Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ??

Το τελευταιο διαστημα επειδη ελειψη αλλων σοβαρων προβληματων ασχολειτε ολη η Ελλαδα με την εισοδο της Χρυσης Αυγης  στην βουλη.Ας δουμε λιγο ομως τι εστι Χρυση Αυγη.Η Χρυσή Αυγή, επισήμως «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», είναι πολιτικό κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως έχον εθνικιστική ιδεολογία. Χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά, φασιστική και νεοναζιστική οργάνωση, ενώ κατηγορείται για εξτρεμιστική και ρατσιστικήδράση στην Ελλάδα. Στις εθνικές εκλογές στις 6 Μάη 2012 η Χρυσή Αυγή κατάφερε την είσοδό της στο κοινοβούλιο με ποσοστό 6,97% και έλαβε 21 έδρες.

Η αρχή της οργάνωσης

1ο τεύχος Χρυσής Αυγής - Δεκέμβριος 1980 - χρήση κυκλικής ναζιστικής σβάστικας 
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε να εκδίδει το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» τον Δεκέμβριο του 1980. Με έγγραφο που εμφανίζεται να χρονολογείται από το 1981, ο μετέπειτα Γενικός Γραμματέας του κόμματος κατηγορήθηκε για συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και πως με την κωδική ονομασία "ΑΣΤΥΑΝΑΞ" λάμβανε από αυτήν μηνιαία αμοιβή 120.000 δραχμές. Η Χρυσή Αυγή επικαλείται την απόφαση 52803/04 του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της πριν αυτή καταργηθεί ύστερα από παραβίαση των όρων χρήσης, σύμφωνα με την οποία το έγγραφο αυτό κρίνεται πλαστό.

Η αναστολή έκδοσης του περιοδικού και η ίδρυση του κόμματος

Το 1983 αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση του περιοδικού, για να επανέλθει λίγους μήνες μετά, το 1984, οπότε και σταμάτησε η έκδοση του, όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, έπειτα από εντολή του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, όπως παραδέχεται με περηφάνια και ο ίδιος. Αν και τη δεκαετία του 1980 αυξήθηκε η υποστήριξη σε ακροδεξιά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη, η ΕΠΕΝ απέτυχε να διατηρήσει το 2,29%, γεγονός που αποδίδεται και στην ανάληψη της αρχηγίας της από το δικτάτορα.
Το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα - Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985, αλλά ενεργοποιείται το 1993 συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Η πορεία της προσωποπαγούς ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής και των νεοναζί στην Ελλάδα ταυτίζεται με το γενικό γραμματέα της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκο, τον οποίο τα μέλη τιμούν ενίοτε με ναζιστικό χαιρετισμό. Τον Δεκέμβριο του 2005 ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ανακοίνωσε την παύση των αυτόνομων πολιτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή υπήρξε ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος «Πατριωτική Συμμαχία», η ενίσχυση του οποίου υπονοείται πως είναι ο λόγος παύσης της πολιτικής της δραστηριότητας

Η μετέπειτα δράση της οργάνωσης

Τον Ιούνιο του 2007 μέλη της συμμετείχαν στην πρώτη πανευρωπαϊκή εθνικιστική κινητοποίηση εναντίον της συνόδου των οκτώ ισχυρότερων οικονομικά κρατών (Σύνοδος G8) στο Βερολίνο, στο πλευρό του γερμανικού νεοναζιστικού NPD κι άλλων φασιστικών, εθνικιστικών οργανώσεων.
Στις 9 Μαΐου 2009 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά της μετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε συμπλοκές μελών της οργάνωσης με ορισμένους μετανάστες και Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική συγκέντρωση.
Την 1η Οκτωβρίου 2009, η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τον σταθμό της Κατεχάκη. Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της, υποστήριξε ότι η οργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιστατικό και το απέδωσε σε προβοκάτσια. Η επίθεση αυτή έγινε η αφορμή οι Οικολόγοι Πράσινοι να ζητήσουν με δελτίο Τύπου την κήρυξη της οργάνωσης ως παράνομη.
Το 2010 ο ηθοποιός (πρώην μέλος των Οικολόγων Πράσινων), Αντώνης Καφετζόπουλος, με την ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου βρίσκονταν στη Καστοριά για παράσταση, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν φέιγ-βολάν με τα οποία καλούσαν τον ηθοποιό να φύγει από την πόλη. Ταυτόχρονα, καλούσαν τους κατοίκους της Καστοριάς να απέχουν από την παράσταση, γιατί, όπως ανέφεραν «θα τρίζουν τα κόκαλα του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη», ωστόσο η παράσταση δόθηκε κανονικά.
Στις 12 Μαΐου 2011, κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας πολιτών που ακολούθησε το τρισάγιο του πολίτη Μανώλη Καντάρη στον χώρο που είχε δολοφονηθεί από αλλοδαπούς δράστες, προκλήθηκαν επεισόδια από μερίδα πολιτών που σύμφωνα με αναφορές ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν καταστροφές σε καταστήματα αλλοδαπών, ενώ ξυλοκοπήθηκαν αρκετοί περαστικοί Έλληνες και αλλοδαποί

Ιδεολογία

Συγκέντρωση Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή τον Δεκέμβριο 2010 [52].
Συγκέντρωση Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή τον Δεκέμβριο 2010 [52].
Συγκέντρωση Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή τον Δεκέμβριο 2010 .
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει την πολιτισμική ανωτερότητα του ελληνικού έθνους και της λευκής φυλής. Σε έντυπά της αναφέρεται ως ιδεολογία της οργάνωσης ο Ελληνικός εθνικισμός. Αντιτίθεται στη μετανάστευση (υποστηρίζοντας παράλληλα την απέλαση όλων των μεταναστών και Ρομά), στο Μαρξισμό, στην παγκοσμιοποίηση και στην πολυπολιτισμικότητα, εμφανίζοντας επίσης αντισημιτικές ιδεολογικές τάσεις.
Η Χρυσή Αυγή υπεραμύνεται της ιστορικής αποκατάστασης του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Συγκεκριμένα υποστηρίζει την νομιμότητα του δικτατορικού καθεστώτος και ότι η αρνητική απάντησή του στο ιταλικό τελεσίγραφο αποδεικνύει πατριωτισμό και πολιτική δεινότητα. Επίσης αναφέρονται στις μεταρρυθμίσεις και στα κοινωνικά μέτρα που έλαβε η δικτατορική κυβέρνηση Μεταξά.
Επίσης υπερασπίζεται την δράση των ταγμάτων ασφαλείας (τα οποία συγκροτήθηκαν από τον γερμανικό στρατό κατοχής και την κατοχική κυβέρνηση Ράλλη) εναντίον των δυνάμεων του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κατά την περίοδο της Κατοχής και αποδίδει τιμές στα ένοπλα και άοπλα θύματα της μάχης και της σφαγής του Μελιγαλά.
Το σύμβολο της Χρυσής Αυγής είναι ο μαίανδρος σε κόκκινο φόντο. Κατά κριτικές προσομοιάζει τη σβάστικα. Βιβλία όπως το Ο Αγών μου του Χίτλερ αλλά και άλλα τα οποία δείχνουν την ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής βρίσκονται σε περίοπτη θέση τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στην Αθήνα .
Συγγενικό κόμμα είναι το Εθνικό λαϊκό μέτωπο της Κύπρου

Βία μελών της Χρυσής Αυγής

Στις 24 Ιανουαρίου 1998, ο μεταφραστής Αλέξης Καλοφωλιάς και μέλος του συγκροτήματος The Last Drive, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα τριών ατόμων που τον χτύπησα με σιδερόβεργα στο πρόσωπο. Όταν αυτός έπεσε στο πεζοδρόμιο, άρχισαν να χτυπούν με μανία το κεφάλι του στο μάρμαρο, μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων πολιτών. Η επίθεση συνεχίστηκε και σε κοντινό κατάστημα μπροστά στην έκπληκτη υπάλληλο. Ύστερα οι τρεις δράστες κατευθύνθηκαν σε πολυκατοικία που στεγάζει τα γραφεία της οργάνωσης.

Υπόθεση Παντελή Καζάκου

Στις 19 και 21 Οκτωβρίου 1999, ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, γιος αστυνομικού, σκότωσε αναίτια δύο μετανάστες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους εφτά λόγω του διαφορετικού χρώματος και θρησκεύματος. . Οι ρατσιστικές δολοφονίες αυτές απασχόλησαν πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καθηγητής του Καζάκου από το 34ο Λύκειο δήλωσε ότι από νεαρός ο Καζάκος είχε εκφράσει ανοικτά τις ακροδεξιές απόψεις, οι οποίες ταυτιζόταν με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ενώ συμμαθητές του εξέφραζαν ότι είναι μέλος αυτής . Στο δικαστήριο ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής παρουσίασε φωτογραφία του Καζάκου στο οποίο απεικονίζεται να κρατά πανό σε πορεία της Χρυσής Αυγής. Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας χαρακτήρισε όχι τυχαίο γεγονός ότι τις ημέρες που έγιναν οι δολοφονίες η Χρυσή Αυγή (στις 22 Οκτωβρίου 1999) δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με τίτλο "Ο θάνατος ενός Έθνους" (με θέμα τον υπερπληθυσμό των μεταναστών) . Παρόλο που έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Καζάκος με ψυχολογικά προβλήματα  καταδικάστηκε με δις ισόβια φυλάκιση θεωρώντας ότι είχε πλήρη καταλογισμό των πράξεών του .

Υπόθεση Αντώνη Ανδρουτσόπουλου

Το ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ήταν για τέσσερα χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998. Η επίθεση είχε στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κεντρικό της Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, στέλεχος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΚΑ), οργάνωση νεολαίας του ΝΑΡ. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος παραδόθηκε στις αρχές.
Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε διατάξει τη δημιουργία ειδικής ομάδας για τη σύλληψή του, όμως κατόπιν εσωτερικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. οι απόπειρες σύλληψης σαμποταρίστηκαν εσωτερικά . Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 παραδόθηκε στις αρχές ενώ είχε καταδικαστεί ερήμην σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για σύσταση συμμορίας και οπλοχρησία .
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων για να του συμπαρασταθούν, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης απουσίασε. Ο Ανδρουτσόπουλος χαιρέτησε με ναζιστικό τρόπο τα μέλη στο δικαστήριο. Στις 12 Μαρτίου 2009, με απόφαση κατά την προσφυγή του στο Εφετείο, άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η ποινή του μειώθηκε στα δώδεκα χρόνια.[76]
Εκδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν επίσης την 31η Ιανουαρίου του 2007 κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της «Επιτροπής Εθνικής Μνήμης», επ' ευκαιρία της επετείου της κρίσης των Ιμίων. Η Χρυσή Αυγή οργανώνει εκδήλωση και πορεία γι' αυτή κάθε χρόνο από το 1996. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιήθηκε το 2008, διοργανώθηκε αντιδιαδήλωση από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Στα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά την διάρκεια των συμπλοκών και σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών, μαχαίρωσαν δυο διαδηλωτές και χτύπησαν στο κεφάλι άλλοι δύο. Υπήρχαν καταγγελίες εκ μέρους πολιτών ότι οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) άφηναν να ενεργούν ανενόχλητα οπλισμένοι ακροδεξιοί, οι οποίοι φαίνονταν να διέρχονται δια μέσου των ΜΑΤ και πριν εφορμήσουν στους αντιρατσιστές και έπειτα, κατά την οπισθοχώρησή τους.

Άλλες υποθέσεις

Ο  εκκολαπτομενος Γκαιμπελς υπεύθυνος τύπου του κόμματος και βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες επίθεσης σε καθηγητή του τμήματος Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες
Αυτα τα ολιγα για τους κυριους εγερθητο .....Ελπιζω διαβαζοντας αυτα καποιοι που χωρις να γνωριζουν το ποιον αυτης της οργανωσης τους ψηφισαν να αλλαξουν τωρα γνωμη και να ψηφισουν πιο συνετα στις επομενες εκλογες...Δυστυχως προκειται για μια ιδιαιτερη συνομοταξια ανθρωπων; μαλλον βρισκονται ακομα στο σταδιο του Αυστραλοπιθηκου γιατι για Homo sapiens δεν το νομιζω οσο για τον αρχηγο τους μαλλον για διασταυρωση μπαμπουινου με ελλατωματικο κατεψυγμενο σπερματοζωαριο του Χιτλερ μου κανει......

2 σχόλια:

  1. ωραια μας εκανες την αναλυση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κανε μας τωρα και μια αναλυση για τους πασης φυσεως κομουνιστες για να μπορουμε να αποφασησουμε, η ασε καλυτερα θα σου γραψω κατι που ειπε ο ιδιος ο λενιν, απ τους 100 κομουνιστες 40 ειναι αγυρτες 59 αφελεις και μονο ενας μπολσεβικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατ'αρχην δεν ειναι αναλυση για κανενα κομμα ειναι η προσωπικη μου αποψη για το συγκεκριμενο κομμα.κατα δευτερον δεν προκειται να σου κανω καμμια αναλυση για τους κομμουνιστες γιατι δεν εχω λογω να απολογηθω για καποιους που
    δεν με εκφραζουν.Για μενα ολα τα κομματα τα ολοκληρωτικα ειτε λεγονται χρυση αυγη ειται ΚΚΕ εχουν την ιδια θεση πρεπει να πανε στον σκουπιδοτενεκε.Αν εχεις διαβασει τις θεσεις της χρυσης αυγης οπως και του ΚΚΕ θα ειδες οτι μιλανε για καταργηση του κοινοβουλευτισμου αρα και οι δυο τους ειναι ολοκληρωτικα κομματα οποτε δεν εχουν λογω να περνουν μερος σε ενα συστημα το οποιο οι ιδιοι απποριπτουν..αλλα δεν καταλαβα προς τι η ενοχληση σου δεν γραφω κανενα ψεμα αυτα που αναφερω ειναι δημοσιευμενα στα επισημα εγγραφα της Χ.Α οποτε οι ιδιοι διατινονται οτι ειναι νεοναζι και φασιστες ...Αν εσυ κρινεις οτι σε εκφραζει αυτου του ειδους το πολιτευμα ειναι δικαιωμα σου αυτην την εννοια εχει η δημοκρατια κατι το οποιο δεν ασπαζεται η Χ.Α .Και οσο για το τι εχει πει ο Λενιν ποσως με ενδιαφερει και ουτε και με νοιαζει ετσι και αλλιως και αυτον οπως και τον Χιτλερ τους εκρινε η ιστορια και τους τοποθετησε στον καλαθο των αχρηστων .....Ασχετα αν καποιοι θελουν να τους επαναφερουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή