Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β' Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Δυο ημέρες κράτησε ο Θρίαμβος  του Γιώργου. Επί δυο ημέρες περιφέρονταν δαφνοστεφής σε όλη την πόλη και χαιρετούσε τα αλλάζοντα πλήθη. Αυτός ο μέγας, ο Γεώργιος ο Β' ο Πορθητής των Βρυξελών, ο σύγχρονος Αττίλας που έρχεται από την ανατολή και κάνει την γη και την Μερκελ να τρέμουν.
Το δυστύχημα είναι ότι πάλι κάποιος έλειπε από το αυτί   του Κάποιος για να του  ψιθυρίζει και να του θυμίζει την θνητότητα και την ματαιότητα. Έτσι ως συνήθως χάθηκε το μέτρο παντού και η κατάσταση έγινε τσίρκο.
Την τρίτη ήμερα (όπως πάντα) κατά τα γραφάς το ΔΝΤ ξερόβηξε. Αυτό ήταν. Τέρμα το διάλλειμα τα κεφάλια μέσα! Τα πλήθη σκόρπισαν ο Πορθητής ξεροκάταπιε και πήρε να διαβάζει τις διαταγές του.
“Η αυτού υψηλοτάτη εξοχότητα και η  ημετέρα διοίκησης του ΔΝΤ!
Αποφασίζουμε και Διατάσουμε:
Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν μπει περιορισμοί σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, να περιοριστούν τα μισθολογικά έξοδα του Δημοσίου αλλά και να αναθεωρηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα παρακάτω μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι της περιόδου 2012-14:
•Την αύξηση της φορολογικής βάσης για εταιρείες με μείωση συντελεστών απόσβεσης και φοροαπαλλαγών καθώς και αυστηρότερους κανόνες στην ενδοομιλική κοστολόγηση (τέλος Ιουνίου)
•Τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών για φυσικά πρόσωπα και “εξορθολογισμό” στην φορολόγηση κεφαλαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται (Ιούνιος)
•Την αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΚΟ (Ιούνιο και μέχρι το τέλος του έτους για τους οργανισμούς εκτός κεντρικής κυβέρνησης)
•Την μείωση επιδομάτων σε νοικοκυριά που ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας, χωρίς το όριο αυτό να ξεκαθαρίζεται (θα αφορά στον προϋπολογισμό για το 2012)
•Απαιτείται ψαλίδι σε αυξήσεις και προαγωγές στο Δημόσιο, κόψιμο συμβασιούχων και 8ωρο για όλους τους υπαλλήλους (μέχρι τον Ιούνιο)
•Η μειωση των στρατιωτικών δαπανών στο 1% του ΑΕΠ από το 3,6% (δεν προσδιορίζεται ακριβής χρονική περίοδος)
Στον τομέα της είσπραξης των εσόδων, τα μέτρα θα αφορούν:
•Το στενό μαρκάρισμα στους 1.200 φορολογούμενους με τα υψηλότερα εισοδήματα, σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία και σε ελεύθερους επαγγελματίες
•Την αξιολόγηση των ελεγκτών του Δημοσίου κατά πόσον πετυχαίνουν τους στόχους είσπραξης.
Έχετε υποψη σαν ότι τα παραπάνω μέτρα κρίνονται αναγκαία για να καταπολεμηθούν οι καθυστερήσεις που είναι πιθανό να σημειωθούν στις αναδιαρθρώσεις και κατά συνέπεια να μπορέσει η χώρα σας να βγει στις αγορές. Οι καθυστερήσεις αυτές, θα μπορούσαν να οφείλονται είτε σε πολιτικούς περιορισμούς ή αδυναμίες του συστήματος και θα μπορούσαν να “κολλήσουν” το έλλειμμα σε μη βιώσιμο επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση στον οργανισμό θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο οι αγορές να παραμείνουν κλειστές για την  χώρα σας μέχρι η οικονομία και η δυναμική του χρέους να αλλάξουν ορίζοντα.
Εφαρμογή με ληψη παρόντος. Αναφέρατει ενέργειες σας τάχιστα.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!! ΜΕΤΑΒΟΛΗ!!!!!!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ......ΕΝ-ΔΥΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου