Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ..............................

Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει, κάτι που αναδείχθηκε και στη σημερινή συνέντευξη τύπου της τρόικας. Μετά από τα όσα ζήτησαν και είπαν οι τροικάνοι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ξεκάθαρα και να παραδεχθούμε και επίσημα ότι δεν ελέγχουμε τη χώρα. Κυβέρνηση ελληνικής προελεύσεων δεν υπάρχει και κουμάντο κάνουν οι ξένοι δανειστές μας. Δεν ξέρουμε αν γίνεται αλλιώς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα χορεύουμε στο ρυθμό των εκπροσώπων της τρόικας που θα διατάσσουν κι εμείς θα υπακούμε σαν τις αρκούδες στα παζάρια.
Από τη συνέντευξη τύπου αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το σχέδιο που τόσο καιρό εξυφαίνονταν στα υπόγεια του ΔΝΤ και της τρόικας. Δηλαδή το ξεπούλημα της όποιας περιουσίας έχει απομείνει στη χώρα.
“Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια, ΟΠΑΠ” απαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.
Και μια είδηση που βγαίνει από οικονομικούς κύκλους. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (νέο πακέτο λιτότητας λαϊκιστί) δε θα είναι 14-15 δισ. όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Μπορεί να φτάσει τα 18 δισ. ευρώ η 8% του ΑΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου