Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλήθεια ο Πάγκαλος με ποιον αρχαίο Έλληνα μοιάζει;

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος στο «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής.

[Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ‘Έθνος της Κυριακής».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».
«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο», τονίζει ο κ. Πάγκαλος, «θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επόμενη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας προς τον Αντώνη Σαμαρά πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.»]

Τι να απαντήσει κανείς στον αντιπρόεδρο Πάγκαλο που κατά δήλωσή του μπορεί να είναι ακόμη μέλος του ΚΚΕ αφού δεν γνωρίζει αν τον έχουν διαγράψει.
Η συντριπτική πλειονοψηφία του λαού είναι αντίθετη με το μνημόνιο και έχει ήδη καταδικάσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και ο Πάγκαλος με προτάσεις εκλογικού νόμου αλλοίωσης της λαϊκής θέλησης προσπαθεί να καταστήσει σαν εκλογικό σώμα μόνο τα κομματόσκυλα των κομμάτων εξουσίας δλδ με ποσοστό ακόμη και 20% το πρώτο κόμμα να σχηματίζει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δημοκρατικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σε ελεύθερη πτώση. Το θέμα τίθεται απ’ τον Πάγκαλο ελάτε κύριοι της ΝΔ να το παίξουμε σαν lotto και όποιος κερδίσει την πρωτιά ανεξάρτητα του ποσοστού να κυβερνήσει. Αυτό σημαίνει ότι οι σκληροί πυρήνες των κομμάτων εξουσίας θα αποφασίσουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την θέληση της μεγάλης πλειονοψηφίας του λαού. Θα πρότεινα στον Πάγκαλο γιατί να ξοδευτούμε κάνοντας εκλογές; Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε σε μια κληρωτίδα δύο μπαλάκια, ένα ΠΑΣΟΚ και ένα ΝΔ και η θεά τύχη να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα.
Αυτή η διαδικασία θα μας αφήσει ήσυχους στον καναπέ μας με το φραπεδάκι ή το ουισκάκι μας. Ούτε συγκεντρώσεις ούτε σημαίες ούτε τηλεοπτικές εκπομπές ούτε ντιμπέιτ, ήσυχα κι απλά η κληρωτίδα θα αποφασίσει για ‘μας χωρίς εμάς.

Ρε δε γαμ….στε λέω εγώ. Tα κόκκαλα του αρχαίου Κλεισθένη, πατέρα της δημοκρατίας έχουν γίνει σκόνη  απ’ το συνεχές τρίξιμο. Κατά τα άλλα είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ζούμε στη χώρα που επινόησε και εγκαθίδρυσε την δημοκρατία. Αλήθεια ο Πάγκαλος με ποιον αρχαίο Έλληνα προσομοιάζει;;;;;;;;;
Μπράβο στη νεολαία που άρχισε να αντιδρά με συγκεντρώσεις στις πλατείες. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη νέα γενιά παρ’ όσα λέγονται. Ας τους αφήσουμε να δράσουν γιατί το μέλλον τους ανήκει. Η παρουσία των μεγαλυτέρων στις πλατείες ας έχει υποστηρικτικό και όχι καθοδηγητικό χαρακτήρα.
Ας έχουμε υγεία για να δούμε την νεολαία πρωτοστάτισσα και οδηγήτρια προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου