Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΣΟ ΓΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ???Ο Παπανδρέου θέλει τώρα να διαδηλώσει εναντίον του εαυτού του !!!

Μετά το περίφημο «είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας» ο Γ. Παπανδρέου είπε από την Κομοτηνή ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους διαδηλωτές της μεγάλης απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης, ή ένας από τους νέους που διαδήλωναν εκείνη την ώρα έξω από το κτίριο που μιλούσε.
Μα τι πίνουν και δε μας δίνουν εκεί στην κυβέρνηση; Με τέτοιες ατάκες νομίζουν ότι αντιμετωπίζονται τα προβλήματα κι εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να θέλει να διαδηλώσει; Μα είναι εντυπωσιακό να θέλει να διαδηλώσει εναντίον του εαυτού του. Φαντάζεστε τον κ. Παπανδρέου να πετάει μολότοφ και να βρίζει την κυβέρνηση;
Αν καθίσουμε και αναλύσουμε αυτή τη φράση, εκτός από τη φαιδρότητα που κρύβει έχει και δύο πολύ σημαντικά μηνύματα.
1. Όταν ο κ. Παπανδρέου λέει ότι έχουν δίκιο αυτοί που διαμαρτύρονται και θα ήθελε να είναι ένας από αυτούς, στην ουσία αποδομεί πλήρως την οικονομική του πολιτική. Ο πολίτης βγαίνει στους δρόμους για να ζητήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, μακριά από μνημόνια και τρόικες, καλύτερους μισθούς, μείωση της ανεργίας, πιο ελκυστικό κράτος. Όλα αυτά για τα οποία εξελέξη ο πρωθυπουργός και δεν τήρησε. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου καλεί κόμματα και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Εκτός του ότι αναζητά συνενόχους στο έγκλημα, όταν τους προτείνονται σειρά μέτρων, αναπτυξιακού κυρίως χαρακτήρα, σφυρίζει κλέφτικα. Υπακούει στο μοντέλο της τρόικας και αδιαφορεί για όποια πολιτική του προτείνουν οι αντίπαλοι. Ακουσε ποτέ σοβαρά τι του είπε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Τσίπρας και η κ. Παπαρήγα; Φυσικά και όχι αφού η γραμμή είναι άλλη. Επομένως, το να λες ότι οι διαδηλωτές έχουν δίκιο αλλά τι να κάνουμε έτσι πρέπει να πάμε, είναι σα να τους κοροϊδεύεις.
2. Εκτός αν υπάρχει κι άλλη εξήγηση. Μήπως ο κ. Παπανδρέου πετάει τέτοιες ατάκες προτείνοντας στον κόσμο να μη διαδηλώσουν αλλά να κάτσουν κάτω και να σκεφτούν προτάσεις. Να μη βγουν στους δρόμους αλλά να στηρίξουν την κυβέρνηση στον κατήφορο που έχει πάρει. Να μη φωνάξουν, να μην εξοργιστούν αλλά να πουν «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Μήπως μέσα από τη βαθιά… φιλελεύθερη και αντιεξουσιαστική αυτή ατάκα (να διαδηλώνουν δηλαδή και οι κυβερντώντες… εναντίον τους) κρύβεται ο πιο μεγάλος φασισμός. Να μη διαδηλώνουμε δηλαδή για να μην ταράξουμε την ησυχία της κυβέρνησης.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα διασωθεί με τέτοια επιχειρήματα. Οσο όμως ακολουθεί αυτή την άτεγκτη και καταστροφική πολιτική τόσο ο κόσμος θα βγαίνει στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου