Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΗΧΗ-Α(Ψ)ΗΧΗ ΠΟΛΗ !!!

Ειναι διαφορετικο να εισαι ανεργος,αστεγος κι απελπισμενος σε μια α-ηχη πολη και διαφορετικο σε μια ευ-ηχη.Στη δευτερη περιπτωση εφαρμοζεται η ιδια συνταγη,γνωστη απο τα βαθη των αιωνων"Αρτος και θεαματα"
Συνεχιζεται φυσικα και στις μερες μας απο τα φανερα φασιστικα καθεστωτα οσο και απο τα μη φανερα.Η ψυχη ομως της πολης ειναι πλεον στις πλατειες.Ειτε αυτη εκφραζεται σιωπηρα με τα σκυμμενα προσωπα,που αναζητουν την ελπιδα στο συνθημα στο φυλλαδιο,στην κουβεντα,ειτε ηχηρα με σθενος και παλμο,οπως στις μεγαλες πολεις.
Την Τριτη 21 Ιουνιου εν μεσω τυμπανοκρουσιων και θεαματων η πολη μας γιορταζε την ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση που σκοτωνει τον λαο της και παραδιδει αγχωμενα τα κλειδια του τοπου στους τραπεζιτες,οπως και την αθωωση του μνημονιου απο το Συμβουλιο της Επικρατειας.Αλλος ενας θριαμβος του ναου της Δημοκρατιας αλλα και της Δικαιοσυνης!!!
Οι συμπολιτες μας ομως δεν ανταποκριθηκαν στο ηχηρο καλεσμα.Η ελληνικη κοινωνια εκτελειτε εν ψυχρω και οι ηχοι της μπαντας δεν μπορουν να καλυψουν πλεον την εγκληματικη πραξη.
Θα προτιμουσαμε ως πολιτες αυτης της παρηκμασμενης πολης να δαπανωνται κονδυλια για να κανουν ευκολοτερη τη ζωη των πολιτων,να απαλυνουν την ανεχεια ,να σταματησουν το κατρακυλισμα.Αυτα ομως δεν ειναι παρα ευχες.Τιποτε δεν περιμενουμε απο τους ιδιους που υπηρετουν ενα αρρωστημενο συστημα.Οφειλουμε να μην περιμενουμε τιποτε πλεον.
"Στη Δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα" αρεσκονταν να κραυγαζουν οι πολιτευτες μας πριν το "αδιεξοδο" που οδηγησε στο "μονοδρομο" του ΔΝΤ.
Αρα δεν εχοθμε ουτε Δημοκρατια.Ποτε δεν ειχαμε.Αυτην αναζητουμε στις πλατειες.Αυτην παλευουμε να κερδισουμε.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
Μαριανθη Τουτουντζιδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου