Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ "Ο JEFRY"

Το ψιλομαρτύρησαν το μυστικό οι Τροϊκάνοι. «Πουλήστε να σωθείτε!». Η κυβέρνηση θύμωσε μεταμεσονύκτια και τους κατακεραύνωσε. Τους πήγε το σκατό στην κάλτσα των Τροϊκάνων. Φημολογείται πως αγόραζαν ξημερώματα με τις ντουζίνες τα king size Pampers σε εφημερεύον φαρμακείο της Ερμού.
Aς το πιάσουμε το νήμα απ’ την αρχή. Άντε να πουλήσουμε. Τι να πουλήσουμε και πόσο; ΑΤΕ και ΤΤ; 800 μύρια και τα δυό ιδρύματα τα εξετίμησε ο Σάλλας. Τιμή ξεφτίλα, αλλά μας βρίσκουν στην ανάγκη. Να βάλουμε και το υπό κατάληψη κτίριο του Ρουτζούνη, που ως διαδίδεται θα το δωρίσει στο κράτος; Πόσα να πιάνει δαύτο; Τρία μύρια, πέντε, δεκαπέντε; Οι μετανάστες που στεγάζει πόσο να κάνουν; Χίλια ευρώ το κεφάλι; Αν τσιμπήσει κανα κορόϊδο ,να άλλα δεκαπέντε μύρια και διακόσια πενήντα χιλιαρικάκια.
ΟΤΕ δεν πουλάμε, γιατί η τιμή που ξεφόρτωσε ο Αλογοσκούφης, στα είκοσι και κάτι, είναι μπιρ παρά. Α, όλα κι όλα! Εμείς τα πασόκια δεν είμαστε δεξιοί να μας πιάνουν Κώτσους. Άσε που έχουμε κι αξιοπρέπεια. «Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν».Βγάλαμε και ανακοίνωση γι αυτό.
Η ΔΕΗ έχει ψωμί .Εδώ θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Εις αντάλλαγμα θα πρέπει να μας παραχωρήσουν δωρεάν μια ξυλόσομπα κι ένα λυχνάρι ανά κάτοικο. Μπικικίνια δεν θα πάρουμε, αλλά θα μειώσουμε τα έξοδα και θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.
Πάμε τώρα στα ακίνητα-φιλέττα. Υπολογίζεται πως η αξιοποίησή τους θα αποφέρει δύο δις ετησίως. Που σημαίνει πως σε 150 χρόνια πάπαλα το χρέος. Αλλά οι Τροίκάνοι θέλουν μια πενηντάρα μέχρι το 2015! Δεν βγαίνει. Άρα τα πουλάμε .Ιδού και πάλι το κρίσιμο ερώτημα. Πόσο; Όσο μας πει ο επενδυτικός σύμβουλος που θα προσλάβουμε. Αν τώρα οι πιθανοί αγοραστές λακίσουν, μη συμφωνώντας με την προτεινόμενη τιμή πώλησης, θα μας μείνουν τα αποτέτοια τους για να ξοφλήσουμε την αμοιβή του συμβούλου. Έχει και τα ρίσκα του το εθνικό real estate.
Μνημεία μας απαγόρευσαν να πουλήσουμε οι δανειστές. Όχι πως θα είχαμε αντίρρηση, αλλά στήλωσαν τα πόδια.
Μας μένουν κάτι νησάκια, το Πεδίον του Άρεως και το δάσος του Σέϊχ –Σου. Για το τελευταίο αντιδρά ο Ψωμιάδης, ενώ ο Μπουτάρης έκανε λίαν συμφέρουσα πρόταση εκμετάλλευσής του. Με πέντε ευρώ εισιτήριο θα παρακολουθείς κάθε βράδυ πέντε live βιασμούς.
Για το Πεδίον του Άρεως υπάρχει αντίδραση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε περίπτωση πώλησής του θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο κάθε φορά που διαδηλώνουν. Κι ο Γιωργάκης αντιδρά σ’ αυτό. «Δεν θα ξαναδώσω την ευκαιρία στον Αλέξη να με κάνει πάλι ρόμπα!» φέρεται ειπών.
Απομένουν τα νησάκια(για μεγάλα νησιά δεν το συζητάμε, γιατί εκεί κατοικούν τα κουτορνίθια ψηφοφόροι μας. Εκτός κι αν ενισχυθεί το ντόπιο κίνημα περί αυτοδιάθεσης των Κρητικών, οπότε το ξαναβλέπουμε το πράμα).Τα Ίμια δεν συμφέρουν μιας και θέλουν μερίδιο κι οι Τουρκαλάδες. Το Αβάπτιστο Αρκιών έχει γονείς άθεους ,που αρνούνται το μυστήριο της κολυμπήθρας, οπότε απορρίπτεται. Για το Γλαρονήσι Κυκλάδων ενίσταται η Μπιρμπίλη, καθώς ανήκει στις περιοχές natura. Στην Εσχάτη Θήρας εντοπίστηκε υποθαλάσσιο κοίτασμα πετρελαίου απ’ τον Χαρδαβέλλα, οπότε άκυρο. Για το Κουκονήσι δεν κουβεντιάζουμε καν μιας και περιμένουμε τοκετό της κούκαινας για ν’ αυξηθεί ο πληθυσμός και να φέρει την άνοιξη.Μένει η Φαλκονέρα, αλλά έχει κακή φήμη και δεν πιάνει καλή τιμή.
Πόσα μαζέψαμε τελικά; Κανά δις, τη φουφού μας και καλή καρδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου