Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανυπακοή στους λακέδες του ΔΝΤ!

Η χθεσινή εμφάνιση των εκπροσώπων της τροίκας η οποία ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα ήταν τουλάχιστον εξοργιστική.Βάζοντας στην άκρη και τα τελευταία πρόσχήματα που είχαν απομείνει θελησε κατά τον πλέον σκληρό τρόπο να δώσει και στον τελευταίο -απολιτίκ -πολίτη το μήνυμα για το ποιός είναι πλέον το αφεντικό της χώρας.
Αφού έδωσε την ξεκάθαρη δημόσια εντολή του ξεπουλήματος της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή όλων μας, στά ντόπια και διεθνή κοράκια της τοκογλυφίας,δηλαδή στούς τραπεζίτες,εμποροβιομήχανους και λοιπούς αερητζήδες,έκανε και ..σκόντο δηλώνοντας με θράσος ότι τα μνημεία της χώρας μπορεί να μην πουληθούν αλλά απλά να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και προσωρινή εκμετάλευση..!
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεχόταν να κάνει πάλι δώρο στούς ντόπιους τραπεζίτες 30 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 38 δισ.που έχουμε πάρει μέσω του μνημονίου για να «ενισχύσουν τη ρευστότητά τους», πράγμα το οποίο προσκρούει στις πραγματικές οικονομικές συνθήκες όπως δήλωσε ακόμη και ο Διοικητής της ΤτΕ Προβόπουλος.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση νιώθωντας βαρύτατα εκτεθημένη απέναντι στούς ήδη ξεσηκωμένους πολίτες εξέδωσε τα ξημερώματα ανακοίνωση προκειμένου να σώσει στα μάτια και των τελευταίων αφελών, τα προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου