Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1843-ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2011 ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 168 ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις…)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ’ την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.
Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες.
Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ;

Πετσαλνικος:Τετοια φαινομενα κρυβουν κινδυνους για την δημοκρατια μας

Σοβαρα κυριε Πετσαλνικε;Τωρα σας επιασε ο πονος για την δημοκρατια;Και για ποια δημοκρατια συγκεκριμενα μιλατε;Για αυτην την δημοκρατια που φτιαξατε;Για την δημοκρατια της SIEMENS ;Για την δημοκρατια του Βατοπεδιου;Για την δημοκρατια των καναλαρχων και των κατασκευαστικων εταιρειων ;Για την δημοκρατια της οικογενειοκρατιας που δυο οικογενειες κυβερνανε την χωρα 40 χρονια ελεω θεου ;Μιλατε για την δημοκρατια της μιζας της ρεμουλας της αναξιοκρατιας και του ηθικου ξεπεσμου που στησατε εδω και 40 χρονια;Μια δημοκρατια χτισμενη πανω σε κρατικοδιαιτους κομματικους μηχανισμους με μαιντανους συνδικαλιστες τυπου Πρωτοπαπα ,Παναγοπουλου ,Φωτοπουλου,Μανωλη,και διαφορα αλλα συνδικαλιστικα μπουμπουκια που λειτουργουσαν σαν κρατος εν κρατη με τις ευλογιες σας...Μια δημοκρατια των media με πληρωμενους κονδυλοφορους τυπου Πρετεντερη ,Σταη,Τρεμη,Κωνστα και ενα τεραστιο καταλογο δημοσιοκαφρων που σκοπο ειχαν την ποδηγετηση και την καταστολη του κοσμου..Η μηπως ενοειτε την δημοκρατια του Μπομπολα,του Λαμπρακη του Ψυχαρη,του Κουρη,και του Βαρδινογιαννη.Μαλλον μιλατε για την δημοκρατια την δικια σας των παχυλων μισθων των προνομιων της καλοπερασης της διαπλοκης και της μιζας...Την δημοκρατια οπως την φανταζεται ο απογονος του δικτακτορα ο γνωστος παχυδερμος αντιπροεδρος Παγκαλος ο κολαουζος του Δ.Ν.Τ μεγας οικονομολογος και σωτηρας της χωρας Παπακωνσταντινου,την δημοκρατια που σκεφτεται ο χαζοχαρουμενος αμερικανοτραφης πρωθυπουργος .....Αυτην την δημοκρατια που δημιουργησατε την εχουμε χεσμενη και οσο δημοκρατικα μας αντιμετωπισατε εσεις αλλο τοσο δημοκρατικα θα σας κρεμασουμε στο Συνταγμα εμεις...Γιατι η λεξη δημοκρατια ειναι ιερη και εσεις και οι ομοιοι σας την εχετε γαμησει αυτην την λεξη κανονικα και παραφυση....οπως και την πατριδα μου και δεν λεω "πατριδα σας" γιατι εσεις δεν ειστε Ελληνες ....Ο Ελληνας ειναι λεβεντης και περηφανος και οχι χαμερπης σφουγγοκωλαριος οπως εσεις και το συναφι σας...Για αυτο αφηστε την δημοκρατια που θελουμε στα χερια μας ξερουμε εμεις πως θα την κανουμε να λειτουργησει και παρτε δρομο οσο γινεται πιο γρηγορα γιατι την αλλη φορα δεν θα κυκλωσουμε την βουλη αλλα θα μπουμε μεσα και τοτε θα δειτε ποσα απιδια χωραει ο σακκος...ΑΙΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ...ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ....

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Απροστάτευτη η Βουλή - Επίθεση από χιλιάδες Αγανακτισμένους

Με συνθήματα όπως "Κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" και "Να καεί το μπου...λο η Βουλή" οι Αγανακτισμένοι έπαψαν να είναι ... ειρηνικοί και αυτή την στιγμή περίπου 30.000 από αυτούς πολιορκούν τη Βουλή η οποία προστατεύεται από ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις.
Οι συντάκτες του defencenet.gr που κάνουν επί τόπου ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι "Αν αποφασίσουν να μπούν μέσα στο κτίριο τίποτα και κανένας δεν θα μπορέσει να βοηθήσει ούτε τους λιγοστούς αστυνομικούς, ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τους βουλευτές. Για πρώτη φορά έχουν σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας και βρίσκονται στην κεντρική μπάρα"!
Σήμερα υπάρχει τεράστια οργή. Αλλά και διαφορετική "ποιότητα" Αγανακτισμένων. Είναι σαφές ότι ε΄χουν παρεισφρύσει και ακροαριστερά στοιχεία και εξ αυτού η κατάσταση είναι εκρηκτική. Λόγω της ηρεμίας των προηγούμενων ημερών, οι αστυνομικοί κατελήφθησαν εξ απήνης, όταν ένα κύμα Αγανακτισμένων, με έφοδο έσπασε δύο "αλυσίδες" από άνδρες των ΜΑΤ και έφτασε μπροστά στην αφύλακτη είσοδο της Βουλής. από πανού συρρέει κόσμος και είναι αδύνατον να φτάσουν ενισχύσεις στο κτίριο.
Με την χρήση λέηζερ τρομοκρατούν τους υπαλλήλους της Βουλής στο εσωτερικό και γενικά η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και σε υπαλλήλους που έβγαιναν από το κτίριο και σε βουλευτές, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες αψιμαχίες.
Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.
Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και οι υπαλληλοι της Βουλής είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, ενώ κάποιοι βουλευτές που θέλησαν να βγούν προπηλακίστηκαν και επέστρεψαν πίσω. Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους.
Πάντως, μια σπίθα αρκεί για να φέρει την έκρηξη και ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημρώσουμε άμεσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θελουν να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα....

Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της 5ης δόσης;

Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας... και τα σενάρια χρεοκοπίας;;

Για Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της 5ης δόσης;

Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας... και τα σενάρια χρεοκοπίας;;

Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα....

Δείτε χθεσινό άρθρο....
ΒΗΜΑ: Πουλήστε τα (σχεδόν) όλα

Εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν «διαζύγιο» από το Δημόσιο...

«Διαζύγιο» από το Δημόσιο ζητούν 9 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής». Το 88% έχει αρνητική γνώμη για τον δημόσιο τομέα στη χώρα μας, ενώ το 65% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εξυγιάνει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια. Η απαξίωση του δημοσίου τομέα προκύπτει και από τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων που ελέγχονται μερικώς ή εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, όπως η ΔΕΗ και οι αστικές συγκοινωνίες.

Τα ποσοστά είναι τόσο υψηλά που δημιουργούν την εντύπωση ότι πολίτες αποφασίζουν «εν θερμώ» να πουληθούν τα πάντα, ίσως για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσπιστία τους για τον δημόσιο τομέα, όποιο ρόλο και αν αναλαμβάνει. Το 62,7% υποστηρίζει ότι το Δημόσιο αποτελεί εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη και το 82,1% ότι «κυρίως εμπόδισε» την ανάπτυξη κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Επιπλέον, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους ώστε να μειωθούν το έλλειμμα και το χρέος, το 25,4% απαντά «μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Παρά τη συντριπτική απόρριψη του Δημοσίου, η οποία εκφράζει την απόρριψη των πολιτών για το μοντέλο «ανάπτυξης» της Μεταπολίτευσης, οι πολίτες δεν δίνουν «λευκή επιταγή» στον ιδιωτικό τομέα. Οι γνώμες είναι μοιρασμένες. Η πλειονότητα, το 51,3%, έχει θετική γνώμη, σε σχέση με το 48,4% που διατηρεί αρνητική γνώμη. Στο ερώτημα με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του ιδιωτικού τομέα και το επιχειρηματικό περιβάλλον, το 57,3% προκρίνει την «απλοποίηση της διαδικασίας σύστασης και αδειοδότησης» επιχειρήσεων και το 49% τη «μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων».

Οι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές για το ποια θεωρούν ότι πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το 48,3% προκρίνει την «προώθηση της ανάπτυξης μέσω στήριξης των επιχειρήσεων», ενώ το 16,5% επιλέγει την «υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (ανέργων, συνταξιούχων, κ.ά.)». Ακόμη χαμηλότερα ακολουθούν η μείωση του χρέους (16,3%) και η μείωση του ελλείμματος (15,8%). Η δυσφορία των πολιτών για το Ελληνικό Δημόσιο και τον τρόπο που λειτουργεί αποτυπώνεται στα ποσοστά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Το 65% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μάλιστα το 50,8% πιστεύει ότι ο ηλεκτρισμός «είναι καλύτερο να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα»!

Ακόμη μεγαλύτερο, 75%, είναι το ποσοστό όσων εγκρίνουν την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ). Η πλειονότητα συμφωνεί μεταξύ άλλων με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ (78,5%), του ΟΠΑΠ (71,1%), και της ΔΕΠΑ (66,7%).
Η άποψη κατά της ιδιωτικοποίησης πλειοψηφεί οριακά μόνο στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ (51,5% κατά), του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (51,1%) και με μεγαλύτερο ποσοστό, 61,6%, στην περίπτωση των Ελληνικών ΑμυντικώνΣυστημάτων (ΕΑΣ).

Οι απαντήσεις για το θέμα της δημόσιας περιουσίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες εγκρίνουν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίησή της, αλλά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και χωρίς να εμπιστεύονται (σε ποσοστό 82,6%) την ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιήσει το σχέδιο! Για όλα τα περιουσιακά στοιχεία τού Δημοσίου που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων (από 71,5% ως 84,2%) λέει «όχι» στην πώληση και «ναι» στη μακροχρόνια μίσθωση. «Ο Πρωθυπουργός προσωπικά» πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα, λέει το 27%, επιλογή που συγκεντρώνει μακράν τις περισσότερες προτιμήσεις από τις υπόλοιπες. Εντύπωση προκαλεί ότι οι πολίτες (σε ποσοστό 11,9%) προτιμούν την τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών (μόλις 6,1%) για την υλοποίηση του σχεδίου.

Συντριπτικό «ναι» για το Ελληνικό
Στα ερωτήματα για την πώληση συγκεκριμένων ακινήτων, το «ναι» για την αξιοποίηση είναι συντριπτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στους 10 συμφωνούν με την αξιοποίηση του Ελληνικού, ενώ για σειρά άλλων περιουσιακών στοιχείων τα ποσοστά όσων εγκρίνουν την ιδιωτική εκμετάλλευση κυμαίνονται από 67,3% ως 88,6%.

Το 71,9% προτιμά την ιδιωτική εκμετάλλευση των ακινήτων και των εκτάσεων που συμπεριλαμβάνονται στη δημόσια περιουσία. Ποσοστό 62% πιστεύει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα αεροδρόμια και τους οδικούς άξονες. Μοιρασμένες είναι οι γνώμες για τους οδικούς άξονες, με το 49,6% να προτιμά τη δημόσια εκμετάλλευση σε σχέση με το 48,5% που επιλέγει την ιδιωτική εκμετάλλευση.

Εξι στους δέκα «ψηφίζουν» έλεγχο τού Δημοσίου για τον ορυκτό πλούτο και τα νησιά/ βραχονησίδες της χώρας. Ωστόσο προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι 36,4% λέει «ναι» στην εκμετάλλευση νησιών και βραχονησίδων από ιδιώτες, καθώς εκτιμά ότι αυτό «θα συνέφερε περισσότερο την οικονομία της χώρας». Το 38,9% πιστεύει το ίδιο για τον ορυκτό πλούτο.

Το 76,5% υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν κριτήρια ως προς τη χώρα προέλευσης των επενδύσεων. Η πρώτη προτίμηση είναι οι επενδυτές από τη Ρωσία (48,9%) και ακολουθούν τα Αραβικά Εμιράτα (45%) και η Κίνα (42,2%). Αντιθέτως χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Γερμανία (20,7%), η Βρετανία (7,9%) και οι βαλκανικές χώρες. Μόλις το 2,4% των ερωτηθέντων συμπεριέλαβε στις (τρεις) προτιμήσεις του την Τουρκία ως χώρα προέλευσης των επενδύσεων.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Επωνυμία εταιρείας: ΚΑΠΑ RΕSΕΑRCΗ ΑΕ Επωνυμία/ όνομα εντολέα: «Το Βήμα της Κυριακής».
Σκοπός δημοσκόπησης: Ερευνα κοινής γνώμης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό,άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω,βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ.
Μέγεθος δείγματος/ Γεωγραφική κάλυψη:
1.264 άτομα,πανελλαδικά,με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας. Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων:
17 ως 20 Μαΐου 2011.
Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού,το φύλο και την ηλικία.Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του 2009 Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 2,76% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Η ΚΑΠΑ RΕSΕΑRCΗ είναι μέλος της ΕSΟΜΑR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/


Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλήθεια ο Πάγκαλος με ποιον αρχαίο Έλληνα μοιάζει;

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος στο «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής.

[Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ‘Έθνος της Κυριακής».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».
«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο», τονίζει ο κ. Πάγκαλος, «θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επόμενη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας προς τον Αντώνη Σαμαρά πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.»]

Τι να απαντήσει κανείς στον αντιπρόεδρο Πάγκαλο που κατά δήλωσή του μπορεί να είναι ακόμη μέλος του ΚΚΕ αφού δεν γνωρίζει αν τον έχουν διαγράψει.
Η συντριπτική πλειονοψηφία του λαού είναι αντίθετη με το μνημόνιο και έχει ήδη καταδικάσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και ο Πάγκαλος με προτάσεις εκλογικού νόμου αλλοίωσης της λαϊκής θέλησης προσπαθεί να καταστήσει σαν εκλογικό σώμα μόνο τα κομματόσκυλα των κομμάτων εξουσίας δλδ με ποσοστό ακόμη και 20% το πρώτο κόμμα να σχηματίζει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δημοκρατικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σε ελεύθερη πτώση. Το θέμα τίθεται απ’ τον Πάγκαλο ελάτε κύριοι της ΝΔ να το παίξουμε σαν lotto και όποιος κερδίσει την πρωτιά ανεξάρτητα του ποσοστού να κυβερνήσει. Αυτό σημαίνει ότι οι σκληροί πυρήνες των κομμάτων εξουσίας θα αποφασίσουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την θέληση της μεγάλης πλειονοψηφίας του λαού. Θα πρότεινα στον Πάγκαλο γιατί να ξοδευτούμε κάνοντας εκλογές; Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε σε μια κληρωτίδα δύο μπαλάκια, ένα ΠΑΣΟΚ και ένα ΝΔ και η θεά τύχη να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα.
Αυτή η διαδικασία θα μας αφήσει ήσυχους στον καναπέ μας με το φραπεδάκι ή το ουισκάκι μας. Ούτε συγκεντρώσεις ούτε σημαίες ούτε τηλεοπτικές εκπομπές ούτε ντιμπέιτ, ήσυχα κι απλά η κληρωτίδα θα αποφασίσει για ‘μας χωρίς εμάς.

Ρε δε γαμ….στε λέω εγώ. Tα κόκκαλα του αρχαίου Κλεισθένη, πατέρα της δημοκρατίας έχουν γίνει σκόνη  απ’ το συνεχές τρίξιμο. Κατά τα άλλα είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ζούμε στη χώρα που επινόησε και εγκαθίδρυσε την δημοκρατία. Αλήθεια ο Πάγκαλος με ποιον αρχαίο Έλληνα προσομοιάζει;;;;;;;;;
Μπράβο στη νεολαία που άρχισε να αντιδρά με συγκεντρώσεις στις πλατείες. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη νέα γενιά παρ’ όσα λέγονται. Ας τους αφήσουμε να δράσουν γιατί το μέλλον τους ανήκει. Η παρουσία των μεγαλυτέρων στις πλατείες ας έχει υποστηρικτικό και όχι καθοδηγητικό χαρακτήρα.
Ας έχουμε υγεία για να δούμε την νεολαία πρωτοστάτισσα και οδηγήτρια προς το μέλλον.