτε άλλο τίτλο δανεισμού (ποιους άραγε;)! Το ότι η λήψη ομολόγων για την εξόφληση της υποχρέωσης του δημοσίου, θα χρειάζεται τη «σύμφωνη γνώμη» του παραλήπτη, είναι μάλλον τυπικό γεγονός, αφού το δημόσιο μπορεί κάλλιστα να εκβιάζει, και μάλιστα επιτυχώς, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση με αυτήν την πρωτοφανή ρύθμιση:

• Πραγματοποιεί μια ιδιόμορφη στάση πληρωμών στην εκτέλεση των υποχρεώσεων του δημοσίου

• Εκδίδει στην πραγματικότητα, δίπλα στο ευρώ, ένα νέο, περίπου αναγκαστικό, γενικευμένο μέσο πληρωμής υποχρεώσεων, τα ομόλογα του δημοσίου! Αυτά τα ομόλογα θα χρησιμοποιούνται, έτσι, στην πράξη, ως παράλληλο υποβαθμισμένο «εσωτερικό νόμισμα», μέσω του οποίου το κράτος θα αποπληρώνει τις ”υποχρεώσεις” του και θα πραγματοποιεί, ταυτόχρονα, ενός είδους εσωτερική υποτίμηση!

• Προχωρά ή τουλάχιστον επιχειρεί να προχωρήσει, σε μια αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων του δημοσίου, με «κούρεμα» των οφειλών προς τρίτους, που μπορεί να φτάνει μέχρι και 30%, ανάλογα με την περίπτωση και τη σχετική Υπουργική απόφαση!

• Μεταφέρει υποχρεώσεις του Δημοσίου, που θα έπρεπε να πληρωθούν σήμερα, στο απώτερο μέλλον και με άγνωστους όρους, που θα αποφασίζονται με πλήρη αδιαφάνεια από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομίας

• Προχωρά σε νέες πρωτοφανείς λογιστικές αλχημείες, αφού στους προϋπολογισμούς θα εγγράφονται ως δαπάνες μόνο οι δεδουλευμένοι τόκοι των εκδιδόμενων ομολόγων, πράγμα που θα επιφέρει τη λογιστική, και μόνο, μείωση των ελλειμμάτων, μεταφέροντας στο μέλλον τα μεγάλα βάρη και αυξάνοντας, φυσικά, ακόμα πιο πολύ το δημόσιο χρέος!

Η κυβέρνηση με αυτήν την απίστευτη ρύθμιση, της οποίας περιγράψαμε μόλις κάποιες από τις πολλές δυσμενέστατες συνέπειες, στην ουσία αναγνωρίζει τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, προκαλεί μια μεγάλη παράλυση και αποδιοργάνωση των δημοσίων συναλλαγών και της οικονομίας!

Από δω και μπρος οι προμηθευτές του δημοσίου θα χρεώνουν με ένα «μεγάλο καπέλο» τις υπηρεσίες τους, τινάζοντας τον πληθωρισμό σε νέα ύψη, αφού θα γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανόν να εξοφληθούν με υποτιμημένα ομόλογα!
Άραγε θα πλημμυρίσουμε με νέα ομολογιακά περιφερόμενα χαρτιά, που θα υποβαθμίζονται και θα υποτιμώνται συνεχώς;
 Πρακτικα τωρα ας δουμε τι επιπτωσεις θα εχει αυτο σε εμας:Το κράτος δηλαδή αν κατάλαβα καλά, θα εισπράττει ζεστό χρήμα, θα ξεχρεώνει τα χρέη του (προς τράπεζες και ξένους) και θα αρχίσει να χρωστάει σε εμάς, τα ομόλογα που θα μας έχει δώσει; Μετά δηλαδή από μερικά χρόνια θα έχει εξοφλήσει ένα μέρος των οφειλών του προς τους παραπάνω, αλλά θα χρωστάει σε εμάς; Ύστερα μπορεί να πτωχεύσει με αποτέλεσμα να χάσουμε εμείς λεφτά αλλά όχι οι τράπεζες και η διεθνή μαφία; Λογικό και “καλό” μου ακούγεται το σχέδιο…

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

κλικ για μεγέθυνση
το φύλλο είναι από τον Οδηγητή
(Τεύχος Φεβρουαρίου 2011)

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό......Μην περιμένετε να το δείτε βέβαια ποτέ αυτό....ούτε στο πιο τρελό σας όνειρο.....Είναι κάτι σαν την επανάσταση του αυτονόητου δια στόματος Γιωργάκη....Τουλάχιστον έστω και με το φωτομοντάζ φανταστείτε το....και μετά τα κεφαλια μέσα που μου θέλετε και συλλήψεις πρώην υπουργών.....

Μηπως ξέρει καλά ο Παπανδρέου τι πάει να σώσει;

Αυτός ο πραγματικά παράξενος άνθρωπος αφήνει έκπληκτο κάθε ξένο εμπειρογνώμονα ή δημοσιογράφο με την ύποπτη, αν όχι ηλίθια επιμονή του, ότι η Ελλάδα θα ξεπληρώσει το χρέος της μαζί φυσικά με τους τόκους. Σε συνέντευξή του στην κρατική γερμανική τηλεόραση προχθές το βράδυ τα έσπασε κυριολεκτικά!

Μα κύριε Παπανδρέου, ρωτάει στο τέλος ο γερμανός παρουσιαστής με χαμόγελο γεμάτο νόημα, γιατί ζορίζεστε και ζορίζετε και άλλους; Φεύγετε από το ευρώ, επιστρέφετε στην δραχμή, την υποτιμάτε και....τελείωσε!

Η απάντηση του Παπανδρέου πρέπει να βάζει σε σκέψεις και τους πιο προβληματισμένους:
Ναι, καλά, απάντησε ο πρωθυπουργός φανερά ζορισμένος από την ερώτηση, αλλά αν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα έχουμε το φαινόμενο του ντομινό και τι θα γίνει το ευρώ και η ΕΕ;

Τι θα γίνει το νόμισμα της Ενωμένης Αρπάχτρας και η ίδια η Ενωμένη Αρπάχτρα, είναι ο καημός του απίστευτου αυτού ανθρώπου την στιγμή που η ίδια του η χώρα εξαθλιώνεται!

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και οι δηλώσεις του στην Φιλανδία: Αμάν να σώσουμε το ευρώ, αμάν να μην πάθει κάτι η ΕΕ που είναι και τόσο καλή κυρία!

Το ερώτημα που βγαίνει από όλη αυτή την παράξενη έως ύποπτη συμεριφορά είναι: Είναι απλά φανατικός θατσερικός ταλιμπάν ή πράκτορας των δανειστών, ο αρχηγός του πασόκ; Και πριν απαντηθεί αυτή η ερώτηση, τίθεται και μια άλλη; Τι και αν είναι θατσερική ιέρεια ή πουλημένο πιόνι των δανειστών, εμείς τι τον ανεχόμαστε;

Ποιός πιστεύει ακόμα τα περί σωτηρίας της χώρας;

Σώζει λέει; Να μη σώσει!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει εξ' ολοκλήρου και με τόκο το δάνειο των 110 δισ. ευρώ παρείχε από τη Φινλανδία, όπου βρέθηκε χθες, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη την ίδια ώρα στην Ελλάδα, δήλωσε πως κατανοεί τον πόνο του ελληνικού λαού και πως ορισμένες φορές θα ήθελε κι ο ίδιος να κατέβει στο δρόμο....

«Μερικές φορές θέλω και ο ίδιος να κατέβω να διαδηλώσω επειδή δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν. Ωστόσο, η διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ελσίνκι.Κατάλαβες μας δουλεύει και από πάνω......Έτσι το ξέρουμε όλοι κε πρωθυπουργέ  αλλά σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές δεν είναι τίποτα μια στον δικό σου είναι  πολλές....

Βίντεο από τα χθεσινη απεργια στη Θεσσαλονίκη

Πλήρης καταγραφή των όσων έγιναν χθες στην Τσιμισκή με τις οδομαχίες αστυνομικών και πολιτών.
Όπως γράφει ο πολίτης, που τράβηξε το βίντεο:
Σήμερα στην Ελλάδα υπήρξε εθνική απεργία και πραγματοποιήθηκε μια μαζική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και στην Αθήνα. Παρακολούθησα τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική μέχρι την στιγμή που η αστυνομία άρχισε να προκαλεί τους διαδηλωτές. Σε όλη την πορεία διαμαρτυρίας υπήρχε μια ομάδα που έριχνε κάτω CCTV κάμερες, αυτή ήταν η μοναδική «ανάρμοστη» συμπεριφορά που σημειώθηκε. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, μια ομάδα ΜΑΤ προσπάθησε να "σπάσει" την διαδήλωση βομβαρδίζοντάς τους με δακρυγόνα αέρια. Αυτή η πράξη ήταν απρόκλητη και εντελώς αναίτια. Η διαδήλωση ήταν προσωρινά χωρισμένη. Τότε οι διαδηλωτές δημιούργησαν έναν περιμετρικό κλοιό γύρω από τη διαδήλωση για να κρατήσουν τους αστυνομικούς σε απόσταση οι οποίοι άρχισαν να τους φωνάζουν να εγκαταλείψουν τους δρόμους, μέσα σε 10 λεπτά όλοι διαδηλωτές επανενώθηκαν. Αν και η ζημιά είχε ήδη γίνει οι διαδηλωτές ήταν έξω φρενών με τους αστυνομικούς για την απρεπή χρήση βίας. Καθώς η πορεία συνεχίστηκε, περισσότερες φωτογραφικές μηχανές CCTV έπεσαν κάτω, βιτρίνες κατέρρευσαν, σε κάδους σκουπιδιών άναψαν φωτιές και άλλη δημόσια περιουσία καταστράφηκε, πέτρες εκσφενδονίστηκαν σε αστυνομικούς και κάθε προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει την διαδήλωση αντιμετωπίστηκε με ραβδιά και πέτρες στα κεφάλια τους, ώστε να διασφαλιστούν οι δρόμοι για τον κόσμο. Αργότερα ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία. Έγινα μάρτυρας στον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή από μυστικούς αστυνομικούς, προσπαθούσα να το βιντεοσκοπήσω και καθώς τους πλησίαζα εγώ ο ίδιος δέχτηκα επίθεση από τους μυστικούς αστυνομικούς. Σε ένα άλλο περιστατικό ένας αξιωματικός άρπαξε το χέρι μου και προσπαθούσε να μου πάρει τη φωτογραφική μηχανή, ενώ τους βιντεοσκοπούσα. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο.

‘Oι τελευταίοι 7 μήνες της Αργεντινής πριν την πτώχευση’. Η ομοιότητα είναι όντως συγκλονιστική.


Αύγουστος 2001.

21 Αυγούστου 2001 : Ο μεγαλύτερος δήμος της Αργεντινής, ο δήμος του Buenos Aires, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Αρχίζουν να εφαρμόζονται τα χρεωστικά ομόλογα» (patacons). Περισσότεροι από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Αργεντινή έχουν αρχίσει να πληρώνονται με ομόλογα.
Tα ομόλογα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων, τη διευθέτηση λογαριασμών και την πληρωμή των φόρων.
Το μέτρο αυτό είναι μια ακόμα ένδειξη πόσο κοντά βρισκόταν η οικονομία της Αργεντινής στην κατάρρευση.
22 Αυγούστου 2001 : Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνει αύξηση του δανείου που είχε λάβει η Αργεντινή κατά 8 δισ. δολάρια.
Οκτώβριος 2001 : Τον Οκτώβριο του 2001 γίνεται όλο και πιο συχνή η χρήση των «χρεωστικών ομολόγων» σε πολλούς δήμους της Αργεντινής.
Παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των υποαπασχολουμένων και, μέσω αυτών, των απασχολουμένων στην «άτυπη» Οικονομία. …}
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται ότι:
{… Το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις του, σε εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού, στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου κρατικού Προϋπολογισμού. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται το ύψος των εκδιδόμενων τίτλων, ο σκοπός, οι όροι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια που αφορά την έκδοσή τους. Η παρούσα διάταξη ισχύει από 12 Δεκεμβρίου 2010 …}
Καλή μας πτώχευση.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011



Όταν κάνεις τέτοια

















παθαίνεις αυτά

Η κατάληψη της Πλατείας έφερε πραγματική αμηχανία και τρόμο στα κυβερνητικά ανδρείκελα


Μια εικόνα απο το διαδίκτυο
Δεν είναι ο τεράστιος όγκος του ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά…



Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!


Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος.


Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.
Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.


Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…


Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος πανικοβάλει  το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα δεκανίκια του καθεστώτος.


Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα  δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…


Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.


Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…


Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…


Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…


Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΤΟ BLACK OUT ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τους δημοσιογράφους να απεργήσουν!!!

Για σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2011 είχε προαναγγελθεί η πανελλήνια απεργία!
Γιατί, όμως, πάλι συνέπεσε σήμερα, κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι η απεργία σας και το κλείσιμο των ΜΜ"Ε" και έχουμε σε επανάληψη το καθιερωμένο και πρωτόγνωρο κοινωνιολογικό φαινόμενο του «black-out» στην ενημέρωση της συστηματικά «παραπληροφορημένης» ελληνικής κοινής γνώμης

Τελικά μήπως απεργούν τα ΜΜ"Ε" για να μην διαπιστώσουμε ότι:

  • Υπάρχει τεράστιος θυμός!...
  • Υπάρχει απάντηση στο πονηρά βλακώδες ερώτημα «καλά γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;»
  • Κύριοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες θα μας στερήσετε τις εικόνες από τα θυμωμένα πλήθη!!!
Μήπως κάποιοι φοβούνται ότι οι εικόνες θα «φουντώσουν» τη «φωτιά» που ήδη καίει τα σπλάχνα των Ελλήνων;

Φοβάμαι ότι και η σημερινή δημοσιογραφική απεργία, ταυτόχρονα με την πανελλαδική, εξυπηρετεί «περίεργους» στόχους…

video με επεισοδια απο την πορεια


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο δρόμος προς τους αγώνες έχει ανοίξει και δεν έχει γυρισμό

Δύο μήνες και κάτι έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία γενική απεργία, στις 15 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2010. Σε σχέση με το Δεκέμβριο όμως , τώρα φαίνεται ότι το κλίμα έχει ζεσταθεί ιδιαιτέρως και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση. Η κυβέρνηση υπό κατάρρευση, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της (αλλά η ξεφτίλα δεν κρύβεται με τίποτα) με τον πρωθυπουργό να περιοδεύει  συνοδεία των ΜΑΤ αφού η υποδοχή που του επιφυλάσσεται, όπως πρόσφατα στην Κομοτηνή, είναι υπέρ το δέον «θερμή». Όλη η χώρα είναι κεκαυμένη ζώνη, η ανεργία και το σβήσιμο  κάθε προοπτικής ...
προχωρούν για να δώσουν τη θέση του στην εξαθλίωση, τα ψέμματα είναι ορατά πια δια γυμνού οφθαλμού και εδώ και λίγες μέρες έγινε κοινό κτήμα η συνειδητοποίηση ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα, μαζί με ό,τι κινείται και αναπνέει πάνω της.
Η κλιμάκωση της αντίδρασης του κινήματος «Δεν πληρώνω», οι κινητοποιήσεις, στις συγκοινωνίες, οι κινητοποιήσεις των γιατρών, ο αναβρασμός στις τάξεις των εκπαιδευτικών και η «όσμωση» αυτών όπως αποδόθηκε με το σύνθημα «υγεία – παιδεία – συγκοινωνία», και βέβαια ο δίμηνος, και βάλε, αγώνας των κατοίκων της Κερατέας συνθέτουν μια εκρηκτική κοινωνική πρωτοπορία (τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα) που... και αριστερούς ανασταίνει! Και για όσους βλέπουν παντού υποκινητές, καμία συνδικαλιστική ή πολιτική δύναμη, έτσι που έχουν ξεθωριάσει και φυλορροήσει δεν μπορεί να κάνει κάτι χωρίς τη διαθεσιμότητα των πολλών.
Όταν, δε, λέμε πρωτοπορία δεν εννοούμε ότι όσοι αυτή τη στιγμή έχουν μπει μπροστά στους αγώνες έχουν κάνει καμιά φοβερή ανακάλυψη, τουλάχιστον όχι άλλη πλην της επανανακάλυψης του αυτονόητου (καμία σχέση με την «επανάσταση του αυτο-ανόητου»): ότι είναι θέμα επιβίωσης και αξιοπρέπειας η υπεράσπιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των συλλογικών, δημόσιων αγαθών, αλλά και του δημόσιου χώρου και του τόπου στον οποίο ζει κανείς, κινείται και αναπτύσσεται , εν τέλει η σύγκρουση με εκείνους που του επιβάλλουν προς ίδιον όφελος την αναιτιολόγητη ανατροπή της ζωής του προς το χειρότερο, και μάλιστα δραματικά χειρότερο...
Και μπορεί να κοιτάμε προς τις εξεγέρσεις τις Β. Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας για να αντλήσουμε την ελπίδα ότι οι από κάτω έχουν δύναμη αλλά πιθανότατα αρχίζει κάτι να κινείται και στην υπνωτισμένη Δύση όσο προχωράει η ... παγκόσμια λιτότητα: από την Κερατέα και τις εθνικές οδούς, ως το Ουινσκόνσιν όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεσηκώθηκαν στην προοπτική της κατάργησης των συλλογικών τους συμβάσεων και  τους βρετανούς που απέτρεψαν το ξεπούλημα των δασών τους από την κυβέρνηση Κάμερον...
Ας οργανωθούμε κι ας μην μεμψιμοιρούμε...
Ο δρόμος προς τους αγώνες έχει ανοίξει και δεν έχει γυρισμό...

ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Οι Γερμανοί θέλουν ελληνικά νησιά τώρα!


ΑΝΑΛΥΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΔΙΑΚΑΗΣ πόθος έχει γίνει για τους Γερμανούς η πώληση ελληνικών νησιών.
Τη στιγμή που το ΙΣΤΑΜΕ, επίσημο think tank του ΠΑΣΟΚ, διαψεύδει ότι μελέτη του κλείνει το μάτι για πώληση νησιών, οι Γερμανοί... ξανάρχονται. Οι τελευταίες αναφορές στον βερολινέζικο τύπο έρχονται να καταδείξουν πως ούτε οι τελευταίες νουθεσίες του IWH (Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ανάπτυξη) ήταν τυχαίες ούτε οι προ ενός έτους προτροπές γερμανικών ΜΜΕ εκτός γραμμής. Αντιθέτως, οι Γερμανοί φαίνεται πως το έχουν απωθημένο να...
 εξασφαλίσουν ηλιόλουστους παραθεριστικούς προορισμούς, καθώς το 1993 είχε προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με τη Μαδρίτη, όταν γερμανοί βουλευτές είχαν ζητήσει τη μακροχρόνια μίσθωση εκτάσεων της Μαγιόρκας.
Το IWH δεν είναι ένα τυχαίο ινστιτούτο, καθώς αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους έξι συμβούλους της γερμανικής καγκελαρίας. Γεγονός, που απέδωσε βαρύτητα στην πρόσφατη προτροπή του Ulrich Blum πως η Ελλάδα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι τα κεφάλαια που δανείζεται δεν θα χαθούν. Μάλιστα ο επικεφαλής του IWH, για να πείσει ότι πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο, σημειώνει πως κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Γερμανία το 1923. Σύμφωνα με τον Ulrich Blum για να μειωθούν τα επιτόκια, τα ελληνικά δάνεια πρέπει να ασφαλιστούν με πειστικό τρόπο. Κάτι ανάλογο υποστηρίζει και η παραδοσιακή εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της, τα ελληνικά δάνεια θα γίνουν μέσω της πώλησης γης φθηνότερα, καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία πως τα χρήματα που θα δοθούν θα συγκεντρωθούν από φόρους, αλλά θα είναι ήδη υποθηκευμένα.
Πωλητήριο παντού
Εχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας χρόνος από τότε που η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Bild», σε μπαράζ δηκτικών πρωτοσέλιδών της, ζητούσε να πουληθεί μέχρι και η... Ακρόπολη. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως δεν είχε δώσει την προσήκουσα σημασία στο συμβάν, με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα, να σχολιάζει (στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD) πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις» (!).
Ενα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ «πουλήστε νησιά» είχε πρωταγωνιστή τον Frank Schaeffler, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα πέρυσι στη γερμανική Βουλή. Είναι μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ και ειδικός σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Ο βουλευτής του CDU είχε ισχυριστεί, πως εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πρέπει να πουλήσουν ό,τι έχουν προκειμένου να πληρώσουν τους πιστωτές τους.
Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της κτίρια, επιχειρήσεις και ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους. Μαζί με άλλους τρεις γερμανούς βουλευτές είχε αρθρογραφήσει στην «Bild» ζητώντας την παραχώρηση της Κέρκυρας.
Τα περυσινά δημοσιεύματα σε έντυπα όπως η «Bild» ή το «Focus», με εύγλωττους τίτλους όπως «Η Ελλάδα έχει 3.000 νησιά μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα 87 είναι κατοικήσιμα. Για τη δε Ακρόπολη πιστεύεται πως η αξία της φτάνει στα... 100 δισ. ευρώ!» ή «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα» και άλλα ανάλογου ύφους είχαν αντιμετωπιστεί από την ελληνική κυβέρνηση σαν φαιδρά αποκυήματα λαϊκών εφημερίδων στερούμενα σοβαρότητας.
Η συνέχεια όμως δείχνει πως η μεν γερμανική πλευρά το εννοούσε, η δε ελληνική το υποβάθμιζε. Και όμως τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύονταν σε μια περίοδο που σε δημοσκοπήσεις καταγράφονταν απόλυτα ποσοστά «άρνησης για παροχή βοήθειας στους τεμπέληδες Ελληνες» και σχεδόν το 90% των ερωτωμένων ήταν κατά της «βοήθειας» (για δανεισμό με απεχθείς όρους πρόκειται) στη χώρα μας.
Ενδιαφέρον είναι πως τα χαμηλότερα αρνητικά ποσοστά είχαν καταγραφεί στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας (σχεδόν οι μισοί έβλεπαν με συμπάθεια την προοπτική της βοήθειας). Περιοχή με παραδοσιακή αντιπαλότητα προς το Βερολίνο, με συντηρητικό εκλογικό σώμα (εκφράζεται κυρίως από το CSU), προπύργιο του γερμανικού καθολικισμού. Με κατοίκους που θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόχθονες (σε αντίθεση με τους σλαβογενείς) υπερήφανους για την ιδιαιτερότητά τους, το γλωσσικό τους ιδίωμα (στη θέση της παγγερμανικής Guten Tag- καλημέρα, οι Βαυαροί προσφωνούν με το Gruss Got) και αποκαλούν την πρωτεύουσά τους, Μόναχο, Αθήνα του Isar.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η προπαγάνδα δεν έχει τελειωμό από το υπουργείο παιδείας και από τους ανθέλληνες που το απαρτίζουν.
Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα γίνετε ακόμη και στα Ελληνικά βιβλία που τα διαβάζουν Ελληνόπουλα κυρία Διαμαντοπούλου ;
Ποιοι είναι οι ανθέλληνες που τύπωσαν το βιβλίο ;
Έχετε γνώση για το θέμα ;
Αυτή είναι η παιδεία που δίνετε στους νέους και πάνε κατά διαόλου τα λύκεια και πανεπιστήμια ;
Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο χάρτης και το κρατίδιο τον Σκοπίων είναι γραμμένο όχι ως Γιουγκοσλαβία η Fyrom αλλά ως Μακεδονία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για την άμεση
αντικατάσταση του βιβλίου.
Η φωτογραφία βρίσκετε στην ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου της Γ’ λυκείου σελίδα 130

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ..... ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

Ζούμε στην Ελλάδα του 2011, στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της Τρόικας κι όμως εξακολουθούμε να καθόμαστε αραχτοί στον καναπέ του σαλονιού μας αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Όμως ποιοι άλλοι; Ποιοι θ' αγωνιστούν για τα δικά μας προβλήματα και γιατί;
Όταν η πολιτική εξουσία αδιαφορεί για τα προβλήματα του λαού, όταν οι πολιτικοί μας ξεπουλάνε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, μία είναι η λύση.
Αφήνουμε τους καναπέδες μας και ξεχυνόμαστε στους δρόμους.
Γινόμαστε ποτάμι και παρασέρνουμε στο διάβα μας οτιδήποτε και οποιονδήποτε σταθεί ανάχωμα στη λαϊκή βούληση. Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και ...
αναζητούμε την ευθύνη για ότι γίνεται στους ίδιους μας τους εαυτούς.
Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της Ελλάδας έστω και έμμεσα.
Εμείς στείλαμε τα τελευταία χρόνια ανίκανους πολιτευτές εκπροσώπους μας στη βουλή, εμείς χειροκροτήσαμε τον τσαμπουκά της λαμογιάς και της ανικανότητας, εμείς τους δώσαμε λευκή εξουσιοδότηση να χειριστούν τις υποθέσεις μας.
Και είμαστε υπεύθυνοι γιατί δεν το κάναμε μία φορά, δεν μάθαμε από τα λάθη μας, δεν τους στείλαμε στο διάβολο όταν διαπιστώθηκε η ανικανότητά τους, αλλά εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος, στέλνοντας τους ίδιους ανίκανους στη βουλή, ψηφίζοντας τους ίδιους συνδικαλιστές να μας εκπροσωπούν. Και ήσυχοι ότι κάναμε το καθήκον μας αράζουμε στους καναπέδες των σπιτιών μας ή κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Όμως φτάνει. Αν ακόμα πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, πάλεψε. Ένωσε τη δύναμή σου με την δύναμη όλων εκείνων των γΕλλήνων που πιστεύουν το ίδιο.
Εγκατέλειψε επιτέλους τον καναπέ σου, βγες στον δρόμο, αγωνίσου για εκείνα που άλλοι με αγώνες κέρδισαν ώστε να τα παραδώσεις στην επόμενη γενιά, ανάλαβε την ευθύνη που σου αναλογεί και πάλεψε με όλους τους άλλους για να σώσεις ότι μπορεί να σωθεί.
Ίσως πιστεύεις πως είναι ήδη αργά, ίσως κατάφεραν να σε απογοητεύσουν, ίσως σε κάρφωσαν για τα καλά στον καναπέ σου. Όμως θυμήσου, μετά το αργά υπάρχει το αργότερα, μετά την απογοήτευση υπάρχει η κατάθλιψη, μετά το κάρφωμα στον καναπέ υπάρχει ο νοητικός θάνατος.
Η απεργία της 23/02/2011 είναι η σπίθα που μπορεί να φουντώσει, είναι το χέρι που μπορεί να σε τραβήξει απ΄τον καναπέ σου, είναι η ελπίδα που μπορεί να ξανανθίσει στην Ελλάδα μας.
Αφού λοιπόν έπεισες τον εαυτό σου ότι εσύ είσαι η δύναμη που θα σε τραβήξει απ΄το τέλμα, αφού κατάφερες να αποκολληθείς απ΄τον αγαπημένο σου καναπέ, αφού αποφάσισες να βγεις στον δρόμο που οδηγεί στον αγώνα, τότε όλοι μαζί μπορούμε:
Να βροντοφωνάξουμε, φτάνει πια!!!
Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας.
Να διώξουμε τους ανίκανους πολιτικούς.
Να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τη λαμογιά της εξουσίας.
Να αλλάξουμε τελικά τα πράγματα στην Ελλάδα.

Νέο εξαιρετικό άρθρο του Στάθη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

νήσοι (για πούλημα) ανοιχτά των Αζορών


«Οταν πνίγεται η ιστορία, χάνεται η ελπίδα...»
Χάουαρντ Ζιντ

Το λέγαμε από την προτεραία της εισβολής στο Ιράκ ότι οι κατηγορίες κατά του Σαντάμ για χημικά (ακόμα και πυρηνικά) όπλα ήταν ψευδείς - βοούσαν από τότε τα στοιχεία, ότι όλα είναι απλώς μια σκευωρία, ένα πρόσχημα.

Η αλήθεια για τα «χρήσιμα» ψεύδη σύντομα απεκαλύφθη, τώρα πλέον..
 ομολογείται και «με τη βούλα», στο μεταξύ όμως το Ιράκ κατακρεουργήθηκε και ο Σαντάμ λιντσαρίστηκε κανονικά.

Ο Σαντάμ ήταν ένας τύραννος (σύμμαχος των ΗΠΑ όσον κι ο Μουμπάρακ), αλλά αυτοί που τον λιντσάρησαν τι είναι; Το ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν λειτούργησε την αγχόνη με τα χέρια του, τον καθιστά κάτι καλύτερο από έναν δήμιο;...

Είναι τραγικό όταν ο υπ' αριθμόν 1 πολίτης μιας χώρας συνιστά ταυτοχρόνως τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για αυτήν τη χώρα.

Μιλώ για τον Πρωθυπουργό.

Τον Γιώργο τον Β' Παπανδρέου τον Γ' -κυβερνά ήδη κοντά 16 μήνες και εξακολουθεί να κυβερνά χάριν του ονόματός του - ένας οποιοσδήποτε άλλος, ένας Σωτηρόπουλος φέρ' ειπείν, στη θέση του «θα είχε δαγκώσει το μαύρο χώμα», που έλεγε και ο Ομηρος.

Το όνομα των Παπανδρέου έχει γίνει κάτι σαν θανατερή καρικατούρα του Ελ Σιντ, και νεκρό νικάει, αλλά πλέον δεν φελάει -έχει γίνει κίνδυνος για την πατρίδα.

Ο Παπανδρέου εξαπάτησε τον λαό (υπάρχουν τα λεφτά) και πήρε την εξουσία.


Στη συνέχεια διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ως «διεφθαρμένους» και τεμπέληδες, μετέτρεψε το πρόβλημα του δανεισμού σε κρίση χρέους.


Τίναξε τα σπρεντ στον θεό κι άρχισε τα καραγκιοζιλίκια των λεονταρισμών μπροστά στη Μέρκελ και τους λοιπούς Ευρωπαίους με τα ρεβόλβερ και τις μπλόφες


ώσπου εν τέλει, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατάφερε να ψηφισθεί αγλεπίς το Μνημόνιο απ' τη Βουλή, να υποκατασταθεί από δαύτο το Σύνταγμα και να αρχίσει η ξενική κατοχή.


*****

Απτόητος ο ποδηλάτης με τα καγιάκ και τα γυμναστήρια έβαλε χέρι στο λαϊκό εισόδημα, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωσε την ανεργία, συνέχισε τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες, την υπόθαλψη των φοροεισφοροφυγάδων και το 'ριξε σε ανοησίες όπως η οπενγκαβ(ωμάρα) και άλλες προσφιλείς του ενασχολήσεις, όπως η χρηματοδότηση των μη-κυβερνητικών-οργανώσεων, οι ανασχηματισμοί, τα επικοινωνιακά παίγνια, η επινόηση νέων επιτροπών, οργάνων, μηχανισμών και σχημάτων - λέγε με Νικολάκη...

Διέλυσε το κόμμα του, το αντικατέστησε με ένα περιβάλλον παρακοιμώμενων και διέπρεψε στις επιλογές τυχάρπαστων, απ' την κυρία Καραχασάν έως τον κ. Ξυνίδη.

Στο ίδιο διάστημα τα στελέχη του, όπως ο κυρ Πάγκαλος, συνέχισαν να βρίζουν τους Ελληνες, «κοπρίτες», να τους δουλεύουν περί την Υγεία και την Παιδεία, να τους ληστεύουν από όπου κι όσο μπορούν. Απ' τους έμμεσους φόρους έως τα διόδια.

Κιχ ο Παπανδρέου, μόνον μεγάλες κουβέντες.

Αίφνης για την πατρίδα και τον «νέο(!) πατριωτισμό». Ο άνθρωπος που δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ και δείχνει ευεπίφορος στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να κινείται με προσωπική ατζέντα για ιστορικά προβλήματα, μόνον σε καραγκιοζιλίκια τύπου Κατάρ και Ερζερούμ μπορεί να καταλήξει. Στην καλή περίπτωση, στην κακή ο θεός να βάλει το χέρι του.

Ο Παπανδρέου ψεύδεται στο Κοινοβούλιο όσον ψεύδονται και οι Υπουργοί του. Με ευκολία. Ομως μπροστά στον λαό ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Τη μια μέρα πρέπει να μαζέψουμε (να μας ξαφρίσουν) 12 δισ., την άλλη 50!

Ο Παπανδρέου κυβερνάει 16 μήνες, το ΑΕΠ πέφτει σαν μολύβι στο πηγάδι, οι Ελληνες καλούνται και ξανακαλούνται (αφού πρώτα τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου) να γεμίσουν στο τέλος όλοι μαζί τον πίθο των Δαναΐδων με τα παιδιά τους, τα όνειρα των παιδιών τους, το σώμα τους και την ψυχή τους.

Για να συνεχίσουν να κονομάνε αυτοί που μας ναυάγησαν. Οι «νταβατζήδες» και οι μιζαδόροι. Και οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο, καρχαρίες και πολιτικοί -φιάσκο οι εξεταστικές επιτροπές και ο Γιωργάκης την ίδια ρητορική, στον ίδιο χαβά, ότι θα τα αλλάξει όλα.

Οντως! Προς το χειρότερο.

Ο Παπανδρέου έχει γίνει υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος. Υπέταξε την Ελλάδα για τα επόμενα τριάντα χρόνια σε υπαγόρευση πολιτικής (δικτατορία) από τους δανειστές δυνάστες.


Αναγνώρισε ένα χρέος (που εν πολλοίς είναι παράνομο) και συμφώνησε να το πληρώνουμε ώσπου να μην το αποπληρώσουμε ποτέ.

Ολα αυτά τα αποφάσισε μόνος του. Σε κρυφές συναντήσεις με Τραπεζίτες στο εξωτερικό και Δυνάστες. Είναι ή βαλτός ή ευήθης -και τα δύο το ίδιο θανατηφόρα.

Επί 16 μήνες ούτε μία ιδέα του ούτε μία πράξη του μάς βγήκε σε καλό, έχει απομείνει να τον επικροτούν μόνον δωσίλογοι όπως το ΛΑΟΣ και πρόθυμοι όπως η Ντόρα.


Η φάρσα αυτή της διαρκούς δίκης του Λαού και της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα των Γιωργοκωστάκηδων και των Σημιτοτσουκάτων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Το Μνημόνιο αποδεικνύεται Συμβόλαιο Θανάτου για την Ελλάδα. Ενα Εδικτο Διαμελισμού..

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΡΕΣΙΤΑΛ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ....ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.....

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΝΤΟΥΟ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ.....Ο ΝΕΡΑΙΔΟΠΑΡΜΕΝΟΣ FITNESS ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ....ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.....

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ

Πρόκληση Καρατζαφέρη: "Προτιμώ να προσαρμοστώ στην Νέα τάξη Πραγμάτων παρά να επαναστατήσω               

Απίστευτη ομολογία του πατριδέμπορα καρατζαφέρη που κάποτε δήλωνε κατά της νεάς τάξης πραγμάτων που θέλει μια παγκόσμια διακυβέρνηση - δικτατορία, ανοιχτά σύνορα και εμφυτευμένα τσιπάκια σε όλους τους ανθρώπους.

Καταλάβατε πως παίζουν με την λέξη πατρίδα ορισμένοι σε αυτόν τον τόπο; Διατυμπανίζουν τον ορυκτό πλούτο που κατέχουμε και την ίδια στιγμή τον υποθηκεύουν με την υπογραφή  τους στο μνημόνιο οι υποκριτές.
Βρε ουστ... πατριδοκαπηλοι. Προσπαθεί να απαξιώσει την αντίδραση του πολίτη και να περιθωριοποιήσει την κάθε διαφωνία με τα μέτρα, φέρνοντας ως πρόσχημα την ΠΑΤΡΙΔΑ για άλλη μια φορά.
Εκεί που πονάμε μας χτυπάνε.. ξέρουν οτι έχουμε ευαισθησία με την πατρίδα μας που τόσα χρόνια την χλευάζουν και πατάνε εκεί ακριβώς για να περάσουν κάθε μέτρο.. για την πατρίδα. Κι όποιος δεν πιστεύει στην πατρίδα, του φέρνουν τον μπαμπούλα την τρόϊκα.. οτι δήθεν δεν θα πάρουμε την τέταρτη δόση . Καρότο και μαστίγιο δηλαδή!!!

Μια σιωπηλή μαζική δολοφονία

Ο Ρόμπερτ Ζέλικ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι οι ακολοθούμενες πολιτικές έχουν επιφέρει αύξηση της φτώχειας, "σπρώχνοντας" 44.000.000 επιπλέον ανθρώπους κάτω από τα όρια της επονομαζόμενης "ακραίας φτώχειας" (δηλαδή κάτω από 1.25 $/μέρα).

Τα πράγματα είναι απλά: Οι άνθρωποι αυτοί, η ολιγαρχία που μας κυβερνά, με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες μας παίρνουν και τα σώβρακα, και δε σταματάνε αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Άλλωστε, το 1.25 $/μέρα είναι κάτι που οι βιομήχανοι εμπράκτως το στηρίζουν εδώ και χρόνια μεταφέροντας την παραγωγή στην Κίνα, Ινδία ή όπου άλλου μπορούσαν να επιβάλλουν μισθό "ακραίας φτώχειας". Και όλοι οι υπόλοιποι μισθοί, τα 1500, τα 1000, ακόμα και τα 700 ευρώ τους φαίνονται "πολλά". Δε συμφέρει το βιομήχανο να επενδύσει όταν έχει τόσο "υψηλό" εργατικό κόστος, και γι' αυτό στη δύση ο παραγωγικός ιστός έχει αποσαθρωθεί. Η παραγωγή εξάλλου ορίζεται με βάση τα συμφέροντα αυτών - αυτό μας έλειπε άλλωστε να οριζόταν από τους εργάτες, με βάση τα δικά τους συμφέροντα, αυτό θα..... ήταν..."καταστροφή".

Όσο για τους τραπεζίτες, αυτοί εδώ και χρόνια έδιναν δάνεια για να "κινηθεί η αγορά", και τώρα που προφανώς τα δάνεια αυτά δε μπορούν να αποπληρωθούν, αρπάζουν το ένα "πακέτο σωτηρίας" μετά το άλλο, και παρότι έχουν χλαπακιάσει ένα σωρό τρισεκατομμύρια δολλάρια, χρειάζονται κι άλλα για να μη χρεωκοπήσουν. Και είναι αποφασισμένες να τα πάρουν, είναι άλλωστε ζήτημα "ζωής και θανάτου" πλέον (αν δεν πάρουν τα "πακέτα σωτηρίας" χρεωκοπούν. Και από το να χρεωκοπήσουν αυτές, καλύτερα να χρεωκοπήσουν οι λαοί).

Δεν είναι "προσωπικό" το θέμα, άλλωστε δε μας ξέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται λεφτά, πολλά λεφτά, ολοένα και περισσότερα, και απλά τα παίρνουν. Και αν αυτό οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο θάνατο πολλών από υποσιτισμό, όχι απλά δεν μιλάμε για έγκλημα ή για μαζική εξόντωση ανθρώπων, αλλά αντίθετα μιλάμε για μια "απαραίτητη πολιτική" που θα "εξυγιάνει την παγκόσμια οικονομία" (δηλαδή θα επιτρέψει στην άρχουσα τάξη να έχει τα κέρδη που επιθυμεί).

Όπως και να έχει, εκατομμύρια άνθρωποι θα εξοντωθούν, άλλωστε μόνοι τους τα λένε (είναι προφανώς ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των 44.000.000 ανθρώπων που έχει υπολογίσει ο Ζέλικ στην Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και πολλοί άλλοι, απλά θα πεθάνουν λόγω φτώχειας, πείνας και ότι άλλο αυτά φέρνουν (πχ η φτώχεια φέρνει και κακές συνθήκες υγιεινής,γι' αυτό και οι φτωχοί πληθυσμοί ξεκληρίζονται περιοδικά σε μεγάλη ένταση από επιδημίες, αρρώστιες, κτλ).

Μόνο που, από τη στιγμή που πολλοί είναι ουσιαστικά καταδισμένοι να πεθάνουν, ή να ζήσουν σε συνθήκες "ακραίας φτώχειας", γιατί να μη ζήσουν πολεμώντας εναντίον των Ζέλικ αυτού του κόσμου, που βγαίνουν και ωμά μας ανακοινώνουν ότι οι πολιτικές τους ρημάζουν τους λαούς; Υπάρχει ένα "ψυχολογικό φράγμα", όπου οι άνθρωποι δε θέλουν να "πάρουν τα όπλα". Γι' αυτό και πολλοί σήμερα λένε ότι "δε βλέπουν καμία λύση στον ορίζοντα" - διότι απλούστατα έχουν λογοκρίνει την ίδια τους τη σκέψη, μη θέλωντας να σκεφτούν τη λύση του να πάρουν τα όπλα. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι ολιγάρχες, και συνεχίζουν χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση τη λεηλασία. Και θα συνεχίσουν, έως ότου οι λαοί σκεφτούν πέρα από αυτό το "ψυχολογικό φράγμα".

"Στο τέλος του 2006, οι τιμές των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται, ξαφνικά και απότομα. Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του σίτου είχε αυξηθεί κατά 80 τοις εκατό, το καλαμπόκι κατά 90 τοις εκατό, και το ρύζι 320 τοις εκατό. Σε μια παγκόσμια καταστροφή από την πείνα, 200 εκατομμύρια άνθρωποι - κυρίως παιδιά - δεν μπορούσε να πάρει τα τρόφιμα πια, και βυθίστηκε σε υποσιτισμό ή ασιτία. Υπήρχαν ταραχές σε περισσότερες από 30 χώρες και τουλάχιστον μία κυβέρνηση ανατράπηκε βίαια. Στη συνέχεια, την άνοιξη του 2008, οι τιμές μυστηριωδώς επανήλθαν στο προηγούμενο επίπεδό τους. Ο Ζαν Ζιγκλέρ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, την αποκάλεσε "μια σιωπηλή μαζική δολοφονία», και οφείλεται εξ ολοκλήρου σε "ανθρώπινες ενέργειες"."

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΧ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΛΑΝΑ....................

Διαβάστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Νίκου Βαφειάδη που απολύθηκε από τη "Καθημερινή" επειδή αποκάλυψε πόσα κονομάνε οι εθνοπατέρες μας και τα προνόμια των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

Δείτε αναλυτικά τι παίρνουν οι 300 βο(υ)λευτές και όλοι οι αυλικοί τους (υπάλληλοι - δημοσιογράφοι της Βουλής κλπ.) Ενα ρεπορτάζ ΣΟΚ το οποίο στοίχησε την θέση του Νικόλα Βαφειάδη όταν και τόλμησε να το δημοσιεύσει.

Βουλευτικές απολαβές και προνόµια:
• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιράστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ
• Ο µέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ
• Το 50%...
φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα
• 35 εκατ. ευρώ µοιραστηκανν µέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών
• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα....

55 τους χρόνια
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας).


Παροχές.................

• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.


Συνταξιούχοι βουλευτές

Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιοτου 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.



Υπάλληλοι της Βουλής

• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ -ΕΤ ΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).
Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.


Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».


Τηλεοπτικός σταθμός

• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3%.

Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.



Ατιµωρησία

• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. « Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές

Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία - προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.


Το κτίριο

Κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα.

Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθµεύουν οι κυβερνητικές λιµουζίνες, ξύλο και δέρµα, χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασµούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω βούλιαζε η πραγματική οικονοµία της χώρας...


Πίνοντας καφέ...

Η µεγαλύτερη κίνηση µέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και µπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηµατίζονται µόνιµα ουρές. Παρ' όλες δε τις φαινοµενικά αγεφύρωτες απόψεις µεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσµατος, θα δει κανείς στους διαδρόµους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται µεταξύ τους.

Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολοµέλεια, για τα µάτια του κόσµου, όπως και στις συνεδριάσεις των αµειβόµενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση). οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστηµα κατά κανόνα δεν παρακολουθούν τον οµιλητή και περιορίζονται σε δηµόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνοµιλούν µέσω κινητού τηλεφώνου για άλλες υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους.

Αλλωστε, τα πολιτικά κόµµατα δεν πλήττονται οικονοµικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και µετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί έφτασε τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόµµατα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δηµόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.