Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BLOOMBERG

Αντιγραφω απο το διαδυκτιο...................................Βάζει φωτιά η δημοσκόπηση του Bloomberg
H Ελλάδα δεν θα την γλιτώσει την χρεοκοπία, αναφέρεται σε σημερινή δημοσκόπηση, που έγινε πρωτοσέλιδο στο πρακτορείο Bloomberg!
Η έρευνα που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία του Bloomberg σε 1.000 πελάτες της (επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον ένα κράτος θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη την επόμενη 5ετία  και η Ελλάδα με την Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν! Αρκετά μεγάλο δε είναι και το ποσοστό αυτών που νομίζουν ότι θα καταρρεύσει η ευρωζώνη (45% έναντι 48%).
Αναλυτικά, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί... νωρίτερα (!), και μάλιστα εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Επίσης, τα 3/4 των ερωτηθέντων «βλέπουν» την ελληνική χρεοκοπία να έρχεται, ενώ το 53% πιστεύει ότι θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία.

Αντίθετα, έδειξαν σίγουροι ότι η Ισπανία θα πάει καλά, ενώ δεν βγήκε συμπέρασμα για την Πορτογαλία, καθώς οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου