Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

BRAVO GIORGO.....

BRAVO GIORGO...................Η επιλογή του Παπανδρέου να πιέσει  τους ευρωπαίους για να πάμε στο ΔΝΤ δικαιώνεται. Τα κάθε είδους  καλοπληρωμένα φερέφωνα μεγάλων συμφερόντων παίρνουν αυτό που πάντα ήθελαν.
Ξεπουλάμε: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΚΟ  και ότι βρούμε πρόχειρο κατ εντολή της Μερκελ.  Οι αγορές προτιμούν  δημόσια ταμεία  και ότι φέρνει άμεσα χρήμα. Δεν θέλουν γη δεν θέλουν επενδύσεις,  θέλουν μόνο την ταμειακή. Το σχέδιο βαφτίζεται αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και πλέον αποτελεί την μόνη λύση που μας δίνουν.
Όπως γίνεται συνήθως πίσω από το ΔΝΤ και τις χρεοκοπίες ακολουθούν μια σειρά  εταιρειών που αγοράζουν κρατική περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.
Και βεβαίως η πώληση κάθε είδους δημοσίου ταμείου και διοδίων αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για νέα ελλείματα και νέα χρεοκοπία.
Θυμίζω ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία αντιστέκονται σε αυτό τον δρόμο λυσσωδώς ενάμιση χρόνο. Mόνο ένας ανιστόρητος και άσχετος από οικονομικά θα έκανε μια τέτοια κεντρική πολιτική επιλογή.  Εκτός εάν υπάρχουν χοντρές  μπίζνες στο παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου