Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΑΕΙ ΛΕΦΤΑ,ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ....

"Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4  F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων .Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.


Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.

...............................................

Αναβαθμισμένος πρόκειται να είναι ο ρόλος της Ελλάδας στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη, αφού εάν υπάρξει έγκριση του ΚΥΣΕΑ, τα μέσα που θα διατεθούν είναι σημαντικά.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τον τύπο και των αριθμό των μέσων που η Ελλάδα αναμένεται να προσφέρει για την επιχείρηση απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη αναφέρονται τα εξής:

> 4-6 F-16 Fighting Falcon για εναέρια περιπολία και επιτήρηση

> 1 αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145H ERIEYE AEW&C

> Ελικόπτερα AS332 Super Puma για αποστολές CSAR/SAR

> Αεροσκάφη Τακτικών Μεταφορών C-130H Hercules για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας



> Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις του νοτίως της Κρήτης

Εάν το ΚΥΣΕΑ προχωρήσει στην έγκριση της διάθεσης των προαναφερθέντων μέσων, τότε θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική αλλαγή στη στάση της Ελλάδας στις διεθνείς αποστολές, προφανώς λόγω του γεγονότος ότι η γεωγραφική γειτνίαση και η όλη συζήτηση για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) εμπλέκει άμεσα τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.

Καθίσταται προφανές, ότι εάν επιθυμούμε τη στήριξη του διεθνούς παράγοντα στην προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τότε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εποχή της πάση θυσία αποφυγής εμπλοκής σε διεθνείς αποστολές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η διαφαινόμενη στάση της ελληνικής πλευράς «κάνουμε τα πάντα εκτός από αεροπορικά πλήγματα» είναι ορθή, υπό την έννοια ότι και βοήθεια προσφέρει στους εταίρους (ΕΕ) ή/και συμμάχους (ΝΑΤΟ) και επιτυγχάνει να μην της χρεωθεί ότι ενεπλάκη σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον μιας γειτονικής και σε κάθε περίπτωση όχι εχθρικής απέναντι στην Ελλάδα χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου