Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Η ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ  Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ
Μια προταση:Γιατι δεν μετονομαζεται και την ονομασια της χωρας:Ας πουμε σε κατοχικη δημοκρατια της Γερμανιας:Eτσι και αλλιως προτεκτορατο τους εχουμε γινει ..                                                  
Σχέδιο για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων χωρών και μαζί της ευρωζώνης με στόχο να μειωθεί το ύψος του δημόσιου χρέους, επεξεργάζονται Βερολίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το σχέδιο προβλέπει όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που έχουν σήμερα στα χέρια τους οι τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό δημόσιο με χαμηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης.

Για να πει το ναι όμως η Γερμανία, θα απαιτήσει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία καθώς θα είναι η χώρα που θα κληθεί σε πρώτη φάση να ενισχύσει το Ταμείο.

Το σχέδιο θα γίνει σε τέσσερα βήματα. Το πρώτο είναι η επαναγορά ομολόγων, το δεύτερο, η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, η μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Ε.Ε. και τέλος η εφαρμογή με μεγάλη αυστηρότητα του Μνημονίου αλλά και η υιοθέτηση κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης που θα δεσμεύουν για πάντα ως προς την εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.Με λιγα λογια πρωτα θα κατεβασουμε τα παντελονια και μετα θα σφιξουμε και αλλο το ζωναρι......

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟ....

 ttv











ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ.....

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Θαυμαστε τον...Σκεψου να το εχτιζε και με δικα του λεφτα τι θα μας εκανε....  ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΥΛΙΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ                                                                                        Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητηρίο σπιτιού του Ο.Ε.Κ. σε Αλβανίδα δικαιούχο, ισχυριζόμενος ότι πρώτα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, και ακολούθως των αλλοδαπών. Το περιστατικό που προκάλεσε την οργή και την έντονη αντίδραση της προέδρου του Ο.Ε.Κ. αλλά και δεκάδων πολιτών, συνέβη σήμερα το πρωί κατά την τελετή παράδοσης 138 κατοικιών στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.
«Ντροπή σου» φώναξε η κ. Γωγώ Κωτίδου όταν άκουσε έκπληκτη τον κ. Ροντούλη να αρνείται να παραδώσει το παραχωρητήριο σε Αλβανίδα υπήκοο, η οποία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει μία από τις 264 εργατικές κατοικίες που κατασκεύασε στην περιοχή ο Οργανισμός.
«Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου» απάντησε ο κ. Ροντούλης, ζητώντας από τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση να την επαναφέρει στην τάξη.

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ VIDEO......

Μια πολυ ενδιαφερουσα αναλυση απο τον Νοτη Μαρια σχετικα με το χρεος και την αναδιαρθρωση του ....Δειτε το και ακουστε με προσοχη τις διαπιστωσεις του...Ο Νότης Μαριάς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο περιοδικό «Επίκαιρα», έχοντας επίσης βδομαδιάτικη εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Kontra chanel».

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ..................

Τελικα μαλλον εμεις τα φαγαμε .....γιατι το τελικο πορισμα που θα βγαλουν θα οδηγει εκει.Για να δικαιωθει και ο λαλιστατος Παγκαλος.Εχουν στησει μια φαρσοκωμωδια που θα την ζηλευε και ο Μολιερος και μετα αναρωτιουνται γιατι μαυρισε  στο ξυλο ο κοσμος τον Χατζηδακη.Τελικα δεν καταλαβαν τιποτα απολυτως εξακολουθουν να συμπεριφερονται στον ελληνικο λαο σαν ινδιανο ιθαγενη.Δεν πειραζει αξιοτιμοι κυριοι βουλευτες το μονο που θα κερδισετε στο τελος ειναι πετρες για τα κεφαλια σας.Σταματηστε και αυτες τις ηλιθιες επιτροπες που στηνεται γιατι δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης ετσι και αλλιως στο τελος ολοι αθωοι βγαινετε αναβαπτισμενοι μεσα απο την κολυμβηθρα του Σιλωαμ που λεγεται εξεταστικη επιτροπη της βουλης.Α και για να σας βοηθησω εδω πιο κατω εχει ενα περιπτερο που το τηλεφωνο του ειναι ΣΙΕΜΕΝΣ δεν πατε να το ερευνησετε γιατι κατι μου λεει οτι ο περιπτερας πρεπει να πηρε χοντρη μιζα .....ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ....                                                                                                                              Μετά από εκατοντάδες μάρτυρες, χιλιάδες ώρες εξέτασης των στοιχείων και ορυμαγδό παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και διεργασιών ως την ύστατη ώρα, η κοινή γνώμη βλέπει το θέατρο του παραλόγου να συνεχίζεται σχετικά με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στη χώρα.
Η σκοτεινή και απολύτως ομιχλώδης υπόθεση της Siemens, παρά τα πορισματικά αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής, περισσότερο περιπλέκει την υπόθεση παρά την ξεδιαλύνει.
Οι πολιτικές ευθύνες που καταλογίζονται σε πράσινους και γαλάζιους πρώην υπουργούς είναι παρωνυχίδα μπροστά στην κοινή διαπίστωση, ότι διεπράχθησαν ογκώδεις ποινικές πράξεις που οδήγησαν αφενός το Δημόσιο στο χάσιμο πακτωλού χρήματος, και αφετέρου το πολιτικό σκηνικό στον βούρκο της μίζας.
Μόνο και μόνο η διαπίστωση, ότι στο πόρισμα γίνεται λόγος μόνο για πολιτικές ευθύνες και για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών, γενικώς και αορίστως, χωρίς να γίνεται αναφορά στον όρο ποινικές ευθύνες, κατατάσσει την εξεταστική επιτροπή ανακόλουθη και το πόρισμα εξαιρετικά «λίγο» σε σχέση πάντα με το μέγεθος του σκανδάλου. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό του πορίσματος η πέραν του δέοντος προσεκτική διατύπωση στους όρους, καθώς αποφεύγεται η αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα.
Επίσης, από την αρχική διατύπωση περί «συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης για τυχόν ποινικές ευθύνες» με παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ποινικές» και έμεινε μόνον «περαιτέρω τυχόν ευθύνες».
Πάντως, το ογκώδες πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τα περαιτέρω…


ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ??ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ........

Ξεκινησε με τα διοδια και συνεχιζεται με τα εισητηρια των λεωφορειων οσο συνεχιζουν αυτην την ελεεινη πολιτικη των αυξησεων τοσο τα κινηματα ανυπακοης των πολιτων θα φουντωνουν .Οτι και να κανουν θα αντιστεκομαστε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΥΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ  ετσι γιατι πρεπει να καταλαβουν οτι δεν μπορουν να παιζουν με τις ζωες μας γιατι καποια στιγμη πρεπει να μπει ενας φραγμος στην κρατικη αναλγησια.Γιατι αυτη την κριση αυτοι την δημιουργησαν και τωρα θελουν να μας την φορτωσουν.Ε λοιπον οχι δεν θα πληρωσουμε εμεις οσα φαγανε αυτοι σε αυτο το φαγοποτι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ .....ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΡΑ .Απο εμας το μονο που θα παρετε ειναι το τριτο το μακρυτερο τιποτα αλλο..                                                                                                            
 Αντιγραφω λοιπον την ειδηση απο το newsbomb:
Συμβολική κατάληψη σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 10 πραγματοποίησαν άνεργοι, μέλη της Επιτροπής Ανέργων Θεσσαλονίκης, με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση τους με τα αστικά λεωφορεία με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Οι άνεργοι επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ από στάση, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Παπαναστασίου, με προορισμό την Αριστοτέλους, χωρίς να πληρώσουν, ενώ απέκλεισαν παράλληλα και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, φωνάζοντας συνθήματα και κατά των νέων αυξήσεων στα εισιτήρια. Νωρίτερα, μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου και Μπότσαρη.
Αντιπροσωπεία των ανέργων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, στον οποίο και εξέθεσε τα αιτήματά της, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι  η Επιτροπή Ανέργων Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει και στο αυριανό συλλαλητήριο, που προγραμματίζεται από πολίτες, στις 11.30 π. μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων.

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ .....ΕΛΕΩ JEFRY

Λίγο πριν υπογραφεί το Μνημόνιο οι φωνές σύνεσης έλεγαν στην κυβέρνηση ότι η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει θα φέρει μεγάλα δεινά. Χωρίς να χρειάζεται κανείς πτυχία οικονομικών, προέβλεπαν έκρηξη του πληθωρισμού, μεγάλη άνοδος της ανεργίας, χιλιάδες λουκέτα, φτώχεια και εθνική κατάθλιψη.
Και δεν πρόκειται για μετά Χριστό προφήτες, αλλά για ανθρώπους που απλά μελετούσαν τις οικονομίες χωρών που ακολούθησαν τις πολιτικές του ΔΝΤ. Λετονία, Αργεντινή, Ουγγαρία κ.λπ. ήταν κλασικά παραδείγματα για το ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις. Δεν τα γνώριζε αυτά η κυβέρνηση, Δεν περίμενε να βρεθεί μπροστά σε μια τόσο βαθιά κρίση; Δεν πίστευε ότι η συνταγή της πολιτικής της θα είναι αποτυχημένη;
Μάλλον τα ήξερε όλα αυτά απλά εθελοτυφλούσε. Ακολουθούσε τη συνταγή που είχε φτιαχτεί για την Ελλάδα πολύ πριν υπογραφεί το Μνημόνιο.
Φτάσαμε λοιπόν μερικούς μόνο μήνες μετά και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής λαίλαπας είναι περισσότερο από εμφανή.
Η ανεργία ξεπέρασε τους 800.000 ανθρώπους για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΑΕΔ.
Ο πληθωρισμός είναι πάνω από 5%, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερος αυτός που δεν μετριέται.
Η παραοικονομία ανθεί παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις.
Το ίδιο και η φοροδιαφυγή που πλέον μπορεί να μη γίνεται από τους φτωχούς, αφού δεν έχουν εισόδημα, αλλά γίνεται από τους έχοντες που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, έχουν off shore και ζουν και βασιλεύουν.
Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κατάσταση είναι δραματική. Χιλιάδες λουκέτα, άδεια καταστήματα, δραματική πτώση του τζίρου του λιανεμπορίου.
Στις βιοτεχνίες η κατάσταση τραγική. Σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο το 2010 ιδρύθηκαν 1.808 βιοτεχνίες και έβαλαν λουκέτο 3.872.
Ξενοδοχεία κλείνουν, κι όχι μόνο λόγο της υποβάθμισης του κέντρου, αλλά λόγω έλλειψης πελατών.
Οι φόροι έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ειδικά ο ΦΠΑ και τα καύσιμα.
Στο χώρο της Υγείας το μεγάλο φαγοπότι συνεχίστηκε και το 2010 παρ’ ότι το ΠΑΣΟΚ θα έφερνε την κάθαρση.
Τα διόδια έχουν αυξηθεί έως και 400% την τελευταία τριετία φέρνοντας αγανάκτηση στον κόσμο και δημιουργώντας τα κινήματα του «δεν πληρώνω».
Τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αυξάνονται έως και 80% (για τις κάρτες διαδρομών) με αποτέλεσμα η μετακίνηση καθημερινά να είναι πλέον πολύ ακριβή υπόθεση.
Οι απεργίες είναι καθημερινό φαινόμενο κάνοντας κόλαση την καθημερινή ζωή. Κι ακόμη δεν άρχισαν οι αγρότες.
Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα αποτελέσματα της τρόϊκας σε μόλις 8 μήνες Μνημονίου.
Κι εμείς τώρα συζητάμε για νέο μακροχρόνιο Μνημόνιο προκειμένου να φέρουμε βόλτα τα οικονομικά μας και να πληρώνουμε τα δάνειά μας.
Κι όμως, μέσα σ’ αυτούς τους μήνες δεν έχει γίνει καμιά αναπτυξιακή κίνηση, κανένα ουσιαστικό μέτρο που θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και θα έφερνε χρήματα στον τόπο. Αλήθεια που είναι το fast track. Αν αυτό είναι fast τότε μάλλον εμείς κινούμαστε σε slow motion.  Όμως, πάνω από όλα η Αποστολή του ΓΑΠ. Ούτε βήμα πίσω από τις εντολές.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ Α@@@@ΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

Σκεφτειτε να μην προχωρουσε σε συμφωνια ο Μαγκριωτης για μειωση των διοδιων.Τελικα σε αυτην την χωρα και με αυτην την κυβερνηση παιζεται το θεατρο του παραλογου. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Στο δρόμο Κόρινθος – Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στη Νεστάνη οι διελεύσεις θα κοστίζουν αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές των διοδίων θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.
Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.Ας τα αυξησουν οσο θελουν ετσι και αλλιως τα   Α@@@@@ΔΙΑ  ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ??? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?????

Η πορεία του τόπου στο τούνελ του Μνημονίου μου θυμίζει την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Μπαίνεις στα διόδια του Κιάτου και σου ζητάνε 3 ευρώ. Τα πληρώνεις εισέρχεσαι σε αυτοκινητόδρομο 7 μποφόρ και βάλε και μετά από λίγο συναντάς μια πινακίδα που σου λέει “Προσοχή κίνδυνος ατυχημάτων”. Την προσπερνάς και λίγο παρακάτω, μια άλλη πινακίδα σε προειδοποιεί. “Προσοχή, κίνδυνος συχνών ατυχημάτων.” Χαλαρώνεις την πίεση στο γκάζι και λίγα χιλιόμετρα μετά, μια νέα πινακίδα γράφει. “Προσοχή, πολύ μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων.” Σκέφτεσαι, γιατί σε αφήνουν να μπεις σε ένα δρόμο όπου θα είσαι τυχερός αν δεν σκοτωθείς και μάλιστα σου ζητάνε και να πληρώσεις; Η μόνη πινακίδα που δεν έβαλαν, λίγο πριν φτάσεις στην Πάτρα, είναι. “Μπαγάσα τα κατάφερες ε; Έφτασες σώος και αβλαβής, Τυχεράκια”!

ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ του μνημονίου δεν έχει πινακίδες. Έχει έναν χαμογελαστό πρωθυπουργό που σου λέει να κάνεις υπομονή και αν καταφέρεις να αντέξεις το δύσκολο 2011, μετά όλα θα πάνε καλά. Ανεργία, λουκέτα και χρεωκοπίες δεν είναι τίποτα σοβαρό! Για να σου δώσει θάρρος, σε πληροφορεί πως το έργο που έχει παραχθεί ως τώρα, δεν έχει παραχθεί από την ίδρυση του ελληνικού κράτους! Και εκεί που σκέφτεσαι να δώσεις τόπο στην οργή, έρχεται και ο κ. αντιπρόεδρος και σε λέει κοπρίτη, διεφθαρμένο, ρεμάλι, τεμπελόσκυλο. Μα τι στο διάολο θέλουν; Να  μας βγάλουν με το ζόρι στους δρόμους για... θεραπεία με χημικά;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ δυστυχώς αρκετοί που ακόμα πιστεύουν ότι αυτοί που κυβερνάνε είναι σε θέση να υλοποιήσουν αναπτυξιακά πλάνα για τον τόπο. Λες και τα συνθήματα είναι σχέδια ή τα σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν έτσι απλά με μια εντολή του πρωθυπουργού. Αν ρωτησετε η ψαξετε αν εχει δημιουργηθει μια νεα παραγωγικη επενδυση η απαντηση που θα παρετε ειναι: Ούτε μία νέα παραγωγική επένδυση δεν έγινε στον τόπο αυτόν με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ακόμα και η σύγχρονη μονάδα της Nestle στην Αχαΐα για την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς έγινε. Τα ξένα κεφάλαια πλην του τζόγου στο Χρηματιστήριο, σε εξαγορές υφισταμένων μονάδων κυρίως του λιανικού εμπορίου τοποθετήθηκαν.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι δυνάμεις που υποθέτουν ότι υπάρχουν, που θα βρουν χρηματοδότηση και υποστήριξη για την εξαγωγική δράση;

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, για να γίνει κατανοητό από όλους. Η Ελλάδα χρειάζεται 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μακράς πνοής και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όποιος απαντήσει ποιοι και πώς μπορούν να τις δημιουργήσουν στα 5 προσεχή χρόνια, θα κερδίσει και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με τρέχα γύρευε μυστικές αποστολές του Πάγκαλου στο Κατάρ για την κυριολεκτικά “μαύρη” επένδυση στον Αστακό και με νομοσχέδια όπως αυτό του Χρυσοχοΐδη που θα παρακάμπτουν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους, οι προσκαλούμενοι επενδυτές που νομίζουν ότι μπορούν να έρθουν, δεν αντέχεις κανέναν ανταγωνισμό όχι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αλλά στον κόσμο ολόκληρο.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ για παράδειγμα ο τομέας του τουρισμού και των κατασκευών να μπει μπροστά, αλλά όπως σε όλα, εδώ στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πολιτικοί με όραμα και κότσια. Με τόσο υποβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον, για να κάνεις τον ελληνικό τουρισμό σε συνδυασμό και με τα αρχαιολογικά μνημεία ελκυστικό και ανταγωνιστικό, απαιτείται επαναστατικό έργο από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Απαιτούνται τολμηρά, ρεαλιστικά, καλά οργανωμένα και αυστηρά ελεγχόμενα έργα αναβάθμισης. Υπάρχουν δυνάμεις για κάτι τέτοιο; Θα επιτρέψουν οι διαπλεκόμενοι νταβατζήδες να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία στο επιχειρείν και να αναδειχτούν νέες παραγωγικές δυνάμεις; Πώς; Με αποστολές τύπου Πάγκαλου και Παμπούκη; 

Δε νομίζω. Πρέπει να είσαι πολύ “κοπρίτης” για να το πιστεύεις.

O MASTER CHEF JEFRY ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ........

Επειδη οι αναδιαρθρώσεις, οι χρεοκοπίες και οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται:

Oταν κάτι διαψεύδεται με έντονο τρόπο και συντεταγμένα τότε πράγματι κάτι συμβαίνει. Αυτό είναι δόγμα στην πολιτική και την οικονομία κι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Το ίδιο συμβαίνει και με την αναδιάρθρωση χρέους, με όποιο τρόπο κι αν αυτή γίνει. Το σενάριο λοιπον, που προβλέπει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση με αγορά παλαιών ομολόγων σε χαμηλή τιμή και με νέα δάνεια που θα πάρουμε από τον μηχανισμό στήριξης, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από παντού.
Ωστόσο, η αγορά είναι αυτή που βλέπει μακρύτερα και που φαίνεται να προεξοφλεί τις εξελίξεις που περιγράφαμε. Και πρέπει να θυμίσουμε ένα θέμα που είναι βασικό και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε όταν θα έρθει η ώρα: Οτι ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, έστω κι αν παρουσιαστεί με όμορφους τίτλους και φιοριτούρες.
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Το Χρηματιστήριο, εκεί που παράπαιε, μέσα σε λίγες ημέρες ανέβηκε περί τις 200 μονάδες. Για να γίνει ατμομηχανή μια αγορά που συνήθως είναι πεθαμένη, κάτι τρέχει.
Μετά το δημοσίευμα της Die Zeit την Τετάρτη ήρθαν χθες και οι γερμανικοί  Financial Times να μιλήσουν για ένα σχέδιο που επεξεργάζονται οι χώρες της Ευρωζώνης ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις Ελλάδα και Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος των χρεών τους μέσω του μηχανισμού στήριξης (EFSF).
Σύμφωνα με το σχέδιο, το EFSF θα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από τις χώρες ή να τις χορηγήσει δάνεια με ευνοϊκούς όρους που θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά χρέους, προκειμένου να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Βγαίνει με τη σειρά της εκπρόσωπος της Goldman Sachs και λέει ότι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων δεν πρόκειται να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω εάν δεν υποχωρήσει το κόστος δανεισμού. Εκτός κι αν υπάρξει μια δραματική αλλαγή στη δομή των επιτοκίων, ιδιαίτερα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, νομίζω ότι κάποια μορφή αναδιάρθρωσης θα πρέπει να θεωρείται ως ιδιαίτερα πιθανό γεγονός μετά από το 2011, τονίζουν. Με λίγα λόγια “κούρεμα”.
Παράλληλα, η Goldman Sachs αναφέρει «Η μείωση του κόστους χρηματοδότησης θα συμβεί είτε με το χρόνο και με τη δημοσιονομική λιτότητα (αν και οι αγορές δεν φαίνεται να έχουν πολύ υπομονή γι αυτό) είτε μέσω κάποιας άμεσης παρέμβασης. Αυτό περιμένουμε: πρόκειται να κάνει κάτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Δημοσιευεται επισης κι ένα τηλεγράφημα του Reuters το οποίο αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να εξετάζουν την εμπλοκή του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στις αγορές ομολόγων προβληματικών κρατών της ζώνης του ευρώ.
Με βαση αυτην την πρόταση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα είναι σε θέση να προβαίνει σε επαναγορές ομολόγων από χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναφέρει το δημοσίευμα. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου νέων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η ζώνη του ευρώ έως τα μέσα του Μαρτίου. Αυτά λέει το πρακτορείο και συνήθως δεν κάνει γκάφες.
Από την άλλη, βγαίνει η Κομισιόν και διαψεύδει χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσης ανοησίες.
Επίσης, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης,  Klaus Regling, εκτιμά ότι Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους.
Τέλος, και το ΔΝΤ κάνει λόγο για θετικό βήμα μια επιμήκυνση του δανείου, αλλά λέει όχι σε μια αναδιάρθρωση. “Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών της” σημειώνει το ΔΝΤ.
Επειδή οι αναδιαρθρώσεις, χρεοκοπίες, επιμηκύνσεις δεν προαναγγέλλονται (το ίδιο και οι υποτιμήσεις φυσικά), είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαψεύσεις.
Ομως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχει κλειδώσει το σχέδιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέσω της αγοράς.
Κι επειδή στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει και κρυφογελάνε και αρχίζουν να μιλάνε στο παρασκήνιο για λύση που έρχεται, τότε σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Ορισμένοι μάλιστα ονειρεύονται μια παράταση για την αποπληρωμή του χρέους γύρω στην 25ετια και μια μείωση του εποτοκίου γυρω στο 2, 5% για να χαλαρώσουν οι αγορές και να έρθει μετά το «κούρεμα».
Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το σενάριο των εκλογών καθώς στον κόσμο θα μπει ένα δίλημμα: «Θέλετε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία άνευ όρων»; Δεν αποκλείεται να αποτελέσει και ένα νέο εκλογικό δίλημμα προς τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ να εκμαιεύσει την ψήφο των πολιτών, να κερδίσει τις εκλογές και να έχει μια καθαρή τετραετία μπροστά του, χωρίς προσκόμματα και γκρίνιες. Κι επειδή οποιαδήποτε λύση θα έχει μεγάλο κόστος -διότι δεν είναι κορόϊδα αυτοί που θα μας ξαναδανείσουν και επειδη το βερεσε τέλειωσε- θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση για να λάβει τα πολύ σκληρά μέτρα που θα διατάξουν οι δανειστές μας.Βεβαια τα κανονιζουν χωρις τον ξενοδοχο που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ο λαος γιατι και τα δυο μεγαλα;; κομματα δεν υπαρχει περιπτωση να δουν αυτοδυναμια ουτε στον υπνο τους.Οποτε τα ονειρα περι αυτοδυναμιας ας τα ξεχασουν...

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει πλέον το κίνημα των πολιτών «Δεν πληρώνω», αφού, μετά την άρνηση καταβολής διοδίων στους υπό παραχώρηση αυτοκινητοδρόμους, σύντομα ξεκινούν ανάλογες κινητοποιήσεις και κατά των αυξημένων εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με απόφαση των επιτροπών Αττικής του κινήματος εγκρίθηκε η πρόταση για την πραγματοποίηση σειράς ενεργειών, προκειμένου να εμποδίσουν την πληρωμή των «τσουχτερών» πλέον εισιτηρίων.

Η αρχή θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2011, πρώτη ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, από τον κεντρικό σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, σε αρκετούς ακόμη σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (π.χ. Δάφνη, Μαρούσι, Άγιος Αντώνιος κ.ά.) , όπως επίσης στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Την ημέρα εκείνη, μέλη του κινήματος θα επιχειρήσουν να απενεργοποιήσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που υπάρχουν σε σταθμούς και εντός ΜΜΜ ώστε οι επιβάτες να μην πληρώνουν τα αυξημένα εισιτήρια.
Πρόθεσή τους είναι οι ενέργειες αυτές να επαναληφθούν μέχρις ότου υποχρεωθεί το υπουργείο Υποδομών να πάρει πίσω τις αυξήσεις, που φτάνουν ακόμη και στο 40%.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πάντως, ομάδες που αντιδρούν στις υπέρογκες αυξήσεις που επιβαρύνουν τους επιβάτες διοργάνωσαν διαμαρτυρία κατά των αυξήσεων στους σταθμούς του μετρό στο Σύνταγμα και του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Για το διάστημα της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες σε αυτή δεν ακύρωναν εισιτήριο για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσαν. Αντίστοιχες δράσεις έχουν ήδη γίνει ή προγραμματίζονται και σε άλλους σταθμούς. Το «κίνημα» χρησιμοποιεί ακόμα και άλλους ευρηματικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, όπου τα ακυρωτικά μηχανήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την παρέμβαση αγνώστων που τοποθέτησαν σε αυτά σιλικόνη.

Ήδη το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» καταγράφει μια στρατηγική νίκη στο ενεργητικό του, καθώς με τις κινητοποιήσεις του στους σταθμούς των διοδίων ανάγκασε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να προσκαλέσει σε διαπραγμάτευση τους παραχωρησιούχους για να εξασφαλίσει χαμηλότερες τιμές στα τέλη χρήσης των αυτοκινητοδρόμων. Με την πρωτοβουλία του κατά των αυξημένων εισιτηρίων -και εφόσον φυσικά υπάρξει μαζική συμμετοχή των επιβατών- το κίνημα ελπίζει πως θα δρομολογηθούν ανάλογες θετικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως στη συνέλευση των επιτροπών Αττικής έγινε πρόταση να υπάρξουν ενέργειες κατά των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και στην επιβολή των 5 ευρώ για τις εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, τάχθηκαν εναντίον της πρόθεσης της κυβέρνησης να παραχωρήσει στους ιδιώτες τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

Στο στόχαστρο και τα διόδια στην Αττική Οδό


Σε ό,τι αφορά τα διόδια, στο στόχαστρο της κίνησης μπαίνει πλέον και η Αττική Οδός. Έτσι, την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα μέλη της κίνησης θα σηκώσουν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των οδηγών. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα επικεντρωθεί κυρίως στη μεγαλύτερη «πύλη» της Αττικής Οδού, σε αυτήν που υπάρχει στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας στην περιοχή του Αμαρουσίου. Οι κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των διοδίων στην Αττική Οδό θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες βάσει προγράμματος που καταρτίζουν οι επιτροπές του Λεκανοπεδίου. Επισημαίνεται ότι το κίνημα «Δεν πληρώνω» υποστηρίζει πως οι ιδιώτες επενδυτές της Αττικής Οδού έχουν ήδη εξασφαλίσει το κέρδος που προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης, και επομένως το έργο θα πρέπει να επιστρέψει προς διαχείριση στο ελληνικό δημόσιο.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ JEFRY ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Παραληρουσαν απο χαρα οι εργαζομενοι στην Δ.Ε.Η στην Κοζανη στο ακουσμα οτι ο πρωθυπουργος της χωρας Γεωργιος Jefry Παπανδρεου θα επισκεφτει την πολη τους ετσι γεματο χαρα και ανειπωτη ευτυχια με λουλουδια στα χερια ετρεξαν να τον προυπαντησουν .Με μεγαλη δυσκολια οι αστυνομικες δυναμεις προσπαθησαν να τους κρατησουν μακρια αν και αυτοι εκαναν προσπαθειες να πλησιασουν τον αγαπημενο τους πρωθυπουργο για να του εκφρασουν τα συναισθηματα αγαπης που τους διακατειχαν.Με συνθηματα οπως ""ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ"" η "ΠΟΥΛΗΣΕΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ"" και ""ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ"" και συνεχη παρατεταμενα χειροκροτηματα υπο την διακριτικη παρουσια της αστυνομιας τον υποδεχθηκαν στην πολη τους..............   Υποθετικο ρεπορταζ του MEGA απο τον σφουγγοκολαριο δημοσιοκαφρο Πρετεντερη καπως ετσι θα μετεδιδε την επισκεψη του JEFRY στην Κοζανη...αλλα δειτε στο video τι εγινε στην πραγματικοτητα...

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ"""ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"""""

Το κίνημα «δεν πληρώνω» στα διόδια ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπους.
Η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους κέρδισε!
Σήμερα στο κίνημα άρνησης της πληρωμής των διοδίων συμμετέχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, ενώ χιλιάδες κάθε μέρα σηκώνουν τις «μπάρες» και δεν πληρώνουν!
Και το κίνημα των διοδίων συνεχώς εξαπλώνεται και αναπτύσσεται!
Ένα ανάλογο κίνημα πολιτών βρίσκεται στα σκαριά στις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις μέχρι 40% στα εισιτήρια!
Σήμερα Τετάρτη (19/1) στις 15:30 στο Σύνταγμα αυτό το εμβρυώδες κίνημα, μέσα από την κίνηση «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ», δίνει το παρόν, όπως έδωσε το παρόν το περασμένο Σάββατο ξανά στη Θεσσαλονίκη.
Το κίνημα αυτό έχει ως στόχο του να ακυρώσει τις αυξήσεις εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, που πλήττουν βάναυσα τα πιο φτωχά στρώματα!
Πιστεύω ότι και το κίνημα αυτό θα έχει την ίδια και μεγαλύτερη δυναμική με το κίνημα «δεν πληρώνω» στα διόδια!
Σήμερα, όμως, αυτές οι κινηματικές εμπειρίες και κυρίως οι ανάγκες επιβάλλουν να γίνει ένα άλμα.
Πρεπει να δημιουργηθει ένα μεγάλο κίνημα αμφισβήτησης και άρνησης αποπληρωμής του λεγόμενου δημοσίου χρέους
Πρεπει να προχωρήσουμε σε πλατιές ακηδεμόνευτες επιτροπές παντού, σε γειτονιές, συνοικίες, πόλεις, Δήμους, χώρους εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε εργοστάσια, εμπορικά κέντρα και υπηρεσίες.
Σε πλατιές επιτροπές με κεντρικό σύνθημα και αίτημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» το δημόσιο χρέος!
Το χρέος δεν είναι χρέος των απλών μισθωτών, των ανέργων, των νέων, των πολύ μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών.
Αντίθετα πολλοί από αυτούς πνίγονται στα χρέη με ληστρικά επιτόκια.
Ένα κίνημα επιτροπών αμφισβήτησης του χρέους και μη αποπληρωμής του, που θα συνοδεύεται με άμεσα αιτήματα, είναι ένα κίνημα επιβίωσης της χώρας και του λαού.
Ένα κίνημα ρεαλισμού και ευθύνης!
Ένα κίνημα αναγέννησης και ανόρθωσης!
Ένα κίνημα αλλαγής πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών
Ένα κίνημα αλλαγής πορείας!
Ένα κίνημα ανατροπής και ελπίδας!

Μόνο 12 από τους 300 είχαν υποστηρίξει την αλλαγή περί ευθύνης υπουργών

Παρ'ολο που ολο το Μητσοτακεικο μου ειναι αντιπαθεστατο μεχρι αηδιας σ'αυτην την περιπτωση δεν μπορω παρα να δωσω δικιο στον Κυριακο χωρις να θεωρω οτι βεβαια αλλαξε λογικη και τροπο σκεψης η συγκεκριμενη οικογενεια απλως καμμια φορα τους πιανει κριση ειλικρινιας.                                              Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση του για ανάρτηση του πόθεν έσχες στο διαδίκτυο. Μιλώντας στο Βήμα Fm είπε: «Έχω καταθέσει επανειλημμένως με προτάσεις στον Πρόεδρο της Βουλής, με αρθρογραφία, με παρεμβάσεις, μια πολύ απλή πρόταση, ανάρτηση των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών στο διαδύκτιο από την στιγμή που μπήκαν στην βουλή  μέχρι και σήμερα».
Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως όταν προ ετών επιχείρησε ο ίδιος να συλλέξει υπογραφές για την αναθεώρηση του νόμου, την πρόταση στήριξαν μόνο 12 από τους 300 βουλευτές. Είπε: «βρήκα 12 προθύμους, από την κυβέρνηση, και θέλω να το τονίσω αυτό, η οποία σήμερα αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, μόνο ο κύριος Λοβέρδος ήταν αρκετά τολμηρός να υπογράψει, ο κύριος Καστανίδης δεν υπέγραψε, ούτε ο κύριος Παπανδρέου».

Newsbeast.gr - Επεισόδια στον Άρειο Πάγο

Πρός όλους τους νυν και τέως Βουλευτές μας....


Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Εκλεγμένοι από το Ελληνικό λαό, και έχοντας την τιμή να τον υπηρετείτε και να τον εκπροσωπείτε, επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω την απογοήτευση και την απέχθεια που αισθάνομαι για όσα γεγονότα λαμβάνουν μέρος πρόσφατα στην πατρίδα μας. Ενώ αντιλαμβάνομαι την όποια κρίση υπάρχει στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο, και την έκτακτη ανάγκη να σώσουμε την χώρα μας απο μια βαθύτερη οικονομική κριση, τα τελευταία μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σας είναι σκανδαλώδη. Έχετε κυριολεκτικά ξεπουλήσει όλον τον εθνικό πλούτο και κάθε εθνική αξιοπρέπεια σε ξένες πολυεθνικές εταιρίες, ενώ βυθίζετε τον Ελληνικο λαό σε μακροχρόνια πτώχεια και θα τολμήσω να πώ σε γενοκτονία! Με τα μέτρα αυτά, πώς περιμένετε ο ελληνικός λαός να επιβιώσει, και η νέα γενιά να κάνει νέα ξεκινήματα στην ζωή και οικογένεια, όταν δεν υπάρχουν δουλειές στην χώρα μας, οι μισθοί κατεβαίνουν αντί ν'ανεβαίνουν ενώ παράλληλα οι τιμές των βασικών ειδών κατανάλλωσης συνεχίζουν νάνεβαίνουν μήνα με το μήνα. Και όλα αυτά για κάτι που δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός, αλλα εσείς και οι προκατοχοί σας τις τελευταίες 3-4 δεκαετιες, έχοντας καταφέρει να κάνετε την Ελλάδα περίγελο στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο περισσότερο από μία φορά. Έχοντας ξεπουλήσει όλα τα εθνικά θέματα όπως την Μακεδονία,την Θρακη και τα νησια του Αιγαιου και έχοντας αφήσει την χώρας μας, μιά χώρα με τόσες δυνατότητες, έρμαιο των ξένων συμφερόντων. Η κρίση στην οποία βρισκόμαστε ξεκίνησε σε άλλα μέρη του πλανήτη αλλά επέκταθηκε και στην Ελλάδα απλά από την διαφθορά και πλεονεξία των τραπεζικών και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, και αντί να τιμωρήσετε τους υπαίτιους, βάζετε τον Ελληνικό λαό σε τέτοια υποτιμητική και εξευτελιστική διαδικασία. Είμαι σίγουρος μετά από υπόδειξη αυτών που έχουν συμφέροντα από όλο αυτο το φιάσκο. Είπαμε να κάνουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα, μια χώρα που να είναι ένα υπόδειγμα στα Βαλκάνια, και όπως μας είχε τάξει προεκλογικά ο Κύριος Πρωθυπουργός μας, μια Νορβηγία του Νότου. Αν μας δίνατε και τους μισθούς της Νορβηγίας δεν θα είχαμε παράπονο. Αντί αυτού οι μισθοί των Ελλήνων έχουν φτάσει στα επίπεδα μερικών κρατών της ανατολικής Ευρώπης, η χώρα μας έχει γινει περίγελο σε όλο τον Κόσμο! Ε θα μας τρελλάνετε τελείως! Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Δεν γνωρίζω τις προσωπικές σας πεποιθήσεις αλλά εγώ προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος που έχω γεννηθεί Έλληνας και πάντα ονειρευόμουν μια Ελλάδα ισάξια των άλλων Ευρωπαικών κρατών, δυναμική, ανταγωνιστική, με πολλές ευκαιρίες και ποιότητα ζωής και για τους Έλληνες αλλά και για τους μή αυτοχθονες πολίτες της χώρας μας. Με εσάς στα ηνία της χώρας αμφιβάλλω αν ποτέ δω αυτο το όνειρο να πραγματοποιείται! Ελπιζω να γνωρίζετε τι κάνετε και να με διαψεύσετε στο μέλλον, αλλά μήν νομίζετε ότι ο Ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο! Δεν είμαστε εμείς Αμερικάνοι.Πλησιαζει η ωρα και η στιγμη που ο κοσμος θα σας στειλει στα σπιτια σας μια και καλη.Μαθατε τοσα χρονια να σκεπαζετε σαν την γατα το σκατο της να πνιγετε μεσα σε εξεταστικες επιτροπες τις παρανομες δοσοληψιες σας και τωρα ερχεστε και μας ζητατε να πληρωσουμε εμεις ολα αυτα που τρωγατε εσεις και οι ομοτραπεζοι σας  βιομηχανοι και τραπεζιτες.Λοιπον δεν θα παρετε δεκαρα εσεις τα φαγατε λαμογια της πολιτικης και οι Παγκαλιες παπαριες τυπου μαζι τα φαγαμε δεν περνανε...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Σκεφτηκατε ποτε γιατι η κυβερνηση θελει ολες οι συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, με οικονομικό αντικείμενο άνω των 1.500 ευρώ, να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές, ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις). Αν μια επιχείρηση δεχθεί πληρωμή άνω των 1.500 ευρώ μετρητοίς, η συναλλαγή θεωρείται παράνομη και θα έχει τον κίνδυνο να απορριφθούν τα βιβλία της από την εφορία, με τις σοβαρές συνέπειες που έχει αυτό.Σε όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και στις πληρωμές μισθοδοσίας, επίσης καταργείται το μετρητό: θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών, στα στοιχεία των οποίων θα έχει απεριόριστη πρόσβαση ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών.Γιατι ομως το κανει αυτο η σοσιαληστρικη κυβερνηση ;Γιατι οι τραπεζίτες δε γουστάρουν τα μετρητά, και προτιμούν πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είναι απλό: Αν έχεις χρήμα σε "ηλεκτρονική" μορφή, όχι σε μετρητά, τότε το χρήμα αυτό είναι "εντός" του τραπεζίκού συστήματος. Άρα, η τράπεζα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως "απόθεμα' για να δημιουργήσει νέο χρήμα από το πουθενά (πχ αν μια τράπεζα έχει 100 ευρώ ως αποθεματικό, μπορεί να δώσει δάνεια συνολικού ύψους 900 ευρώ. Άρα, όσο περισσοτερο αποθεματικό έχει, τόσο περισσότερα λεφτά μπορεί να δημιουργησει.Για το τραπεζικό σύστημα, ο «πόλεμος στα μετρητά» αποτελεί ευλογία, ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης μείωσης των καταθέσεων, αλλά και των προμηθειών από πάσης φύσεως συναλλαγές.Και φυσικα ολα αυτα με τις ευλογιες των κυβερνητικων δοσιλογων δηθεν για το καλο μας και το καλο της οικονομιας μας...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΟΛΠΟ GROSSO No 2

Το προσεχές διάστημα θα ακούσουμε  και θα διαβάσουμε ενα καινουργιο  παραμύθι με δρακους και καλους ιπποτες της σπουδαίας και σωτήριας επιμήκυνσης. Ωστόσο ο δράκος της χρεοκοπίας («ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης ποιος νοιάζεται;) της ανεργίας και της μαύρης φτώχιας τους περιμενει στην γωνια
Μαζί, λοιπόν, με το παραμύθι της επιμήκυνσης που κατάφερε η «σπουδαία μας κυβέρνηση»  θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τις εξής εντολές του ΔΝΤ, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν από την αρχή του χρόνου και μέσα στην επόμενη διετία:
Νέα δημοσιονομικά μέτρα (με απλά λόγια, άγριο χαράτσι σε μισθούς και συντάξεις) ύψους 12 δισ. ευρώ δηλαδή το 5% του ΑΕΠ μέσα στην τριετία 2012 - 2014. Τα «νέα» μέτρα θα αποσαφηνιστούν τον Μάρτη  γεγονός που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τον διαρκή εκβιασμό των πιστωτών οι οποίοι αν ήταν κοινοί τοκογλύφοι (οι τύποι που μπλέξαμε δεν είναι κοινοί λωποδύτες , αλλά εξπέρ του είδους)  θα το έθεταν ως εξής: «Θέλετε τέταρτη δόση; Ολοκληρώστε την καταστροφή και την εσωτερική υποτίμηση για να αγοράσουμε τζάμπα ότι κομμάτι της οικονομίας και της χώρας γουστάρουμε».
Καθώς , απ’ ότι ακούγεται «λείπει» κοντά ένα δίσ ευρώ από τους λογαριασμούς που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση δεν αποκλείεται μέχρι τον Μάρτη να ξανασκεφτεί τα πορτοφόλια των εργαζομένων για ένα ακόμη χαράτσι.
Πέραν τούτων, με το ξεκίνημα του 2011 και κατ’ εντολή του ΔΝΤ η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων και σε:
Κατάργηση  και συγχωνεύσεις (με πιο απλά λόγια απολύσεις και έναρξη ξεπουλήματος) στο Δημόσιο Τομέα
Αύξηση  των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8
Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (έτσι ώστε αυτοί που θα της πάρουν στα χέρια τους να ξεκινήσουν με μεγάλες εισπράξεις)
μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους (δηλαδή, πακετάρισμα για ξεπούλημα)
...Ευτυχώς, βέβαια, που (όπως λένε και οι ... αναλυτές)  η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την επιμήκυνση, αλλιώς τι άλλο θα μας έβρισκε...λοιπον με τις υγειες μας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΛΕΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δεν κρατουν πλεον ουτε τα προσχηματα οι παπαγαλοι της κυβερνητικης δημοσιογραφιας...Δειτε με ποιον τροπο παρουσιαζει τα γεγονοτα γυρω απο το θεμα της απεργιας των εργαζομενων στα Μ.Μ.Μ.  ξεκιναει λοιπον ο παπαγαλος με το κλασικο κολπακι του κοινωνικου αυτοματισμου..«Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς»και στην συνεχεια ανακαλυπτει εναν αγανακτισμενο πολιτη που ισχυριζεται  «εδώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε γιατρούς να πάνε σε νοσοκομεία και δεν μπορεί αν εξυπηρετηθούνε έχουνε να πάρουνε ταξί;». και μετα αρχιζει η εξυψωση του πλουσιου κυβερνητικου εργου και της τιτανιας προσπαθειας για αναδιαρθρωση των αστικων συγκοινωνιων..Δστυχως ολοι αυτοι οι καφροι της δημοσιογραφιας δεν καταλαβαν κατι ...οτι το μενος του κοσμου εναντια στους πολιτικους καποια στιγμη θα στραφει και επανω τους ....και αυτοι (εκτος απο ορισμενους) ειναι ευαλωτοι απεναντι στην μηνι του κοσμου ...το μονο που θα καταφερουν με τα βρωμερα ρεπορταζ τους ειναι να μαζευουν πετρες για το κεφαλι τους........ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ MEGA...LO  ΚΑΝΑΛΙ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΦΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ




Διαβάζουμε στα Νέα σήμερα: «”Κάποιος μου είπε ότι ο Μιχαλολιάκος έφερε οκτώ σωματοφύλακες” είπε ο κ. Μπέης ζητώντας από τον κ. Μιχαλολιάκο να μην μπαίνουν στο δήμο σωματοφύλακες, μιας και υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία, όπως αναφέρουν». Και «ο Νικός Μιχαλολιάκος (…) “Καληνύχτα σας. Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς, που τους κάνατε Ελληνες και σας ψηφίσανε“.  Στη συνέχεια, ο Π. Κωνσταντίνου από την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκάλεσε τον κ. Μιχαλολιάκο «φασίστα» και εκείνος φεύγοντας απάντησε με ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλώντας την αντίδραση των άλλων παρατάξεων».

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και φουσκωτοί φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Χαριεντισμοί του πρώην Συνήγορου του Πολίτη και νυν δημάρχου Αθηνών με ένα δηλωμένο ναζιστή.Τυχαιο; Δε νομίζω…

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι τα λόγια είναι σαν τις κλανιές, μόλις φύγουν δεν επιστρέφονται. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την ψήφο, αγαπητοί δημοκράταροι και φιλήσυχοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα. Εσείς το 22% που αποφασίσατε ότι η διασταυρωση ενος πιθηκοειδους φασιστα με το Χίτλερ θα σας «καθάριζε τις γειτονιές από τους βρώμικους Αφγανούς». «Τους δώσαμε την ευκαιρία να μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους αλλοδαπούς» είπε στο Νewsit ο κ. Σπύρος ιδιοκτήτης καταστήματος καλλυντικών στην περιοχή.

«Κυρ Σπύρο» (και κάθε Σπύρο της περιοχής) είσαι συμμέτοχος στο έγκλημα. ΕΣΥ στηρίζεις το ναζισμό. ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος για τους Φυρερίσκους. ΕΣΥ οπλίζεις τους δολοφόνους του επόμενου Δίστομου. Ούτε οι «κυβερνήσεις», ούτε οι μετανάστες, ούτε η Αριστερά, ούτε εγώ.Εσυ εκκολαπτεις το αυγο του φιδιου αλλα δεν καταλαβες οτι οταν σπασει το κελυφος και ωγει πρωτα εσενα θα δαγκωσει. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΟΧΟΣ!

1000 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ

Για οσους θελουν να κατεβασουν δωρεαν 1000 επιλεγμενα τραγουδια του ΜΙΚΗ ΘΟΔΩΡΑΚΗ με την συμφωνη αδεια του συνθετη δεν εχουν παρα να πανε στην παρακατω διευθυνση http://mikis1000songs.blogspot.com

ΚΟΛΠΟ GROSSO!!!!!!!!!!!!

Δειτε πως εστησε το κολπακι της η ελληνική κυβέρνηση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημόσιου, εξάμηνης διάρκειας, που έγινε την περασμένη Τρίτη. Με παρασκηνιακές κινήσεις και παζάρια με τους έλληνες τραπεζίτες, πάσχισε να εξασφαλίσει πως το επιτόκιο δεν θα γράφει πάνω τον αριθμό 5. Ετσι, όταν η δημοπρασία έκλεισε με επιτόκιο 4,90%, τα παπαγαλάκια της ξεκινησαν την διατεταγμενη υπηρεσια τους και συνοδευόμενοι από στεναγμούς ανακούφισης, λες και η χώρα ελυσε τα βασικα της προβληματα και ξαφνικα ολα θα γινουν μελι γαλα.

Επιτόκιο 4,9% για δανεισμό εξάμηνης διάρκειας, χωρίς κανένα ρίσκο («με λίγα λόγια, να το πω έτσι, ο κίνδυνος που αναλαμβάνει είναι μηδενικός στην πραγματικότητα», έλεγε το πρωί της ίδιας μέρας στο πρωινάδικο του Mega ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης), όταν τα περιβόητα δάνεια του Μνημόνιου είναι με επιτόκιο 5% για τρία χρόνια! Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Ενα χρόνο μετά την «επιτυχημένη» (κατά την κυβερνητική προπαγάνδα) εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής του Μνημόνιου, η ελληνική κυβέρνηση συνάπτει βραχυχρόνιο δανεισμό με όρους χειρότερους απ’ αυτούς του μακροχρόνιου! Και οι γκεμπελίσκοι πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία!

Ας κάνουμε, όμως, και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες συγκρίσεις. Η προηγούμενη δημοπρασία εξάμηνων γραμματίων έγινε στις 9 Νοέμβρη 2010. Αφορούσε πολύ μικρότερο ποσό (300 εκατ. έναντι 1,5 δισ. ευρώ της τωρινής δημοπρασίας) και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,82%. Η αμέσως προηγούμενη δημοπρασία είχε γίνει στις 12 Οκτώβρη 2010 και το επιτόκιο, για ζήτηση 900 εκατ. ευρώ, είχε «καθήσει» στο 4,54%. Ακολούθησε η εξής διθυραμβική δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου (μίλησε για «ένα γεγονός πάρα πολύ θετικό»). Το «πάρα πολύ θετικό» συνίστατο στο ότι το Σεπτέμβρη το επιτόκιο των εξάμηνων γραμματίων ήταν 4,82%. Τώρα που φτάσαμε αισίως στο 4,90%, ο Παπακωνσταντίνου (που το Νοέμβρη, με την επάνοδο στο 4,82%, δήλωνε στο CNN ότι οι «αγορές» τιμολογούσαν τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας) δεν βγήκε να κάνει καμιά δήλωση. Αφησε τα παπαγαλάκια να διαμορφώσουν πρώτα κλίμα αγωνίας και μετά κλίμα ανακούφισης, κρύβοντας έτσι τη μεγάλη απάτη, μέσω της οποίας το ελληνικό κράτος συντηρεί την τοκογλυφία των τραπεζών.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε και πάλι, ότι ένα χρόνο πριν, το Γενάρη του 2010, το ελληνικό κράτος πουλούσε εξάμηνα έντοκα γραμμάτια με επιτόκιο 1,5%!!!

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου στο Reuters, ξένοι επενδυτές αγόρασαν το 37% των εντόκων που διατέθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 63% αγοράστηκε από ελληνικές τράπεζες. Αρα, ανάλογες με τις τελικές αγορές ήταν και οι προσφορές που υποβλήθηκαν, οι οποίες έφτασαν τα 5,1 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 3,4 φορές το ποσό των 1,5 δισ. που ζητούσε να δανειστεί η κυβέρνηση!

Αφού υπάρχει κρίση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, πού βρήκαν περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ, για να τα ποντάρουν σε ένα μόνο «προϊόν», μέσα σε μια μόνο μέρα; Απλούστατα, η κυβέρνηση, στα παρασκηνιακά παζάρια που είχε με τους τραπεζίτες, τους υποσχέθηκε πρώτον ότι θα τους δώσει σύντομα τα νέα 25 δισ. εγγυήσεων και δεύτερον ότι δεν θα τους πιέσει να ρίξουν λεφτά στην αγορά, χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με αυτά τα 25 δισ. ευρώ οι τραπεζίτες θα δανειστούν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%. Δηλαδή, το κράτος τους δίνει εγγυήσεις για να δανειστούν με επιτόκιο 1% από την ΕΚΤ και μ’ αυτά τα λεφτά που θα πάρουν δανείζουν το κράτος με 4,9%!!!

Αυτή είναι η μεγάλη κομπίνα. Το μεγάλο πλιάτσικο στα ταμεία του ελληνικού κράτους, τα οποία γεμίζουν με λεφτά που αυτό το ίδιο κράτος αρπάζει βίαια από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κυβέρνηση και τρόικα δουλεύουν για τους τραπεζίτες. Εκτός από τα τοκογλυφικά επιτόκια των 110 δισ. από την τρόικα, έχουν προβλέψει κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος να δανείζεται μεγάλα ποσά με τη μορφή βραχυχρόνιου δανεισμού (πάνω από 20 δισ. ευρώ προβλέπονται για το 2011), προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη για τις τράπεζες. Ενώ ο δανεισμός από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες γίνεται με εγγυημένο επιτόκιο (1%) και με την εγγύηση των κρατών (δηλαδή, αν χρεοκοπήσει μια τράπεζα, το χρέος της προς την ΕΚΤ θα πληρωθεί από το κράτος), ο δανεισμός των κρατών από τις τράπεζες γίνεται με όρους «αγοράς». Πρώτα φτιάχνουν «κλίμα» και μετά αποσπούν ολοένα και πιο τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτή είναι η ουσία της «σωτηρίας της χώρας» που με σκληρό τρόπο βιώνει ο ελληνικός λαός εδώ και ένα χρόνο. Και θα την βιώνει για πολλά χρόνια ακόμα (τουλάχιστον μέχρι το 2024),ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

 Μέχρι τη μέρα της δημοπρασίας για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια, τα spreads των ελληνικών ομολόγων βρίσκονταν στο επίπεδο των 1.000 μονάδων (τη Δευτέρα το είχαν ξεπεράσει). Μια μέρα μετά τη δημοπρασία (και την αντίστοιχη δημοπρασία στην Πορτογαλία), τα spreads έπεσαν κάτω από τις 800 μονάδες! Οι «κερδοσκόποι» έπαιξαν το παιχνίδι τους, εξασφάλισαν το τοκογλυφικό επιτόκιο που ήθελαν και… πάνε γι’ άλλα.Αυτες τις μερες, όλα τα δελτία ειδήσεων αφιέρωσαν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους και τις σελίδες τους, και θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες ακόμη εντονώτερα, στην μεγάλη είδηση: Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, αναδιοργανώνεται !!!!Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ......ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ....

ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ

Ο συνολικός χρόνος που διατέθηκε στην είδηση της αλλαξοκαρεκλιάς του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ, από το σύνολο των καναλιών, ήταν 3 1/2 ωρες περιπου(ναι καθησα και το υπολογισα), την στιγμή που ο χρόνος που διατέθηκε στην ιστορική Διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη (με την οποία κατέστησε υπόλογο της πτώχευσης, το σύνολο των πολιτικών μηχανισμών –κόμματα - και του πολιτικού προσωπικού που τους υπηρετεί) ήταν μόλις 6,5 πρώτα λεπτά!!Και στο ανοιγμα των διοδιων πανελλαδικα διαθεσανε περιπου 9 λεπτα

Εν μέσω της πιο σφοδρής θύελλας που κλυδωνίζει το καράβι ΕΛΛΑΣ και το απειλεί με τσάκισμα στα βράχια της λαθεμένης πορείας του, τα ΜΜΕ, «η 4η Εξουσία» της Δημοκρατίας, αντί να πασχίζει να αναδείξει την Αλήθεια που θα σώσει τη χώρα και αντί να αποκαλύπτει τα μεγάλα ψέμματα που οδήγησαν στο βόρβορο της πτώχευσης και της υποτέλειας, χαριεντίζεται με τις αλλαξοκαρεκλιές των ενόχων της κοινωνικής φτώχειας, σαν να μην είναι αυτοί οι ιδιοι, οι ένοχοι της εξευτελιστικής πτώχευσης της Πατρίδας.

Τους συμπεριφέρεται όπως στις καλές μέρες, που έτρωγαν τις λαχταριστές αστακομακαρονάδες των παχυλών κρατικών διαφημίσεων, προσκεκλημένοι και ομοτράπεζοι του καπετάνιου και του πληρώματος, στα πολυτελή σαλόνια των VIPs.

Λές και δεν τρέχει τίποτε! Αυτοί, εκεί, στο μεροκάματο της προπαγάνδας τους, στο γλείψιμο των αφεντικών τους, στο κυνήγι των λοβοτομημένων οπαδών, των τελευταίων που απόμειναν να στηρίζουν το ετοιμόρροπο (κάτω από το βάρος των αμαρτιών του) καθεστώς πολιτικό σύστημα.

Δεν βλέπουν πως αυτή η στάση τους, έχει απομακρύνει τους σκεπτόμενους αναγνώστες και ακροατές τους, που τα φτύνουν και τα αναγκάζουν σε κλείσιμο.

Οι πριμαντόνες της μεταπολιτευτικής Ελληνικής ηλεκτρονικής και έντυπης, ιδιωτικής και δημόσιας, «δημοσιογραφίας», επαλήθευσαν, έτσι, για άλλη μία φορά, αυτές τις μέρες, τα λεγόμενα του Τζών Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των «New York Times», στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.

Γι’ αυτό και τα αντιγράφω:

Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, ο Σουϊντον είπε:

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.
Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει την Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ".

Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer.

Έτσι, οι «διανοούμενες πόρνες», ενδιαφερόμενες μόνο για τον μπεζαχτά, αδιαφορώντας αν μεταδίδουν πολιτική σύφιλη ή έητζ στο κοινωνικό σώμα και εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία νόμων ή τής τήρησής τους, συνεχίζουν να επιδίδονται στο προσοδοφόρο επάγγελμά τους, αγκαλιασμένες σφιχτά με τα γυμνά από κάθε θετική πρόταση κόμματα, προσβάλλοντας ασύστολα την δημόσια (πολιτική) υγεία και αιδώ.

Η Δημοκρατία, όμως, ως άμεσα πληγόμενη από την συμπεριφορά τους, θα εκδικηθεί αναλόγως.

Αυτό, το εγγυάται τόσο η κοινωνιολογία, όσο και η ιστορία. Και θα έπρεπε να το γνωρίζουν…

Χίτλερ για τα διοδια

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος και τέτοια επίθεση στο Θόδωρο. Κατ' αρχήν να παραδεχτούμε πως ο Θόδωρος είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου τούτης της κυβέρνησης. Αυθεντικά χοντρόπετσος, διαχρονικά ξετσίπωτος, με επάξια κατακτημένο τον τίτλο του κ. «κάτσε καλά» επί Ανδρέα και του κ. «έξω από τα δόντια» επί Γιώργου, με θητεία στην Αριστερά και «ρίζες» στον ολοκληρωτισμό, νομίζω πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο νούμερο 2 τούτης της κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να εξηγήσω την έκπληξη ορισμένων δημοσιογράφων και πολιτικών, για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τι περίμεναν όλοι τούτοι οι εκπλαγέντες να πει ο Θόδωρος για το Δημόσιο;

Τόσο γρήγορα ξεχάσαμε, για παράδειγμα, πως επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών η δημόσια Ολυμπιακή ξεχείλισε από «κοπρίτες» που συμπτωματικά ήταν οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ; Δεν θυμάστε ότι όντας υπουργός Μεταφορών, δήλωνε παραμονές Πάσχα πως η δημόσια Ο.Α. δεν θα πετάξει, κάνοντας τεράστια οικονομική ζημιά στον εθνικό αερομεταφορέα και σπρώχνοντας τον κόσμο στους ανταγωνιστές της;
Μας διαφεύγει πως, όταν δινόταν υποτίθεται «μάχη» από το ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η Ολυμπιακή, το υπουργείο Εξωτερικών του Θόδωρου, αγόραζε τα εκατοντάδες εκατομμυρίων εισιτήρια του, από το Travel Plan του Λαμπράκη και ταξίδευαν με την Aegean;

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως η σχέση θόδωρου-Δημοσίου παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη. Άλλωστε και την κόρη του στους «κοπρίτες» του δημοσίου δεν τη βόλεψε και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ, μέσω Βουλής;

Όμως εδώ που τα λέμε, ο επιμελώς αθυρόστομος αντιπρόεδρος, δεν είχε κι άδικο για τους «κοπρίτες» που στελεχώνουν τη δημόσια ζωή της χώρας. Αν πείσεις μια οικογένεια πως θα διορίσεις το άνεργο παιδί τους και της υποσχεθείς πως θα πάρει το δάνειο που ζητά και θα φροντίσεις να έλθει ο φαντάρος γιος από τον'Εβρο στην Αθήνα και τους «πείσεις» να ψηφίσουν «το δικό μας» κοπρίτη, «ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί», όπως σωστά μας λέει ο
 Θόδωρος.

Όταν πιάσεις κάμποσους π.χ. δημοσιογράφους και τους «βοηθήσεις» να εξασφαλίσουν κι ένα δεύτερο ή και τρίτο «εισόδημα», αρκεί αντί για πορείες να δείχνουν «επεισόδια», αντί για τα αιτήματα των απεργών να προβάλλουν «την ταλαιπωρία των πολιτών», αντί για τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς να δείχνουν τη ζαρντινιέρα, τότε σίγουρα ο κοπρίτης δημοσιογράφος, «θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή»

Προτείνω να διαβεβαιώσουμε στον εντέχνως «γραφικό» κ. Θόδωρο, πως συμφωνούμε ότι οι κοπρίτες του δικού του κόσμου «θα μείνουν κοπρίτες σε όλη τους τη ζωή». Όμως να μην περιμένει από το λαό ούτε συλλογική συνενοχή, ούτε ατομική ανοχή για τους «κοπρίτες» τους.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ

Στα χρόνια της δικτατορίας, οι Έλληνες έβρισκαν παρηγοριά στα ανέκδοτα για τον Παττακό. Στα χρόνια του Μνημονίου, οι προκλητικές έως κυνικές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου μας δίνουν την ευκαιρία να ξεγελάσουμε την οργή μας. Αντί για «είδες τι έκαναν;» (η κυβέρνηση και η τρόικα), ξεσπάμε, εκτονωνόμαστε με το «έμαθες τι είπε (πάλι) ο Πάγκαλος;».

«Κουραμπιέδες», είχε χαρακτηρίσει ο... Μεγάλος Τραγουδιστής τους διανοουμένους που διαμαρτύρονταν για την παράδοση του Οτσαλάν στους διώκτες του. «Άπλυτους», κακοντυμένους και αξύριστους τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης. «Φασιστικό κόμμα» το ΚΚΕ, «διεφθαρμένους» τους πολίτες (για την ακρίβεια, «πιο διεφθαρμένους» από τους πολιτικούς), «κοπρίτες» τους δημόσιους υπαλλήλους και, το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα, «ζώα» τους δημοσιογράφους του Ελευθέρου Τύπου και «ζώα» τους αναγνώστες του.

Ο «Κύριος Μαζί τα Φάγαμε» δεν απασχολεί το πανελλήνιο με τις πολιτικές του θέσεις, αλλά με τις ύβρεις του ή με το σώβρακο του στο «Ράδιο Αρβυλα» και εκφράζει το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ με τον πιο λαϊκίστικο και ωμό τρόπο: Ελληνίδες κι Έλληνες σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.

Λαμπάδα πρέπει να ανάψουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οι επιθεωρησιογράφοι και οι σατιρικές εκπομπές αφού τους προσφέρει άφθονο υλικό για γέλια και για κλάματα. Τα γλωσσικά ολισθήματα του Γιώργου Παπανδρέου μένουν στο μιντιακό απυρόβλητο, καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ προστατεύουν το κύρος του, όμως οι ατάκες του θ. Πάγκαλου έχουν γίνει το εθνικό μας ψωμοτύρι. Μέχρι που τείνει κανείς να πιστέψει ότι ο θ. Πάγκαλος υποδύεται ένα ρόλο που του έχει ανατεθεί, αυτόν του προκλητικού και κυνικού παχύδερμου, που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βέλη, ώστε να περνά (σχετικά) απαρατήρητη η καρατόμηση του κοινωνικού κράτους, η κατάργηση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Θ. Πάγκαλος κάνει με χυδαίο τρόπο ό,τι κάνουν με πιο εκλεπτυσμένο ύφος αρκετοί πολιτικοί δημοσιογράφοι: Μας εκπαιδεύει να περιφρονούμε τους διπλανούς μας, όχι τους από πάνω, και εκλαϊκεύει το δόγμα της συνενοχής και της συνευθύνης. Αφου είμαστε λαός για κλάματα, έχουμε την κυβέρνηση που αξίζει σε μια Ελλάδα Ελλήνων Κοπριτών Καθολικώς Διεφθαρμένων (και όχι Διαμαρτυρομένων).

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρετεντέρης-Πανούσης

Ο ΜΑΧ KEISER ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ

Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη την λευτεριά όπου γευόμαστε, θα παρακαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήση εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπή πατρίδα, τι θα ειπή θρησκεία, τι θα ειπή φιλοτιμία, αρετή, τιμιότη. Τις πρόσοδες της πατρίδας τις κλέβομεν, από υποστατικά δεν της αφήσαμεν τίποτας, σε “πηρεσίαν να μπούμεν”, ένα βάνομεν εις το ταμείον, δέκα κλέβομεν…
Αγοράζομεν πρόσοδες, τις τρώμε όλες. Χρωστούν είς το Ταμείον δεκαοχτώ ΄κατομμύρια ο ένας και ο άλλος. Οι αγωνισταί, οι περισσότεροι και οι χήρες κι αρφανά δυστυχούν. Πολυτέλεια και φαντασία – γεμίσαμαν πλήθος πιανοφόρια και κιθάρες. Οι δανεισταί μας ζητούν τα χρήματα τους, λεπτό δεν τους δίνομεν από αυτά – κάνουν επέμβασιν εις τα πράγματά μας. Και ποτές δεν βρίσκομεν ίσιον δρόμον. Πως θα σωθούμε εμείς μ’ αυτά και να σκηματιστούμεν εις την κοινωνίαν του κόσμου ως άνθρωποι; Ο Θεός ας κάμη το έλεός του να μας γλητώση από τον μεγάλον γκρεμνόν όπου τρέχομεν να τζακιστούμεν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας - λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής απόφασης να οφείλεται σε πολιτική αντίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου- η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσλαμβάνει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της. Με την άρνησή τους αυτή, οι πολίτες δεν δείχνουν απλώς τη δυσαρέσκειά τους για την άλφα ή τη βήτα κυβερνητική, δικαστική ή επιχειρηματική υπόθεση.


Σε κάθε περίπτωση έχουν φυσικά κάποιον συγκεκριμένο λόγο που τους εκνευρίζει ή τους εξοργίζει - τα διόδια σήμερα ή το κατά 40% ακριβότερο εισιτήριο αύριο για πολύ χειρότερες συγκοινωνιακές υπηρεσίες.

Το βαθύτερο περιεχόμενο αυτής της στάσης των πολιτών, όμως, συνίσταται στο ότι αποδεικνύει και διευρύνει το χάσμα στις σχέσεις τους με το κράτος, σχέσεις που γίνονται όλο και πιο εχθρικές. Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας, με εξαίρεση την παρένθεση της χούντας των συνταγματαρχών που ουσιαστικά αποτελούσε τον τελευταίο σπασμό του προηγούμενου, εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος. Η ακύρωση αυτού του συμβολαίου εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πράξη, της οποίας αμφιβάλλουμε αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το μεγεθος των επιπτώσεων που έχει μακροπρόθεσμα για την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται βεβαίως για απλή πράξη διαχείρισης της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας. Οταν η κυβέρνηση λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων, μειώνει τις συντάξεις, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, πιέζει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο κ.λπ., είναι προφανές ότι επιβάλλει μια διαφορετική, χειρότερη κοινωνία για την τεράστια πλειονότητα του λαού.

Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη. Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης. Αν μάλιστα υπάρξουν και πολιτικές δυνάμεις που θα κατορθώσουν να εκφράσουν σε πολιτικό επίπεδο αυτές τις συγκρουσιακές διαθέσεις τμήματος του κόσμου, τότε η αντιπαράθεση κράτους - πολιτών θα προκαλέσει πολύ πιο οξυμένες κοινωνικές εντάσεις και ίσως εκρήξεις. Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.


Η έξαρση της δραστηριότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι π.χ. η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς βεβαίως και θα θέσει σε λειτουργία τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό ή το μετρό. Πλανάται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση όμως αν νομίζει ότι μια κοινωνία μπορεί να κυβερνηθεί επί πολύ με αυταρχικό τρόπο, στηριζόμενη στους μηχανισμούς εξαναγκασμού σε υπακοή της πλειοψηφίας των πολιτών που αρνούνται να συμφωνήσουν με την πολιτική της. Δεν είναι μόνο η εκλογική ήττα που συχνά σφραγίζει μια τέτοια πολιτική. Είναι και η βιαιότητα ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων μέχρι τότε.Και να ειστε σιγουροι οτι οι κοινωνικες εκρηξεις εναι κοντα και αυτην την φορα θα ειναι βιαιες και διαρκεις

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΔΙΑ ...Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΛΛΑΞΕ...Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ...ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης λόγω ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία"

«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.

Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.

Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς ...τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.

Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.

Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο... 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ. ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΜΕ 13%........................................

Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, όμως οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν.

Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους.

Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.

Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελ...εσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της.ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΜΥΚΗΝΣΗ

Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.

Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος η αναπτυξη εφτασε στο 9,1% .......

Οσο για το υπόλοιπο του χρέους έκανε πρόσφατα μία πρόταση για αποπληρωμή 34 σεντς στο ένα δολάριο. Και αν θέλουν...

Σε
τρία χρόνιa η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα ελλείμματα, ενώ η
απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη θα έχουν θυσιαστεί.Το μόνο που θα
αλλάξει με το πακέτο διάσωσης είναι η ιδιοκτησία του χρέους. Το
ελληνικό χρέος θα περασει από τους ισολογισμούς των τραπεζών στους
...προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και ο στόχος είναι η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών από την πιθανότητα μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Το Πείραμα Συμμόρφωσης / The Asch Conformity Experiment (Greek Subs)

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παρωδία-Ο Hitler και η Τρόικα

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ......ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.......

Ο Γ. Παπανδρέου έχει καταστρώσει σχέδιο να πάει σε πρόωρες κάλπες έχοντας εξασφαλίσει κάποιες προϋποθέσεις. Έτσι, θα επιδιώξει να κερδίσει και πάλι τις εκλογές και ελεύθερος πια να πάρει νέα σκληρά μέτρα που θα είναι υποχρεωτικά καθώς η χώρα έχει πτωχεύσει αλλά δεν τον λένε ξεκάθαρα.    1. Ανεβάζουμε τους τόνους στην εξωτερική πολιτική και κυρίως στα Ελληνοτουρκικά. Γι’ αυτό και οι… μαγκιές στο Ερζερούμ με τις ευλογίες των Αμερικανών, γι’ αυτό και η Χάγη για το Δϊστομο αν και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. ...Τι μένει; Πολύ σύντομα θα δούμε κυβερνητικούς να υψώνουν τους τόνους για το Σκοπιανό σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο πόσο ανυποχώρητοι είναι αν και είναι έτοιμη μια λύση κι ένας επώδυνος συμβιβασμός.

2. Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντι Πιέτρο, ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε τώρα να διατάξει να μπουν κάποιοι πολιτικοί στη φυλακή. Πέραν του γεγονότος ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις τις παίρνουν οι δικαστές κι όχι οι κυβερνήσεις, ο στόχος είναι να «τελειώσουν»κάνα δύο «τελειωμένους» ΠΑΣΟΚους πρώην υπουργούς και να βάλουν στο εδώλιο γερά ονόματα από τη Νέα Δημοκρατία. Προφανής ο λόγος: Να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα γέρνοντας την πλάστιγγα προς τα δεξιά.

3. «Ικανοποιείστε τους νοικοκυραίους με κάθε τρόπο». Αυτή είναι η εντολή της κυβέρνησης και γίνεται με πολλούς τρόπους.

Α. με συλλήψεις τρομοκρατών, είτε πραγματικών, είτε μπαχαλάκηδων. Αρκεί μόνο η εικόνα με τα λευκά γιλέκα ώστε να ικανοποιηθεί ο κόσμος.

Β. Ο φράχτης του Έβρου. Μετά το πυροτέχνημα Παπουτσή θα βγουν και μερικά γκάλοπ που θα δείχνουν ότι συντριπτικά ο κόσμος συμφωνεί.Ηδη σημερα στον Κυριακατικο τυπο βγηκαν τουλαχιστον δυο. Καθώς το μεταναστευτικό πρόβλημα παίρνει σοβαρές κι επικίνδυνες για την ελληνική κοινωνία διαστάσεις, η «κλοπή» της πολιτικής ατζέντας άλλων πολιτικών χώρων από το ΠΑΣΟΚ είναι το κόλπο για να πάρουν με το μέρος τους νοικοκυραίους. Δεν είναι τυχαία ούτε η αύξηση της αστυνόμευσης, ούτε το ξύλο που έπεσε στον Αγιο Παντελεήμονα σε βάρος των Χρυσαυγιτών για πρώτη φορά.

4. Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Αν κι εκεί οι ελιγμοί είναι περιορισμένοι, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως κοινωνικό μέτρο διότι θα μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα, στις νομικές υπηρεσίες, στους μηχανικούς κ.λπ. Ψεύδος ασύστολο.Και εδω γκαλοπ που δειχνουν οτι η πλεοψηφια επιθυμει να ανοιξοθν τα επαγγελματα.

Βέβαια, στην οικονομία θα προσπαθήσουν να περάσουν ως μεγάλο επίτευγμα μια συμφωνία ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης αλλά και μια επιμήκυνσης. Ήδη βγαίνουν πρωτοσέλιδα ότι με την επιμήκυνση θα γλιτώσουν 60-70 δις και θα βγούμε στις αγορές πιο άνετοι. Μα με την οικονομία διαλυμένη ποιος θα μας δανείσει;και η λυση ειναι να μπορουμε να ξαναδανειστουμε για να χρωσταμε περισοτερα?

Υπάρχει, όμως, κι ένα κρυφό σχέδιο, αυτό που θα δικαιολογεί την προσφυγή στις κάλπες. Βάζουμε ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν σκληρή κριτική, βάζουμε και μερικούς πράσινους συνδικαλιστές που τώρα το θυμήθηκαν, να εξαπολύσουν επίθεση για αλλαγή στο DNA του ΠΑΣΟΚ κι έτσι πάμε στις εκλογές γιατί, όπως θα πει ο πρωθυπουργός «δεν εκβιάζομαι, θέλω καθαρή εντολή».

Κι αν όλα αυτά είναι αστεία, που να δείτε τα σοβαρά που θα έλθουν αν όντως πάμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει κυβέρνηση. Τότε θα ανακοινωθεί η χρεοκοπία, με όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιηθεί (αναδιάρθρωση, νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο), τότε θα ανακοινωθούν συνεκμεταλλεύσεις στο Αιγαίο και άλλες συμφωνίες που κρατούνται σαν επτασφράγιστα μυστικά.

Αυτό ακριβώς το σχέδιο αποτυπώνουν οι εφημερίδες και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία και τα γκάλοπ που δείχνουν υπεροχή του Γ. Παπανδρέου.