Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να καταβάλλουν διόδια ή να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, χαρακτηρίζοντας αντικοινωνική αντίληψη τη συμπεριφορά του τζαμπατζή.


 Για να δούμε λίγο όμως ποιος είναι ο τζαμπατζής:

“Τζαμπατζής” είναι το μεγάλο κεφάλαιο που δεν πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώνει και χρωστάει αμέτρητα λεφτά στα ασφ.ταμεία.
“Τζαμπατζής” είναι οι τράπεζες που ενώ έφαγαν και έσκασαν αντί να πληρώνουν, πήραν κάτι δις τζάμπα από το φτωχό λαό.
“Τζαμπατζής” είναι ορισμένοι φοροφυγάδες που τους χαρίστηκαν τα χρέη, κάτι δις.
“Τζαμπατζής” είναι ο επιχειρηματίας που δεν πληρώνει σωστά τους φόρους του και έρχεται η κυβέρνηση να τον βολέψει με μια περαίωση.
“Τζαμπατζής” είναι μεγαλοεργοδότες που παίρνουν υπαλλήλους και δεν τους πληρώνουν και τους εκβιάζουν, αφήνοντας τους να δουλεύουν τζάμπα.
“Τζαμπατζής” το ίδιο το κράτος που έχει τόσους συμβασιούχους και ημερομίσθιους και λοιπούς που δεν τους πληρώνει
“Τζαμπατζής” είναι αυτοί που δεν αποφασίζουν να πληρώσουν τις εφημερίες των ιατρών στα νοσοκομεία.
“Τζαμπατζής” είναι αυτοί που χρωστάνε και δεν πληρώνουν αυτά που χρωστάνε στους φαρμακοποιούς
“Τζαμπατζής” είναι το κράτος που εισπράττει αλλά δεν αποδίδει.
Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει ούτε το κινητό του ούτε το αυτοκίνητό που χρησιμοποιεί                                                                                                                                   Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια του που μέχρι και τα κοστούμια του τα πληρώνει ο ελληνικός λαός                                                                                   Τζαμπατζής είναι ο βουλευτής που δεν πληρώνει ούτε το ξενοδοχείο που διαμένει στην Αθήνα                                                                                                                                         Τζαμπατζής είναι αυτός που δεν πληρώνει και έχει.
Αυτός που δεν έχει και δεν πληρώνει λέγεται “άμοιρος”.
Το κράτος δεν είναι τζαμπατζής όταν είναι να πληρώσει τράπεζες, πιστωτές, μεγαλοεργολάβους, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου