Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

Επικοινωνιακά παιχνίδια.Βλέπουν ότι λιγοστεύουν τα ψωμιά τους στην εξουσία, βλέπουν ότι η οργή του κόσμου φουντώνει , οπότε αναλαμβάνει ρόλο η κινδυνολογία και ο εκφοβισμός.
Πως θα περάσουν τα νέα μέτρα αν δεν έχουμε σενάρια καταστροφής ;
Πανικός-πανικός χάνεται η δόση -έρχεται η καταστροφή…..Κάτσε να δεις κάτι καναλάκια τι έχουν να πουν και να δείξουν….
Βουνό το κουτόχορτο στο γυαλί, που θα σερβίρεται με το τόσο τρόμο που θα τρέμει η μασέλα του κάθε συνταξιούχου στο ποτήρι της το βράδυ.
Και μόλις πέσει και αυτή η δοσούλα κάποιοι θα αναζητάνε πάλι τις δάφνες του Καίσαρα.
Τιμή και δόξα θα λένε στους πολυχρονεμένους που εξασφάλισαν και αυτή τη δόση…….ξεχνώντας όμως ότι πληρώνετε με το αίμα του λαού.
 Διαβαστε λοιπον το σεναριο της καταστροφης............
Σαν βόμβα έπεσε στην κυβέρνηση -αν και κάποιοι το γνώριζαν από το πρωί- η αναβολή της συνέντευξης τύπου που είχε οριστεί για την Παρασκευή το πρωί από τα μέλη της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι τροικάνοι θα έκαναν εκτενή αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις επαφές με τους υπουργούς, στις αντιρρήσεις που έχουν ενώ θα έδιναν και το στίγμα για το αν θα έδιναν την 4η δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ.
Η αναβολή της συνέντευξης άναψε φωτιές σε πολλά υπουργικά γραφεία καθώς για πολλούς συνδυάζεται με τη δυστοκία που υπάρχει στην Ευρώπη για την υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου στο οποίο θα υπήρχε φυσικά και η σωτηρία της Ελλάδας.
Συνδυάζεται από πολλούς, επίσης, με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να παραδοθεί άνευ όρων στις επιταγές της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροικάνοι στις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και ζήτησαν επιτακτικά κλαδικές ή ατομικές συμβάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε γενναίο “κούρεμα”των μισθών. Ειδικά ο απεσταλμένος της Ευρώπης, Ντερούζ εμφανίζεται αδιάλλακτος, δε θέλει να ακούσει απολύτως τίποτε από την Λ. Κατσέλη και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία αν δεν πάρει ό,τι θέλει.
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι ένα μόνο κομμάτι της πίεσης που ασκείται. Τόσο η καθυστέρηση του γερμανικού σχεδίου όσο και τα “κόλπα” που κάνουν οι τροικάνοι στην Αθήνα πιθανότατα να σχετίζονται με μια και μόνο εντολή της τρόικας και της Γερμανίας “Θα προσκυνήσετε αλλιώς σας στέλνουμε στον γκρεμό” είναι εν ολίγοις η στάση που ακολουθούν οι… σωτήρες μας.
Ολη αυτή η κωλυσιεργία προκάλεσε τη μεγάλη πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά 3,46% και στην άνοδο των spreads ειδικά στην Πορτογαλία.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια της τρόικας και για μαραθώνια σύσκεψη την Πέμπτη το βράδυ, τότε η κατάσταση στην κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Εγκλωβισμένη στις απαιτήσεις των ξένων, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει διέξοδο. Αλλά οι τροικάνοι που ξέρουν καλά τα κόλπα τους έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό και τώρα την σφίγγουν αργά – αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου