Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Όλα αυτό δείχνουν, ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση για τον Σαμαρά για συνάντηση την Τρίτη (όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών).
Φαίνεται ότι η 25η Μαρτίου είναι καταλύτης των εξελίξεων οι οποίες βέβαια δεν θα είναι καλές. Αλλιώς δεν θα υπήρχε καν αυτή η συζήτηση.
Το σενάριο λοιπόν είναι: Ζητάει ο ΓΑΠ συναίνεση από τον Σαμαρά γιατί “προβλέπει” άσχημες εξελίξεις, τρώει πόρτα και για “αντίποινα” κάνει εκλογές με πρόσχημα “ύψιστης σημασίας Εθνικό θέμα” που δεν θα είναι άλλο από την απειλή της επερχόμενη πτώχευσης.
Το λεπτό σημείο: Είναι τα σενάρια ανοιχτά ακόμα και για λίστα. Εάν οι εκλογές γίνουν με λίστα, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει μεγάλο κομμάτι από την δύναμη του, αφού για να βολέψει όλο αυτό το συφερτό των μη εκλεγμένων που έχει μαζέψει, θα αφήσει πολλούς εκτός εκλόγιμων θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει σαμποτάζ εκ των έσω. Άρα, απόφαση για λίστα θα παρθεί μόνο στην περίπτωση που διαβλέπει συγκυβέρνηση μετεκλογικά, ώστε να γίνει και επιλογή των “προθύμων” βουλευτών για τέτοια σενάρια και να παραγκωνιστούν οι αντάρτες.
Αλλιώς σταυρός και ψάχνουμε τον Έλληνα Ντε Λα Ρουα που θα φύγει με ελικόπτερο. Εκτός εκπλήξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου