Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

THE WALL STREET JOURNAL: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος!

Με λίγα λόγια (αν ισχύουν όσα λέει ο οικονομικός αναλυτής) οι πολιτικοί μας κοιτάνε πως θα σώσουν τη Γερμανία και όχι εμάς…

Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. 

Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»

Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος (Allen Mattich)

Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και...
αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».

Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008.
Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες Αποφασίσουν οτι δεν θέλουν να σωθούν;
 
Απο τον  Alen MATTICHΗ Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματευόνται  σκληρά μεταξύ τους για το πώς θα γινει η  ελάφρυνση του χρέους για την ελληνική οικονομία. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε μια προσωρινή συμφωνία μεταξύ τους. Αλλά τι είναι η ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ  αν δεν θελει η ελληνική κυβέρνηση να μπει στο παιχνιδι. Και αυτό δεν είναι με κανένα τρόπο εξασφαλισμένο.
Οι Έλληνες εχουν βαρεθεί την συνεχη αυξανομενη πολιτικη λιτότητας και φαίνονται πολύ απρόθυμοι να αναλάβουν τις ακόμα αυστηρότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται από αυτούς για να κερδίθει η νέα χρηματοδότηση και να αποφευχθεί η πτωχευση. Η ελληνική οικονομία έχει δεχτει αγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Non-stop, μεγάλης κλίμακας πολιτικών διαμαρτυριών, γενικές απεργίες  έχουν φέρει  την Αθήνα σε στασιμότητα. Και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι ταλαντεύομενη.
Οι Έλληνες αρχίζουν να αμφισβητούν το κατά πόσον ενδέχεται να μην υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος από την κρίση τους. Και αναπόφευκτα, η εμπειρία της Αργεντινής πριν από μια δεκαετία έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στα τρία χρόνια που οδήγησαν στην κρίση της οικονομίας της Αργεντινής , η κριση έγινε τόσο μεγάλη που η χώρα για να εκπληρώσει τις υποχρεωσεις του δημόσιου χρέους της, εριξε την  οικονομία της  ένα άλλο 11% το 2002. Αλλά η απελευθερωση του νόμισμάτος της από το δολάριο και την επακόλουθη υποτίμηση αναθέρμανε επίσης αύξηση. Από το 2002 και μετα η Αργεντινή αυξησε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατα 7,4%  σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.
Αν συγκρίνουμε  αυτό με τις προοπτικές στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ειναι οτι θα έχει μια μειωση του ΑΕΠ κατα 9,3% από το 2008 . Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ αναμένει οτι στην Ελλάδα θα αρχίσει να αυξάνεται ξανά το επόμενο έτος, που είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Η μία σταθερά αυτής της κρίσης είναι ότι όλες οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. Ακόμη χειρότερα, αφου στην Ελλάδα η αναπτυξη θα κινειτε με αναιμικό ρυθμό της τάξης του 2% ετησίως. Μέχρι το τέλος του 2016, η ελληνική οικονομία θα είναι μόλις στα
επίπεδα του 2008 .
Οι Έλληνες θα μπορούσαν να αποφασίσουν μια λυση τυπου Αργεντινης και ισως είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Με άλλα λόγια, μια έξοδο από το ευρώ, προεπιλογή και υποτίμηση. Και ίσως αυτό είναι που η αγορά εχει ήδη πρόβλεψη.Η Barry Eichengreen, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, λεει οτι το γνωστό επιχείρημα ότι η χώρα της ευρωζώνης δεν θα μπορούσε να αφήσει το ενιαίο νόμισμα, διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε «την μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων». Πολύ πριν από τη μακρά πολιτική διαδικασία απαραίτητη για οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης αποφασισει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, οι επενδυτές θα είχαν αποχωρησει.
Αλλά αυτό είναι λίγο πολύ ό, τι έχει ήδη συμβεί στην Ελλάδα. Διετες ελληνικό χρέος αποδόσεις 28%, ενώ το 10-ετή ομόλογα διαπραγματεύονται σε λιγότερο από το μισό της ονομαστικής αξίας. Και για  μήνες τώρα, οι καταθέτες  τραβανε τα κεφάλαια τους από τις ελληνικές τράπεζες. Μόνο η σανίδα σωτηρίας  της ΕΕ και του ΔΝΤ  με τα δάνεια κρατά την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Τα δάνεια που θα πρέπει να επιστραφουν.
Αν οι Έλληνες αρχισουν να πιστεύουν ότι είναι ήδη κοντά ή έχουν φθάσει στο χειρότερο αποτέλεσμα  εξόδου απο το ευρω,αρχιζουν να πιστευουν  οτι ισως ειναι καλυτερα  να εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα.
Αυτό θα θέσει η ΕΕ και η ΕΚΤ σε μια πολύ δύσκολη θέση. Μια ελληνική προεπιλογή για την αναχώρηση από το ευρώ, θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της μεγάλης έκθεσης των τραπεζών της Ευρώπης με το ελληνικο δημόσιο χρέος. Η ΕΕ δεν θέλει να αφησει την Ελλάδα λόγω του υψηλού ρισκου και του φόβου για τη διατροφή ηθικού κινδύνου. Αλλά καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση έδειξε, υπερβολική τυπικότητα πηγαίνει στην άκρη του δρόμου, όταν η κρίση γίνεται αρκετά σοβαρή.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανησυχούσε  για τις συνέπειες απο την διάσωση της Northern Rock, αλλά στη συνέχεια, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, δεν είχε κανένα ενδοιασμό για την άντληση τεράστιων χρηματικων ποσων για το υπόλοιπο του τραπεζικού τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Γερμανοι, ολλανδοι και τα φινλανδοι πολιτικοί μπορεί να ανησυχούν για το πώς η συνεχης ροη χρημάτων προς την Ελλάδα θα δημιουργησει προβλημα με τους ψηφοφόρους τους, αλλά η εναλλακτική λύση φαίνεται ακόμα πιο άσχημο.Κατά ειρωνικό τρόπο, οταν οι Έλληνες θα αποφασίσουν ότι μια έξοδος του ευρώ δεν ήταν μόνο δυνατή, αλλά και επιθυμητή, ο πυρήνας της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία, σχεδόν σίγουρα θα κάνουν τις τεράστιες παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χονδρικής άφεση χρέους.
Φυσικά, αν το έκαναν,  μόνο για την Ελλάδα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και, ενδεχομένως, η Ισπανία και η Ιταλία θα απαιτούσε κάποιο είδος της χαλάρωσης των εθνικών υποχρεώσεων τους αν έβλεπαν την Ελλάδα να περνει μια πάρα πολύ καλή  συμφωνία. Αλλά οι περισσότεροι Έλληνες εχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να προχωρήσουν μόνοι τους ετσι τόσο καλύτερη θα είναι η συμφωνία με την ΕΕ που θα πρέπει να την εξυπηρετήσει και ισως μέχρι και να τους εμποδίζει να το πράξουν.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

What if Greeks Decide They Don't Want to Be Rescued?

 By ALEN MATTICH

The European Union, European Central Bank and the International Monetary Fund are negotiating hard among themselves about how to structure debt relief for the Greek economy. The latest reports suggest they might have come up with a temporary deal among themselves. But what the EU, ECB and IMF want won't matter unless they get the Greek government to play as well. And that's by no means assured.

For one thing, Greeks are growing fed up with austerity and seem very unwilling to take on the still stricter conditions being demanded of them to win fresh funding and avoid default. The Greek economy has taken a beating during the past couple of years. Non-stop, large-scale political protests, routine general strikes and parliamentary rebellion have brought Athenian streets to a standstill. And Prime Minister George Papandreou's government is teetering.

Greeks are starting to question whether there might not be an easier way out of their crisis. And inevitably, Argentina's experience a decade ago has been attracting plenty of interest.

In the three years leading up to its crisis the Argentine economy struggled, contracting a total of 8.4% by the end of 2001. Strains became so great that the country defaulted on its sovereign debt, causing its economy to slump another 11% in 2002. But the unshackling of its currency from the dollar and subsequent devaluation also reignited growth. Since its 2002 low, Argentine gross domestic product will have expanded by an average annual 7.4% by the end of this year, according to IMF data. Crucially, Argentine output was back above its previous peak within three years of default.

Compare this with Greece's prospects. The IMF forecasts the Greek economy will have contracted 9.3% from its 2008 peak by the end of this year. Although the IMF expects Greece to start growing again next year, that is difficult to believe. The one constant of this crisis has been that all forecasts for Greece have been overly optimistic. Worse still, once Greece starts to grow, it is expected only to do so at an anemic rate of around 2% per year. By the end of 2016, the Greek economy will only just be back to end-2008 levels.

Greeks might well decide an Argentine solution is the only real option. In other words, an exit from the euro, default and devaluation. And maybe that's what the market is already anticipating.
Barry Eichengreen, an economist at the University of California, Berkeley, famously argued that a euro-zone country couldn't leave the single currency because to do so would trigger "the mother of all financial crises." Long before the long political process necessary for any euro-zone country to leave the single currency was concluded, investors would have voted with their wallets. They'd dump the country's sovereign debt and flee its banks.

But this is pretty much what has already happened to Greece. Two-year Greek debt yields 28% while 10-year bonds are trading at less than half of face value. And for months now, depositors have been pulling funds out of Greek banks. Only the lifeline of yet more EU and IMF loans is keeping Greece in the euro. Loans that will have to be paid back.

If Greeks come to think they're already near or have reached the worst-case outcome of a euro exit but are getting none of the upside, they may well start to agitate to leave the single currency.

That would put the EU and the ECB into a very difficult position. A Greek default and departure from the euro would risk a systemic crisis across Europe's financial sector because of the huge exposure of Europe's banks to Greek government debt. The EU doesn't want to give in to Greece because of the costs involved and for fear of feeding moral hazard. But as the financial crisis showed, punctiliousness goes by the wayside when the crunch becomes severe enough.

The Bank of England worried publicly about the consequences of bailing out Northern Rock but then, after the Lehman Brothers collapse, had no compunction about pumping enormous amounts of money into the rest of the U.K.'s banking sector.

German, Dutch and Finnish politicians may be worried about how handing bottomless buckets of money to Greece will play out with their voters, but the alternative looks even uglier.
Ironically, were the Greeks to decide that a euro exit was not only possible, but desirable, the core EU, led by Germany, would almost certainly make huge concessions, including wholesale debt forgiveness.

Of course before they did so, core euro-zone countries would have to weigh up the costs of letting Greece off the hook relative to another rescue of their banking sectors. And not just Greece. Ireland and Portugal and possibly Spain and Italy would demand some sort of easing of their national liabilities if they saw Greece getting too good a deal. This would potentially be catastrophic for the politicians making the concessions. But the more Greeks become convinced they can go it alone the better the deal the EU would have to serve up to prevent them from doing so. 

Could core Europe do this without going the way of Ireland, becoming a backstop that itself goes bust under the crushing weight of others' debts? It'll be interesting to see who draws the line where in this Greek standoff.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ...ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ

Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.


Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».

 
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπια και από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.
  Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη και απλή μέθοδος για να διαπιστώσει και ο τελευταίος εργαζόμενος τι του ετοιμάζουν: Είναι η ανάγνωση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»!

Αν μη τι άλλο αυτό το έκτρωμα αξίζει να διαβαστεί.
Και όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά και να διαθοδεί.
Πλατιά! Να μη μείνει Ελληνας της δουλειάς και του μόχθου που να μη γνωρίζει σε τι καρμανιόλα τον σέρνουν. Αξίζει να μάθουν οι πάντες τι είδους «σωτήρες» είναι αυτοί που ενώ τον πεθαίνουν, ενώ τον εξοντώνουν (και είναι τα ίδια τους τα κιτάπια που επιβεβαιώνουν την εξόντωση), συνεχίζουν παράλληλα να το παίζουν «σωτήρες»!
  Ας διαβαστεί, λοιπόν, το «μεσοπρόθεσμό τους». Και ας ακολουθηθεί η συμβουλή του Μαρξ:
«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό δημοσιοποιώντας το»!
  Πάμε, συνεπώς, να δούμε ορισμένα μεγέθη του «μεσοπρόθεσμου», που πιστοποιούν με αδιάψευστο τρόπο τι κρύβεται πίσω από τις μεγαλοστομίες.
  α) Σύμφωνα με τη σελίδα 10 του «μεσοπρόθεσμου», οι έμμεσοι φόροι από 30,7 δισ. ευρώ το 2011, στο τέλος του προγράμματος, το 2015, θα έχουν εκτιναχτεί στα 35,6 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, η «σωτηρία» του λαού προβλέπει την εξόντωσή του διά μέσου της πιο άδικης, της πιο ταξικής, της πιο αδυσώπητης φοροληστείας.

Με άλλα λόγια: Οπως μας εγγυώνται οι «σωτήρες», η έμμεση φορολογία, αυτή που σήμερα έχει γονατίσει το λαό, στο τέλος του «μεσοπρόθεσμου» θα τον έχει ισοπεδώσει ολοκληρωτικά, αφού - όπως ομολογούν - θα έχει αυξηθεί κατά ακόμα 5 δισεκατομμύρια!
  β) Σύμφωνα με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», σήμερα, εν έτει 2011, οι τόκοι που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους ανέρχονται στο 6,9% του ΑΕΠ.

Εφόσον, όμως, ο λαός πιει το «φάρμακο» που πάνε να του επιβάλουν, τότε οι τόκοι που θα πληρώνει το 2015 - όπως οι ίδιοι ομολογούν - όχι μόνο δε θα έχουν μειωθεί, αλλά θα έχουν εκτιναχτεί στο 9,8% του ΑΕΠ!


Τι κάνουν, επομένως; Μας λένε ότι θέλουν να «σώσουν» την Ελλάδα, αυξάνοντας τους τόκους (!), αυξάνοντας το κομμάτι εκείνο του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος άνθρωπος, αλλά τον νέμονται οι ντόπιες και ξένες ακρίδες!
  γ) Σύμφωνα με τη σελίδα 12 του «μεσοπρόθεσμου», ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν και δυο στοιχεία που συμπυκνώνουν ολόκληρο το πνεύμα από το οποίο διαπνέονται οι «σωτήρες».

Είναι τα στοιχεία που αφορούν στην Υγεία και την Παιδεία. Τι λένε: Οτι το 2015 με την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου» οι σημερινές κατακρεουργημένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία του λαού, θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά 14% και 12%, αντίστοιχα!

Δηλαδή - όπως οι ίδιοι ομολογούν - η «σωτηρία» του λαού περνάει μέσα από τα «λουκέτα» στα νοσοκομεία και στα σχολειά της χώρας!
  δ) Και πάμε στο «καλύτερο»: Το δημόσιο χρέος της χώρας, σύμφωνα και πάλι με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», υπολογίζεται ότι εντός του 2011 θα κινηθεί περίπου στα 350 δισ. ευρώ. Τι, όμως, μας «υπόσχονται»;

Πρώτον, ότι - βάσει του «κακού» τους σεναρίου, αν δηλαδή στο μεταξύ δεν έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, τότε το 2015 το χρέος θα είναι 401,3 δισ. ευρώ! Μεγαλύτερο δηλαδή απ' ό,τι είναι σήμερα!

Δεύτερον, ότι - βάσει του «καλού» τους σεναρίου - και εφόσον θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα μέσω των αποκρατικοποιήσεων, τότε το δημόσιο χρέος το 2015 θα είναι 351,4 δισ. ευρώ! Οσο, δηλαδή, είναι και σήμερα!
  Με άλλα λόγια:

Μετά την εφαρμογή του «μεσοπρόθεσμου», και αφού θα έχουν πετάξει το λαό στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη φτώχεια και στα εργασιακά κάτεργα, αφού θα έχουν εκποιήσει τα πάντα, τότε
- σύμφωνα με την... «καλή εκδοχή» τους -
το χρέος (για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι γίνονται όλα αυτά τα «σωτήρια») θα παραμένει στα ίδια, στα σημερινά επίπεδα!

  Οσο για την «κακή εκδοχή» τους, προβλέπει ότι μετά το λαϊκό αφανισμό
- ο οποίος προωθείται στο όνομα της μείωσης του χρέους -
το χρέος θα έχει αυξηθεί κι άλλο!

Μας «υπόσχονται» δηλαδή και θέλουν να επιβάλουν μια πολιτική, που, είτε με την «καλή» είτε με την «κακή» εκδοχή της,
θα έρθουν ξανά το 2015 να πουν στο λαό ότι το χρέος είναι ξανά υψηλό και ότι πρέπει να κόψει ξανά τους μισθούς του!

Αλλά, επειδή ο λαός δεν θα έχει τίποτα πια να κόψει από μισθούς και συντάξεις, τότε θα του πουν ότι ήρθε η ώρα να του κόψουν το λαιμό!
Αυτά περιγράφονται - από τους ίδιους - στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Το «φάρμακό τους» δεν είναι τίποτα λιγότερο από «κώνειο».

`Η ο ελληνικός λαός θα το πιει και θα εξανδραποδιστεί, ή θα ξεσηκωθεί στους τόπους δουλειάς, θα εξεγερθεί στους δρόμους, θα τους «μαυρίσει» στις εκλογές και θα σαρώσει όλους τους «πρόθυμους» να τον δέσουν και να τον «αυτοκτονήσουν».
  



  Του Νίκου Μπογιόπουλου απο patrinaki blogspot

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΧΡΕΟΣ 360δις ; ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ.....1τρις ΚΑΙ ΒΑΛΕ....

Eίμαστε χαμένοι από χέρι, εκτός και αν πετάξουμε από πάνω μας την άχρηστη πολιτική μας ηγεσία το ταχύτερον.
Η πολιτική ηγεσία (όλα τα κόμματα) δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό. Εστιάζει προπαγανδιστικά την προσοχή του λαού πάνω σε ένα πρόβλημα (στην προκειμένη περίπτωση στο εξωτερικό δημόσιο χρέος) και αποκρύπτει ολόκληρο το χρέος των Ελλήνων και τις εκρηκτικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες ειδικές επιλογές, όπως αυτές των μνημονίων.
Το συνολικό λοιπόν χρέος των Ελλήνων δεν είναι μόνο τα 360 δις ΕΥΡΩ του εξωτερικού χρέους, αλλά 1 τρις ΕΥΡΩ και αναλύεται ως εξής:....


1) 360 δις ΕΥΡΩ το εξωτερικό Δημόσιο χρέος

Αυτή τη στιγμή το εξωτερικό δημόσιο χρέος είναι περίπου 360 δις και με το μνημόνιο 2 θα φτάσει το 2015 στα 500 δις. Το χειρότερο όμως είναι ότι από αυτά τα 360 δις, τα 213 δις είναι τόκοι και μόνο 147 δις (360-213) είναι κεφάλαιο. Δηλαδή όταν ο λαός μιλάει για διεθνείς τοκογλύφους έχει απόλυτο δίκιο.
Όμως τι κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου με τα μνημόνια;; Αντί να "κουρέψει" μέρος των τόκων,κεφαλαιοποιεί και τους τόκους με ανατοκισμό 5,2% και ταυτόχρονα μετατρέπει ολόκληρο το χρέος(κεφάλαιο και τόκους) προς ιδιώτες τοκογλύφους, σε διακρατικό χρέος προς τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας, συν 5,2% τόκος από πάνω. Αυτό σημαίνει μνημόνιο για να ξέρετε!!!!!!!

2) 40 δις ΕΥΡΩ περίπου εγγυήσεις για Δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Στα πιο πάνω 360 δις ΕΥΡΩ, θα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 40 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο αποτελεί εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου (Ελληνικού Λαού) για τη δανειοδότηση διαφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π., τα οποία ουδείς αναμένει να αποπληρωθούν από τους πιο πάνω φορείς και επομένως και αυτά θα τα πληρώσει ο λαός.


3) 250 δις ΕΥΡΩ περίπου το άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 250 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο και πάλι θα πρέπει να καλύψει ο ελληνικός λαός.
Να σημειωθεί μόνο ότι για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία (περίθαλψη και συντάξεις) απαιτούνται περίπου 14 δις ΕΥΡΩ το χρόνο, τα οποία και πάλι πληρώνει ο ελληνικός λαός.

4) 106 δις περίπου είναι οι εγγυήσεις για τις τράπεζες.

Οι εγγυήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δανειοδοτούνται οι ελληνικές τράπεζες, ανέρχονται περίπου στο ποσό των 106 δις ΕΥΡΩ. Επομένως, αν οι τράπεζες καταρρεύσουν και δεν μπορέσουν κάποια στιγμή να αποπληρώσουν τα χρέη τους, είναι υποχρεωμένος ο ελληνικός λαός να πεθάνει για να εξοφλήσει τα δικά τους χρέη τα οποία έχει εγγυηθεί μέσω των «δημοκρατικά» εκλεγμένων κυβερνήσεών του. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τις εγγυημένες καταθέσεις μας άραγε;;;

5) 250 δις ΕΥΡΩ περίπου το προσωπικό χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες κ.λ.π.

 Το προσωπικό χρέος που έχουν οι Έλληνες πολίτες προς τις τράπεζες κ.λ.π. από προσωπικές υποχρεώσεις (δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λ.π.) ανέρχεται περίπου σε άλλα 250 δις ΕΥΡΩ..

Επομένως αθροίζοντας όλες τις πιο πάνω υποχρεώσεις των Ελλήνων είμαστε στο 1 τρις ΕΥΡΩ.

Όμως θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο πρώτο χρέος, για το οποίο είμαστε στο μνημόνιο και στο τελευταίο, δηλαδή το προσωπικό χρέος και να τα συσχετίσουμε.

Το πρώτο χρέος, το οποίο μαζί με τους τόκους του ανέρχεται σε 360 δις ΕΥΡΩ, θα μπορούσαμε να το πούμε χρέος του κρατικοδίαιτου καθεστώτος. Το καθεστώς λοιπόν κόπτεται να αποπληρωθεί αυτό το χρέος (το κεφάλαιο και οι τόκοι στο ακέραιο) και εστιάζει προπαγανδιστικά μόνο σ’ αυτό, γιατί εξυπηρετεί το ίδιο, καθόσον τυχόν μη αναχρηματοδότησή του, θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση του καθεστώτος. ΌμωςΠΡΟΣΟΧΗ. Με τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και τις μειώσεις εισοδημάτων που επιβάλλουν, τι θα συμβεί αναπόφευκτα;;;
Θα χάσουμε ατομικές περιουσιακές δυνάμεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε τα προσωπικά μας χρέη ύψους 250 δις ΕΥΡΩ (στοιχείο 5).
Αυτό όμως θα έχει ως άμεση συνέπεια να αρχίσουμε να χάνουμε, μέσω πλειστηριασμών, τις προσωπικές μας περιουσίες για χάρη των διεθνών τοκογλύφων και για τη στήριξη του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, ώστε στο τέλος να εξαθλιωθούμε και να είμαστε πεινασμένοι και επαίτες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας για χάρη της διατήρησης του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε, άμεση στάση πληρωμών μέσα στην Ευρωζώνη για το πρώτο τοκογλυφικό χρέος των 360 δις ΕΥΡΩ, .
Τώρα αμέσως.
Κάθε άλλη πράξη θα είναι προδοσία και ο λαός θα ζητήσει σύντομα εξηγήσεις….

500 εκ. Φ.Π.Α ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η HOCHTIEF ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών...Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να τα καταβάλουν! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Παρόν», από το 2001, η εταιρία «Διεθνείς Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον οποίο εισπράττει, έχοντας κατοχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, χωρίς όμως να υπάρχει...
ίχνος τέτοιου δικαιώματος. Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τα 500.000.000 
Απο ελληνικο καφενειο

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΡΗ Η ΤΟ ΠΑΛΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΒΑΡΚΑΡΗ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ...


Ικανοποιημένη είναι η Σαμαρική Δημοκρατία από την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει ότι είναι μπροστά από την εγκληματική κυβέρνηση κατά 2 μονάδες.

Ποσοστό: περίπου 31%. Δηλαδή 2 μονάδες λιγότερες από αυτές που παρέδωσε ο Κωστάκης ο κουρασμένος. Δηλαδή επί της ουσίας από όσους εν δυνάμει ψηφοφόρους έχουν απομείνει την εμπιστεύονται όλο και λιγότεροι. Απλά το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την αυτοδιάλυση του και αυτό κάνει την ΝΔ να φαντάζει ως λύση.

Οι ψηφοφόροι που λένε ότι θα απέχουν ή θα τους μουντζώσουν τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν το 40%. Με αυξητικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ το εμπιστεύεται ή έχει την πρόθεση να το ψηφίσει (εκτός των συμφερόντων εδώ έχει θέση και ένας ψυχίατρος να μας εξηγήσει το τι συμβαίνει) το 27% του 60%, δηλαδή το 16,2% και την ΝΔ το 31% του 60%, δηλαδή το 18,6%.

Όμως, παρόλο που οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι η θετική στάση προς το σύστημα προσμετράτε ενώ η άρνηση του συστήματος πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ακόμα και αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνηθεί το σύνολο των κομμάτων και του συστήματος αυτό δεν θα αποτυπωθεί στην εξουσία και στην βουλή.

Έστω με ποσοστά 5%-10% του συνόλου των ψηφοφόρων, λόγω του εκλογικού συστήματος τα δύο κόμματα που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα θα παριστάνουν πως είναι αποδεκτά και με μαγικό τρόπο θα μας πουν ότι τα επιλέγει το 60%-70% του λαού.

Θα μου πεις τι να κάνουμε αφού έτσι είναι το σύστημα;

Λοιπόν, νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε λιγάκι στην άκρη τις ιδεολογικές μας κινήσεις και να κάνουμε την κίνηση ΜΑΤ στο σύστημα.

Θεωρώ ότι όσοι δεν θα ψηφίσουν ή θα ρίξουν λευκό ή άκυρο θα το κάνουν επειδή δεν εμπιστεύονται κανένα κόμμα. Οπότε θα πρέπει να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα. Και το καθένα να πάθει αυτό που απεύχεται.

Η κοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τώρα έχει αποδεχθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης και έχει βολευτεί στα χαμηλά ποσοστά.

Προτείνω λοιπόν σε όλους όσοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν ΚΚΕ (και αν είναι τόσο δύσκολο ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ).

Αν από αυτό το 40% πάει το 30% στο ΚΚΕ και το 10% στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πρώτο κόμμα με 40% το ΚΚΕ (μιας και ήδη έχει ένα 10%). Μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση βγάζει.

Αν θέλετε να κάνουμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ κανένα πρόβλημα.

Τι θα έχουμε πετύχει. Πρώτον η αριστερά θα κληθεί πλέον να κυβερνήσει και να πάρει αποφάσεις και όχι να στέκεται σε θεωρίες. Να τους δούμε και αυτούς και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με όλο αυτό το σύστημα.

Δεύτερον. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα καταγράψουν τα πραγματικά τους ποσοστά που δεν θα υπερβαίνουν το 30%.

Τρίτον. Θα έχει πολύ πλάκα να βλέπεις τον Καρατζαφέρη να εκλιπαρεί την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα για να του δώσουν κανένα υπουργείο. Μέχρι και Πακιστανό βουλευτή θα κάνει για να πάρει μια υπουργική καρέκλα.

Άλλα θέματα.

Ο Γιωργάκης έχει αγανακτήσει να έχει την τρόικα πάνω από το κεφάλι του. Του κρύβουν το φως και δεν βλέπει να ανοίξει το laptop.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα είπαν, ξεθύμαναν, όσοι νιώθουν πολύ κοντά τις πέτρες μπορεί να παραιτηθούν (προς θεού, όχι να καταψηφίσουν) και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το μεσοπρόθεσμο αγγούρι να είναι γεγονός.

Μας απειλεί ο Γιωργάκης ότι αν δεν πάρουμε το δάνειο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Στην πασοκική διάλεχτο μισθοί είναι τα δάνεια και συντάξεις οι τόκοι.

Έχει καταδικαστεί η Ελλάδα και θα ξεπουληθεί, έχουν καταδικαστεί και θα δυστυχούν οι Έλληνες πολίτες μόνο και μόνο για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Και το Ευρώ. Και το δολάριο.

Λοιπόν, αν θέλουν να σώσουν το Ευρώ και το Δολάριο και τις πολυαγαπημένες τράπεζες ας βρουν άλλον τρόπο. Όχι ξεζουμίζοντας εμάς.

Ούτε φυσικά τους έπιασε η καλοσύνη και σε μια πτωχευμένη οικονομία δίνουν τα δις με το τσουβάλι.

Τα δικά τους συμφέροντα προασπίζονται. Όχι τα δικά μας. Δεν θέλουμε δανεικά. Και ούτε θα
διαλύσουμε τα πάντα. Αν θέλουν ας βρουν μια άλλη λύση. Αυτοί καίγονται.

Εμείς ήδη έχουμε καεί. Και με το μεσοπρόθεσμο (το οποίο θα επικαιροποιηθεί τον Σεπτέμβρη προς το χειρότερο και ανά τρεις μήνες για τα επόμενα δεν ξέρω πόσα χρόνια θα προστίθενται νέα μέτρα) θα καούμε εντελώς. Οπότε τι μας φοβίζει;

Α, μα πια!

Και έχεις και τον Σαμαρά να παριστάνει τον Μεταξά λέγοντας ΟΧΙ.
Έχω μια απορία που δεν μου την έχει λύσει: Λέει ότι αυτός θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο. Αν η τρόικα του πει ότι δεν γουστάρει να διαπραγματευτεί ξανά και ή ακολουθεί την πολιτική του Γιωργάκη ή πάπαλα το δάνειο, τι θα κάνει; Θα τους πει «Σκασίλα μου, κάνω πτώχευση»; Ή θα έρθει να μας πετάξει στα μούτρα «προσπάθησα αλλά το κακό ΠΑΣΟΚ μας έχει δέσει χειροπόδαρα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να ΤΙΜΗΣΩ τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ»;

Ναι, την ίδια απάντηση θα έδινα και εγώ!

Μικρός Φωκίων

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΧΟΝΤΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΟΥ...

Μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, να έκανε την αυτοκριτική του πριν από λίγες ημέρες, αλλά νέες προκλητικές δηλώσεις του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα.

"Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα ...
χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης.

"Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!", σημείωσε, επεξηγώντας το αλησμόνητο "μαζί τα φάγαμε".

Η διαφθορά στο Δημόσιο, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν "γρηγορόσημο", για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη.

"Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;" διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

ΚΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.....

Αρχισε το ξεπουλημα ....Βγαλανε τα ασημικα στο σφυρι..Οι σαραφηδες της εξουσιας...Ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω οτι παρεις 100.....Απο που τα φερατε ρε βρωμιαρηδες και τα πουλατε ;Περιουσια σας ειναι η τα κληρονομησατε απο τους παππουδες σας;Ξεπουλατε το μελλον της χωρας το μελλον των παιδιων μας...Μια προειδοποιηση μονο.....Τα ελικοπτερα μην τα πουλησετε θα τα χρειαστειτε...Γιατι στις 28 του Ιουνη θα μπειτε στον ναο της ρεμουλας και της κλεψιας εσεις το λετε βουλη να δουμε ομως αν θα βγειτε ποτε αλλα και πως θα βγειτε ...Μαλλον ξαπλωτοι σε κασες αντε και μερικοι τυχεροι σε φορεια...Οποτε σκεφτειτε πολυ καλα τι θα ψηφισετε εκει μεσα...Η αλλιως που πατε ορε κλεφτοπουλα και τι σας καρτεραει...... 

 ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2011


3ο τρίμηνο 2011
ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 100% παραχώρηση
ΟΠΑΠ 100% παραχωρηση
ΟΛΘ 23,3%
ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ 100%


4ο τρίμηνο
ΟΛΠ 23,1%
ΕΑΒ 99,8%
ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 34%
ΔΕΠΑ 55%
ΔΕΣΦΑ 31%
ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100%
ΛΑΡΚΟ 55,2%
ALPHABANK 0,6%
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,2%
ΟΔΙΕ (ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ) 100%
ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 100%(ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ)
ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 49%
ΕΛΒΟ 72,6%
ΟΠΑΠ 34%
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1η ΦΑΣΗ
4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Airbus
AKINHTA ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2012


1ο τρίμηνο
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 21%
ΕΛΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 35,5%
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1,3
ΑΓΡΟΤΙΚΗ 38,6% minimum
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ 100%
ΕΛΤΑ 40% minimum
ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ 100%


2ο τρίμηνο
ΕΥΔΑΠ 27,3%
ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ 100%
ΑΚΙΝΗΤΑ


3ο τρίμηνο
ΔΕΗ 17%
ΕΛΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (1) 100
ΤΟΠΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 100%


4ο τρίμηνο
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2Η ΦΑΣΗ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΨΗΦΙΑΚΗ (1) 100%
ΕΥΑΘ
ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ (1) 100%


ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2013


1ο τρίμηνο 2011
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ 100%
ΤΟΠΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (2) 100%


2ο τρίμηνο
ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ 100%


3ο τρίμηνο
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ (2) 100%


4ο τρίμηνο
ΨΗΦΙΑΚΗ 100%
ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (2)


ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2014


ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (3) 100%
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2015
ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ (4) 100%


ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2011
2ο τρίμηνο 400 εκατ ευρώ
3ο τρίμηνο 1, 7 δισ.
4ο τρίμηνο 5 δισεκατομμύρια ευρώ


ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2012
1ο τρίμηνο7 δισεκατομμύρια ευρώ
2ο τρίμηνο9 δισεκατομμύρια ευρώ
3οτρίμηνο11 δισεκατομμύρια ευρώ
4οτρίμηνο15 δισεκατομμύρια ευρώ


ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2013
1ο τρίμηνο17 δισεκατομμύρια ευρώ
2ο τρίμηνο18 δισεκατομμύρια ευρώ
3οτρίμηνο20 δισσεκατομύρια ευρώ
4οτρίμηνο22 δισεκατομμύρια ευρώ


ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2014
35 δισεκατομμύρια ευρώ


ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2015
ΣΥΝΟΛΟ 50 δισεκατομμύρια ευρώ