Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;;;

Στέφθηκε τελικά με «επιτυχία» το πάρε δώσε της Κυβέρνησης… Έκλεισε η νέα μαύρη τρύπα ύψους 1,15 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό (865 εκατ. ευρώ υστέρηση στα έσοδα και 283 εκατ. ευρώ υπέρβαση στις δαπάνες) - όπου σε αυτά προστίθεται το 1,8 δισ. ευρώ που εκκρεμεί προς οριστικοποίηση!!!

Σε λίγο σκάει μύτη και ο λογαριασμός ο οποίος δεν είναι καθόλου αμελητέος …Ετοιμάζεται πλήρης ανατροπή, για μια ακόμα φορά, του φορολογικού τοπίου, πριν ...
καλά - καλά κλείσει το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Έρχονται νέες καταργήσεις στους χαμηλούς συντελεστές στον ΦΠΑ, σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές, που ισχύουν μέχρι και σήμερα, καθώς και στα αφορολόγητα όρια ενώ προβλέπεται και νέα έκτακτη εισφορά για τους «έχοντες και κατέχοντες».

Και επειδή το οικονομικό επιτελείο, έχει καταλάβει πλέον για τα καλά ότι ο χρόνος είναι χρήμα κινείται ταχύτατα προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο των μέτρων που προανέφερα, θα ληφθούν και σκληρές αποφάσεις για νέες περικοπές αμοιβών στις ΔΕΚΟ, για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων , για νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, απλοποιήσεις του συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο με αύξηση του ωραρίου από το φθινόπωρο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, για περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, επανεξέταση των κοινωνικών παροχών, συγχώνευση ή κατάργηση φορέων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.λπ.

Την ίδια στιγμή δε, στο σφυρί θα βγαίνει η ΔΕΠΑ, τα κρατικά λαχεία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τα λιμάνια, οι μαρίνες, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η ΔΕΣΠΑ η ΛΑΕΚΟ και ότι τέλος πάντων διαθέτει το κράτος και μπορεί να ξεπουλήσει!!!

Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ξεπερνά τα 270 δισ. ευρώ. Συνολικά βέβαια, το Δημόσιο διαθέτει περίπου 71.000 ακίνητα, όπου το 22% των οποίων είναι καταπατημένο και μόνον το 18% μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα!!!

Βγαίνουν δεν βγαίνουν τα κουκιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου