Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ»! (Θ. Κολοκοτρώνης! )


Ναι  ήταν αγράμματοι. Ναι  υπέγραφαν με «σταυρό». Επειδή όμως δεν εκτιμάτε τον Σταυρό που σήκωσαν για να μπορείτε εσείς κύριοι πολιτικάντηδες να έχετε φάει μέχρι σήμερα αυτά που φάγατε, με όσους τα φάγατε, και να λέτε σήμερα αυτά που λέτε ελεύθερα θα σας δώσω ένα δείγμα για το πως σκέφτονταν και πώς απαντούσαν τις  οι αμόρφωτοι ήρωες του παρελθόντος σε σχέση με τους σημερινούς «μορφωμένους» φιόγκους του σιναφιού σας

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα", αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας... και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ' αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση.»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ομιλία στην Πνυκα το 1838

 
«Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε στους καφενέδες και στα μπιλιάρδα. Να δοθήτε εις τας σπουδάς σας και καλλίτερα να κοπιάσετε ολίγον, δυο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι στο επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσερις-πέντε χρόνους τη νεότητά σας και να μείνετε αγράμματοι, να σκλαβωθείτε εις τα γεράματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων και κατά την παροιμία "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε".
Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μη γενεί σκεπάρνι μόνο για το άτομό σας, μα να κοιτάζει το καλό της κοινότητας, γιατί μέσα στο καλό αυτό βρίσκεται και το δικό σας.
Εγώ παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξαιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και διά τούτο σας ζητώ συγχώρεση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας.»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ομιλία στην Πνυκα το 1838

Αλήθεια τα μορφωμένα παχύδερμα του σήμερα που εκχωρούν ξεδιάντροπα την εθνική κυριαρχία που παρέλαβαν έτοιμη απ τους αγράμματους ήρωες που απαξιώνουν, θα ζητήσουν ποτέ έστω και μια τυπική συγνώμη? 
«Έλα, σκατότουρκε, έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσατε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

Αυτή ήταν η απάντηση του αγράμματου Καραϊσκάκη στον Σιλιχταρ Μποδα απεσταλμένο απ τον αρχηγό της Τουρκικής στρατιάς των Τρικάλων με εντολή να ζητήσει απ τον Έλληνα ήρωα να συνθηκολογήσει!

Και εγώ ρωτάω: Αν στη θέση του Καραϊσκάκη ήταν κάποιος μορφωμένος Ανελληνιστος και παγκόσμιος στοχαστής, πρωθυπουργός του δύστυχισμενου Ελλαδισταν και στη θέση του Τούρκου κάποιος ονόματι Ερντογαν Ταγιπ Πασσας και η συνάντηση γινόταν στο Ερζερούμ τι θα έλεγε άραγε ο μορφωμένος «στοχαστής» ?
(λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι δεν μπορεί να αρθρώσει ελληνική λέξη σε μια απλή πρόταση)

Αν υποθέσω ότι θα έλεγε «Ο Ταγιπ Πασσας είναι φίλος και καρντάσι γεμάτος Ντομπροσύνη.» θα πέσω μέσα?
Και το κυριότερο αν έχω πέσει μέσα και το έλεγε σε ποσά χρόνια θα είχαμε απελευθερωθεί?
Ε Ραγιάδες Ραγιάδες? Σε πόσα?

Με τέτοιους πολιτικούς «ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ»! (Θ. Κολοκοτρώνης! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου