Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ Γ.Α.Π

Ζητήθηκε από τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή να στοιχηματίσει τον μισθό του στην αποπληρωμή του χρέους.

Και ο τσιγγούναρος αντί να θυσιάσει ένα μισθό για να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στις αγορές άρχισε να λέει τα δικά του.


Όχι μόνο δεν θυσίασε τον μισθό του (μιας και είναι δεδομένο ότι το στοίχημα θα το έχανε) αλλά άρχισε μπροστά στον δημοσιογράφο να κλαίγεται…


Η κακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του έχει μειώσει τον μισθό του κατά 20%.


Μετά την δήλωση αυτή ο πανηλίθιος μισθωτός που είχε προσφέρει τον μισθό του για να σωθούν οι τράπεζες πήγε στο σπίτι του πρωθυπουργού για να του δώσει και κάτι ψιλά που είχε στην καβάντζα για ώρα ανάγκης.


Βέβαια ο δικός του μισθός μειώθηκε μόνο κατά 20% και σίγουρα αναπληρώνεται από δικαιολογημένα έξοδα που κάνει στις περιοδείες του.


Από την άλλη έχουμε τον Πάγκαλο να κλαψουρίζει επειδή τον έδιωξαν κακήν κακώς από μια εκδήλωση προς τιμή του Γαβρά.


Ο αντιπρόεδρος ο οποίος βρίζει σε μεγαλύτερη συχνότητα και από τις αναπνοές που παίρνει θεωρεί ότι είναι φασιστικό να του επιτίθεται κάποιος λεκτικά.


Το βασικό του επιχείρημα είναι ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό. Και είναι πράγματι αλήθεια αυτό. Αλλά αυτή η αυτονόητη αλήθεια είναι η μισή. Η άλλη μισή είναι ότι οι ψηφοφόροι του δεν τον ψήφισαν για να κάνει τα αντίθετα από ότι είχε υποσχεθεί.


Το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια και ο Πάγκαλος είχαν πει ότι θα κάνουν αυξήσεις στους μισθούς (έστω λίγο) πάνω από τον πληθωρισμό.


Αντί αυτού τους μείωσαν κατά 30% στον δημόσιο τομέα (με στόχο, όπως είπε και ο Μάνος, να φτάσει στο 50% η μείωση) και στον ιδιωτικό τομέα οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί είμαι σίγουρος ότι αγνοούν τι μισθό θα πάρουν τον επόμενο μήνα.


Οπότε ο Πάγκαλος καταπάτησε το «συμβόλαιο» με τον λαό και μάλιστα συνειδητά. Αν δεν ήθελε να το καταπατήσει θα έλεγε την επόμενη των εκλογών «κύριοι δεν μπορούν να ισχύσουν αυτά που σας υποσχέθηκα, πάμε πάλι σε εκλογές για να σας οδηγήσω με ασφάλεια στην καταστροφή».


Το ωραίο είναι ότι
το ΠΑΣΟΚ μας έχει ρίξει στον γκρεμό και βγαίνει ως τιμητής ο Παπαθανασίου. Είναι να καις εγκέφαλο. Ο υπουργός που κατάφερε να είναι χειρότερος ακόμα και από τον Αλογοσκούφη έχει το θράσος να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να κατηγορεί.

Σε ανασχηματισμό ή σε εκλογές θα πάει ο Γιωργάκης μετά τις 25 Μαρτίου. Και καλά το εκλογές το καταλαβαίνω. Ο ανασχηματισμός που κολλάει;

Δηλαδή αν αλλάξει κάποιους υπουργούς θα γλιτώσουμε την πτώχευση; Την επόμενη μέρα θα έχουμε ανάπτυξη; Θα μας δανείσουν οι αγορές;

Άντε να έχουμε ένα θέμα για δύο το πολύ ημέρες για να σχολιάζουμε.

Delivery διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει κάποιοι πολίτες. Ξεκίνησαν από το σπίτι του Άκη και η συνέχεια ήταν Σημίτης.

Αυτό είναι φασιστικό που λέει και ο Πάγκαλος. Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι πολιτικοί να βλέπουν από τόσο κοντά τον λαό.

Η οργή βέβαια είναι δικαιολογημένη. Συμφωνούν σε αυτό οι πολιτικοί και των δύο κομμάτων εξουσίας καθώς και ο Πρετεντέρης.

Μόνο που ο λαός πρέπει να καταπίνει την οργή του. Άντε το πολύ πολύ να κατεβαίνει στοιχισμένος αλά ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, να φωνάζει τα συνθήματα που δεν θα θεωρεί υβριστικά ο Πάγκαλος και ο Πρετεντέρης και τρέχοντας να φεύγουν για το σπίτι τους.

Ο Καρατζαφέρης συζητάει για συνεργασία με την ΝΔ. Τι να σχολιάσω… μέχρι να τελειώσω το κείμενο αυτός θα έχει αλλάξει άποψη δέκα φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου