Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ....

Σκεφτηκε κανεις ποιος ειναι ο κύριος λόγος του «ντόμινο» των εξεγέρσεων στη Βόρεια Αφρική που εξελίσσονται, κλιμακώνονται και εξαπλώνονται, με αποκορύφωμα τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο; Eίναι οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχουν προσλάβει τα κοινωνικά προβλήματα, επιφέροντας μεγάλη φτώχεια, δυστυχία, απελπισία και αδιέξοδο! Το βασικοτερο ομως ειναι οτι αυτες οι εξεγέρσεις τροφοδοτουνται από την συνεχομενη ακριβεια και απο την ιλιγγιώδη, αυξηση των τιμων των τροφιμων, και απο την εκρηκτικη ανεργια η οποία έχει προσλάβει εφιαλτικες πλεον διαστασεις ιδιαίτερα μέσα στη νέα γενιά των αραβικών χωρών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες της Βορειου Αφρικης 9 στους 10 νεους ειναι ανεργοι με συνέπεια την μαζική μετανάστευση.

Πριν 2 ημερες εγινε κυβερνητικη συσκεψη με την συμμετοχη του κου Παπουτση και τις ηγεσιας της ΕΛΑΣ του Λιμενικου Σωματος και της ΕΥΠ και αυτο γιατι φοβουνται το ντομινο των εξεγερσεων  γιατι βλεπουν οτι τα προβληματα των χωρων

της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής, γίνονται σιγά-σιγά και εφιαλτικά προβλήματα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες του Ευρωπαικου Νοτου αντιμετωπίζουν ήδη μια ανεργια που προσεγγιζει αυτων των Αραβικων χωρων μια συνεχως αυξανομενη ακριβεια η οποια εξαθλιωνει τις λαικες μαζες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ένας στους δύο νέους μέχρι 22 ετών στη χώρα μας δεν έχει δουλέψει ποτέ, διότι δεν μπορεί να βρει δουλειά!
Οι κυρίαρχοι κύκλοι τρέμουν από μια εξέγερση τύπου Τυνησίας και Αιγύπτου στην Ελλάδα.
Και τρέμουν γιατί οι εξεγέρσεις δεν προβλέπονται αλλά ξεσπάνε!
Την ίδια ώρα ζούμε στη χώρα ένα μεγάλο κοινωνικό αναβρασμό σε όλα τα επί μέρους στρώματα, κοινωνικές κατηγορίες και κλάδους από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έως τα μικρομεσαία στρώματα στις πόλεις και την ύπαιθρο.
Αυτές τις μέρες ένας πυρετός κοινωνικών κινητοποιήσεων και απεργιών τείνει να αγκαλιάσει μισθωτούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έως το σύνολο σχεδόν των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ οι εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τη θέση τους να καταρρέει  και μόνο η απειλή της απόλυσης ακόμα τους συγκρατεί!Το μονο που λειπει ειναι μια σπιθα για να αναψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου