Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ

Στα χρόνια της δικτατορίας, οι Έλληνες έβρισκαν παρηγοριά στα ανέκδοτα για τον Παττακό. Στα χρόνια του Μνημονίου, οι προκλητικές έως κυνικές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου μας δίνουν την ευκαιρία να ξεγελάσουμε την οργή μας. Αντί για «είδες τι έκαναν;» (η κυβέρνηση και η τρόικα), ξεσπάμε, εκτονωνόμαστε με το «έμαθες τι είπε (πάλι) ο Πάγκαλος;».

«Κουραμπιέδες», είχε χαρακτηρίσει ο... Μεγάλος Τραγουδιστής τους διανοουμένους που διαμαρτύρονταν για την παράδοση του Οτσαλάν στους διώκτες του. «Άπλυτους», κακοντυμένους και αξύριστους τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης. «Φασιστικό κόμμα» το ΚΚΕ, «διεφθαρμένους» τους πολίτες (για την ακρίβεια, «πιο διεφθαρμένους» από τους πολιτικούς), «κοπρίτες» τους δημόσιους υπαλλήλους και, το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα, «ζώα» τους δημοσιογράφους του Ελευθέρου Τύπου και «ζώα» τους αναγνώστες του.

Ο «Κύριος Μαζί τα Φάγαμε» δεν απασχολεί το πανελλήνιο με τις πολιτικές του θέσεις, αλλά με τις ύβρεις του ή με το σώβρακο του στο «Ράδιο Αρβυλα» και εκφράζει το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ με τον πιο λαϊκίστικο και ωμό τρόπο: Ελληνίδες κι Έλληνες σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.

Λαμπάδα πρέπει να ανάψουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οι επιθεωρησιογράφοι και οι σατιρικές εκπομπές αφού τους προσφέρει άφθονο υλικό για γέλια και για κλάματα. Τα γλωσσικά ολισθήματα του Γιώργου Παπανδρέου μένουν στο μιντιακό απυρόβλητο, καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ προστατεύουν το κύρος του, όμως οι ατάκες του θ. Πάγκαλου έχουν γίνει το εθνικό μας ψωμοτύρι. Μέχρι που τείνει κανείς να πιστέψει ότι ο θ. Πάγκαλος υποδύεται ένα ρόλο που του έχει ανατεθεί, αυτόν του προκλητικού και κυνικού παχύδερμου, που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βέλη, ώστε να περνά (σχετικά) απαρατήρητη η καρατόμηση του κοινωνικού κράτους, η κατάργηση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Θ. Πάγκαλος κάνει με χυδαίο τρόπο ό,τι κάνουν με πιο εκλεπτυσμένο ύφος αρκετοί πολιτικοί δημοσιογράφοι: Μας εκπαιδεύει να περιφρονούμε τους διπλανούς μας, όχι τους από πάνω, και εκλαϊκεύει το δόγμα της συνενοχής και της συνευθύνης. Αφου είμαστε λαός για κλάματα, έχουμε την κυβέρνηση που αξίζει σε μια Ελλάδα Ελλήνων Κοπριτών Καθολικώς Διεφθαρμένων (και όχι Διαμαρτυρομένων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου