Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ PSI....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ!
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ PSI
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.
Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.
  Τώρα τι σημαίνει Αγγλικό δίκαιο?

Με την υπαγωγη και των νεων "κουρεμενων" ομολογων στο αγγλικο δικαιο, αυτοι που θα εχουν πλεον δικαιωμα κατασχεσεων δημοσιας περιουσιας δεν θα ειναι μονο κρατη αλλα και ιδιωτες. Όχι τιποτα τυχαιοι ιδιωτες... τραπεζες, επενδυτικα κεφαλαια,vulture funds(*) και αλλα τετοια καλοπαιδα που θα ζησουν το μυθο τους στη γραικυλανδη.

(*) Τα vulture funds ειναι τα κεφαλαια-ορνεα που διοικούνται από διεθνή Δικηγορικά Γραφεία ειδικευμένα στα χρέη χωρών που χρεωκοπούν, και ονομαζονται ετσι επειδη αγοραζουν παμφθηνα τα ομολογα χωρων αυτών πριν (ή μετά που θα) καταρρευσουν, και με πολύχρονες δικαστικές διεκδικησεις εξασφαλίζουν μεγαλα κερδη απο το "πτωμα".
Πχ αν αγοράσουν σημερα ελληνικα ομολογα στη δευτερογενη αγορα, θα τα παρουν στο 30%-40% της αξιας τους. Αρα δε τους κακοπεφτει αν τελικά η Ελλάδα υποχρεωθεί να τους τα αγοράσει στο 50% της αξίας τους (δηλαδή γυρω στο 10-20% κερδος), και να τσιμπήσουν και από τα δικαιώματα κατασχέσεων σε Δημοσια Ακινητα, κ.α.
Φυσικά βασική προϋπόθεση για να "φάνε" το πτώμα, είναι το χρέος του να διέπεται από ένα "βολικό" Δίκαιο, πχ το Αγγλικό είναι ό,τι πρέπει.
Θελετε ονοματα και εθνικοτητες των ορνεων?
Εδω ειμαστε:
(youtube) Vulture Funds landing on Greece Debt
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ HEDGE FUND ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αποχώρησε το Vega Asset Management από τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πυροδοτώντας ανησυχίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.
Το ισπανικό hedge fund αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή των δανειστών εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ το ίδιο το fund αρνήθηκε να σχολιάσει, μεταδίδει το Reuters. ...
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε, ωστόσο, αισιοδοξία λέγοντας ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ οι τραπεζίτες που παρακολουθούν τις συζητήσεις δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι.
"Δεν βλέπω συμφωνία φέτος", είπε υψηλόβαθμος τραπεζίτης. ...
Οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στο πραγματικό κόστος για τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου των νέων ομολόγων, της λήξης τους και τους όρους που θα διέπουν τις εγγυήσεις. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα.
"Το ΙFF επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, δεν θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για πολλές εβδομάδες. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να πραγματοποιήσει ουσιαστικές συζητήσεις για το επιτόκιο και τη λήξη των ομολόγων", είπε τραπεζίτης κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου